Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-03-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαβουλεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
  • [02] Μακελειό σε τζαμί του Πακιστάν
  • [03] «Φυσικό και σύνηθες» γεγονός οι συναντήσεις κυβερνητικών στελεχών
  • [04] Συνελήφθη Ιταλός Γιόζεφ Φριτσλ
  • [05] Πλαφόν στα καύσιμα ζήτησαν οι πρατηριούχοι της Κρήτης
  • [06] Επιστήμονες δημιουργούν τμήμα τεχνητού εγκεφάλου
  • [07] Τεχνητοί μύες σκληρότεροι κι από ατσάλι
  • [08] Σύλληψη για διακίνηση παιδόφιλου υλικού
  • [09] Όλοι συμφωνούν για ριζικές αλλάγες στο Λύκειο
  • [10] Κινήσεις για τη τόνωση του τουρισμού
  • [11] Δεν εξελέγη διάδοχος για τη θέση του προέδρου της ΙΑΕΑ
  • [12] Η Κύπρος είναι στην πρώτη γραμμή της αποστολής του Πάπα
  • [13] Ενισχύονται τα δρομολόγια της άγονης γραμμής
  • [14] Ιντερνετική πύλη για τις φορολογικές δηλώσεις
  • [15] Ίωση ταλαιπωρεί τον Αρχιεπίσκοπο
  • [16] Συνάντηση Καραμανλή - Βγενόπουλου
  • [17] Σύλληψη για παιδική πορνογραφία

    [01] Διαβουλεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

    Ειδήσεις

    Διαβουλεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκινά άμεσα η κυβέρνηση μετά την καταδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το θέμα της συνταξιοδότησης των γυναικών. Ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα μελετήσει την απόφαση, θα συνεργασθεί στενά με την ΑΔΕΔΥ για την αναζήτηση λύσης συμβατής με το κοινοτικό δίκαιο και δίκαιη ιδίως προς την κατεύθυνση της διασφάλισης των κεκτημένων δικαιωμάτων των γυναικών. Ψυχραιμία συνέστησε η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη- Πετραλιά και διευκρίνισε πως θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλιστούν τα ώριμα δικαιώματα των εργαζομένων.

    Μέλημα της κυβέρνησης η διασφάλιση των κεκτημένων

    Όπως διευκρίνισε η Υπουργός Απασχόλησης η απόφαση δεν αφορά στις εργαζόμενες γυναίκες στον ιδιωτικό τομέα και στις ΔΕΚΟ.

    Μέλημα της κυβέρνησης, είπε o κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ε. Αντώναρος, είναι στις διαβουλεύσεις που θα γίνουν με την ΕΕ, να συνεννοηθούμε για να κατοχυρωθούν όπως πρέπει όλα τα κεκτημένα δικαιώματα των Ελληνίδων γυναικών εργαζομένων στο Δημόσιο τομέα.

    Ο κ. Αντώναρος ανέφερε πως όλες οι αποφάσεις των ευρωπαϊκών δικαστηρίων είναι εκτελεστές, γίνονται σεβαστές και προφανώς το σκεπτικό της συγκεκριμένης απόφασης δεν μας βρίσκει σύμφωνους ενώ η θέση μας ήταν γνωστή. Δεν δέχτηκαν την επιχειρηματολογία μας, συμπλήρωσε, και σημείωσε πως δεν υπάρχει τρόπος να αναιρέσεις μια απόφαση, αλλά τόνισε πως την κυβέρνηση ενδιαφέρει να εξασφαλίσει τα κεκτημένα δικαιώματα των Ελληνίδων εργαζομένων στο Δημόσιο.

    Ο υφυπουργός Εσωτερικών Αθανάσιος Νάκος τόνισε μέσω της ΝΕΤ 105,8 ότι θα υπάρξει προσπάθεια από την κυβέρνηση ώστε να μη θιγούν κεκτημένα δικαιώματα και η προσαρμογή προς τις αποφάσεις του δικαστηρίου να αργήσει όσο το δυνατόν περισσότερο.

    Η γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της ΝΔ, Κατερίνα Παπακώστα, σημείωσε πως δεν θα πρέπει να σπεύδουν οι γυναίκες να υποβάλλουν τα χαρτιά τους για θεμελίωση δικαιώματος πρόωρης συνταξιοδότησης, γιατί αυτή η σπουδή, ενδέχεται να τις οδηγήσει σε λανθασμένες επιλογές.

    Αντιδράσεις

    Σφοδρή είναι η αντίδραση της ΑΔΕΔΥ η οποία κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ολιγώρησε , επισημαίνοντας ότι έστω και τώρα μπορεί να βρεθεί λύση. Επιπλέον ζητά σαφείς απαντήσεις, προκειμένου να αποφευχθεί ενδεχόμενο κύμα μαζικών συνταξιοδοτήσεων που θα επιβαρύνει δραματικά το Ταμείο Πρόνοιας.

    Έντονες είναι και οι επικρίσεις της αντιπολίτευσης.

    Έλλειμμα στη διαπραγμάτευση, καταλογίζει στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ.

    Για απουσία της κυβέρνησης και δημοσιονομική από μέρους της αντιμετώπιση του ζητήματος έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωσταντίνου και ζήτησε να απολογηθεί διότι δεν επιχειρηματολόγησε επί μια πενταετία ώστε να προστατέψει την εργαζομένη γυναίκα.

    H βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνει διαπραγμάτευση για τα ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα και ξεκαθάρισε ότι δεν κινδυνεύουν οι εργαζόμενες γυναίκες που έχουν ήδη θεμελιώσει το συνταξιοδοτικό δικαίωμα

    Η κυβέρνηση, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη τους στη ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ, ενώ συμφωνούν με την απόφαση του ευρωδικαστηρίου προκλητικά υποκρίνονται ότι διαφωνούν,επισημαίνει το ΚΚΕ. "Είναι κοροϊδία όσα λένε τώρα για "νομικά παραθυράκια". Οι εργαζόμενες μαζί με όλους τους εργαζόμενους πρέπει να τους τιμωρήσουν και αγωνιστικά να διεκδικήσουν το δίκαιο αίτημα για σύνταξη στα 55 για όλες τις εργαζόμενες και του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ , σύγχρονα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα", σημείωσε το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

    Η κυβέρνηση της ΝΔ μας θυμίζει την παροιμία "όποιος δεν θέλει να ζυμώσει 10 μέρες κοσκινίζει", σχολίασε ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ. "Η λύση του προβλήματος δεν είναι η καθυστέρηση αλλά η μη εφαρμογή αυτής της απόφασης" πρόσθεσε και κάλεσε την κυβέρνηση επίσης να αποσαφηνίσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι η ασφάλιση των δημοσίων υπαλλήλων δεν είναι επαγγελματική αλλά δημόσια και κοινωνική και να εγγυηθεί τα ασφαλιστικά δικαιώματα των γυναικών, για να μην τραπούν σε μαζική φυγή, με αρνητικές συνέπειες για τις ίδιες. Παράλληλα, κάλεσε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να αφήσει τις γενικές αντιπολιτευτικές κορώνες και να πει εάν συμφωνεί ή όχι με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για μη εφαρμογή αυτής της απόφασης.Ταυτόχρονα ζήτησε από όλους μαζική συμμετοχή στην απεργία της 2ας Απριλίου.

    Ο ΛΑΟΣ προτείνει την αφαίρεση δύο ετών χρόνου εργασίας για κάθε παιδί και πλήρη σύνταξη για τις μητέρες πέντε παιδιών. "Την αποτυχία ορθής ασφαλιστικής πολιτικής, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ την αποδίδουν τώρα, μεταθέτοντας την ευθύνη, στην απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου. Είναι φυγόπονοι και ευθυνόφοβοι και με τις επιλογές τους σκορπούν στους ασφαλισμένους φόβο και πόνο με την ανικανότητά τους.Θέλουν τους Έλληνες ευρωπαίους μόνο στις υποχρεώσεις, όχι στις παροχές", είπε ο εκπρόσωπος Τύπου, Κυριάκος Βελόπουλος.

    Ο μέσος όρος συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 25 κυμαίνεται από τα 56,2 έως τα 63,3 έτη, με την Ελλάδα να αγγίζει το ανώτερο όριο, καθώς ο μέσος όρος εξόδου από την αγορά εργασίας στη χώρα μας βρίσκεται στα 62,7 έτη.

    Επί του παρόντος ίδια όρια συνταξιοδότησης για άνδρες και γυναίκες στην ηλικία των 65 ετών ισχύουν στη Γερμανία, την Ολλανδία, την Ισπανία, τη Δανία και την Κύπρο.

    Διαφορετικά όρια με τους άνδρες στα 65 και τις γυναίκες στα 60 ισχύουν στη χώρα μας στην Ιταλία, την Αγγλία, την Αυστρία και την Πολωνία.

    Σε όλες τις χώρες πάντως υπάρχουν και περιπτώσεις όπου άνδρες και γυναίκες βγαίνουν στη σύνταξη σε πιο μικρές ηλικίες λόγω ειδικών συνθηκών.

    Είδηση: 20632

    [02] Μακελειό σε τζαμί του Πακιστάν

    Ειδήσεις

    Σαράντα οκτώ άτομα σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν μετά από επίθεση αυτοκτονίας σε τζαμί στο βορειοδυτικό Πακιστάν. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιοχής Κιμπέρ, Ταρίκ Χαγιάτ Χαν, ο αριθμός των νεκρών είναι πολύ πιθανό να αυξηθεί, καθώς υπάρχουν δεκάδες παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια. Ο καμικάζι ανατινάχθηκε τη στιγμή που στο τζαμί προσεύχονταν περίπου 300 άτομα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης από καμία τρομοκρατική οργάνωση.

    Είδηση: 20636

    [03] «Φυσικό και σύνηθες» γεγονός οι συναντήσεις κυβερνητικών στελεχών

    Ελλάδα -

    Πολιτική

    Ένα από τα πολλά -ως τώρα- γεύματα Μπακογιάννη-Σουφλιά σε κεντρικό εστιατόριο της Αθήνας, έλαβε τη διάσταση μίας περίεργης σημειολογίας, κυρίως λόγω της συγκυρίας, αν και οι δυο πλευρές ξεκαθαρίζουν ότι το ραντεβού είχε προγραμματιστεί την προηγούμενη εβδομάδα, που όμως, είχε αναβληθεί λόγω των υποχρεώσεων της υπουργού Εξωτερικών.

    Ως «φυσικό και σύνηθες» γεγονός χαρακτήρισε ο Ευάγγελος Αντώναρος τις συναντήσεις στελεχών της κυβέρνησης, με αφορμή τη φερόμενη συνάντηση της Ντόρας Μπακογιάννη με τον Γιώργο Σουφλιά και αναρωτήθηκε ποιοί έχουν συμφέρον να διατηρούν θέματα που δεν έχουν καν' ένα απολύτως αντικείμενο.

    Ερωτηθείς αν ο πρωθυπουργός από τη Ζάκυνθο θα κάνει κάποια παρέμβαση για να σταματήσει η διαδοχολογία ο κ. Αντώναρος χαρακτήρισε λήξαν το θέμα.

    "Αυτά δεν διαψεύδονται με λόγια, αλλά, με πράξεις", υποστήριξε ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

    «Είναι λυπηρό να χαρακτηρίζουν την πολιτική ζωή της χώρας, συζητήσεις γύρω από γεύματα και από το πόσο κουρασμένος είναι ο πρωθυπουργός», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

    Είδηση: 20654

    [04] Συνελήφθη Ιταλός Γιόζεφ Φριτσλ

    Ένας πατέρας στο Τορίνο συνελήφθη επειδή βίαζε και κρατούσε φυλακισμένη την κόρη του επί 25 χρόνια και προέτρεπε τον γιο του, ο οποίος επίσης φυλακίσθηκε, να κακοποιήσει με τον ίδιο τρόπο και τις δικές του κόρες, ανακοίνωσαν σήμερα αστυνομικές πηγές.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, ο 63χρονος έμπορος βίαζε τακτικά την κόρη του, 34 ετών σήμερα, από τότε που ήταν 9 ετών, ενώ δεν της επέτρεπε να βγει από το σπίτι χωρίς εκείνον. Την κρατούσε κλεισμένη μέσα σε ένα δωμάτιο χωρίς φως και την είχε υποχρεώσει να σταματήσει το σχολείο από την πέμπτη τάξη (περίπου στα 13 της χρόνια).

    Σύμφωνα με τον εισαγγελέα που έχει αναλάβει την υπόθεση, Πιέτρο Φόρνο, ο πατέρας υποστηρίζει "ότι σύμφωνα με έναν οικογενειακό νόμο, η πρωτότοκη κόρη προορίζεται γι' αυτόν".

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο πατέρας στη συνέχεια προέτρεψε τον γιο του, 40 ετών σήμερα, να ακολουθήσει το παράδειγμά του. Ο γιος συνελήφθη επίσης καθώς θεωρείται ύποπτος για σεξουαλική κακοποίηση και εξαναγκασμό σε σεξουαλική πράξη των τεσσάρων κοριτσιών του, ηλικίας 6, 8, 12 και 20 ετών.

    Είδηση: 20647

    [05] Πλαφόν στα καύσιμα ζήτησαν οι πρατηριούχοι της Κρήτης

    Ειδήσεις

    Το μέτρο της επιβολής πλαφόν στις τιμές της βενζίνης στην Κρήτη, λόγω των μεγάλων αποκλίσεων έναντι της υπόλοιπης Ελλάδας, εξετάζεται από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Η πρόταση έγινε από τους πρατηριούχους της Κρήτης, οι οποίοι συναντήθηκαν σήμερα με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου. Το πρόβλημα, που εντοπίζεται και στους τέσσερις νομούς, έχει προκαλέσει την παρέμβαση του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος με επιστολή του ζήτησε έρευνα, από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, για την εξέταση ενδεχόμενων παραβιάσεων των κανόνων στην αγορά πετρελαιοειδών προϊόντων.

    Έρευνα σε όλα τα στάδια διακίνησης

    Μετά τη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των πρατηριούχων υγρών καυσίμων της Κρήτης με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης κ. Μουσουρούλη δήλωσαν ότι έγινε συζήτηση για την επιβολή πλαφόν προκειμένου να "ισορροπήσει'' η αγορά.

    Οι ίδιοι ζήτησαν, στην περίπτωση που επιβληθεί το πλαφόν αυτό, να ισχύει για όλα τα στάδια εμπορίας και διακίνησης των καυσίμων, δηλαδή και στα διυλιστήρια και στις εταιρείας εμπορίας, και όχι μόνο για τις λιανικές τιμές, όπως έχει συμβεί κατά το παρελθόν.

    Σε διαφορετική περίπτωση, δηλαδή αν επιβληθεί πλαφόν μόνο στα πρατήρια, ισχυρίζονται ότι θα προχωρήσουν σε κλείσιμο των πρατηρίων.

    Ακριβότερη βενζίνη μέχρι και 25 λεπτά το λίτρο

    Οι βενζινοπώλες της Κρήτης επανέλαβαν στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου ότι δεν ευθύνονται οι ίδιοι για τις αδικαιολόγητα υψηλές τιμές που έχουν οι τιμές των υγρών καυσίμων στην Κρήτη και που διαμορφώνονται υψηλότερα από το μέσο όρο από 15 μέχρι 25 λεπτά το λίτρο.

    Η απλή αμόλυβδη των 95 οκτανίων, ξεπέρασε σε 3 νομούς το φράγμα του 1 ευρώ και φτάνει να πωλείται στο Λασίθι 1,069 ευρώ το λίτρο, στο Ηράκλειο 1,040 και στο Ρέθυμνο 1,019.

    Κατέθεσαν στοιχεία προς επιβεβαίωση όσων υποστήριξαν και ζήτησαν να γίνει εκτενής έρευνα σε όλο το κύκλωμα διακίνησης και εμπορίας.

    Είδηση: 20649

    [06] Επιστήμονες δημιουργούν τμήμα τεχνητού εγκεφάλου

    Τμήμα του ανθρώπινου εγκεφάλου δημιουργούν στο εργαστήριο επιστήμονες στη Βρετανία. Στόχος τους είναι να μελετήσουν την λειτουργία του και να βοηθήσουν στην αναζήτηση θεραπειών για ασθένειες όπως το Αλτσχάιμερ και το Πάρκινσον.

    Μία νέα προσέγγιση στην αναζήτηση θεραπειών για νευροεκφυλιστικές ασθένειες ανέπτυξαν επιστήμονες στη Βρετανία.

    Οι ερευνητές, πήραν κύτταρα από έναν καρκινικό όγκο και τα επαναπρογραμμάτισαν για να δημιουργήσουν πανομοιότυπα με αυτά που υπάρχουν στο ανθρώπινο νευρικό σύστημα.

    Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό που δημιούργησαν στο εργαστήριο είναι ό,τι πιο πολύ μπορεί -μέχρι στιγμής- να προσεγγίζει τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Έτσι, πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να κατανοήσουν τις λειτουργίες του και στο μέλλον να βοηθήσουν στην ανακάλυψη θεραπειών για την ασθένεια του Πάρκινσον ή του Αλτσχάιμερ.

    Αν και το εγχείρημα που βρίσκεται σε εξέλιξη στα ιατρικά εργαστήρια, μπορεί να θυμίζει ταινία επιστημονικής φαντασίας, οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Άστον, ελπίζουν πως μία μέρα θα είναι σε θέση να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις για την προοδευτική εκφυλιστική πάθηση του νευρικού συστήματος.

    Είδηση: 20644

    [07] Τεχνητοί μύες σκληρότεροι κι από ατσάλι

    Ένα νέο υλικό, πολύ πιο δυνατό από το ατσάλι και πιο σκληρό από το διαμάντι, αλλά μόλις λίγο πιο βαρύ από τον αέρα, μπορεί να δώσει μελλοντικά τους τέλειους μυς στα ρομπότ.Η ανακάλυψη, που έγινε από ερευνητές του πανεπιστημίου του Τέξας, υπό τον Ρέι Μπάουμαν, και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science, σύμφωνα με το New Scientist, επιτρέπει τη δημιουργία ενός τελείως νέου τύπου τεχνητών μυών, με χαρακτηριστικά που ποτέ πριν δεν έχουν καταστεί δυνατά.

    Η νέα τεχνολογία βασίζεται στη δημιουργία μιας ταινίας από πλεγμένους μεταξύ τους νανοσωλήνες άνθρακα, που διαστέλλονται σε πλάτος κατά 220%, όταν τους διαπερνά ρεύμα, και μετά, όταν το ρεύμα σταματήσει, επανέρχονται στην κανονική τους κατάσταση. Η όλη διαδικασία διαστολής-συστολής (όπως σε ένα φυσικό μυ) παίρνει μόλις μερικά χιλιοστά του δευτερολέπτου.

    Πολλές μαζί από αυτές τις ταινίες μπορούν να δράσουν ως τεχνητές μυικές ίνες και να κινήσουν τα άκρα ενός ρομπότ που περπατά. Το νέο υλικό έχει παράξενες ιδιότητες, καθώς στο μήκος του (στην κατεύθυνση ευθυγράμμισης των νανοσωλήνων) είναι υπερβολικά σκληρό και άκαμπτο, ενώ στο πλάτος του είναι εύκαμπτο σαν ελαστικό. Μάλιστα διατηρεί αυτές τις ιδιότητες σε μια τεράστια γκάμα θερμοκρασιών, από μείον 196 έως συν 1.538 βαθμούς Κελσίου.

    Οι μέχρι τώρα τεχνητοί μύες έχουν μειονεκτήματα σε σχέση με το νέο υλικό, επειδή μερικοί λειτουργούν μόνο όταν πλέουν μέσα σε μεθανόλη, άλλοι μπορούν να μεταβληθούν μόνο λίγο σε μέγεθος όταν διαστέλλονται, ενώ κανείς δεν δουλεύει σε ακραίες θερμοκρασίες.

    Οι περιπλεγμένοι νανοσωλήνες μπορούν να διαμορφωθούν σε ένα πολύ λεπτό φιλμ (αεροτζέλ), που περιέχει περισσότερο αέρα από οτιδήποτε άλλο, γι' αυτό ζυγίζει μόλις 1,5 χιλιοστόγραμμο ανά κυβικό χιλιοστό. Ένα μόνο γραμμάριο του φιλμ μπορεί να καλύψει μέχρι 30 τετραγωνικά μέτρα τεχνητών μυών. Το νέο υλικό είναι 1.000 φορές λιγότερο πυκνό από ένα φυσικό μυ.

    Είδηση: 20642

    [08] Σύλληψη για διακίνηση παιδόφιλου υλικού

    Ελλάδα -

    Κοινωνία

    Για κατοχή και διανομή παιδικού πορνογραφικού υλικού, σε βαθμό κακουργήματος, κατηγορείται 45χρονος ιδιωτικός υπάλληλος, που συνελήφθη την Πέμπτη στην Κυψέλη, από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, επειδή διακινούσε σκληρότατο υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

    Στην κατοχή του συλληφθέντος βρέθηκε, μεταξύ άλλων, βίντεο στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του, για το οποίο η Ίντερπολ έχει εκδώσει από καιρό σήμα, επειδή θεωρείται από τα πλέον σκληρά στο χώρο της παιδικής πορνογραφίας. Είναι δε, ιδιαίτερα δημοφιλές στο χώρο των παιδοφίλων και αναζητείται ο παραγωγός και διακινητής του από τις βρετανικές αρχές.

    Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, εκτός από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, έξι ψηφιακοί δίσκοι, έξι δόσεις κατεργασμένης ινδικής κάνναβης συνολικού βάρους 2,3 γραμμαρίων και μία νάϊλον συσκευασία με 48 γραμμάρια ακατέργαστης ινδικής κάνναβης.

    Είδηση: 20651

    [09] Όλοι συμφωνούν για ριζικές αλλάγες στο Λύκειο

    Ελλάδα -

    Πολιτική

    Στην ανάγκη για ριζικές αλλαγές στο Λύκειο, συμφωνούν όλοι οι μετέχοντες στον διάλογο για την Παιδεία. Όπως διεφάνη στη δεύτερη συνεδρίαση του συμβουλίου πρωτοβάθμιας-δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κόμματα και εκπαιδευτικοί φορείς συμφωνούν στη μείωση της ύλης, την αλλαγή όλων των βιβλίων και τον εκσυγχρονισμό των μεθόδων διδασκαλίας. Κρίσιμος παράγων είναι η βαθμολογία του Λυκείου και ο ρόλος που θα παίζει για την εισαγωγή στην ανώτατη εκπαίδευση.

    Κεντρικό ερώτημα του διαλόγου το αν θα λαμβάνεται υπόψη για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ η επίδοση των μαθητών στο Λύκειο.

    Το Συμβούλιο ανέθεσε σε ομάδα εργασίας του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου τη διερεύνηση του γρίφου: γιατί αν η βαθμολογία δεν μετράει καθόλου, το Λύκειο κινδυνεύει να απαξιωθεί και η εισαγωγή να καταλήξει να διακυβεύεται σε μια εξέταση, αν πάλι η βαθμολογία έχει το σημαντικότερο ρόλο στην εισαγωγή, η εκπαιδευτική διαδικασία θα "στραγγαλίζεται" από τον τελικό στόχο.

    Ο κ. Μπαμπινιώτης παραδέχθηκε ότι υπάρχει φόρτος των μαθητών με τη μεγάλης έκτασης ύλη και επισήμανε ότι συζητούνται προτάσεις για το συνυπολογισμό της βαθμολογίας των μαθητών στις τρεις τελευταίες τάξεις του Λυκείου.

    Κόμματα και εκπαιδευτικοί φορείς, συμφωνούν ότι πρέπει να μειωθεί η εξεταστέα ύλη, να αλλάξουν τα βιβλία αλλά και οι μέθοδοι διδασκαλίας που θεωρούνται πλέον απαρχαιωμένες.

    Ο πρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, Σωτήρης Γκλαβάς, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και στην αλλαγή μεθόδων διδασκαλίας, που συνεπάγεται νέα βιβλία, αλλά και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα έχουν περάσει προηγουμένως από επιμόρφωση.

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ διατηρεί επιφυλάξεις για τις προθέσεις της κυβέρνησης όλα τα κόμματα που συμμετέχουν πάντως δηλώνουν την πρόθεσή τους να παραμείνουν και να συμβάλλουν σε έναν ουσιαστικό διάλογο.

    Ο καθηγητής Γιάννης Πανάρετος, δήλωσε ότι ακόμη δεν έχουν απαντηθεί οι προϋποθέσεις, που έχει θέσει το ΠΑΣΟΚ για τη συμμετοχή του, ενώ υπογράμμισε ότι το Εθνικό Συμβούλιο πρέπει να μετατραπεί σε Ανεξάρτητη Αρχή. Επίσης, σημείωσε ότι δεν υπάρχει μεγάλη βοήθεια για να παραμείνει στο διάλογο, αλλά δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα θετικά σημεία της συνεδρίασης, όπως ήταν η συμφωνία όλων να συζητήσουν τους στόχους τού εγχειρήματος.

    Η εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Αδαμαντία Σταθάκου, παρατήρησε ότι δεν αρχίζει ο διάλογος από τη βάση, αλλά από την οροφή, που είναι το εξεταστικό σύστημα και η πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

    Στη σημερινή δεύτερη συνεδρίαση συμφωνήθηκε επίσης η διεύρυνση του διαλόγου και στις άλλες βαθμίδες τις εκπαίδευσης. Το εξεταστικό πάντως αντιμετωπίζεται σε απόλυτη συνάφεια με δραστικές αλλαγές στο Λύκειο.

    Είδηση: 20650

    [10] Κινήσεις για τη τόνωση του τουρισμού

    Οικονομία -

    Ειδήσεις

    Μείωση των τιμών ζήτησε από τους ξενοδόχους, ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κατά την διάρκεια των εγκαινίων έκθεσης για τον τουρισμό. Ο κ. Μαρκόπουλος, τόνισε ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα του τουρισμού δεν πρέπει να ανησυχούν για τις δουλειές τους, αφού η θα επιδοτεί για δυο μήνες τις θέσεις εργασίας στον τουριστικό τομέα για να ενισχύσει τις ανελαστικές δαπάνες των τουριστικών επιχειρήσεων.

    Αντιμέτωπος με μία χρονιά μειωμένης κίνησης ο ελληνικός τουρισμός, εν μέσω της δίνης της διεθνούς οικονομικής κρίσης.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του παγκόσμιου οργανισμού τουρισμού η πτώση σε παγκόσμιο επίπεδο θ' αγγίξει το 10% και σε εθνικό, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μείωση που αγγίζει 20%.

    Διαρκή δράση και καθημερινή εγρήγορση απαιτεί η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που πλήττει τον ελληνικό τουρισμό, υπογράμμισε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Κώστας Μαρκόπουλος από το βήμα των εγκαινίων της διεθνής έκθεσης "Tourism & Property Show 2009" που άνοιξε σήμερα τις πύλες της στο Ολυμπιακό Συγκρότημα Ελληνικού στις Εγκαταστάσεις Ξιφασκίας.

    Εστιάζοντας ο υπουργός στους εργαζόμενους των τουριστικών επιχειρήσεων επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θα επιδοτεί για δυο μήνες τις θέσεις εργασίας στον τουριστικό τομέα για να ενισχύσει τις ανελαστικές δαπάνες των τουριστικών επιχειρήσεων. "Είναι κρατικό χρήμα και θέλουμε να πιάσει τόπο", δήλωσε ο υπουργός.

    Μάλιστα, επεσήμανε ότι δεν υπάρχει θέμα ανησυχίας, αφού όπως είπε, η κυβέρνηση εργάζεται για τους εργαζόμενους, όσο και για τις επιχειρήσεις ώστε να κρατηθούν ανοιχτές στο ξεκίνημα τους στον εσωτερικό τουρισμό, που ειδικά αυτό το Πάσχα θα παίξει καθοριστικό ρόλο.

    Ανάσα στον τουριστικό κλάδο, αναμένεται να δώσουν τα νέα μέτρα στήριξης που εξήγγειλε χθες η κυβέρνηση, όπως

    -Συμφωνία με τους tour operators για ισάριθμες- σε σχέση με πέρυσι - πτήσεις charters με δεσμευτικούς όρους -Επιδότηση απασχόλησης στον τουριστικό κλάδο για Απρίλιο - Μαϊο -Νέα διαφημιστική καμπάνια -αυξημένη κατά 50% -Αναβάθμιση των περιφερειακών αεροδρομίων -Εντατικοποίηση της αστυνόμευσης στις τουριστικές περιοχές -Αναδιοργάνωση των γραφείων του ΕΟΤ στο εξωτερικό -Νέο θεσμικό πλαίσιο για τον παιδικό τουρισμό. -Διεθνές Συνέδριο στην Αθήνα με τη συμμετοχή δημάρχων απο πόλεις με το ίδιο όνομα

    Για έλλειψη εθνικής στρατηγικής κατηγόρησε την κυβέρνηση η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης, Άντζελα Γκερέκου, τονίζοντας ότι τα περί αισιοδοξίας που ακούγονται αποτελούν εικονική πραγματικότητα..

    Από την πλευρά τους οι τουριστικοί φορείς εξέφρασαν την ανησυχία τους για την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης. Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής Γιάννης Τσακίρης τόνισε ότι οι κρατήσεις αυτό το διάστημα των ξενοδοχείων εμφανίζονται μειωμένες κατά 22% με τα έσοδα να αναμένονται μειωμένα κατά 35% με 40%.

    Είδηση: 20648

    [11] Δεν εξελέγη διάδοχος για τη θέση του προέδρου της ΙΑΕΑ

    Ειδήσεις

    Οι κυβερνήτες της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας δεν κατάφεραν να εκλέξουν το διάδοχο του γενικού διευθυντή της ΙΑΕΑ Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι ύστερα από πέντε γύρους ψηφοφορίας, καθώς κανένας από τους δυο υποψηφίους-ένας Ιάπωνας και ένας Νοτιοαφρικανός δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την απαραίτητη πλειοψηφία των δυο τρίων, δήλωσαν σήμερα διπλωμάτες στη Βιένη σύμφωνα με τους οποίους ανοίγει τώρα ο δρόμος για την υποβολή νέων υποψηφιοτήτων.

    Ο Γιουκίγια Αμάνο, πρεσβευτής της Ιαπωνίας στην ΙΑΕΑ, ο οποίος θεωρείτο φαβορί, έλαβε κατά τη σημερινή ψηφοφορία 22 ψήφους, δυο λιγότερες από την απαραίτητη πλειοψηφία των δυο τρίτων, δηλαδή τις 24 ψήφους.

    Ο αντίπαλός του Νοτιοαφρικανός διπλωμάτης Αμπντούλ Σαμάντ Μίντυ, 69 ετών, πρώην αγωνιστής κατά του απαρτχάιντ δεν κατάφερε σήμερα να βελτιώσει το χθεσινό του σκορ των 15 ψήφων.

    Ο Μοχάμεντ ΕλΜπαραντέι, 66 ετών, ο οποίος είναι γενικός διευθυντής της ΙΑΕΑ από το 1997 δεν θέλησε να διεκδικήσει τέταρτη θητεία.

    Είδηση: 20646

    [12] Η Κύπρος είναι στην πρώτη γραμμή της αποστολής του Πάπα

    Ευρώπη

    Απόλυτη κατανόηση βρήκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δ. Χριστόφιας από τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ' στην κατ' ιδίαν συνάντησή τους, στη βιβλιοθήκη του διαμερίσματος του Ποντίφικα και στις συνομιλίες του με τον πρωθυπουργό του Βατικανού, Καρδινάλιο Ταρσίζιο Περτόνε.

    «Η συζήτηση εστιάστηκε στην κατάσταση στην Κύπρο και στο μέλλον της» αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Βατικανού.

    Ο Κύπριος Πρόεδρος παρουσίασε την κατάσταση των εκκλησιών και χριστιανικών μνημείων "στο βορρά της νήσου", αναφέρει επίσης, η ανακοίνωση.

    Οι δύο πλευρές εξέφρασαν την αμοιβαία ελπίδα ότι "οι εν εξελίξει διαπραγματεύσεις μεταξύ των μερών μπορούν να οδηγήσουν σε λύση στο μακροχρόνιο πρόβλημα της Κύπρου".

    Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι αντηλλάγησαν ιδέες για τη διεθνή κατάσταση και ιδιαιτέρως της Αφρικής. Επίσης, δόθηκε έμφαση στις καλές σχέσεις μεταξύ Καθολικών και Ορθοδόξων και Καθολικών και Μουσουλμάνων και κάλεσαν όλους "να εργαστούν από κοινού για το καλό της κοινωνίας και την ειρηνική συνύπαρξη των λαών".

    Ο Πάπας Βενέδικτος αποδέχτηκε κατ' αρχήν πρόσκληση του Κυπρίου Προέδρου να επισκεφθεί την Κύπρο. Ο χρόνος πραγματοποίησης της επίσκεψης θα αποτελέσει αντικείμενο διαβούλευσης μεταξύ των δύο πλευρών.

    Επίσης, ο Καρδινάλιος Περτόνε επεσήμανε στον Πρόεδρο Χριστόφια, ότι η προώθηση της πορείας ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να συμβαδίζει με την πρόοδο στην επίλυση του κυπριακού και με τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα αυτή και στην Κύπρο, από την Τουρκία.

    Ο Πάπας Βενέδικτος δώρισε στον Πρόεδρο της Κύπρου το μετάλλιό του και ο κ. Χριστόφιας του πρόσφερε αντίγραφο κυπριακού αμφορέα σε ασήμι.

    Ο πρωθυπουργός του Βατικανού Καρδινάλιος Περτόνε τόνισε ότι "η Κύπρος είναι στην πρώτη γραμμή της αποστολής του Πάπα για την ειρήνη και τη δικαιοσύνη στον κόσμο".

    Ο κ. Χριστόφιας, ο οποίος απένειμε στον Καρδινάλιο το Μεγαλόσταυρο του Τάγματος Αξίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, διαβεβαίωσε ότι "η μικρή Κύπρος είναι έτοιμη να συμμαχήσει με την Αγία Έδρα και να θέσει το μικρό της λιθαράκι στην ευλογημένη προσπάθεια του Αγίου Πατέρα για την ειρήνη, την κοινωνική δικαιοσύνη, την καταπολέμηση της φτώχιας".

    Στις συνομιλίες έγινε αναφορά και στο διάλογο Ορθόδοξης και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, στο πλαίσιο του οποίου, το φθινόπωρο η Εκκλησία της Κύπρου θα φιλοξενήσει συνάντηση αντιπροσωπειών των δύο πλευρών.

    Είδηση: 20652

    [13] Ενισχύονται τα δρομολόγια της άγονης γραμμής

    Κοινωνία

    Στην ενίσχυση των δρομολογίων της άγονης γραμμής, προχωράει το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Στις επιδοτούμενες γραμμές, προστέθηκε από σήμερα το πλοίο "Πρέβελη", το οποίο θα εκτελεί δύο δρομολόγια την εβδομάδα, προκειμένου να συνδέονται με τον Πειραιά, η Ανάφη, η Κάσος και η Κάρπαθος, δρομολόγιο που μέχρι προσφάτως εκτελούσε πλοίο της εταιρείας του κ. Γ. Αγούδημου. Εκπρόσωποι της εταιρείας, συναντήθηκαν το πρωί με την ηγεσία του Υπουργείου, σε μία προσπάθεια, να λυθεί το πρόβλημα με την έγκαιρη καταβολή των επιδοτήσεων.

    Με λουκέτο και μπλόκα στους καταπέλτες των πλοίων της απειλούν στελέχη και εργαζόμενοι της ακτοπλοϊκής εταιρείας GA Ferries, του Γεράσιμου Αγούδημου.

    Αιτία, οι καθυστερήσεις τις οποίες επικαλούνται, στην καταβολή των μισθωμάτων για τα επιδοτούμενα δρομολόγια στην άγονη γραμμή, εκ μέρους του υπουργείου και που όπως λένε, φθάνουν και τους τρεις μήνες.

    Σε μία προσπάθεια να λυθεί το πρόβλημα, αντιπροσωπεία των εργαζομένων ναυτικών συναντήθηκε το πρωί, με την ηγεσία του ΥΕΝ. Βλέποντας τα προβλήματα να διογκώνονται, το υπουργείο προχωρά στην ενίσχυση των δρομολογίων με απ' ευθείας αναθέσεις. Δύο νησιά με οξυμένο πρόβλημα οι ακρίτες της Καρπάθου και της Κάσου θα δουν από αύριο το πλοίο «Πρέβελη». Το πλοίο της ΑΝΕΚ θα εκτελεί εβδομαδιαίως δύο δρομολόγια, μέσω Ανάφης, στη θέση του πλοίου "Ροδάνθη".

    Επιστολές με τις οποίες ζητούν με τη σειρά τους την ενίσχυση των δρομολογίων στα νησιά τους έχουν αποστείλει στο υπουργείο και οι κάτοικοι περιοχών του βορειοανατολικού Αιγαίου. Την ίδια στιγμή, φθηνότερο Πάσχα έρχεται για όσους μετακινηθούν με τα πλοία και συγκεκριμένες εταιρείες προς τα νησιά.

    Έτσι οι τιμές των εισιτηρίων για δύο ενήλικες με δύο παιδιά και Ι.Χ. με ταχύπλοο από Πειραιά για Πάρο 399 ευρώ, από 499 που ήταν πέρυσι. Η έκπτωση σε αυτή την περίπτωση φθάνει τα 100 ευρώ.

    Για Νάξο με ταχύπλοο η τιμή ανέρχεται στα 412 ευρώ, έναντι 505 πέρυσι, ενώ για Σαντορίνη το κέρδος ανέρχεται στα 106 ευρώ. Με συμβατικό πλοίο αντίστοιχα το κέρδος για τον οικογενειάρχη από τον Πειραιά για την Χίο και την Μυτιλήνη, σε σχέση με πέρυσι το Πάσχα, ανέρχεται στα 108 και 132 ευρώ αντίστοιχα.

    Πάντως, όσοι σκοπεύουν να ταξιδέψουν μέσα στις γιορτές, είτε με συμβατικό είτε με ταχύπλοο, θα πρέπει να κλείσουν εγκαίρως τα εισιτήριά τους. Η ζήτηση σε εισιτήρια, ειδικά για Μεγάλη Πέμπτη και Παρασκευή, είναι μεγάλη και οι ελεύθερες θέσεις πλέον ελάχιστες.

    Είδηση: 20643

    [14] Ιντερνετική πύλη για τις φορολογικές δηλώσεις

    Ειδήσεις

    Σε παραγωγική λειτουργία τέθηκε από σήμερα η Ιντερνετιική πύλη του υπουργείου Οικονομικών για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, προκειμένου όσοι επιθυμούν να καταθέσουν τις δηλώσεις τους ηλεκτρονικά και να αποφύγουν τις ουρές στις κατά τόπους εφορίες. Συγκεκριμένα, άνοιξαν από σήμερα: Η υπηρεσία Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος φυσικών προσώπων (έντυπα Ε1, Ε2 και Ε3) οικονομικού έτους 2009 και η υπηρεσία Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (έντυπο Ε9) έτους 2009.

    Η πρόσβαση στις υπηρεσίες είναι εφικτή από τους δικτυακούς τόπους www.gsis.gr και www.taxisnet.gr με την επιλογή "Ε1Ε2Ε3" και "Ε9" αντίστοιχα.

    Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του το υπουργείο Οικονομικών για τη χρήση των υπηρεσιών, είναι απαραίτητη η απόκτηση κωδικών πρόσβασης στο σύστημα TAXISnet, ενώ αν κάποιος είναι ήδη πιστοποιημένος χρήστης δεν χρειάζεται νέους κωδικούς.

    Είδηση: 20637

    [15] Ίωση ταλαιπωρεί τον Αρχιεπίσκοπο

    Κοινωνία

    Την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας ανέβαλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, που από την Τρίτη παραμένει κλινήρης στην Αρχιεπισκοπική κατοικία, λόγω ίωσης που τον ταλαιπωρεί. Συγκεκριμένα, ανεβλήθη λόγω ίωσης η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί από σήμερα έως τις 29 Μαρτίου. Όπως ανακοινώθηκε, «η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας αναβάλλεται για ευθετότερο χρόνο λόγω εμπυρέτου γριπώδους συνδρομής, που παρουσίασε από την περασμένη Τρίτη».

    Το απόγευμα της Πέμπτης ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας επικοινώνησε με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β΄ και του εξέφρασε την λύπη του για το γεγονός της αναβολής του ταξιδιού.

    Από την πλευρά του, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος ευχήθηκε προς τον Αρχιεπίσκοπο να ξεπεράσει σύντομα το μικρό πρόβλημα της υγείας του, τονίζοντας ότι τον περιμένει σύντομα στο μέλλον να πραγματοποιήσει την επίσκεψή του στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια.

    Είδηση: 20635

    [16] Συνάντηση Καραμανλή - Βγενόπουλου

    Πολιτική

    Την πρώτη του συνάντηση με το νέο ιδιοκτήτη της Ολυμπιακής Ανδρέα Βγενόπουλο είχε ο Πρωθυπουργός στο Μέγαρο μαξίμου παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη. Η Ολυμπιακή κάνει ένα καινούριο ξεκίνημα ανοίγοντας και μια νέα σελίδα στον τομεα των αερομεταφορών, δήλωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης και πρόσθεσε ότι η εξαγορά της αποτελεί ένα βήμα μπροστά για την εταιρεία και δείχνει το δρόμο για τη συνέχιση των διαρθρωτικών αλλαγών. "Ο Πρωθυπουργός είχε την καλοσύνη να με καλέσει σε μια συζήτηση, η οποία ήταν πολύ ενδιαφέρουσα. Συζητήσαμε για θέματα που αγγίζουν την Ολυμπιακή, τις αερομεταφορές, τον τουρισμό, για θέματα που αφορούν την Οικονομία σε μια πάρα πολύ δύσκολη συγκυρία", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της MIG, μετά τη συνάντηση.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 20634

    [17] Σύλληψη για παιδική πορνογραφία

    Ακόμα και τους έμπειρους αξιωματικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής σόκαρε το πρωτοφανούς αγριότητας βίντεο παιδικής πορνογραφίας που βρέθηκε στην κατοχή ενός 46χρονου ιδιωτικού υπαλλήλου ο οποίος συνελήφθη μετά από έρευνες, ενώ οι Βρετανικές Αρχές, στο πλαίσιο της συνεργασίας για την πάταξη του φαινομένου αναζητούν τους ανθρώπους που παρήγαγαν και διακίνησαν το συγκεκριμένο υλικό που θεωρείται από τα πλέον σκληρά που κυκλοφορούν.

    Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά οι αστυνομικοί της Ασφάλειας συνέλαβαν στην Αθήνα για διακίνηση παιδικής πορνογραφίας, έναν 46χρονο ιδιωτικό υπάλληλο, ο οποίος είχε αγοράσει έναντι μεγάλου χρηματικού ποσού και είχε στην κατοχή του βίντεο με τον βιασμό 4χρονου κοριτσιού μέσα σε μια μπανιέρα από ενήλικα το οποίο θεωρείται από τα σκληρότερα βίντεο που διακινούνται στο διαδίκτυο και τα πιο δημοφιλή στον κόσμο των παιδόφιλων.

    Είδηση: 20633


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 27 March 2009 - 17:56:59 UTC