Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-05-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις 28 Μαΐου στην ΕΡΤ το debate
  • [02] Παπανδρέου: Απαράδεκτη η κοινωνική πολιτική της ΝΔ
  • [03] Siemens: Απολογίες και προφυλακίσεις
  • [04] Προτεραιότητα η στήριξη της απασχόλησης
  • [05] Διαγωνισμός για νέο λογότυπο ΟΑ
  • [06] Νέα κρίση για το αέριο φοβάται η Μόσχα
  • [07] Απογείωσε τις πωλήσεις ΙΧ η μείωση του τέλους
  • [08] Εγκαινιάζεται απόψε η 15η Αrt Athina
  • [09] Ωφέλιμη για την υγεία των ηλικιωμένων η βιταμίνη D
  • [10] Κίνα: Βουλευτής έκαψε χαρτονομίσματα αξίας 51.900 ευρώ έπειτα από συμβουλή δασκάλου του
  • [11] Νέος σούπερ-δίσκος πέντε διαστάσεων θα χωράει μέχρι 2.000 σημερινά DVD
  • [12] Διευκρινίσεις για τον ΑΜΚΑ
  • [13] Διαμαρτυρίες για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λήμνου
  • [14] Θεσσαλονίκη: Φθηνότερο ψωμί για ανέργους και απόρους
  • [15] Το Σάββατο παίρνει εξιτήριο ο 19χρονος
  • [16] Επιχείρηση σκούπα της Αστυνομίας
  • [17] Γ. Ραγκούσης: Συνειδητή παραποίηση της αλήθειας

    [01] Στις 28 Μαΐου στην ΕΡΤ το debate

    Συντάχθηκε απο τον/την Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Φουντώνει η μάχη των κομματικών επιτελείων με το βλέμμα στραμμένο στην 7η Ιουνίου. Την Πέμπτη, 28 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί στην ΕΡΤ το debate, των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων. Νέα σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης πυροδότησε η αναφορά του Γιώργου Παπανδρέου στο δίλημμα "σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα". Στο οπλοστάσιο των κομμάτων προστέθηκαν και τα τηλεοπτικά σποτ τα οποία βρίσκονται πλέον στον αέρα.

    Δεκάδες ιπτάμενα πράσινα παπαγαλάκια, τα οποία "βομβαρδίζουν" με καταστροφολογίες έναν πολίτη, κυριαρχούν στη τηλεοπτικό σποτ της ΝΔ, μέχρι την στιγμή που ο αφηγητής μιλά για τo κυβερνητικό έργο. Το διαφημιστικό μήνυμα ολοκληρώνεται με τη φράση: «Τώρα ξέρεις την αλήθεια - Νέα Δημοκρατία με σύμμαχο εσένα"

    Προβληματισμένα πρόσωπα πολιτών στους χώρους εργασίας τους, πρωταγωνιστούν στο διαφημιστικό του ΠΑΣΟΚ τα οποία, μετά το σύντομη παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου, γίνονται χαμογελαστά. Το σύνθημα είναι "Πρώτα ο πολίτης".

    Ισχυρό ΚΚΕ άνοιξε το δρόμο της λαϊκής αντεπίθεσης είναι το σύνθημα στο διαφημιστικό μήνυμα του ΚΚΕ , ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ στέλνει το μήνυμα ότι πίσω από τους αριθμούς κρύβονται άνθρωποι.

    Αντιπαράθεση για το "σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα"

    Φωτιά στις σχέσεις ΝΔ ΠΑΣΟΚ, σχεδόν δύο εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές, έβαλε η αναφορά του Γιώργου Παπανδρέου στο δίλημμα "σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα".

    Η κυβέρνηση κάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να αναγνωρίσει το λάθος του και να ανακαλέσει τον χαρακτηρισμό, με την Ιπποκράτους να κάνει λόγο για σκόπιμη παραποίηση της αλήθειας

    Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λέγοντας ότι η ηγετική του ομάδα έχει πάρει το πράσινο φως από τον αρχηγό και να εξακολουθεί να καθυβρίζει τους Έλληνες πολίτες λέγοντας ότι όποιος δεν τους επιλεγεί είναι βάρβαρος.

    Ο κ. Αντώναρος πρόσθεσε ότι πρόκειται για αδιανόητο ατόπημα και τριτοκοσμικό χαρακτηρισμό που δεν έχουν σχέση με τον ευρωπαϊκό χώρο.

    Κάλεσε επίσης τον κ. Παπανδρέου να αναλάβει την ευθύνη του λάθους του και να διορθώσει.

    "Δεν ανακαλούμε τίποτα", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τονίζοντας ότι η φράση αυτή είναι "έκφραση αντιδιαστολής ανάμεσα σε διαφορετικές πολιτικές".

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για βαρβαρότητα εξ' αιτίας της φτώχειας, της ανεργίας και του ανοίγματος της ψαλίδας της κοινωνικής ανισότητας και ερωτηθείς αν θεωρεί βαριά την λέξη βαρβαρότητα, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι "η λέξη δεν αφορά συγκεκριμένες επιλογές πολιτών, αλλά αποτελέσματα πολιτικών", ενώ διερωτήθηκε αν θα κάνουμε φιλολογική συζήτηση περί λέξεων ή θα μιλήσουμε για τα πραγματικά προβλήματα.

    "Γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Καραμανλής, ότι το εδώ και δεκαετίες διατυπωμένο πολιτικό και φιλοσοφικό δίλημμα, «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα», σε καμία απολύτως περίπτωση δεν αναφέρεται στους οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας, γνωρίζει ότι σε καμία απολύτως περίπτωση δεν αναφέρεται σε οποιονδήποτε πολίτη. Άρα, συνειδητά παραποιεί την αλήθεια, άρα ο κ. Καραμανλής συνειδητά ψεύδεται" ανέφερε στις δηλώσεις του ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης.

    "Η αλαζονεία του κ. Παπανδρέου και της ηγετικής του ομάδας, τους οδήγησε να αποκαλούν "βαρβάρους" όσους πολίτες δεν ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ.Με ακραίους και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς δεν γίνεται πολιτικός διάλογο", τόνισε η Εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., για τις Ευρωεκλογές Βουλευτής Επικρατείας κα Φεβρωνία Πατριανάκου και κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να ανακαλέσει άμεσα το ακραίο δόγμα τους "πας μη ΠΑΣΟΚ βάρβαρος".

    Στην κόντρα παρενέβη και η Αλέκα Παπαρήγα

    Σε δηλώσεις της για τη διαμάχη Καραμανλή - Παπανδρέου, με αφορμή το σύνθημα " σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα" η γγ του ΚΚΕ χαρακτήρισε άδικη την αγανάκτηση του πρωθυπουργού, γιατί όπως είπε, η βαρβαρότητα ταυτίζεται με την πολιτική της Ε.Ε., που ακολουθείται και στην Ελλάδα. Όσον αφορά στο ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι "όση σχέση έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο, άλλη τόση έχει το ΠΑΣΟΚ με το σοσιαλισμό".

    Την επόμενη Πέμπτη το debate

    Στις 28 Μαΐου, στις οχτώ το βράδυ, θα διεξαχθεί η τηλεμαχία μεταξύ των πέντε αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, με τη συμμετοχή τεσσάρων δημοσιογράφων και ενός συντονιστή.

    Οι τελευταίες λεπτομέρειες ρυθμίστηκαν σε σύσκεψη των εκπροσώπων των κομμάτων στη Βουλή.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος απαντώντας στο αίτημα του ΠΑΣΟΚ και για δεύτερη "αναμέτρηση" μεταξύ του Γ. Παπανδρέου και του Κ. Καραμανλή, σημείωσε πως "αυτή τη στιγμή, οι εκλογές αφορούν στο μέλλον της Ευρώπης. Αν ήτανε να συζητήσουμε για το μέλλον της χώρας και για το ποιος θα ήταν ο καλύτερος πρωθυπουργός, τότε θα μπορούσαμε να εξετάσουμε και την πρόταση του ΠΑΣΟΚ".

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου επέμεινε στην πρότασή του για τηλεοπτική αναμέτρηση των κ.κ. Καραμανλή και Παπανδρέου, όπως επίσης και σε ακόμα μια τηλεμαχία μεταξύ των επικεφαλής των ευρωψηφοδελτίων.

    Το ΚΚΕ τόνισε πως όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί θα πρέπει να δεχθούν τις ίδιες ερωτήσεις (για να μην γίνουν - όπως είπε χαρακτηριστικά ο Μ. Μαΐλης - παράλληλοι μονόλογοι) ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ, η συζήτηση πρέπει να αφορά "σε πραγματικά προβλήματα όπως το περιβάλλον και της εργασίας".

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ Α.Καρίτζης ερωτηθείς σχετικά με το ποιος θα εκπροσωπήσει το κόμμα στην τηλεοπτική αναμέτρηση, απάντησε λέγοντας πως "ευτυχώς έχουμε την τύχη να έχουμε δύο χαρισματικούς ηγέτες, τον Αλέξη Τσίπρα και τον Αλέκο Αλαβάνο - δεν έχουμε, όμως, ακόμα αποφασίσει, ποιος θα μας εκπροσωπήσει».

    Ο ΛΑΟΣ, δια του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κώστα Αϊβαλιώτη, πρότεινε ν' αλλάξει η ημερομηνία διεξαγωγής του debate, λέγοντας ότι η 28η Μαΐου είναι ημέρα της Αναλήψεως, "σημαντικής εορτής της Ορθοδοξίας και μακάρι αυτό το debate να γινόταν κάποια άλλη ημέρα".

    Ο κος Αϊβαλιώτης υπενθύμισε πως το κόμμα του έχει ταχθεί υπέρ της πρότασης δύο δημοσιογράφων και συντονιστών από κάθε κόμμα και επιλογής τους κατόπιν κλήρωσης - μια πρόταση που δεν έγινε δεκτή, αφού, όπως είπε ο Ε. Αντώναρος, "αυτό θα το ορίσουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί".

    Είδηση: 22632

    [02] Παπανδρέου: Απαράδεκτη η κοινωνική πολιτική της ΝΔ

    Το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται για αξιοπρεπή σύνταξη για όλους και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την επίσκεψη του στο ΙΚΑ Αγίων Αναργύρων. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε την κυβέρνηση πως ακολουθεί απαράδεκτη κοινωνική πολιτική και έκανε λόγο για διαφθορά και κακοδιαχείριση στον τομέα της υγείας και τα ασφαλιστικά ταμεία. Ο κύριος Παπανδρέου επέκρινε την κυβέρνηση για προχειρότητα με τον αριθμό μητρώου κοινωνικής ασφάλισης κάνοντας λόγο για βάρβαρη ταλαιπωρία των ασφαλισμένων.

    "Είναι απαράδεκτη η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, του κράτους πρόνοιας.

    Με την πολιτική τους, έχουν υποχρηματοδοτήσει τα Ασφαλιστικά Ταμεία, έχουν δώσει δώρα, με εισφορές, σε μεγάλες επιχειρήσεις και σε τράπεζες. Υπάρχει τεράστια διαφθορά και κακοδιαχείριση στον τομέα της υγείας, στον τομέα των Ασφαλιστικών Ταμείων και αυτό, έχει ως αποτέλεσμα να βλέπουμε την καταπάτηση βασικών δικαιωμάτων των ασφαλισμένων, με πρόσφατο παράδειγμα, το πάγωμα των συντάξεων, αλλά και τη βάναυση, βάρβαρη θα έλεγα, ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, των συνταξιούχων, των ηλικιωμένων, με την προχειρότητα του ΑΜΚΑ και, βεβαίως, με την τεράστια γραφειοκρατία και τα βάρη που φορτώνουν σε αυτούς τους ανθρώπους.

    Εμείς δεσμευόμαστε για την προστασία των δικαιωμάτων του πολίτη. Δεσμευόμαστε για μια αξιοπρεπή σύνταξη για όλους. Για βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα. Τελικά, για την ίδια την αξιοπρέπεια του πολίτη", δήλωσε ο κ Παπανδρέου μετά την επισκεψή του στο ΙΚΑ Αγίων Αναργύρων.

    Είδηση: 22617

    [03] Siemens: Απολογίες και προφυλακίσεις

    Κοινωνία

    Νέες εξελίξεις αναμένονται στην υπόθεση με τα μαύρα ταμεία της Siemens, καθώς άνοιξε ξανά σήμερα ο κύκλος των απολογιών. Χθες εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του άλλοτε ισχυρός άνδρας της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκου, ο οποίος ενημέρωσε τον ανακριτή -δια του συνηγόρου του- ότι λόγοι υγείας τον εμπόδισαν να ταξιδέψει από το Μόναχο, στην Αθήνα, για να προσέλθει σε απολογία. Στο μεταξύ, προφυλακιστέος κρίθηκε χθες μετά την πεντάωρη απολογία του στον 4ο ειδικό ανακριτή Νίκο Ζαγοριανό, ο πρώην γενικός διευθυντής της Siemens Πρόδρομος Μαυρίδης. Επίσης, στον Αλέξανδρο Αθανασιάδη επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 700.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Αυτήν την ώρα απολογείται το πρώην στέλεχος της Siemens Μανώλης Σταυριανός.

    Προθεσμία εξάλλου, πήραν και θα απολογηθούν την ερχόμενη Παρασκευή στις 29 Μαΐου τα πρώην στελέχη της Siemens, Χρήστος Καραβέλας και Ηλίας Γεωργίου, καθώς και ο πρώην γενικός διευθυντής του ΟΤΕ Γιώργος Σκαρπέλης.

    Ένας εκ των συνηγόρων του τελευταίου, πάντως, ο Γιάννης Μαντζουράνης δήλωσε αδυναμία παράστασης και κατέθεσε μήνυση σε βάρος του ανακριτή Νίκου Ζαγοριανού για παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας.

    "Ο κ. Σκαρπέλης δεν φυγομαχεί. Είναι εδώ και αγωνίζεται για το σεβασμό των δικαιωμάτων του ως κατηγορούμενου. Απόκρυψη εγγράφων από κατηγορούμενο απαγορεύεται .Η ανάκριση δεν είναι τυχερό παιχνίδι με στοίχημα την ελευθερία του κατηγορούμενου για να κρατούνται κρυφοί άσσοι στα ανακριτικά γραφεία.", δήλωσε ο κ. Μαντζουράνης.

    Τη βασιμότητα της μήνυσης θα εξετάσει και θα αποφανθεί τις επόμενες ημέρες, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθανάσιος Κανελλόπουλος

    Παραιτήθηκαν, επίσης, από την υπεράσπιση των κατηγορουμένων οι συνήγοροι των κ.κ. Καραβέλα και Γεωργίου, υποστηρίζοντας ότι αδυνατούν να συνεχίσουν το έργο τους, λόγω των δικονομικών ακυροτήτων στην ανάκριση.

    Σενάρια για τις κινήσεις Χριστοφοράκου

    Όσον αφορά την περίπτωση του Μιχάλη Χριστοφοράκου, ο οποίος είχε μεταβεί στο Μόναχο πριν από λίγες ημέρες, προκειμένου να συμμετάσχει στην ανακριτική διαδικασία που βρίσκεται εκεί σε εξέλιξη, τα σενάρια δίνουν και παίρνουν.

    Νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι ο Μιχάλης Χριστοφοράκος έφυγε προκειμένου να κάνει χρήση της διπλής του υπηκοότητας, καθώς είναι και Γερμανός υπήκοος.

    Εκεί μπορεί να ζητήσει τη μη έκδοση του, αίτημα το οποίο οι γερμανικοί νόμοι στηρίζουν από τη στιγμή που ο κατηγορούμενος βαρύνεται με κατηγορίες που επισύρουν ισόβια κάθειρξη, όπως συμβαίνει στην περίπτωση Χριστοφοράκου.

    Επίσης μπορεί να ζητήσει να δικαστεί στη Γερμανία -προς το παρόν δεν διώκεται εκεί αλλά αυτό δεν αποκλείεται να προκύψει-όπου οι ποινές είναι ελαφρύτερες σε σχέση με τη χώρα μας.

    Πολιτικές αντιδράσεις

    Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Δένδιας, απαντώντας σήμερα το πρωί στην Κέρκυρα - όπου εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στην εορταστικές εκδηλώσεις για την 145η Επέτειο της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα - σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την υπόθεση του κ. Μ. Χριστοφοράκου, δήλωσε:

    "Οτιδήποτε αφορά την Δικαιοσύνη δεν μπορεί να είναι θέμα σχολιασμού της Κυβέρνησης. Ήδη έχει εκδοθεί το σχετικό ένταλμα που γίνεται με διαδικασίες δικαστικές, χωρίς ανάμειξη της εκτελεστικής εξουσίας. Κατά συνέπεια, θα ήθελα να σας επαναλάβω αυτό που λέω τους τελευταίους μήνες: ας αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της. Ανεξάρτητη και ανεπηρέαστη".

    Ερωτηθείς για την υπόθεση της Siemens και τα περί φυγοδικίας του κ. Χριστοφοράκου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος δήλωσε ότι δεν πρόκειται να σχολιάσει κανένα στάδιο υπόθεσης που διερευνάται από την ελληνική Δικαιοσύνη.

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναφερόμενος στις εξελίξεις στην υπόθεση Siemens είπε ότι "έπρεπε να έλθει στην Βουλή και θα έλθει" και επισήμανε ότι "η Δικαιοσύνη έπρεπε να κινηθεί νωρίτερα (καθώς) ο κ. Χριστοφοράκος είναι εκτός Ελλάδος και δεν καταθέτει".

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου έκανε λόγο για "ολιγωρία" και ερωτήματα που γεννιούνται στον πολίτη περί του πως "ο βασικός εμπλεκόμενος στην υπόθεση δεν μπορεί να εξεταστεί", ενώ κάλεσε την κυβέρνηση και την Δικαιοσύνη να απαντήσουν.

    Ερωτηθείς τι σημαίνει "το σκάνδαλο θα έλθει στην Βουλή" ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι "στα μεγάλα σκάνδαλα χρωστάμε απαντήσεις στους πολίτες", ενώ στην ερώτηση αν υπαινίσσεται συγκάλυψη με την εξέλιξη της υπόθεσης είπε: "Γιατί ο κ. Χριστοφοράκος αφέθηκε να είναι εκτός Ελλάδας;"

    Είδηση: 22616

    [04] Προτεραιότητα η στήριξη της απασχόλησης

    Πολιτική

    Στις δράσεις της κυβέρνησης για την ενίσχυση της απασχόλησης και τον περιορισμό της ανεργίας αναφέρθηκε ο Κώστας Καραμανλής σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψη στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ στον Άλιμο. Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον ΟΑΕΔ βασικό μοχλό για τη στήριξη της απασχόλησης, υπογραμμίζοντας ότι συνολικά 3,2 δισ. ευρώ χορηγούνται για δράσεις και προγράμματα στήριξης 1.350.000 εργαζομένων και ανέργων. Πρόσθεσε ακόμα ότι φέτος θα δημιουργηθούν 200.000 νέες θέσεις εργασίας σημειώνοντας ότι την ώρα που "κάποιοι επενδύουν στα κούφια λόγια, εμείς απαντάμε με την αλήθεια του έργου μας".

    Ο Κώστας Καραμανλής κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ξεναγήθηκε στο πρώτο εργαστήριο τρισδιάστατης προσομοίωσης στην Ελλάδα του ΟΑΕΔ, με δυνατότητα απεικόνισης 41 ενός ειδικοτήτων. Με τη χρήση γυαλιών τρισδιάστατης προβολής οι μαθητές και των 53 σχολών του οργανισμού εκτελούν εργασίες πάνω σε πραγματικές συνθήκες.

    Ο Πρωθυπουργός είπε ότι στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της διεθνούς οικονομικής κρίσης, η κυβέρνηση δίνει βασική προτεραιότητα στη διατήρηση της απασχόλησης και στον περιορισμό της ανεργίας.

    "Ο ΟΑΕΔ θα δαπανήσει φέτος 1,6 δισ. ευρώ σε δεκάδες δράσεις για τους εργαζομένους, τους ανέργους, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες", σημείωσε ο κ. Καραμανλής, επισημαίνοντας πως οι πρώτες 120.000 θέσεις δουλειάς, από τις 200.000 που θα δημιουργηθούν φέτος, είναι ήδη ανοικτές, ενώ περισσότερα από δέκα προγράμματα βρίσκονται σε εξέλιξη.

    "Η επένδυση στη γνώση, τις νέες τεχνολογίες και τη νέα γενιά είναι η καλύτερη απάντηση στις προκλήσεις της διεθνούς συγκυρίας", τόνισε επίσης ο Πρωθυπουργός.

    Στην κεντρική διοίκηση του οργανισμού λειτουργούν δυο τμήματα συμβουλευτικής επιχειρηματικής δράσης. Ο κ. Καραμανλής ενημερώθηκε επίσης για το πρόγραμμα που προβλέπει, μεταξύ άλλων, στήριξη για τους άνεργους που σχεδιάζουν να ανοίξουν δική τους επιχείρηση.

    Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε νέες βολές για τη στάση του ΠΑΣΟΚ απέναντι στην οικονομική κρίση.

    Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι «κάποιοι επέλεξαν να επενδύσουν στα κούφια λόγια και τις ανεύθυνες υποσχέσεις. Η κυβέρνηση έχει επιλέξει το δρόμο της υπευθυνότητας. Επενδύουμε στην αλήθεια του έργου μας, έργου που παράγει χειροπιαστά αποτελέσματα και θεμελιώνει ένα καλύτερο αύριο για όλους».

    "Η έγνοια μας δεν είναι μόνο στο παρόν, αλλά και στο μέλλον. Διαμορφώνουμε σήμερα τις συνθήκες που θα μας επιτρέψουν να τρέξουμε με αξιώσεις στην κούρσα, που θα ξεκινήσει μετά την κρίση", υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε πως: "Επενδύουμε στην επαγγελματική εκπαίδευση, την κατάρτιση και την επανακατάρτιση δίνοντας έμφαση σε νέα επαγγέλματα, που σίγουρα θα έχουν ζήτηση αύριο".

    Επίθεση Αντώναρου στον Παπανδρέου

    Επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή την επίσκεψη καραμανλή στον ΟΑΕΔ, εξαπέλυσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος.

    "Οι Έλληνες συνταξιούχοι ξέρουν πολύ καλά ποιος αύξησε σημαντικά τις συντάξεις του ΟΓΑ, το ΕΚΑΣ, τα ωφελήματα από τη συνολική οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Ξέρουν να συγκρίνουν και να κρίνουν", τόνισε και πρόσθεσε πως "δεν είμαστε εμείς εκείνοι που τάζουν λαγούς με πετραχήλια όπως ο κ. Παπανδρέου και το κόμμα του, όταν μιλά για παροχές που δεν συγκεκριμενοποιεί και να γίνονταν πράξη - που δεν θα γίνουν - θα κόστιζαν 11 δισ. ευρώ".

    Είπε επίσης πως τις αναφορές του κ. Παπανδρέου σε αριθμούς δεν είναι να τις παίρνει κανείς στα σοβαρά, αφού, όπως είπε, χρησιμοποιεί νούμερα που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και συμπλήρωσε πως είναι γνωστή η τακτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, των οποίων ήταν κορυφαίο μέλος ο κ. Παπανδρέου, να μαγειρεύουν αριθμούς.

    Σε ό,τι αφορά τα στοιχεία που ανέφερε ο κ. Κ. Καραμανλής κατά την επίσκεψη του στο ΟΑΕΔ για την απασχόληση, τόνισε πως είναι απολύτως τεκμηριωμένα, ενώ για την αύξηση της ανεργίας σημείωσε πως κανείς δεν είπε ότι δεν θα υπάρξουν αρνητικές συνέπειες από τη διεθνή κρίση.

    Αντιδράσεις

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αναφερόμενος στην σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στον ΟΑΕΔ κάλεσε τον κ. Καραμανλή να επισκεφθεί και υπηρεσίες του ΟΑΕΔ και να συνομιλήσει με ανέργους, προσθέτοντας ότι πρέπει να απαντηθούν επίσης τα ερωτήματα "γιατί οι θέσεις εργασίας δεν αναρτώνται αλλά μένουν κρυμμένες στα συρτάρια και τα βιβλία και πως γίνονται οι προκηρύξεις για τα stage", χαρακτηρίζοντας μάλιστα τα τελευταία "κυνική εκμετάλλευση των νέων".

    Τόνισε επίσης ότι ο κ. Καραμανλής παρέλειψε να πει ή δεν γνώριζε ότι ο ΟΑΕΔ εκτόπισε δύο βασικές του σχολές για να γίνουν στην θέση τους πολυτελή κτίρια, ενώ παρέλειψε ή δεν γνώριζε πως η Επαγγελματική Κατάρτιση ΑΕ δεν χρηματοδοτείται εδώ και δύο χρόνια.

    "Ο κ. Καραμανλής επανυποσχέθηκε στους ανέργους το κυβερνητικό «ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης» για την απασχόληση, μία ξεθυμασμένη πλέον προεκλογική φούσκα υποσχέσεων προς τους ανέργους, για πιο πολλά ρουσφέτια, για ακόμα μεγαλύτερη μερική, προσωρινή, ελαστική απασχόληση και ακόμα περισσότερα ανασφάλιστα και κακοπληρωμένα προγράμματα stage", τόνισε ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του.

    Είδηση: 22608

    [05] Διαγωνισμός για νέο λογότυπο ΟΑ

    Κοινωνία

    Ανοιχτό διαγωνισμό για την επιλογή του νέου λογότυπου της Ολυμπιακής προκήρυξε ο όμιλος Marfin Investment Group [MIG]. Στην τελική επιλογή του νέου σήματος θα συμμετέχει το κοινό, ψηφίζοντας μέσω του διαδικτύου. Το βραβείο για το νικητή θα είναι 20.000 ευρώ.

    Η Marfin Investment Group [MIG] ανακοίνωσε ότι προκηρύσσει ανοικτό διαγωνισμό για την επιλογή του νέου λογοτύπου της Ολυμπιακής, στην τελική επιλογή του οποίου θα συμμετέχει και το κοινό, ψηφίζοντας το λογότυπο που προτιμά από το διαδίκτυο.

    Στο διαγωνισμό μπορούν να υποβάλλουν προτάσεις σχεδιαστές, διαφημιστικές εταιρείες, εταιρείες σχεδίασης και άλλες συναφείς με το αντικείμενο εταιρείες.

    Οι προτάσεις που θα παραληφθούν από την Επιτροπή Διαγωνισμού, θα θεωρηθούν εμπιστευτικές και τα ονόματα των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό δεν θα δοθούν στη δημοσιότητα.

    Η Επιτροπή θα επιλέξει τρεις προτάσεις, οι οποίες θα δοθούν στη δημοσιότητα και τα λογότυπα που θα προταθούν θα αναρτηθούν σε ειδική ιστοσελίδα του διαδικτύου, για την οποία θα υπάρξει ενημέρωση με νέα ανακοίνωση στον Τύπο και τα ΜΜΕ. Κι οι τρεις προτάσεις οι οποίες θα προκριθούν στον τελικό, θα αποζημιωθούν με το ποσό των 2.000 β¬ και οι δημιουργοί τους θα αποκτήσουν σημαντική προβολή, ώστε το κοινό να ψηφίσει την επιλογή που προτιμά.

    Όσοι συμμετέχουν στην επιλογή του λογοτύπου, ψηφίζοντας την πρόταση που προτιμούν στο διαδίκτυο, συμμετέχουν αυτομάτως σε διαγωνισμό, από τον οποίο θα προκύψουν με κλήρωση 50 τυχεροί, που θα αποκτήσουν δωρεάν από δύο -μετ' επιστροφής- εισιτήρια για δρομολόγια της Ολυμπιακής στην Ελλάδα ή στο Εξωτερικό, από την 1η Οκτωβρίου 2009.

    Το λογότυπο που θα προκύψει από την ψηφοφορία θα αποτελέσει το νέο λογότυπο της Ολυμπιακής. Το βραβείο για το νικητή θα είναι 20.000 ευρώ.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το «σήμα» και το «λογότυπο» πρέπει να είναι εύληπτα και αναγνωρίσιμα από το πρώτο επίπεδο, να γίνουν πιο μοντέρνα, χωρίς να προκαλούν αισθητικά [όχι άκρα], να μην φανερώνουν την "ηλικία" τους, να είναι σχεδιασμένα με την πειθαρχία της παγκόσμιας αεροπορικής αγοράς, να είναι σαφή και εφαρμόσιμα σε όλες τις εκφράσεις τους [ασπρόμαυρο, μονοχρωματικό, αρνητικό κ.λπ.], να είναι εύχρηστα και εφαρμόσιμα σε όλες τις χρήσεις τους [τυπογραφεία, μεταξοτυπία, ηλεκτρονικά αρχεία κ.λπ.] και να μην αποξενώνουν το κοινό, τους εργαζόμενους και τους συνεργαζόμενους με την εταιρία.

    Στα δεδομένα σχεδιασμού του λογοτύπου θα πρέπει να ληφθούν υπ' όψιν ότι το όνομα της νέας εταιρείας είναι Olympic-Air, θα διατηρηθούν οι κύκλοι που υπάρχουν στο σημερινό λογότυπο της Ολυμπιακής και δεν υπάρχει περιορισμός σε ό,τι αφορά στη γραμματοσειρά και στα χρώματα που θα χρησιμοποιηθούν στο νέο λογότυπο. Όμως, θα ήταν σκόπιμο οι προτάσεις να λάβουν υπ' όψιν το παλαιό λογότυπο της εταιρείας, ώστε η νέα πρόταση να εκφράζει τόσο την εξέλιξη όσο και την παράδοση των ελληνικών αεροπορικών εταιρειών.

    Είδηση: 22636

    [06] Νέα κρίση για το αέριο φοβάται η Μόσχα

    Ειδήσεις

    Την έντονη ανησυχία της Ευρώπης προκαλούν τα σενάρια και οι εκτιμήσεις Ρώσων αξιωματούχων για μία ενδεχόμενη νέα κρίση με την Ουκρανία στην υπόθεση του φυσικού αερίου, λόγω της οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα πηγές της κυβερνητικής αποστολής που επισκέπτεται την Αστάνα, η Ρωσία φοβάται μία "νέα κρίση" για το φυσικό αέριο με το Κίεβο εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης που πλήττει την ουκρανική εταιρία υδρογονανθράκων Naftogaz.

    Όπως αναφέρεται, σε δηλώσεις του αξιωματούχος που συνοδεύει τον Βλαντιμίρ Πούτιν στην επίσκεψή του στο Καζαχστάν είπε μεταξύ άλλων: "εάν οι υποθέσεις της Naftogaz επιδεινωθούν σοβαρά με βάση τον οικονομικό της σχεδιασμό, ο οποίος απεικονίζεται από το κέντρο έρευνας της ενέργειας, μας αναγκάζει να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι θα αντιμετωπίσουμε μια νέα κρίση".

    Είδηση: 22638

    [07] Απογείωσε τις πωλήσεις ΙΧ η μείωση του τέλους

    Ειδήσεις

    Αύξηση πωλήσεων, για πρώτη φορά μέσα στο έτος, κατέγραψε η ελληνική αγορά αυτοκινήτου στο πρώτο 15νθήμερο του Μαΐου κατά 15% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Είχαμε αύξηση των πωλήσεων 102% σε σχέση με το προηγούμενο μήνα. Ωστόσο το καλό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην αγορά αυτοκινήτου επισκιάζεται από την ραγδαία πτώση στις πωλήσεις των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, τα περίπου 600 λουκέτα σε καταστήματα εμπορίας ΙΧ όπως επίσης και οι τιμές ανταλλαγής που δίνουν οι αντιπρόσωποι στους υποψήφιους πελάτες τους.

    Διπλασιάστηκαν οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων το πρώτο 15νθήμερο του Μαΐου σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του Απριλίου καθώς ταξινομήθηκαν 11.300 νέα ΙΧ έναντι 5.600 οχημάτων.

    Από την αρχή της νέας χρονιάς τα στοιχεία του Μάιου αποτελούν τη μοναδική χρονική περίοδο που η ελληνική αγορά αυτοκινήτου παρουσιάζει αύξηση σε σχέση με πέρσι και μάλιστα σε ποσοστό που ξεπερνά το 15%.

    Όλους τους προηγούμενους μήνες η πτώση που κατέγραψε η αγορά ήταν μεγαλύτερη από 40%!

    Κάποιες εισαγωγικές εταιρείες μάλιστα κατάφεραν να σημειώσουν πωλήσεις-ρεκόρ, όπως η Renault που σημείωσε αύξηση 865%, η Volvo 527%, η Citroen 374%, η Chrysler 295%, η Daihatsu 288%, η Nissan 273%, η Opel 269%, η Skoda 213%, η Mercedes 144%, η BMW 120%.

    Στελέχη πάντως της αγοράς αυτοκινήτου πάντως είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικά για την πορεία της αγοράς καθώς ήδη έχουν παρατηρηθεί ακυρώσεις παραγγελιών σε ακριβά και πολυτελή αυτοκίνητα εξαιτίας των δημοσιευμάτων για επαναφορά τεκμηρίων.

    Την ίδια ώρα, η μεγάλη απαξίωση των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων αποτυπώνεται και από τις τιμές ανταλλαγής που δίνουν οι αντιπρόσωποι:

    Για ένα αυτοκίνητο 1.800 κ.εκ. με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2004 και μόλις 65.000 χλμ. στο κοντέρ του η υψηλότερη τιμή που έδωσαν οι έμποροι δεν ξεπέρασε τις 2.500 ευρώ!

    Είδηση: 22625

    [08] Εγκαινιάζεται απόψε η 15η Αrt Athina

    Ειδήσεις

    Στο εντυπωσιακό κλειστό γήπεδο του taekwondo, στο Φαληρικό Δέλτα, εγκαινιάζεται απόψε 21 Μαΐου, η 15η Αrt Athina - Διεθνής Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης. Σε περισσότερες από 60 αίθουσες τέχνης, 300 καλλιτέχνες και 80 συλλέκτες και δημοσιογράφοι κυρίως από Μέση Ανατολή, Ιταλία, Βρετανία, Βέλγιο Τουρκία, Ολλανδία και Ντουμπάι, πλαισιώνουν την ετήσια αυτή συνάντηση, που θα διαρκέσει ως τις 24 Μαΐου, προσφέροντας στο ευρύ κοινό μια "γεύση" από σύγχρονη τέχνη.

    Γνωστές και καταξιωμένες μαζί με μικρές, ανερχόμενες αίθουσες τέχνης, αναπτύσσονται κυκλικά, ακολουθώντας το σχήμα του σταδίου, που διαμορφώθηκε για τις ανάγκες της Αrt Athina, από τους αρχικτέκτονες Νεφέλη Καπόν και Μάνθο Περγαμιάν. Στην είσοδο του γηπέδου δεσπόζει η πολυσήμαντη μεγάλη επιγραφή του γλύπτη Θόδωρου, του 1973 "Η τέχνη είναι ασφάλεια. Τοποθέτησε τα χρήματά σου σε έργα τέχνης".

    Παράλληλες εκδηλώσεις, όπως οι "10 Όψεις της Ελληνικής Φωτογραφίας-Σύγχρονες Τάσεις Δημιουργίας", ομιλίες, περφόρμανς, εμπλουτίζουν και σχολιάζουν τη σύγχρονη δημιουργία, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον του θεατή, στον χώρο αυτό.

    Μια από τις εκθέσεις που εντάσσεται στην Art Athina και συνδιοργανώνουν τρία μουσεία (Μοντέρνας Τέχνης Ιρλανδίας, Κωνσταντινούπολης και Μουσείο Μπενάκη), είναι η ομαδική "Ύμνος στη σκιά", στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς, την οποία επιμελήθηκε ο Πάολο Κολόμπο.

    Στην έκθεση συνεργάζεται και το Ελληνικό Φεστιβάλ και προηγήθηκε η παρουσίασή της στην Κωνσταντινούπολη. Θέμα της η σκιά, το θέατρο σκιών, το σκιαγράφημα.

    Η αναπαραγωγή εικόνων σε κίνηση από πρωτοπόρους καλλιτέχνες των κινούμενων σχεδίων όπως η εμβληματική στον χώρο αυτό Βερολινέζα Lotte Reiniger (1899-1981), o πολωνικής καταγωγής Ladislas Starewitch(1892-1965) συνυπάρχουν με εκπροσώπους της νέας γενιάς που διερευνούν επίσης την έννοια της σκιάς με εκφραστικό μέσο το βίντεο και φιγούρες από πηλό, όπως η Σουηδέζα Nathalie Djurberg, ή μαριονέτες όπως η Φινλανδή Κatarina Lillqvist, ο Τούρκος Haluk Akakce, με αναφορές στην αρχιτεκτονική και τη γεωμετρία, μέσα σε μια προσπάθεια διερεύνσης της σχέσης ανθρώπου και τεχνολογίας.

    Ο William Kentridge, από το Γιοχάνεσμπεργκ, που χρησιμοποιεί όλες τις μορφές τέχνης για να παρουσιάσει ανθρώπινους τύπους, τα ευαίσθητα και ταυτόχρονα ιδιαίτερα "δυνατά" σχέδια της Χριστιάνας Σούλου, οι φιγούρες της Αμερικανίδας Kara Walker που ανακαλούν την αγριότητα της δουλείας στην προ αμερικανικού εμφυλίου ζωή στις ΗΠΑ και ο Σουηδός Jockum Nordstrom που με κολάζ από φιγούρες σχολιάζει την κοινωνική ζωή της χώρας του, προσφέρουν στον θεατή δυνατότητα εξερεύνησης παλιών και νεότερων μύθων της λαϊκής παράδοσης μέσα από λιτά σύγχρονα αφαιρετικά εκφραστικά μέσα.

    Η έκθεση ξεκινά με τον Έλληνα και Τούρκο Καραγκιόζη, ως φόρο τιμής σε ένα εναπομείναν δείγμα μιας παράδοσης που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πολιτιστική ζωή πολλών χωρών της Ασίας, απ΄ όπου κατάγεται.

    Είδηση: 22635

    [09] Ωφέλιμη για την υγεία των ηλικιωμένων η βιταμίνη D

    Οι επιστημονικές έρευνες που μελετούν την επίδραση της βιταμίνης D στον οργανισμό ολοένα και πληθαίνουν, καθώς αποδεικνύουν ότι παρέχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες στην βιολογική και ψυχολογική υγεία όλων και κυρίως των ατόμων που βρίσκονται στην τρίτη ηλικία. Μια πρόσφατη βρετανική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο "Journal of Neurology, Neurosurgery and Psychiatry" (Περιοδικό Νευρολογίας, Νευροχειρουργικής και Ψυχιατρικής), δείχνει ότι τα αυξημένα επίπεδα της βιταμίνης D, τα οποία δημιουργούνται στο δέρμα μετά την έκθεση του ανθρώπου στον ήλιο, αυξάνουν την νοητική ικανότητα στους μεσήλικες και ακόμη περισσότερο τους ηλικιωμένους, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

    Η ωφέλεια της βιταμίνης D για την ταχύτερη νοητική επεξεργασία των πληροφοριών βρέθηκε ότι είναι μεγαλύτερη στα άτομα ιδίως άνω των 60 ετών, αν και δεν είναι σαφείς οι βιολογικοί λόγοι για αυτό.

    Η μελέτη αυτή έγινε από ερευνητές του πανεπιστημίου του Μάντσεστερ σε συνεργασία με άλλους Ευρωπαίους ερευνητές, και σύγκρινε τις νοητικές επιδόσεις πάνω από 3.000 ανδρών μεταξύ 40 - 79 ετών.

    Όσοι είχαν υψηλότερα επίπεδα της συγκεκριμένης βιταμίνης, εμφάνισαν συστηματικά καλύτερες επιδόσεις σε απλά νευροψυχολογικά τεστ, που αξιολογούν την ικανότητα προσοχής και την ταχύτητα επεξεργασίας των δεδομένων. Όσοι είχαν χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D, εμφάνιζαν χειρότερες επιδόσεις. Οι ερευνητές ανέφεραν ότι κατάφεραν να απομονώσουν την επίδραση άλλων παραγόντων, όπως το μορφωτικό επίπεδο, τη ψυχολογική διάθεση, τη σωματική άσκηση κ.α.

    Οι επιστήμονες δεν έχουν κατανοήσει ακόμα τον ακριβή μηχανισμό θετικής επίδρασης της βιταμίνης D, αλλά εκτιμούν ότι αυτή συμβαίνει είτε μέσω της αύξησης ορισμένων ορμονών, είτε μέσω προστασίας των νευρώνων (εγκεφαλικών κυττάρων).

    Η κύρια πηγή της βιταμίνης D (που επίσης βοηθά τα κύτταρα να απορροφήσουν ασβέστιο και τα οστά να είναι υγιή) είναι η έκθεση στον ήλιο επί δέκα ως δεκαπέντε λεπτά τουλάχιστον τη μέρα, ενώ τα λιπαρά ψάρια επίσης αποτελούν θαυμάσια πηγή αυτής της βιταμίνης. Επίσης η βιταμίνη μπορεί να ληφθεί μέσω ειδικών σκευασμάτων από το φαρμακείο. Οι ερευνητές προειδοποίησαν πάντως ότι η ανακάλυψή τους δεν σημαίνει ότι κάποιος πρέπει να ψήνεται στον ήλιο, γιατί τότε καιροφυλακτεί ο κίνδυνος του καρκίνου του δέρματος.

    Μια άλλη έρευνα από το πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ είχε δείξει προηγουμένως ότι η έλλειψη βιταμίνης D μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο κατάθλιψης ή άλλα ψυχικά προβλήματα στους ηλικιωμένους, ενώ διαφορετικές μελέτες έχουν δείξει ότι αυτή η βιταμίνη μπορεί να λειτουργήσει προστατευτικά κατά του καρκίνου, των προβλημάτων στις αρτηρίες και της φυματίωσης.

    Τέλος, μια άλλη πρόσφατη μελέτη, από την Ιατρική Σχολή του βρετανικού πανεπιστημίου του Γουόργουικ, που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό "Diabetes Care", διαπίστωσε ότι η παραμονή στον ήλιο επί περισσότερη ώρα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο των ηλικιωμένων να εμφανίσουν καρδιακές παθήσεις ή διαβήτη, κυρίως επειδή ο ήλιος αυξάνει την ποσότητα της βιταμίνης D. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η έλλειψη βιταμίνης D σχετίζεται άμεσα με την εμφάνιση του μεταβολικού συνδρόμου, το οποίο, με τη σειρά του, δρα αρνητικά για την καρδιά και το διαβήτη.

    Είδηση: 22615

    [10] Κίνα: Βουλευτής έκαψε χαρτονομίσματα αξίας 51.900 ευρώ έπειτα από συμβουλή δασκάλου του

    Το ποσό των 574.500 δολαρίων Χονγκ Κονγκ (51.900 ευρώ) έκαψε, ακολουθώντας τη συμβουλή ενός δασκάλου του φενγκ σούι, ένας βουλευτής του Χονγκ Κονγκ, για να αποφύγει την καταδίκη του για υπόθεση νοθείας στις εκλογές.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα South China Morning Post, ο βουλευτής Τζίλμπερτ Λέουνγκ, είπε στο δικαστήριο ότι ο δάσκαλος του Φενγκ Σούι, Τόνι Τσαν, του είπε ότι εάν ήθελε να μην πάει στη φυλακή, έπρεπε να καίει κάθε βράδυ επί ένα χρόνο 15 χαρτονομίσματα 1.000 δολαρίων Χονγκ Κονγκ το καθένα. Συνολικά θα έπρεπε να κάψει 5.745 χιλιοδόλαρα Χονγκ Κονγκ, δηλαδή 5.745.000 δολάρια Χονγκ Κονγκ.

    Όμως, όπως παραδέχτηκε στο δικαστήριο για να γλιτώσει λεφτά, έκαιγε χαρτονομίσματα των 100 αντί των 1.000 δολαρίων, δηλαδή έκαψε συνολικά 574.500 δολάρια Χονγκ Κονγκ (51.900 ευρώ)

    Όταν μετά την καταδίκη του από το δικαστήριο, ο Λέουνγκ απευθύνθηκε στον Τσαν για να διαμαρτυρηθεί για το αποτέλεσμα της δίκης, εκείνος απάντησε ότι η ευθύνη βάραινε αποκλειστικά τον ίδιο τον βουλευτή γιατί δεν ακολούθησε τη συμβουλή του να καίει χαρτονομίσματα των 1.000 δολαρίων.

    Απαντώντας σε ερώτηση του συνηγόρου του δασκάλου για το κατά πόσο είχε μισό εκατομμύριο δολάρια Χονγκ Κονγκ να κάψει, ο Λέουνγκ είπε ότι είχε πολύ περισσότερα από αυτά.

    Η κατάθεση του Λέουνγκ, ο οποίος φυλακίστηκε για νοθεία στις αρχές της δεκαετίας του 1990, έγινε στο πλαίσιο της νομικής αντιπαράθεσης μεταξύ της οικογένειας της κάποτε πλουσιότερης γυναίκας της Ασίας Νίνα Ουάγνκ και του Τσάν, ο οποίος ισχυρίζεται ότι η Ουάνγκ του άφησε το σύνολο της περιουσίας της σε μία διαθήκη την εγκυρότητα της οποίας η οικογένειά της αμφισβητεί.

    Ο Τσάν ισχυρίζεται ότι είχε διατελέσει επί 15ετία ο μυστικός εραστής της Ουάνγκ, η οποία ήταν επικεφαλής της αυτοκρατορίας Chinachem, αλλά η οικογένεια της ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιεί μία πλαστή διαθήκη για να διεκδικήσει την περιούσια της, η οποία προοριζόταν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

    Το φενγκ σούι είναι μία παραδοσιακή πεποίθηση για τον τρόπο οργάνωσης της ζωής σύμφωνα με την αρμονία των στοιχείων και ακολουθείται από τους ανθρώπους στο Χονγκ Κονγκ σχεδόν σε όλα, από την επιλογή μιας αποδοτικής ημερομηνίας για την τέλεση μιας γαμήλιας τελετής μέχρι τη διαρρύθμιση των επίπλων σε ένα σπίτι.

    Είδηση: 22633

    [11] Νέος σούπερ-δίσκος πέντε διαστάσεων θα χωράει μέχρι 2.000 σημερινά DVD

    Για μια ακόμη φορά η νανοτεχνολογία αποδεικνύει τις δυνατότητές της να ανοίγει νέους δρόμους. Το νέο επίτευγμά της είναι μια επαναστατική τεχνολογία οπτικής εγγραφής δεδομένων, που επιτρέπει τη δημιουργία αποθηκευτικών μέσων τεράστιας χωρητικότητας, καθιστώντας ήδη εφικτό να χωρέσουν σε ένα και μόνο δίσκο 300 σημερινά DVD με ταινίες ή τουλάχιστον 250.000 τραγούδια.

    Οι νέοι σούπερ-δίσκοι έχουν το ίδιο εξωτερικά μέγεθος με ένα DVD, αλλά η χωρητικότητά τους φθάνει τα 1,6 Terabytes (1.600 Gigabytes) ο καθένας. Μετά από μελλοντικές βελτιώσεις, μπορεί να φθάσει και τα 10 Τerabytes (10.000 Gigabytes), δηλαδή όσο 2.000 σημερινά DVD, ενώ δεν αποκλείονται και δίσκοι με χωρητικότητα μέχρι και 10.000 φορές μεγαλύτερη από τους σημερινούς (συγκριτικά, οι δίσκοι διπλής στρώσης Blu-ray χωράνε δέκα στάνταρντ DVD)! Οι νέοι σούπερ-δίσκοι εκτιμάται ότι μπορεί να διατίθενται στην αγορά σε πέντε ως δέκα χρόνια από σήμερα.

    Η νέα τεχνολογία ανακαλύφθηκε από ερευνητές του Κέντρου Μικρο-Φωτονικής του τεχνολογικού πανεπιστημίου Σουίνμπερν της Μελβούρνης στην Αυστραλία, με επικεφαλής τον καθηγητή Μιν Γου, και παρουσιάστηκε στο επιστημονικό περιοδικό "Nature"΄, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία και το BBC. H επαναστατική τεχνική χρησιμοποιεί ως μέσο εγγραφής σωματίδια χρυσού σε νανοκλίμακα. Οι ερευνητές εκμεταλλεύτηκαν τις ξεχωριστές ιδιότητες αυτών των νανοσωματιδίων, που αντιδρούν διαφορετικά, ανάλογα με το σχήμα τους, όταν το φως πέφτει πάνω τους.

    Σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι να σαν να προστίθενται δύο ακόμα "διαστάσεις" (μια "φασματική" και μια "πόλωσης") στις τρεις που ήδη έχει ο σημερινός δίσκος. Χρησιμοποίησαν τα νανοσωματίδια χρυσού για να εγγράψουν πληροφορίες σε μια γκάμα διαφορετικών μηκών κύματος, ανάλογα με το χρώμα, αλλά πάνω στην ίδια φυσική περιοχή του δίσκου. Πρόκειται για μια σημαντική πρόοδο σε σχέση με τα σημερινά DVD, όπου η εγγραφή δεδομένων γίνεται με λέιζερ σε ένα και μόνο χρωματικό μήκος κύματος.

    Επιπλέον, επειδή η ποσότητα του φωτός λέιζερ, που απορροφάται από τα σωματίδια, εξαρτάται από την πόλωσή του, οι επιστήμονες κατάφεραν, περιστρέφοντας την πόλωση μέχρι και κατά 360 μοίρες, να εγγράψουν διαφορετικά στρώματα πληροφοριών σε διαφορετικές γωνίες υπό τις οποίες πέφτει το φως πάνω στο δίσκο. Είναι η πρώτη φορά που καθίσταται εφικτός ο συνδυασμός στον ίδιο δίσκο της αξιοποίησης τόσο της φασματικής-χρωματικής όσο και της τεχνολογίας πόλωσης του φωτός (μέχρι τώρα είχαν ανακαλυφθεί και χρησιμοποιηθεί ξεχωριστά), γεγονός που αύξησε δραστικά τη δυνατότητα εγγραφής δεδομένων και αποθήκευσής τους σε ένα δίσκο.

    Το οπτικό σύστημα εγγραφής και ανάγνωσης των σούπερ-δίσκων είναι παρόμοιο με τους σημερινούς δίσκους (DVD και CD), γεγονός που διευκολύνει τη βιομηχανική παραγωγή και την εμπορική αξιοποίησή τους. Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα ποια μπορεί να είναι η ταχύτητα ανάγνωσης και εγγραφής τόσο μεγάλης χωρητικότητας δίσκων.

    Οι δημιουργοί της νέας τεχνολογίας συνεργάζονται με την κορεατική Samsung για να αναπτύξουν ένα "οδηγό" (drive) που θα μπορεί να διαβάσει και να εγγράψει δεδομένα σε ένα σούπερ δίσκο διαστάσεων κοινού DVD. Σύμφωνα με τους ερευνητές, το κόστος κάθε δίσκου θα είναι γύρω στα πέντε λεπτά του ευρώ, αλλά μελλοντικά -αν χρησιμοποιηθούν νανοσώματα αργύρου αντί χρυσού- μπορεί να μειωθεί μέχρι και κατά 100 φορές.

    Είδηση: 22637

    [12] Διευκρινίσεις για τον ΑΜΚΑ

    Σε διευκρινίσεις σχετικά με την απονομή του ΑΜΚΑ προχώρησε το Υπουργείο Απασχόλησης. Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση ο ΑΜΚΑ έχει ήδη αυτοδίκαια αποδοθεί -από τα στοιχεία των Ταμείων- σε ένα μεγάλο αριθμό εργαζομένων και συνταξιούχων, που ξεπερνά τα 7.000.000. Προς αυτούς αποστέλλονται ήδη κάρτες Κοινωνικής Ασφάλισης με τον αριθμό (έχουν ήδη αποσταλεί 2.700.000, τις προσεχείς ημέρες θα αποσταλούν 2.500.000 και η αποστολή συνεχίζεται). Οι πολίτες μπορούν να διαπιστώσουν μόνοι τους αν διαθέτουν ΑΜΚΑ, στο δικτυακό τόπο www.amka.gr

    Όσοι έχουν ήδη ΑΜΚΑ δεν υπάρχει λόγος να προσφεύγουν στα ΚΕΠ ή στα σχετικά γραφεία των Ταμείων.

    Στα ΚΕΠ ή στα γραφεία ΑΜΚΑ των Ταμείων θα πρέπει να προσφύγουν μόνον όσοι έχουν διαπιστώσει ότι δεν έχουν ΑΜΚΑ, θέλουν να διορθώσουν κάποια στοιχεία του, ή να εγγράψουν τα προστατευόμενα μέλη τους. Σημειώνεται ότι τα ΚΕΠ και τα γραφεία των Ταμείων τις τελευταίες μέρες έχουν αποδώσει εκατοντάδες χιλιάδες ΑΜΚΑ. Μόνο χθές (20/5/09) αποδόθηκαν 60.080 ΑΜΚΑ και οι επισκέψεις στον διαδικτυακό τόπο χθές ξεπέρασαν τις 100.000, ενώ σήμερα (21/05/09) αποδόθηκαν μέχρι το μεσημέρι 60.000 ΑΜΚΑ.

    Το πενταψήφιο 11131 δίνει μόνο πληροφορίες για τις διαδικασίες απόδοσης του ΑΜΚΑ.

    Η αναφορά στον Ιούλιο για τη χρήση του ΑΜΚΑ, αφορά στις συναλλαγές των πολιτών με τα Ταμεία. Αν κάποιος πολίτης δεν έχει πάρει ΑΜΚΑ μέχρι τότε, θα του αποδοθεί κατά την πρώτη συναλλαγή με το Ταμείο του.

    Ο ΑΜΚΑ θα αποτελέσει την μοναδική εργασιακή-ασφαλιστική ταυτότητα κάθε πολίτη και άρα τόσο η απονομή όσο και η χρήση του θα είναι συνεχής και διαχρονική.

    ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΚΑ

    Για την ανάγκη σωστού προγραμματισμού μίλησε η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, σχολιάζοντας τις διευκρινίσεις του Υπουργείου Απασχόλησης για τον ΑΜΚΑ. Συγκεκριμένα δήλωσε: "Καλές είναι οι εκ των υστέρων οδηγίες και διευκρινίσεις της υπουργού Απασχόλησης προς τους ταλαιπωρούμενους ασφαλισμένους.

    Καλύτερος όμως θα ήταν ο σωστός προγραμματισμός και ο σχεδιασμός του συστήματος για την απονομή ΑΜΚΑ και όχι η πρόχειρη εφαρμογή του για προεκλογικές εντυπώσεις. Δυστυχώς, αυτή η κυβέρνηση αποδεικνύεται παντελώς ανίκανη να σχεδιάσει, να συντονίσει και να κάνει εύκολη τη ζωή των πολιτών".

    Είδηση: 22630

    [13] Διαμαρτυρίες για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λήμνου

    Κοινωνία

    Με πορεία και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ολοκλήρωσαν το μεσημέρι κάτοικοι και εκπρόσωποι φορέων της Λήμνου το διήμερο διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν χθες και σήμερα στην Αθήνα για το ακτοπλοϊκό πρόβλημα του νησιού τους. Ο υπουργός Αναστάσης Παπαληγούρας, με τον οποίο συναντήθηκαν τους ανακοίνωσε ότι από 1η Ιουνίου προστίθενται δυο νέα δρομολόγια με ταχύπλοα από Λαύριο και Βόλο. Δήμαρχοι και φορείς επιστρέφουν στο νησί, χωρίς να έχουν ικανοποιηθεί πλήρως, όπως λένε, ενώ θα εξετάσουν από κοινού με τους κατοίκους τις περεταίρω κινήσεις τους.

    Ο Υπουργός, δεσμεύτηκε ότι θα τηρηθούν για το καλοκαίρι τα υπάρχοντα δρομολόγια, ενώ από την πλευρά τους οι Δήμαρχοι, ζήτησαν την συντόμευση των δρομολογίων , με την καθιέρωση απευθείας σύνδεσης, σε καθημερινή βάση και την ανανέωση του στόλου, με πιο σύγχρονα πλοία.

    Από την πλευρά του ο Υπουργός αναφέρθηκε στις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει το Υπουργείο στην κατάρτιση των δρομολογίων καθώς, όπως ανέφερε, δεν υπάρχουν πλοία και οι υπηρεσίες εξαντλούν τις αντικειμενικές δυνατότητες.

    Σε ό,τι αφορά στα δρομολόγια που ανακοίνωσε χθες για την εξυπηρέτηση της Λήμνου, οι φορείς αντέταξαν ότι τα ίδια δρομολόγια ίσχυαν και στο παρελθόν, κάποια στιγμή έγιναν περικοπές και τώρα το Υπουργείο τα επαναφέρει με σκοπό να παρουσιάσει έργο.

    Είδηση: 22629

    [14] Θεσσαλονίκη: Φθηνότερο ψωμί για ανέργους και απόρους

    Ειδήσεις

    Φθηνότερο ψωμί κατά 20% θα μπορούν να προμηθεύονται το επόμενο τρίμηνο από τα αρτοποιεία 50.000 κάτοικοι του νομού Θεσσαλονίκης- άνεργοι, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, άποροι, άγαμες μητέρες και πολύτεκνοι. Η πρωτοβουλία αυτή ανήκει στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης και έχει στόχο, όπως είπε ο νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, να ευαισθητοποιήσει και άλλους φορείς του τόπου ώστε να διαθέτουν φθηνότερα τα προϊόντα τους σε ανθρώπους που έχουν πληγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση.

    Οι δικαιούχοι θα μπορούν να παραλαμβάνουν τα κουπόνια τους από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας κάθε αρχή του μήνα.

    Οι άνεργοι θα πρέπει να επιδεικνύουν την κάρτα ανεργίας και οι άποροι το βιβλιάριο ασφάλισης. Στη συνέχεια, θα μπορούν να προμηθεύονται ψωμί από τα συμβεβλημένα αρτοποιεία σε όλο τον νομό.

    Το μέτρο εφαρμόζεται πιλοτικά και εφόσον υπάρξει ανταπόκριση, θα εφαρμοστεί εκ νέου.

    Είδηση: 22624

    [15] Το Σάββατο παίρνει εξιτήριο ο 19χρονος

    Ελλάδα -

    Κοινωνία

    Πολύ καλή, εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν οι γιατροί, την κατάσταση του 19χρονου φοιτητή, που προσβλήθηκε από τη νέα γρίπη και νοσηλεύεται στο "Σισμανόγλειο". Αν η κατάσταση της υγείας του εξακολουθήσει να παρουσιάζει αυτή την εικόνα, θα πάρει εξιτήριο το Σάββατο . Εν τω μεταξύ, σε τακτικό έλεγχο, συνεχίζουν να υποβάλλονται, όσοι ήλθαν σε επαφή με τον νεαρό ασθενή, χωρίς να έχει εμφανιστεί πρόβλημα σε κανέναν.

    Είδηση: 22619

    [16] Επιχείρηση σκούπα της Αστυνομίας

    Κοινωνία

    Σαράντα τέσσερα άτομα συνελήφθησαν το βράδυ της Τετάρτης, σε διάστημα περίπου μιας ώρας, στην ξαφνική αστυνομική επιχείρηση που έγινε στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών. Στην επιχείρηση συμμετείχαν 200 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, ελέγχθηκαν 612 άτομα, 123 οχήματα, 37 καταστήματα κι έγιναν συνολικά 86 προσαγωγές.

    Είδηση: 22611

    [17] Γ. Ραγκούσης: Συνειδητή παραποίηση της αλήθειας

    Ελλάδα -

    Πολιτική

    "Αφού ο κ. Καραμανλής πέρασε από τη συναίνεση στην πόλωση, επόμενο ήταν να προχωρήσει στη συνειδητή παραποίηση, στην διαστρέβλωση και στο ψέμα" δήλωσε ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης, σχολιάζοντας την επίθεση του Πρωθυπουργού στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, δήλωσε ότι κυβέρνηση και Καραμανλής έχουν ηθική και πολιτική υποχρέωση να ανακοινώσουν αμέσως τα σκληρά φορολογικά μέτρα που θα εφαρμόσουν μετά τις ευρωεκλογές.

    "Γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Καραμανλής, ότι το εδώ και δεκαετίες διατυπωμένο πολιτικό και φιλοσοφικό δίλημμα, «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα», σε καμία απολύτως περίπτωση δεν αναφέρεται στους οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας, γνωρίζει ότι σε καμία απολύτως περίπτωση δεν αναφέρεται σε οποιονδήποτε πολίτη. Άρα, συνειδητά παραποιεί την αλήθεια, άρα ο κ. Καραμανλής συνειδητά ψεύδεται" ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Ραγκούσης.

    Είδηση: 22609


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 21 May 2009 - 16:58:39 UTC