Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-12-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κόντρα για το άνοιγμα της Κυριακής
  • [02] Σώο βρέθηκε το αγοράκι
  • [03] Στο Διεθνές Δικαστήριο η Γερμανία κατά της Ιταλίας
  • [04] Ιράν: διαδηλώσεις εναντίον των ΗΠΑ
  • [05] Χιλιάδες προσκυνητές στη Βηθλεέμ
  • [06] Eπισιτιστική βοήθεια στη Β. Κορέα
  • [07] Επίθεση σε βάρος συνδικαλίστριας
  • [08] Προσωρινή εκεχειρία στη Γάζα
  • [09] Με κίνηση & βροχερό καιρό η έξοδος

    [01] Κόντρα για το άνοιγμα της Κυριακής

    Ειδήσεις

    Aντίθετο κατά πλειοψηφία είναι το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αθήνας, με το να ανοίξουν τα καταστήματα την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου, στους 48 Δήμους που υπάγονται στην Νομαρχία Αθηνών. Στην συνεδρίασή του το Νομαρχιακό Συμβούλιο απέρριψε κατά πλειοψηφία το αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, αλλά και άλλων εμπορικών συλλόγων της περιφέρειας που ζητούσαν να παραμείνουν τα καταστήματα ανοιχτά.

    Ο εισηγητής της πλειοψηφίας Αντινομάρχης Χάρης Πασβαντίδης εισηγήθηκε την απόρριψη του αιτήματος με το σκεπτικό ότι δεν υπήρξε συναίνεση των εργαζομένων όπως εκφράστηκε δια των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων (ΓΣΕΕ, ΕΚΑ, Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθηνών) καθώς και της άρνησης να συναινέσει η Τριτοβάθμια Συνδικαλιστική Οργάνωση των Εμπόρων, δηλαδή η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου. Κατά της απόφασης τάχθηκε η παράταξη της Υπερνομαρχίας Δράσης. Αντίστοιχες αποφάσεις πήραν και οι Νομαρχίες Πειραιά και Θεσσαλονίκης.

    Αντίστοιχη απόφαση με το νομαρχιακό συμβούλιο της Αθήνας, έλαβε και ο εμπορικός σύλλογος του Πειραιά, που σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι: ''δυστυχώς παρατηρούμε, ότι ένα επιπλέον μέτρο ανακούφισης και στήριξης των συναδέλφων μας του εμπορικού κέντρου της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, που επλήγησαν από τα πρόσφατα γεγονότα, γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης και για άλλη μια φορά όχημα, για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας".

    Με αφορμή τις ανακοινώσεις, περί λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς απέστειλε στον εμπορικό κόσμο του Πειραιά σχετική επιστολή, αναφέροντας ότι πάγια θέση του Συλλόγου είναι η εφαρμογή και ο σεβασμός στο νόμο, καθώς σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να απαιτείς την νομιμότητα, όταν δεν την τηρείς. Δεδομένου, ότι κανείς Εμπορικός Σύλλογος και καμία Νομαρχία δεν έχει δικαίωμα να μετατρέπει την αργία της Κυριακής σε εργάσιμη ημέρα, είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε και να διαφυλάξουμε τη νομιμότητά της και οποιαδήποτε διαφορετική πρακτική ακολουθηθεί, θα φέρει την ευθύνη του καθενός συναδέλφου που θα έχει και γνώση των συνεπειών του νόμου''.

    Tην αντίθεσή τους με το άνοιγμα των καταστημάτων για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή, εξέφρασαν το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ, κάνοντας λόγο για απόπειρα κατάργησης της Κυριακής αργίας, με πρόσχημα τις έκτακτες ανάγκες της αγοράς..

    Υπενθυμίζεται ότι τα εμπορικά καταστήματα της Αθήνας, θα ήταν ανοιχτά την τελευταία Κυριακή του έτους, κατά παρέκκλιση του νόμου και με σκοπό να καλύψουν μέρος των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από το συνδυασμό οικονομικής κρίσης και των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης.

    Είδηση: 17081

    [02] Σώο βρέθηκε το αγοράκι

    Κοινωνία

    Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του μόλις 2,5 ετών αγοριού από τη Θεσσαλονίκη που επέβαινε σε αυτοκίνητο το οποίο εκλάπη. Το αυτοκίνητο είχε αφήσει η μητέρα του ανήλικου με αναμμένη μηχανή, προκειμένου να ψωνίσει από περίπτερο, όταν άγνωστος το έκλεψε δίχως να γνωρίζει ότι επέβαινε παιδί.

    Είδηση: 17080

    [03] Στο Διεθνές Δικαστήριο η Γερμανία κατά της Ιταλίας

    Ειδήσεις

    Στο Διεθνές Δικαστήριο (ICJ) της Χάγης προσέφυγε η Γερμανία κατά της Ιταλίας με το επιχείρημα ότι ιταλικό δικαστήριο έσφαλε όταν εξέδωσε απόφαση με την οποία διατασσόταν η γερμανική κυβέρνηση να καταβάλει αποζημιώσεις για μία σφαγή που διέπραξαν οι Ναζί κατά την διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Η προσφυγή αφορά απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ιταλίας, τον Οκτώβριο, με την οποία διατασσόταν η Γερμανία να καταβάλει ένα εκατομμύριο ευρώ ως αποζημίωση προς τις οικογένειες εννέα θυμάτων που σκοτώθηκαν από τον γερμανικό στρατό στην Τσιβιτέλα, στην Τοσκάνη, το 1944.

    "Τα τελευταία χρόνια, ιταλικά δικαστήρια έχουν κατ' επανάληψη παραβλέψει ότι δεν έχουν δικαιοδοσία απέναντι στη Γερμανία ως κυρίαρχο κράτος", αναφέρεται στην γερμανική προσφυγή που ανακοινώθηκε αργά την Τρίτη από το δικαστήριο. Το ICJ ιδρύθηκε το 1945 και είναι αρμόδιο για την εκδίκαση διαφορών μεταξύ κρατών. H Γερμανία υποστηρίζει ότι πρέπει να έχει ασυλία σε περιπτώσεις προσφυγών από μεμονωμένους ιδιώτες και εάν ισχύσει η απόφαση αυτό μπορεί να σημάνει ότι "εκατοντάδες νέες αγωγές ενδέχεται να κατατεθούν" από μεμονωμένα άτομα. Η Γερμανία ζήτησε επίσης από το Διεθνές Δικαστήριο να επέμβει στην περίπτωση που η Ιταλία προχωρήσει στην κατάσχεση κρατικών περιουσιακών στοιχείων.

    Είδηση: 17085

    [04] Ιράν: διαδηλώσεις εναντίον των ΗΠΑ

    Ειδήσεις

    Διαδήλωση φοιτητών πραγματοποιήθηκε στην Τεχεράνη, με συνθήματα του τύπου "Θάνατος στην Αμερική" και "Θάνατος στο Ισραήλ", αλλά και με εκσφενδόνιση παπουτσιών εναντίον φοιτητή που φορούσε τη μάσκα του προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους. Η κίνηση αυτή έγινε σε ένδειξη συμπαράστασης προς το φυλακισμένο Ιρακινό δημοσιογράφο που εξέφρασε πρόσφατα με τον ίδιο τρόπο την αποδοκιμασία του κατά του Τζορτζ Μπους στη Βαγδάτη. Ο δημοσιογράφος Μουντάνταρ αλ Ζαΐντι έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής στο Ιράν, χώρα που οι σχέσεις της με τις ΗΠΑ βρίσκονται σε κακό σημείο, παρά το γεγονός ότι ο συλληφθείς δημοσιογράφος έχει δηλώσει ότι αντιπαθεί το Ιράν όσο και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Είναι άλλωστε γνωστό ότι Ιράκ και Ιράν είχαν εμπλακεί σε πολυετή πόλεμο με ιδιαίτερα αιματηρό απολογισμό. Πάντως στην προσευχή της Παρασκευής στο Ιράν, ο υπερσυντηρητικός κληρικός Αχμάντ Τζανατί είπε ότι η ενέργεια του αλ Ζαΐντι σηματοδοτεί την έναρξη μιας "ιντιφάντα των παπουτσιών".

    Σε μια άλλη εξέλιξη στο Ιράν, έκλεισαν τα γραφεία του Κέντρου Προάσπισης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επικεφαλής του οποίου είναι η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης Σιρίν Εμπαντί, "προσωρινά" όπως ανακοίνωσαν οι ιρανικές αρχές, μέχρι να αποκτήσει τη σχετική άδεια λειτουργίας. Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Κέντρου Ναργκές Μοχαμαντί, δήλωσε ότι: "Έχουμε άδεια, αλλά το υπουργείο Εσωτερικών αρνείται να μας παραδώσει τα νόμιμα έγγραφα. Οι δραστηριότητές μας είναι νόμιμες και ουδέποτε θα εγκαταλείψουμε τις δραστηριότητές μας υπέρ των δικαιωμάτων". Το κλείσιμο των γραφείων του Κέντρου καταδίκασαν η γαλλική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

    Πηγές: ΑΠΕ, Γερμανικό, Ρόιτερ

    Είδηση: 17083

    [05] Χιλιάδες προσκυνητές στη Βηθλεέμ

    Κόσμος -

    Μέση Ανατολή-Ιρακ

    Μαζική προσέλευση Χριστιανών προσκυνητών από όλο τον κόσμο, σημειώνεται στη Βηθλεέμ για τον εορτασμό των Χριστουγέννων υπό την προστασία δυνάμεων ασφαλείας πιστών στον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς. Περίπου 500 είναι οι άνδρες της ασφάλειας, ενώ 40.000 αναμένεται να είναι ο συνολικός αριθμός των επισκεπτών. Αξίζει να σημειωθεί ότι 900 προσκυνητές από τη Λωρίδα της Γάζας ζήτησαν άδεια, αλλά μόνο 300 την εξασφάλισαν.

    Οι φάσεις έντασης στο Παλαιστινιακό ζήτημα, έχουν οδηγήσει σε πτώση του τουρισμού στην περιοχή τα τελευταία χρόνια, με την περίοδο αυτή όμως, να παρουσιάζει μεγάλη πληρότητα στα ξενοδοχεία. "Τα έσοδα από τον τουρισμό κυμαίνονται στα περίπου 480 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο", τόνισε προς το πρακτορείο Ρόιτερ, στην Ραμάλα, η Χουλούντ Ντάϊμπες-Αμπού Ντάγια, υπουργός τουρισμού της Παλαιστινιακής Αρχής. Στη Γάζα αποφασίστηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον ισραηλινό αποκλεισμό, ότι οι Παλαιστίνιοι Χριστιανοί δεν θα εορτάσουν εφέτος τα Χριστούγεννα και δεν θα γίνει η χριστουγεννιάτικη λειτουργία.

    Είδηση: 17082

    [06] Eπισιτιστική βοήθεια στη Β. Κορέα

    Ειδήσεις

    Την αποστολή 21.000 τόνων τροφίμων, στα πλαίσια ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Βόρειο Κορέα, ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ. Η απόφαση αυτή ελήφθη, παρά τις δυσκολίες που συνεχίζουν να υπάρχουν στις διαπραγματεύσεις για τη διαδικασία καταστροφής του πυρηνικού προγράμματος της Πιονγκγιάνγκ. Ήδη η ασιατική χώρα έχει λάβει 143.000 τόνους τροφίμων που διανέμονται μέσω του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (WFP) του ΟΗΕ και ορισμένων αμερικανικών μη κυβερνητικών οργανώσεων.

    Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ Σον Μακόρμακ: "Το ανθρωπιστικό πρόγραμμα μας θα συνεχιστεί και θέλουμε να αποδώσει όσο το δυνατόν περισσότερο. Θέλουμε να είμαστε σίγουροι ως κυβέρνηση, ότι τα δολάρια του Αμερικανού φορολογούμενου που τελικά προσφέρουν αυτή την ανθρωπιστική βοήθεια, χρησιμοποιούνται για καλό σκοπό. Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι που έχουν ανάγκες σε τρόφιμα, θα λάβουν τη βοήθεια. Μέρος αυτού του στόχου είναι η διασφάλιση ενός συστήματος διανομής, το οποίο εμπιστευόμαστε".Στον αντίποδα, η Νότιος Κορέα δεν θα συνεχίσει την αποστολή, σε ετήσια βάση, 400.000 τόνων ρυζιού και 300.000 τόνων λιπασμάτων, επιλέγοντας διαφορετικό τρόπο αντίδρασης από τις ΗΠΑ, στις δυσκολίες των διαπραγματεύσεων για τα πυρηνικά. Ωστόσο υπάρχουν διχογνωμίες στην κοινή γνώμη της Ν. Κορέας για την ενέργεια αυτή, που αναμένεται να έχει δυσμενείς επιπτώσεις για τη σίτιση του πληθυσμού της τάξης των 23 εκατομμυρίων της Β. Κορέας.

    Είδηση: 17074

    [07] Επίθεση σε βάρος συνδικαλίστριας

    Κοινωνία

    Σε αναβρασμό βρίσκονται οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, μετά την επίθεση αγνώστων σε βάρος της συνδικαλίστριας Κούνεβα Κωνσταντίνας, η οποία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Η επίθεση με καυστικό υγρό, σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης, έξω από το σπίτι της συνδικαλίστριας. Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ αναφέρει ότι: "εκφράζοντας την οργή και την αγανάκτηση των εργαζομένων της χώρας μας για την άνανδρη επίθεση ενάντια στη Γραμματέα του Σωματείου Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού Κούνεβα Κωνσταντίνα, που έχει στόχο τη σωματική της ακεραιότητα.

    Αυτή η ύπουλη επίθεση στο πρόσωπο της συναδέλφισσάς μας είναι επίθεση ενάντια σε όλους τους εργαζόμενους με στόχο την τρομοκράτησή τους για να παρεμποδιστεί η δράση τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Αυτή η άθλια μεθόδευση για άλλη μια φορά θα πέσει στο κενό. Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους σε αγωνιστική επαγρύπνηση, να μην καταδικάσουν μόνο την άθλια επίθεση, αλλά να εντείνουν την πάλη τους ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία.Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός και εξέφρασε την αλληλεγγύη του απαιτώντας να ριχτεί άπλετο φως στην υπόθεση, την πλήρη διαλεύκανση της και την αυστηρή τιμωρία των ενόχων".

    Η Γ.Σ.Ε.Ε. και η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν: "εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για το πρωτοφανές γεγονός αλλά και τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στη Γενική Γραμματέα του Σωματείου Καθαριστριών Κων/να Κούνεβα, που δέχθηκε δολοφονική επίθεση και ευχόμαστε γρήγορη αποκατάσταση της υγείας της.Η εργαζόμενη είχε αναπτύξει πλούσια συνδικαλιστική δράση, εξαιτίας της οποίας είχε έλθει σε σύγκρουση με τους εργοδότες, διεκδικώντας την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων και την ένταξη του κλάδου στα βαρέα και ανθυγιεινά.Ζητάμε από την κυβέρνηση και τις αρμόδιες αρχές να προβούν στην άμεση διερεύνηση αυτής της υπόθεσης και στην ανεύρεση των ηθικών και φυσικών αυτουργών της δολοφονικής επίθεσης εναντίον της συνδικαλίστριας".

    Το ΚΚΕ με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου, τονίζει ότι: "Το ΚΚΕ καταγγέλλει την ύπουλη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε η εργάτρια συνδικαλίστρια Κούνεβα Κωνσταντίνα με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό της, που βάζει σε κίνδυνο τη ζωή της. Η συνδικαλίστρια του σωματείου καθαριστριών δέχθηκε επίθεση έξω από το σπίτι της από επαγγελματίες δολοφόνους.

    Το ΚΚΕ απαιτεί από την κυβέρνηση χωρίς καθυστέρηση να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποκάλυψη και την τιμωρία των δραστών και των εντολέων τους. Οι έρευνες πρέπει να κατευθυνθούν και στις εταιρείες που εργολαβικά δραστηριοποιούνται στο χώρο της καθαριότητας, εκεί που η εργοδοσία καταπατά τα στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων. Εκεί όπου η βαναυσότητα και η τρομοκρατία σε βάρος των εργαζομένων είναι καθεστώς. Και αυτή η επίθεση φανερώνει την εργοδοτική τρομοκρατία που βασιλεύει στους περισσότερους εργασιακούς χώρους και ειδικά εκεί που εφαρμόζονται οι ελαστικές και προσωρινές εργασιακές σχέσεις. Είναι τεράστιες οι ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και για το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων και για την ανοχή τους και τη συγκάλυψη της εργοδοτικής τρομοκρατίας.

    Η εργατική τάξη έχει τη δύναμη, μπορεί να αποκρούσει και την εργοδοτική τρομοκρατία και την αντιλαϊκή πολιτική δυναμώνοντας την ταξική αλληλεγγύη και πάλη της, με την ανασύνταξη του κινήματος της, τον απεγκλωβισμό από τον εργοδοτικό και δικομματικό συνδικαλισμό. Να διεκδικήσει αποφασιστικά τα σύγχρονα δικαιώματά της, την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής".

    Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής Δημήτρης Στρατούλης θα επισκεφθούν την Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου στις 15:30 στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός τη γενική γραμματέα του σωματείου καθαριστριών Κωνσταντίνα Κούνεβα, για να ενημερωθούν για την πορεία της υγείας της.

    Είδηση: 17073

    [08] Προσωρινή εκεχειρία στη Γάζα

    Κόσμος -

    Μέση Ανατολή-Ιρακ

    Σε ενέργειες που αποσκοπούν στη διευκόλυνση των ανθρωπιστικών αποστολών, στη Λωρίδα της Γάζας, προχωράνε οι Ισραηλινοί, όπως ανακοίνωσαν τα μέσα ενημέρωσης του Ισραήλ. Η άρση του μερικού αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας, γίνεται ενώ έχει τερματιστεί από τις 19 Δεκεμβρίου η εκεχειρία μεταξύ του ισραηλινού στρατού και των ένοπλων παλαιστινιακών οργανώσεων.

    Ήδη συνεχείς είναι οι επιθέσεις Παλαιστινίων με ρουκέτες, ενώ οι Ισραηλινοί έχουν κλείσει τις συνοριακές διαβάσεις. Πάντως με πρωτοβουλία της Αιγύπτου που συμμετέχει σε διεθνή ανθρωπιστική αποστολή, σήμερα Τετάρτη, θα επιτραπεί η διέλευση σε πέντε φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν άλλα 30.

    Απειλές για αντίποινα

    Είδηση: 17072

    [09] Με κίνηση & βροχερό καιρό η έξοδος

    Αυξημένη η κίνηση από το πρωί στους σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων, του ΟΣΕ τα αεροδρόμια και τα λιμάνια.Από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος έχουν προγραμματιστεί από σήμερα ως την Παρασκευή 2.409 προσγειώσεις και απογειώσεις για προορισμούς εσωτερικού και εξωτερικού, 91 πτήσεις τσάρτερ και 40 έκτακτες πτήσεις.Το 100% αγγίζει η πληρότητα των δρομολογίων του ΟΣΕ στη γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη, αν και έχουν ενισχυθεί με επιπλέον βαγόνια.

    Αυξημένη κατά 30% η κίνηση στον σταθμό των υπεραστικών λεωφορείων στον Κηφισό με δεκάδες δρομολόγια να έχουν προγραμματιστεί για να εξυπηρετηθούν όλοι οι επιβάτες.Χωρίς προβλήματα οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, αφού η ΕΜΥ δεν προβλέπει ισχυρούς ανέμους για τα πελάγη για όλο το τετραήμερο των Χριστουγέννων.Έκτακτα μέτρα έχει λάβει η τροχαία και στις δυο εθνικές οδούς για διευκόλυνση των οδηγών.Ουρές χιλιομέτρων στο Ζευγολατιό, στην εθνική οδό Κορίνθου- Πατρών στο ύψος των διοδίων.Χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν σε όλη τη χώρα.Με αλυσίδες η κυκλοφορία από Φτερόλακα προς Παρνασσό, από Βόλο προς Ζαγορά και από Φλώρινα προς Καστοριά μέσω Βιτσίου.

    Έκτακτο δελτίο καιρού

    Με έκτακτο δελτίο η ΕΜΥ προαναγγέλλει επιδείνωση του καιρού. Το δελτίο έχει ως εξής:

    Σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Παρασκευή 26-12-08 στη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχοπτώσεις και τις χιονοπτώσεις που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Οι περιοχές στις οποίες οι χιονοπτώσεις θα είναι ισχυρές, καθώς και το ενδεικτικό υψόμετρο πάνω από το οποίο θα χιονίσει είναι:

    α. Η δυτική και η κεντρική Μακεδονία (ορεινά και περιοχές χαμηλού υψόμετρου)

    β. Η Θεσσαλία (υψόμετρο πάνω από 300 μέτρα)

    γ. Η 'Hπειρος (υψόμετρο πάνω από 500 μέτρα)

    δ. Η Στερεά Ελλάδα (υψόμετρο πάνω από 600 μέτρα)

    ε. Η Πελοπόννησος (υψόμετρο πάνω από 800 μέτρα)

    2. Το Σάββατο 27-12-2008 θα διατηρηθούν οι ίδιες συνθήκες αλλά την Κυριακή 28-12-2008 τα φαινόμενα στη βόρεια Ελλάδα, την Ήπειρο, το Β. Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου σταδιακά θα σταματήσουν.

    Είδηση: 17071


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 24 December 2008 - 17:54:17 UTC