Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-07-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα ηγεσία στη Δικαιοσύνη
  • [02] Απολογία Τσουκάτου για τη Siemens
  • [03] Συνελήφθη 31χρονος δάσκαλος για αποπλάνηση ανήλικης μαθήτριάς του
  • [04] Ονδούρα: καθυστερεί η επιστροφή Ζελάγια
  • [05] Γ. Παπαθανασίου: Αναγκαίες οι μεταρρυθμίσεις
  • [06] Αφιερωμένη εξαιρετικά
  • [07] Αυστραλία: Εννέα οι νεκροί από τη γρίπη Α
  • [08] Τον σκότωσε για να μην τον απολύσει
  • [09] Βοηθήστε τις τίγρεις του Μάικλ
  • [10] Άγριο έγκλημα στην Παιανία
  • [11] Συνάντηση Καραμανλή-Πέτερινγκ
  • [12] Αλαβάνος: Βατοπέδι των αιθέρων η Ολυμπιακή
  • [13] Έκρηξη οργής κατά της Yemenia air
  • [14] Ισχυρή σεισμική δόνηση στην Κρήτη
  • [15] Σ. Τσιτουρίδης: «Δεν ξέρω γιατί πρέπει να χορηγηθεί αμνηστία σε κάποιον εάν διέπραξε κακουργήματα;»

    [01] Νέα ηγεσία στη Δικαιοσύνη

    Τη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.. Νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου είναι ο Γιώργος Καλαμίδας Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ο Ιωάννης Σπυρίδων -Τέντες και πρόεδρος του συμβουλίου της Επικρατείας ο Παναγιώτης Πικραμένος. Διαφωνίες εξέφρασε η αντιπολίτευση.Νωρίτερα στη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής συζητήθηκε η πορεία του νομοθετικού έργου του υπουργείου Δικαιοσύνης.

    Όπως δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας, το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την πρότασή του για τους νέους προέδρους και αντιπροέδρους των τριών μεγάλων δικαστηρίων της χώρας.

    Ειδικότερα, πρόεδρος του Αρείου Πάγου επελέγη ο αντιπρόεδρος Γεώργιος Καλαμίδας και αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου οι Αρεοπαγίτες Διονύσης Γιαννακόπουλος, Μίμης Γραμματικούδης, Δημήτρης Πατινίδης και Θεοδώρα Γκορίνη. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επελέγη ο Ιωάννης Τέντες.

    Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας επελέγη ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Πικραμμένος και αντιπρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας οι σύμβουλοι Φιλοκτήμων Αρναούτογλου, Νίκος Σακελλαρίου, Δημήτρης Πετρούλιας και Αθανάσιος Ράντος.

    Αντιπρόεδροι του Ελεγκτικού Συνεδρίου επελέγησαν ο Θεοχάρης Δημακόπουλος και ο Διονύσης Λασκαράτος.

    Ο νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Γιώργος Καλαμίδας με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του τόνισε ότι θα καταβάλλει προσπάθεια για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της δικαιοσύνης και διαβεβαίωσε τους πολίτες να έχουν εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της.

    Ο νέος πρόεδρος του ΣτΕ Παναγιώτης Πικραμμένος, δήλωσε ότι ανέκαθεν το έργο του στηρίχθηκε στο σεβασμό της νομιμότητας που συνιστά και τη μόνη εγγύηση της ισότητας των πολιτών απέναντι στο νόμο και τόνισε ότι με αυτή την πεποίθηση θα πορευτεί από τη νέα του θέση.

    Είδηση: 24282

    [02] Απολογία Τσουκάτου για τη Siemens

    Πολιτική

    Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο Θεόδωρος Τσουκάτος μετά την απολογία του στον 4ο ειδικό ανακριτή Νίκο Ζαγοριανό για την υποθεση της χρηματοδότησης από τα μαύρα ταμεία της Siemens. Εν τω μεταξύ, το απόγευμα αναμένεται να αναχωρήσουν για το Μόναχο ο κύριος Ζαγοριανός και ο εισαγγελέας Εφετών Ευάγγελος Μπαντιώρας, για να επισπεύσουν τις διαδικασίες έκδοσης του Μιχάλη Χριστοφοράκου στην Ελλάδα. Επί σχεδόν δέκα ώρες κατέθετε την Τρίτη στο γραφείο της εισαγγελέως Μονάχου ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Siemens Hellas Μιχάλης Χριστοφοράκος, επιχειρώντας να διασφαλίσει την παραμονή του στη Γερμανία και να αποφύγει το ενδεχόμενο της έκδοσης του στην Ελλάδα, καθώς αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος. Η γερμανική Δικαιοσύνη, μέσω δηλώσεων εκπροσώπου της, έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο της έκδοσης τού πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens, αποδεχόμενη το ελληνικό επιχείρημα, ότι δεν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται.

    Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

    Ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 100.000 ευρώ και του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε, μετά την απολογία του ενώπιον του τέταρτου ειδικού ανακριτή, που ερευνά την υπόθεση της Siemens, το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Τσουκάτος.

    Ο κ. Τσουκάτος απολογήθηκε για τις κατηγορίες της συνέργειας σε παθητική δωροδοκία και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

    Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο κ. Τσουκάτος, από τις 4.2.1999 έως τις 25.5.1999, ενώ ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού, σταδιακά μέσω λογαριασμών παρένθετων προσώπων, έλαβε ποσό 1.000.000 μάρκων, λειτουργώντας ως ενδιάμεσος του τότε υψηλόβαθμου στελέχους της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκου, προκειμένου να διατεθούν τα χρήματα αυτά σε τότε στελέχη του ΟΤΕ και άλλα πρόσωπα άγνωστα μέχρι στιγμής στην ανάκριση.

    Ο κ. Τσουκάτος παρέδωσε στον ανακριτή απολογητικό υπόμνημα, στο οποίο αρνείται ολοκληρωτικά όπως αναφέρει, τις κατηγορίες και χαρακτηρίζει το κατηγορητήριο "εντυπωσιακά αόριστο, απολύτως ξένο προς εμέ και αντίθετο ως προς όλα τα στοιχεία της δικογραφίας".

    Όπως αναφέρει στο υπόμνημα, δέχθηκε τον κ. Χριστοφοράκο στο κομματικό του γραφείο, σε ραντεβού που κλείστηκε υπηρεσιακά στις 20 Οκτωβρίου 1998 και συζήτησε μαζί του διάφορα θέματα πολιτικού περιεχόμενου.

    Σύμφωνα με τον κ. Τσουκάτο, ο κ. Χριστοφοράκος εξέφρασε σε εκείνο το ραντεβού την επιθυμία της εταιρίας που εκπροσωπούσε, να συμβάλει στην ενίσχυση του κόμματος ενόψει της οικονομικής εξόρμησης για το Συνέδριο και τις Ευρωεκλογές, χωρίς όπως τονίζει, να ζητήσει απολύτως κανένα αντάλλαγμα ή να το συνδέσει με οποιαδήποτε εταιρική δραστηριότητα.

    "Αποδέχθηκα την πρόταση, υποκείμενος σε μια αναγκαιότητα, που επέβαλε την αποδοχή των προσφερομένων χρηματικών εγγυήσεων -πλην αν η προέλευσή τους ήταν από ύποπτο χώρο ή παράνομες δραστηριότητες ή αν συνοδευόταν με ανταλλάγματα - τούτο δε, γιατί κανένας προεκλογικός αγώνας δεν κόστιζε μόνο τα δηλούμενα ποσά και κανένα επίσημο βιβλίο δεν απεικόνιζε την ακριβή οικονομική κατάσταση (εισπράξεις - πληρωμές) του κόμματος".

    Όπως αναφέρει ο κ. Τσουκάτος σε άλλη επίσκεψή του, ο κ. Χριστοφοράκος του προσδιόρισε το ακριβές ποσό του ενός εκατομμυρίου μάρκων.

    Ο κ. Τσουκάτος αφού αναφέρει ότι παρέδωσε τα ποσά στο κόμμα, με αντίστοιχη καταστροφή των κουπονιών της οικονομικής εξόρμησης τονίζει στο υπόμνημά του: "Μετά την αποκάλυψη των γεγονότων επίσημη θέση του κόμματός μου υπήρξε πως "από τα τηρούμενα βιβλία και στοιχεία δεν προκύπτει η κατάθεση του ποσού στο ταμείο". Αυτό είναι αληθές. Ούτε και θα μπορούσε να προκύπτει από τα επίσημα βιβλία. Είναι γνωστό στους παροικούντες στην Ιερουσαλήμ, πως άλλη η εικόνα των βιβλίων και άλλη η πραγματικότητα του ταμείου. Η νέα ηγεσία όμως του κόμματος, όφειλε να ζητήσει τα ανεπίσημα στοιχεία της αντίστοιχης περιόδου και να μιλήσει καθαρά με τα πρόσωπα που ασχολούνταν με τα οικονομικά. Πάνω από όλα, θεωρώ πως έπρεπε να ακούσει και εμένα. Γνωρίζουν οι πάντες άριστα, καμιά μεγάλη χορηγία (άνω του τότε νομίμου ορίου των 10.000.000 δρχ. και σήμερα των 15.000 ευρώ) δεν αναγραφόταν στα επίσημα βιβλία. Αν συνέβαινε, τα βιβλία θα απορρίπτονταν κατά το νόμιμο έλεγχό τους από τη Βουλή και οι συνέπειες θα ήταν πέραν των ποινικών κυρώσεων για την παραβίαση του νόμου περί χρηματοδότησης των κομμάτων, η μείωση κατά 50% της ετήσιας κρατικής χορηγίας (σήμερα 22 εκατ. ευρώ)".

    Σε δηλώσεις του ο κ. Τσουκάτος εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου, μεταξύ άλλων ανέφερε, ότι τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για οικονομική ενίσχυση του κόμματος, ενώ όπως τόνισε, στην οικονομική καμπάνια του ΠΑΣΟΚ και στην οικονομική επιτροπή "δεν ήμουν μόνος μου, μόνος μου βρίσκομαι εδώ".

    Ο συνήγορός του κ. Τουσκάτου, Διονύσης Γκούσκος, μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα ως "αρχή της δικαίωσης του κ. Τσουκάτου, ενώ επανέλαβε ότι αυτό που συνέβη στην υπόθεση ήταν μια παράνομη μεν, αλλά χρηματοδότηση κόμματος".

    Πηγές: NET, NET 105.8, ΑΠΕ

    Σχετικά άρθρα: Κρίσιμη κατάθεση Χριστοφοράκου

    Απολογείται σήμερα ο Θ. Τσουκάτος

    Είδηση: 24283

    [03] Συνελήφθη 31χρονος δάσκαλος για αποπλάνηση ανήλικης μαθήτριάς του

    Με την κατηγορία της αποπλάνησης ανηλίκου και κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια, συνελήφθη ένας 31χρονος δάσκαλος, με βάση ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του από τον ανακριτή. Όπως προέκυψε από την έρευνα του τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, ο 31χρονος δάσκαλος διατηρούσε εδώ και έξι μήνες ερωτική σχέση με 13χρονη μαθήτριά του. Ο δεσμός αποκαλύφθηκε όταν οι γονείς του κοριτσιού είδαν μηνύματα του δασκάλου στο κινητό της και όταν τη ρώτησαν, αναγκάστηκε να ομολογήσει τη σχέση. Αμέσως πήγαν στον εισαγγελέα, όπου υπέβαλαν μήνυση, με βάση την οποία εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και συνελήφθη χθες το απόγευμα στην Αθήνα. Σήμερα, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

    Είδηση: 24300

    [04] Ονδούρα: καθυστερεί η επιστροφή Ζελάγια

    Ειδήσεις

    Δεν επιστρέφει τελικά αύριο Πέμπτη στην Ονδούρα ο ανατραπείς από πραξικόπημα πρόεδρος της χώρας, Μανουέλ Ζελάγια. Η αναβολή προέκυψε μετά την απόφαση του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ) να δώσει διορία 72 ωρών στην Τεγκουσιγκάλπα για την αποκατάσταση της δημοκρατίας. Την απόφαση αυτή ανακοίνωσε ο κ. Ζελάγια, μετά από τη σύνοδο του ΟΑΚ στην Ουάσινγκτον.

    Η Γενική Συνέλευση του ΟΑΚ δηλώνει στη σημερινή της απόφαση, ότι ο κ. Ζελάγια "είναι ο συνταγματικός πρόεδρος της Ονδούρας" και ζητεί "την άμεση, ασφαλή και χωρίς προϋποθέσεις αποκατάσταση του προέδρου στα καθήκοντά του". Υπενθυμίζεται ότι η αρχική ανακοίνωση του κ. Ζελάγια, ήταν ότι θα επιστρέψει την Πέμπτη, συνοδευόμενος από τους προέδρους του Ισημερινού, της Αργεντινής και τον επικεφαλής του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών.

    Είδηση: 24302

    [05] Γ. Παπαθανασίου: Αναγκαίες οι μεταρρυθμίσεις

    Ειδήσεις

    Συναίνεση και διάλογο με τους εργαζόμενους, ζήτησε ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου για μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, όταν βγουν από την οικονομική κρίση. Ο κ. Παπαθανασίου μιλώντας σε ημερίδα της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής για την απασχόληση είπε ότι απαιτούνται δύσκολες αποφάσεις σε μια δύσκολη συγκυρία και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πορευθεί στο δρόμο της υπευθυνότητας. Για την ανεργία ανέφερε ότι σαφώς και αυξάνεται με μικρότερο όμως ρυθμό σε σχέση με τις άλλες χώρες της ευρωζώνης, όπου το πρόβλημα είναι εντονότερο.

    Ο υπουργός Οικονομίας μιλώντας στην ημερίδα της ΟΚΕ για τις επιπτώσεις της κρίσης στην απασχόληση, προανήγγειλε μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος για να διαμορφωθεί ανταγωνιστικό περιβάλλον στο μέλλον. Ο υπουργός παραδέχθηκε ότι υπάρχει μικρή αύξηση της ανεργίας, επισήμανε όμως ότι είναι αρκετά περιορισμένη σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

    Η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη Πετραλιά, από το ίδιο βήμα, υποστήριξε ότι η κατάσταση αρχίζει να ισορροπεί και έδωσε στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι τον Μάιο είχαμε περισσότερες και ποιοτικότερες θέσεις εργασίας σε σχέση με τον Απρίλιο.

    Απαντώντας στις επικρίσεις της κυρίας Λούκας Κατσέλη για την οικονομία και την απασχόληση, είπε ότι η κρίση δεν αντιμετωπίζεται με ξόρκια.

    Πυρά κατά της κυβερνητικής πολιτικής εξαπέλυσε και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπουλου αμφισβητώντας τα στοιχεία που έδωσε η υπουργός Απασχόλησης.

    Για φορολογικό Γολγοθά και δοκιμασία της μισθωτής εργασίας έκανε λόγο ο πρόεδρος της Οικονομικής και κοινωνικής επιτροπής Χρήστος Πολυζωγόπουλος.

    Πηγές: NET, NET 105.8

    Σχετικά άρθρα: Αλλαγές σε ασφαλιστικό και αγορά εργασίας

    Γ. Παπαθανασίου: "Διαρθρωτικές αλλαγές χωρίς παζάρια"

    Είδηση: 24286

    [06] Αφιερωμένη εξαιρετικά

    Ειδήσεις

    Ο Στίβι Γουόντερ άνοιξε την αυλαία του 30ου Φεστιβάλ Τζαζ του Μόντρεαλ με μια συναυλία αφιερωμένη στη ζωή και την κληρονομιά του Μάικλ Τζάκσον. Ο διάσημος μουσικός άρχισε τη συναυλία του λέγοντας ότι "όσες ανοησίες και αν ειπωθούν για τον Μάικλ Τζακσον δεν θα τον ξαναφέρουν στη ζωή".

    Έχοντας στο πλευρό του την κόρη του Αϊσά Μόρις, ο Γουόντερ που κατάγεται από το Ντιτρόιτ απέτισε φόρο τιμής στον φίλο του Μάικλ. "Ο Θεός ευλόγησε τη μουσική και το ταλέντο του. Θα πρέπει να κάνουμε το ταλέντο του να συνεχίσει να ζει, όπως κάναμε και για τον Τζον Λένον", τόνισε ο Στίβι Γουοντερ και κάλεσε τους χιλιάδες θεατές να αγοράσουν τη μουσική του Μάικλ Τζάκσον αν θέλουν να βοηθήσουν την οικογένειά του.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Είδηση: 24298

    [07] Αυστραλία: Εννέα οι νεκροί από τη γρίπη Α

    Δύο νέοι θάνατοι από τον ιό της γρίπης Α (H1N1) αναφέρθηκαν σήμερα στην πολιτεία της Βικτόριας, ανεβάζοντας τον απολογισμό των νεκρών από την ασθένεια, στους εννέα, σε ολόκληρη την Αυστραλία και των κρουσμάτων της λεγόμενης γρίπης των χοίρων σε περίπου 3.500. Τελευταίο θύμα της νόσου είναι ένα αγόρι, τριών χρόνων. Πρόκειται για το πρώτο παιδί, που πεθαίνει από τη γρίπη των χοίρων στην Αυστραλία. Δύο ακόμη κρούσματα της νέας γρίπης στην Ρουμανία με επιβεβαιωμένα 35.

    Ρουμανία

    Δύο ακόμη κρούσματα της νέας γρίπης "ΑΗ1Ν1" εντοπίστηκαν στο Ιάσιο της Ρουμανίας, με τα οποία ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων "σκαρφαλώνει" στα 35. Όπως ανακοίνωσε το ρουμανικό υπουργείο Υγείας, πρόκειται για δύο εφήβους, οι οποίοι επέστρεψαν από ταξίδι που πραγματοποίησαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, οι δύο έφηβοι βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση.

    Κύπρος

    Δέκα νέα κρούσματα της γρίπης Α(Η1Ν1) διαπιστώθηκαν την Τετάρτη στην Κύπρο, ανεβάζοντας σε 58 το συνολικό αριθμό των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τη νόσο. Τα δέκα νέα κρούσματα εκδηλώθηκαν σε οκτώ Κύπριους και δύο αλλοδαπούς. Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας καλεί το κοινό να τηρεί τα μέτρα βασικής πρόληψης όσον αφορά τον ιό της γρίπης Α( Η1Ν1).

    Εξάλλου, σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό τύπο στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου έχουν επιβεβαιωθεί έξι κρούσματα του ιού της γρίπης

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Είδηση: 24295

    [08] Τον σκότωσε για να μην τον απολύσει

    Η ισπανική αστυνομία συνέλαβε έναν άντρα για τον οποίο υπάρχουν υποψίες ότι προσέλαβε δολοφόνο για να σκοτώσει το αφεντικό του ώστε να μην τον απολύσει, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας El Pais. Ο επικεφαλής των οπτικοακουστικών υπηρεσιών του Διεθνούς Συνεδριακού Κέντρου της Βαρκελόνης προσέλαβε έναν Κολομβιανό ο οποίος, σύμφωνα με την αστυνομία, πυροβόλησε και σκότωσε τον διευθυντή του Κέντρου στις 9 Φεβρουαρίου.

    Ο διευθυντής σκόπευε να απολύσει τον συλληφθέντα στο πλαίσιο ενός σχεδίου αναδόμησης του κέντρου, διευκρίνισε η αστυνομία.

    Φοβούμενος ότι θα χάσει τη δουλειά του ο "δράστης", μέσω της αδελφής του, προσέλαβε ομάδα Κολομβιανών που ανέλαβαν να βγάλουν από τη μέση τον επικίνδυνο διευθυντή.

    Η υπόθεση αυτή είναι μια από τις πιο ακραίες πράξεις που έχουν συμβεί στην Ισπανία και συνδέονται με την οικονομική κρίση και την ανεργία. Μέσα στη χρονιά ένα Ισπανός οικοδόμος απήγαγε τον διευθυντή της τράπεζας στην οποία χρωστούσε, ενώ ένας ιδιοκτήτες κατασκευαστικής εταιρίας απειλούσε ότι θα αυτοπυρποληθεί αν δεν διαγραφούν τα χρέη του.

    ΠΗΓΕΣ: REUTERS

    Είδηση: 24297

    [09] Βοηθήστε τις τίγρεις του Μάικλ

    Η ηθοποιός Τίπι Χέντρεν που ανέλαβε εδώ και τέσσερα χρόνια δύο από τις τίγρεις που διατηρούσε ο Μάικλ Τζάκσον στη Neverland, έκανε έκκληση στους θαυμαστές του να βοηθήσουν τα αιλουροειδή που βρίσκονται σε αιχμαλωσία. Η Χέντρεν, πρωταγωνίστρια των ταινιών "Τα Πουλιά" και "Μάρνι" του Χίτσκοκ, υιοθέτησε τις τίγρεις Θρίλερ και Σαμπού το 2005 όταν ο Μάικλ Τζάκσον εγκατέλειψε το ράντσο του και έκλεισε τον ζωολογικό κήπο που είχε εκεί.

    Η ηθοποιός διευκρίνισε πως ανακοίνωσε το θάνατο του ποπ σταρ στις δυο τίγρεις που φιλοξενούνται στο Καταφύγιο Σαμπάλα μαζί με άλλα 68 αιλουροειδή που κάποτε άνηκαν στη βιομηχανία του θεάματος ή τα εγκατέλειψαν οι ιδιοκτήτες τους. "Ίσως να υπάρχει τηλεπάθεια ανάμεσα στους ανθρώπους και τα ζώα.

    Ελπίζω να κατάλαβαν τι τους είπα", είπε η Χέντρεν και τόνισε πως ο Μάικλ Τζάκσον φερόταν εξαιρετικά καλά στα ζώα που είχε στη Neverland. Η Τίπι Χέντρεν είπε ακόμα πως οι θαυμαστές του Μάικλ μπορούν να βοηθήσουν τα ζώα αυτά είτε προσφέροντας χρήματα, είτε υποστηρίζοντας πρόταση προς το Κογκρέσο για να απαγορευτεί πλήρως η διατήρηση μεγάλων αιλουροειδών ως οικόσιτα ζώα.

    Τα ζώα του Μάικλ Τζάκσον βρίσκονται σε διάφορα καταφύγια και ιδρύματα. Το πιο γνωστό, ο χιμπατζής Μπαμπλς ζει σε ειδικό κέντρο στη Φλόριντα.

    Είδηση: 24299

    [10] Άγριο έγκλημα στην Παιανία

    Τη ληστεία εξετάζει η αστυνομία ως πιθανότερο κίνητρο, για την άγρια δολοφονία 80χρονου, φίλου του μακαριστού αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστόδουλου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός αργά χθες το βράδυ, μέσα σε Λαογραφικό Μουσείο, που διατηρούσε στην Παιανία. Η σύζυγος του 80χρονου, επειδή είχε αργήσει να πάει στο σπίτι, ειδοποίησε μια ανιψιά του που μένει κοντά και εκείνη πήγε στο Λαογραφικό Μουσείο, όπου τον βρήκε μέσα σε μια λίμνη αίματος. Ο 80χρονος ήταν δεμένος χειροπόδαρα και φιμωμένος και είχε πυροβοληθεί τρεις φορές στο κεφάλι.

    Στο μουσείο δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης, ωστόσο φαίνεται ότι έχει ερευνηθεί χωρίς να ξέρει κανείς τί λείπει. Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο οι δράστες να πήγαν για ληστεία και να σκότωσαν τον ηλικιωμένο, επειδή πιθανόν τους γνώριζε.

    Είδηση: 24296

    [11] Συνάντηση Καραμανλή-Πέτερινγκ

    Πολιτική

    Με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χανς Γκέρτ Πέτερινγκ συναντήθηκε ο Πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου, η οικονομική κρίση και συνθήκη της Λισαβώνας. Ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Πέτερινγκ ο οποίος ολοκληρώνει τη θητεία του στην προεδρία του Ευρωκοινοβουλίου για την πολύ καλή συνεργασία που είχαν όλα αυτά τα χρόνια. Από την πλευρά του ο κ Πετερινγκ εξήρε τον ρολό της χώρας μας στην προσπάθεια ισχυροποίησης των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την επικύρωση της Συνθήκης. Αμέσως μετά ο πρόεδρος της Ευρωβουλής ξεναγήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης.

    Συνάντηση με τον απερχόμενο πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Χανς Γκέρτ Πέτερινγκ, είχε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

    Οι δυο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις για την εφαρμογή της Συνθήκης της Λισαβόνας και την ενίσχυση του ρόλου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ο κ. Καραμανλής διαβεβαίωσε τον κ. Πέτερινγκ ότι η Ελλάδα θα στηρίζει το έργο και τις πρωτοβουλίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    Επιπλέον, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, εξετάσθηκε το ζήτημα της διεύρυνσης και το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης.

    Ο κ. Πέτερινγκ, από την πλευρά του, αναφέρθηκε με θερμά λόγια για τον κ. Καραμανλή, επανέλαβε για μια ακόμη φορά το θαυμασμό του για την Ελλάδα και ευχαρίστησε την κυβέρνηση, αλλά και την αντιπολίτευση, για την υποστήριξη που πρόσφεραν στη Συνθήκη της Λισαβόνας.

    Επίσης, ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Σιούφα, για την προσήλωσή του στην ευρωπαϊκή υπόθεση και υπογράμμισε πως "οι χώρες, που δεν έχουν ακόμη επικυρώσει τη Συνθήκη της Λισαβόνας, θα έπρεπε να πάρουν ως παράδειγμα την Ελλάδα".

    Ευχήθηκε δε, κάθε καλό στην Ελλάδα και τον πρωθυπουργό της, σημειώνοντας ότι "αν υπάρχει σταθερότητα στην Ελλάδα, τότε έχουμε μια καλή συμβολή για τη σταθερότητα της ΕΕ".

    Αμέσως μετά ο κ. Πέτερινγκ, επισκέφτηκε στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα εκθέματα, ενώ συνεχάρη τη χώρα μας για το εντυπωσιακό όπως είπε Μουσείο.

    Τον ξενάγησαν πρόεδρος της Βουλής ο υπουργός Πολιτισμού και ο πρόεδρος του νέου Μουσείου Δημήτρης Παντερμαλής.

    Ο κύριος Πέτερινγκ δήλωσε ότι εδώ η ιστορία είναι παρούσα και εξέφρασε τη χαρά του όταν όπως είπε άκουσε ότι ξανάρχισαν οι διαπραγματεύσεις για την επιστροφή των ελγίνειων.

    Μετά την ξενάγηση, τόσο ο πρόεδρος της Βουλής όσο και ο Υπουργός Πολιτισμού μίλησαν για την αναγκαιότητα επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα στη χώρα μας.

    Ο Διευθυντής του μουσείου Δημήτρης Παντερμανλής χαρακτήρισε μεγάλη τιμή την επίσκεψη του προέδρου .του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις γνώσεις του για τον αρχαίο πολιτισμό.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ_ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 24294

    [12] Αλαβάνος: Βατοπέδι των αιθέρων η Ολυμπιακή

    Πολιτική

    Σκληρή επίθεση στην Κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, σε συνέντευξη Τύπου για τις εξελίξεις στην Ολυμπιακή Αεροπορία. Ο κ. Αλαβάνος έκανε λόγο για παράτυπες προσλήψεις στον εθνικό αερομεταφορέα, καθ' όλα αντεργατικές που καλύπτουν πελατειακές σχέσεις και αποσκοπούν σε καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους. Όπως είπε ο κ. Αλαβάνος, η Ολυμπιακή εξελίσσεται σε Βατοπέδι των αιθέρων με περισσότερους από 2.300 εποχικούς υπαλλήλους να έχουν ήδη προσληφθεί κι ενώ από τον Οκτώβριο και υπό τη νέα διοίκηση της εταιρίας πρόκειται να απολυθούν.

    Είδηση: 24293

    [13] Έκρηξη οργής κατά της Yemenia air

    Ειδήσεις

    Εκατόν πενήντα δύο νεκροί, κι ένα θαύμα. Ο μοναδικός άνθρωπος που επέζησε του πολύνεκρου αεροπορικού δυστυχήματος, δεν είναι πεντάχρονο αγόρι, όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη πάνω στη σύγχυση, αλλά ένα 14χρονο κορίτσι που είναι καλά και από ώρα σε ώρα αναμένεται η συγκλονιστική μαρτυρία του. Το μαύρο κουτί με τα δεδομένα της μοιραίας πτήσης εντοπίστηκε, χωρίς ωστόσο η ανέλκυση του να φαίνεται εφικτή. Η Yemenia θα καταβάλει στις οικογένειες των θυμάτων προκαταβολή αποζημίωσης 20.000 ευρώ.

    Διαψεύσθηκε την Τετάρτη από τον Γάλλο υφυπουργό Συνεργασίας Αλέν Ζουαντέ, στο ραδιοσταθμό France Info, ότι βρέθηκε και δεύτερος επιζήσας της συντριβής του Airbus Α310 της εταιρείας Yemenia.

    "Θέλω να διαψεύσω αυτή την πληροφορία (...) Είναι ψευδής πληροφορία", δήλωσε ο Γάλλος υπουργός, ο οποίος βρίσκεται στο Μορονί για να βοηθήσει στο συντονισμό των επιχειρήσεων διάσωσης με τις αρχές των νησιών Κομόρος. Υπάρχει "μόνο μία διασωθείσα και όχι δύο", δήλωσε.

    Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου Ελ Μααρούφ στο Μορονί τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού για να δεχθούν άλλον ένα επιζήσαντα του δυστυχήματος, εκτός της 13χρονης Μπαχία Μπακαρί που βρέθηκε ζωντανή την Τρίτη.

    Η εταιρεία Yemenia ανακοίνωσε εξάλλου την Τετάρτη ότι θα καταβάλει σε καθεμιά από τις οικογένειες των θυμάτων 20.000 ευρώ ως προκαταβολή αποζημίωσης, ενώ συνέχισε να επιμένει ότι το αεροπλάνο ήταν ασφαλές.

    Ο πρόεδρος της Yemenia Airways Αμπντούλ-Χαλέκ Αλ-Κάντι έκανε την ανακοίνωση αυτή σε συνέντευξη Τύπου στην πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά.

    Ο Αλ-Κάντι διευκρίνισε πως τα 20.000 ευρώ είναι μια προκαταβολή από τα χρήματα που θα λάβουν οι οικογένειες ως αποζημίωση από τις ασφαλιστικές εταιρείες και η καταβολή τους δεν συνιστά παραδοχή κάποιου σφάλματος εκ μέρους της εταιρείας.

    Τα προβλήματα στο αεροπλάνο, τα οποία είχαν εντοπιστεί από τις γαλλικές αεροπορικές αρχές το 2007 και εξαιτίας τους είχαν απαγορευτεί οι πτήσεις του αεροπλάνου στο γαλλικό εναέριο χώρο, ήταν "επιφανειακά", υποστήριξε.

    "Όλα σκοτείνιασαν και αρχίσαμε να πέφτουμε", αφηγήθηκε η 14χρονη

    Το 14χρονο κορίτσι που επέζησε της συντριβής του Airbus Α310 της εταιρείας Yemenia είπε στον πατέρα του ότι το δυστύχημα συνέβη ξαφνικά και ότι άκουσε και άλλους επιβάτες να είναι ζωντανοί μέσα στο νερό, μετέδωσε σήμερα το γαλλικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο France 24.

    "Όλα σκοτείνιασαν και αρχίσαμε να πέφτουμε", είπε η Μπαχία Μπακάρι στον πατέρα της, τον Κάσιμ Μπακάρι, σε τηλεφωνική επικοινωνία τους, όπως δήλωσε ο τελευταίος στο σταθμό.

    Στη συνέχεια βρέθηκε στο νερό μαζί με άλλους επιζώντες. "Ακουγα ανθρώπους να μιλούν γύρω μου στο σκοτάδι", είπε. "Και έπειτα από λίγο δεν άκουγα κανέναν. Απλώς κρατιόμουνα". Το κορίτσι βρέθηκε να επιπλέει γαντζωμένο από συντρίμμια του αεροπλάνου και είναι ο μοναδικός επιζών από τους 153 ανθρώπους που επέβαιναν στο αεροπλάνο που συνετρίβη στα ανοικτά των νησιών Κομόρος. Η μητέρα του, η οποία ταξίδευε μαζί του, είναι αγνοούμενη και πιστεύεται πως είναι νεκρή.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ -ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Είδηση: 24287

    [14] Ισχυρή σεισμική δόνηση στην Κρήτη

    Κοινωνία

    Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ αναστάτωσε στις 12:30 το μεσημέρι τους κατοίκους της Ιεράπετρας και των γύρω περιοχών στην Κρήτη, χωρίς ευτυχώς να αναφερθούν θύματα ή ζημιές. Σύμφωνα με το γεωδυναμικό ινστιτούτο Αθηνών το επίκεντρο εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 170χλμ. νότια της Κρήτης και ο σεισμός ήταν επιφανειακός με πολύ μικρό εστιακό βάθος.

    Είδηση: 24281

    [15] Σ. Τσιτουρίδης: «Δεν ξέρω γιατί πρέπει να χορηγηθεί αμνηστία σε κάποιον εάν διέπραξε κακουργήματα;»

    Συνεντεύξεις ΝΕΤ 105.8

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Εκπομπή στη ΝΕΤ 105,8» με τον Διονύση Χατζημιχάλη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Είμαστε σε μια κατάσταση λίγο περίεργη. Σε μια κατάσταση που εσείς άκουσα χθες να περιγράφετε ιδιότυπης ομηρίας του πολιτικού κόσμου από τον κ. Χριστοφοράκο.»

    Σ. ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗΣ: « Θα ήταν υπερβολικό να πούμε ότι ο πολιτικός κόσμος είναι σε κατάσταση ομηρίας. Κανείς δεν μπορεί να ισχυρίζεται, να διατείνεται ότι έχει δωροδοκήσει το μισό πολιτικό σύστημα στη χώρα, το μισό πολιτικό δυναμικό και το πολιτικό δυναμικό και οι πολιτικοί να μένουν απαθείς. Να μάθουμε που πήγαν λεφτά, ποιοι τα πήραν, δεν μπορεί να συνεχίσουμε για πολλούς μήνες ακόμη.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Τότε, αυτό τουλάχιστον λέει η αντιπολίτευση, γιατί σε τρεις προτάσεις για σύσταση εξεταστικής επιτροπής η ΝΔ είπε όχι, ή γιατί έκλεισε η Βουλή;»

    Σ. ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗΣ: « Γιατί ακόμη και αν δεν έκλεινε η Βουλή μέχρι τις 7 Ιουνίου δεν υπήρχε καμία υπόθεση στη Βουλή, η οποία αφορούσε σε πολιτικά πρόσωπα. Σε ό,τι αφορά τις εξεταστικές επιτροπές, εξηγήσαμε ότι όσο η δικαιοσύνη προχωρούσε το ανακριτικό της έργο θα έπρεπε να μην σταματήσει η δικαιοσύνη, διότι η Βουλή θα εξέταζε την ίδια υπόθεση.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Έχουν διατυπωθεί δυο προτάσεις τις τελευταίες ημέρες για παράδειγμα. Η μια λέει αμνηστία, να του χορηγηθεί αμνηστία για να μπορέσει να μιλήσει.»

    Σ. ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗΣ: « Γιατί να του χορηγηθεί αμνηστία; Δεν ξέρω γιατί πρέπει να χορηγηθεί αμνηστία σε κάποιον εάν διέπραξε κακουργήματα; Εάν θελήσουμε νομίζω ότι ως πολιτικό σύστημα θα βρούμε τους τρόπους.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Πιστεύετε ότι το πολιτικό σύστημα δεν θέλει; Γιατί λέτε εάν θελήσουμε.»

    Σ. ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗΣ: « Πιστεύω ότι πρέπει να συνεννοηθούμε καλύτερα στα ζητήματα αυτά και στο θέμα του νόμου περί ευθύνης υπουργών και στα θέματα της χρηματοδότησης των κομμάτων και στα θέματα της ενδεχόμενης χρηματοδότησης πολιτικών προσώπων.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Υπάρχει άλλη μια πρόταση του κ. Αλαβάνου που λέει να κόψουμε οποιαδήποτε σχέση με την Siemens.»

    Σ. ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗΣ: « Θα μπορούσαμε να εξετάσουμε και αυτό το ζήτημα, να βάλουμε συγκεκριμένους όρους.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Τον Μάρτιο μετά την δήλωση και του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ για το θέμα της προεδρίας της Δημοκρατίας πάμε για εκλογές και δεύτερον, σε κλίμα πάλι σκανδάλων και σκανδαλολογίας;»

    Σ. ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗΣ: « Ο ελληνικός λαός πριν από δυο χρόνια ψήφισε τη ΝΔ για μια τετραετία. Πρέπει να δουλέψουμε με στόχο το τέλος της τετραετίας. Εάν στο ενδιάμεσο κάποιοι θα ήθελαν να αξιοποιήσουν την συγκυρία της εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας για να προκαλέσουν εθνικές εκλογές να πάρουν και την ευθύνη. Η κυβέρνηση δεν είναι εδώ ούτε για να αιφνιδιάσει εκλογικά κανέναν, ούτε να ασχολείται με οτιδήποτε άλλο πέρα από το να διεκπεραιώσει την εντολή, την οποία μας έδωσε ο ελληνικός λαός.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Τάσσεστε κατά του αιφνιδιασμού και των πρόωρων εκλογών και εκ μέρους του κόμματος σας;»

    Σ. ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗΣ: « Απολύτως και καλά θα κάνουν ορισμένοι να τις αφήσουν αυτές τις εισηγήσεις, να δουν τις επιδόσεις τους και τις ευθύνες τους. Οι κυβερνώντες κρίνονται από τις επιδόσεις τους, από την πορεία τους, από το τι πράττουν και τι δεν πράττουν.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Η μέχρι τώρα κυβερνητική θητεία σας ικανοποιεί; Ακούσαμε προχθές για παράδειγμα από τον κ. Αλογοσκούφη να λέει ότι η οικονομική πολιτική ίσως να μην πηγαίνει σε καλό δρόμο και ότι η κυβέρνηση πρέπει να κυβερνήσει.»

    Σ. ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗΣ: « Δεν θα έλεγα ότι υπάρχουν πολλοί στο τόπο, οι οποίοι θα μπορούν, ή θα πρέπει να είναι ικανοποιημένοι. Ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι, ειδικά σε περιόδους δυσκολίας. Γι' αυτό ακριβώς απαιτείται καλύτερη και περισσότερη δουλειά.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Μετά τις ευρωεκλογές μπήκε στην ατζέντα για πρώτη φορά τόσο επιτακτικά, κάποιοι το συνέδεσαν με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, το θέμα της λαθρομετανάστευσης.»

    Σ. ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗΣ: « Θέματα, όπως τα θέματα της δημόσιας ασφάλειας και της λαθρομετανάστευσης δεν είναι ότι δεν υπήρχαν. Προφανώς και υπήρχαν στη κυβερνητική ατζέντα. Άλλο ζήτημα εάν οι επιδόσεις μας είναι αυτές, οι οποίες πρέπει να είναι. Είναι προφανές ότι η κατάσταση δεν ήταν αυτή που θέλαμε στη χώρα και μια χώρα με τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά της Ελλάδας αυτονοήτως οφείλει να πρωταγωνιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να γίνουν ενωσιακές αυτές οι πολιτικές. Βεβαίως είναι ευρωπαϊκή υπόθεση η φύλαξη και των εθνικών μας συνόρων που συγχρόνως είναι και ενωσιακά σύνορα.»

    Είδηση: 24280


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 1 July 2009 - 16:56:33 UTC