Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-12-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υψηλοί τόνοι στη Βουλή

    [01] Υψηλοί τόνοι στη Βουλή

    Πολιτική

    Για τέταρτη συνεχή ημέρα συνεχίζεται σήμερα στη Βουλή, με τοποθετήσεις υπουργών και βουλευτών από όλα τα κόμματα, η συζήτηση επί του νέου προϋπολογισμού, που θα ολοκληρωθεί αύριο το βράδυ με ονομαστική ψηφοφορία.Εχθές, η συνεδρίαση διεξήχθη σε πολύ υψηλούς τόνους, την οποία χαρακτήρισε η έντονη αντιπαράθεση του Γιώργου Αλογοσκούφη και του Θεόδωρου Πάγκαλου.Εχθές, ο υπουργός Οικονομίας διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται θέμα προσφυγής της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, απαντώντας σε σχετική αναφορά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ για ανεύθυνη σπερματολογία.

    Ο κ. Αλογοσκούφης παραδέχθηκε ότι ο στόχος για ρυθμό ανάπτυξης 2,7% είναι δύσκολος σε περίοδο πρωτοφανούς οικονομικής αβεβαιότητας διεθνώς. Ωστόσο, απέρριψε τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης ότι ο προϋπολογισμός "βρίσκεται στον αέρα".Ο υπουργός ασκώντας σκληρή κριτική στο ΠΑΣΟΚ, επισήμανε πως τα περιθώρια στήριξης της ανάπτυξης, της απασχόλησης και των οικονομικά ασθενέστερων θα ήταν μεγαλύτερα αν δεν υπήρχε το τεράστιο δημόσιο χρέος που κληροδότησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

    Η ΝΔ παρέλαβε το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών στο 6% και το έφτασε στο 18%, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Πάγκαλος και παρατήρησε ότι ο κ. Αλογοσκούφης χρησιμοποίησε ως πρόφαση το έλλειμμα για να αθετήσει το 2004 όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ.

    Ο κ. Πάγκαλος αντέτεινε ότι έγκυροι οικονομικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι η χώρα μας θα βγει από την ΟΝΕ και θα αναγκαστεί να προσφύγει στο Διεθνές νομισματικό ταμείο.

    Στην παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία το πιο σημαντικό είναι να αντιμετωπίσουμε την κρίση, αναφέρει στην Ελευθεροτυπία ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης, προσθέτοντας ότι θα γίνουν όλες οι αλλαγές που χρειάζονται.

    Ομιλία Γιάννη ΜαγκριώτηΕίναι καιρός, η κυβέρνηση της ΝΔ να βρεθεί αντιμέτωπη με τις πολιτικές ενοχές της και να οργανώσει την ομαλή αποχώρησή της από την εξουσία τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πολιτικός εκπρόσωπος του κόμματος για τα Δημόσια Έργα Ι. Μαγκριώτης, σχολιάζοντας δήλωση του κυβερνητικού εκπρόσωπου Ευ. Αντώναρου για «μειωτικούς χαρακτηρισμούς» του Γ. Παπανδρέου σε βάρος της χώρας, σε δηλώσεις του σε ξένα ΜΜΕ.

    Χαρακτήρισαν υπονόμευση τις δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου ότι στην Ελλάδα υπάρχει κοινωνική και πολιτική κρίση, μέσα «στις ενοχές που, μερικοί από τους κυβερνητικούς αξιωματούχους, ζουν για τα αποτελέσματα της πολιτικής τους και τις επιλογές τους» είπε ο κ. Μαγκριώτης.

    Τούτοι δεν οδήγησαν τον Ανδρέα Παπανδρέου στο ειδικό δικαστήριο διασύροντας τη χώρα, η ΝΔ και ο Κ. Καραμανλής δεν χαρακτήριζαν το Κ. Σημίτη «αρχιερέα της διαπλοκής», η κυβέρνησή σας δεν ήταν με την απογραφή που οδήγησε την "Γιούροστατ" και την Κομισιόν και το διεθνή Τύπο να μιλήσει για Έλληνες απατεώνες, που μπήκαν με κόλπα στην ΟΝΕ;«Υπάρχει μεγαλύτερη υπονόμευση του διεθνούς κύρους της χώρας»; αναρωτήθηκε ο κ. Μαγκριώτης τονίζοντας ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και οι κυβερνήσεις του Κ. Σημίτη οργάνωσαν την πιο επιτυχημένη ευρωπαϊκή προεδρία, έβαλαν την Κύπρο στην ΕΕ, έβαλαν τη χώρα στην ΟΝΕ και οργάνωσαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004: «Την κορδέλα των Ολυμπιακών Αγώνων εσείς την κόψατε, τη λαμπρότητα εσείς επαινέσατε, άλλοι κοπίασαν όμως και την έχτισαν, και σε μας το κόστος της απογραφής πήγατε να φορτώσετε» είπε ο κ. Μαγκριώτης.

    Με αυτά συγκρίνεστε και πανικοβάλλεστε και τώρα που έχει φύγει η ομίχλη και η σύγχυση της προπαγάνδας τεσσάρων χρόνων είστε αντιμέτωποι με την πραγματικότητα: «είναι καιρός να βρεθείτε αντιμέτωποι και με τις πολιτικές ενοχές σας».

    Ομιλία Π.ΤατούληΑνεδαφικό και αντιλαϊκό χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ο ανεξάρτητος βουλευτής Αρκαδίας Π. Τατούλης δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να είναι συμμέτοχος σε αυτό το σχέδιο και ότι «εκ των πραγμάτων» θα μείνει «παρών».

    Σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, «η θλιβερή διαπίστωση ότι η Ελλάς είναι μια διεφθαρμένη χώρα ανεπαρκών πολιτικών έκανε το γύρο του κόσμου» ενώ «η έκρηξη της κοινωνικής οργής, σήκωσε το χαλί κάτω από το οποίο κρύβαμε σκουπίδια μας».

    Αναφερόμενος σε θέματα διαφθοράς είπε ότι «κανένα σκάνδαλο δεν διαλευκάνθηκε, κανένας υψηλά ιστάμενος δεν κατέληξε στη φυλακή, μόνο κάποιοι λίγοι έχασαν τους υπουργικούς θώκους τους, και αυτό όχι με παραδειγματική υπόδειξη της εξόδου, αλλά, με θερμές ευχαριστίες για τη συνεισφορά και το έργο τους».

    Επίσης, εκτίμησε ότι «δεν εξασφαλίσαμε αδιάβλητο πλαίσιο στις προμήθειες των στρατιωτικών εξοπλισμών. Αντίθετα αφήσαμε μεσάζοντες και μεταπράτες να συνεχίζουν να πλουτίζουν σε βάρος του λαού» ενώ «δώσαμε το ελεύθερο σε ορισμένους από εμάς να ενεργούν ακόμα και ως λομπίστες αυτών των οπλεμπόρων».

    Ομιλία Ε. Χριστοφιλοπούλου«Ζούμε μια πρωτόγνωρη για τη χώρα, κρίση του κοινωνικού κράτους και ο προϋπολογισμός του 2009, καταδεικνύει με αριθμούς αυτή την κρίση στην παιδεία, στην υγεία και στην κοινωνική ασφάλιση» ανέφερε στην ομιλία της η πολιτική εκπρόσωπος Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας του ΠΑΣΟΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

    «Σε αυτόν τον Προϋπολογισμό, υπάρχουν και εκτιμήσεις που προσβάλουν ακόμα και τη νοημοσύνη μας, όταν υποστηρίζουν λόγου χάρη, ότι ενώ επιβραδύνεται ο ρυθμός ανάπτυξης, μειώνεται η ιδιωτική κατανάλωση και επιδεινώνονται όλοι οι δείκτες, μαγικά τελείως μειώνεται η ανεργία και αυξάνεται η απασχόληση!Πώς θα γίνει αυτό;» αναρωτήθηκε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και συνέχισε:«Η αλήθεια είναι ότι όλα αυτά τα πέντε χρόνια, υπήρχε παντελής ανυπαρξία σχεδίου και στρατηγικής για την απασχόληση και το ίδιο συμβαίνει και σήμερα, σε αυτό τον Προϋπολογισμό. Ενώ θα έπρεπε να έχουμε και ένα σχέδιο αναχωμάτων ή «μαξιλαριών» κοινωνικής συνοχής για να προλάβουμε τις επιπτώσεις μιας εξωτερικής κρίσης που έρχεται, διαπιστώνουμε μία πελατειακή αντιμετώπιση της ανεργίας, μια απαξίωση των κατά τόπου υπηρεσιών υποστήριξης του ανέργου και ένα συγκεντρωτισμό στον Ο.Α.Ε.Δ., ο οποίος στην ουσία ευνοεί, σε πλήρη σκοταδισμό και αδιαφάνεια, ένα όργιο ρουσφετολογίας».

    «Ενώ επί ΠΑ.ΣΟ.Κ. μία στις εννέα θέσεις εργασίας που δημιουργούνταν ήταν στο δημόσιο, επί Ν.Δ, η αναλογία είναι μία στις τέσσερις, αλλά, είναι θέσεις stage, ανασφάλιστες, δεκαοκτάμηνες, επαναλαμβανόμενες αδιαφανώς και θέσεις με μπλοκάκια, με συμβάσεις έργου. Κατά τα άλλα, ζούμε σε συνθήκες εργασιακής ζούγκλας, γιατί καταπατάται περισσότερο από ποτέ η εργασιακή νομοθεσία. Στα πέντε αυτά χρόνια, έχουν αυξηθεί τα μπλοκάκια και στον ιδιωτικό τομέα κατά 77% έχουμε μαύρη εργασία, απλήρωτες υπερωρίες και το ΣΕΠΕ, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας που δημιούργησε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι κυριολεκτικά καταρρακωμένο, χωρίς εξοπλισμό» κατήγγειλε η κα Χριστοφιλοπούλου.

    Ομιλία Μ. ΤζίμαΈμφαση στην αύξηση των κονδυλίων που προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός για το υπουργείο του έδωσε, κατά τη συζήτηση στη Βουλή του κρατικού προϋπολογισμού 2009, ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Μαργαρίτης Τζίμας, επικρίνοντας παράλληλα το ΠΑΣΟΚ για την πολιτική που ακολούθησε στην ελληνική περιφέρεια.

    «Παρέλαβα ένα υπουργείο στο οποίο θήτευσαν πολλά από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Από το 2007 μέχρι σήμερα, ο προϋπολογισμός που ψηφίζουμε είναι αυξημένος κατά 129%. Ήταν 12,5 εκ. ευρώ το 2007 και είναι τώρα 43 εκ. ευρώ. Πάνω από 130% αύξηση του προγράμματος δημόσιων επενδύσεων και του τακτικού προϋπολογισμού του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης. Αυτό ήταν το ενδιαφέρον του ΠΑΣΟΚ για την ελληνική περιφέρεια», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τζίμας και πρόσθεσε:«Είναι δυνατό αυτό το υπουργείο που είναι τοποθετημένο στην εσχατιά της Ελλάδος και χύνετε σήμερα κροκοδείλια δάκρυα για την ελληνική περιφέρεια, να μην μπορεί να δημοπρατήσει έργο ούτε ενός ευρώ από το Α, Β' και Γ ΚΠΖ; Ήσασταν 20 χρόνια στην εξουσία, διαχειριστήκατε δυόμιση κοινοτικά πλαίσια στήριξης και είχατε ένα υπουργείο, που ακουμπάει σχεδόν η μισή ελληνική τοπική αυτοδιοίκηση και πάνω από 7.000 πολιτιστικά αθλητικά σωματεία, χωρίς τεχνική υπηρεσία, χωρίς διαχειριστική επάρκεια. Αυτό ήταν το πραγματικό σας ενδιαφέρον για την ελληνική περιφέρεια».

    Ακόμα, ο κ Τζίμας αναφέρθηκε στα «μεγάλα οραματικά έργα της κυβέρνησης Καραμανλή», όπως τα χαρακτήρισε, που έχουν δρομολογηθεί, όπως το Μετρό, η ζώνη καινοτομίας της Θεσσαλονίκης καθώς και έργα δισεκατομμυρίων ευρώ που εκτελούνται ή έχουν ολοκληρωθεί.

    «Είναι σαφές, ότι το τελευταίο διάστημα συγκρούονται δύο κόσμοι στην πατρίδα μας. Ο κόσμος του λαϊκισμού, που εκφράζεται από την Αξιωματική Αντιπολίτευση και ο κόσμος της ευθύνης που εμείς, με θρησκευτική ευλάβεια πιστεύουμε, και πιστεύουμε ότι ακολουθούμε», κατέληξε ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης.

    Είδηση: 16946


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 20 December 2008 - 21:53:05 UTC