Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-02-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ε.Ε.: μέτρα για την Οικονομία
  • [02] Aπόπειρα προσέγγισης ΗΠΑ - Ρωσίας
  • [03] Βρετανία: Αεροσκάφος της British Airways σε αναγκαστική προσγείωση

    [01] Ε.Ε.: μέτρα για την Οικονομία

    Ειδήσεις

    Χρονικό ορόσημο αποτελεί σύμφωνα με πληροφορίες, η ερχόμενη Τετάρτη για το θέμα της λήψης μέτρων από την Ε.Ε. για τις χώρες που παρεκλίνουν από το Σύμφωνο Σταθερότητας. Σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιρλανδία και η Μάλτα, αναμένεται να προταθεί η εφαρμογή της διαδικασίας περί υπερβολικού ελλείμματος σε πρώτη φάση. Παράλληλα αναμένεται να ζητηθεί από την Ελλάδα, η λήψη πρόσθετων μέτρων μέσα στο 2009, ώστε να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα κάτω από το 3% το 2010, ενώ η Ε.Ε. φέρεται να εκφράζει επιφυλάξεις για τις προβλέψεις του προγράμματος σταθερότητας.

    Το ελληνικό οικονομικό επιτελείο πάντως, επιμένει στις προβλέψεις για ανάπτυξη στο 1,1%, παρά τις εκτιμήσεις των Βρυξελλών για 0,2%, τονίζει ότι οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη και διευκρινίζει οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο Ecofin στις 10 Μαρτίου. Παράλληλα διαμηνύει ότι θα υπάρξει προσαρμογή στα νέα δεδομένα που δημιουργούνται, χωρίς να εγκαταλείπεται ο στόχος ενίσχυσης των ασθενέστερων. Σημειώνεται ότι από μεθαύριο ξεκινάει η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης στους ανέργους, στους δικαιούχους του ΙΚΑ θα καταβάλλεται από τις 20 του μηνός, ενώ στους δικαιούχους του ΟΓΑ θα καταβληθεί μαζί με τη σύνταξη του Μαρτίου.

    Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν δήλωσε από τη Ρώμη, ότι οι οικονομίες των ανεπτυγμένων χωρών είναι σε βαθιά ύφεση και η παγκόσμια οικονομία είναι κοντά στην ύφεση. Στην ιταλική πρωτεύουσα συνεχίζεται σήμερα η σύνοδος της G7 μελετώντας τη δημιουργία μιας κοινής βάσης οικονομικών κανόνων που όλες οι χώρες θα πρέπει να σεβαστούν.

    Μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8

    "Η κρίση είναι σαφώς οικονομική, αλλά το ζήτημα της διαχείρισης της είναι βαθύτατα πολιτικό", τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Αθηνών Φώτης Κουβέλης, ενώ ο βουλευτής Κορινθίας του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης δήλωσε ότι: "Η χώρα εισπράττει τις συνέπειες της διεθνούς κρίσης, αλλά και τις συνέπειες της κυβερνητική πολιτικής, που είναι αδιέξοδη. Αντιμετωπίζουμε με υπευθυνότητα την κατάσταση. Δεν είμαστε αντίθετοι στη συναίνεση όχι όμως όταν αυτή είναι πρόσκληση για διαχείριση της κρίσης χωρίς σχέδιο και για συνυπευθυνότητα".

    "Απαιτείται ισορροπία ανάμεσα στην κοινωνική προστασία και τη δημοσιονομική εξυγίανση. Κανένα μέτρο δεν μπορεί να προχωρήσει εάν δεν υπάρχει κοινωνική συνοχή και συναίνεση, γι΄ αυτό ο λόγος μας πρέπει να είναι επεξηγηματικός, δηλαδή τι κάνουμε και γιατί το κάνουμε. Η εκλογολογία για πρόωρες εκλογές είναι αυτή τη στιγμή πολιτικό ανέκδοτο για τη ΝΔ", τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Αγοραστός.

    "Η κατάσταση είναι δύσκολη και γίνεται ακόμα δυσκολότερη, όταν τραβάς μόνος σου το κουπί και ο άλλος ανοίγει τρύπες στη βάρκα. Οι πρόωρες εκλογές θα ήταν κατάρα για τον τόπο, αλλά και αύριο να γίνονταν δεν θα άλλαζε τίποτα στον τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης", ανέφερε η βουλευτής της ΝΔ στη Β΄ Αθηνών Κατερίνα Παπακώστα.

    Η βουλευτής του ΚΚΕ Εύα Μελά, μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8, δήλωσε ότι: "Κρίση θα είχαμε με οποιαδήποτε κυβέρνηση. Μέσα από αυτήν την κατάσταση προσπαθούν να χειροτερέψουν τη θέση των εργαζομένων. Το μεγάλο κεφάλαιο τρίβει τα χέρια του, γιατί μέσα από την κρίση γίνεται πλουσιότερο, ενώ οι μικρομεσαίοι δοκιμάζονται. Εκλογές θα γίνουν όταν η άρχουσα τάξη έχει έτοιμη την εναλλακτική λύση. Η εκλογολογία κρατά τους εργαζόμενους σε αναμονή'.

    Πηγές: ΝΕΤ 105,8

    Σχετικά άρθρα:Αρνητικοί ρυθμοί ανάπτυξης στην Ευρωζώνη

    Είδηση: 18943

    [02] Aπόπειρα προσέγγισης ΗΠΑ - Ρωσίας

    Ειδήσεις

    Διπλωματικό "άνοιγμα" προς τη Ρωσία έκαναν οι ΗΠΑ, σχετικά με το σχέδιο της λεγόμενης αντιπυραυλικής ασπίδας. Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο της αντιπυραυλικής ασπίδας προβλέπει την εγκατάσταση στρατιωτικών εγκαταστάσεων σε χώρες της Ευρώπης, με στόχο την άμυνα των ΗΠΑ στο ενδεχόμενο πυραυλικών επιθέσεων σε βάρος τους, από κράτη με τα οποία βρίσκονται σε αντιπαράθεση, όπως το Ιράν και η Βόρεια Κορέα.

    Το σχέδιο αυτό αντικρούει η Ρωσία, θεωρώντας ότι αυτή είναι ο κύριος στόχος των στρατιωτικών εγκαταστάσεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη, σε χώρες (Πολωνία, Τσεχία) που βρίσκονται κοντά της.

    Το διπλωματικό "άνοιγμα" προκύπτει από τις δηλώσεις του Αμερικανού αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών και αρμοδίου για τις πολιτικές υποθέσεις Ουίλιαμ Μπέρνς στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ότι οι ΗΠΑ έχουν την πρόθεση να επανεξετάσουν το σχέδιο τους της αντιπυραυλικής άμυνας αν η Ρωσία βοηθήσει να εξαλειφθούν οι απειλές που προέρχονται από τη Βόρεια Κορέα και το Ιράν.

    Η ακριβής δήλωση του κ. Μπέρνς ήταν: "Κανένας Αμερικανός πρόεδρος δεν μπορεί να επιτρέψει να καταστούν ευάλωτες οι ΗΠΑ από ενδεχόμενους πυρηνικούς πυραύλους από χώρες όπως η Βόρεια Κορέα ή το Ιράν. Και συνεχίζοντας να σκεπτόμαστε πάνω στο ζήτημα αυτό της αντιπυραυλικής άμυνας, θα πρέπει πράγματι να λάβουμε υπόψη μας έναν ορισμένο αριθμό παραγόντων, αν δηλαδή το σύστημα λειτουργεί, αν είναι αποδοτικό, ποία είναι η φύση της απειλής. Αν μέσω μιας ισχυρής διπλωματίας με τη Ρωσία και τους άλλους μας εταίρους, μπορέσουμε να μειώσουμε ή να εξαλείψουμε αυτήν την απειλή, αυτό θα προσδιορίσει και τον τρόπο που θα βλέπουμε την αντιπυραυλική άμυνα".

    Είδηση: 18941

    [03] Βρετανία: Αεροσκάφος της British Airways σε αναγκαστική προσγείωση

    Ειδήσεις

    Αεροσκάφος της εταιρείας British Airways πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της πόλης του Λονδίνου, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος της πυροσβεστικής της βρετανικής πρωτεύουσας.

    Διευκρίνισε ότι όλοι οι επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος απομακρύνθηκαν σώοι και αβλαβείς από το αεροπλάνο.Σε ανακοίνωση της, η αεροπορική εταιρεία εξηγεί ότι το αεροσκάφος που έκανε την πτήση ΒΑ8456 από το Άμστερνταμ με 67 επιβάτες και 4μελές πλήρωμα αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα με τους μπροστινούς τροχούς του λίγο πριν από την στιγμή της προσγείωσης.

    Δυο επιβάτες τραυματίστηκαν ελαφρά, και ο ένας από αυτούς μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, διευκρίνισε η British Airways.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ

    Είδηση: 18940


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 14 February 2009 - 10:06:30 UTC