Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-12-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μηνύματα της θρησκευτικής ηγεσίας
  • [02] Xριστούγεννα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης
  • [03] Eμπρησμοί τη νύχτα
  • [04] Μήνυμα Μεντβέντεφ σε Ομπάμα

    [01] Μηνύματα της θρησκευτικής ηγεσίας

    Κοινωνία

    Με αναφορές στην εξέγερση των νέων αλλά και στην οικονομική κρίση που πλήττει τον πλανήτη τα χριστουγεννιάτικα μηνύματα του Οικουμενικού Πατριάρχη, Βαρθολομαίου, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου και του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου. ''Οι νέοι απογοητεύονται και εξεγείρονται, διαμαρτυρόμενοι για την αδικία του παρόντος και την αβεβαιότητα του μέλλοντος'', επισημαίνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

    ''Η πορεία της Οικουμένης απειλείται από τη διαφθορά, την εκμετάλλευση, τη βία και τη φτώχεια'', αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

    Είδηση: 17091

    [02] Xριστούγεννα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης

    Κοινωνία

    Γεύματα Αγάπης προσφέρει ο Ερυθρός Σταυρός στο κτίριο της Γ΄ Σεπτεμβρίου σήμερα, αλλά και την παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, σε άστεγους και άπορους αλλοδαπούς που διαβιούν στο κέντρο της Αθήνας. Συνολικά θα διατεθούν 10.000 μερίδες φαγητού στο κτίριο της Γ΄ Σεπτεμβρίου και 2.400 μερίδες σε μεμονωμένα άτομα και οικογένειες Αφγανών, που ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες, σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονος.

    Εορταστικό γεύμα και δώρα, στο Κέντρο Σίτισης, Σοφοκλέους 70 & Πειραιώς 35, θα προσφέρει το μεσημέρι το Ίδρυμα Αστέγων του Δήμου Aθηναίων, με την καθιερωμένη παραδοσιακή γαλοπούλα, γλυκίσματα και μουσική.

    Είδηση: 17090

    [03] Eμπρησμοί τη νύχτα

    Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σημειώθηκαν τη διάρκεια της νύχτας στην Αθήνα, προκαλώντας υλικές ζημιές. Περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, εξερράγη αυτοσχέδιος μηχανισμός με γκαζάκια σε υποκατάστημα της τράπεζας "Ασπίς", στη συμβολή των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Αχιλλέως, στο Παλαιό Φάληρο. Στις τρεις παρά τέταρτο, φωτιά ξέσπασε σε αντιπροσωπεία της "Σιτροέν" στην οδό Πρωτοπαπαδάκη, στο Γαλάτσι, προκαλώντας υλικές ζημιές σε τρία αυτοκίνητα. Λίγα λεπτά αργότερα στον αριθμό 60 του ίδιου δρόμου άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές σε ένα αυτοκίνητο της αντιπροσωπείας "Όπελ".

    Την ίδια ώρα πυρκαγιά ξέσπασε και στην Καλλιθέα, στη Λεωφόρο Συγγρού 185 σε αντιπροσωπεία της "Όπελ", προκαλώντας ζημιές σε τρία αυτοκίνητα.

    Η τελευταία επίθεση σημειώθηκε λίγα λεπτά αργότερα σε παράρτημα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που βρίσκεται στην πλατεία Κολιάτσου.

    Είδηση: 17092

    [04] Μήνυμα Μεντβέντεφ σε Ομπάμα

    Κόσμος -

    Ειδήσεις

    Συνέντευξη για όλα τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τη Ρωσία, έδωσε το βράδυ της Τετάρτης ο πρόεδρος της χώρας Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η αναφορά του κ. Μεντβέντεφ, ότι "Η Ρωσία μπορεί εκ νέου να καταφύγει στη βία, προκειμένου να υπερασπιστεί εθνικά της συμφέροντα και δεν θα ανεχθεί τις απόπειρες δυτικών κρατών, η Ρωσία να περιοριστεί. Τα συμφέροντά μας, θα τα υπερασπιζόμαστε μ όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, δηλαδή νομικά μέσα, διεθνή, τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας".

    Σχολιάζοντας μάλιστα τη ρωσική επέμβαση στο έδαφος της Γεωργίας (τον Αύγουστο για τη Νότια Οσετία) επισήμανε ότι "υπήρξε αναπόφευκτη". Πρέπει πάντως να επισημανθεί ότι η συνέντευξη αυτή δόθηκε λίγες μέρες πριν αναλάβει τυπικά τα καθήκοντά του ο Μπαράκ Ομπάμα στις ΗΠΑ και θα πρέπει να θεωρηθεί "μήνυμα" προς το νέο πρόεδρο των ΗΠΑ. Εξίσου αρνητικός ήταν ο Ρώσος πρόεδρος και για το θέμα της αντιπυραυλικής ασπίδας των ΗΠΑ, στην Τσεχία και στην Πολωνία, θεωρώντας ότι πρόκειται για επέκταση του ΝΑΤΟ προς Ανατολάς. Χαρακτήρισε μάλιστα "απαράδεκτη" την πιθανή μελλοντική ένταξη στο ΝΑΤΟ της Γεωργίας αλλά και της Ουκρανίας.

    Στο θέμα της διεθνούς οικονομικής κρίσης ο κ. Μεντβέντεφ, παραδέχτηκε ότι έχει αυξηθεί η ανεργία στη Ρωσία και χιλιάδες εργάτες απολύονται από πολλές βιομηχανικές μονάδες της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Παράλληλα δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει να κυριαρχήσει η υστερία και ότι "κανένα εντελώς εξαιρετικού χαρακτήρα μέτρο δεν πρόκειται να λάβει η ρωσική κυβέρνηση". Κατηγορηματικός ήταν στο ότι αποκλείεται στο μέλλον "να σπαταλούνται από τα αποθέματα δισεκατομμύρια δολαρίων, για να στηρίζεται το ρούβλι" στις διεθνείς αγορές, την ώρα, μάλιστα, "που υποχωρεί κι η τιμή του πετρελαίου".

    "Την έξαρση των λαϊκών κινητοποιήσεων", προέβλεψε ο τελευταίος πρόεδρος της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, με δημόσια δήλωσή του.

    Είδηση: 17093


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 25 December 2008 - 9:53:28 UTC