Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-05-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α.Τσίπρας: στείλτε μήνυμα με την ψήφο σας
  • [02] Ιράν: Οι αρχές απαγόρευσαν την πρόσβαση στο Facebook
  • [03] Ιταλία: Υπο παρακολούθηση 14 σχολεία στη Σικελία για τη νέα γρίπη
  • [04] Γερμανία: Επανεξελέγη στην Προεδρία ο Χορστ Κέλερ

    [01] Α.Τσίπρας: στείλτε μήνυμα με την ψήφο σας

    Πολιτική

    Στους Θρακομακεδόνες και στο Μενίδι περιόδευσε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας μαζί με πολυμελές κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως δήλωσε ο κ. Τσίπρας: "Το πραγματικό δίλλημα των ευρωεκλογών δεν έχει καμία σχέση με αυτή την ανούσια σκιαμαχία πράσινων παπαγάλων και γαλάζιων βαρβάρων. Το πραγματικό δίλλημα είναι αν από τις 8 του Ιούνη θα συνεχιστεί αυτή η πολιτική που συρρικνώνει δικαιώματα, μισθούς και συντάξεις, που οδηγεί τη νέα γενιά στο περιθώριο.

    Είδηση: 22708

    [02] Ιράν: Οι αρχές απαγόρευσαν την πρόσβαση στο Facebook

    Ειδήσεις

    Απαγορεύτηκε από τις ιρανικές αρχές, λίγες ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές, η πρόσβαση στο Facebook, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Irna, το οποίο πρόσκειται στους μεταρρυθμιστές. "Η πρόσβαση στο Facebook απαγορεύτηκε μερικές ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές (της 12ης Ιουνίου). Σύμφωνα με ορισμένους κυβερνοναύτες, απαγορεύθηκε διότι οι οπαδοί του υποψηφίου Μιρ Χοσεΐν Μουσαβί κατάφεραν να χρησιμοποιήσουν το Facebook προκειμένου να γνωστοποιήσουν ευρύτερα τις θέσεις του υποψηφίου", αναφέρει το πρακτορείο.

    Οι επίσημες αρχές δεν σχολίασαν την ανακοίνωση αυτή. "Την απόφαση ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο υπάλληλος μίας εταιρίας υπηρεσιών διαδικτύου, που ζήτησε ανωνυμία, χωρίς άλλη διευκρίνιση.

    Ο πρώην πρωθυπουργός Μιρ Χοσεΐν Μουσαβί υποστηρίζεται από το μεταρρυθμιστή πρώην Πρόεδρο Μοχάμαντ Χαταμί και τα κυριότερα μεταρρυθμιστικά κόμματα στο Ιράν.

    Θεωρείται ως ο κυριότερος αντίπαλος του συντηρητικού Προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, ο οποίος διεκδικεί μία δεύτερη τετραετή θητεία.

    Η σελίδα του υποψηφίου Μουσαβί στο Facebook αριθμεί περίπου 5.200 "φίλους". Υπάρχουν επίσης πολλές άλλες ιστοσελίδες που δημιουργήθηκαν από οπαδούς του Μουσαβί και μία από αυτές έχει 4.978 μέλη και επιγράφεται "Αγαπώ το Ιράν, υποστηρίζω τον Χαταμί, ψηφίζω Μιρ Χοσεΐν Μουσαβί".

    Οι οπαδοί του Αχμαντινετζάντ έχουν επίσης τη δική τους ιστοσελίδα, αλλά οι "φίλοι" του Προέδρου στο Facebook δεν ξεπερνούν προς το παρόν τα 1.700 άτομα.

    Πριν από μερικούς μήνες οι αρχές απαγόρευσαν το Facebook αλλά και το Orkut, που χρησιμοποιείται πολύ από νέους Ιρανούς, προτού επιτρέψουν και πάλι την πρόσβαση στο Facebook.

    Στις προεδρικές εκλογές του Ιουνίου συμμετέχουν άλλοι δύο υποψήφιοι, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Μεχντί Καρουμπί και ο συντηρητικός, πρώην αρχηγός του στρατού, Μοχσέν Ρεζάιε.

    Είδηση: 22714

    [03] Ιταλία: Υπο παρακολούθηση 14 σχολεία στη Σικελία για τη νέα γρίπη

    Οι αρχές της Σικελίας έθεσαν -προληπτικά- 14 σχολεία "υπό παρακολούθηση" εξαιτίας των φόβων για τη γρίπη Α (Η1Ν1), ανακοίνωσε σήμερα ο Ιταλός υφυπουργός Υγείας Φερούτσο Φάτσιο. Αρχικά είχε μεταδοθεί ότι τα σχολεία θα παρέμεναν προσωρινά κλειστά. Το μέτρο ελήφθη καθώς δύο γυμνάσια στη Ρώμη έκλεισαν χθες Παρασκευή και για μία εβδομάδα, επειδή τέσσερις μαθητές που φοιτούσαν σε αυτά προσβλήθηκαν από τη λεγόμενη γρίπη των χοίρων. Οι μαθητές είχαν επιστρέψει στις 19 Μαΐου από εκπαιδευτική εκδρομή στη Νέα Υόρκη, όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός κρουσμάτων. Σε εξετάσεις θα υποβληθούν άλλοι 396 μαθητές που επίσης συμμετείχαν στο ταξίδι, ανάμεσά τους και κάποιοι που φοιτούν στα σχολεία "υπό παρακολούθηση" της Σικελίας.

    Μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί κρούσματα της γρίπης Α στη Σικελία, αλλά, όπως είπε ο Φάτσιο, αν συμβεί κάτι τέτοιο τότε θα εξετασθεί το ενδεχόμενο να κλείσουν σχολεία.

    Στο μεταξύ δύο ακόμη κρούσματα της γρίπης Α (Η1Ν1) επιβεβαιώθηκαν σήμερα Σάββατο στο Χονγκ Κονγκ ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στην πυκνοκατοικημένη αυτή πόλη των επτά εκατομμυρίων κατοίκων σε έξι.

    Οι δύο νέοι ασθενείς έφθασαν το απόγευμα της Παρασκευής στο Χονγκ Κονγκ με πτήση από τις ΗΠΑ και εισήλθαν στην απομόνωση στο Νοσοκομείο Princess Margaret της πόλης, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας.

    Χθες Παρασκευή επιβεβαιώθηκε ότι η 19χρονη φοιτήτρια, η οποία επέστρεψε από τη Νέα Υόρκη στο Χονγκ Κονγκ τη Δευτέρα, έχει πράγματι προσβληθεί από την λεγόμενη γρίπη των χοίρων και αναμένεται να υποβληθούν σε εξετάσεις οι φίλοι της και όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της.

    Το πρώτο κρούσμα της γρίπης στο Χονγκ Κονγκ επιβεβαιώθηκε στις αρχές Μαΐου και πρόκειται για έναν Μεξικανό, εξαιτίας του οποίου τέθηκαν επί επτά μέρες σε καραντίνα οι 300 ένοικοι και το προσωπικό του ξενοδοχείου, όπου είχε καταλύσει.

    Είδηση: 22712

    [04] Γερμανία: Επανεξελέγη στην Προεδρία ο Χορστ Κέλερ

    Για μία δεύτερη πενταετή θητεία στη γερμανική προεδρία επανεξελέγη σήμερα Σάββατο από ένα ειδικό, ομοσπονδιακό κολέγιο εκλεκτόρων ο Χορστ Κέλερ, πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ). Ο 66χρονος Κέλερ, ο οποίος υποστηρίζεται από τους Χριστιανοδημοκράτες της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ και τους συμμάχους τους, απέσπασε απόλυτη πλειοψηφία στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας από το Σώμα των 1.124 μελών και συγκεκριμένα τον ακριβή αριθμό που απαιτούνταν για την εκλογή του, 613 ψήφους.

    Η αντίπαλός του, η 65χρονη πρώην πανεπιστημιακός Γκεσίν Σβαν, που είχε τη στήριξη των Σοσιαλδημοκρατών, απέσπασε 503 ψήφους.

    Η νίκη του Κέλερ από τον πρώτο κιόλας γύρο εκτιμάται ότι θα δώσει σημαντική ώθηση στο συντηρητικό κόμμα της Μέρκελ ενόψει των κοινοβουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου, όπου θα διεκδικήσει μία δεύτερη τετραετή θητεία.

    Είδηση: 22710


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 23 May 2009 - 16:56:59 UTC