Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-02-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λαμία: Εντοπίστηκαν λαθρομετανάστες σε φορτηγά από την Τουρκία
  • [02] ΗΠΑ: Το σχέδιο Ομπάμα κατά της κρίσης
  • [03] Νέα περιοδεία για τους Σάϊμον και Γκάρφανκελ
  • [04] Βλαβερές για την υγεία οι διαδικτυακές κοινωνικές επαφές
  • [05] Ακόμη μια βράβευση για τον Πλάθιντο Ντομίνγκο

    [01] Λαμία: Εντοπίστηκαν λαθρομετανάστες σε φορτηγά από την Τουρκία

    Κοινωνία

    Αστυνομικοί της Λαμίας έκαναν φύλλο και φτερό τέσσερις νταλίκες που προέρχονταν από την Τουρκία και στάθμευσαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στην πόλη. Οι πληροφορίες που είχαν οι αστυνομικοί της δίωξης ναρκωτικών της Αθήνας ήταν ότι οι νταλίκες μετέφεραν ποσότητα ναρκωτικών. Αντί για ναρκωτικά όμως οι αστυνομικοί βρήκαν 28 λαθρομετανάστες που πλήρωσαν έως 6000 δολάρια για να φτάσουν στη χώρα μας.

    Ειδικότερα σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαν οι αστυνομικοί θα μεταφέρονταν ποσότητα ναρκωτικών με τις συγκεκριμένες νταλίκες. Μάλιστα με το που μπήκαν στα σύνορα στη χώρα μας παρακολουθούνταν πολύ στενά από αστυνομικούς. "Εμείς δεχθήκαμε ένα αίτημα από τη δίωξη ναρκωτικών της Αθήνας για να ακινητοποιήσουμε τις τέσσερις νταλίκες πράγμα το οποίο κάναμε", δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής Φθιώτιδας κ. Πατίτσας.

    Είδηση: 19245

    [02] ΗΠΑ: Το σχέδιο Ομπάμα κατά της κρίσης

    Ειδήσεις

    Η δημοτικότητα του Μπάρακ Ομπάμα αυξάνεται, την ώρα που θέτει σε εφαρμογή τις προεκλογικές του υποσχέσεις για φοροελαφρύνσεις στο 95% των αμερικανών εργαζομένων. Εκπληρώνοντας μια προεκλογική του υπόσχεση ο Αμερικανός πρόεδρος, με την ελπίδα να βοηθήσει την οικονομία να βγει από την ύφεση, έδωσε εντολή το Σάββατο στο υπουργείο Οικονομικών να επιβάλει περικοπές φόρων στο 95% των Αμερικανών.

    Οι περικοπές φόρων είναι μέρος του ύψους 787 δισεκατομμυρίων δολαρίων σχεδίου για την οικονομική ανάκαμψη που υιοθετήθηκε από το ελεγχόμενο από τους Δημοκρατικούς Κογκρέσο, παρά την αντίθεση των Ρεπουμπλικάνων. Ο στόχος είναι να μπούνε περισσότερα λεφτά στις τσέπες των Αμερικανών και να τονωθεί η οικονομία με την αύξηση της κατανάλωσης. "Έχω την ευχαρίστηση να ανακοινώσω ότι σήμερα το πρωί το υπουργείο Οικονομικών άρχισε να δίνει οδηγίες στους υπαλλήλους του για να μειώνουν το ποσό του φόρου που παρακρατείται από τους μισθούς, κάτι που σημαίνει ότι έως την 1η Απριλίου μια τυπική οικογένεια θα αρχίσει να φέρνει στο σπίτι τουλάχιστον 65 δολάρια επιπλέον το μήνα", τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος στο εβδομαδιαίο ραδιοφωνικό του διάγγελμα. "Ποτέ άλλοτε στην ιστορία μια μείωση φόρου δεν επιβλήθηκε τόσο γρήγορα και σε τόσο πολλούς σκληρά εργαζόμενους Αμερικανούς", σημείωσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

    Διαβεβαιώσεις για τη στήριξη της κυβέρνησης σε ένα ιδιωτικό τραπεζικό σύστημα έδωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ρόμπερτ Γκιμπς, μετά τις φήμες περί επικείμενης κρατικοποίησης τραπεζών, που είχαν άμεσο αντίκτυπο στις χρηματιστηριακές αγορές.

    Η οικονομία ήταν στο επίκεντρο των συζητήσεων και της Χίλαρυ Κλίντον με την κινεζική ηγεσία. Η Κίνα είναι ο τέταρτος - και τελευταίος - σταθμός της Αμερικανίδας υπουργού εξωτερικών στην περιοδεία της στην Ασία.

    Είδηση: 19249

    [03] Νέα περιοδεία για τους Σάϊμον και Γκάρφανκελ

    Ειδήσεις

    Για πρώτη φορά εδώ και πέντε χρόνια σχεδιάζουν κοινή περιοδεία ο Αρτ Γκάρφανκελ και ο Πολ Σάϊμ. Το ντουέτο περιόδευσε για τελευταία φορά το 2003 και το 2004. Η πρώτη περιοδεία τους στις ΗΠΑ ήταν το 1983. Ο τραγουδιστής αποκάλυψε τα σχέδιά τους πέντε ημέρες μετά από την αιφνιδιαστική εμφάνισή του σε συναυλία του Πολ Σάϊμον στη Νέα Υόρκη, όπου τραγούδησαν μαζί τρία τραγούδια. "Τα σχέδιά μας να συνεργαστούμε παίρνουν σάρκα και οστά, αλλά δεν περιλαμβάνουν την Αγγλία αυτή τη φορά", δήλωσε ο 67χρονος Γκάρφανκελ. Ο ίδιος δεν διευκρίνισε, πάντως, αν η περιοδεία θα πραγματοποιηθεί στις ΗΠΑ.

    Ως ντουέτο σημείωσαν τεράστια επιτυχία με τα τραγούδια τους όπως τα Bridge Over Trοubled Water, Mrs Robinson και Scarborough Fair. Για πρώτη φορά έγραψαν μουσική μαζί την εποχή που πήγαιναν στο ίδιο σχολείο, στη Νέα Υόρκη, τη δεκαετία του ΄50. Το ντουέτο διαλύθηκε το 1970, επανασυνδέθηκε το 1981 για μια συναυλία στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης και την επόμενη χρονιά στο στάδιο του Γουέμπλεϊ. Μέχρι το 1993 δεν ξαναεμφανίστηκαν μαζί, αλλά εκείνη τη χρονιά έδωσαν μια σειρά από συναυλίες στη Νέα Υόρκη. Εμφανίστηκαν ξανά μαζί στην τελετή απονομής των Γκράμι, το 2003 - η πρώτη δημόσια κοινή τους εμφάνιση μετά από δέκα χρόνια- όπου παρέλαβαν και βραβείο για τη συνολική προσφορά τους στο χώρο της μουσικής.

    Είδηση: 19248

    [04] Βλαβερές για την υγεία οι διαδικτυακές κοινωνικές επαφές

    Η ανθρώπινη υγεία μπορεί να επηρεαστεί από τους διαδικτυακούς τόπους κοινωνικών συναναστροφών επειδή μειώνουν τις πιθανότητες για διαπροσωπική επαφή, υποστηρίζει ένας ειδικός. Σύμφωνα με δηλώσεις του δρ Αρικ Ζίγκμαν, διαδικτυακοί τόποι, όπως το Facebook, που συστάθηκαν υποτίθεται για να ενισχύσουν τις κοινωνικές επαφές, καταλήγουν στο να απομονώνουν τους ανθρώπους. Την επισήμανση αυτή δημοσιεύει ο Ζίγκμαν στην επιστημονική επιθεώρηση Biologist, έκδοση του Ινστιτούτου Βιολογίας.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, μία έλλειψη "αληθινής" κοινωνικής ζωής, που περιλαμβάνει διαπροσωπικές επαφές, ενδέχεται να έχει βιολογικές επιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό. Και αυτό- προσθέτει ο ίδιος- αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης σοβαρών προβλημάτων υγείας, όπως καρκίνος, εγκεφαλικό, καρδιαγγειακά νοσήματα και άνοια. Ο δρ Ζίγκμαν δηλώνει ότι από την έρευνά του προκύπτει ότι ο αριθμός των ωρών που οι άνθρωποι περνούν με διαπροσωπικές επαφές έχει μειωθεί δραματικά από το 1987 καθώς έχει αυξηθεί η χρήση των ηλεκτρονικών ΜΜΕ. Και τονίζει ότι βλέποντας από κοντά κάποιον, επηρεάζεται το σώμα μας, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει ότι επικοινωνούμε μέσω e-mail.

    Είδηση: 19247

    [05] Ακόμη μια βράβευση για τον Πλάθιντο Ντομίνγκο

    Ειδήσεις

    Ο Ισπανός τενόρος Πλάθιντο Ντομίνγκο τιμήθηκε την Παρασκευή με το πρώτο βραβείο του ιδρύματος Birgit Nilsson, που αντιστοιχεί σε ένα εκατομμύριο δολάρια. Το βραβείο θεσπίστηκε στη μνήμη της εκλιπούσης σουηδής σοπράνο Μπίργκιτ Νίλσον, η οποία είχε η ίδια επιλέξει τον Ντομίνγκο για τη συγκεκριμένη βράβευση λίγο πριν από το θάνατό της, σε ηλικία 87 ετών, το Δεκέμβριο του 2005.

    Η τελετή απονομής του βραβείου έχει προγραμματιστεί για το τέλος του χρόνου, ανακοίνωσε το ίδρυμα που φέρει το όνομα της εκλιπούσης. Το βραβείο θα απονέμεται κάθε δύο με τρία χρόνια "για τα εξαιρετικά επιτεύγματα στο διεθνές πεδίο της όπερας και του κονσέρτου". Η Νίλσον και ο Ντομίνγκο βρέθηκαν για πρώτη φορά μαζί στη σκηνή της Μητροπολιτικής Οπερας της Νέας Υόρκης, στις 15 Φεβρουαρίου του 1969 στην παραγωγή της Τόσκα του Τζάκομο Πουτσίνι.

    Η Νίλσον (1918-2005) θεωρείται ως μια από τις καλύτερες διεθνώς σοπράνο. Εμφανίστηκε στην όπερα της Βηρυτού, της Βιένης, του Μιλάνου, του Λονδίνου, του Παρισιού, του Μονάχου, της Νέας Υόρκης, του Σικάγου, του Σαν Φρανσίσκο, του Μπουένος Άιρες και της Στοκχόλμης, απ' όπου ξεκίνησε.

    Είδηση: 19246


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 22 February 2009 - 10:04:11 UTC