Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-01-31

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θετική υποδοχή στα στοχευμένα μέτρα

    [01] Θετική υποδοχή στα στοχευμένα μέτρα

    Ειδήσεις

    Η μείωση των ελλειμμάτων, η θωράκιση των θέσεων εργασίας και η ενίσχυση των κοινωνικά ασθενέστερων αποτελούν το πεδίο δράσης όπου καλείται να δοκιμαστεί η κυβέρνηση, με ζητούμενο την αποτελεσματικότερη προστασία της χώρας από τη διεθνή οικονομική κρίση. Το επικαιροποιημένο τριετές πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης της χώρας που περιέγραψε ο υπουργός Οικονομίας κ. Παπαθανασίου, φαίνεται πως τυγχάνει θετικής υποδοχής από την κοινή γνώμη, η οποία όμως ανησυχεί ιδιαίτερα για ενδεχόμενη εκτίναξη του δημοσίου χρέους. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue για την Καθημερινή της Κυριακής, το 80% των πολιτών ανησυχεί για το δημόσιο χρέος. Σημειώνεται ότι στις 12 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί στη Βουλή η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για την Οικονομία.

    Στην ίδια δημοσκόπηση, το 80% των ερωτηθέντων απαντά ότι η οικονομική του κατάσταση έχει επηρεαστεί από το δημόσιο χρέος, με το 19% να πιστεύει το αντίθετο.

    Οι πρόσφατες στοχευμένες δράσεις της κυβέρνησης προς τους μη προνομιούχους βρίσκουν μεγάλη αποδοχή από την πλειοψηφία των ερωτώμενων.

    Με το επίδομα των 1.000 ευρώ στους ανέργους και με την επιδότηση των άγονων γραμμών στο Αιγαίο συμφωνεί το 84%. Με την επέκταση του επιδόματος θέρμανσης συμφωνεί το 82%, με τη μείωση της θητείας στους 9 μήνες συμφωνεί το 67% και με τις προσλήψεις 60.000 ανέργων στο Δημόσιο συμφωνεί το 61%.

    Το 63% θεωρεί ότι θα επηρεαστεί η ψήφος του στις επόμενες εκλογές από τα μέτρα, ενώ το 34% λέει όχι.

    Την ίδια ώρα το 74% αξιολογεί ως ανεπαρκή τον κοινωνικό χαρακτήρα των πρόσφατων μέτρων με το 24% να θεωρεί το αντίθετο.

    Το πρόγραμμα σταθερότητας, δίνει έμφαση στον περιορισμό της σπατάλης στο Δημόσιο, με παράλληλη επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών και την προσέλκυση επενδύσεων.

    Για το 2009 προβλέπεται ρυθμός ανάπτυξης 1,1%, δημοσιονομικό έλλειμμα 3,7% του ΑΕΠ, με περιορισμό του κάτω από το 3% το 2011 και αύξηση της ανεργίας στο 8%. Ακόμα προβλέπεται δραστικός περιορισμός των προσλήψεων στο Δημόσιο, με εξαίρεση τους τομείς της Υγείας και της Παιδείας, καθώς και μισθολογικές αυξήσεις που θα καλύπτουν τον πληθωρισμό, χωρίς όμως να θέτουν σε κίνδυνο τα δημόσια οικονομικά.

    Η αντιπολίτευση επέκρινε έντονα τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

    Είμαστε ήδη σε ουσιαστική επιτήρηση, καθώς οι διεθνείς αγορές τιμωρούν τη χώρα μας για τη δημοσιονομική εκτροπή και την κατάρρευση της ανταγωνιστικότητας, ανέφερε η Λούκα Κατσέλη στην Real News.

    "Ξαφνικά το δόγμα Αλογοσκούφη γίνεται δόγμα Παπαθανασίου. Ο κ. Παπαθανασίου διατηρεί τον κ. Λέγκα βέβαια, ο οποίος δεν έκανε τίποτα για τα έξοδα του κράτους. Αν αυτό δεν λέγεται αλλοπρόσαλλη πολιτική, μήπως τελικά λέγεται ανίκανη κυβέρνηση;" σχολίασε για λογαριασμό του ΛΑΟΣ ο Κυριάκος Βελόπουλος.

    Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται η εξειδίκευση των κυβερνητικών μέτρων

    Το μεσημέρι της Δευτέρας κατόπιν αιτήματος του, το Προεδρείο της ΓΣΕΕ θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Είδηση: 18384


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 31 January 2009 - 22:09:02 UTC