Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-05-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Siemens: Συλλήψεις και αντιπαράθεση
  • [02] Νέα αιματοχυσία στο Ιράκ
  • [03] Οικονομία: Το βάρος στα έσοδα και την φοροδιαφυγή
  • [04] Έκανε το σπίτι του οπλοστάσιο

    [01] Siemens: Συλλήψεις και αντιπαράθεση

    Κοινωνία

    Ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση Siemens με την σύλληψη του Γιώργου Σκαρπέλη, πρώην στελέχους του ΟΤΕ και του Ηλία Γεωργίου, πρώην στελέχους της γερμανικής εταιρίας, μετά από ένταλμα του ειδικού ανακριτή, Νίκου Ζαγοριανού. Οι δύο συλληφθέντες που κατηγορούνται για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος οδηγήθηκαν το πρωί στον ανακριτή και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Δευτέρα. Είχε προηγηθεί η διαφυγή στο εξωτερικό του πρώην στελέχους της Siemens Ελλάς Χρήστου Καραβέλα, για τον οποίο έχει εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Η υπόθεση δημιούργησε νέο κύκλο πολιτικής αντιπαράθεσης.

    Προθεσμία για να απολογηθούν το πρωί της Δευτέρας έλαβαν από τον τέταρτο ειδικό ανακριτή Νίκο Ζαγοριανό οι κ. Ηλίας Γεωργίου και Γιώργος Σκαρπέλης, κατηγορούμενοι στην υπόθεση της Siemens, που συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος τους.

    Σήμερα το πρωί ο πρώην οικονομικός διευθυντής της Siemens Ηλίας Γεωργίου και ο πρώην αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Γιώργος Σκαρπέλης, προσήχθησαν στον εισαγγελέα για να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψής τους και ακολούθως στον ανακριτή.

    Ενώπιον του ανακριτή οι δυο κατηγορούμενοι υπέβαλαν αίτηση ανάκλησης του εντάλματος σύλληψής τους, η οποία απερρίφθη, οπότε παραμένουν κρατούμενοι.

    Οι Σκαρπέλης και Γεωργίου είχαν πάρει αρχικά προθεσμία για να απολογηθούν στα μέσα Ιουνίου.

    Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων τους Άγγελος Πάρσαλης και Δημήτρης Τσοβόλας σε δηλώσεις τους κατήγγειλαν διαδικασίες, που όπως είπαν, καταπατούν τα συνταγματικά δικαιώματα των κατηγορουμένων, επεσήμαναν ότι καλούνται να απολογηθούν ενώ ακόμη δεν έχει φωτοτυπηθεί ολόκληρη η δικογραφία που τους αφορά, και επιφυλάχθηκαν για τις επόμενες κινήσεις τους.

    Οι δυο κατηγορούμενοι δια των συνηγόρων, υπέβαλαν μήνυση στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Σακελάκο, σε βάρος του ανακριτή τον οποίο κατηγορούν για παράβαση καθήκοντος και υπεξαγωγή εγγράφων.

    Η μήνυσή τους θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, προκειμένου να ερευνηθεί από ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό.

    Την ίδια ώρα, προσχεδιασμένη φαίνεται πως ήταν η διαφυγή του κατηγορούμενου Χρήστου Καραβέλα στο εξωτερικό, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών:

    Το Σάββατο 23 Μάιου η αρμόδιες αρχές της Ουρουγουάης ενημερώνουν την Ελληνική Πρεσβεία για ύποπτη εισαγωγή σημαντικής ποσότητας συναλλάγματος και αγορά ακινήτου εκ μέρους οικογένειας με το όνομα Καράβελα ή Καράμπελα.

    Ζητούσαν να μάθουν αν αυτή η κίνηση που φαινόταν να σχετίζεται με την υπόθεση της Siemens ενδιέφερε τις ελληνικές αρχές. Παράλληλα οι αρχές της Ουρουγουάης δεσμεύουν τα μετρητά και το ακίνητο.

    Η αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Εξωτερικών ενημερώνεται την Δευτέρα 25 Μαΐου και ζητά οδηγίες από το διπλωματικό γραφείο Υπουργού

    .Η κ. Μπακογιάννη ενημερώνεται την Τρίτη 26 Μαΐου το πρωί και αμέσως δίνει εντολή, το τηλεγράφημα που έχει σταλεί με όλα τα στοιχεία από την Πρεσβεία μας να δοθεί στο Υπουργίο Δικαιοσύνης.

    Την Τετάρτη 27 Μαΐου ενημερώνεται ο υπουργός Νίκος Δένδιας ο οποίος με την σειρά του την Πέμπτη 27 Μαΐου ζητά από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να προχωρήσει σε όλες τις ενέργειες για την έκδοση διάταξης απαγόρευσης εξόδου για τους κατηγορούμενους στην υπόθεση της Siemens.

    Η διάταξη επιδίδεται στους κατηγορούμενους την Παρασκευή ενώ την ίδια ημέρα η Εισαγγελία ζητά από το Υπουργείο Εξωτερικών την άμεση μετάφραση του εντάλματος σύλληψης εις βάρος του Χρ. Καραβέλα προκειμένου αυτό να μετατραπεί σε ευρωπαικό. Η διαδικασία ολοκληρώνεται το ίδιο απόγευμα.

    Ο Χρήστος Καραβέλας πάντως μέσω του συνηγόρου του Ιωάννη Μαρκουλάκου, δηλώνει στην εφημερίδα "Real News" πως έφυγε από την Ελλάδα καθώς θεώρησε ότι η απόφαση για την προφυλάκισή του ήταν ειλημμένη και θα επιδιώξει να δικαστεί στην Γερμανία απ΄ όπου και ξεκίνησε η συγκεκριμένη έρευνα.

    "Οι πολίτες ζητούν λύσεις για τα προβλήματα τους, προοπτική για την χώρα. Αντί για αυτό, ο κ. Καραμανλής, υπόσχεται μεγάλα λόγια, επικοινωνιακές φιέστες, την συγκάλυψη των σκανδάλων, το κλείσιμο της Βουλής, την δραπέτευση βασικών υπόπτων στο εξωτερικό", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

    Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Ρόβλιας, ασκείσαι δριμεία κριτική στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη και τόνισε ότι για την κυβέρνηση της ΝΔ προέχει η συγκάλυψη και όχι η διαλεύκανση της υπόθεσης.

    "Τα όσα «κινηματογραφικά» συμβαίνουν στην υπόθεση Siemens, μετά και το κλείσιμο της βουλής, έχουν σκηνοθετηθεί από τη ΝΔ, στο πλαίσιο της διαχείρισης της επερχόμενης ήττας της. Η συνεχιζόμενη σιωπή της κυβέρνησης επιβεβαιώνει την ενοχή της. Ουδείς ευαισθητοποιείται, ουδείς ελέγχεται, ουδείς παραιτείται", τόνισε μεταξύ άλλων.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕΔιαβαστε επισης: 29/05/2009 12:35 - Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Siemens 27/05/2009 15:13 - Προθεσμία πήρε ο πρώην πρόεδρος της Siemens Ελλάς 26/05/2009 18:10 - Απασχολεί η αποχή, κλιμακώνεται η αντιπαράθεση 25/05/2009 14:30 - Στο "κόκκινο" η αντιπαράθεση 22/05/2009 14:19 - Αγωγές Siemens κατά Χριστοφοράκου και Μαυρίδη

    Παλαιοτερα αρθρα: 30/05/2009 14:22 - Έκανε το σπίτι του οπλοστάσιο 30/05/2009 09:30 - Έκρηξη σε κατάστημα στο Ν. Κόσμο 29/05/2009 22:47 - Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στην Αθήνα 29/05/2009 16:22 - Εγκαίνια των γραφείων του ΟΑΕΕ στη Λαμία 29/05/2009 14:49 - Εργαστήριο νόθευσης ηρωίνης είχαν δύο αλβανοί

    Επομενο >>

    Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 30 05 2009 18:26

    SEO by Artio

    Είδηση: 22940

    [02] Νέα αιματοχυσία στο Ιράκ

    Μέση Ανατολή-Ιρακ

    Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι επιθέσεις αυτοκτονίας σε ολόκληρο το Ιράκ, παρά τη διαρκή αύξηση των μέτρων ασφαλείας, αφού μόνο το τελευταίο 24ωρο περισσότεροι από δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων ένας στρατιώτης των ΗΠΑ και ένας ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας. Συγκεκριμένα, τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε μικρό λεωφορείο εξερράγη στην ανατολική επαρχία Ντιγιάλα του Ιράκ την Παρασκευή.

    Η επίθεση σημειώθηκε στην πόλη Χάλις, περίπου 80 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης, όπου κατοικούν σουνίτες, σιίτες και κούρδοι και παραμένει μια από τις πιο επικίνδυνες περιοχές του Ιράκ, παρά τη βελτίωση που η κυβέρνηση και οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι καταγράφεται όσον αφορά την ασφάλεια στην υπόλοιπη χώρα.

    Στο βορρά, στην επαρχία Νινεβέχ, ένας στρατιώτης των ΗΠΑ σκοτώθηκε από επίθεση με χειροβομβίδα εναντίον της περιπόλου στην οποία μετείχε, ανέφερε ο αμερικανός στρατός, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες

    Την ίδια ώρα, ένοπλοι είχαν κάνει έφοδο σε σπίτι στη Μοσούλη και δολοφόνησαν μια γυναίκα και την κόρη της, σύμφωνα με την Ιρακινή αστυνομία. Σύμφωνα με τις αρχές, η διπλή δολοφονία είναι η τρίτη παρόμοια μέσα σε ένα μήνα στην πόλη.

    Στην ίδια πόλη, ένας συνταγματάρχης της αστυνομίας σκοτώθηκε και τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας.

    Λίγο νωρίτερα, μια πολιτικός στην περιοχή, η Λάμια Μοχάμεντ, τραυματίστηκε, όπως και τέσσερις άμαχοι, από την έκρηξη βόμβας που είχε στόχο την ίδια.

    Τέσσερις αστυνομικοί σκοτώθηκαν αργά χθες όταν ένοπλος άρχισε να πυροβολεί εναντίον τους στην πόλη της Μοσούλης στο βόρειο Ιράκ, ανακοίνωσαν σήμερα κύκλοι της τοπικής αστυνομικής.

    Οι ίδιες πηγές πρόσθεσαν ότι η επίθεση σημειώθηκε στην περιοχή αλ Καραμάχ στην ανατολική Μοσούλη.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕΔιαβαστε επισης: 24/05/2009 11:06 - Ιράκ: επτά νεκροί μέσα σε 24 ώρες στην Μοσούλη 22/05/2009 07:33 - Ισόβια στον Αμερικανό που βίασε και σκότωσε Ιρακινή 15/05/2009 07:43 - Νέα κονδύλια στις ΗΠΑ για Ιράκ και Αφγανιστάν 12/05/2009 09:51 - Τελευταίες μέρες για τους Αυστραλούς στο Ιράκ 12/05/2009 09:23 - ΗΠΑ: Θλίψη και κατάπληξη Ομπάμα

    Παλαιοτερα αρθρα: 29/05/2009 08:01 - ΗΠΑ: Με τον Ομπάμα συναντήθηκε ο Πρόεδρος Αμπάς 29/05/2009 08:01 - Μακελειό σε τέμενος του Ιράν 25/05/2009 16:12 - Απορρίπτει την πυρηνική πρόταση της Δύσης ο Αχμαντινεζάντ 22/05/2009 09:17 - Στο Λίβανο ο Μπάιντεν 20/05/2009 12:28 - Εκτόξευση πυραύλου εδάφους-εδάφους από το Ιράν

    Επομενο >>

    SEO by Artio

    Είδηση: 22937

    [03] Οικονομία: Το βάρος στα έσοδα και την φοροδιαφυγή

    Οικονομία -

    Ειδήσεις

    Οι πολιτικές και οι κατευθύνσεις για να επιτευχθούν οι στόχοι του ελλείμματος, κάτω από 3% μέχρι το 2010, θα παρουσιάσει τη επομένη των ευρωεκλογών, Δευτέρα 8 Ιουνίου στο Ecofin ο υπουργός Οικονομίας,. Ο κ. Παπαθανασίου, από την Λειβαδιά όπου και μίλησε τόνισε ότι όλοι ρέπει να συνεισφέρουν για την μείωση του χρέους και του ελλείμματος, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής νέων φόρων καθώς όπως είπε αν χρειαστεί η κυβέρνηση θα λάβει και νέα μέτρα και δεν θα κρύψει το πρόβλημα κάτω από το χαλί.

    Το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται ήδη το σενάριο για την πρώτη φάση νέων μέτρων που αφορούν αυξήσεις φόρων σε τσιγάρα ποτά και καύσιμα. | Χρήματα στα ταμεία του δημοσίου θα μπουν επίσης από την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων καθώς και από την απόδοση τίτλων ιδιοκτησίας σε 200.000 οικογένειες, έναντι σχετικού τιμήματος.

    Με βάση τα πραγματικά στοιχεία της οικονομίας θα κριθεί, αν χρειάζονται περαιτέρω μέτρα, όπως αυξήσεις σε τέλη κυκλοφορίας, τέλη κινητής τηλεφωνίας, συντελεστές φορολόγησης εισοδημάτων που φορολογούνται αυτοτελώς, μοναδικών συντελεστών καθαρού κέρδους και επιβολή τέλους σε καρτοκινητά.

    Την ίδια ώρα, εντατικοποιούνται και οι έλεγχοι για την πάταξη της φοροδιαφυγής την οποία το υπουργείο Οικονομίας έχει χαρακτηρίσει ως "επείγουσα προτεραιότητα για την αύξηση των εσόδων του κράτους".

    Ενόψει του καλοκαιριού στο στόχαστρο των υπηρεσιών είναι εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ, τουριστικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις με αδικαιολόγητα υψηλές επιστροφές ΦΠΑ και συνεργεία αυτοκινήτων.

    Παράλληλα, για να περιοριστούν τα κρούσματα διαφθοράς, σχεδιάζονται σαρωτικές αλλαγές στο Σώμα των φοροελεγκτών.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤΔιαβαστε επισης: 29/05/2009 16:00 - Ανθεκτική η Ελληνική οικονομία σύμφωνα με τον ΙΟΒΕ 26/05/2009 19:56 - Κ. Καραμανλής: "Καταστροφική η λογική του πρόσκαιρου κέρδους" 25/05/2009 17:21 - Συστάσεις του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία 25/05/2009 08:50 - Γκάιτνερ: Γελοίες οι κατηγορίες ότι οι ΗΠΑ οδηγούνται προς το σοσιαλισμό 22/05/2009 18:59 - Άρχισε η καταβολή του επιδόματος στους συνταξιούχους

    Παλαιοτερα αρθρα: 30/05/2009 09:53 - Στην Καναδική Magna περνά η Opel 27/05/2009 19:32 - Αυστηρές οδηγίες για περικοπές δαπανών 27/05/2009 19:18 - Ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων 27/05/2009 15:08 - Νέα προγράμματα για την "πράσινη επιχειρηματικότητα" 26/05/2009 18:28 - Βελτιώνεται ο δείκτης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ

    Επομενο >>

    Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 30 05 2009 18:01

    SEO by Artio

    Είδηση: 22941

    [04] Έκανε το σπίτι του οπλοστάσιο

    Κοινωνία

    Μεγάλο αριθμό όπλων διαφόρων τύπων καθώς και πυρομαχικά έκρυβε στο σπίτι του ένας 39χρονος πρώην αξιωματικός του στρατού ο οποίος συνελήφθη από τους αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Βουλιαγμένης. Συγκεκριμένα, το παράνομο οπλοστάσιο του πρώην στρατιωτικού, αποτελούσαν μεταξύ άλλων εκρηκτική ύλες διαφόρων τύπων, αυτόματα όπλα, χειροβομβίδες, πιστόλια, περίστροφα, οβίδες, χρησιμοποιημένα αντιαεροπορικά βλήματα, χιλιάδες σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων στρατιωτικού τύπου κ.λπ

    Η σύλληψη του κατηγορουμένου για παράνομη κατοχή όπλων και εκρηκτικών έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν παρουσία Εισαγγελέα, έγινε έφοδος στο σπίτι του στο Καβούρι, όπου συνολικά, βρέθηκαν 200 κομμάτια στρατιωτικού υλικού.

    Όπλα και πυρομαχικά κατασχέθηκαν και μεταφέρθηκαν στην υποδιεύθυνση της Ασφάλειας νοτιοανατολικής Αττικής, στο Ελληνικό, όπου πυροτεχνουργοί του Στρατού εξετάζουν το υλικό και θα απομακρύνουν τα αντικείμενα που θεωρούνται επικίνδυνα.Διαβαστε επισης: 26/05/2009 14:15 - Σπίτια μεβ¦ νοημοσύνη 20/05/2009 15:11 - Κίνητρα για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε σπίτια 18/05/2009 14:55 - Δωρεά σπιτιού από τον ΟΕΚ στην οικογένεια Κούνεβα 08/05/2009 12:17 - Απόπειρα διάρρηξης στο σπίτι του Δ. Τσοβόλα 07/05/2009 08:02 - Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τον Πέρες σχετικά με το Ιράν

    Νεοτερα αρθρα: 30/05/2009 16:23 - Siemens: Συλλήψεις και αντιπαράθεση

    Παλαιοτερα αρθρα: 30/05/2009 09:30 - Έκρηξη σε κατάστημα στο Ν. Κόσμο 29/05/2009 22:47 - Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στην Αθήνα 29/05/2009 16:22 - Εγκαίνια των γραφείων του ΟΑΕΕ στη Λαμία 29/05/2009 14:49 - Εργαστήριο νόθευσης ηρωίνης είχαν δύο αλβανοί 29/05/2009 14:35 - Προκαταβολική καταδίκη της βίας

    Επομενο >>

    SEO by Artio

    Είδηση: 22939


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 30 May 2009 - 17:00:43 UTC