Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-06-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ¶καρπες οι έρευνες για το αεροσκάφος της Air France
  • [02] Επίσκεψη Καραμανλή στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής
  • [03] Διαφάνεια για όλους και για όλα
  • [04] Πρόγραμμα απόσυρσης των παλιών κλιματιστικών
  • [05] Δελτία κοινωνικού τουρισμού για δικαιούχους του ΟΓΑ
  • [06] Αδιάλλακτα τα Σκόπια για την ονομασία
  • [07] Παρέμβαση σωτηρίας του Μπράουν
  • [08] Φεστιβάλ Τεχνών και Νέων Τεχνολογιών' 09
  • [09] Εντοπίστηκαν τα γονίδια που σχετίζονται με τον καρκίνο των όρχεων
  • [10] Επίσκεψη μαθητών του Αρσακείου Τιράνων στον Κ. Παπούλια
  • [11] Τέλος εποχής για την General Motors
  • [12] 20.000 θέσεις εργασίας από τη συνεργασία ΚΕΔΚΕ- ΟΑΕΔ- Υπ. απασχόλησης
  • [13] Απάτη με μαϊμού διαδικτυακή εταιρεία
  • [14] Ήπιας μορφής το 5ο κρούσμα της νέας γρίπης

    [01] ¶καρπες οι έρευνες για το αεροσκάφος της Air France

    Ειδήσεις

    Σε συναγερμό βρίσκονται οι Αρχές τόσο της Γαλλίας, όσο και της Βραζιλίας μετά την εξαφάνιση από τα ραντάρ ενός Airubs Α330 της Air France με 228 επιβάτες που εκτελούσε την πτήση από το Ρίο ντε Τζανέιρο στο Παρίσι, ενώ οι αερολιμενικές αρχές εκτιμούν ότι δεν υπάρχει πλέον καμία ελπίδα για την πτήση. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το Airbus A330 της αεροπορικής εταιρείας Air France, εξαφανίσθηκε από τα ραντάρ σήμερα στις 09.00 (ώρα Ελλάδας) στα ανοικτά των ακτών της Βραζιλίας και σε απόσταση που υπολογίζεται στα 300 χλμ από τις ακτές, ενώ εκτελούσε πτήση από το Ρίο ντε Τζανέιρο στο Παρίσι μεταφέροντας 228 επιβάτες.

    Το αεροσκάφος που εξακολουθεί να αγνοείται, παρά τη γιγαντιαία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που έχει τεθεί σε εφαρμογή από το πρωί, επρόκειτο να προσγειωθεί στις 11.10 (τοπική ώρα, 12.10 ώρα Ελλάδας) στο παρισινό αεροδρόμιο του Ρουασί. Αν και ακόμη οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, οι αερολιμενικές αρχές της Γαλλίας είναι απαισιόδοξες για την τύχη του αεροσκάφους. Δεν υπάρχει πλέον "καμιά ελπίδα" για την πτήση της Air France που εκτελούσε δρομολόγιο από το Ρίο ντε Τζανέιρο στο Παρίσι δηλώνουν οι αρχές στο Παρίσι, ενώ ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί εξέφρασε "μεγάλη ανησυχία" για τις πληροφορίες σχετικά με την πτήση αυτή.

    Τα αίτια της πτώσης

    Όπως αναφέρεται το πλήρωμα του αεροσκάφους, πριν εξαφανιστεί από τα ραντάρ, στην τελευταία του επικοινωνία με τον πύργο ελέγχου είχε αναφέρει κάποιο τεχνικό πρόβλημα, καθώς και ότι στην περιοχή επικρατούσε κακοκαιρία η οποία, όπως εκτιμάται ίσως και να αποτέλεσε την αιτία της πτώσης του αεροσκάφους. Όσον αφορά στα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους, πάντως, σύμφωνα με τον διευθυντή επικοινωνίας της γαλλικής αεροπορικής εταιρείας Φρανσουά Μπρούς, η πιο πιθανή εκδοχή είναι ότι το αεροπλάνο της Air France να επλήγη από κεραυνό. "Το πιο πιθανό είναι ότι το αεροπλάνο κεραυνοβολήθηκε", είπε ο Μπρους στους δημοσιογράφους. "Το αεροπλάνο εισήλθε σε ζώνη καταιγίδων με ισχυρές αναταράξεις που προκάλεσαν δυσλειτουργίες", πρόσθεσε. Η Air France ανακοίνωσε πως το αεροπλάνο της, το οποίο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ ενώ εκτελούσε πτήση από το Ρίο ντε Τζανέιρο στο Παρίσι, έστειλε αυτόματο μήνυμα στις 05.14 (ώρα Ελλάδας) αναφέροντας "βλάβη στο ηλεκτρικό κύκλωμα" αφού πέρασε μέσα από μια καταιγίδα με ισχυρές αναταράξεις.

    Παρά την τοποθέτησή του όμως, να αποφύγει τη σεναριολογία σχετικά με την εξαφάνιση του αεροσκάφους, προκειμένου να μην υπάρξει παραπληροφόρηση, θέλησε ο γάλλος υφυπουργός Μεταφορών Ντομινίκ Μπισερό, ο οποίος εκτίμησε ότι η "οποιαδήποτε υπόθεση θα είναι ψευδής και λανθασμένη".

    Ο Μπισερό ζήτησε να υπάρξει "σύνεση" για τα αίτια της εξαφάνισης του αεροσκάφους. "Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε απολύτως τίποτα. Η οποιαδήποτε υπόθεση θα είναι ψευδής και λανθασμένη", δήλωσε στους δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο Ρουασί, όπου θα συναντηθεί με τους συγγενείς των επιβατών.

    "Έχω επαρκή εμπειρία για να γνωρίζω ότι κυκλοφορούν πολλές πληροφορίες. Ας μην βιαστούμε. Το οφείλουμε στις οικογένειες", πρόσθεσε.

    Πέραν τούτου, ένας ακόμη λόγος που κάνει τις Αρχές Γαλλίας και Βραζιλίας να θεωρούν δεδομένη την συντριβής του αεροσκάφους, είναι ότι το επιβατικό αεροπλάνο της Air France, θα είχε μείνει από καύσιμα αν εξακολουθούσε να πετάει ως τώρα, δήλωσε σήμερα ο γάλλος υπουργός Οικολογίας και Ενέργειας Ζαν-Λουί Μπορλό. "Ως τώρα θα είχαν εξαντληθεί τα αποθέματα κηροζίνης έτσι πρέπει δυστυχώς τώρα να αντιμετωπίσουμε το πιο τραγικό σενάριο", δήλωσε ο Μπορλό.

    Επιχείρηση εντοπισμού

    Για τον εντοπισμό του αεροσκάφους, ήδη έχει οργανωθεί γιγαντιαία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από τις Αρχές της Βραζιλίας με την συμμετοχή πλοίων, ελικοπτέρων και αεροπλάνων. Η Πολεμική Αεροπορία της Βραζιλίας ξεκίνησε νωρίς σήμερα το πρωί έρευνες στα ανοικτά των ακτών της χώρας αναζητώντας το Airbus 330-200 της Air France, το οποίο είχε 228 επιβαίνοντες. Ο εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας της Βραζιλίας Χένρι Ουίσλον δήλωσε ότι αεροπλάνα απογειώθηκαν από το νησί Φερνάντο ντε Νορόνια, στα ανοικτά της βορειοανατολικής ακτής της Βραζιλίας, για να αναζητήσουν το αεροπλάνο της Air France. Το αεροπλάνο, είχε "προχωρήσει πολύ" πάνω από τον Ατλαντικό όταν εξαφανίσθηκε από τις οθόνες των ραντάρ, ανακοίνωσε η Πολεμική Αεροπορία της Βραζιλίας.

    300 χλμ ανατολικά των νήσων Φερνάντο ντε Νορόνια, οι έρευνες

    Την εκτίμηση ότι το αεροπλάνο της Air France, θα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση 300 χιλιομέτρων ανατολικά των νήσων Φερνάντο ντε Νορόνια, εξέφρασε με βάση υπολογισμούς του βραζιλιάνος ειδικός σε θέματα αεροπορικής ασφάλειας.

    Το αεροπλάνο "βρίσκεται το μέγιστο σε απόσταση 300 χιλιομέτρων ανατολικά των νήσων Φερνάντο ντε Νορόνια, προς την κατεύθυνση του Ντακάρ", δήλωσε ο σμήναρχος εν αποστρατεία των βραζιλιάνικων ενόπλων δυνάμεων Γουστάβο Αντόλφο Φράνκο Φερέιρα,.

    Καθώς τα νερά σε αυτήν τη ζώνη δεν είναι παγωμένα, ο Φερέιρα δεν απέκλεισε την πιθανότητα να βρεθούν επιζώντες, στην περίπτωση που οι πιλότοι κατάφεραν να προσθαλασσώσουν με επιτυχία το αεροπλάνο κοντά στα νησιά αυτά, το ανατολικό άκρο των οποίων βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 χιλιομέτρων από τις βραζιλιάνικες ακτές.

    Ωστόσο ο Φερέιρα έκρινε "λίγο πιθανό" να κατέστη δυνατή μια προσθαλάσσωση του Airbus της Air France, καθώς το αεροπλάνο αντιμετώπιζε ηλεκτρική βλάβη.

    Από την πλευρά του ο μαροκινός υπουργός Μεταφορών Καρίμ Γέλαμπ δήλωσε πως το Airbus της Air France "δεν εντοπίστηκε ούτε από το κέντρο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας του Μαρόκου".

    Η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας

    Όσον αφορά στην επίσημη θέση της εταιρείας, η Air France επιβεβαίωσε ότι "δεν έχει νέα" από την πτήση AF 447 από το Ρίο ντε Τζανέιρο στο Παρίσι, η οποία εξαφανίσθηκε το πρωί από τις οθόνες των ραντάρ πάνω από τον Ατλαντικό ωκεανό. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεί, το αεροπλάνο Airbus 330-200 μετέφερε 216 επιβάτες ενώ τα μέλη του πληρώματος ήταν 12. "Η Air France με λύπη της ανακοινώνει πως δεν έχει νέα από την πτήση AF 447 που εκτελούσε δρομολόγιο από το Ρίο στο Παρίσι με 216 επιβάτες και συμμερίζεται τη συγκίνηση και την ανησυχία των οικογενειών", δήλωσε εκπρόσωπος της γαλλικής εταιρείας. Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι συγγενείς των ανθρώπων που ταξίδευαν με την πτήση AF 447 έχουν μεταφερθεί σε ειδικό χώρο του αεροδρομίου Σαρλ ντε Γκολ.

    Είδηση: 22984

    [02] Επίσκεψη Καραμανλή στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής

    Το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Είδε από κοντά τους χάρτες ενημέρωσης των πυροσβεστών και στις δηλώσεις του τόνισε πως η Πυροσβεστική είναι έτοιμη να κάνει το καθήκον της για να προστατεύσει τις περιουσίες και τις ζωές των πολιτών. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα μέτρα ενίσχυσης του πυροσβεστικού Σώματος, συγχαίροντας κι ευχαριστώντας ταυτόχρονα τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος για τη συνέπεια και την αυτοθυσία με την οποία κάνουν τη δουλειά τους.

    Περαιτέρω ενίσχυση της Πυροσβεστικής

    "Το Πυροσβεστικό Σώμα είναι έτοιμο να επιτελέσει το καθήκον του και αυτό το καλοκαίρι. Τόσο από πλευράς στελεχιακού δυναμικού, όσο και από πλευράς μέσων, υλικοτεχνικής υποδομής" δήλωσε κατά την επίσκεψή του ο Κώστας Καραμανλής.

    Στην αποστολή του για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών καθώς και την προστασία του περιβάλλοντος, το Πυροσβεστικό Σώμα έχει επιπρόσθετα την πολύτιμη συνδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των στελεχών της Δασικής Υπηρεσίας, της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας αλλά και της Πολεμικής Αεροπορίας, σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

    Για την περαιτέρω ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων για τη φετινή αντιπυρική περίοδο:

    βΆ στον υπάρχοντα στόλο των 1.500 υδροφόρων οχημάτων, προστέθηκαν ήδη 68 νέα και πρόκειται να παραληφθούν σύντομα άλλα 50, βΆ επιπλέον εντάχθηκαν και 45 βοηθητικά οχήματα, βΆ για την περαιτέρω ενίσχυση του στόλου μέσων αεροπυρόσβεσης -ο οποίος είναι ένας από τους μεγαλύτερους διεθνώς- ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός για τη μίσθωση 16 ελικοπτέρων, και βΆ σε ό,τι αφορά το προσωπικό, ολοκληρώθηκε η πρόσληψη 553 νέων πυροσβεστών, οι οποίοι ενσωματώθηκαν στη δύναμη του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ στα μέσα Μαΐου εισήλθαν στη Σχολή Πυροσβεστών άλλοι 240 νέοι δόκιμοι πυροσβέστες. Επαναπροσλήφθησαν εξάλλου 5.500 εποχικοί υπάλληλοι, που διαθέτουν ιδιαίτερα πλούσια εμπειρία στη δασοπυρόσβεση.

    Όπως τόνισε ο κ. Καραμανλής, σημαντικό ρόλο στην πρόληψη και την προστασία του δασικού μας πλούτου, παίζουν και οι εθελοντές, "οι ενεργοί πολίτες που κάθε φορά σπεύδουν να συνδράμουν το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος. Τους τιμούμε, τους ευχαριστούμε και βέβαια, τους ενθαρρύνουμε και τους ενισχύουμε, κυρίως μέσω προγραμμάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης".

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ Σχετικά άρθρα: Ανέβασε τους τόνους ο κ. Καραμανλής

    Ευρωεκλογές 2009

    Είδηση: 22980

    [03] Διαφάνεια για όλους και για όλα

    Συνέντευξη για όλα τα θέματα της επικαιρότητας έδωσε το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου. Κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό, ότι έχει αναλάβει την ευθύνη της συγκάλυψης, της ανομίας και της ατιμωρησίας και είπε ότι η Κυβέρνηση είναι όμηρος και ζει με τον φόβο των καθημερινών αποκαλύψεων. "Δεν είμαι εγώ αυτός που θα λέω, ότι το νόμιμο είναι και ηθικό", τόνισε ο κύριος Παπανδρέου και πρόσθεσε, ότι "στην Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, εκτός από τους νόμους, θα υπάρχουν κανόνες δεοντολογίας».

    Πρόσθεσε επίσης ότι θα επιδιώξει την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στο πολιτικό σύστημα, εκτίμησε ότι η Κυβέρνηση δεν θα αντέξει ως το Μάρτιο και θα προσφύγει νωρίτερα σε εκλογές και σημείωσε ότι στις ευρωεκλογές η ψήφος σημαίνει αλλαγή ρότας για τη χώρα ενώ τίχθηκε υπέρ των συνεργασιών ακόμη και εάν το ΠΑΣΟΚ εξασφαλίσει αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές.

    Ο κ. Παπανδρέου έστειλε μήνυμα στη νέα γενιά για την άξια των κοινωνικών και των πολίτικων αγώνων, τονίζοντας ότι με την ψήφο τους μπορούν να αλλάξουν την πορεία του τόπου. «Η συγκέντρωση στη Λάρισα είναι μια ένδειξη της ανάγκης του λαού για αλλαγή αλλά και μια ένδειξη ότι τίποτα δεν έκανε η Κυβέρνηση της ΝΔ. Οι ενισχύσεις από την ΕΕ δεν έχουν κατανεμηθεί σωστά και υπάρχει και χαράτσι για να πάρει ο αγρότης τις επιδοτήσεις που δικαιούται», τόνισε ο κ. Παπανδρέου και συμπλήρωσε: «Η ΝΔ έχασε το στοίχημα να βάλει την ελληνική γεωργία σε μια πράσινη, ανταγωνιστική ανάπτυξη».

    «Εγώ έστειλα φυλακή το Γιώργο Κασκέτα. Ότι λέω το πιστεύω, το εννοώ και το κάνω», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου αναφερόμενος στα σκάνδαλο και στη διαφθορά και συμπλήρωσε: «Είναι απίστευτη προπαγάνδα ότι ο Πρωθυπουργός δεν έχει ευθύνη διότι έχει αναλάβει τις ευθύνες της συγκάλυψης, της ανομίας και της ατιμωρησίας, διότι στη ΝΔ πιστεύουν ότι είναι μικρότερο το κόστος της συγκάλυψης από αυτό της αποκάλυψης. Με το κλείσιμο της Βουλής παραγράφηκαν οι ευθύνες, αλλά δεν έκλεισαν οι υποθέσεις. Η Κυβέρνηση είναι υπό εκβιασμό από τους ενόχους, από αυτούς που συγκαλύπτει. Είναι τραγική η κατάσταση. Ο Πρωθυπουργός έχει την πρώτη ευθύνη.

    "Εμείς λέμε διαφάνεια για όλους και για όλα. Θα επανέλθουμε στα σκάνδαλα, όχι για να εκδικηθούμε αλλά να ξεκαθαρίσουν όλες αυτές οι υποθέσεις και να μπορεί να λειτουργήσει επιτέλους αυτός ο τόπος. Το βασικό πρώτο μας μέλημα είναι να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη του πολίτη στο κράτος, στην πατρίδα, στη δημοκρατία».

    "Δεν υποσχόμαστε, όπως ο κ. Καραμανλής και την επόμενη τα ξέχασε όλα. Εμείς ότι λέμε το εννοούμε. Λέει όχι σπατάλες. Συμφωνούμε. Στα νοσοκομεία, όλα με μια σωστή μηχανοργάνωση μπορούν να μειωθούν και να εξοικονομήσουμε τεράστια ποσά. Εάν τα βάρη δεν κατανέμονται με δίκαιο τρόπο τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για δημοκρατία. Πρέπει λοιπόν να υπάρχει ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα. Πρέπει να σταματήσει να υπάρχει η πελατειακή σπάταλη και η διαφθορά στο Δημόσιο. Και φυσικά δεν μπορεί να υπάρξει πάγωμα μισθών στο Δημόσιο».

    Εμείς λέμε διαφάνεια για όλους και για όλα. Θα επανέλθουμε στα σκάνδαλα, όχι για να εκδικηθούμε αλλά να ξεκαθαρίσουν όλες αυτές οι υποθέσεις και να μπορεί να λειτουργήσει επιτέλους αυτός ο τόπος. Το βασικό πρώτο μας μέλημα είναι να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη του πολίτη στο κράτος, στην πατρίδα, στη δημοκρατία».

    «Δεν υποσχόμαστε, όπως ο κ. Καραμανλής και την επόμενη τα ξέχασε όλα. Εμείς ότι λέμε το εννοούμε. Λέει όχι σπατάλες. Συμφωνούμε. Στα νοσοκομεία, όλα με μια σωστή μηχανοργάνωση μπορούν να μειωθούν και να εξοικονομήσουμε τεράστια ποσά. Εάν τα βάρη δεν κατανέμονται με δίκαιο τρόπο τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για δημοκρατία. Πρέπει λοιπόν να υπάρχει ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα. Πρέπει να σταματήσει να υπάρχει η πελατειακή σπάταλη και η διαφθορά στο Δημόσιο. Και φυσικά δεν μπορεί να υπάρξει πάγωμα μισθών στο Δημόσιο».

    Βασικό στοιχείο της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ τις πρώτες 100 μέρες θα είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα με μέτρα, όπως νέος εκλογικός νόμος, μέτρα για τη διαφάνεια, καθαρές σχέσεις με τα ΜΜΕ, διαφανή Δημόσια Διοίκηση, αξιοκρατία και δημοσίευση κάθε υπουργικής απόφασης στο διαδίκτυο, αλλιώς δεν θα ισχύει η υπουργική απόφαση».

    Σχετικά με την οικονομική κρίση τόνισε ότι από τις πρώτες μέρες θα υλοποιήσει ενα σχέδιο τόνωσης της οικονομίας, με δημοσιονομικά μετρά και προώθηση ενός νέου προτύπου ανάπτυξης, σχέδιο το όποιο θα γίνει βάσει επαναδιαπραγμάτευσης με τους εταίρους στην Ε.Ε.

    Σε ότι αφόρα τις εργασιακές σχέσεις ανέφερε ότι θα μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι που καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες και θα μπει τέλος στις λογικές που θέλουν μορφές εργασιακών σχέσεων, όπως το μπλοκάκι, η ενοικίαση εργαζομένων, η ανασφάλιστη εργασία και οι απλήρωτες υπερωρίες, ενώ προανήγγειλε την ένταξη 300 χιλιάδων επιπλέον συνταξιούχων στο ΕΚΑΣ.

    Είδηση: 22977

    [04] Πρόγραμμα απόσυρσης των παλιών κλιματιστικών

    Από τη Δευτέρα 8 Ιουνίου και για 6 μήνες οι πολίτες θα μπορούν να προχωρήσουν στην απόσυρση των παλαιών ενεργοβόρων κλιματιστικών τους με ταυτόχρονη επιδότηση 35% της τιμής για την αγορά καινούργιου, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, τονίζοντας ότι εντάσσεται στην πολιτική του Υπουργείου για την προώθηση της πράσινης ενέργειας. Θα υπάρχει όριο 500 ευρώ στο ύψος της επιδότησης ενώ κάθε καταναλωτής θα μπορεί να αποσύρει μέχρι δύο συσκευές μεγέθους 9.000-24.000 BTU. Βασική προϋπόθεση είναι η απόκτηση κλιματιστικού υψηλής ενεργειακής κλάσης (inverter A ή Β στις μεγάλες συσκευές).

    Έκπτωση έως 500 ευρώ

    Ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 15 εκατ. ευρώ, αφορά όλες τις περιοχές στην ελληνική επικράτεια και αφορά αντικατάσταση παλαιάς συσκευής η οποία είναι εν λειτουργία και δεν βρίσκεται σε επαγγελματικούς χώρους.

    Μέσω της εν λόγω δράσης εκτιμάται ότι θα αποσυρθούν 50.000 με 60.000 κλιματιστικά. Αυτό σημαίνει μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 20 γιγαβατώρες σε ετήσια βάση και περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 20.000 τόνους το χρόνο.

    Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πάντως ότι αν η ζήτηση είναι μεγαλύτερη από την αναμενόμενη ο προϋπολογισμός του προγράμματος μπορεί να αυξηθεί. Επίσης βρίσκεται σε στάδιο προετοιμασίας ανάλογο πρόγραμμα για απόσυρση ψυγείων καθώς οι δύο συγκεκριμένες κατηγορίες ηλεκτρικών συσκευών (κλιματιστικά και ψυγεία) απορροφούν το 30 % της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας των νοικοκυριών.

    Η διαδικασία για την απόσυρση των κλιματιστικών, σύμφωνα με την παρουσίαση του γ.γ. του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Κ.Μουσουρούλη θα είναι απλή: ο καταναλωτής θα πηγαίνει στο κατάστημα της επιλογής του και θα δηλώνει τα στοιχεία της ταυτότητάς του προσκομίζοντας ένα απλό φωτοαντίγραφο αυτής ή το διαβατήριο σε περίπτωση ξένης υπηκοότητας, τα στοιχεία της παλιάς συσκευής και αντίγραφο του λογαριασμού της ΔΕΗ προκειμένου να διασφαλίζεται ότι το κλιματιστικό βρίσκεται σε σπίτι και όχι σε επαγγελματικό κτίριο.

    Οι νέες συσκευές κλιματισμού πρέπει να είναι υψηλής ενεργειακής απόδοσης, δηλαδή: DC Inverter Ενεργειακής Κλάσης Α/Α, για συσκευές μέχρι και 16000 BTU DC Inverter Ενεργειακής Κλάσης Α/Α, Α/Β, Β/Α, Β/Β, για συσκευές πάνω από 16000 BTU

    Θα πληρώνει τη συμμετοχή του στο κόστος της καινούργιας συσκευής (δηλαδή τη λιανική τιμή μείον 35 % με όριο έκπτωσης τα 500 ευρώ) και η επιχείρηση θα εισπράττει την επιδότηση μέσω της εταιρίας «Ανακύκλωση ΑΕ» που θα ανακυκλώνει τις παλιές συσκευές και θα διαχειρίζεται τις επιδοτήσεις.

    Να σημειωθεί ότι δεν επιδοτείται το κόστος εγκατάστασης/ απεγκατάστασης του κλιματιστικού και τυχόν κόστη μεταφοράς.

    Η μέση τιμή αγοράς ενός κλιματιστικού κυμαίνεται στα 800 ευρώ, που σημαίνει ότι ο μέσος όρος της επιδότησης θα κυμανθεί στα 280 ευρώ ανά συσκευή. Το Υπουργείο θα ανακοινώσει ενδεικτικές τιμές για τις συσκευές προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αυξήσεων πριν την έναρξη εφαρμογής του προγράμματος. Το πρόγραμμα θα είναι ανοιχτό για όλους τους πολίτες, χωρίς εισοδηματικό όριο, και για όλα τα παλιά εν λειτουργία κλιματιστικά, ανεξαρτήτως ηλικίας. Οι ξένοι υπήκοοι έχουν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα/ υποχρεώσεις με τους Έλληνες, αρκεί να διαθέτουν στη χώρα μας κατοικία στην οποία θα γίνει η αντικατάσταση του κλιματιστικού.

    Από την ερχόμενη Παρασκευή 5 Ιουνίου θα λειτουργήσει ειδική ιστοσελίδα (www.allazoklima.gr) τηλεφωνικό κέντρο (801-11-15300) για παροχή πληροφοριών προς τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις. Από την ίδια ημερομηνία θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται.

    Πέρυσι πουλήθηκαν 500.000 κλιματιστικά, από τα οποία τα 150.000 ήταν τεχνολογίας inverter και τα υπόλοιπα συμβατικά. Από τα συμβατικά, το 80% δεν ήταν ενεργειακής κλάσης Α, αλλά χαμηλότερης. Συνολικά στη χώρα είναι εγκατεστημένα επτά εκατ. κλιματιστικά, από τα οποία τα μισά περίπου στον οικιακό τομέα, ενώ το μόνο το 1,5 εκατ. από αυτά είναι ενεργειακής κλάσης Α.Νεοτερα αρθρα: 01/06/2009 18:32 - Παρέμβαση σωτηρίας του Μπράουν 01/06/2009 17:29 - Στις 2.417,01 μονάδες με σημαντική άνοδο 3,85%. 01/06/2009 17:19 - Τέλος εποχής για την General Motors

    Παλαιοτερα αρθρα: 01/06/2009 09:03 - Ανοδικές οι τιμές του πετρελαίου 01/06/2009 08:30 - Μέτρα Ομπάμα για την αυτοκινητοβιομηχανία 31/05/2009 13:05 - Αντίστροφη μέτρηση για την General Motors 30/05/2009 17:51 - Οικονομία: Το βάρος στα έσοδα και την φοροδιαφυγή 30/05/2009 09:53 - Στην Καναδική Magna περνά η Opel

    Επομενο >>

    Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 01 06 2009 14:27

    SEO by Artio

    Είδηση: 22982

    [05] Δελτία κοινωνικού τουρισμού για δικαιούχους του ΟΓΑ

    Κοινωνία

    Η διαδικασία χορήγησης των Δελτίων Κοινωνικού και Εκδρομικού Προγράμματος του ΟΓΑ, θα αρχίσει την Παρασκευή 12 Ιουνίου. Οι κληρωθέντες δικαιούχοι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΟΓΑ, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους, θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν τα Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομικού Προγράμματος μέσω των ΚΕΠ όλης της χώρας. Συνολικά υποβλήθηκαν 287.646 αιτήσεις. Τα ονόματα των 170.000 δικαιούχων κληρωθέντων στα παραπάνω προγράμματα θα είναι διαθέσιμα από την Δευτέρα 1-6-2009 στα Κ.Ε.Π. και στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oga.gr).

    Η δε διαδικασία χορήγησης των Δελτίων Κοινωνικού και Εκδρομικού Προγράμματος θα ξεκινήσει την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009. Οι κληρωθέντες δικαιούχοι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΟΓΑ καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους, θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν τα Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομικού Προγράμματος μέσω των Κ.Ε.Π. όλης της χώρας.

    Οι κληρωθέντες- δικαιούχοι των προγραμμάτων της Κύπρου και των 4ήμερων κρουαζιέρων θα λάβουν τα Δελτία τους με συστημένη επιστολή από τον ΟΓΑ.

    Η διενέργεια κλήρωσης των δικαιούχων των Κοινωνικών Προγραμμάτων ήταν τεχνική-ηλεκτρονική προκειμένου να διαφυλαχθεί απόλυτα η αντικειμενικότητα καθώς η Διοίκηση του Οργανισμού δεν ήθελε να έχει καμία απολύτως συμμετοχή στην επιλογή των δικαιούχων.

    Το χρονικό διάστημα που θα μπορούν οι δικαιούχοι να κάνουν χρήση των δελτίων κοινωνικού τουρισμού και εκδρομών ξεκινά από την παραλαβή τους και διαρκεί μέχρι τις 31-12-2009".

    Διαδικασία Παραλαβής Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού (Δ.Κ.Τ.) - Δελτίων Εκδρομικών Προγραμμάτων (Δ.Τ.Π.)

    Α. Οι δικαιούχοι του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού θα λάβουν μέσω των ΚΕΠ: Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού (Δ.Κ.Τ.), Κατάλογο Συμβεβλημένων Τουριστικών καταλυμάτων και Εκπτωτικά Κουπόνια.

    Β. Οι δικαιούχοι του Εκδρομικού Προγράμματος θα λάβουν μέσω των ΚΕΠ: Δελτία Εκδρομικού Προγράμματος (Δ.Ε.Π.) και Κατάλογο Συμβεβλημένων Τουριστικών Γραφείων.

    Τα Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομικού Προγράμματος θα παραλαμβάνονται προσκομίζοντας αντίγραφο της αίτησης συμμετοχής και την αστυνομική τους ταυτότητα ή απόκομμα πληρωμής σύνταξης ή καταβολής εισφορών/ Βιβλιάριο Υγείας και αστυνομική ταυτότητα.

    Το φετινό πρόγραμμα της Αγροτικής Εστίας περιλαμβάνει:

    1. Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού: 8ήμερες δωρεάν διακοπές (7 διανυκτερεύσεις) σε επιλεγμένα τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας, που έχουν συμβληθεί με τον ΟΓΑ.

    2. Πρόγραμμα Εκδρομών: 3ήμερες οργανωμένες εκδρομές (2 διανυκτερεύσεις) σε διάφορους προορισμούς της Ελλάδας, που θα διοργανώνονται από συμβεβλημένα από τον ΟΓΑ Τουριστικά Γραφεία.

    3. Κρουαζιέρες: 4/ήμερες δωρεάν κρουαζιέρες, με προορισμό τα νησιά του Αιγαίου. Περιλαμβάνει τρεις (3) διανυκτερεύσεις και πλήρη διατροφή (εντός του πλοίου).

    Είδηση: 22998

    [06] Αδιάλλακτα τα Σκόπια για την ονομασία

    Ειδήσεις

    Αδιάλλακτη παραμένει η ηγεσία των Σκοπίων στο θέμα της ονομασίας της χώρας, αφού παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος Νίκολα Γκρούεφσκι, σε ομιλία του τόνισε πως είναι έτοιμος να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, οι σύμβουλοί του συνεχίζουν να απορρίπτουν τις εναλλακτικές λύσεις, ως μη κατάλληλες. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι, σε ομιλία του σε εκδήλωση για τη 18η επέτειο της ίδρυσης της Νεολαίας του VMRO-DPMNE, ανέφερε ότι η ΠΓΔΜ είναι έτοιμη να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα προκειμένου να εξευρεθεί λύση στην εκκρεμότητα της ονομασίας, τονίζοντας ότι σε περίπτωση που επιτευχθεί συμβιβαστική λύση θα τεθεί σε δημοψήφισμα, όπου οι πολίτες της χώρας θα αποφανθούν επ' αυτής.

    "Η Δημοκρατία της Μακεδονίας πράττει ό,τι είναι δυνατό για να επιτευχθεί αυτό, να εξευρεθεί λύση που δεν θα είναι επιζήμια για τα κρατικά και εθνικά της συμφέροντα", συμπλήρωσε ο κ. Γκρούεφσκι.

    Ο αρχηγός του VMRO-DPMNE επιτέθηκε με δριμύτητα κατά του Λιούμπε Μπόσκοσκι, μέχρι πρότινος επιφανούς στελέχους του κόμματός του, ο οποίος την Παρασκευή προχώρησε στην ίδρυση νέου κόμματος που ονομάζεται "Ενωμένοι για τη Μακεδονία".

    "Κανείς δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι ενώνει και παράλληλα να επιδιώκει τη διάσπαση του VMRO-DPMNE. Όλοι όσοι προσπαθούν να παραπλανήσουν τα μέλη του κόμματος μας με ψεύδη, στρώνοντας, με τον τρόπο αυτό, το έδαφος για την επιστροφή του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, δεν έχουν καμία τύχη", είπε ο κ. Γκρούεφσκι, αναφερόμενος στο Λιούμπε Μπόσκοσκι, ο οποίος έχει εκφράσει τη βεβαιότητα ότι μεγάλο μέρος των υποστηρικτών του VMRO-DPMNE θα μεταπηδήσει στο κόμμα που σχημάτισε.

    Εξάλλου, ο Ντιμίταρ Μίρτσεφ, ένας από τους κυριότερους συμβούλους του νέου προέδρου της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων, εξέφρασε την άποψη ότι για την ΠΓΔΜ είναι αποδεκτές οι ονομασίες εκείνες που την προσδιορίζουν σύμφωνα με το συνταγματικό της σύστημα και όχι γεωγραφικά.

    Συγκεκριμένα, για την ονομασία "Βόρεια Μακεδονία" αποφάνθηκε ότι «δεν είναι καλός προσδιορισμός», αλλά και ότι ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, επίσης πιστεύει πως ο συγκεκριμένος προσδιορισμός δεν είναι ο κατάλληλος.

    Μάλιστα, η ηγεσία της γείτονος χώρας έκαναν λόγο και για εγγυήσεις που πρέπει να δοθούν ώστε να συνεχιστούν οι συνομιλίες. Για τον κ. Μίρτσεφ, αυτή τη στιγμή για τη χώρα "είναι εξαιρετικά σημαντικό να λάβει εγγυήσεις ότι δεν πρόκειται να διεξαχθούν συνομιλίες που θα άπτονται της γλώσσας και της εθνικής ταυτότητας, της ιστορίας και του πολιτισμού".

    Εφόσον οι συνομιλίες συνεχιστούν και η χώρα λάβει τέτοιες εγγυήσεις, για τον κ. Μίρτσεφ υπάρχουν ρεαλιστικές δυνατότητες εξεύρεσης συμβιβαστικού ονόματος, αποδεκτού από την πλευρά της ΠΓΔΜ.

    Είδηση: 22992

    [07] Παρέμβαση σωτηρίας του Μπράουν

    Ειδήσεις

    Την βεβαιότητά του ότι η Βρετανία θα μπορέσει να διασώσει αρκετές θέσεις εργασίας στην βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία Vauxhall μετά από την πτώχευση της μητρικής της General Motors, εξέφρασε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν.

    Περισσότερες από 4.700 θέσεις εργασίας της GM κινδυνεύουν να χαθούν στα εργοστάσια της Vauxhall στο λιμάνι Ellesmere στην βορειοδυτική Αγγλία καθώς και στο Λούτον το οποίο βρίσκεται βόρεια του Λονδίνου. Οι ηγέτες των συνδικάτων κατηγόρησαν την βρετανική κυβέρνηση ότι απέτυχε να κάνει ότι χρειαζόταν για να εξασφαλίσει αρκετές θέσεις εργασίας στην Vauxhall και να επιτρέψει να αποφασιστεί το μέλλον τους σε συνομιλίες στην Γερμανία που θα αφορούσαν τις επιχειρήσεις της GM σε ολόκληρη την Ευρώπη.

    Σε συνέντευξή του στο βρετανικό δίκτυο Sky News, ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν δήλωσε: "Είμαστε αποφασισμένοι να σώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας στην Vauxhall. Είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να σώσουμε έναν μεγάλο αριθμό θέσεων εργασίας".

    Είδηση: 23000

    [08] Φεστιβάλ Τεχνών και Νέων Τεχνολογιών' 09

    Ειδήσεις

    Την πιο μεγάλη, την πιο δυνατή καλλιτεχνική και τεχνολογική εμπειρία του καλοκαιριού, αναμένεται να αποτελέσει το Festival Τεχνών και Νέων Τεχνολογιών 2009 του ΙΕΚ ΔΟΜΗ που θα πραγματοποιηθεί απο 9 εως 13 Ιουνίου. Δημιουργοί ψηφιακών μέσων και εφαρμοσμένων τεχνών αναδεικνύουν το ταλέντο τους, στον πιο δραστήριο και ζωντανό καλλιτεχνικό θεσμό του ΙΕΚ ΔΟΜΗ που αγαπήθηκε όχι μόνο από τους σπουδαστές του αλλά και τους επισκέπτες του.

    To 15ο Festival Τεχνών και Νέων Τεχνολογιών' 09 είναι το επίσημο καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό Festival των τομέων "art and design", "cinema and tv", "sound and music" του ΙΕΚ ΔΟΜΗ, ενώ ταυτόχρονα καλύπτει τις απαιτήσεις νέων από όλο το φάσμα της δημιουργίας, περιλαμβάνοντας: γραφιστική, διακόσμηση, εικονογράφηση, 3d animation, φωτογραφία, σκηνοθεσία, μοντάζ, εικονοληψία, σενάριο, ηχοληψία και μουσική με τεχνολογία Η/Υ.

    Στο πλαίσιο των εργασιών του Festival, συμμετέχουν σε αυτό και άλλοι τομείς σπουδών του ΙΕΚ ΔΟΜΗ με παραγωγές τους, όπως οι σπουδαστές του τομέα Διοίκησης Οικονομίας, Μαγειρικής Τέχνης - Chef, Πληροφορικής και Παιδαγωγικών.

    Κάθε χρόνο προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες, μεταξύ άλλων σχολείων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

    Φέτος κλείνοντας τα δεκαπέντε του χρόνια, φιλοδοξεί να ανοίξει νέους καλλιτεχνικούς ορίζοντες και να πετύχει τους πιο υψηλούς καλλιτεχνικούς και εκπαιδευτικούς στόχους. Για πρώτη φορά φέτος θα φιλοξενήσει επιπλέον τις εργασίες του πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού "Τέχνη της Ανακύκλωσης 2009" και την ομώνυμη τελετή βράβευσης των διαγωνιζομένων.

    Την Πέμπτη 11 Ιουνίου, στις 19:30, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή της απονομής βραβείων και υποτροφιών στους διαγωνιζόμενους καθώς και στους σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΟΜΗ, που αρίστευσαν και πέτυχαν διακρίσεις και βραβεύσεις σε διεθνείς διοργανώσεις.

    Την Παρασκευή 12 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθούν προβολές ταινιών των σπουδαστών και πιο συγκεκριμένα ταινίες μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ, video clip και 3d animation.

    Ακόμη για πρώτη φορά, στο πλαίσιο του Festival, θα πραγματοποιηθεί η τριήμερη "Συναυλία GREEK GODS Festival" από 11 έως 13 Ιουνίου, με τη συμμετοχή 20 ελληνικών ροκ συγκροτημάτων στο TEXAS CLUB στην πλ. Κάνιγγος.

    Το πρόγραμμα καθημερινά περιλαμβάνει παρουσιάσεις πτυχιακών εργασιών των σπουδαστών διακόσμησης, γραφιστικής, διοίκησης οικονομίας, κ.α. τομέων και καθημερινά, πραγματοποιείται διαρκής έκθεση έργων των σπουδαστών, ανοικτή στο κοινό.

    To Festival Tεχνών του ΙΕΚ ΔΟΜΗ, από 9 έως 12 Ιουνίου, πραγματοποιείται στη Στοά του Βιβλίου, Αίθουσα Τέχνης και Αίθουσα Λόγου, ( Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα, Αρσάκειο Μέγαρο).

    Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, καθ' όλη τη διάρκεια από 10:00 -14:00 και 17:30 -21:00.

    Για δωρεάν VIP προσκλήσεις, μπορείτε να απευθύνεστε στη γραμματεία του ΙΕΚ ΔΟΜΗ, Χ. Τρικούπη 17, Αθήνα, Τ.2103840552.

    Είδηση: 22983

    [09] Εντοπίστηκαν τα γονίδια που σχετίζονται με τον καρκίνο των όρχεων

    Συγκρίνοντας το γενετικό κώδικα ατόμων που πάσχουν από καρκίνο των όρχεων, με το γονιδίωμα υγιών ανθρώπων, Βρετανοί και Αμερικανοί επιστήμονες ανακοίνωσαν, ανακάλυψαν, σε ξεχωριστές επιστημονικές μελέτες, τα πρώτα γονίδια που σχετίζονται με την εμφάνιση καρκίνου των όρχεων, μια πολύ συχνή μορφή καρκίνου στους άνδρες ηλικίας 15 έως 45 ετών. Τα συγκεκριμένα γονίδια, που εντοπίστηκαν στα χρωμοσώματα 5, 6 και 12, συνδέονται με αυξημένο -μέχρι και τέσσερις φορές!-κίνδυνο εμφάνισης της ασθένειας.

    Οι έρευνες έγιναν από ερευνητές του βρετανικού Ινστιτούτου Έρευνας για τον Καρκίνο, καθώς και από ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια των ΗΠΑ, και δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό "Nature Genetics".

    "Γνωρίζαμε ότι οι άνδρες, των οποίων ο πατέρας, οι αδελφοί ή οι γιοί είχαν καρκίνο των όρχεων, είναι πολύ πιο πιθανό να εμφανίσουν και οι ίδιοι την ασθένεια και αναζητούσαμε ένα γενετικό σύνδεσμο, τον οποίο βρήκαμε", δήλωσε η Ελίζαμπεθ Ράπλεϊ εκ μέρους των βρετανών ερευνητών, στην ομάδα των οποίων περιλαμβάνονται οι ελληνικής καταγωγής επιστήμονες Εμμανουήλ Δερμιτζάκης και Παναγιώτης Δελούκας του βρετανικού Ινστιτούτου Γουίλιαμ Σάνγκερ.

    "Πιστεύουμε πάντως ότι υπάρχουν και άλλοι παράγοντες κινδύνου ακόμα που πρέπει να βρεθούν και ήδη εργαζόμαστε για να τους εντοπίσουμε", πρόσθεσε.

    Τα επίμαχα γονίδια βρίσκονται κοντά σε άλλα γονίδια που είναι υπεύθυνα για την ανάπτυξη των κυττάρων των όρχεων, που είναι οι πρόδρομοι για την ανάπτυξη του σπέρματος στον άνδρα. Παγκοσμίως η συγκεκριμένη μορφή καρκίνου πλήττει 7,5 άνδρες ανά 100.000, αν και τα ποσοστά διαφέρουν πολύ μεταξύ των χωρών, αλλά και των φυλών (π.χ. οι λευκοί την εμφανίζουν πιο συχνά από τους μαύρους).

    Η κληρονομικότητα αποτελεί γνωστό παράγοντα κινδύνου και μάλιστα σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό σε σχέση με άλλα είδη καρκίνου. Μελέτες έχουν δείξει ότι ο κίνδυνος των αδελφών ασθενών που έχουν καρκίνο των όρχεων, είναι οκτώ έως δέκα μεγαλύτερος από το μέσο όρο του πληθυσμού, ενώ για τους πατέρες των ασθενών ο κίνδυνος είναι τέσσερις έως έξι φορές μεγαλύτερος.

    Ωστόσο, αν ο καρκίνος των όρχεων διαγνωστεί έγκαιρα, είναι κατά 99% θεραπεύσιμος.

    Είδηση: 22978

    [10] Επίσκεψη μαθητών του Αρσακείου Τιράνων στον Κ. Παπούλια

    Μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του Αρσακείου Σζολείου Τιράνων και τους καθηγητές που τους συνόδευαν, δέχτηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο ο Κάρολος Παπούλιας ο οποίος τόνισε ότι αισθάνεται δικαιωμένος και ευτυχισμένος που βλέπει το έργο της διάνοιξης των δρόμων φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, για το οποίο πρωτοστάτησε, να έχει τόσο σημαντικά αποτελέσματα. Κατά την συνάντηση που είχαν με τον Πρόεδρο, μια μαθήτρια προσέφερε λουλούδια στον Πρόεδρο, σημειώνοντας πως σήμερα είναι μια πάρα πολύ σημαντική μέρα, καθώς είναι η Παγκόσμια Ημέρα των Παιδιών.

    Οι μικροί μαθητές είπαν ακόμη ότι η επίσκεψη τους στον Πρόεδρο είναι το καλύτερο δώρο που θα μπορούσε να τους κάνει κανείς, διότι: "η Ελλάδα είναι η χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία και εσείς είστε ο εκπρόσωπος αυτής της υπέροχης, καταπληκτικής χώρας".

    Ο Κάρολος Παπούλιας από την πλευρά του, ευχήθηκε στα παιδιά καλή πρόοδο και επιτυχίες, αλλά συνέστησε και "πολύ διάβασμα, για να γίνετε χρήσιμοι και στην κοινωνία της Αλβανίας και να χαιρόμαστε και εμείς εδώ ότι τα παιδιά του Αρσακείου προοδεύουν".

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόσθεσε ότι τα παιδιά αυτά είναι μαθητές ενός σχολείου υψηλού επιπέδου. Στηρίζετε, τόνισε, τις ευρωπαϊκές αξίες και είστε μια σπουδαία γέφυρα πολιτισμού, που ενώνει την Αλβανία με την Ελλάδα. Να είστε χρήσιμοι πολίτες και στην Αλβανία και εμείς θα χαιρόμαστε γιατί θα συμβάλετε σ' αυτή τη φιλία των δύο λαών, του αλβανικού και του ελληνικού, που είναι πολύ σπουδαία υπόθεση, υπογράμμισε.

    Είδηση: 22995

    [11] Τέλος εποχής για την General Motors

    Ειδήσεις

    Μία από τις μεγαλύτερες χρεωκοπίες στην ιστορία της αμερικανικής βιομηχανίας είναι γεγονός. Η πτώχευση της General Motors, που, επί δεκαετίες, υπήρξε σύμβολο της δύναμης και της υπεροχής στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι η τρίτη μεγαλύτερη όλων των εποχών, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το χρέος του αμερικανικού κολοσσού φτάνει τα 27 δισεκατομμύρια δολάρια και οι λοιπές υποχρεώσεις του ξεπερνούν τα 20 δις.

    Κι επισήμως υπό καθεστώς πτώχευσης βρίσκεται πλέον η General Motors..

    Η διαδικασία της ελεγχόμενης πτώχευσης για διαρκέσει από 2 έως 3 μήνες και στην νέα εταιρία θα συμμετέχουν το αμερικανικό δημόσιο με 60% το Καναδικό δημόσιο με 12,5%, το σωματείο εργαζομένων με 17,5% και οι παλαιοί πιστωτές με 10%.

    Στην πιο μικρή επιχειρηματικά νέα General Motors, 14 εργοστάσιά της θα κλείσουν. Στην αγορά θα παραμείνουν ως εμπορικά ονόματα η Σεβρολέτ, η Κάντιλακ, η Τζι Εμ Σι και η Μπιούικ.

    Αντιθέτως οι μάρκες Πόντιακ, Σάτερν, Χάμερ και Σάαμπ είτε θα πωληθούν είτε θα πάψουν να υφίστανται.

    Η Γερμανίδα Καγκελάριος ξεσπάθωσε κατά της αμερικανικής επιχείρησης.

    "Η General Motors υπέφερε για χρόνια από κακοδιοίκηση. Δεν φταίει η οικονομική κρίση.", δήλωσε χαρακηριστικά.

    Ήδη η μετοχή της εταιρίας που έχει πέσει στα 74 σεντς έφυγε από τον πίνακα του Ντάου Τζόουνς αφού στον δείκτη δεν μπορούν να περιλαμβάνονται χρεοκοπημένες επιχειρήσεις.

    Είδηση: 22996

    [12] 20.000 θέσεις εργασίας από τη συνεργασία ΚΕΔΚΕ- ΟΑΕΔ- Υπ. απασχόλησης

    Διέξοδο από την ανεργία για 20.000 εγγεγραμμένους στις λίστες των ανέργων του ΟΑΕΔ, αλλά και τρόπο κάλυψης των κενών οργανικών θέσεων που υπάρχουν σε δήμους και κοινότητες, αναμένεται να αποτελέσει το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν στο δημαρχιακό Μέγαρο η υπουργός απασχόλησης Φάνη Πετραλιά με τον δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη και τον πρόεδρο του ΟΑΕΔ Γιώργο Βερναδάκη για προσλήψεις ανέργων στου ΟΤΑ. Όπως διαβεβαίωσε η Υπουργός Απασχόλησης και ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ οι προσλήψεις θα γίνουν με απόλυτη διαφάνεια.

    Θα προσληφθούν τουλάχιστον δύο άνεργοι ανά δήμο ενώ η διάρκεια απασχόλησής τους δεν θα ξεπερνά τα τρία χρόνια. Συγκεκριμένα, οι προσλαμβανόμενοι θα απασχοληθούν για 36 συνεχείς μήνες, με πλήρες μισθό και ασφαλιστική κάλυψη. Δεν επιτρέπεται η υπερωριακή απασχόληση καθώς και η απασχόλησή τους κατά τις νυχτερινές ώρες τις Κυριακές και αργίες.

    Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ κ. Νικήτας Κακλαμάνης τόνισε: "Με τη σημερινή υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας με το υπουργείο Απασχόλησης και τον ΟΑΕΔ η Τοπική Αυτοδιοίκηση της χώρας αποδεικνύει ότι δεν περιορίζεται στη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων της, αλλά και ότι συμβάλλει έμπρακτα στην καταπολέμηση της ανεργίας, που επιφέρει η οικονομική κρίση. Η ΚΕΔΚΕ και κατ΄ επέκταση η Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι από τους πρώτους κοινωνικούς φορείς που παίρνει θέση και δίνει απάντηση σ΄ ένα από τα σημαντικά και ευρύτερα προβλήματα της πατρίδας, όπως είναι η καταπολέμηση της ανεργίας, συμβάλλοντας μάλιστα και οικονομικά στην αντιμετώπισή της".

    Σύμφωνα με το Μνημόνιο η κατανομή των θέσεων εργασίας που θα καλυφθούν ανά νομό και Δήμο, έγινε από την ΚΕΔΚΕ με κριτήρια που συνεκτιμούν την ένταση του προβλήματος της ανεργίας ανά νομό, τη σχέση του τοπικού εισοδήματος σε σχέση με τον εθνικό μέσο όρο, καθώς και τις διαρθρωτικές ιδιαιτερότητες της παραγωγικής βάσης κάθε περιοχής.

    Με βάση τα παραπάνω κριτήρια έχει ήδη γίνει από την ΚΕΔΚΕ η κατανομή των πρώτων 15.000 θέσεων εργασίας, ενώ οι υπόλοιπες 5.000 θέσεις θα κατανεμηθούν σταδιακά και ανάλογα με τις ανάγκες που θα παρουσιαστούν.

    Την παρακολούθηση της υλοποίησης του Μνημονίου αναλαμβάνει Επιτροπή Παρακολούθησης, αποτελούμενη από δύο μέλη που θα οριστούν από το ΟΑΕΔ και τρία μέλη που θα οριστούν από την ΚΕΔΚΕ, ενώ η εκπροσώπηση όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Νικήτας Κακλαμάνης, θα είναι διαπαραταξιακή.

    ΠΗΓΗ: ΝΕΤ- ΑΠΕ/ΜΠΕΝεοτερα αρθρα: 01/06/2009 17:32 - Δελτία κοινωνικού τουρισμού για δικαιούχους του ΟΓΑ

    Παλαιοτερα αρθρα: 01/06/2009 13:27 - Απάτη με "μαϊμού" διαδικτυακή εταιρεία 01/06/2009 11:35 - Ήπιας μορφής το 5ο κρούσμα της νέας γρίπης 01/06/2009 10:18 - Παρέμβαση Εισαγγελέα για πιθανή "διαρροή" στις Πανελλαδικές 01/06/2009 07:26 - Γκαζάκια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης 31/05/2009 18:33 - Νέο κρούσμα της γρίπης Α στην Ελλάδα

    Επομενο >>

    Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 01 06 2009 17:28

    SEO by Artio

    Είδηση: 22993

    [13] Απάτη με μαϊμού διαδικτυακή εταιρεία

    Κοινωνία

    Με το πρόσχημα της υψηλής κερδοφορίας και του ότι ήταν δήθεν θυγατρική αμερικανικής εταιρείας, πλούτιζαν οι δύο απατεώνες που είχαν καταφέρει να εξαπατήσουν περισσότερα από 120 άτομα και αποκομίσει ποσό άνω των δύο εκατομμυρίων ευρώ. Συγκεκριμένα, για απάτη μεγάλης αξίας μέσω διαδικτύου συνελήφθησαν δυο έλληνες από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος της ασφάλειας αττικής. Οι συλληφθέντες όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία είχαν δημιουργήσει εταιρεία αγοράς και πώλησης συναλλάγματος με έδρα την Γλυφάδα η οποία όμως αποδεδείχθηκε μαϊμού.

    Ωστόσο με το πρόσχημα ότι ήταν θυγατρική ανύπαρκτης αμερικανικής εταιρείας κατάφερε να αποσπάσει πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ από 120 πελάτες, οι οποίοι αγόραζαν και πουλούσαν συνάλλαγμα μέσω διαδικτύου με διαχειριστή τη συγκεκριμένη εταιρεία.

    Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ένας ξενοδόχος από την Αίγινα που σύμφωνα με τις επενδύσεις που είχε κάνει φαινόταν ότι κέρδιζε 300 χιλιάδες ευρώ αλλά δεν πήρε τίποτα γι' αυτό και ενημέρωσε την αστυνομία. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

    Είδηση: 22986

    [14] Ήπιας μορφής το 5ο κρούσμα της νέας γρίπης

    Ελλάδα -

    Κοινωνία

    Ένας 30χρονος Έλληνας, ο οποίος επέστρεψε πριν από τρεις ημέρες από τη Νέα Υόρκη, είναι το πέμπτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της νέας γρίπης στη χώρα μας. Ο νεαρός άνδρας νοσηλεύεται σε θάλαμο απομόνωσης του Νοσοκομείου Σωτηρία κι όπως λένε οι θεράποντες γιατροί και σ' αυτήν την περίπτωση πρόκειται για την ήπια μορφή της νόσου. Το Υπουργείο Υγείας διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας και καλεί τους πολίτες που έρχονται από το εξωτερικό να είναι ευαισθητοποιημένοι, καθώς, όταν η νέα γρίπη διαγνωστεί έγκαιρα ,ο ασθενής αποθεραπεύεται χωρίς σοβαρές επιπλοκές.

    Πηγή: ΝΕΤ Νεοτερα αρθρα: 01/06/2009 17:32 - Δελτία κοινωνικού τουρισμού για δικαιούχους του ΟΓΑ 01/06/2009 14:57 - 20.000 θέσεις εργασίας από τη συνεργασία ΚΕΔΚΕ- ΟΑΕΔ- Υπ. απασχόλησης 01/06/2009 13:27 - Απάτη με "μαϊμού" διαδικτυακή εταιρεία

    Παλαιοτερα αρθρα: 01/06/2009 10:18 - Παρέμβαση Εισαγγελέα για πιθανή "διαρροή" στις Πανελλαδικές 01/06/2009 07:26 - Γκαζάκια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης 31/05/2009 18:33 - Νέο κρούσμα της γρίπης Α στην Ελλάδα 31/05/2009 15:22 - Σύλληψη Αστυνόμου για..."διευκολύνσεις" αλλοδαπών 31/05/2009 14:39 - Τραγική κατάληξη εκπαιδευτικής πτήσης

    Επομενο >>

    SEO by Artio

    Είδηση: 22981


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 1 June 2009 - 17:05:53 UTC