Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-12-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πυροβολισμός εναντίον λεωφορείου των ΜΑΤ
  • [02] Στο Μαξίμου ο Κ. Μητσοτάκης
  • [03] Κινητοποιήσεις μαθητών - φοιτητών
  • [04] Προβάδισμα ΠΑΣΟΚ σε νέα δημοσκόπηση

    [01] Πυροβολισμός εναντίον λεωφορείου των ΜΑΤ

    Ελλάδα -

    Κοινωνία

    Στόχος επίθεσης έγινε στις 6 παρά δέκα τα ξημερώματα λεωφορείο των ΜΑΤ στο Γουδή. Βολίδα των 22 χιλιοστών βρέθηκε στο σκασμένο λάστιχο του λεωφορείου, ενώ κατά άλλη πληροφορία, δεύτερη βολίδα ίδιου διαμετρήματος και από το ίδιο όπλο έπληξε τη μηχανή του λεωφορείου της ΕΛΑΣ που βρισκόταν στο πίσω μέρος του οχήματος.

    Πληροφορίες από αστυνομικούς της διμοιρίας των ΜΑΤ που βρισκόταν μέσα στο λεωφορείο αναφέρουν ότι τη στιγμή που το όχημα εξέρχονταν από την οδό Κοκκινοπούλου στην Κατεχάκη άκουσαν κρότο και είδαν λάμψεις από την πλευρά του παλαιού πολυβολείου που βρίσκεται μέσα σο χώρο της Πολυτεχνειούπολης και δεξιά της Κοκκινοπούλου. Το όχημα σταμάτησε, αλλά οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να μπουν μέσα στο χώρο της Πολυτεχνειούπολης, εξαιτίας του πανεπιστημιακού ασύλου

    Ο υφυπουργός Εσωτερικών για θέματα Δημοσίας Τάξης Παναγιώτης Χηνοφώτης μετέβη στην έδρα των ΜΑΤ στο Γουδί, ενώ αναμένεται να μεταβεί και ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος.

    Είδηση: 17019

    [02] Στο Μαξίμου ο Κ. Μητσοτάκης

    Ελλάδα -

    Πολιτική

    Υπευθυνότητα από κόμματα και κοινωνικές ομάδες προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της χώρας μεσούσης της διεθνούς κρίσης ζήτησε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως θα πρέπει να γίνεται πάντα ένας δημοκρατικός διάλογος μεταξύ των κόμματων και όλοι να αντιληφθούν τη δύσκολη πραγματικότητα που περνά όλος ο κόσμος. Ερωτηθείς για τα σενάρια περί συγκυβέρνησης τόνισε πως η ΝΔ έχει μπροστά της 3 χρόνια να κυβερνήσει και ένα ξεκάθαρο πρόγραμμα να εφαρμόσει. Μπορεί σήμερα να μην έχει μεγάλη πλειοψηφία, αλλά είναι κυβέρνηση σταθερή, τόνισε ο επίτιμος Πρόεδρος της ΝΔ.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Είδηση: 17030

    [03] Κινητοποιήσεις μαθητών - φοιτητών

    Ελλάδα -

    Κοινωνία

    Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας έχουν προγραμματίσει για στις 3 μετά το μεσημέρι μαθητές από Γυμνάσια και Λύκεια της Αττικής, ενώ στις 12.30 φοιτητές θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στα Προπύλαια. ''Το υπουργείο Παιδείας είναι έτοιμο να ακούσει τη νέα γενιά και να εξετάσει τις απόψεις στο πλαίσιο του διαλόγου που θα ανοίξει τη νέα χρονιά'', τονίζει στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.

    Αγώνα για δημόσια και σύγχρονη Παιδεία ζήτησε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντηση της με την πρυτανεία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

    Την ίδια ώρα εξακολουθεί να διχάζει το ζήτημα του πανεπιστημιακού ασύλου, που έχει βρεθεί πάλι στο προσκήνιο, με τα τελευταία επεισόδια στην Αθήνα και άλλες πόλεις.

    Είναι θέμα των εισαγγελικών και πρυτανικών αρχών να τηρήσουν την τάξη, τονίζει η κυβέρνηση, ενώ το ΠΑΣΟΚ ζητά να πάρει θέση η ακαδημαϊκή κοινότητα. Τη διαφωνία τους σε οποιαδήποτε άρση του ασύλου εκφράζουν ΚΚΕ και ΣΥΝ.

    Στην δημοσκόπηση της GPO για το Mega και στο ερώτημα ποιο κόμμα τήρησε την πιο σωστή στάση στα επεισόδια, το ΚΚΕ συγκεντρώνει 23,4%, το ΠΑΣΟΚ 21,2%, η ΝΔ 16,8%, ο ΛΑΟΣ 7,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 5,6%. Πηγή: NET, NET 105.8Σχετικά άρθρα: Στο επίκεντρο άσυλο βπροβλήματα Α.Ε.Ι.

    Είδηση: 17021

    [04] Προβάδισμα ΠΑΣΟΚ σε νέα δημοσκόπηση

    Πολιτική

    Προβάδισμα 5 μονάδων του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ καταγράφει νέα δημοσκόπηση της GPO για το Μega. Στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 31,9% έναντι 26,9% της ΝΔ και ακλουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 8,5% , το ΚΚΕ με 8% , ο ΛΑΟΣ με 5,8 και οι οικολόγοι με 3,1%. Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κώστας Καραμανλής εξακολουθεί πάντως να προηγείται του Γιώργου Παπανδρέου. Το 29,1% απάντησε ότι επιθυμεί μια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, το 22,6% μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ, το 22% συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ και το 17,2% μια αυτοδύναμη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

    Είδηση: 17020


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 23 December 2008 - 9:54:06 UTC