Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-02-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ένοπλη επίθεση εναντίον του Alter
  • [02] Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα ΠΑΣΟΚ για τις Ευρωεκλογές
  • [03] Στο σκαμνί για την υπόθεση δολοφονίας του Χραντ Ντινκ
  • [04] Ψύχραιμος γεννιέσαι, δεν γίνεσαι
  • [05] Έκλεψαν το ποδήλατο του Λανς Αρμστρονγκ
  • [06] Ψάχνοντας για γείτονες στο Σύμπαν
  • [07] Τζάστιν Τίμπερλεϊκ: Ο κομψότερος Αμερικανός
  • [08] Η κρίση δεν αγγίζει τους κατοίκους της Σιγκαπούρης
  • [09] Στη στέγη του κόσμου για 24 ώρες
  • [10] Βρετανία: Κατακόρυφη πτώση της δημοτικότητας Μπράουν
  • [11] Τηλεφωνική συνομιλία Ομπάμα -Γκιούλ
  • [12] Την Τετάρτη το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ

    [01] Ένοπλη επίθεση εναντίον του Alter

    Ελλάδα -

    Κοινωνία

    Πυρ άνοιξαν άγνωστοι έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό ΑLTER λίγο μετά τις επτά το βράδυ της Τρίτης. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι τέσσερις δράστες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες αφού γάζωσαν τα αυτοκίνητα που ήταν στο πάρκινγκ πέταξαν προς το χώρο ένα αντικείμενο, ενδεχομένως έναν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό ο οποίος δεν εξερράγη. Από την επίθεση προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές. Η κυβέρνηση, τα κόμματα και η ΕΣΗΕΑ καταδίκασαν απερίφραστα το περιστατικό.

    Είδηση: 19064

    [02] Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα ΠΑΣΟΚ για τις Ευρωεκλογές

    Πολιτική

    Με απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, συγκροτήθηκε Κεντρική Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα για τις Ευρωεκλογές, με επικεφαλής τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, Γιάννη Ραγκούση, η οποία συντονίζεται από Γραμματεία με τη συμμετοχή των Μελών Πολιτικού Συμβουλίου: Νίκο Ανδρουλάκη, Τόνια Αντωνίου, Κώστα Ασκούνη, Πάρι Κουκουλόπουλο, Γιάννη Κουτσούκο, Θάνο Μωραΐτη, Γιώργο Παναγιωτακόπουλο και Πάνο Μπεγλίτη (Επιτελικός Κύκλος Εξωτερικής Πολιτικής), Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (Υπεύθυνη Προγράμματος), Κώστα Πανταζή (Γραμματέας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ). Γραμματέα Κοινοβουλευτικής Ομάδας Δημήτρη Ρέππα .

    Επίσης με τη συμμετοχή:

    Του Γραμματέα Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Δημήτρη Ρέππα

    ΕπικεφαλήΚ.Ο. ΠΑΣΟΚ στο Ευρωκοινοβούλιο Σταύρο Λαμπρινίδη Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους: Ευάγγελο Βενιζέλο, Θεόδωρο Πάγκαλο, Χρήστο Παπουτσή Αντιπροέδρο Κοινοβουλίου: Φίλιππο Πετσάλνικο Εκπρόσωπο Τύπου: Γιώργο Παπακωνσταντίνου Πολιτικούς εκπροσώπους: Χάρη Καστανίδη (Συντονιστής), Ανδρέα Λοβέρδο (Εξωτερικής Πολιτικής), Άννα Διαμαντοπούλου και Βάσω Παπανδρέου (πρώην Επίτροποι Ε.E.).

    Στην Γραμματεία της Εκλογικής Επιτροπής συμμετέχουν επίσης οι: Νίκος Κοτζιάς (Πρόεδρος ΙΣΤΑΜΕ), Ροβέρτος Σπυρόπουλος (Γενικός Διευθυντής ΠΑΣΟΚ), Νίκος Αθανασάκης (Γενικός Διευθυντής Πολιτικού Γραφείου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ), Ρεγγίνα Βάρτζελη (Διευθύντρια Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ) και Γιάννης Μίχας (Συντονιστής Εκλογικής Προετοιμασίας).

    Στην Κεντρική Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα συμμετέχουν, εκτός από τα μέλη της Γραμματείας, τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, οι Πολιτικοί Εκπρόσωποι και τα στελέχη που συγκροτούν τους Επιτελικούς Κύκλους, συμπεριλαμβανομένων των αντίστοιχων Γραμματέων Τομέων και εισηγητών ΚΤΕ, καθώς και τα μέλη της Επιτροπής Ανάδειξης Προγράμματος: Μίμης Ανδρουλάκης, Αλέξης Κόκκος (Πρόεδρος ΙΝΕΠ) και Κώστας Λαλιώτης (Πρόεδρος ΙΑΠ).

    Με απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου συγκροτήθηκε υπό τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, Γιάννη Ραγκούση, Οργανωτική Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα με τη συμμετοχή των: Γιάννη Μίχα, Συντονιστή Εκλογικής Προετοιμασίας, Τάσου Αποστολόπουλου, Γραμματέα Τομέα Περιφερειακής Οργάνωσης και Κινητοποιήσεων, Παύλου Γερουλάνου, Γραμματέα Τομέα Επικοινωνίας, Δημήτρη Δόλλη, Γραμματέα Τομέα Αποδήμου Ελληνισμού, Γιώργου Ελενόπουλου, Γραμματέα Τομέα Τύπου και ΜΜΕ, Σούλας Ευθυμίου, Γραμματέα Τομέα Εθελοντισμού, Ζωής Καρκούλια, Γραμματέα Τομέα Ετεροδημοτών, Μενέλαου Κουλούρη, Γραμματέα Τομέα ΕΒΕ, Πωλίνας Λάμψα, Γραμματέα Τομέα Διεθνών Σχέσεων, Νίκου Μαδεμλή, Γραμματέα Τομέα Μαζικών Χώρων, Λάμπρου Μίχου, Γραμματέα Τομέα Κοινωνικής Ένταξης, Γρηγόρη Νικήτα, Γραμματέα Τομέα Επιστημόνων, Γρηγόρη Νιώτη, Γραμματέα Τομέα Τεκμηρίωσης και Έφης Χαλάτση, Γραμματέα Τομέα Γυναικών.

    Είδηση: 19067

    [03] Στο σκαμνί για την υπόθεση δολοφονίας του Χραντ Ντινκ

    Ειδήσεις

    Το Πλημμελειοδικείο της Τραπεζούντας αποφάσισε την Τρίτη να δικαστούν για "παράλειψη καθήκοντος" ένας συνταγματάρχης εν αποστρατεία και πέντε ακόμη στρατιωτικοί, για το ρόλο που είχαν στην υπόθεση δολοφονίας του Αρμένιου συγγραφέα Χραντ Ντινκ, τον Ιανουάριο του 2007. Την ίδια ώρα, η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων ξεκίνησε ανακρίσεις προκειμένου να διερευνήσει πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες εν ενεργεία αξιωματικοί, που εμπλέκονται και στην υπόθεση Εργκένεκον, οργάνωναν πιθανώς πραξικόπημα.

    Ο ε.α. συνταγματάρχης Αλί Οζ ήταν διοικητής της Στρατοχωροφυλακής της Τραπεζούντας την περίοδο που σκοτώθηκε ο Χραντ Ντινκ. Ο κ. Οζ και 5 στρατιώτες που ζητείται να καταδικαστούν σε φυλάκιση μέχρι 2 χρόνια κατηγορούνται για το ότι δεν έχουν προβεί σε καμία ενέργεια παρά τις πληροφορίες που είχαν ότι επρόκειτο να δολοφονηθεί ο Χραντ Ντινκ. Ο Τούρκος δημοσιογράφος, αρμενικής καταγωγής, Χραντ Ντινκ δολοφονήθηκε μπροστά από τα γραφεία της εφημερίδας AGOS, της οποίας ήταν και ιδιοκτήτης, στις 19 Ιανουαρίου του 2007.

    Είδηση: 19071

    [04] Ψύχραιμος γεννιέσαι, δεν γίνεσαι

    Ορισμένοι άνθρωποι έχουν την ικανότητα σε δύσκολες συνθήκες να μην τα χάνουν, αντίθετα, να παραμένουν ήρεμοι. Σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα αυτό φαίνεται πως είναι κληρονομικό χαρακτηριστικό. Άνθρωποι όπως ο αμερικανός πιλότος Τσ.Σουλενμπέργκερ, που προσγείωσε ψύχραιμα το αεροπλάνο του στον ποταμό Χάντσον χωρίς ανθρώπινες απώλειες, φαίνεται πως συχνά έχουν ένα μυστικό "δώρο": ο οργανισμός τους έχει μια διαφορετική φυσιολογική-ορμονική αντίδραση στο στρες, όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής ψυχιατρικής του πανεπιστημίου Γιέηλ των ΗΠΑ Ντιν Άτκινς στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης για την Προώθηση της Επιστήμης, σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου.

    Η μελέτη του καθηγητή Άτκινς σε αμερικανούς στρατιώτες, έδειξε ότι αν και όλοι οι άνθρωποι απελευθερώνουν ορμόνες του στρες, όταν νοιώθουν φόβο και βρίσκονται σε κίνδυνο, μερικοί μπορούν να ελέγχουν αυτές τις εκκρίσεις και έτσι να αντεπεξέρχονται καλύτερα στις δύσκολες περιστάσεις, παραμένοντας ήρεμοι και, καμιά φορά, κάνοντας ηρωικές πράξεις. Στην περίπτωσή τους, οι ορμόνες του στρες δεν αυξάνονται ιδιαίτερα και έτσι οι άνθρωποι αυτοί αγχώνονται λιγότερο από τους κοινούς θνητούς.

    Ο Άτκινς εκτίμησε ότι η φυσιολογική αυτή ιδιαιτερότητα είναι κληρονομική, αλλά δεν ακόμα αναλυτικά στοιχεία για να βεβαιώσουν ότι οι άνθρωποι αυτοί γεννιούνται ήρωες, ούτε ποιο είναι το ποσοστό τους στον ανθρώπινο πληθυσμό. Ο εντοπισμός αυτών των ξεχωριστών ατόμων γίνεται με τη μέτρηση του επιπέδου μιας ουσίας στο αίμα, του νευροπεπτιδίου Υ, το οποίο, όταν είναι αυξημένο, με τη σειρά του μειώνει την κορτιζόλη, την ορμόνη του στρες.

    Η ανακάλυψη αυτή μπορεί να οδηγήσει, κατά τον Άτκινς, στη δυνατότητα να εκπαιδευτούν όλοι οι άνθρωποι να τα βγάζουν πέρα καλύτερα με το στρες ή να παίρνουν κατάλληλη φαρμακευτική θεραπεία για τη βελτίωση του ορμονικού συστήματός τους. Όπως είπε, δεν υπάρχουν άνθρωποι που δεν φοβούνται, αλλά σίγουρα ορισμένοι είναι σε θέση να αντιμετωπίζουν καλύτερα το φόβο. Πρόσθεσε ότι και οι ήρωες τελικά φοβούνται, αλλά δεν δείχνουν τα ίδια σημάδια πανικού. "Όταν τους ρωτάς, μετά από μια δύσκολη μέρα, αν η καρδιά τους χτυπούσε δυνατά ή αν οι παλάμες τους είχαν ιδρώσει, λένε ότι δεν υπήρχε τέτοιο πρόβλημα".

    Είδηση: 19078

    [05] Έκλεψαν το ποδήλατο του Λανς Αρμστρονγκ

    Κλάπηκε λίγες μόλις ώρες μετά από τον αγώνα, το ποδήλατο με το οποίο αγωνίστηκε ο Λανς Αρμστρονγκ, σε διοργάνωση στην Καλιφόρνια. Αισιόδοξος ότι θα το βρει δηλώνει ο Αμερικανός αθλητής και εξηγεί ότι είναι το μοναδικό του είδους του σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο Αρμστρονγκ παίρνει μέρος στον ποδηλατικό αγώνα California Amgen Tour, που ξεκίνησε το Σάββατο και θα διαρκέσει εννέα ημέρες.

    Το ποδήλατό του εκλάπη μαζί με τρία ακόμη από την καρότσα του φορτηγού που τα μετέφερε. Ο Αρμστρονγκ έβαλε αγγελία προσφέροντάς μάλιστα και αμοιβή σε όποιον επιστρέψει το ποδήλατο. Όπως μετέδωσε χθες το CNN, το ποδήλατο που εκλάπη δεν είναι το μοναδικό με το οποίο διαγωνίζεται ο Αρμστρονγκ. Στην πρώτη φάση του αγώνα, τερμάτισε πέμπτος και νικητής αναδείχτηκε ο ισπανός Φρανσίσκο Μανσέμπο. Ο Αρμστρονγκ επιστρέφει στους αγώνες μετά το 2005 και σχεδιάζει να λάβει μέρος και το καλοκαίρι στον ποδηλατικό γύρο Tour de France, τον οποίο στο παρελθόν έχει κερδίσει επτά φορές. Τον περασμένο μήνα συμμετείχε στον ποδηλατικό γύρο Tour Down Under, που διεξήχθη στην Αυστραλία, όπου τερμάτισε 29ος .

    Είδηση: 19075

    [06] Ψάχνοντας για γείτονες στο Σύμπαν

    Πιθανώς υπάρχουν 100 δισεκατομμύρια πλανήτες σαν τη Γη στο γαλαξία μας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις Αμερικανού επιστήμονα, που ανακοινώθηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης για την Προώθηση της Επιστήμης, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και το BBC. Μέχρι στιγμής τα τηλεσκόπιά μας έχουν μπορέσει να εντοπίσουν περίπου 300 εξωπλανήτες πέρα από το ηλιακό μας σύστημα. Σύμφωνα με τα όσα παρουσίας Αμερικανός επιστήμονας η αποστολή "Κέπλερ" της NASA, που θα εκτοξευθεί το Μάρτιο, θα αρχίσει να βρίσκει μερικούς από αυτούς τους "γήινους" εξωπλανήτες τα αμέσως επόμενα χρόνια, όπως το ίδιο αναμένεται να κάνει και η γαλλική αποστολή COROT, ένα δορυφορικό τηλεσκόπιο που βρίσκεται σε τροχιά από το 2006.

    Ο αστροφυσικός δρ Άλαν Μπος, του Ινστιτούτου Επιστημών Κάρνεγκι των ΗΠΑ, δήλωσε ότι πολλοί από αυτούς τους εξωπλανήτες πιθανώς κατοικούνται από απλές μορφές ζωής. Πολλοί περισσότεροι εξωπλανήτες δεν είναι σε θέση να συντηρήσουν τη ζωή, είτε γιατί είναι αέριοι γίγαντες σαν το Δία, είτε γιατί βρίσκονται σε πολύ κοντινή τροχιά στο άστρο τους, ώστε τα οποιαδήποτε μικρόβια θα πρέπει να αντέξουν εξοντωτικές θερμοκρασίες.

    Με βάση τον περιορισμένο αριθμό εξωπλανητών που έχουν ως τώρα βρεθεί, ο Δρ Μπος εκτίμησε ότι κατά μέσο όρο κάθε άστρο σαν τον ήλιο μας έχει γύρω του τουλάχιστον ένα πλανήτη σαν τη Γη. Με ένα απλό υπολογισμό, προκύπτει ότι υπάρχουν πολλά δισεκατομμύρια εξωπλανήτες παρόμοιοι με τη Γη, μόνο στο δικό μας γαλαξία.

    "Όχι μόνο πιθανότατα κατοικούνται, αλλά επίσης πιθανότατα πρόκειται να κατοικηθούν", είπε ο Μπος, "με βακτηριακές μορφές ζωής όπως αυτές που είχε η Γη πριν 3-4 δισ. χρόνια".

    Είδηση: 19074

    [07] Τζάστιν Τίμπερλεϊκ: Ο κομψότερος Αμερικανός

    Στην κορυφή της λίστας του περιοδικού GQ με τους "10 Κομψότερους Άνδρες στην Αμερική", βρίσκεται ο βραβευμένος με Grammy τραγουδιστής Τζάστιν Τίμπερλεϊκ. Το ανδρικό περιοδικό εκθειάζει τον Τίμπερλεϊκ για την επίδρασή του στη μόδα, την τολμηρή του διάθεση σε ό,τι αφορά στις ενδυματολογικές επιλογές του και στη μοντέρνα εμφάνισή του (καπέλα, γιλέκο με κοστούμι, πολύ λεπτές γραβάτες).

    Σε συνέντευξή του στο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού ο28χρονος Τίμπερλεϊκ δηλώνει ότι την αίσθηση του γούστου την έχει αντιγράψει από το πατριό του, Πολ Χάρλες, τραπεζίτη, ο οποίος κάθε βράδυ ετοίμαζε το κοστούμι της επόμενης μέρας και κάθε πρωί που έφευγε για τη δουλειά του "θύμιζε τον Ρίτσαρντ Γκιρ στην ταινία American Gigolo". Για τη συνήθειά του να φοράει κοστούμι με αθλητικά παπούτσια, ο Τίμπερλεϊκ εξηγεί ότι είναι περισσότερο θέμα πρακτικής παρά μόδας.

    Είδηση: 19077

    [08] Η κρίση δεν αγγίζει τους κατοίκους της Σιγκαπούρης

    Στη Σιγκαπούρη παρά την ύφεση που διέρχεται η οικονομία και τον κίνδυνο να χαθούν θέσεις εργασίας, επτά στους δέκα κατοίκους της θα συνεχίσουν να αγοράζουν προϊόντα ομορφιάς και να ασχολούνται με τον καλλωπισμό τους, έδειξε μικρής κλίμακας έρευνα. Έρευνα που διεξήγαγε διοργανωτής της έκθεσης BeautyAsia 2009, αποκαλύπτει ότι ένας στους δύο ερωτηθέντες απάντησε ότι ξοδεύει κατά μέσον όρο 33 δολάρια το μήνα σε καλλυντικά προϊόντα και ένα τρίτο από αυτούς απάντησαν ότι θα έκαναν περικοπές σε άλλα θέματα που αφορούν τη ζωή τους και όχι σε θέματα ομορφιάς.

    "Δεν νομίζει ότι κανένας από εμάς είχε αντιληφθεί πόσο σημαντική είναι η εμφάνιση για τους κατοίκους της Σιγκαπούρης", αναφέρει σε δήλωσή του η διοργανώτρια της έκθεσης Τζίλιαν Λοχ. "Για τους περισσότερους είναι καθήκον και όχι πολυτέλεια".

    Οι αγορές και οι βόλτες στα καταστήματα αποτελούν τρόπο ζωής για πολλούς κατοίκους στην πόλη-κράτος των 4.6 εκατομμυρίων και στα ταμεία των τμημάτων καλλυντικών στα πολυκαταστήματα του μεγαλύτερου εμπορικού δρόμου, της Orchard Road, συνήθως γίνεται συνωστισμός.

    Τα αποτελέσματα της έρευνας συνάδουν με αυτό που οι οικονομολόγοι αποκαλούν συχνά "παράγοντα κραγιόν", αναφερόμενοι στην ιστορική άνοδο των πωλήσεων προϊόντων κοσμητικής καθώς οι καταναλωτές επιδίδονται σε μικρές απολαύσεις για να αντισταθμίσουν τη γενικότερη οικονομική στενότητα. Παρά τις προειδοποιήσεις της κυβέρνησης ότι η οικονομία ενδέχεται να συρρικνωθεί κατά 5% αυτό το χρόνο, περίπου το 36% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι δεν θα άλλαζαν τίποτα στον τρόπο ζωής τους, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε σε περίπου 100 ανθρώπους ηλικίας 18 ετών τον Ιανουάριο. Ακόμη και εκείνοι που απάντησαν ότι θα αναθεωρούσαν τις δαπάνες σε καλλυντικά θα το έκαναν αγοράζοντας φθηνότερες μάρκες.

    Είδηση: 19076

    [09] Στη στέγη του κόσμου για 24 ώρες

    Τρεις αδελφοί από το Νεπάλ θα επιχειρήσουν να καταρρίψουν παγκόσμιο ρεκόρ παραμένοντας επί 24 ώρες στην κορυφή του Έβερεστ, όπου, όπως εξηγούν θα προσευχηθούν για την ειρήνη στο Νεπάλ και τον κόσμο. Θα ξεκινήσουν την 1η Απριλίου με σκοπό να φθάσουν στην κορυφή στη διάρκεια του Μαΐου. Η ομάδα θα συνοδεύεται από βοηθούς, μεταξύ των οποίων και μάγειρα, που όμως δεν θα τους ακολουθήσουν μέχρι την κορυφή.

    Μαζί τους θα έχουν ένα αγαλματίδιο του Βούδα, ύψους 30 εκ, το οποίο θα τοποθετήσουν στην κορυφή, όπου σκοπεύουν να παραμείνουν ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

    Προς το παρόν, το ρεκόρ παραμονής στην κορυφή του Έβερεστ είναι 20 ώρες και ο κάτοχός του, ο Σέρπα Μαμπού Σίρι, δεν είναι πια στη ζωή. "Δεν πρόκειται να κοιμηθούμε. Θα προσευχόμαστε επί 24 ώρες", λέει ο Πέμπα, ένας από τους τρείς αδελφούς.

    Είδηση: 19073

    [10] Βρετανία: Κατακόρυφη πτώση της δημοτικότητας Μπράουν

    Ειδήσεις

    Όλο και πιο βαθιά βυθίζεται στην οικονομική κρίση ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν, καθώς το Εργατικό Κόμμα βρίσκεται πίσω από το Συντηρητικό Κόμμα κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες, όπως προκύπτει σε δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos MORI.

    Σχεδόν τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τον τρόπο διακυβέρνησης του Βρετανού πρωθυπουργού, ενώ το 70% δεν είναι ικανοποιημένο από το σύνολο της κυβέρνησης. Το Εργατικό Κόμμα του κ. Μπράουν συγκέντρωσε την προτίμηση του 28% των ερωτηθέντων, ενώ το Συντηρητικό Κόμμα του Ντέιβιντ Κάμερον προηγείται, συγκεντρώνοντας το 48%.

    Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, έξι στους δέκα φοβούνται ότι η κατάσταση της οικονομίας θα χειροτερεύσει μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες. Μόνο το 20% των ερωτηθέντων δηλώνει αισιόδοξο για την οικονομία της χώρας. Η δημοσκόπηση της Ipsos MORI πραγματοποιήθηκε σε 1001 ενήλικες μεταξύ 13 και 15 Φεβρουαρίου.

    Είδηση: 19066

    [11] Τηλεφωνική συνομιλία Ομπάμα -Γκιούλ

    Ειδήσεις

    Τηλεφωνική συνομιλία διάρκειας 40 λεπτών είχε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ με τον Τούρκο πρόεδρο Αμτουλάχ Γκιουλ. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του τουρκικού προεδρικού γραφείου, "κατά την τηλεφωνική του συνομιλία με τον πρόεδρο Γκιουλ, ο Πρόεδρος Ομπάμα υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει στις τουρκο-αμερικανικές σχέσεις, και τόνισε ότι εκτιμά τον ηγετικό ρόλο που έχει αναλάβει η Τουρκία σε περιφερειακά θέματα, όπως το Μεσανατολικό, τον Καύκασο και το Αφγανιστάν."

    Στην ανακοίνωση φέρεται επίσης ο Αμερικανός πρόεδρος να υποσχέθηκε υποστήριξη της Τουρκίας στην ενταξιακή της πορεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης, "οι δυο ηγέτες επιβεβαίωσαν την επιθυμία να εργαστούν μαζί, για την επανεξέταση περιφερειακών και διεθνών ζητημάτων" .

    Εξ άλλου τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Αμερικανός πρόεδρος και με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

    Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε ότι η ηγετική στάση του Ερντογάν έπαιξε ζωτικό ρόλο στην ειρηνευτική διαδικασία για το Μεσανατολικό.

    Η τουρκική εφημερίδα "Ραντικάλ" αναφέρει ότι το κύριο θέμα συζήτησης του προέδρου Ομπάμα με τον Τούρκο ομόλογό του και τον Τούρκο πρωθυπουργό, ήταν ο Καύκασος. Ο πρόεδρος Ομπάμα εξήρε τη προσέγγιση της Τουρκίας με την Αρμενία και, σύμφωνα με την εφημερίδα, έστειλε το μήνυμα ότι οι ΗΠΑ δεν θα "θίξουν" την Τουρκία σχετικά με το θέμα της "γενοκτονίας των Αρμενίων".

    Είδηση: 19065

    [12] Την Τετάρτη το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ

    Με ομιλία της ΓΓ της ΚΕ Αλέκας Παπαρήγα αρχίζουν την Τετάρτη στις 10 το πρωί, στον Περισσό, οι εργασίες του 18ου συνεδρίου του ΚΚΕ. Στο συνέδριο θα πάρουν μέρος αντιπροσωπείες από 90 κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα και εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα από 72 χώρες. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό αντιπροσωπειών που συμμετείχαν στα τελευταία Συνέδρια του ΚΚΕ.

    Η κ. Παπαρήγα, σε σειρά δηλώσεων και συνεντεύξεών της, τον τελευταίο καιρό έχει υπογραμμίσει ότι το 18ο συνέδριο του ΚΚΕ είναι ένα από τα σημαντικότερα της ιστορίας του, τόσο γιατί το κόμμα παρουσιάζει σταθερά αύξηση της επιρροής του, όσο και γιατί μετά από ενδελεχή μελέτη και ανταλλαγή απόψεων, κατά την προσυνεδριακή διαδικασία, θα συζητήσει ένα από τα σημαντικότερα κομματικά ντοκουμέντα: Το κείμενο της Κεντρικής Επιτροπής για το σοσιαλισμό, που αναφέρεται εκτενώς στην οικοδόμηση του σοσιαλισμού στην Σοβιετική Ένωση και αναλύει τα αίτια της πτώσης.

    Στο συνέδριο θα λάβει μέρος ο μεγάλος αριθμός αντιπροσωπειών που συμετείχε στα τελευταία Συνέδρια του ΚΚΕ. Οι αντιπροσωπείες των κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων θα συμμετέχουν στην μεγάλη συγκέντρωση διεθνιστικής αλληλεγγύης στις 18 Φεβρουαρίου, στο γήπεδο του Απόλλωνα, στην Αθήνα, όπως και σε άλλες 11 συγκεντρώσεις μέχρι τις 21 του μηνός σε συνοικίες της Αθήνας, του Πειραιά, στην Ελευσίνα, το Μενίδι, την Πάτρα, τη Λάρισα και τη Χαλκίδα.

    Το μεσημέρι της Τρίτης η κ. Παπαρήγα είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας. Η γγ του ΚΚΕ δήλωσε κατηγορηματικά αντίθετη, σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Εξέφρασε την πλήρη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων, τονίζοντας με έμφαση, πως οι όποιες εξελίξεις, θα πρέπει να έχουν ως γνώμονα, το δημόσιο συμφέρον και την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων.

    Είδηση: 19063


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 17 February 2009 - 21:57:18 UTC