Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-01-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σηκώνει τα μανίκια ο Ομπάμα

    [01] Σηκώνει τα μανίκια ο Ομπάμα

    Αμερική-ΗΠΑ

    Το σχέδιο για την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας θα συζητήσει την Δευτέρα ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα με κορυφαία μέλη του Κογκρέσου, σύμφωνα με πηγές των Δημοκρατικών. Πρόκειται για την πρώτη του συνάντηση με τους ηγέτες του Κογκρέσου μετά από την εκλογή του στην προεδρία στις 4 Νοεμβρίου, όπου αναμένεται να συζητηθεί το σχέδιο της ενίσχυσης της οικονομίας της χώρας το οποίο και θα αποτελέσει προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης. Σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο, το ποσό του πακέτου οικονομικής ενίσχυσης το οποίο ψηφίζεται από το Κοινοβούλιο, θα μπορούσε να φτάσει και τα 850 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ αρκετά μέλη του Κοινοβουλίου εκτιμούν ότι θα ξεπεράσει τα 1000 δισεκατομμύρια δολάρια. Η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ στοχεύει στην δημιουργία τριών εκατομμυρίων θέσεων εργασίας, το 80% των οποίων θα είναι στον ιδιωτικό τομέα.

    Ο Μπαράκ Ομπάμα θα συζητήσει ακόμη τη νομοθετική ατζέντα του νέου Κογκρέσου, το οποίο θα συνεδριάσει για πρώτη φορά την επόμενη εβδομάδα.

    Σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο, ο εκλεγμένος πρόεδρος αναμένεται να συναντήσει και τους Ρεπουμπλικανούς ηγέτες, αν και η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως.

    Εν τω μεταξύ ο Μπαράκ Ομπάμα δέχεται επικρίσεις διεθνώς, για τη σιωπή του σχετικά με το μακελειό στη Γάζα.

    Διάσημες προσωπικότητες της αριστεράς της Βρετανίας του απηύθυναν έκκληση σε συνέντευξη τύπου στο Λονδίνο να μιλήσει για το ζήτημα της Γάζας.

    Η τραγουδίστρια και συνθέτης από την Σκοτία Άνι Λένοξ, ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου Κεν Λίβινγκστον και η ακτιβίστρια Μπιάνκα Τζάγκερ καταδίκασαν την επίθεση του Ισραήλ και εξέφρασαν τη στήριξη τους στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στο Λονδίνο.

    "Ο κόσμος απέκτησε ελπίδα όταν εξελέγη και θέλουμε να ζητήσει την άμεση παύση του βομβαρδισμού των αμάχων στην Λωρίδα της Γάζας", συμπλήρωσε η Μπιάνκα Τζάγκερ.

    "Όταν είδα την κατάσταση στην Γάζα σκεφτόμουν σαν μητέρα και σαν άνθρωπος: πως αυτός ο τρόπος θα μπορούσε να οδηγήσει σε λύση;" δήλωσε η Άνι Λένοξ, πρώην τραγουδίστρια των Eurythmics.

    Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης πάντως, βρίσκονται σε άλλο κλίμα και επικεντρώνονται σε δηλώσεις της Μισέλ Ομπάμα πως ο σύζυγος της είναι ένας άνδρας χωρίς περισπούδαστο ύφος.

    "Δεν ενδιαφέρεται για το τι πιστεύουν οι άλλοι γι αυτόν ,ούτε για το πως φαίνεται και αν είναι μέσα στη μόδα, αλλά για τα πραγματικά προβλήματα. Ενδιαφέρεται κυρίως για τη δουλειά που κάνει για τον κόσμο και όχι για την εμφάνισή του " τόνισε η Μισέλ Ομπάμα σε τηλεοπτική της συνέντευξη στο CNN

    Ερωτηθείσα για τις πρώτες αντιδράσεις της όταν γνώρισε τον Ομπάμα,η Μισέλ τόνισε ότι αρχικά αναρωτήθηκε "τι είδους όνομα είναι ...Μπαράκ Ομπάμα".

    Η μέλλουσα πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών σημείωσε ότι ο συζυγός της "δεν έχει αλλάξει πολύ όλα αυτά τα χρόνια", προσθέτοντας μάλιστα ότι έχει ακόμη τα ίδια πουκάμισα και παντελόνια από τότε που παντρεύτηκαν, "και για αυτό εγώ εκπλήσσομαι όταν ακούω να λένε ότι είναι ένας από τους πιο καλοντυμένους άνδρες".

    "Αν τον παρατηρήσετε από πολύ κοντά ίσως έχει και... τρύπες στα παντελόνια του. Οσο για τα παπούτσια του ; Του λέω συχνά ότι χρειάζεται να αγοράσει καινούργια...",είπε η Μισέλ Ομπάμα.

    Είδηση: 17335


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 2 January 2009 - 21:54:19 UTC