Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-07-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίθεση ενόπλου σε αστυνομικούς στα Εξάρχεια
  • [02] Λιγοστεύει και γερνά ο πληθυσμός της Ευρώπης!
  • [03] Η κρίση χτυπάει τα ΜΜΕ
  • [04] Σεισμός 5,7 Ρίχτερ στην Κίνα
  • [05] Οδήγησε μία Harley-Davidsonβ¦ μπορείς!
  • [06] Διπλωματική περιοδεία Χ. Σολάνα στα Βαλκάνια
  • [07] Προς 24ωρη απεργία η ΓΣΕΕ
  • [08] Θύμα δολοφονίας ο Τζάκσον;
  • [09] Χ.Κλίντον: για απελευθέρωση δημοσιογράφων στη Β. Κορέα

    [01] Επίθεση ενόπλου σε αστυνομικούς στα Εξάρχεια

    Κοινωνία

    Ένοπλη επίθεση δέχθηκε το βράδυ της Παρασκευής, διμοιρία αστυνομικής δύναμης στα Εξάρχεια. Άγνωστος πυροβόλησε εναντίον αστυνομικού λεωφορείου, χωρίς να τραυματιστεί κανείς. Οι αστυνομικοί καταδίωξαν το δράστη, ο οποίος πυροβόλησε άλλη μια φορά στον αέρα και διέφυγε τρέχοντας. Σε εξέλιξη επιχείρηση για τον εντοπισμό του, ενώ επί τόπου έφτασε κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας που ερευνά την υπόθεση.

    Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο δράστης φορούσε χειρουργική μάσκα και η επίθεση έγινε όταν άλλαζε η βάρδια των αστυνομικών. Η σφαίρα χτύπησε στο μεταλλικό πλέγμα στο παρμπρίζ του αστυνομικού λεωφορείου. Από την αστυνομία βρέθηκαν δύο κάλυκες, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες των εννέα χιλιοστών.

    Είδηση: 24700

    [02] Λιγοστεύει και γερνά ο πληθυσμός της Ευρώπης!

    Λιγοστεύει και γερνά ο πληθυσμός της Ευρώπης, όπως δείχνουν τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, EUROSTAT.

    Μέχρι το 2060 οι γεννήσεις θα είναι λιγότερες από τους θανάτους και θα προέρχονται κυρίως από τους μετανάστες.

    Αλλάζει ο πληθυσμιακός χάρτης των 27 κρατών μελών. Η Βρετανία θα είναι η μεγαλύτερη πληθυσμιακά χώρα το 2060, με 77 εκατομμύρια κατοίκους, η Γαλλία με 72 εκατομμύρια και η Γερμανία με 71 εκατομμύρια κατοίκους.

    Μηδενική θα είναι η αύξηση το 2015 στον πληθυσμό των Ευρωπαίων, ενώ μείωση του συνολικού πληθυσμού της Ε.Ε., κατά περίπου 15 εκατομμύρια, θα σημειωθεί μεταξύ των ετών 2035 και 2060.

    Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Στατιστικής Υπηρεσίας της Ε.Ε., μετά από -περίπου- 50 χρόνια και συγκεκριμένα το 2060, ο συνολικός πληθυσμός στην Ε.Ε. θα μειωθεί αισθητά και ο πληθυσμιακός χάρτης των σημερινών 27 κρατών-μελών της δε θα είναι πλέον ο ίδιος.

    Η Γερμανία δε θα είναι η μεγαλύτερη σε πληθυσμό χώρα, αλλά, θα είναι η τρίτη κατά σειρά. Την πρώτη θέση θα κατέχει η Βρετανία, και την δεύτερη η Γαλλία. Οι αλλαγές αυτές δε θα γίνουν τον τελευταίο χρόνο, δηλαδή, το 2060.

    Οι όποιες κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις τους έχουν αρχίσει να συντελούνται σταδιακά και θα γίνουν συντόμως αντιληπτές. Βεβαίως, μία πρόβλεψη προσφέρει την υπηρεσία της προειδοποίησης και βοηθά στο να εμποδιστεί μία αρνητική εξέλιξη, η να ενισχυθεί μία θετική. Κάθε κράτος μέλος, χωριστά και η Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικώς, έχουν την χρονική κι άλλη δυνατότητα, να παρέμβουν και να διαμορφώσουν την εξέλιξη προς το καλύτερο.

    Ειδικά στο δημογραφικό θέμα υπάρχει μεγάλο περιθώριο βελτίωσης, καθώς κατά έναν ανεξήγητο τρόπο, τόσο από κάθε κοινοτική χώρα, όσο και από τις «Βρυξέλλες», οι γενναίες παρεμβάσεις που θα ενθάρρυναν τη γεννητικότητα, θα βοηθούσαν στην αύξηση του πληθυσμού και θα ανέτρεπαν τις αρνητικές εξελίξεις.

    Οι προβλέψεις της Eurostat

    Το 2015 αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τους Ευρωπαίους πολίτες, καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, οι γεννήσεις θα υποχωρήσουν στο μηδέν, και σταδιακά θα φεύγουν από τον κόσμο αυτόν περισσότεροι από εκείνους που θα έρχονται.

    Η όποια ανάπτυξη θα οφείλεται στους μετανάστες, αλλά και αυτό μόνο έως το 2035, διότι στα χρόνια που θα ακολουθήσουν ούτε αυτός ο παράγοντας θα καλύπτει τα κενά, με αποτέλεσμα ο συνολικός πληθυσμός της Ε.Ε., ο οποίος τον Ιανουάριο του 2008 ήταν 495 εκατομμύρια, να φθάσει το 2035 στα 521 και εν συνεχεία, να αρχίσει σταδιακή μείωση, για να καταλήξει το 2060 στα 506 εκατομμύρια.

    Ωστόσο, αυτή η εξέλιξη δεν αφορά όλα τα κράτη-μέλη, καθώς θα υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους, δηλαδή, μεταξύ 2008 και 2060, σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της Ένωσης σε δέκα τρία κράτη-μέλη της, θα υπάρξει αύξηση του πληθυσμού και μείωση σε δέκα τέσσερα κράτη μέλη, στα οποία περιλαμβάνεται και η Ελλάδα.

    Τα υψηλότερα ποσοστά αύξησης του πληθυσμού θα παρουσιάσουν η Κύπρος με 66%, η Ιρλανδία με 53 %, το Λουξεμβούργο με 52 %, το Ηνωμένο Βασίλειο με 25 %, η Σουηδία με 18 % και η Γαλλία με 16 %.

    Σχετικά με την αρνητική εξέλιξη της πορείας του πληθυσμού των κρατών μελών της Ένωσης, τη μεγαλύτερη μείωση αναμένεται να παρουσιάσει η Βουλγαρία, με ποσοστό 28 %, κι ακολουθούν η Λετονία με 26 %, η Λιθουανία με 24 %, η Ρουμανία με 21 %, η Πολωνία με 18 %, η Σλοβακία με 15,8 % και η Γερμανία με 14 % [αφού ο πληθυσμός της από 82.179.000 το 2008, θα μειωθεί σε 70.759.000 το 2060.

    Στην Ελλάδα το ποσοστό μείωσης αναμένεται να φθάσει το 0,9 %, [δηλαδή, από 11.217.000 το 2008, σε 11,118,000 εκατομμύρια το 2060].

    Με βάση τις σχετικές προβλέψεις, οι πέντε μεγαλύτερες πληθυσμιακά χώρες μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ε.Ε. παραμένουν οι ίδιες που είναι σήμερα, αλλά, αλλάζουν θέσεις.

    Το Ηνωμένο Βασίλειο καταλαμβάνει την πρώτη θέση, την οποία σήμερα κατέχει η Γερμανία. Έτσι, οι πέντε μεγαλύτερες, πληθυσμιακά χώρες το 2060 θα είναι κατά σειρά το Ηνωμένο Βασίλειο με 77 εκατομμύρια κατοίκους, η Γαλλία, η οποία θα αριθμεί 72 εκατομμύρια, η Γερμανία με 71 εκατομμύρια, η Ιταλία με 59 και η Ισπανία με 52 εκατομμύρια.

    Αλλάζει η ηλικιακή σύνθεση του πληθυσμού στην Ε.Ε.

    Παράλληλα, στο συνολικό πληθυσμό των 27 κρατών μελών της Ε.Ε., θα γίνουν σημαντικές αλλαγές στην ηλικιακή του σύνθεση. Για παράδειγμα, το 2060 τα άτομα ηλικίας ογδόντα ετών και άνω θα είναι περίπου τριπλάσια από ό,τι σήμερα.

    Συγκεκριμένα, το ποσοστό των ατόμων ηλικίας 65 χρόνων κι άνω θα αυξάνεται συνεχώς και από 17,1 % του συνολικού πληθυσμού της Ε.Ε., που ήταν το 2008 θα φθάσει το 30 % το 2060 και των ατόμων ηλικίας 80 ετών κι άνω θα αυξηθεί την ίδια περίοδο από 4,4 % σε 12,1 %.

    Η αύξηση του ποσοστού των μεγαλύτερης ηλικίας ατόμων θα είναι, όπως προβλέπεται γενική για όλα τα κράτη μέλη, αλλά, με διαφορές μεταξύ τους.

    Στην Ελλάδα -για παράδειγμα- το ποσοστό των ατόμων ηλικίας άνω των 65 χρόνων από 18,6 % του πληθυσμού, που ήταν το 2008 θα αυξηθεί το 2060 στο 31,7 %!

    Τα αντίστοιχα ποσοστά για ορισμένες άλλες χώρες-μέλη θα είναι το 2060: στην Πολωνία 36,2%, στη Σλοβακία 36,1 %, στη Ρουμανία 35%, στη Βουλγαρία 34,2%, στην Ιταλία 32,7%, στη Γερμανία 32,5%, στην Πορτογαλία 30,9%, στο Ηνωμένο Βασίλειο 24,7% και στην Κύπρο 26,2%. Το χαμηλότερο ποσοστό υπολογίζεται να παρουσιάζει το Λουξεμβούργο με 23,6%.

    Σχετικά με τα άτομα ηλικίας άνω των 80 χρόνων, σημειώνεται πώς η συμμετοχή τους στο συνολικό πληθυσμό το 2060 θα κυμαίνεται, σύμφωνα με τις σχετικές προβλέψεις από το 8,6% στην Κύπρο έως 14,9% στην Ιταλία.

    Η Ελλάδα έχει κι σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα ένα από τα υψηλότερα ποσοστά. Συγκεκριμένα, τα άτομα ανά των ογδόντα από 4,1%, που ήταν το 2008 θα φθάσουν το 13,5% το 2060.

    Οι αλλαγές αυτές θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις και στην ηλικιακή σύνθεση του ενεργού ευρωπαϊκού πληθυσμού, όπου αναμένεται, επίσης σημαντική αύξηση του ποσοστού των ατόμων ηλικίας 65 χρόνων κι άνω, αλλά και στην εξέλιξη των κοινωνικών συστημάτων και στο κόστος εφαρμογής τους.

    Παράλληλα, αναμένεται να ενισχυθούν τα προγράμματα διά βίου κατάρτισης και εκπαίδευσης, ώστε να διευκολύνεται και η μετακίνηση των μεγαλύτερης ηλικίας εργαζομένων.

    Είδηση: 24699

    [03] Η κρίση χτυπάει τα ΜΜΕ

    Ειδήσεις

    Στο τοπίο που διαμορφώνει η διεθνής οικονομική κρίση, αλλά και η εξάπλωση του διαδικτύου, καταγράφονται σημαντικές αλλαγές στην αγορά εργασίας των εφημερίδων και στην επιχειρηματική πορεία των αντίστοιχων ομίλων, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στις ΗΠΑ.

    Στη Βρετανία το 2007 το Μπι Μπι Σι ανακοίνωσε 1800 απολύσεις και συγχωνεύσεις υπηρεσιών. Από τις περικοπές δεν γλίτωσαν ούτε ιστορικές εφημερίδες, όπως οι Λος Αντζελες Τάιμς που έκαναν 300 απολύσεις, ή η εφημερίδα Μαϊάμι Χέραλντ με 250 απολύσεις. Παράλληλα με τις απολύσεις, εφαρμόζονται προγράμματα εθελούσιας εξόδου, πωλήσεων, συγχωνεύσεων, ακόμα και κλεισίματος επιχειρήσεων.

    Καλεσμένος του Ελληνο Γαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, ο εκδότης της Ιντερνάσιοναλ Χέραλντ Τρίμπιουν, Στίβεν Ντάμπαρ Τζόνσον, μίλησε στην Αθήνα για την μετεξέλιξη της δημοσιογραφίας και των επιχειρήσεων τύπου. Κεντρικό σημείο στην ομιλία του, ότι η κρίση στο τύπου άρχισε πολύ πριν την παγκόσμια οικονομική ύφεση αλλά εντάθηκε εξ αιτίας της αφού μειώθηκαν αισθητά οι διαφημίσεις. Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι επιχειρηματίες και οι εργάτες του τύπου θα πρέπει να αγκαλιάσουν τις νέες τεχνολογίες. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: "Μια από τις αποστολές μας είναι να λειτουργούμε ως αξιόπιστα φίλτρα υψηλής ποιότητας, αλλά και να δίνουμε τις διαφορετικές απόψεις, να τις εξισορροπούμε, να παρουσιάζουμε τα γεγονότα, να προσφέρουμε εμπεριστατωμένη ανάλυση και άποψη".

    Στην Ελλάδα

    Αύριο Σάββατο οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" κυκλοφορούν, με την οικονομική στήριξη της ΕΣΗΕΑ, 16σέλιδο τεύχος της εφημερίδας, που θα μείνει μέχρι την Τρίτη στα περίπτερα.

    Είδηση: 24698

    [04] Σεισμός 5,7 Ρίχτερ στην Κίνα

    Ειδήσεις

    Περισσότεροι από 400 χιλιάδες άνθρωποι στην Κίνα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας του σεισμού στην επαρχία Γιουνάν, που συνορεύει με την επαρχία Σετσουάν. Η σεισμική δόνηση είχε ένταση 5,7 Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 7 το απόγευμα τοπική ώρα και ακολούθησαν 8 μετασεισμοί, που τρομοκράτησαν τους πολίτες. Υπάρχουν αναφορές για ένα νεκρό και πάνω από 300 τραυματίες.

    Τεράστιες είναι οι υλικές ζημιές. Δέκα χιλιάδες σπίτια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και 30 χιλιάδες σπίτια έχουν πολύ σοβαρές ζημιές και δεν είναι κατοικήσιμα. Η κυβέρνηση της Κίνας έστειλε είδη πρώτης ανάγκης και πάνω από 1000 στρατιώτες και αστυνομικούς, για να βοηθήσουν τους άστεγους.

    Είδηση: 24703

    [05] Οδήγησε μία Harley-Davidsonβ¦ μπορείς!

    Κοινωνία

    Την ευκαιρία να οδηγήσουν την μοτοσικλέτα Harley-Davidson της αρεσκείας τους, βεβαίως, υπό την προϋπόθεση ότι για το test-ride θα διαθέτουν την απαιτούμενη άδεια οδήγησης και τον αναγκαίο εξοπλισμό προστασίας [κράνος, γάντια και μπουφάν], θα έχουν όσοι θα παρευρεθούν στην εκδήλωση της επίσημης αντιπροσωπείας της εταιρείας [Κυριακή 11/7: 11-5 μ.μ.] στην Γλυφάδα.

    Η εκδήλωση αυτή, όπως και άλλη μία αντίστοιχη που ήδη προηγήθηκε στην Πάτρα, οργανώθηκαν με αφορμή την επίσκεψή του «Harley-Davidson Demo-Truck» στην Ελλάδα, παρουσία υψηλόβαθμων στελεχών κι εκπροσώπων της «Harley-Davidson Europe».

    Το «Harley-Davidson Demo-Truck» που μεταφέρει αποκλειστικά για «test-ride» όλες τις μοτοσικλέτες Harley-Davidson, περιοδεύει κάθε χρόνο στην Ευρώπη και επισκέπτεται τις επίσημες αντιπροσωπείες της εταιρείας προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα σε όλους όσους αγαπούν τον θρύλο της Harley-Davidson να γνωρίσουν από κοντά το σύνολο των πιο πρόσφατων μοντέλων της εταιρείας.

    Είδηση: 24701

    [06] Διπλωματική περιοδεία Χ. Σολάνα στα Βαλκάνια

    Ευρώπη

    Ο αρχηγός της ευρωπαϊκής διπλωματίας Χαβιέ Σολάνα, από τις 13 και έως τις 15 Ιουλίου, θα πραγματοποιήσει περιοδεία στα Βαλκάνια.

    «Η διπλωματική αυτή βόλτα», θα τον οδηγήσει στην Σερβία, το Κόσοβο, την ΠΓΔΜ και το Μαυροβούνιο, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

    Το ταξίδι του θα αρχίσει την Δευτέρα στο Βελιγράδι, όπου θα συναντηθεί με τον Σέρβο Πρόεδρο Μπόρις Τάντιτς και τον πρωθυπουργό Μίρκο Τσβέτκοβιτς.

    Στα Σκόπια την Τρίτη θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι και τους ηγέτες της αντιπολίτευσης.

    Επίσης, την Τρίτη στην Πρίστινα, θα συναντηθεί με τον κοσοβάρο πρωθυπουργό Φατμίρ Σεϊντίου, τον πρωθυπουργό Χασίμ Θάτσι και την ευρωπαϊκή αποστολή δικαιοσύνης & αστυνομίας στο Κόσοβο [EULEX].

    Την περιοδεία του θα ολοκληρώσει στο Κότορ στο Μαυροβούνιο, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Μίλο Τζουκάνοβιτς.

    Κατά την περίοδο που ο Σολάνα θα βρίσκεται στα Βαλκάνια, η ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει να απαλλαχθούν από την υποχρέωση έκδοσης βίζας εισόδου στην Ε.Ε., πολλές από τις χώρες αυτές από το 2010, όπως είναι η Σερβία, το Μαυροβούνιο και η ΠΓΔΜ.

    Είδηση: 24697

    [07] Προς 24ωρη απεργία η ΓΣΕΕ

    Ειδήσεις

    Με αποφάσεις για 24ωρη γενική απεργία και εξουσιοδότηση στην εκτελεστική επιτροπή για την πραγματοποίηση της ανάλογα με την εξέλιξη των προβλημάτων, αλλά και συλλαλητήριο στη ΔΕΘ, έληξε η συνεδρίαση της ολομέλειας της διοίκησης της ΓΣΕΕ. Η ημερομηνία της απεργίας θα εξαρτηθεί από τυχόν αποφάσεις για νέα φορολογικά μέτρα, το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό ή το διαχωρισμό του ΙΚΑ σε κλάδο υγείας και κλάδο σύνταξης.

    Στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί τριήμερο αγωνιστικών εκδηλώσεων στις 3,4 και 5 Σεπτεμβρίου και το συλλαλητήριο θα γίνει στις 5/9/06 και ώρα 6.30μμ στο Άγαλμα Βενιζέλου Θεσσαλονίκη με κυρίαρχα αιτήματα "ανεργία β απολύσεις β αποβιομηχάνιση".

    Η Διοίκηση της ΓΣΕΕ επεσήμανε την δραματική επιδείνωση της θέσης των εργαζομένων λόγω της ασκούμενης πολιτικής και συζήτησε για θέματα όπως:

    *Απολύσεις β Ανεργία β 4ημερα β Ελαστικές μορφές απασχόλησης

    *Ασφαλιστικό β ΒΑΕ β Ενοποιήσεις Ταμείων β Διαχωρισμός των κλάδων του ΙΚΑ

    *Αποβιομηχάνιση β Ιδιωτικοποιήσεις

    *Οικονομική Πολιτική β Φορολογικά μέτρα β Αναδιανομή εισοδημάτων β *Καταναλωτικό Κίνημα

    *Μεταναστατευτική Πολιτική β Προβλήματα Μεταναστών

    Είδηση: 24695

    [08] Θύμα δολοφονίας ο Τζάκσον;

    «Θύμα δολοφονίας» εκτιμά ο Τζο Τζάκσον -ο πατέρας του Μάικλ Τζάκσον- ότι ήταν ο γιος του, όπως είπε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC, αποσπάσματα της οποίας δόθηκαν στην διασημότητα.

    Ο Τζο Τζάκσον Πατριάρχης της οικογένειας Τζάκσον, όπως εξήγησε «κατά την άποψή του, ο γιος του "ήταν θύμα δολοφονίας"»!

    Δυο εβδομάδες μετά το θάνατο του τραγουδιστή, η εξάρτησή του από τα φάρμακα, κι ο ρόλος των γιατρών του βρίσκονται στο επίκεντρο της ανάκρισης.

    Το Ινστιτούτο ιατροδικαστικής του Λος Άντζελες απαίτησε επισήμως από πολλούς γιατρούς του ποπ-σταρ να του υποβάλλουν τους ιατρικούς φακέλους του τραγουδιστή, σύμφωνα με την εφημερίδα Los Angeles Times, που επικαλείται πηγές που προέρχονται από την ανάκριση.

    Στην συνέντευξή του στο ABC, ο πατέρας του Μάικλ Τζάκσον δήλωσε ότι δεν γνώριζε πως ο "βασιλιάς της ποπ" είχε εξάρτηση από τα φάρμακα.

    "Δεν γνώριζα τα ονόματα" των φαρμάκων που έπαιρνε ο Μάικλ Τζάκσον, εξήγησε ο Τζο Τζάκσον, που στις 26 Ιουλίου θα γίνει 80 χρόνων.

    Ο ίδιος προσέθεσε τέλος ότι "όλα τα φάρμακα που ο Μάικλ Τζάκσον μπορούσε να παίρνει είχαν ως προορισμό να του προσφέρουν ηρεμία, καθώς εργαζόταν πολύ σκληρά. Αυτά τα φάρμακα είχαν ως προορισμό να τον βοηθήσουν να κοιμηθεί. Όμως, δεν ξύπνησε ποτέ. Ο Μάικλ πέθανε στον ύπνο του", τόνισε.

    Είδηση: 24696

    [09] Χ.Κλίντον: για απελευθέρωση δημοσιογράφων στη Β. Κορέα

    Ειδήσεις

    Παρέμβαση υπέρ της απελευθέρωσης των δύο Αμερικανίδων δημοσιογράφων Λόρα Λινγκ και η Γιούνα Λι, του τηλεοπτικού καναλιού Current TV, έκανε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρυ Κλίντον. Οι δύο δημοσιογράφοι κρατούνται στη Βόρεια Κορέα καταδικασμένες σε 12 έτη καταναγκαστικών έργων, γιατί μπήκαν παράνομα στη Βόρεια Κορέα από την Κίνα και για "δυσφήμιση" του καθεστώτος της Πιονγιάνγκ.

    Οι δύο Αμερικανίδες παραδέχονται την παράνομη είσοδο και δηλώνουν μεταμέλεια. Σε αυτό το μήκος κύματος ήταν και η δήλωση της κ. Κλίντον που είπε: "Ελπίζουμε ότι το καθεστώς της Βόρειας Κορέας θα δώσει αμνηστία στις δύο νεαρές γυναίκες και ότι θα μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους το συντομότερο δυνατόν".

    Σύλληψη δημοσιογράφου στην Κίνα

    Ο Ρέμκο Τάνις, ανταποκριτής του ολλανδικού πρακτορείου GPD στη Σαγκάη, συνελήφθη και κρατείται σε ένα αστυνομικό τμήμα του Ουρούμτσι, όπως δήλωσε ο Μαρσέλ φαν Λίνγκεν, διευθυντής του GPD, με τον οποίο επικοινώνησε ο δημοσιογράφος. Ο λόγος της σύλληψής του, ήταν η μη τήρηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας που επέβαλαν οι αρχές της Κίνας, στην πρωτεύουσα της επαρχίας Σιντζιάνγκ, στη βορειοδυτική Κίνα, όπου την περασμένη Κυριακή έχασαν τη ζωή τους σε συγκρούσεις 156 άνθρωποι.

    Είδηση: 24692


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 10 July 2009 - 20:57:32 UTC