Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-02-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εγκρίθηκε το Ειδικό Χωροταξικό για τη βιομηχανία
  • [02] Γεωργία: Ανακοινώθηκε αποστολή στρατιωτών στο Αφγανιστάν
  • [03] Μέτωπο ΓΣΕΕ-εργοδοτών για την απασχόληση
  • [04] Ισραήλ: Διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης
  • [05] Λευκορωσία: Πρώτη επίσκεψη Σολάνα, συνομιλίες με Λουκασένκο
  • [06] Κίνητρα για εξοικονόμηση ενέργειας
  • [07] Σουδάν Οι κυβερνητικές δυνάμεις βομβάρδισαν θέσεις ανταρτών
  • [08] Κατάσχεση τριών τόνων τυροκομικών προϊόντων

    [01] Εγκρίθηκε το Ειδικό Χωροταξικό για τη βιομηχανία

    Ελλάδα -

    Πολιτική

    Εγκρίθηκε την Τετάρτη από τη Κυβερνητική Επιτροπή το τελικό κείμενο του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου για τη Βιομηχανία, που παρουσίασε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς. Με βάση το συγκεκριμένο σχέδιο καθορίζονται οι βιομηχανικές περιοχές και ενισχύεται η ανταγωνιστικότητα. Ο κ. Σουφλιάς δήλωσε ότι η Κυβέρνηση προωθεί μια μεγάλη μεταρρύθμιση και πως η Ελλάδα θα αποκτήσει για πρώτη φορά εθνικό χωροταξικό σχεδιασμό έτσι ώστε καθένας να γνωρίζει τι μπορεί να κάνει, που και πως.

    "Είναι μία πολύ σημαντική διαρθρωτική παρέμβαση για την ανάπτυξη ενός εξαιρετικά σημαντικού κλάδου της οικονομίας", τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός, διευκρινίζοντας ότι στοχεύει στην ενίσχυση της συγκέντρωσης των βιομηχανικών μονάδων σε οργανωμένους υποδοχείς, στην αποκέντρωση της βιομηχανίας, με στόχο την προώθηση της περιφερειακής ανάπτυξης, και στην προστασία του περιβάλλοντος. Επίσης, θέτει συγκεκριμένους κανόνες και διαδικασίες, που ξεκαθαρίζουν το τοπίο, διευκολύνουν την επενδυτική δραστηριότητα και βοηθούν στην αποφυγή δικαστικών εμπλοκών.

    Ο κ. Σουφλιάς διευκρίνισε ότι ως σήμερα, δεν υπήρξε διατυπωμένη και σαφής χωροταξική πολιτική για τη βιομηχανία σε εθνική κλίμακα και το Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για την Βιομηχανία έρχεται να καλύψει αυτό το κρίσιμο κενό. Η σημασία του Ειδικού Πλαισίου για τη Βιομηχανία, σύμφωνα με τον υπουργό, η σημασία του γίνεται ιδιαίτερα αντιληπτή αν ληφθεί υπόψη η σημασία της βιομηχανίας στην εθνική οικονομία και την απασχόληση. Η βιομηχανία συγκεντρώνει το 22% του συνολικού ΑΕΠ και εξακολουθεί να αναπτύσσεται, έστω με ρυθμούς μικρότερους του μέσου όρου άλλων τομέων. Παράλληλα, διατηρεί σημαντικό ρόλο και στην απασχόληση, παρά τις σχετικές απώλειες, που καταγράφει ο τομέας (12,8% το 2005 έναντι 14,5% το 1998).

    Επιπλέον, η χωροταξική κατανομή της βιομηχανίας χαρακτηρίζεται από έντονη συγκέντρωση σε λίγες περιοχές, λόγω, κυρίως, της υψηλής εξάρτησης της βιομηχανίας από τις υποδομές και την αγορά των μεγαλύτερων αστικών κέντρων. Αυτό σημαίνει ότι βίαιες προσπάθειες απομάκρυνσής της ενέχουν προφανείς κινδύνους και για τη μεταποιητική βάση της χώρας και για την αγορά εργασίας. Παράλληλα, ο τρόπος χωρικής ανάπτυξης της βιομηχανίας στις ζώνες αυτές, χαρακτηρίζεται από έντονες αδυναμίες περιβαλλοντικού και πολεοδομικού χαρακτήρα.

    Είδηση: 19118

    [02] Γεωργία: Ανακοινώθηκε αποστολή στρατιωτών στο Αφγανιστάν

    Ειδήσεις

    Ο Γεωργιανός υπουργός Εξωτερικών, Γκριγκόλ Βασάντζε δήλωσε ότι η χώρα του θα στείλει στρατιώτες για να ενταχθούν στην υπό ΝΑΤΟϊκή διοίκηση διεθνή δύναμη στο Αφγανιστάν. Η Γεωργία ελπίζει ότι θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ παρά την έντονη αντίθεση της Ρωσίας. Στο Αφγανιστάν εκτιμάται ότι θα στείλει περίπου 200 στρατιώτες.

    "Η Γεωργία αποφάσισε να στείλει μία ομάδα στρατιωτών στο Αφγανιστάν", δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, στον τηλεοπτικό σταθμό Rustavi-2 TV.

    "Αυτή θα είναι η συνεισφορά μας για την επίτευξη των στόχων της συμμαχίας. Αυτοί (οι στόχοι) , όπως γνωρίζετε, είναι κυρίως η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, η μάχη εναντίον του λαθρεμπορίου ναρκωτικών, κλπ", δήλωσε ο Βασάντζε.

    Η Γεωργία έστειλε 2.000 στρατιώτες στο Ιράκ για να υποστηρίξει τις αμερικανικές επιχειρήσεις, αλλά απέσυρε τις δυνάμεις της τον περασμένο Αύγουστο, στη διάρκεια του πολέμου με τη Ρωσία.

    Είδηση: 19122

    [03] Μέτωπο ΓΣΕΕ-εργοδοτών για την απασχόληση

    Ειδήσεις

    Σε συμφωνία επί της αρχής για κοινό μέτωπο κατά των αυθαίρετων απολύσεων και αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις προχώρησαν οι ενώσεις των εργοδοτών και η ΓΣΕΕ στην πρώτη τους συνάντηση, την Τετάρτη. Οι δύο πλευρές δεν κατέληξαν σε συγκεκριμένες προτάσεις, ωστόσο αποδοκίμασαν από κοινού κάθε προσπάθεια για αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που αφορά τις εργασιακές σχέσεις. Και οι δύο πλευρές θεωρούν ακραίες τις προτάσεις του προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κωνσταντίνου Μίχαλου, για γενίκευση των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Συνδικάτα και εργοδότες δεσμεύτηκαν να βρουν μαζί τρόπους που θα διασφαλίζουν ανά περιφέρεια, νομό, κλάδο, αλλά και επιχείρηση, τις θέσεις εργασίας. Την κατ'αρχήν συμφωνία εργοδοτών ΓΣΕΕ χαιρέτισε η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη Πετραλιά.

    Προς επεξεργασία πακέτο μέτρων

    Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η σημερινή συνάντηση μεταξύ της ΓΣΕΕ και των εργοδοτικών οργανώσεων ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, σχετικά με τα προβλήματα που θέτει η οικονομική κρίση.

    ΓΣΕΕ και εργοδοτικές οργανώσεις επεξεργάζονται πακέτο μέτρων για τη σωτηρία των θέσεων εργασίας και αποκηρύσσουν ως επιζήμιες προτάσεις για περαιτέρω πλαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.

    Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος δήλωσε ότι συζητήθηκαν κανόνες και συμπεριφορές ως μήνυμα προς την κοινωνία για την αντιμετώπιση της κρίσης. Υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να παραβιάζεται το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο και ότι δεν χρειάζεται καμία περαιτέρω ελαστικοποίηση στην αγορά εργασίας.

    Σημείωσε ότι τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση μέχρι σήμερα χρηματοδοτούνται από πόρους των εργαζομένων και των εργοδοτών και ζήτησε να καταδικαστεί κάθε πρόταση για μερική ανεργία, κάνοντας λόγο για θέσεις άδικες, αντικοινωνικές και αναποτελεσματικές.

    Ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δασκαλόπουλος έκανε λόγο για πρωτοφανή κρίση κατά την οποία είπε δεν έχουμε πολυτέλεια να λειτουργήσουμε ως κοινωνικοί ανταγωνιστές. Πρέπει να αντιδράσουμε, σημείωσε, όχι απλώς ως κοινωνικοί εταίροι, αλλά ως κοινωνικοί συνεταίροι.

    Στο ίδιο κλίμα, ο πρόεδρος της ΓΕΣΕΒΕ κ. Ασημακόπουλος τάχθηκε κατά κάθε πρότασης για μείωση του ωραρίου απασχόλησης με παράλληλα μείωση των αποδοχών.

    Η ΓΣΕΕ κατέθεσε δέσμη προτάσεων, που η εργοδοτική πλευρά δεσμεύτηκε να μελετήσει στο πλαίσιο και των δικών της θέσεων και προτάσεων.

    Οι προτάσεις της ΓΣΕΕ επικεντρώθηκαν μεταξύ άλλων:

    να καθιερωθεί ειδική κοινωνική ρήτρα στις δανειακές συμβάσεις των επιχειρήσεων, που χρηματοδοτούνται με εγγυημένα από το Δημόσιο κεφάλαια των 28 δις ευρώ, ότι δεν θα μειώσουν τις θέσεις απασχόλησης

    να δημιουργηθεί Ταμείο Αναχρηματοδότησης και Ανάπτυξης προβληματικών κλάδων ή επιχειρήσεων με κεφάλαια των Τραπεζών

    ο εργοδότης να μην δικαιούται να προβεί σε ομαδικές απολύσεις, εάν προηγουμένως δεν καταθέσει εναλλακτικές λύσεις και συνοδευτικά κοινωνικά μέτρα για την αποφυγή των απολύσεων και την άμβλυνση των συνεπειών τους («κοινωνικό σχέδιο»)

    αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού, επιμήκυνση του χρόνου χορήγησης στο διπλάσιο, αποτελεσματική χρήση των πόρων του ΟΑΕΔ και δράσεις ιδιαίτερα για τους νέους που αναζητούν για πρώτη φορά εργασία, τα άτομα ηλικίας άνω των 50 και τους μακροχρόνια ανέργους

    ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών του Σ.ΕΠ.Ε., προληπτικούς ελέγχους, συντονισμό των συναρμοδίων Υπηρεσιών για την τήρηση της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας και την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας

    διπλασιασμό της κατασκευής εργατικών κατοικιών κατά το 2009-2010 και των δικαιούχων κοινωνικού Τουρισμού για την ενίσχυση της απασχόλησης στην οικοδομή και στον Τουρισμό.

    Στη συνάντηση υπήρξε γενική διαπίστωση ότι υπάρχουν θέματα μιας κατ'αρχήν σύγκλισης θέσεων και προτάσεων, που θα εξειδικευθούν και θα δημοσιοποιηθούν σύντομα, ώστε ν' αναληφθούν πρωτοβουλίες προς κάθε κατεύθυνση.

    Αντιδράσεις

    Στη συνάντηση συνδικάτων-εργοδοτών δεν μετείχαν οι εκπρόσωποι της αυτόνομης παρέμβασης και του ΠΑΜΕ, καθώς τονίζουν ότι δεν έχουν ίδια συμφέροντα με τους εργοδότες.

    Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αναφέρει: " (...) Η εργατική τάξη και οι βιομήχανοι δεν είναι κοινωνικοί εταίροι, είναι ταξικοί αντίπαλοι. Μόνο και μόνο η εφαρμογή των αντεργατικών νόμων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ οδηγεί σήμερα τους εργάτες στη μερική ανεργία - μερική δουλειά, στη φτώχεια, στην αφαίρεση ασφαλιστικών συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, στη ζωή χωρίς δικαιώματα. (...)".

    Συνάντηση με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ είχε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος ζήτησε συναίνεση όλων των κοινωνικών και πολιτικών φορέων.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 19114

    [04] Ισραήλ: Διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης

    Μέση Ανατολή-Ιρακ

    Σε διαβουλεύσεις με τους βουλευτές του κόμματος Καντίμα προχώρησε το βράδυ της Τετάρτης ο Ισραηλινός πρόεδρος Σιμόν Πέρες, ξεκινώντας την διαδικασία που θα δείξει αν η Τζίπι Λίβνι με το Καντίμα ή ο Μπέντζαμιν Νετανιαχου με το Λικούντ θα σχηματίσουν την επόμενη κυβέρνηση της χώρας. "Γνωρίζω την σημασία του έργου που μου ανατέθηκε και τις συνέπειες για το καλό των πολιτών και του κράτους" δήλωσε ο Ισραηλινός πρόεδρος.

    Σύμφωνα με τον ισραηλινό νόμο, ο πρόεδρος πρέπει να συναντηθεί με όλα τα κόμματα που κέρδισαν έδρες στην Κνεσέτ και θα προτείνει ποιον θεωρεί κατάλληλο να σχηματίσει κυβέρνηση. Η απερχόμενη υπουργός Εξωτερικών Τζίπι Λίβνι με το κόμμα Καντίμα κέρδισε 28 έδρες και ο Μπέντζαμιν Νετανιαχου με το κόμμα Λικούντ εξασφάλισε 27 έδρες, ενώ και οι δύο ανακήρυξαν τους εαυτούς τους νικητές της εκλογικής αναμέτρησης και ζήτησαν να τους επιτραπεί να σχηματίσουν κυβέρνηση.

    Σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου έχει τις περισσότερες ελπίδες σχηματισμού κυβέρνησης, καθώς η δεξιά πτέρυγα του κοινοβουλίου, όπου ηγείται το Λικούντ, διαθέτει τις 65 από τις 129 έδρες της Κνεσέτ. Μετά από τις συναντήσεις του με τους εκπροσώπους του Καντίμα, ο κ. Πέρες θα συνομιλήσει με τους εκπροσώπους του Λικούντ.

    Είδηση: 19120

    [05] Λευκορωσία: Πρώτη επίσκεψη Σολάνα, συνομιλίες με Λουκασένκο

    Ειδήσεις

    Στο Μινσκ την Τετάρτη ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφαλείας, Χαβιέρ Σολάνα, για συνομιλίες αναφορικά με τη συνεργασία της Λευκορωσίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών της πρώην σοβιετικής αυτής δημοκρατίας. Η επίσκεψη Σολάνα που θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη, θα είναι η πρώτη που πραγματοποιεί στη Λευκορωσία.

    Είδηση: 19117

    [06] Κίνητρα για εξοικονόμηση ενέργειας

    Πολιτική

    Γενναία μείωση στο λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος, προσφέρει στα νοικοκυριά η αντικατάσταση των παλαιών ενεργοβόρων συσκευών με σύγχρονες, χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης. Από το Μάιο αναμένεται να τρέξει πρόγραμμα του Υπουργείου Ανάπτυξης, που θα επιχορηγεί με κουπόνια όσους αντικαθιστούν τις παλιές συσκευές τους. Η εξοικονόμηση ενέργειας αποτελεί βασική προτεραιότητα, τονίσθηκε στη συνάντηση του Κωστή Χατζηδάκη με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις.

    Πρόγραμμα κινήτρων και αντικινήτρων για την εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας και τη μείωση κατανάλωσης ηλεκτρισμού προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης, όπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης μετά το πέρας της συνάντησης που είχε σήμερα με εκπροσώπους των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων για το Περιβάλλον.

    Το ένα πρόγραμμα αφορά στην εξοικονόμηση της ενέργειας στις κατοικίες το οποίο με χρήματα από το Γ' ΚΠΣ επιδοτείται η αντικατάσταση της παλαιάς τεχνολογίας καυστήρων και γενικότερα η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, προκειμένου να υπάρχει ενεργειακή εξοικονόμηση. Το δεύτερο πρόγραμμα, αφορά κουπόνια, τα οποία θα δοθούν στους ιδιοκτήτες κατοικιών, στα νοικοκυριά, για την απόσυρση παλαιών, ενεργοβόρων οικιακών συσκευών. Παράλληλα, το Υπουργείο σε συνεννόηση με τη ΔΕΗ, στην υλοποίηση προγράμματος κινήτρων και αντικινήτρων, προκειμένου να υπάρξει εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας.

    Σύμφωνα με αυτό καταναλωτές που θα εξοικονομούν ρεύμα θα πληρώνουν λιγότερο, ενώ οι σπάταλοι κινδυνεύουν να πληρώνουν περισσότερο. " Με αυτήν την πολιτική θέλουμε να περιορίσουμε την κατανάλωση ενέργειας, έτσι ώστε, όπως γίνεται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, να έχουμε πιο λογικά επίπεδα κατανάλωσης. Είναι μια πολιτική θετική για τη χώρα και θετική για την τσέπη του καταναλωτή. Δεν πάμε για αυξήσεις ρεύματος, θέλουμε να πάμε σε μειώσεις στα τιμολόγια. Η ΔΕΗ θα έχει κέρδος και η χώρα θα έχει κέρδος απ' αυτήν την πολιτική. Προσπαθούμε, απλώς, να μη δούμε το θέμα θεωρητικά. Όπως έχει γίνει και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, να έχουμε κίνητρα για να μειωθεί η κατανάλωση ρεύματος", τόνισε ο Υπουργός.

    Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε επίσης ότι υπάρχει ήδη σε εξέλιξη η προετοιμασία ενός σχεδίου για την προώθηση της λεγόμενης τηλεμέτρησης, έτσι ώστε να υπάρχει όλο το πλέγμα μέτρων που χρειάζεται για να στηριχθεί μια τέτοια προσπάθεια.

    Αυτό εφαρμόζεται σε πάρα πολλές ευρωπαϊκές χώρες και σε κάποιες περιπτώσεις, όταν υπήρχε θέμα, πριν από δυο-τρία χρόνια, κάποια καλοκαίρια, εφαρμόστηκε αυτό στη βιομηχανία, προκειμένου να υπάρξει περιορισμός κατανάλωσης.

    Στη συνάντηση τέθηκε και το θέμα της λεγόμενης βιώσιμης κατανάλωσης που αφορά πάλι στα νοικοκυριά και μεταξύ των άλλων, αφορά και στη διαχείριση των σκουπιδιών. "Εμείς δε θέλουμε να μείνουμε μόνο στο επίπεδο των διαφημιστικών εκστρατειών, θέλουμε να υπάρχει, επίσης, ένα πλέγμα πολιτικής, ένα πλέγμα μέτρων στο συγκεκριμένο τομέα, προκειμένου και σε αυτό το επίπεδο να ακολουθήσουμε άλλες χώρες της Ευρώπης που δίνουν έμφαση, όχι μόνο στον τελικό κρίκο της αλυσίδας σε σχέση με τη διαχείριση των σκουπιδιών αλλά στον περιορισμό των σκουπιδιών, ήδη από τα νοικοκυριά", επισήμανε ο κ. Χατζηδάκης.

    Ο υπουργός Ανάπτυξης συζήτησε επίσης και τη συνεισφορά των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων για το Περιβάλλον στο μελλοντικό ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας. "Από την πλευρά της κυβέρνησης, τόνισα ότι τους θέλουμε βασικούς συνομιλητές. Συμφωνήθηκε ότι άμεσα οι Περιβαλλοντικές Οργανώσεις θα συζητήσουν μεταξύ τους και θα καταθέσουν στην κυβέρνηση μια πρόταση, κοινό παρανομαστή, των θέσεων τους για το μελλοντικό ενεργειακό μίγμα της χώρας. Είπαμε στη συνάντηση ότι δε φτάνει να συμφωνούμε μόνο σε τι λέμε "όχι", στην πυρηνική ενέργεια ή στο λιθάνθρακα, πρέπει να συμφωνήσουμε και σε τι λέμε "ναι". Είπαμε, λοιπόν, πως και οι δυο πλευρές λέμε "ναι" καταρχήν στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και είπαμε ότι πρέπει να αυξήσουμε το βηματισμό μας για να προχωρήσουμε πιο γρήγορα στη μεγέθυνση μεριδίου των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ελλάδα", δήλωσε ο Υπουργός.

    Είδηση: 19113

    [07] Σουδάν Οι κυβερνητικές δυνάμεις βομβάρδισαν θέσεις ανταρτών

    Ειδήσεις

    Θέσεις των δύο ανταρτικών οργανώσεων στο Νταρφούρ, βομβαρδίστηκαν την Τετάρτη από τον σουδανικό στρατό, περιλαμβανόμενου και του Κινήματος για τη Δικαιοσύνη και την Ισότητα με το οποίο το Χαρτούμ υπέγραψε την Τρίτη μια συμφωνία με στόχο την επίτευξη εκεχειρίας. Δεχτήκαμε επίθεση από το στρατό υποστηριζόμενο μάλιστα από πρώην αντάρτες και ένοπλους άραβες Τζαντζαουίντ, κοντά στην ιστορική πρωτεύουσα του Νταρφούρ, Ελ- Φάσερ, δήλωσε ο Σουλεϊμάν Σαντάλ εκπρόσωπος του Κινήματος Δικαιοσύνης και Ισότητας. αράλληλα και η σουδανική αεροπορία βομβάρδισε θέσεις των ανταρτών στους τομείς Τζεμπέλ Μάρα, πρόσθεσε ο κ. Σαντάλ αναφέροντας ότι οι βιαιότητες προκάλεσαν και το θάνατο μελών τόσο του Κινήματος όσο και του στρατού.

    Δεν κατέστη δυνατόν να επιβεβαιωθούν τα ανωτέρω από τους εκπροσώπους της δύναμης του ΟΗΕ και της Αφρικανικής Ενωσης που εδρεύει στο Νταρφούρ αλλά ένας κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε ότι συνεχίστηκαν οι μάχες στην περιοχή και την επομένη της υπογραφής στην Ντόχα της συμφωνίας που στοχεύει στη διακοπή των εχθροπραξιών. "Οι μάχες συνεχίστηκαν για έναν απλό λόγο: Το Κίνημα για τη Δικαιοσύνη και την Ισότητα κατέχει περιοχές που δεν είναι δικές του. Αυτό είναι κάτι που δεν του το επιτρέπουν ούτε τα άλλα κινήματα ούτε και ο στρατός του Σουδάν", δήλωσε ο Μουτρίφ Σιντίκ υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας, μιλώντας στον Τύπο από το Χαρτούμ. "Παράλληλα, το Κίνημα Δικαιοσύνη και Ισότητα αρνήθηκε να συζητήσει στην Ντόχα το τέλος των εχθροπραξιών. Απλώς δέχτηκε τα μέτρα, με στόχο την οικοδόμηση της εμπιστοσύνης", πρόσθεσε η ίδια πηγή.

    Είδηση: 19112

    [08] Κατάσχεση τριών τόνων τυροκομικών προϊόντων

    Κοινωνία

    Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής μετά από σοβαρές παραβάσεις που διαπίστωσαν σε έλεγχο, που έκαναν, ύστερα από τηλεφωνική καταγγελία, σε τυροκομείο του Μαραθώνα Αττικής, κατάσχεσαν τρεις τόνους τυροκομικών προϊόντων.

    Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκαν τα ακόλουθα:

    -Αποσυσκευασία τυροκομικών προϊόντων άλλων εταιρειών χωρίς η εγκατάσταση να διαθέτει αντίστοιχη άδεια. -Ετικέτες επισήμανσης τυροκομικών προϊόντων με την επωνυμία άλλων εταιρειών. -Τυροκομικά προϊόντα που δεν έφεραν σήμα αναγνώρισης και την επισήμανση που προβλέπεται από τον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών.

    Είδηση: 19111


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 18 February 2009 - 21:53:40 UTC