Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-05-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] E-book και laptop σε μαθητές
  • [02] Διεθνής διάσκεψη στην Αθήνα για το κλίμα
  • [03] Ηχηρή πολιτική παρέμβαση Στεφανόπουλου
  • [04] Αψήφησε την αδιαφορία στις ευρωεκλογές
  • [05] Δ. Παπαδημούλης: δέκα σημεία για την Ευρωβουλή
  • [06] Μάχη για τα ελλείμματα
  • [07] Ορατό το ενδεχόμενο θανατηφόρας πανδημίας
  • [08] Νέος διοικητής του ΝΑΤΟ ο Τζέιμς Σταυρίδης
  • [09] Η ώρα τις κάλπης για τους φοιτητές
  • [10] Ονομασία και ΝΑΤΟ οι προτεραιότητες του Σκοπιανού προέδρου
  • [11] Κρατική κάλυψη των δικαιωμάτων και των συνταξιούχων αγροτών
  • [12] Παράταση για τους δικαιούχους Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΓΑ
  • [13] Στην ενίσχυση της παιδείας συμφώνησαν οι Ευρωπαίοι Υπουργοί
  • [14] Προχωρούν τα έργα στο αεροδρόμιο Μακεδονία
  • [15] Έτοιμη η Ελλάδα έναντι της γρίπης
  • [16] Σύσκεψη για τη λαθρομετανάστευση
  • [17] Χωρίς οικονομική έγνοια η τελευταία επιζήσασα από το ναυάγιο του Τιτανικού
  • [18] Έξι νεκροί, 14 τραυματίες από έκρηξη στο Κιρκούκ
  • [19] Στο Τείχος των Δακρύων ο Πάπας
  • [20] Εξιχνιάστηκε η δολοφονία γυναίκας στην Ίο
  • [21] Μνημόσυνο στη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή

    [01] E-book και laptop σε μαθητές

    Βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή καθώς και ένα λαπτοπ θα πάρουν οι μαθητές της πρώτης Γυμνασίου τη νέα σχολική χρονιά, στο πλαίσιο των προγραμμάτων, για την ψηφιακή σύγκλιση που προωθεί η κυβέρνηση. Αυτό ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομίας, αναφερόμενος που προηγουμένως είχε ενημερώσει την Κυβερνητική Επιτροπή για την πορεία της ψηφιακής στρατηγικής. Ο Γιάννης Παπαθανασίου σε συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκαν και πραγματοποιούνται δυόμισι χιλιάδες έργα στον τομέα της Κοινωνίας της Πληροφορίας, τα οποία έχουν μεταξύ τους συνεκτικότητα.

    120.000 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές θα διανεμηθούν σε ισάριθμους μαθητές της Α' Γυμνασίου, των δημοσίων και των ιδιωτικών σχολείων με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, τον προσεχή Οκτώβριο.

    Όπως διευκρινίστηκε και από τον ειδικό γραμματέα ψηφιακού σχεδιασμού Βασίλη Ασημακόπουλο στους γονείς των μαθητών θα διανεμηθεί από ένα κουπόνι μέσω του οποίου θα αγοράζουν το φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή της αρεσκείας τους.

    Επίσης θα τους δωθούν σε ηλεκτρονική μορφή όλα τα βιβλία της χρονιάς. Ήδη 1.200 σχολικά βιβλία υπάρχουν σε ηλεκτρονική μορφή για να χρησιμοποιούν.

    Όλα τα έργα αποβλέπουν στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών και στην ενίσχυση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της χώρας.

    Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών όλο και περισσότερα νοικοκυριά απολαμβάνουν πλέον τις δυνατότητες της Κοινωνίας της Πληροφορίας, καθώς εννιά στα δέκα παιδιά και νέοι έως 24 ετών χρησιμοποιούν στην Ελλάδα το διαδίκτυο, 97 στις 100 επιχειρήσεις με άνω των δέκα εργαζομένων έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, ενώ η πρόσβαση των νοικοκυριών φτάνει το 39%.

    Αναφερόμενος στο έως τώρα έργο που πραγματοποιήθηκε στον τομέα της ψηφιακής στρατηγικής, ο κ. Παπαθανασίου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δημιουργήθηκαν υποδομές για την ευρυζωνικότητα, έγιναν παρεμβάσεις στην παιδεία και στον πολιτισμό και η πρόοδος στους τομείς αυτούς είναι αναμφισβήτητη. Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ως το 2013 οι ευρυζωνικές συνδέσεις θα φτάσουν στο επίπεδο της ΕΕ.

    Από την πλευρά ο ειδικός γραμματέας ψηφιακού σχεδιασμού τόνισε ότι προωθούνται δράσεις σχετικά με τη διασύνδεση όλων των δήμων και ότι προγραμματίζονται νέες δράσεις μέσω επιδοτήσεων σε τουριστικές επιχειρήσεις, σε εξαγωγικές με ειδικότερο στόχο να βελτιωθεί γενικότερα η πρόσβαση όλων στο διαδίκτυο.

    Οι νέες δράσεις που έρχονται αφορούν,την Ψηφιακή Ασφάλεια Επιχειρήσεων, την επιδοτηση τουριστικών επιχειρήσεων και ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων, τη χρηματοδότηση ψηφιακών καταστημάτων , την Ψηφιακή Επιχειρηματικότητα και τη δημιουργία ψηφιακών Ταμείων που θα είναι συνδεδεμένα με τα Φαρμακεία

    Περίπου 300.000 πολίτες θα έχουν επωφεληθεί έως το 2013 μέσω των δράσεων της ψηφιακής στρατηγικής, ενώ περίπου 80 νέα έργα συνολικής δαπάνης 185 εκατ. ευρώ έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος αναφερόμενος στο ίδιο θέμα είπε ότι το Μάρτιο του 2004 το πρόγραμμα "Κοινωνία της Πληροφορίας" ήταν απαξιωμένο και τόνισε πως η επιλογή της κυβέρνησης έφερε το 2006 την Ελλάδα στην πρώτη θέση παγκοσμίως στην ανάπτυξη ευρυζωνικότητας και το 2007 στην 6η θέση παγκοσμίως και στην 1η στην ΕΕ.

    Είδηση: 22222

    [02] Διεθνής διάσκεψη στην Αθήνα για το κλίμα

    Σε συστράτευση, σε ένα οικουμενικό και υπερκομματικό όραμα για βιώσιμη ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος, κάλεσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, μιλώντας στη Διεθνή Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή και την Ενεργειακή Ασφάλεια. Στη Διάσκεψη, χαιρετισμό απεύθυνε ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Σιούφας. Μίλησαν επίσης, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Υπουργοί και προσωπικότητες διεθνούς εμβέλειας. Ο κύριος Παπανδρέου, στην ομιλία του, δεσμεύθηκε ότι αν εκλεγεί, θα συσπειρώσει κόμματα και φορείς, για την προώθηση της πράσινης ανάπτυξης

    Σε υπερκομματική στράτευση για ένα οικονομικό και κοινωνικό όραμα για την βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος ακόμη και σε σύγκρουση με κατεστημένα συμφέροντα, κάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας κηρύσσοντας το πρωί την έναρξη των εργασιών της Διεθνούς Διάσκεψης για την Κλιματική Αλλαγή και την Ενεργειακή Ασφάλεια.

    "Η κοινωνική στράτευση θα φέρει πολιτική δράση και πίεση σε κάθε φορέα εξουσίας να πράξει το καθήκον του, να παρέμβει, να αλλάξει νόμους αν χρειαστεί. Η πείρα έχει δείξει ότι όταν οι πολίτες μιας τοπικής κοινωνίας που απειλείται η υγεία της ή η οικονομική της δραστηριότητα ή η καθημερινή ποιότητα της ζωής της αντιστέκονται, η τοπική και η κεντρική εξουσία υποχωρούν', τόνισε.

    Ο Κάρολος Παπούλιας επανέλαβε την ανάγκη για μια περιβαλλοντική δημοκρατία, για να αποτραπεί ο κίνδυνος μεγάλων καταστροφών στον πλανήτη μας, και επεσήμανε ότι η έννοια της οικολογικής δημοκρατίας είναι "αλληλένδετη με τους αγώνες για στοιχειώδη ποιότητα ζωής".

    Πρόσθεσε δε ότι οι λύσεις που πρέπει να προωθηθούν για την σωτηρία του πλανήτη, είναι επώδυνες και προϋποθέτουν συγκρούσεις με συμφέροντα, επιβάρυνση κόστους για εταιρείες, κυρώσεις σε βιομηχανίες, αυστηρότητα απέναντι σε ισχυρά συστήματα οικονομικής εξουσίας, δομικές αναθεωρήσεις πολιτικών.

    Ωστόσο όπως επισήμανε αν δεν ληφθούν το πρόβλημα θα γίνει ακόμη πιο οδυνηρό για την ανθρωπότητα.

    Ο πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Σιούφας στον χαιρετισμό του τόνισε ότι έχουμε καθήκον απέναντι στον πλανήτη και την ίδια την ζωή να εξαντλήσουμε κάθε όριο έρευνας, επενδύσεων και δράσης για να αναστρέψουμε την αρνητική πορεία του περιβάλλοντος.

    Ο κ. Σιούφας υπογράμμισε ότι η καταστροφή του περιβάλλοντος και η επακόλουθη κλιματική αλλαγή αποτελεί τη σημαντικότερη πρόκληση για το σύγχρονο κόσμο και σημείωσε πως η Ανθρωπότητα οφείλει και μπορεί να αναστρέψει την πορεία αυτή

    "Δεν έχουμε, ούτε την πολυτέλεια άλλου χαμένου καιρού, ούτε το δικαίωμα για δεύτερες σκέψεις. Έχουμε καθήκον απέναντι στον Πλανήτη που κατοικούμε και στη ζωή πάνω σ' αυτόν να εξαντλήσουμε κάθε όριο έρευνας, επένδυσης και δράσης για την αναστροφή της πορείας αυτής", επισήμανε.

    Η περιβαλλοντική κρίση είναι πιο σημαντική και μεγαλύτερη από την οικονομική κρίση, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου.

    Επεσήμανε ότι η οικονομική ύφεση αν αντιμετωπιστεί με ρεαλισμό μπορεί να βοηθήσει ώστε να επιτευχθέν οι στόχοι του 2010 και 2050, για μείωση των αερίων του θερμοκηπίου που αποτελούν βασική αιτία για την υπερθέρμανση πλανήτη.

    Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι πολύ πίσω στις υποχρεώσεις της όσον αφορά στα ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος με βάση τα πλαίσια που θέτει η ΕΕ και το Κιότο και υπογράμμισε ότι αν το ΠΑΣΟΚ εκλεγεί κυβέρνηση η πράσινη οικονομία θα είναι μοχλός ανάπτυξης της χώρας.

    Η Ελλάδα είναι παρούσα στον πανευρωπαϊκό αγώνα για να την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, και πρόσθεσε ότι στόχος της κοινής προσπάθειας είναι η ενεργειακή επάρκεια και παράλληλα αποτελεσματική αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

    Ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε ικανοποιημένος από το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια πολιτεία και πολίτες την απαιτούμενη ευαισθησία για τα θέματα του περιβάλλοντος και σημείωσε ότι σήμερα που ο κόσμος συνταράσσεται από μια πρωτοφανή οικονομική κρίση, πρέπει να στηριχθούν οι τομείς εκείνοι που εγγυώνται ανάπτυξη με διάρκεια και σεβασμό στο περιβάλλον.

    "Η ενέργεια, η προστασία του περιβάλλοντος, η βιώσιμη ανάπτυξη έρχονται σήμερα στο παγκόσμιο προσκήνιο ως οι μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Οφείλουμε όλες οι κυβερνήσεις του κόσμου, όλοι οι φορείς, όλοι οι λαοί, να δράσουμε συντονισμένα, προκειμένου να θέσουμε στέρεες βάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, για βιώσιμη ανάπτυξη, για καλύτερη ποιότητα ζωής", τόνισε.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 22199

    [03] Ηχηρή πολιτική παρέμβαση Στεφανόπουλου

    Πολιτική

    Ηχηρή πολιτική παρέμβαση του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου, που μίλησε χθες Δευτέρα σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Πειραιά, που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Ο κ. Στεφανόπουλος έκανε λόγο για κρίση στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος και προσβολή της Δημοκρατίας. «Η Δημοκρατία μας κακοποιείται και δέχεται προσβολές», τόνισε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    «Η κρίση οφείλεται σε έλλειψη ηθικών αρχών, τα κόμματα σκέπτονται μονό το συμφέρον τους, υπάρχει ατιμωρησία πολιτικών», υπογράμμισε ο κ. Στεφανόπουλος και πρότεινε να μειωθούν σε 200 οι βουλευτές.

    Είδηση: 22202

    [04] Αψήφησε την αδιαφορία στις ευρωεκλογές

    Συντάχθηκε απο τον/την Τίνα Βαλαούρα

    «Ψήφισε στις ευρωεκλογές. Αψήφησε την αδιαφορία», είναι το κεντρικό μήνυμα της διαφημιστικής καμπάνιας του Υπουργείου Εσωτερικών για τις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου, την οποία παρουσίασε σήμερα στο Ζάππειο ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος. Η διαφημιστική εκστρατεία θα αρχίσει το ερχόμενο Σάββατο στις 15 του μηνός και θα ολοκληρωθεί την παραμονή των ευρωεκλογών. Ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε πως το Υπουργείο βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν στην κάλπη αναλογιζόμενοι την κρισιμότητα της στιγμής λόγω της παγκόσμιας κρίσης. Σ' αυτές τις ευρωεκλογές θα εφαρμοστούν αρκετές νέες διαδικασίες για πρώτη φορά με στόχο οι πολίτες να πληροφορούνται εύκολα και γρήγορα που ψηφίζουν.

    «Αφιερώνοντας πέντε μόλις λεπτά, αποφασίζουμε για 5 χρόνια, αναδεικνύοντας το μόνο άμεσα εκλεγόμενο διεθνές κοινοβούλιο στον κόσμο που είναι, ταυτοχρόνως, και το μόνο άμεσα εκλεγόμενο όργανο της Ε.Ε., το οποίο, με τις ψηφοφορίες του, μπορεί να επηρεάσει και να βελτιώσει ουσιαστικά την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών και στη Χώρα μας, μαζί με άλλα 26 κράτη - μέλη» σημείωσε ο Υπουργός Εσωτερικών.

    Όπως είπε ο κ. Παυλόπουλος στόχος της εκστρατείας είναι να ευαισθητοποιηθεί το κοινό ώστε να έχουμε στη χώρα μας τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή, «όπως απαιτεί η δημοκρατική μας παράδοση, ο δημοκρατικός μας πολιτισμός». Σημείωσε επίσης ότι η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες με το υψηλότερο ποσοστό συμμετοχής στις ευρωεκλογές, περίπου 70%, τη στιγμή που ο ευρωπαϊκός μέσος όρος με δυσκολία ξεπερνά το 50%.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία των εκλογικών καταλόγων, το εκλογικό σώμα στις επερχόμενες ευρωεκλογές ανέρχεται σε 9.866.913. Οι 4.727.782 είναι άνδρες και οι 5.053.866 είναι γυναίκες. Οι νέοι εκλογείς που ενσωματώθηκαν στους καταλόγους από την Α' αναθεώρηση είναι 110.562.

    Έμφαση δίνεται στο να μάθουν οι πολίτες εύκολα και γρήγορα που ψηφίζουν. Αυτό μπορεί να γίνει μέσα από τον τετραψήφιο αριθμό 1500, αλλά και μέσα από τον διαδικτυακό τόπο του Υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr) και την Εθνική Πύλη Δημόσιας (www.ermis.gov.gr). Μέσα στις επόμενες ημέρες θα δοθούν κι άλλοι τηλεφωνικοί αριθμοί στους οποίους θα παρέχονται πληροφορίες και διευκρινίσεις για τη διαδικασία συμμετοχής στις ευρωεκλογές.

    Καινοτομίες

    Σ' αυτές τις ευρωεκλογές για πρώτη φορά η εκτύπωση των εκλογικών καταλόγων θα γίνεται ανά εκλογικό τμήμα.

    Στο «Μάθε που ψηφίζεις», όπως ονομάζεται η ειδική ενότητα που υπάρχει στον διαδικυτακό τόπο του Υπουρργίου Εσωτερικών, παρουσιάζονται οδικοί χάρτες για τα εκλογικά τμήματα των περισσότερων πρωτευουσών των Νομών και των μεγαλύτερων σε πληθυσμό πόλεων της Χώρας.

    Επίσης θα γίνεται αναμετάδοση από τους δικαστικούς αντιπροσώπους των εκλογικών αποτελεσμάτων μέσω κινητού τηλεφώνου πιλοτικά για τη εκλογική περιφέρεια Β΄ Θεσσαλονίκης.

    Είδηση: 22225

    [05] Δ. Παπαδημούλης: δέκα σημεία για την Ευρωβουλή

    Ελλάδα -

    Πολιτική

    Πολιτική ομιλία στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εκ νέου υποψήφιος, Δημήτρης Παπαδημούλης. Στην εισαγωγή της ομιλίας του ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε ότι: "Το κεντρικό μας μήνυμα είναι αλλαγή συσχετισμών, με ισχυροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ και της Ευρωομάδας της Αριστεράς. Αυτό σημαίνει μαχητική αντιπαράθεση στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

    Σημαίνει την αποδυνάμωση όσων οικοδομούν την Ευρώπη ως μια ασύδοτη κοινή αγορά, όπου το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό. Που προωθούν τον Μπολκενστάιν, το 65ωρο, τη flexicurity, τη στρατηγική της Λισσαβόνας. Η απάντηση της αριστεράς είναι ο αγώνας να αλλάξουμε την Ευρώπη, με ισχυρότερο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Με περισσότερα χρήματα για την κοινωνική συνοχή, για την προστασία του περιβάλλοντος, την προστασία των αδυνάτων και όχι περισσότερα χρήματα στους τραπεζίτες. Με δημοκρατικό έλεγχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Σημαίνει αποτελεσματικότερο αγώνα, μέσα και έξω από το Ευρωκοινοβούλιο, για μια ενωμένη Ευρώπη, δημοκρατική, κοινωνική, οικολογική, φιλειρηνική, μακριά από τον νεοφιλελευθερισμό".

    Συνεχίζοντας ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως: "Ο κ. Μπαρόζο είναι ένας επικίνδυνος νεοφιλελεύθερος λιμοκοντόρος. Πρέπει να αποτραπεί η επανεκλογή του στο τιμόνι της Κομισιόν. Παρ' όλα αυτά πληροφορούμαι ότι ο άφωνος και ουσιαστικά απών από τις συνόδους Κορυφής κ. Καραμανλής, έχει ήδη δηλώσει ένθερμος υποστηρικτής του, μαζί με τους κ.κ Μπράουν, Σόκρατες και Θαπατέρο. Η διαρκής ενίσχυση του ρόλου του Ευρωκοινοβουλίου αποτελεί κεντρικό στόχο της Ευρωομάδας της Αριστεράς, αλλά και επιθυμία της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών και στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωσης. Η σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε βαθιά κρίση και "δεν αρέσει". Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές εντείνουν επικίνδυνα τις κοινωνικές ανισότητες. Το έλλειμμα διαφάνειας και δημοκρατικής λειτουργίας απομακρύνει τους πολίτες. Η ενίσχυση του συναισθήματος ευρωαδιαφορίας και ευρωδυσφορίας των πολιτών, θέτει επί τάπητος την ανάγκη δημοκρατικής αναθεμελίωσης της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης".

    Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τα θέματα της οικονομίας, όπου ο ομιλητής σχολίασε ότι: "H ελληνική οικονομία, έχει επίσημο πληθωρισμό 30% παραπάνω από την Ευρωζώνη, λόγω κυρίως των καρτέλ. Αυτός διαβρώνει το λαϊκό εισόδημα και μειώνει κατά 2% ετησίως την ανταγωνιστικότητα. Είναι πολύ εξαρτημένη από το πετρέλαιο, γιατί δεν επένδυσε έγκαιρα σε εναλλακτικές μορφές και εξοικονόμηση ενέργειας. Έχει πολύ μικρότερα φορολογικά έσοδα έναντι του ευρωπαϊκού μέσου όρου, υψηλή φοροδιαφυγή και παραοικονομία, άδικο και αντιαναπτυξιακό φορολογικό σύστημα, αναποτελεσματικούς και σε μεγάλο βαθμό διεφθαρμένους ελεγκτικούς μηχανισμούς, κομματικά ελεγχόμενη, υψηλού κόστους και χαμηλής αποτελεσματικότητας διοίκηση, αδυναμία αναπτυξιακής αξιοποίησης των κοινοτικών πόρων, σημαντικά ελλείμματα σε υποδομές. H αποτελεσματικότητα των κοινωνικών δαπανών είναι υποπολλαπλάσια του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Το κοινωνικό κράτος είναι αδύναμο και αναποτελεσματικό. H κυβέρνηση της NΔ, τα τελευταία πέντε χρόνια, όξυνε τις μεγάλες κοινωνικές ανισότητες που κληρονόμησε από το ΠAΣOK. Μετά από μια υπερδεκαετή περίοδο υψηλών ρυθμών ανάπτυξης, τα δημόσια οικονομικά είναι χάλια, η Ελλάδα είναι μια ακριβή ευρωπαϊκή χώρα, οι Έλληνες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και αγρότες είναι ουραγοί σε εισόδημα και επίπεδο κοινωνικής προστασίας, ενώ η κερδοφορία των ρετιρέ των επιχειρήσεων σπάει ρεκόρ. Η χώρα χρειάζεται σοβαρές και μεγάλες αλλαγές και προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, στην ασκούμενη πολιτική, το πολιτικό σύστημα, τη λειτουργία της διοίκησης".

    Τα 10 σημεία

    Επίσης ο κ. Παπαδημούλης παρουσίασε τα 10 σημεία για μια αριστερή ευρωπαϊκή επιλογή, που είναι τα εξής:

    1. Αντικατάσταση "νεοφιλελεύθερου κορσέ" του Συμφώνου Σταθερότητας από ένα Σύμφωνο για την Αειφόρο Ανάπτυξη, την Κοινωνική Προστασία και την Απασχόληση.

    2. Δραστική αύξηση του κοινοτικού προϋπολογισμού στο 5% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ

    3. Υπαγωγή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στον έλεγχο του Ευρωκοινοβουλίου

    4. Υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων, των κοινωνικών υπηρεσίων, του δημόσιου χαρακτήρα της παιδείας και της υγείας.

    5. Ριζική μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, με δικαιότερη κατανομή των επιδοτήσεων υπέρ των μικρομεσαίων αγροτών.

    6. Ενίσχυση του Ευρωκοινοβουλίου, της διαφάνειας και της συμμετοχής των πολιτών.

    7. Ισότητα των φύλων ως αναπόσπαστο στοιχείο σε όλες τις πολιτικές.

    8. Καθιέρωση της οικολογικής διάστασης σε όλες τις πολιτικές της Ένωσης. Ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών ενέργειας, απόρριψη της πυρηνικής ενέργειας.

    9. Κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα για τους μετανάστες. Απόκρουση της ξενοφοβίας και του ρατσισμού.

    10. Αποκλεισμός του πολέμου ως μέσου επίλυσης των διεθνών προβλημάτων. Κοινή εξωτερική πολιτική, ανεξάρτητη από το ΝΑΤΟ, για την κατάργηση του οποίου αγωνιζόμαστε.

    Είδηση: 22231

    [06] Μάχη για τα ελλείμματα

    Οικονομία -

    Ειδήσεις

    Αισιόδοξος ότι η ελληνική οικονομία, θα παρουσιάσει καλύτερα αποτελέσματα από τις προβλέψεις και θα καταστεί δυνατό να μειωθεί το έλλειμμα κάτω από το 3% μέσα στις προθεσμίες που έθεσε η Κομισιόν, εμφανίστηκε ο Υπουργός Οικονομίας, ένα 24ωρο πριν από την έλευση στην Αθήνα κλιμακίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τον έλεγχο των δημοσίων οικονομικών. Ο κος Παπαθανασίου, απάντησε και στη κριτική του ΣΕΒ για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, επισημαίνοντας, ότι και οι κρίνοντες κρίνονται, ενώ υποστήριξε, ότι και οι εργοδότες πρέπει να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας, απέναντι στην κρίση, και να συνεχίσουν τις επενδύσεις.

    "Εδώ και τώρα πρέπει να μπει τέλος στα χρόνια προβλήματα της οικονομίας που ανέδειξε η κρίση".

    Σε αυτή τη σκληρή γραμμή εμμένει ο Υπουργός Οικονομίας τονίζοντας ότι προχωρά χωρίς καθυστέρηση το δεύτερο κύμα μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνει:

    -εντατικοποίηση της μάχης με τη φοροδιαφυγή -σαρωτικές αλλαγές στον εισπρακτικό μηχανισμό -δραστική περιστολή δαπανών -συγχωνεύσεις σε οργανισμούς του δημοσίου -νέο πλαίσιο για τις προσλήψεις -επίσπευση των αποκρατικοποιήσεων

    Παράλληλα ο Υπουργός Οικονομίας επέκρινε την αξιωματική αντιπολίτευση καταλογίζοντας της στείρα άρνηση, ενώ στο στόχαστρο του Γιάννη Παπαθανασίου βρέθηκε και ο πρόεδρος του ΣΕΒ, ο οποίος άσκησε σφοδρή επίθεση στην οικονομική πολιτική ζητώντας Σχέδιο Εθνικής Ανασυγκρότησης.

    Είδηση: 22227

    [07] Ορατό το ενδεχόμενο θανατηφόρας πανδημίας

    Ένα κλίμα σχετικού εφησυχασμού φαίνεται να απλώνεται διεθνώς σχετικά με τον ιό της νέας γρίπης, όμως η πρώτη επιστημονική ανάλυση του ιού, που δόθηκε στη δημοσιότητα, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Η πρώτη επείγουσα μελέτη του ιού Η1Ν1 της μεξικανικής ή νέας γρίπης δείχνει κίνδυνο θανατηφόρας πανδημίας καθώς ο ιός είναι περίπου τόσο επικίνδυνος όσο ο ιός Η2Ν2 που το 1957 προκάλεσε πανδημία με 2 εκατ. θύματα παγκοσμίως. Ωστόσο εμφανίζεται -προς το παρόν- λιγότερο επικίνδυνος σε σχέση με τον άκρως θανατηφόρο ιό της ισπανικής γρίπης του 1918, που σκότωσε πολλές δεκάδες εκατομμύρια άτομα.

    Η έρευνα αναφέρει επίσης ότι ο ιός, καθώς εξαπλώνεται εύκολα από χώρα σε χώρα, ιδίως σε παιδιά και σε νέους ανθρώπους παρά σε ηλικιωμένους, συμπεριφέρεται περισσότερο σαν στέλεχος πανδημίας, παρά σαν συνήθης εποχική γρίπη, γεγονός που δικαιολογεί ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνεχίζει να διατηρεί το επίπεδο συναγερμού στο "πέντε", ένα μόλις βήμα πριν την εκδήλωση πλήρους πανδημίας.

    Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science, έγινε από μια διεθνή επιστημονική ομάδα με επικεφαλής τον επιδημιολόγο Νιλ Φέργκιουσον του Αυτοκρατορικού Κολλεγίου του Λονδίνου (Imperial College), σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. "Είναι ένας ιός που σχεδόν σίγουρα θα προκαλέσει παγκόσμια πανδημία. Αλλά δεν είναι το καταστροφικό σενάριο που οι άνθρωποι φοβούνταν για τον ιό της γρίπης των πτηνών", δήλωσε ο Φέργκιουσον.

    Οι ερευνητές, που επικεντρώθηκαν κυρίως στα δεδομένα από το Μεξικό, όπου όλα ξεκίνησαν, υπολόγισαν ότι κάθε μολυσμένο από τον ιό άτομο μετέφερε τον ιό σε 1,5 άτομα κατά μέσο όρο και ότι ο ιός είχε τον χρόνο να εξαπλωθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο από 14 μέχρι 73 φορές (δηλαδή ο ένας μόλυνε τον άλλο, ώσπου ο κύκλος αυτός να επαναληφθεί μέχρι και 73 φορές), αριθμός σημαντικά υψηλότερος από τη συνήθη εποχική γρίπη.

    Η έρευνα επίσης έδειξε ότι υπήρξε ισχυρή σχέση ανάμεσα στα αεροπορικά ταξίδια από το Μεξικό και στα επιβεβαιωμένα περιστατικά μόλυνσης με τον ιό σε άλλες χώρες. Οι επιστήμονες επιβεβαίωσαν την εκτίμηση ότι ο ιός ξεκίνησε στο χωριό Λα Γκλόρια της πολιτείας Βερακρούζ του Μεξικού. Αν και το πρώτο περιστατικό μόλυνσης εμφανίστηκε στην πόλη στις 15 Φεβρουαρίου, η γενετική ανάλυση έδειξε ότι κάποιο άτομο είχε μολυνθεί πρώτο γύρω στις 12 Ιανουαρίου, πέρασε δηλαδή πάνω από ένας μήνας μέχρι να γίνει αντιληπτός ο ιός.

    Το μέσο ποσοστό θνησιμότητας (πόσοι πέθαναν από όσους μολύνθηκαν) υπολογίστηκε στο 0,4% (έναντι λιγότερο από 0,1% για τη συνήθη εποχική γρίπη), με ελάχιστο ποσοστό 0,3% και μέγιστο 1,5%. Τα ποσοστά αυτά είναι αρκετά χαμηλότερα από τα αντίστοιχα της πανδημίας γρίπης του 1918, παρόλα, κατά τους ερευνητές, θεωρούνται σημαντικά.

    Σε μια κανονική "σεζόν γρίπης", περίπου το 10% του πληθυσμού (δηλαδή ένας στους δέκα) αναμένεται να αρρωστήσει, ενώ, κατά τον Φέργκιουσον, αν η νέα γρίπη ("των χοίρων") επιστρέψει τον ερχόμενο χειμώνα, εκτιμάται ότι γύρω στο 30% του πληθυσμού θα αρρωστήσει. Ο ρυθμός αναπαραγωγής του ιού της νέας γρίπης (δηλαδή πόσο εύκολα εξαπλώνεται σε ένα πληθυσμό) εκτιμάται στο 1,2 - 1,6, έναντι 1,2 περίπου της κοινής γρίπης και περίπου 2 της ισπανικής γρίπης του 1918.

    Τα νούμερα πάντως αυτά είναι αναγκαστικά προσωρινά (με δεδομένη την επείγουσα ανάγκη για επιστημονική αξιολόγηση της κατάστασης) και μπορεί να τροποποιηθούν στο μέλλον, καθώς είναι ακόμα πολύ νωρίς για να έχουν οι επιστήμονες μια πλήρη εικόνα του πώς θα συμπεριφερθεί ο συγκεκριμένος ιός στο σύνολο του παγκόσμιου πληθυσμού.

    Είδηση: 22215

    [08] Νέος διοικητής του ΝΑΤΟ ο Τζέιμς Σταυρίδης

    Ειδήσεις

    Τα νέα του καθήκοντα στη διοίκηση των στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ αναλαμβάνει ο Αμερικανός ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης (Stavridis), ο οποίος διορίστηκε σήμερα. Στη σχετική του ανακοίνωση το ΝΑΤΟ αναφέρει: "Η Επιτροπή συμφώνησε να αντικαταστήσει με μεγάλη λύπη τον στρατηγό Κράντοκ. Με την ευκαιρία αυτή οι εκπρόσωποι των κυβερνήσεων των 28 χωρών της Επιτροπής του ΝΑΤΟ εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους απέναντι στον στρατηγό Κράντοκ για τις υπηρεσίες που προσέφερε".

    Ο ηλικίας 54 ετών ναύαρχος είναι από σήμερα αρχηγός της Νότιας Διοίκησης, με περιοχή ευθύνης τη Νότια Αμερική, με έδρα την Φλόριντα καθώς και επικεφαλής των συμμαχικών δυνάμεων της Ευρώπης, με έδρα τη Γερμανία.

    Είδηση: 22229

    [09] Η ώρα τις κάλπης για τους φοιτητές

    Κοινωνία

    Επί ποδός βρίσκονται τα επιτελεία των σπουδαστικών παρατάξεων εν όψει της αναμέτρησής τους στις φοιτητικές εκλογές που διεξάγονται αύριο σε όλα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, ενώ ήδη η ατμόσφαιρα έχει "ζεσταθεί" με τα πανό και τα συνθήματα και τα τραπεζάκια με το προεκλογικό υλικό να κυριαρχούν στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Συγκεκριμένα, οι παρατάξεις να προσδοκούν οφέλη, σε μια κρίσιμη, πολιτικά, εποχή, δεδομένου ότι σε λιγότερο από ένα μήνα διεξάγονται και οι ευρωεκλογές, ενώ αυτό που προβληματίζει τις παρατάξεις είναι η συμμετοχή στην αυριανή διαδικασία.

    Ορισμένοι, μάλιστα, θεωρούν ότι μπορεί αυτό το στοιχείο να είναι περισσότερο χρήσιμο από οποιοδήποτε άλλο, αφού ίσως δείξει την αντίδραση του φοιτητικού κινήματος στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και δεν είναι λίγοι οι φοιτητές που εκτιμούν ότι ως ένα βαθμό μπορεί οι φετινές φοιτητικές εκλογές να αποτυπώσουν τις πολιτικές εξελίξεις

    Πάντως, πολλοί φοιτητές εκτιμούν ότι θα υπάρξει αύξηση της συμμετοχής, αφού κάτι ανάλογο παρατηρήθηκε πρόσφατα και στις εκλογές της Ομοσπονδίας καθηγητών πανεπιστημίου.

    Πέραν αυτού και φέτος το ζητούμενο είναι η επανασυγκρότηση της ΕΦΕΕ, αν και όλοι γνωρίζουν πόσο δύσκολο είναι να επιτευχθεί, ενώ και φέτος, οι περισσότεροι φοιτητές εκτιμούν ότι οι παρατάξεις θα εκδώσουν χωριστά αποτελέσματα και δεν θα καταφέρουν να ανακοινώσουν κοινώς αποδεκτά.

    Οι εκπρόσωποι της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που είναι πρώτη δύναμη του φοιτητικού κινήματος, εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι και πάλι η παράταξή τους θα αναδειχθεί πρώτη δύναμη, ενώ και η ΠΑΣΠ, που έρχεται δεύτερη, προσδοκά να αυξήσει τα ποσοστά της, λόγω των πολιτικών εξελίξεων.

    Ελπίδες για αύξηση των ποσοστών τους έχουν και οι φοιτητές και σπουδαστές που πρόσκεινται στις παρατάξεις της Αριστεράς. Συγκεκριμένα, αυτοί που ανήκουν στην Πανσπουδαστική (ΚΚΕ) και Αριστερή Ενότητα (ΣΥΡΙΖΑ), όπως επίσης και η Ενιαία Αριστερή Ανεξάρτητη Κίνηση που πρόσκεινται στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά, εκφράζουν ελπίδες για αύξηση των ποσοστών τους, εισπράττοντας τη δυσαρέσκεια των σπουδαστών για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις.

    Κάθε παράταξη, πάντως, διαθέτει ικανό "οπλοστάσιο" επιχειρημάτων, που ενδεχομένως συγκρούονται μεταξύ τους, αλλά οι φοιτητές ευελπιστούν ότι θα πείσουν τους ψηφοφόρους τους και γι' αυτό μιλούν για αύξηση των ποσοστών τους. Τα αιτήματα στον πανεπιστημιακό χώρο συνδέονται σε ένα μεγάλο βαθμό με τα αδιέξοδο που υπάρχουν στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης και έχουν να κάνουν κυρίως με τις σπουδές και τη σύνδεσή τους με την αγορά εργασίας.

    Οι κάλπες, που θα ανοίξουν νωρίς αύριο το πρωί, θα κλείσουν με τη δύση του ηλίου, ενώ σε όποιες σχολές παρατηρηθούν "ουρές", θα δοθεί παράταση για να ψηφίσουν όλοι. Αποτελέσματα θα αρχίσουν να έρχονται στα κεντρικά γραφεία των παρατάξεων μετά το κλείσιμο της κάλπης και πρώτα από την περιφέρεια και τις σχολές με μικρό αριθμό φοιτητών, ενώ στις μεγάλες σχολές, όπως παράδειγμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πολυτεχνείου, τα αποτελέσματα αναμένονται αργά το βράδυ. Πάντως, οι παρατάξεις, δηλώνουν πανέτοιμες για τη διαδικασία, αφού όλες θα μεταδίδουν τα αποτελέσματα με τη σειρά που τους έρχονται.

    Υπουργός Παιδείας

    Ο υπουργός Παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλος, σε δήλωσή του σχετικά με τις αυριανές εκλογές στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, υπογραμμίζει τη βεβαιότητά του ότι οι εκλογές "θα αποτελέσουν μια μεγάλη δημοκρατική γιορτή για το Πανεπιστήμιο και τα αποτελέσματά τους θα συμβάλλουν στην ανασυγκρότηση της ενιαίας θεσμικής εκπροσώπησης των φοιτητών με πλουραλισμό, δημοκρατικές αξίες, προωθητικούς στόχους και οράματα".

    Ο υπουργός εξήρε το ρόλο των φοιτητών στην προσπάθεια για την άνοδο της ποιότητας και της ανταγωνιστικότητας -όπως αναφέρει- της δημόσιας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης της χώρας, σε ένα πλαίσιο κατοχυρωμένης αυτονομίας και άνθησης της ακαδημαϊκής ελευθερίας.

    "Οι φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές, συνιστούν τη δημοκρατική βάση νομιμοποίησης ενός δυναμικού φοιτητικού κινήματος, το οποίο οφείλει να θέτει και να υπηρετεί ποιοτικούς, σπουδαστικούς στόχους προς όφελος της νέας γενιάς και της ελληνικής κοινωνίας".

    Ο κ. Σπηλιωτόπουλος που ευχήθηκε "καλή επιτυχία" έκανε λόγο και για την "κρίσιμη όσο και μεταβατική φάση" που βρίσκουν φέτος οι εκλογές το Πανεπιστήμιο.

    Είδηση: 22228

    [10] Ονομασία και ΝΑΤΟ οι προτεραιότητες του Σκοπιανού προέδρου

    Η ανάπτυξη και η εμβάθυνση των σχέσεων της χώρας του με την Ελλάδα, αλλά και η είσοδός της στο ΝΑΤΟ, αποτελούν τις δύο βασικές προτεραιότητες του νέου προέδρου των Σκοπίων Γκιόργκι Ιβάνοφ ο οποίος ανέλαβε σήμερα επίσημα τα καθήκοντά του.

    Στην ομιλία του στη βουλή ως νέος πρόεδρος, ανέφερε μεταξύ άλλων: "Χωρίς να παραμελήσω τις σχέσεις με όλους τους γείτονές μας, θα ήθελα να τονίσω ότι θα επικεντρώσω ιδιαίτερα την προσοχή στις σχέσεις με την Ελλάδα με την οποία ανέκαθεν ήμασταν και θα είμαστε γείτονες. Θα κάνω το παν ώστε οι σχέσεις των δύο χωρών να αναπτυχθούν στο πνεύμα της καλής γειτονίας και της αμοιβαίας εμπιστοσύνης", σημείωσε ο νέος πρόεδρος και πρόσθεσε: "Αδιαμφισβήτητα, μοιραζόμαστε κοινές ευρωπαϊκές αξίες και το ίδιο ευρωπαϊκό όραμα, και ότι αντιλαμβανόμαστε τα Βαλκάνια ως την κοιτίδα του ευρωπαϊκού πολιτισμού".

    Όπως αναφέρεται, τα ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο νέος πρόεδρος της χώρας, στη διάρκεια της πενταετούς θητείας του, είναι η ενίσχυση της Ευρω-ατλαντικής πορείας της χώρας, σε συνδυασμό με την εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας. Ωστόσο, οι εξουσίες του προέδρου της χώρας, κατά το Σύνταγμα, είναι περιορισμένες και για την προώθηση των προτεραιοτήτων αυτών θα απαιτηθεί συστηματικότερη και ενεργότερη ενασχόληση από την πλευρά της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι.

    Ο κ. Ιβάνοφ θα πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό, στις Βρυξέλλες, όπου αύριο θα συναντηθεί με τον ύπατο εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας, Χαβιέρ Σολάνα.

    Στην τελετή ορκωμοσίας του που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στη Βουλή, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι αρχηγοί τεσσάρων γειτονικών κρατών: της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς, της Αλβανίας, Μπάμιρ Τόπι, της Κροατίας, Στίπε Μέσιτς και του Μαυροβουνίου, Φίλιπ Βουγιάνοβιτς. Στην τελετή παραβρέθηκε και εκπρόσωπος του προέδρου της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ.

    Από την ορκωμοσία του κ. Ιβάνοφ, απουσίασε ο πρόεδρος του Κοσόβου, Φατμίρ Σεϊντίου, προκειμένου η πιθανή παρουσία του τελευταίου να μην θεωρηθεί πρόκληση για τη Σερβία, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντ'ιδραση των αλβανικών κομμάτων της χώρας.

    Είδηση: 22226

    [11] Κρατική κάλυψη των δικαιωμάτων και των συνταξιούχων αγροτών

    Κοινωνία

    Και στους συνταξιούχους αγρότες των οποίων το 50% των ετήσιων εισοδημάτων προέρχεται από τη γεωργική εκμετάλλευση, επεκτείνεται το μέτρο της κάλυψης του κόστους ενεργοποίησης των δικαιωμάτων για την καταβολή των κοινοτικών επιδοτήσεων από το Δημόσιο που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

    Συγκεκριμένα, με στόχο την οικονομική ενίσχυση του αγροτικού πληθυσμού, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σωτήρης Χατζηγάκης, εξήγγειλε την επέκταση του μέτρου στήριξης, τονίζοντας με έμφαση, ότι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες δεν πρέπει να πληρώνουν στις Ενώσεις για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους.

    Παράλληλα, προειδοποίησε τις Ενώσεις να μην εισπράττουν από τους κατά κύριο επάγγελμα και τους συνταξιούχους αγρότες εισφορά για τα δικαιώματα, δεδομένου ότι το ποσόν που αναλογεί θα το καλύψει το κράτος και ήδη έχουν γίνει οι σχετικές ρυθμίσεις με την υπογραφή της συμφωνίας και από την ΠΑΣΕΓΕΣ -ΕΑΣ.

    Όπως ανακοινώθηκε, σε πρώτη φάση θα διατεθεί το ποσόν των 25 εκατ. ευρώ για την κάλυψη της δαπάνης αυτής και η συμφωνία ισχύει για μια τριετία.

    Είδηση: 22223

    [12] Παράταση για τους δικαιούχους Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΓΑ

    Κοινωνία

    Ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων λόγω καθυστέρησης αποστολής ενημερωτικών επιστολών στην κατηγορία δικαιούχων, που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου του ΟΓΑ- χήρες και ορφανά-, προκειμένου να συμμετάσχουν στα Προγράμματα του Κοινωνικού Τουρισμού της «Αγροτικής Εστίας» για το έτος 2009, παρατείνει την προθεσμία υποβολής αίτησης συμμετοχής αποκλειστικά και μόνο για τους δικαιούχους της εν λόγω κατηγορίας μέχρι και την Παρασκευή 15 Μαΐου 2009.

    Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι 7.500 εν λόγω δικαιούχοι των προγραμμάτων (χήρες και ορφανά, που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου του ΟΓΑ) για να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στα ΚΕΠ όλης της χώρας πρέπει απαραίτητα να έχουν μαζί τους την επιστολή του ΟΓΑ, την Αστυνομική Ταυτότητα, καθώς και τα Βιβλιάρια Υγείας ΟΓΑ θεωρημένα για το έτος 2009. Από το ίδιο ΚΕΠ ο δικαιούχος θα πληροφορηθεί σε ποιο πρόγραμμα θα συμμετάσχει και θα παραλάβει τα σχετικά Δελτία συμμετοχής του.

    1. Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού: 8ήμερες δωρεάν διακοπές (7 διανυκτερεύσεις) σε επιλεγμένα τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας, που έχουν συμβληθεί με τον ΟΓΑ.

    2. Πρόγραμμα Εκδρομών: 4ήμερες οργανωμένες εκδρομές (3 διανυκτερεύσεις) σε διάφορους προορισμούς της Ελλάδας, που θα διοργανώνονται από συμβεβλημένα από τον ΟΓΑ Τουριστικά Γραφεία.

    Είδηση: 22219

    [13] Στην ενίσχυση της παιδείας συμφώνησαν οι Ευρωπαίοι Υπουργοί

    Ευρώπη

    Η ενίσχυση της παιδείας, της εξειδίκευσης και του ανταγωνισμού είναι σύμφωνα με τα όσα δήλωσε μετά το πέρας των εργασιών του Συμβουλίου Υπουργών Παιδείας της ΕΕ ο Υπουργός Παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλος, η απάντηση στις κοινωνικές προκλήσεις που απορρέουν από την οικονομική κρίση. Κοινή διαπίστωση των υπουργών Παιδείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ασχολήθηκαν με τα θέματα που δημιουργούν τα παγκόσμια κοινωνικά δεδομένα, οι δημογραφικές αλλαγές και η τεχνολογική πρόοδος, ήταν η ανάγκη να ενισχυθεί η εκπαιδευτική διαδικασία σε επιστημονικό επίπεδο και σε εξειδίκευση, έτσι ώστε η ΕΕ να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα κοινωνικά ζητήματα, όπως η περιθωριοποίηση μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού.

    Κατά την παρέμβασή του στο Συμβούλιο, ο κ. Σπηλιωτόπουλος τόνισε ότι «ο διάλογος που αναπτύσσεται αυτόν τον καιρό στην Ελλάδα για την αναμόρφωση του εκπαιδευτικού συστήματος στοχεύει αποκλειστικά να προετοιμάσει τη χώρα, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, απέναντι στις προκλήσεις, που δημιουργεί η οικονομική κρίση».

    Αφού απαρίθμησε τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει η Ελλάδα προς την ενίσχυση της έρευνας, την προώθηση της καινοτομίας και την ενθάρρυνση της δημιουργικότητας, ο κ. Σπηλιωτόπουλος δήλωσε ότι «σκοπός είναι να εκσυγχρονιστεί το σχολείο και κυρίως να ενισχυθεί, όσο το δυνατόν, η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών από το ελληνικό πανεπιστήμιο».

    «Η χώρα μας δεν υπολείπεται σε εθνικές πρωτοβουλίες. Μία ρεαλιστική πρακτική θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη ενσωμάτωση του οικονομικά ενεργού πληθυσμού στην εκπαιδευτική διαδικασία συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών μεταναστών. Δική μας εκτίμηση είναι να προσφέρουμε τη μεγαλύτερη δυνατότητα εξειδίκευσης, επαγγελματικής και επιστημονικής, και στους οικονομικούς μετανάστες, προκειμένου να έχουμε μεγαλύτερη αύξηση της ανταγωνιστικότητας τα επόμενα χρόνια. Η ενίσχυση των διαπολιτισμικών σχολείων, οι σύγχρονες τεχνολογίες, η ψηφιακή διδασκαλία μπορούν να βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση», κατέληξε ο υπουργός.

    Είδηση: 22218

    [14] Προχωρούν τα έργα στο αεροδρόμιο Μακεδονία

    Κοινωνία

    Τον Ιούλιο του 2011 αναμένεται να είναι έτοιμο, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το έργο επέκτασης του αεροδιαδρόμου 10-28 του αεροδρομίου "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης, το οποίο επισκέφθηκε ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, προκειμένου να ενημερωθεί από κοντά για την πρόοδο των εργασιών που θα δώσει τη δυνατότητα για υπερατλαντικές πτήσεις. Όπως εκτιμήθηκε, μέχρι τέλους του 2009 θα έχουν ολοκληρωθεί οι χωματουργικές εργασίες στο διάδρομο 10-28, ο οποίος θα είναι 1.060 μέτρα, ενώ θα υπάρχει και παράλληλος τροχιόδρομος για τον οποίο οι εργασίες προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς.

    Ο κ. Στυλιανίδης, αναφερόμενος στο αν το έργο θα μπορούσε να σημάνει και την αντιμετώπιση του προβλήματος που ανακύπτει στη λειτουργία του αεροδρομίου όταν υπάρχει ομίχλη, είπε πως «οι προδιαγραφές που διαμορφώνονται θα επιτρέψουν στο αεροδρόμιο να λειτουργεί κανονικά κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες».

    Για τα δύο έργα που εκτελούνται στη θαλάσσια περιοχή του αεροδρομίου, στο πλαίσιο των εργασιών για την κατασκευή του διαδρόμου, τόνισε ότι αυτά υλοποιούνται με χώμα που φθάνει στην περιοχή από τους Ταγαράδες και το Λιτόχωρο, ενώ διευκρίνισε ότι θα δημιουργηθεί στη θάλασσα ένα κιβώτιο, σαν μόλος.

    Για τον εμπορευματικό σταθμό σημείωσε ότι έχουν ολοκληρωθεί το δεύτερο και τρίτο τμήμα του και επεσήμανε ότι πρόθεση της πολιτείας είναι η τόνωση των εμπορικών αερομεταφορών, για τη στήριξη και των προσπαθειών που καταβάλλουν οι Βορειοελλαδίτες εξαγωγείς.

    Από την πλευρά του ο αερολιμενάρχης του «Μακεδονία», Σάββας Βασιλειάδης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι το 2008 διακινήθηκαν συνολικά 4.350.000 επιβάτες και πρόσθεσε ότι τον φετινό Απρίλιο η κίνηση καταγράφηκε αυξημένη κατά 8% συνολικά (αφίξεις-αναχωρήσεις), με τις αφίξεις να εμφανίζονται περισσότερες κατά 15%, σε σχέση με το πέρυσι.

    Είδηση: 22217

    [15] Έτοιμη η Ελλάδα έναντι της γρίπης

    Κοινωνία

    Η χώρα μας είναι επιστημονικά και επιχειρησιακά έτοιμη να αντιμετωπίσει οτιδήποτε προκύψει σχετικά με την εκδήλωση κρούσματος της νέας γρίπης, επεσήμανε ο Υπουργός Υγείας μετά την ολοκλήρωση ευρείας σύσκεψης στο υπουργείο για το θέμα. Στη χώρα μας μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ύποπτο κρούσμα ενώ έχουν εξεταστεί 42 ασθενείς οι οποίοι δεν είχαν μολυνθεί από τον συγκεκριμένο ιό. Τα αντι-ιικά φάρμακα που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο και μπορούν να χορηγηθούν μόνο με ειδική συνταγή από τα νοσοκομεία καλύπτουν σήμερα το 12% του πληθυσμού, ενώ ως το φθινόπωρο το ποσοστό θα ανέλθει στο 20%.

    Ο υπουργός τόνισε ότι μέσω ίντερνετ κυκλοφορούν πλαστά αντι-ιικά φάρμακα, τα οποία ούτος ή άλλως απαγορεύεται να κυκλοφορούν στη χώρα μας.

    Μέσα στις επόμενες μέρες θα εγκατασταθεί θερμική κάμερα σε άλλα πέντε διεθνή αεροδρόμια της χώρας.

    Εξάλλου, τη Δευτέρα συγκαλείται στη Γενεύη Γενική Συνέλευση του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας στην οποία θα συμμετάσχει και η χώρα προκειμένου να εξεταστούν όλα τα νέα δεδομένα σχετικά με τη νέα γρίπη.

    Σε Αγαθονήσι, Λέρο και Πάτμο ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

    Το ακριτικό Αγαθονήσι, την Λέρο και την Πάτμο προκειμένου να ενημερωθεί από κοντά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στον τομέα της υγείας, βρέθηκε ο Υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος ο οποίος ανακοίνωσε μεταξύ άλλων την λειτουργία ενός σύγχρονου ιατρείου στο Αγαθονήσι, μίας μονάδας αιμοκάθαρσης στη Λέρο όπου ετέθη και το θέμα του παλαιού ψυχιατρείου και την ενίσχυση του υπάρχοντος κέντρου υγείας στην Πάτμο, ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των κατοίκων

    Σε δηλώσεις του ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων: «Είχα την ευκαιρία ,να συνομιλήσω, πρώτα απ' όλα, με τους ίδιους τους κατοίκους. Να δω από κοντά, πως λειτουργεί το εκεί σύστημα Υγείας, να επισημάνω προβλήματα και το κυριότερο, να δρομολογήσουμε λύσεις.

    Το συμπέρασμα από αυτήν την σύντομη περιοδεία είναι, ότι όλο και περισσότερο πρέπει να ενισχύεται το αίσθημα ασφάλειας και σιγουριάς των κατοίκων σε ολόκληρη την επικράτεια και ιδιαίτερα στις ακριτικές περιοχές.

    Είναι στρατηγική μας, είναι πολιτική μας. Κανένας Έλληνας πολίτης σε καμία γωνιά της Ελλάδος, να μην αισθάνεται ανασφαλής. Γι' αυτό έχουμε εκπονήσει ένα πλήρες πρόγραμμα στήριξης των ακριτικών περιοχών της πατρίδας μας».

    Είδηση: 22213

    [16] Σύσκεψη για τη λαθρομετανάστευση

    Ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων, τόσο στην πρόληψη και την αποτροπή της εισόδου, όσο και στη διαδικασία επαναπατρισμού των παρανόμως βρισκόμενων αλλοδαπών στη χώρα μας θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τετάρτης στο Υπουργείο Εσωτερικών (πρώην Δημόσιας Τάξης), προκειμένου να εξεταστούν όλες οι παράμετροι της μεταναστευτικής πολιτικής που αφορούν στο θέμα.

    Συγκεκριμένα, στις 10:00 αύριο το πρωί, υπό την προεδρεία του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Χ. Μαρκογιαννάκη θα γίνει σύσκεψη με θέμα την είσοδο και παραμονή στη χώρα μη νομίμων μεταναστών.

    Στη σύσκεψη θα μετέχουν ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γ. Βαληνάκης καθώς και εκπρόσωποι των Υπουργείων Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και Εθνικής Άμυνας, που είναι επιφορτισμένοι με την φύλαξη των συνόρων. Ακόμη στη σύσκεψη θα συμμετέχει η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος.

    Είδηση: 22208

    [17] Χωρίς οικονομική έγνοια η τελευταία επιζήσασα από το ναυάγιο του Τιτανικού

    Ειδήσεις

    Η μοναδική επιζήσασα του ναυαγίου του Τιτανικού, Μιλβίνα Ντιν, θα ζήσει το υπόλοιπο του βίου της χωρίς καμία απολύτως οικονομική έγνοια, καθώς οι "σταρ" του Χόλιγουντ Κέιτ Γουΐνσλετ και Λεονάρντο ντι Κάπριο της κατέβαλαν από κοινού μεγάλο χρηματικό ποσό, ικανό να καλύψει τις ανάγκες της στη Βρετανία, όπου ζει. Εκτός των δυο ηθοποιών, χρήματα πρόσφερε στην 97χρονη κυρία Ντιν και ο Ντέϊβιντ Κάμερον, παραγωγός και σκηνοθέτης του "Τιτανικού" το 1997 που κέρδισε 11 βραβεία Όσκαρ.

    Έτσι η συνολική προσφορά προς την τυχερή επιβάτιδα "άγγιξε" τις 22 χιλιάδες στερλίνες.

    "Τους ευχαριστώ όλους για τη γενναιοδωρία, που μου δείχνουν", δήλωσε στα βρετανικά ΜΜΕ συγκινημένη η μοναδική σήμερα επιζήσασα του θρυλικού "Τιτανικού".

    Ήταν μωρό, μόλις δύο μηνών, όταν την τύλιξαν σε μια κουβέρτα και την κατέβασαν από το πλοίο. Η Μιλβίνα μαζί με τη μητέρα της και τον αδελφό της σώθηκαν από το ναυάγιο, όταν κατάφεραν να μπουν σε μία από τις λιγοστές λέμβους του τεράστιου πλοίου.

    Τους συνέλεξε το πλοίο "ΚΑΡΠΑΘΙΑ" και τους μετέφερε στη Νέα Υόρκη. Αργότερα επέστρεψαν στο Σάουθαμπτον.

    Η βύθιση του Τιτανικού, στις 14 Απριλίου του 1912, μετά την μοιραία πρόσκρουση σε παγόβουνο και τον κατακλυσμό πολλών στεγανών του από τα νερά του ωκεανού, προκάλεσε το θάνατο περίπου 1.500 ανθρώπων με τους υπόλοιπους 700 να βρίσκονται στις σωσίβιες λέμβους και να παρακολουθούν το τραγικό γεγονός. Κατάφερε να επιπλεύσει ένα δίωρο μετά την πρόσκρουση στο παγόβουνο στον βόρειο Ατλαντικό, στη μέση της νύκτας...

    Το υπερωκεάνιο αποτελούσε στην εποχή του κυριολεκτικά ένα θαύμα της ναυπηγικής, αποτελώντας ένα πρωτοποριακό τύπο πλοίου. Ενσωμάτωνε πολλές καινοτομίες για την εποχή του. Ανελκυστήρες για γρήγορη πρόσβαση στα διάφορα καταστρώματα, χαμάμ, γυμναστήριο, πισίνα, ταχυδρομείο και υπέρμετρη πολυτέλεια, ιδιαίτερα το σέρβις και το φαγητό που πρόσφερε σε επιβάτες της Α' θέσης ήταν πολύ πλουσιότερο και από τα αντίστοιχα των σύγχρονων ξενοδοχείων 5 αστέρων.

    Για πολλούς εκείνη την εποχή χαρακτηριζόταν ως το αβύθιστο πλοίο...

    Είδηση: 22206

    [18] Έξι νεκροί, 14 τραυματίες από έκρηξη στο Κιρκούκ

    Το αιματοκύλισμα στο Ιράκ συνεχίστηκε και σήμερα, όπου στην πόλη Κιρκούκ, όταν "καμικάζι" ανατίναξε το φορτωμένο με εκρηκτικά φορτηγάκι που οδηγούσε δίπλα σε περίπολο της αστυνομίας με αποτέλεσμα έξι άτομα να χάσουν τη ζωή τους και άλλα 14 να τραυματιστούν, μεταξύ των οποίων και αρκετοί ανυποψίαστοι περαστικοί.

    Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία και νοσοκομειακές πηγές τουλάχιστον έξι Ιρακινοί εκ των οποίων πέντε αστυνομικοί κι ένας άμαχος σκοτώθηκαν και 14 άμαχοι τραυματίσθηκαν σήμερα σε επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο ημιφορτηγό στην πόλη Κιρκούκ, του βόρειου Ιράκ που διεκδικείται από πολλές κοινότητες.

    Σύμφωνα με αξιωματούχο των τοπικών Αρχών, στι; 09:30 το πρωί "ο καμικάζι ανατίναξε το ημιφορτηγό του κατά την διέλευση μιας αστυνομικής περιπόλου".

    Χθες δύο Ιρακινοί, μεταξύ των οποίων ένα παιδί 9 ετών, σκοτώθηκαν και 8 άλλοι, μεταξύ των οποίων τρεις αστυνομικοί, τραυματίσθηκαν σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο κοντά σε τέμενος στο ανατολικό τμήμα του Κιρκούκ.

    Από την αρχή του χρόνου, οι επιθέσεις στην επαρχία του Κιρκούκ είναι όλο και πιο συχνές.

    Είδηση: 22205

    [19] Στο Τείχος των Δακρύων ο Πάπας

    Κόσμος -

    Μέση Ανατολή-Ιρακ

    Για δεύτερη ημέρα συνεχίζεται η επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ' στο Ισραήλ. Το πρωί της Τρίτης, επισκέφθηκε το Τείχος των Δακρύων, τον ιερό τόπο του ιουδαϊσμού στην ανατολική Ιερουσαλήμ. Εκεί, έμεινε όρθιος για λίγα λεπτά μπροστά από το τείχος με τα χέρια ενωμένα και τοποθέτησε ένα χαρτάκι όπου ήταν γραμμένη μια προσευχή από το Βιβλίο των Θρήνων σε μια σχισμή ανάμεσα στις πέτρες. Νωρίτερα, ο Βενέδικτος έγινε ο πρώτος Πάπας που εισέρχεται στο Θόλο του Βράχου στην Πλατεία των Τζαμιών, όπου συναντήθηκε με τον Μεγάλο Μουφτή της Ιερουσαλήμ, τον ανώτατο ιερωμένο των Παλαιστινίων.

    Ο Μουφτής της Ιερουσαλήμ Μοχάμαντ Χουσέιν κάλεσε τον Βενέδικτο XVI "να διαδραματίσει ενεργό ρόλο για τον τερματισμό της ισραηλινής επίθεσης κατά των Παλαιστινίων.

    "Η ειρήνη και η ασφάλεια, των οποίων στερείται η περιοχή αυτή εδώ και πολλές δεκαετίες δεν θα μπορέσουν να εδραιωθούν παρά με το τέλος της ισραηλινής κατοχής και την ανάκτηση της ελευθερίας και των δικαιωμάτων από τον λαό μας" δήλωσε ο μουφτής διαβάζοντας το κείμενο επιστολής, την οποία έδωσε στη συνέχεια στον Πάπα.

    "Προσδοκούμε από την αγιότητά σας ενεργό ρόλο για τον τερματισμό της ισραηλινής επίθεσης εναντίον του λαού μας, της γης και των ιερών μας τόπων, στην Ιερουσαλήμ, τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη" είπε.

    Ο Μεγάλος Μουφτής ζήτησε επίσης από τον Πάπα να μεσολαβήσει "ώστε να επιτραπεί στους Παλαιστίνιους, χριστιανούς και μουσουλμάνους, η πρόσβαση στους ιερούς τόπους της Ιερουσαλήμ, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να προσευχηθούν στην Πλατεία των Τζαμιών και στον Ναό της Αναστάσεως, δικαίωμα που τους έχει στερήσει το Ισραήλ".

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ Σχετικά άρθρα: Πιέσεις από ΟΗΕ και Πάπα στο Ισραήλ

    Στο Ισραήλ ο Πάπας Βενέδικτος

    BBC: Pope visits Jerusalem holy sites

    Είδηση: 22204

    [20] Εξιχνιάστηκε η δολοφονία γυναίκας στην Ίο

    Εξιχνιάστηκε από την αστυνομία, η άγρια δολοφονία που είχε γίνει πριν από μια εβδομάδα στην Ιο, με θύμα την 59χρονη μαγείρισσα του Δημοτικού παιδικού σταθμού, η οποία είχε βρεθεί νεκρή, με συντριπτικά κατάγματα στο κρανίο μέσα στο σταθμό. Δράστης είναι 37χρονος υπάλληλος του Δήμου Ίου, ο οποίος συνελήφθη χθες και ομολόγησε στην πράξη του. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο δράστης ήταν υπεύθυνος διαχείρισης του Δήμου και παρακρατούσε τα χρήματα της γυναίκας από τις μισθολογικές προαγωγές και τις αναδρομικές της αυξήσεις.

    Στον Εισαγγελέα ο 37χρονος

    Επειδή η γυναίκα κατάλαβε ότι την έκλεβε και έκανε αίτηση στο Δήμο για να της δώσουν αναλυτικά τις μισθολογικές της καταστάσεις, ο 37χρονος της έστησε ενέδρα την ώρα που πήγε στη δουλειά της και τη σκότωσε μ΄ ένα σφυρί.

    Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα Νάξου.

    Είδηση: 22203

    [21] Μνημόσυνο στη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή

    Ελλάδα -

    Κοινωνία

    Ετήσιο μνημόσυνο στη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, 11 χρόνια μετά το θάνατό του, έγινε το πρωί στο Ίδρυμα "Κωνσταντίνος Καραμανλής", στη Φιλοθέη. Το "παρών" έδωσαν ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο πρώην υπουργός και ανιψιός του Μιχάλης Λιάπης, ο αδελφός του Αχιλλέας Καραμανλής, υπουργοί, στελέχη της ΝΔ, φίλοι και στενοί συνεργάτες του ιδρυτή του κυβερνώντος κόμματος, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο γραμματέας της Κ.Ε. της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης, ο πρώην υπουργός Πέτρος Μολυβιάτης, πολιτικοί φίλοι και παλιοί συνεργάτες του απέτισαν φόρο τιμής στον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

    Είδηση: 22198


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 12 May 2009 - 16:55:44 UTC