Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-01-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες
  • [02] Μειώνεται η διαφορά υπέρ της ΝΔ
  • [03] Ομπάμα: Προτεραιότητα η ειρήνευση στη Μ. Ανατολή
  • [04] Γαλλία: Δηλητηριάστηκαν 65 άτομα από μονοξείδιο του άνθρακα
  • [05] Ελαφρά άνοδος του πετρελαίου
  • [06] ΗΠΑ: Γεννήθηκαν οκτάδυμα στην Καλιφόρνια
  • [07] Νέα ένταση στην Κυψέλη
  • [08] Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας
  • [09] Καμία πτήση την Τετάρτη

    [01] Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες

    Δεκάδες μπλόκα παραμένουν στις εθνικές οδούς Αθηνών-Θεσσαλονίκης, Τρικάλων-Καλαμπάκας, Αντιρρίου-Ιωαννίνων, Πατρών-Πύργου, Άμφισσας-Θερμοπυλών, στο ρεύμα προς Λαμία, στην Εγνατία και στον Ισθμό της Κορίνθου, αλλά και σε κομβικά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτυού, παρά τις διευκρινίσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρη Χατζηγάκη για τα οριστικά ποσά που θα κατανεμηθούν, ενώ ο Πρωθυπουργούς απηύθυνε έκκληση να ανοίξουν οι δρόμοι. Ο Κώστας Καραμανλής επισήμανε πως οι αγροτικές κινητοποιήσεις δεν πρέπει να προκαλέσουν ζημιές σε επαγγελματίες και να επιβαρύνουν την οικονομία, ενώ ανακοινώσε ότι σύντομα ενεργοποιείται το Εθνικό Συμβούλιο Αγροτικής Πολιτικής. Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης γνωστοποίησε τη χρηματοδότηση ανά προϊόν από το πακέτο των 500 εκατομμυρίων ευρώ και τις επιπλέον επιστροφές φόρου κατανάλωσης πετρελαίου για το βαμβάκι, το σιτάρι, το καλαμπόκι, το ελαιόλαδο και άλλες καλλιέργειες. Σήμερα Τρίτη αναμένεται να συνεδριάσουν οι περισσότερες συντονιστικές επιτροπές των μπλόκων για να αποφασίσουν την περαιτέρω πορεία των αγροτικών κινητοποιήσεων. Ιδιαίτερη κρίσιμη θεωρείται η συνέλευση των αγροτών στο μπλόκο των Τεμπών. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες και εκτιμήσεις η εισήγηση των περισσότερων μελών του Συντονιστικού Οργάνου θα είναι η συνέχιση της κινητοποίησης. Οι αγρότες της Πελοποννήσου τηρούν στάση αναμονής ενόψει και τις απογευματινής συνάντησης των εκπροσώπων τους με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Ανοιχτή προς το παρόν η παλιά εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου.

    Πάντως, ο Βασίλης Κιλάφας, μέλος της γραμματείας του Πανελληνίου Συντονιστικού Οργάνου των αγροτών, δήλωσε απογοητευμένος χαρακτηρίζοντας γενικόλογες τις κυβερνητικές δεσμεύσεις. Στις 11.00 συνεδριάζει και η ΠΑΣΕΓΕΣ η οποία έχει ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό αγροτικής Ανάπτυξης.

    Οι αγρότες παραμένουν στα Μάλγαρα και στα "Πράσινα Φανάρια", δηλ. στα δυτικά και ανατολικά της Θεσσαλονίκης, χωρίς ωστόσο, την ώρα αυτή να υπάρχουν προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Οι αγρότες παραμένουν και στον κόμβο της Χαλκηδόνας. Τα μπλόκα περιφερειακά της Θεσσαλονίκης, αναμένεται να κλείσουν στις 11 το πρωί, καθώς θα συνεδριάσουν, οι επιτροπές αγώνα.

    Στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αθηνών τα μπλόκα των αγροτών παραμένουν στα Τέμπη, στη Νίκαια της Λάρισας, στις Μικροθήβες της Μαγνησίας, αλλά και στο Κάστρο της Βοιωτίας. Το μπλόκο των αγροτών στην Κουλούρα της Ημαθίας, επίσης παραμένει.

    Τα τελωνεία των Ευζώνων και της Δοϊράνης λειτούργησαν κανονικά στη διάρκεια της νύχτας, με τα τρακτέρ των αγροτών να παραμένουν στην περιοχή. Μικρός αριθμός τρακτέρ παραμένει στην είσοδο της πόλης του Κιλκίς, αλλά και των Γιαννιτσών, με την κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται χωρίς προβλήματα.

    Στο νομό της Χαλκιδικής, τα τρακτέρ παραμένουν στη Γαλάτιστα, στην Ορμήλια, αλλά και στον κόμβο της Τρίγλιας, χωρίς να υπάρχουν προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων.

    Περιφερειακά της Κατερίνης, τα τρακτέρ παραμένουν στο Αιγίνιο και στον Κορινό, χωρίς ωστόσο να προκαλούν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

    Στη Φλώρινα, οι αγρότες θα συγκεντρωθούν το πρωί στο τελωνείο της Νίκης. Στην Κοζάνη, οι αγρότες κλείνουν περιστασιακά τους δρόμους, στον κόμβο της ΑΕΒΑΛ, αλλά και έξω από τα Σέρβια.

    Περιστασιακά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων από το κλείσιμο των δρόμων, προκαλούνται στο Σταυρό Αμυγδαλεώνα, στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας στο ύψος του Στρυμόνα και του Νέστου, στην Τσαριτσάνη και στην Αγιά Λάρισας, αλλά και στη Βασιλική Τρικάλων. Τα μπλόκα επίσης παραμένουν στο ύψος των Κερδυλίων, αλλά και στη Χρυσούπολη της Καβάλας.

    Στο νομό Γρεβενών, οι αγρότες έχουν συγκεντρωθεί στον κόμβο της Εγνατίας, στην είσοδο της πόλης των Γρεβενών, χωρίς να υπάρχει πρόβλημα την ώρα αυτή, στην κίνηση των οχημάτων.

    Κλειστές παραμένουν οι συνοριακές διαβάσεις του Προμαχώνα στο νομό Σερρών και της Εξοχής, στο νομό Δράμας. Αποκλεισμένο από τα μπλόκα των αγροτών στην Εγνατία Οδό, μετά την Αλεξανδρούπολη, παραμένει το τελωνείο στους Κήπους, αλλά και στο τελωνείο στο Ορμένιο του Έβρου.

    Πηγή: ΝΕΤ,105,8 - ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 18189

    [02] Μειώνεται η διαφορά υπέρ της ΝΔ

    Πολιτική

    Μειώνει τη διαφορά της από το ΠΑΣΟΚ, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO για το Mega. Η διαφορά μειώνεται στις 3,6 μονάδες έναντι 5 μονάδων που ήταν τον Δεκέμβριο στη μέτρηση της ίδιας εταιρείας. Αναλυτικά, η ΝΔ συγκεντρώνει το 28,1%, έναντι 31,7% του ΠΑΣΟΚ. Ακολουθούν ο Συνασπισμός με 8%, το ΚΚΕ με 7,7%, ο ΛΑΟΣ με 5,7% και οι Οικολόγοι με 3%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 8,8%. Προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ και στην παράσταση νίκης, με 53,7 έναντι 37% του κυβερνώντος κόμματος, αλλά το 60,7% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι δεν είναι έτοιμο να κυβερνήσει. Ο Κώστας Καραμανλής προηγείται στην καταλληλότητα για πρωθυπουργία με 45%, έναντι 32,7% του Γιώργου Παπανδρέου . Όχι στις πρόωρες εκλογές λέει το 61,3%, αν και το 50,4% προβλέπει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Είδηση: 18196

    [03] Ομπάμα: Προτεραιότητα η ειρήνευση στη Μ. Ανατολή

    Ήρθε η στιγμή για να επανέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι, υποστηρίζει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι "αλ-Αραμπίγια", ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, διαβεβαιώνοντας ότι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του απέναντι στους μουσουλμάνους: όχι μόνο να ξαναρχίσει άμεσα την προσπάθεια για ειρήνευση μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων αλλά επίσης να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από το Ιράκ, να εκφωνήσει γρήγορα μια ομιλία για τους μουσουλμάνους από μια μεγάλη μουσουλμανική πρωτεύουσα και, γενικά, να τείνει "χείρα φιλίας" στο μουσουλμανικό κόσμο και να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με τις ΗΠΑ. Ο Μπαράκ Ομπάμα υποσχέθηκε πως ο νέος απεσταλμένος του στη Μέση Ανατολή Τζορτζ Μίτσελ θα εμπλακεί "δυναμικά κι επίμονα" στην αναζήτηση της ειρήνης ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους και θα επιζητήσει απτά αποτελέσματα. Παράλληλα, επανέλαβε ότι έχει την πρόθεση να επιτρέψει την έναρξη συνομιλιών με το Ιράν και να τείνει το χέρι προς το ισλαμικό καθεστώς, εάν αυτό με τη σειρά του "ξεσφίξει τη γροθιά". "Ο σκοπός της ειρήνευσης στη Μ. Ανατολή είναι σημαντική για τις ΗΠΑ και τα παγκόσμια ενδιαφέροντά μας. Είναι σημαντική για εμένα τον ίδιο" τόνισε εξάλλου ο Αμερικανός πρόεδρος, έπειτα από τη συνάντησή του τη Δευτέρα με τον Μίτσελ και την ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον. Ο Ομπάμα, που έχει αναγάγει το Μεσανατολικό σε μία απόλυτη προτεραιότητα για τη νέα κυβέρνησή του, δήλωσε πως ο Μίτσελ θα έχει όλες τις απαραίτητες εξουσίες εκ μέρους του προέδρου και της ΥΠΕΞ, "τουτέστιν, όποτε μιλά, θα μιλά εξ ονόματός τους".

    "Δύσκολες και χρονοβόρες διαβουλεύσεις"

    Στη συνέντευξή του, ο Ομπάμα είπε ότι στέλνει στη Μ. Ανατολή τον ειδικό απεσταλμένο του για "να αρχίσει να ακούει επειδή, πολύ συχνά, οι ΗΠΑ ξεκινούν υπαγορεύοντας πράγματα" και όταν επιστρέψει να του αναφέρει όσα άκουσε. "Τότε θα διατυπώσουμε μια ακριβή απάντηση" πρόσθεσε.

    Όμως, σε τελική ανάλυση, δεν είναι δουλειά των ΗΠΑ να πουν στους Παλαιστίνιους και στους Ισραηλινούς τι είναι καλύτερο για αυτούς, τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι οι δύο πλευρές "θα χρειαστεί να λάβουν ορισμένες αποφάσεις". Παραδέχτηκε, πάντως, ότι οι διαπραγματεύσεις θα είναι "δύσκολες" και χρονοβόρες και ότι δεν αρκούν λίγοι μήνες για να λυθεί το πρόβλημα. "Συνεχίζω να πιστεύω ότι η ασφάλεια του Ισραήλ έχει προτεραιότητα αλλά πιστεύω επίσης ότι υπάρχουν Ισραηλινοί που αναγνωρίζουν τη σημασία της ειρήνευσης", είπε.

    Υποσχόμενος ότι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του, υπενθύμισε ότι την περασμένη εβδομάδα υπέγραψε το διάταγμα για το κλείσιμο της φυλακής του Γκουαντάναμο μέσα σε διάστημα ενός έτους. Οι ΗΠΑ είναι "έτοιμες να ξεκινήσουν μια νέα εταιρική σχέση, βασισμένη στον αμοιβαίο σεβασμό και τα αμοιβαία συμφέροντα" με το μουσουλμανικό κόσμο", σημείωσε.

    Διαβεβαίωσε εξάλλου ότι η κυβέρνησή του θα κάνει "σαφή" διαχωρισμό μεταξύ της Αλ Κάιντα και όσων δεν συμφωνούν με τις απόψεις της οργάνωσης. Είπε τέλος ότι στις πρόσφατες δηλώσεις τους τα ηγετικά στελέχη της Αλ Κάιντα δείχνουν "νευρικότητα".

    Εξάλλου, εξέφρασε την πρόθεσή του να συνομιλήσει με το Ιράν, "για να δηλώσουμε σαφώς πού βρίσκονται οι διαφωνίες μας, αλλά επίσης πού τοποθετούνται οι δυνατότητες προόδου".

    "Κατά τη διάρκεια των προσεχών μηνών θα επεξεργασθούμε το γενικό πλαίσιο και την προσέγγιση. Και, όπως είπα στην ομιλία μου κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας, εάν χώρες σαν το Ιράν είναι έτοιμες να ξεσφίξουν τη γροθιά, από την πλευρά μας θα βρουν τεντωμένο χέρι" είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

    "Έχω πει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής μου εκστρατείας ότι είναι σημαντικό να φροντίσουμε να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα της αμερικανικής ισχύος, περιλαμβανομένης της διπλωματίας, στις σχέσεις μας με το Ιράν", είπε.

    Οι ΗΠΑ και το Ιράν έχουν διακόψει τις διπλωματικές τους σχέσεις από το 1980. Ο προκάτοχος του Μπαράκ Ομπάμα, ο Τζορτζ Μπους, έθετε ως όρο για την έναρξη συνομιλιών με το Ιράν τη διακοπή των πιο επίμαχων δραστηριοτήτων του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης.

    Συνομιλίες με Σαρκοζί, Μέρκελ, Μεντβέντεφ

    Στο μεταξύ, ο Μπαράκ Ομπάμα είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τους προέδρους της Γαλλίας και της Ρωσίας και με την καγκελάριο της Γερμανίας.

    Σύμφωνα με τη γαλλική προεδρία, η συζήτηση μεταξύ Ομπάμα και Σαρκοζί, η πρώτη αφότου ορκίστηκε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, έγινε με πρωτοβουλία της Ουάσινγκτον και διήρκησε μισή ώρα, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν "τα μεγάλα, διεθνή θέματα". Μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν στην οικονομική κρίση και συμφώνησαν ότι είναι ανάγκη "να ενεργήσουν αποφασιστικά και να συνεργαστούν στενά εν όψει της επόμενης συνόδου της G20 στο Λονδίνο".

    Ο Σαρκοζί χαιρέτισε τα "θαρραλέα μέτρα" που έλαβε ο νέος πρόεδρος, όπως το κλείσιμο της φυλακής του Γκουαντάναμο, υπογραμμίζοντας ότι "η Γαλλία διατίθεται να βοηθήσει τις ΗΠΑ να τα θέσει σε εφαρμογή".

    Όσον αφορά το Μεσανατολικό, ο Ομπάμα χαιρέτισε με την ευκαιρία την "αποφασιστική δράση της Γαλλίας" στην πρόσφατη κρίση στη Γάζα.

    Η οικονομική κρίση βρέθηκε στο επίκεντρο των συνομιλιών που είχε ο Ομπάμα και με την Άγκελα Μέρκελ. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι η στενή διεθνής συνεργασία "είναι κρίσιμη για το ξεπέρασμα της κρίσης". Συζήτησαν επίσης για την επόμενη σύνοδο του ΝΑΤΟ, τον Απρίλιο στο Στρασβούρο και το Κελ, για το Αφγανιστάν, για τη Μέση Ανατολή και τις κλιματολογικές αλλαγές.

    Στις συνομιλίες που είχε με τον Μεντβέντεφ, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι είναι σημαντικό να σταματήσουν τις "παρεκκλίσεις" των μεταξύ τους σχέσεων και να συζητήσουν τις κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι χώρες τους.

    "Οι πρόεδροι συμφώνησαν ότι, ως νέοι ηγέτες προερχόμενοι από την μετα-ψυχροπολεμική γενιά έχουν τη μοναδική ευκαιρία να συνάψουν ένα είδος σχέσεων ουσιαστικά διαφορετικών μεταξύ των δύο χωρών", τόνισε ο Γκιμπς.

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕCNN: 'Americans are not your enemy,' Obama tells Muslims

    Είδηση: 18194

    [04] Γαλλία: Δηλητηριάστηκαν 65 άτομα από μονοξείδιο του άνθρακα

    Εξήντα πέντε άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Λιλ, στη βόρεια Γαλλία, αφού δηλητηριάστηκαν με μονοξείδιο του άνθρακα κατά τη διάρκεια ενός κοντσέρτου σε εκκλησία της κοινότητας Φαλεμπέν, το βράδυ της Δευτέρας. Μεταξύ των θυμάτων είναι και έντεκα μικρά παιδιά, μέλη της εκκλησιαστικής χορωδίας. Σύμφωνα με τη διευθύντρια του γραφείου της περιφέρειας, κανένας από τους 65 ασθενείς δεν αντιμετωπίζει άμεσο κίνδυνο. Ο "συναγερμός" σήμανε γύρω στις 22:15, τοπική ώρα, το βράδυ της Δευτέρας, όταν ένας από τους 250 θεατές του κοντσέρτου αισθάνθηκε δυσφορία. Όταν και δεύτερο άτομο παρουσίασε παρόμοια συμπτώματα οι πυροσβέστες της κοινότητας μέτρησαν το επίπεδο του μονοξειδίου του άνθρακα μέσα στην εκκλησία και διαπίστωσαν ότι ήταν "πολύ υψηλό".

    Η εκκλησία εκκενώθηκε και όλοι οι παριστάμενοι οδηγήθηκαν σε μια γειτονική αίθουσα όπου εξετάστηκαν από γιατρούς. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το σύστημα θέρμανσης της εκκλησίας είχε τεθεί σε λειτουργία από τις 3 το μεσημέρι. Ωστόσο, ο ναός δεν αερίζεται καλά με αποτέλεσμα να συσσωρευτεί το μονοξείδιο στην ατμόσφαιρα.

    Είδηση: 18198

    [05] Ελαφρά άνοδος του πετρελαίου

    Ειδήσεις

    Ελαφρά άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι ο ΟΠΕΚ σχεδιάζει μειώσει κι άλλο την παραγωγή. Στις πρωινές συναλλαγές η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Μαρτίου ήταν ενισχυμένη κατά 14 σεντς στα 45,87 δολάρια το βαρέλι από τα 45,73 δολάρια που έκλεισε χθες στη Νέα Υόρκη. "Οι επενδυτές αρχίζουν να κατανοούν ότι ο ΟΠΕΚ σκέφτεται σοβαρά να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου" τονίζει ο Τόνι Νιούναν,αναλυτής της "Mitsubishi Corp" στο Τόκιο. Ο νέος πρόεδρος του ΟΠΕΚ, Χοσέ Μποτέλο ντε Βασκονσέλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέας μείωσης της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου κατά την προσεχή σύνοδο του καρτέλ στη Βιέννη στις 15 Μαρτίου.

    Είδηση: 18190

    [06] ΗΠΑ: Γεννήθηκαν οκτάδυμα στην Καλιφόρνια

    Αμερική-ΗΠΑ

    Μία γυναίκα στην Καλιφόρνια γέννησε οκτάδυμα, έξι αγόρια και δύο κορίτσια που όλα φαίνεται να είναι καλά στην υγεία τους, όπως ανακοίνωσε η ιατρική ομάδα που συμμετείχε στον τοκετό. Σύμφωνα με το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι KCAL9 τα μωρά, η μητέρα των οποίων ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία της, ζυγίζουν από 820 έως 1.540 γραμμάρια. Γεννήθηκαν σε ένα νοσοκομείο του Μπελφλάουερ, 30 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του κέντρου του Λος Άντζελες. "Χαιρόμαστε πολύ που ανακοινώνουμε ότι τα οκτώ νεογέννητα βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση και πηγαίνουν αρκετά καλά", δήλωσε η γυναικολόγος-μαιευτήρας του νοσοκομείου, Κάρεν Μαπλς. Απέφυγε πάντως να μιλήσει για τις πιθανότητες επιβίωσης των μωρών, δηλώνοντας ότι "οι πρώτες 72 ώρες είναι πολύ κρίσιμες". Ο συνάδελφός της, Χάρολντ Χένρι, είπε ότι ο τοκετός, που έγινε με καισαρική τομή, εξελίχθηκε ομαλά. Η μητέρα ήταν ξύπνια καθ' όλη τη διάρκεια και μπόρεσε να δει τα παιδιά της. Όλα τους "έκλαψαν και αντιδρούσαν στα ερεθίσματα", πρόσθεσε. Το κανάλι ανέφερε ότι στον τοκετό βοήθησαν τουλάχιστον 18 γιατροί. Στις ΗΠΑ έχει καταγραφεί τουλάχιστον άλλη μία περίπτωση γέννησης οκτάδυμων, πριν από περίπου 10 χρόνια, στο Τέξας. Τότε, το ένα από τα μωρά πέθανε μία εβδομάδα μετά τη γέννησή του όμως τα υπόλοιπα επτά κατάφεραν να επιβιώσουν.

    Είδηση: 18197

    [07] Νέα ένταση στην Κυψέλη

    Κοινωνία

    Νέα ένταση σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης μεταξύ κατοίκων της Κυψέλης και ΜΑΤ για την κοπή περίπου 50 αιωνόβιων δέντρων στη συμβολή των οδών Πατησιών και Κύπρου, από το Δήμο Αθηναίων, προκειμένου να κατασκευαστεί χώρος στάθμευσης. Νωρίτερα, η αστυνομία είχε αποκλείσει για περίπου μία ώρα τη Λ. Πατησίων. Οι κάτοικοι προχώρησαν στη φύτευση 40 δέντρων στο σημείο και έχουν καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Στις 11.30 οργανώνουν συγκέντρωση στο πάρκο Κύπρου και πορεία διαμαρτυρίας προς το δημαρχείο της Αθήνας.

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Σχετικά άρθρα: Επεισόδια για την κοπή δέντρων

    Είδηση: 18191

    [08] Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας

    Μεγάλο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας εξιχνιάστηκε στην Ελλάδα από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής. Συνελήφθησαν 11 άτομα μεταξύ των όποιων ο αρχιμανδρίτης της μητρόπολης Λακωνίας, γιατροί, επιχειρηματίες και υπάλληλοι, που αντάλλασαν το παράνομο υλικό μεταξύ τους, ενώ σε άλλα 14 άτομα μεταξύ των όποιων και γυναίκα αστυνομικός, σχηματίστηκαν μόνο δικογραφίες γιατί διαπιστώθηκε ότι αγόραζαν χωρίς να έχουν το σχετικό υλικό στους υπολογιστές τους. Πρόκειται για άτομα τα οποία αγόραζαν με τις πιστωτικές τους κάρτες μεγάλες ποσότητες υλικού παιδικής πορνογραφίας από Βρετανούς πωλητές. Η επιχείρηση των αστυνομικών έγινε σε δυο φάσεις. Ξεκίνησε στις 10 Δεκεμβρίου του 2008 και ολοκληρώθηκε χθες 26 Ιανουαρίου. Ο αρχιμανδρίτης και οι 10 υπόλοιποι συλληφθέντες οδηγούνται στις 11 στους εισαγγελείς Αθήνας και Πειραιά.

    Είδηση: 18193

    [09] Καμία πτήση την Τετάρτη

    Ελλάδα -

    Κοινωνία

    Ακυρώνονται όλες οι πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού όλων των αεροπορικών εταιρειών που είχαν προγραμματιστεί για αύριο Τετάρτη, καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας έχουν προγραμματίσει 24ωρη απεργία. Οι ελεγκτές διεκδικούν την επίλυση του προβλήματος που έχει ανακύψει σε σχέση με την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, θέμα για το οποίο την ημέρα εκείνη πραγματοποιεί τρίωρη στάση από 12:00-15:00 και η ΑΔΕΔΥ. Επιπλέον, διαμαρτύρονται για τις συνεχιζόμενες παρεμβολές στις ραδιοσυχνότητες της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Από την πλευρά της, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη ζητώντας να κηρυχθεί η 24ωρη απεργία παράνομη και καταχρηστική και η εκδίκαση έχει προγραμματιστεί για σήμερα.

    Πηγή: ΝΕΤ

    Είδηση: 18199


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 27 January 2009 - 10:03:19 UTC