Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-05-31

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανέβασε τους τόνους ο κ. Καραμανλής
  • [02] Σκληρή κριτική από το Γ. Παπανδρέου από τη Λάρισα

    [01] Ανέβασε τους τόνους ο κ. Καραμανλής

    Σφοδρή επίθεση εναντίον του ΠΑΣΟΚ, το οποίο για μία ακόμη φορά κατηγόρησε για ανευθυνότητα, εξαπέλυσε από την Λαμία όπου μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση ο Πρωθυπουργός. Ο κ. Καραμανλής μιλώντας σε μια ογκώδη συγκέντρωση, είπε ότι απέναντι στα ψεύτικα διλήμματα απαντά με θετική πρόταση, εθνική συνεννόηση και εθνική συστράτευση, για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της διεθνούς κρίσης και έκανε εκτενή αναφορά στα έργα στη Φθιώτιδα και τη Στερεά Ελλάδα, αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις, τονίζοντας πως θα ακολουθήσει νέο κύμα μεταρρυθμίσεων, ώστε η Ελλάδα να βγει, όσο το δυνατόν πιο αλώβητη από τη διεθνή θύελλα.

    Στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός είπε ότι όλοι στην Κυβέρνηση, επικεντρώνουμε την έγνοιά μας στα μεγάλα ζητήματα του τόπου. Πάνω απ' όλα, μας απασχολεί η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της σφοδρότερης οικονομικής κρίσης των τελευταίων 80 χρόνων.

    Κάνοντας εκτενή αναφορά στο κυβερνητικό έργο μίλησε για την αναβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης, την Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση, τον ολοκληρωμένο Χωροταξικό Σχεδιασμό, τη Νέα Ενεργειακή Πολιτική και το πρόγραμμα των έργων υποδομής, ύψους 19 δις ευρώ που μπήκε ήδη σε εφαρμογή.

    Κρίση

    Το ότι η Ελλάδα παραμένει μία από τις ελάχιστες χώρες της Ευρωζώνης με θετικό πρόσημο ανάπτυξης, υποστήριξε ο κ. Καραμανλής αναφερόμενος στην διεθνή οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις τονίζοντας πως σε όλα αυτά, η χώρα μας επέδειξε καλύτερες αντοχές και έχει σε κρίσιμους τομείς επιδόσεις καλύτερες από πολλές άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες.

    Πάντως επεσήμανε ότι η πιο μεγάλη αδυναμία της Οικονομίας μας βρίσκεται στο χρέος που άφησαν οι Κυβερνήσεις του χτες, αφού μόνο για τους τόκους του, πληρώνουμε φέτος 12 δις ευρώ.

    Όπως τόνισε η κυβέρνηση απαντά με έργα και πολιτικές ευθύνης στην παγκόσμια πρόκληση. "Όλες οι δράσεις μας συγκλίνουν σε ένα τρίπτυχο: Σταθερότητα στους ταραγμένους καιρούς. Ασφάλεια για όλους. Ετοιμότητα για την επόμενη μέρα".

    Κεντρική Ελλάδα

    Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά που έκανε ο πρωθυπουργός και στα έργα που υλοποιούνται στην Φθιώτιδα λέγοντας: "Αξιοποιήσαμε τα τελευταία χρόνια και αξιοποιούμε σήμερα τεράστιους κοινοτικούς πόρους, για τη δημιουργία σύγχρονων υποδομών. Οι αγρότες μας θα έχουν επιπλέον άμεσες κοινοτικές ενισχύσεις, που ξεπερνούν τα 18 δις ευρώ.

    Η Στερεά Ελλάδα έχει στη νέα περίοδο το δικό της μερίδιο, που φτάνει σχεδόν τα 2,4 δις ευρώ. Σημειώνω ακόμη ότι από το Γ΄ ΚΠΣ χρηματοδοτήθηκαν στη Φθιώτιδα πάνω από 1.100 έργα και δράσεις, με συνολικό προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 2 δις ευρώ. Δεν λύθηκαν βέβαια όλα τα προβλήματα. Δεν έκλεισαν όλα τα κενά. Μένουν να γίνουν πολλά ακόμα. Το έργο όμως που έγινε στη Φθιώτιδα, αλλά και αυτό που υλοποιείται σήμερα είναι εξαιρετικά σημαντικό".

    Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ

    "Αντί να αλλάξουν, βουλιάζουν στην προσπάθειά τους να δραπετεύσουν από τα δύσκολα. Βουλιάζουν στην κινδυνολογία, που οι ίδιοι κατασκευάζουν σε βάρος της ίδιας της χώρας", είπε ο κ. Καραμανλής επικρίνοντας το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την στάση που τηρεί απέναντι σε όλα τα θέματα.

    "Όταν η κρίση διογκωνόταν σε ολόκληρο τον Κόσμο, όταν οι πολιτικές δυνάμεις σ' όλο τον Κόσμο βρίσκονταν σε εγρήγορση, όταν οι πολίτες είχαν αρχίσει να ανησυχούν, το ΠΑΣΟΚ και η ηγεσία του αρνούνταν ακόμα και την ύπαρξη της κρίσης.

    Όταν διαπίστωσαν πως δεν έχουν θέσεις για τα δύσκολα, όταν διαπίστωσαν πως έχει κόστος η ανάπτυξη σοβαρών προτάσεων, προσπάθησαν να εκτρέψουν το δημόσιο διάλογο στα μονοπάτια του γκρίζου. Επιχείρησαν να πολιτικοποιήσουν τη Δικαιοσύνη και να ποινικοποιήσουν την πολιτική. Ξεκίνησαν μια ανερμάτιστη και αβάσιμη σκανδαλολογία. Άφησαν στην άκρη τις πολιτικές για τα πραγματικά προβλήματα και κατέφυγαν σε ύβρεις για «βαρβάρους".Διαβαστε επισης: 31/05/2009 09:50 - Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ-Ομιλία στη Λαμία 29/05/2009 16:32 - Γ. Καρατζαφέρης: "Μπορούμε να συνυπάρξουμε με τη Ν.Δ." 29/05/2009 16:22 - Εγκαίνια των γραφείων του ΟΑΕΕ στη Λαμία 29/05/2009 15:30 - Κ. Καραμανλής: «Ναι» στην Ε.Ε., στη σταθερότητα, στη σιγουριά 28/05/2009 10:57 - Στην "τάξη του μέλλοντος" ο Κ.Καραμανλής

    Νεοτερα αρθρα: 31/05/2009 20:47 - Σκληρή κριτική από το Γ. Παπανδρέου από τη Λάρισα 31/05/2009 20:21 - Πρώτα τα εθνικά θέματα για το ΛΑΟΣ

    Παλαιοτερα αρθρα: 31/05/2009 14:02 - Παπανδρέου: "Στην τύχη τους οι αγρότες" 31/05/2009 11:03 - Α. Τσίπρας: "Καταδικάστε το δικομματισμό" 31/05/2009 10:59 - Παπαρήγα: "Πείτε όχι στα κόμματα του ευρωμονόδρομου" 31/05/2009 10:30 - Σε Βόλο και Λάρισα ο Παπανδρέου 30/05/2009 19:14 - Στην τελική ευθεία για την ευρωκάλπη-Δημοσκοπήσεις

    Επομενο >>

    SEO by Artio

    Είδηση: 22957

    [02] Σκληρή κριτική από το Γ. Παπανδρέου από τη Λάρισα

    Τους υψηλούς τόνους διατήρησε και από την Λάρισα όπου μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο οποίος άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στο πρωθυπουργό, ενώ ζήτησε από τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες ώστε να αλλάξει η πορεία της χώρας. Ο κ. Γ. Παπανδρέου μιλώντας στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ στην κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και στα συμφέροντα τονίζοντας ότι τα συμφέροντα φοβούνται το ΠΑΣΟΚ και για αυτό το χτυπούν όπως μπορούν πριμοδοτώντας τους μικρότερους και την αποχή.

    Ο πρόεδρος του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισήμανε ότι μικρά και μεγάλα συμφέροντα καλοπερνάμε με την κυβέρνηση Καραμανλή ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι φοβούνται τη μεγάλη αλλαγή τρέμοντας μια κυβέρνηση προοδευτική με βούληση για νέα πορεία.

    Ο ελληνικός λαός τόνισε με την ψήφο του στις 7 του Ιούνη θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα σε κάθε εξωθεσμικό κέντρο και στο πλαίσιο αυτό κάλεσε τους πολίτες ακόμα και τους ψηφοφόρους της ΝΔ να δώσουν το παρών στην κάλπη ώστε να αλλάξει πορεία η χώρα.

    Στην ομιλία του ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την πεποίθηση του για νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές κατηγορώντας την κυβέρνηση της ΝΔ για παραμύθια και βαρβαρότητες την τελευταία πενταετία.

    Εκτενής ήταν και η αναφορά του κ Παπανδρέου στα σκάνδαλα, για τα οποία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, απευθύνθηκε στον Πρωθυπουργό λέγοντας, "ντροπή σας κύριε Καραμανλή", και ειδικότερα για τη Siemens και ειδικότερα για την περιβόητη MAYO, είπε ότι η Κυβέρνηση Καραμανλή στηρίζει κλέφτικα, ελπίζοντας και πάλι να τα κουκουλώσει.

    "Υπάρχουν συμφέροντα που σήμερα βολεύονται και καλοπερνάνε με την ανομία, την ατιμωρησία, την αδικία, την ανισότητα. Συμφέροντα που δεν μπορούν να επιβιώσουν σε ένα κράτος δικαίου. Για αυτούς ο μόνος φόβος είναι το ΠΑΣΟΚ. Κανέναν άλλον δεν φοβούνται. Διότι μόνο το ΠΑΣΟΚ σήμερα εγγυάται μια άλλη πορεία για την διακυβέρνηση της χώρας» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου μιλώντας απόψε στην Λάρισα.

    Ο Γ. Παπανδρέου είπε ότι το ΠΑΣΟΚ εγγυάται κυβέρνηση αξιόπιστη και δυναμική και πρόσθεσε ότι «γι' αυτό και θα μας χτυπούν όπως μπορούν, γι' αυτό θέλουν να πριμοδοτούν τους μικρότερους και την αποχή, (καθώς) φοβούνται την μεγάλη αλλαγή».

    Επανέλαβε το μήνυμα «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» ενώ απευθύνθηκε «ιδιαίτερα στους συμπολίτες μας που έχουν απογοητευτεί και θεωρούν ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο», αλλά και στους ψηφοφόρους της ΝΔ «που εμπιστεύτηκαν και ένοιωσαν την εγκατάλειψη» λέγοντας ότι «τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει αν μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια» και καλώντας τους να δώσουν μαζί με το ΠΑΣΟΚ και με την ψήφο τους το μήνυμα ότι αυτή η χώρα μπορεί καλύτερα και αξίζει περισσότερα.

    "Ψήφος στη ΝΔ, είναι ψήφος σε αυτούς που βύθισαν την Ελλάδα σε κρίση οικονομική, θεσμική, πολιτική και αξιών. Είναι ψήφος στους υπαίτιους της διαφθοράς και της παραγραφής! Είναι ψήφος σ' αυτούς που επενδύουν στο ψέμα! Είναι ψήφος σε αυτούς που ζουν προστατευμένοι από την πραγματικότητα που ζει καθημερινά ο πολίτης» είπε ο κ. Παπανδρέου υπογραμμίζοντας ότι «η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι ψήφος ελπίδας, ψήφος για τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος και ανοίγει τον δρόμο για να αποκτήσει η χώρα σοβαρή και αξιόπιστη κυβέρνηση».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η μάχη της 7ης Ιουνίου είναι «μια μάχη για να βάλουμε τέλος στις πολιτικές της βαρβαρότητας» και πρόσθεσε ότι «όταν το είπα αυτό, η κυβέρνηση έκανε ότι δεν καταλαβαίνει και διέπραξε μια ακόμη βαρβαρότητα χρησιμοποιώντας τους ψηφοφόρους της ΝΔ σαν ανθρώπινη ασπίδα για να κρύψουν το σκάνδαλο της πολιτικής τους».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι δεν ευθύνονται οι ψηφοφόροι της ΝΔ, για «τις πολιτικές που κάνουν τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους, δεν έχουν καμιά ευθύνη για την θεσμική βαρβαρότητα που διαπράχθηκε όταν έκλεισαν τη Βουλή για να πετύχουν την παραγραφή, καμιά ευθύνη για την ανομία και την ατιμωρησία των ισχυρών, για τη βαρβαρότητα των stage, που κρατάει χιλιάδες νέα παιδιά στην ομηρεία και καταρρακώνει την αξιοπρέπειά τους, για τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που έχασαν τα ασφαλιστικά ταμεία με την απάτη των ομολόγων, για τη λεηλασία της δημόσιας γης, της δημόσιας περιουσίας, για το μέγα σκάνδαλο του Βατοπαιδίου, για τα εκατομμύρια που χάνονται στη μαύρη τρύπα της διαφθοράς».

    Επέκρινε την κυβέρνηση για το σύνολο της αγροτικής πολιτικής της και για το ότι ήταν «ουσιαστικά απούσα από κάθε διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες», αναφέρθηκε στα 10 μέτρα άμεσης στήριξης των αγροτών για την αντιμετώπιση της κρίσης που είχε προτείνει το ΠΑΣΟΚ, καθώς και σε άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Θεσσαλία όπως ή σύνδεσή της με την Εγνατία, τα έργα της Κάρλας και τα προβλήματα στην βιομηχανία μετάλλου, τσιμέντου και κατασκευών.

    "Η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη ψήφος που δίνει κυβερνητική προοπτική στα όνειρα του λαού μας», είπε ο κ. Παπανδρέου καλώντας να «μην πάει ούτε μια ψήφος χαμένη, αλλά να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και τονίζοντας ότι η «ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη που «φωνάζει» ότι μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή μας με τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές και τη νίκη και αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές".

    ΠΗΓΗ: ΝΕΤΔιαβαστε επισης: 31/05/2009 10:30 - Σε Βόλο και Λάρισα ο Παπανδρέου 25/05/2009 13:40 - Γ. Παπανδρέου: Τόνωση της οικονομίας, ενίσχυση της πρόνοιας 24/05/2009 10:43 - Τριπλή επίθεση Καραμανλή 15/05/2009 17:14 - Το Μπενάκη τιμά το Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας 13/05/2009 12:58 - Στην Κίνα ο Γ. Παπανδρέου

    Παλαιοτερα αρθρα: 31/05/2009 20:21 - Πρώτα τα εθνικά θέματα για το ΛΑΟΣ 31/05/2009 20:02 - Ανέβασε τους τόνους ο κ. Καραμανλής 31/05/2009 14:02 - Παπανδρέου: "Στην τύχη τους οι αγρότες" 31/05/2009 11:03 - Α. Τσίπρας: "Καταδικάστε το δικομματισμό" 31/05/2009 10:59 - Παπαρήγα: "Πείτε όχι στα κόμματα του ευρωμονόδρομου"

    Επομενο >>

    Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 31 05 2009 21:01

    SEO by Artio

    Είδηση: 22959


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 31 May 2009 - 20:59:53 UTC