Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-02-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αεροπλάνο συνετρίβη σε προάστιο της Νέας Υόρκης
  • [02] Σήμερα η δίκη για τη νοθεία στα Αγγλικά
  • [03] Σε δημοπρασία προσωπικά είδη του Γκάντι
  • [04] Κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών
  • [05] Αφγανιστάν: Σκοτώθηκαν παιδιά σε συγκρούσεις Αυστραλών στρατιωτών με Ταλιμπάν
  • [06] Σε δημοπρασία χειρόγραφο του Αβραάμ Λίνκολν
  • [07] Ασελγούσε στην 9χρονη ανηψιά του!

    [01] Αεροπλάνο συνετρίβη σε προάστιο της Νέας Υόρκης

    Ειδήσεις

    Κόλαση φωτιάς στο Μπάφαλο της Νεας Υόρκης από την πτώση αεροπλάνου με 48 επιβάτες σε κατοικημένη περιοχή και συγκεκρικριμένα στο προάστιο Κλάρενς Σέντερ.Το αεροπλάνο ήταν της εταιρείας Continental, εκτελούσε την πτήση Μπαφαλο-Nιούαρκ και έπεσε στις 10 το βράδυ τοπική ώρα(5 το πρωί ώρα Ελλάδος) πάνω σ'ενα σπίτι, υπό ανεξακρίβωτες μέχρι στιγμής συνθήκες, σε απόσταση περίπου 10 μιλίων από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Μπάφαλο-Νιαγάρα.

    Από τους 48 επιβαίνοντες, τα τέσσερα άτομα ήταν μέλη του πληρώματος. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, την στιγμή του δυστυχήματος επικρατούσε παγωνιά και έβρεχε. Το δυστύχημα συνέβη σε κατοικημένη περιοχή στα όρια των καλλιεργήσιμων εκτάσεων, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν ότι νόμισαν πως έγινε σεισμός. Τοπικό τηλεοπτικό κανάλι μετέδωσε ότι υπάρχει και 49 νεκρός, ο οποίος είναι πολίτης που βρίσκονταν στην περιοχή στην οποία έπεσε το αεροπλάνο. Με ανακοίνωσή της η αστυνομία επιβεβαίωσε την ύπαρξη και 49 νεκρού.

    Είδηση: 18881

    [02] Σήμερα η δίκη για τη νοθεία στα Αγγλικά

    Την αθώωση των οχτώ βαθμολογητριών που κατηγορούνται για νοθεία στη βαθμολογία των Αγγλικών στις πανελλαδικές εξετάσεις το 2007 ζήτησαν οι πέντε Ενώσεις Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης της Θεσσαλονίκης σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσαν χθες με αφορμή τη δίκη τους που αρχίζει σήμερα.

    Είδηση: 18890

    [03] Σε δημοπρασία προσωπικά είδη του Γκάντι

    Ειδήσεις

    Τα γυαλιά, τα δερμάτινα σανδάλια και το ρολόι τσέπης του Μαχάτμα Γκάντι, θα δημοπρατηθούν τον Μάρτιο στη Νέα Υόρκη, όπως ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Antiquorum Auctioneers. Η εταιρεία, που ειδικεύεται στις πωλήσεις ρολογιών, εκτιμά ότι τα προσωπικά είδη του Γκάντι θα αποφέρουν 20.000-30.000 δολάρια. Σύμφωνα με τον κατάλογο του οίκου, που δεν αποκαλύπτει το όνομα του πωλητή, τα στρογγυλά γυαλιά που φορά ο πατέρας της ανεξαρτησίας της Ινδίας σε όλες τις φωτογραφίες του, τα είχε προσφέρει ο ίδιος σε ένα συνταγματάρχη που του ζήτησε τη συμβουλή του, λέγοντάς του πως ήταν τα "μάτια" με τα οποία είδε το όραμα της ελεύθερης Ινδίας.

    Τα σανδάλια είχαν δοθεί το 1931 σε ένα Βρετανό αξιωματικό ο οποίος φωτογράφισε τον Γκάντι. Το ρολόι, μάρκας Zenith, το είχε δωρίσει ο Γκάντι στην ανιψιά του, Άμπα Γκάντι, που ήταν και βοηθός του επί έξι χρόνια. Ο Γκάντι πέθανε στα χέρια της όταν έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης το 1948.

    Είδηση: 18889

    [04] Κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών

    Συνεχίζεται και σήμερα για δεύτερη μέρα η 48ωρη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών, ενώ ήδη ανακοινώθηκε και νέα 48ωρη απεργία για τις 19 και 20 Φεβρουαρίου. Σε απεργιακή συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας στις 12 το μεσημέρι, καλούν οι νοσοκομειακοί γιατροί.

    Εκτός από τις απεργιακές κινητοποιήσεις, την ερχόμενη Τετάρτη, οι γιατροί θα αποκλείσουν την εφημερία του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, καθώς και των νοσοκομείων που θα εφημερεύουν σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα και Ηράκλειο. Επίσης προσέφυγαν στη δικαιοσύνη το υπουργείο Υγείας και το ΕΚΑΒ, μετά τις καταγγελίες για τον 53χρονο άνδρα ο οποίος έχασε τη ζωή του στο ασθενοφόρο που τον μετέφερε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, επειδή δεν υπήρχαν τα κατάλληλα αναλώσιμα για τον απινιδωτή. "Το θλιβερό γεγονός επιχειρήθηκε να τύχει πολιτικής εκμετάλλευσης στη βάση ατεκμηρίωτων στοιχείων". δήλωσε ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος Όπως ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος, "η ιατροδικαστική έκθεση επιβεβαιώνει ότι άλλα ήταν τα αίτια του θανάτου του ασθενούς και όχι οι ελλείψεις σε υλικά, που επικαλέστηκαν συνδικαλιστές του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης".

    Με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, τονίζει μεταξύ άλλων ότι: "Για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση. Συνυπεύθυνο είναι και το ΠΑΣΟΚ που ξεκίνησε αυτή την πολιτική και πέρα από δημαγωγικές κορώνες τη στηρίζει και σήμερα.

    Το ΚΚΕ καλεί όλους τους νοσηλευτές και γιατρούς να παλέψουν για ένα αποκλειστικά Δημόσιο Δωρεάν ενιαίο και καθολικό σύστημα υγείας με όλο το απαραίτητο προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας 30ωρο - 5ήμερο - 6ωρο για τους υγειονομικούς και με κατώτερο βασικό μισθό για τον ειδικευόμενο γιατρό 1700β¬".

    Είδηση: 18885

    [05] Αφγανιστάν: Σκοτώθηκαν παιδιά σε συγκρούσεις Αυστραλών στρατιωτών με Ταλιμπάν

    Ειδήσεις

    Πέντε παιδιά σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ Ταλιμπάν και Αυστραλών στρατιωτών στο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή η Αυστραλία. Το επεισόδιο σημειώθηκε την Πέμπτη στην επαρχία Ουρουζγκάν, όπου οι ειδικές δυνάμεις των Αυστραλών στρατιωτών ερευνούσαν σπίτια αναζητώντας αντάρτες Ταλιμπάν. Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές στην ανταλλαγή πυρών σκοτώθηκε ένας αντάρτης και πέντε μικρά παιδιά. Άλλα δύο παιδιά και δύο ενήλικοι τραυματίστηκαν. Οι στρατιωτικές Αρχές της Αυστραλίας έχουν ξεκινήσει έρευνα για να διευκρινιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σκοτώθηκαν τα παιδιά.

    Είδηση: 18887

    [06] Σε δημοπρασία χειρόγραφο του Αβραάμ Λίνκολν

    Ένα σπάνιο χειρόγραφο του Αβραάμ Λίνκολ πουλήθηκε αντί 3,4 εκατομμυρίων δολαρίων στη Νέα Υόρκη, ημέρα εορτασμού των 200 χρόνων από τη γέννηση του 16ου Προέδρου των ΗΠΑ που κατήργησε τη σκλαβιά. Το ποσό αυτό αποτελεί ρεκόρ για μία ομιλία του Λίνκολ. Ένα προηγούμενο χειρόγραφο ομιλίας του είχε πουληθεί το 2002 αντί του ποσού των 3 εκατομμυρίων δολαρίων, ανακοινώθηκε από τον Οίκο Κρίστις που διεξήγαγε τη δημοπρασία.

    Το εν λόγω χειρόγραφο είναι από ομιλία του Προέδρου Λίνκολ που έλαβε χώρα στις 10 Νοεμβρίου του 1864, από ένα παράθυρο του Λευκού Οίκου.

    Το σπάνιο αυτό χειρόγραφο, έκτασης τεσσάρων σελίδων, βρισκόταν από το 1928 σε μία αγροτική βιβλιοθήκη της πολιτείας της Νέας Υόρκης, που αποφάσισε να το πουλήσει για να χρηματοδοτήσει την κατασκευή ενός ακόμα οικήματος για βιβλία. Όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο, δεν ανακοινώθηκε το όνομα του αγοραστή αυτού του σπάνιου ντοκουμέντου.

    Είδηση: 18880

    [07] Ασελγούσε στην 9χρονη ανηψιά του!

    Πενηνταεπτάχρονος παιδόφιλος και παιδεραστής συνελήφθη έπειτα από εκτεταμένες έρευνες από αστυνομικούς του Μαρκόπουλου και των Καλυβίων καθώς τα τελευταία τρία χρόνια ασελγούσε σε βάρος 9χρονου κοριτσιού. Πρόκειται για ανιψάκι του, που ζούσε με τους γονείς της κοντά στο σπίτι του δράστη, που διαμένει με την οικογένεια του στην περιοχή της Ν. Ιωνίας και διατηρούσε και σπίτι μεταξύ Μαρκόπουλου και Καλυβίων.

    Είδηση: 18891


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 13 February 2009 - 10:30:27 UTC