Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-07-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέος διοικητής της ΕΥΠ
  • [02] Καμπάνες από το ΥΠΕΧΩΔΕ για ρύπανση
  • [03] Ισχυρή σεισμική δόνηση στη Ταϊβάν
  • [04] Οικογένεια από την Κολομβία είδε το φάντασμα του Μάικλ Τζάκσον
  • [05] Κρατούσε φυλακισμένους χρόνια γυναίκα και παιδιά
  • [06] Συνεργασία Δήμου Αθηναίων και Ερυθρού Σταυρού
  • [07] Γ. Παπανδρέου: Έτοιμοι να αλλάξουμε πορεία

    [01] Νέος διοικητής της ΕΥΠ

    Αντικαταστάθηκε ο διοικητής της ΕΥΠ πρέσβης Ιωάννης Κοραντής με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου. Νέος διοικητής, αναλαμβάνει ο εισαγγελέας Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μέχρι σήμερα εισαγγελέας αρμόδιος για θέματα τρομοκρατίας. Αντικαθίσταται, ύστερα από σχεδόν πενταετή θητεία στη θέση του διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ο πρέσβης κ. Ιωάννης Κοραντής.

    Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, "ο κ. Κοραντής προσέφερε, με απόλυτη προσήλωση στην αρχή της νομιμότητας, πολλά σε μια τόσο κρίσιμη υπηρεσία και συνέβαλε τα μέγιστα στην ανόρθωση του κύρους της".

    Νέος διοικητής της ΕΥΠ αναλαμβάνει ο τ. Αντεισαγγελέας Εφετών Αθηνών Δ. Παπαγγελόπουλος, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του εποπτεύοντος των ερευνών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας και του επικεφαλής εισαγγελέα της υπηρεσίας δίωξης οργανωμένου εγκλήματος.

    Σύμφωνα εν τω μεταξύ, με πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης, διερευνάται αν υπάρχει διαπλοκή σωφρονιστικών υπαλλήλων με άλλους δημόσιους υπαλλήλους, ενώ έχουν εκφραστεί και υπόνοιες για εφαπτόμενους κύκλους της τρομοκρατίας σε ορισμένες περιπτώσεις με τη συγκεκριμένη υπόθεση της συμμορίας των 16.

    Είδηση: 24773

    [02] Καμπάνες από το ΥΠΕΧΩΔΕ για ρύπανση

    Κοινωνία

    Βαριά πρόστιμα σε 44 εταιρείες, ύψους 1.758.400 ευρώ, για περιβαλλοντικές παραβάσεις επέβαλε το ΥΠΕΧΩΔΕ μετά από εισήγηση των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Γ. Σουφλιάς τα πρόστιμα αφορούν: 11 εταιρείες που βρίσκονται στο νομό Βοιωτίας (ευρύτερη περιοχή Ασωπού), δέκα στο νομό Αττικής, πέντε στο νομό Θεσσαλονίκης και 18 σε άλλους νομούς της χώρας.

    Σε δηλώσεις του ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς τόνισε: "Ανακοινώνω σήμερα την επιβολή νέων προστίμων σε 44 εταιρείες, ύψους 1.758.400 ευρώ, για περιβαλλοντικές παραβάσεις μετά από εισήγηση των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του ΥΠΕΧΩΔΕ. Τα πρόστιμα αφορούν: 11 εταιρείες που βρίσκονται στο νομό Βοιωτίας (ευρύτερη περιοχή Ασωπού), 10 στο νομό Αττικής, 5 στο νομό Θεσσαλονίκης και 18 σε άλλους νομούς της χώρας. Συγκεκριμένα, με αποφάσεις μου επιβάλλονται:

    α) πρόστιμο 300.000 ευρώ στα Λιγνιτορυχεία Πτολεμαϊδας και 150.000 ευρώ στα Λιγνιτορυχεία Μαυροπηγής (με έδρα το Νομό Κοζάνης), γιατί δεν λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό της σκόνης και δεν γίνεται η κατάλληλη διαχείριση των υγρών και στερεών αποβλήτων.

    β) πρόστιμο 200.000 ευρώ στη ΒΙ.ΠΕ. Θεσσαλονίκης για πολλές παραβάσεις λειτουργία της Μονάδας Κατεργασίας Αποβλήτων (Μ.Κ.Α.).

    Τα πρόστιμα για τις υπόλοιπες παραβάσεις θα επιβληθούν από τους Γενικούς Γραμματείς των Περιφερειών και τους Νομάρχες.

    Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το Νόμο, τα πρόστιμα επιβάλλονται από το Νομάρχη, όταν δεν ξεπερνούν το ποσό των 58.694,06 ευρώ, το Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας, για πρόστιμα από 58.694,06 ευρώ - 146.735,14 ευρώ, τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, όταν το πρόστιμο υπερβαίνει τα 146.735,14 ευρώ. Σημειώνω ότι όλοι οι σχετικοί φάκελοι των παραβάσεων διαβιβάζονται στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές για ποινικές κυρώσεις".

    Είδηση: 24777

    [03] Ισχυρή σεισμική δόνηση στη Ταϊβάν

    Ειδήσεις

    Ισχυρή υποθαλάσσια σεισμική δόνηση μεγέθους 6,3 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε ανοιχτά της Ταϊβάν, ανακοίνωσε το Κέντρο Σεισμολογίας της χώρας, χωρίς ωστόσο να κάνει λόγο μέχρι στιγμής για θύματα ή ζημιές. Η σεισμική δόνηση, που έγινε έντονα αισθητή σε ολόκληρο το νησί, σημειώθηκε στις 2:05 τοπική ώρα (21:05 ώρα Ελλάδος) με επίκεντρο 57χλμ ανατολικά της πόλης Σιουλίν και εστιακό βάθος 9,4 χλμ. Τον Σεπτέμβριο του 1999 μία σεισμική δόνηση μεγέθους 7,6 βαθμών προκάλεσε το θάνατο 2.400 ανθρώπων στην Ταϊβάν, η οποία βρίσκεται στα όρια δύο τεκτονικών πλακών.

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 24782

    [04] Οικογένεια από την Κολομβία είδε το φάντασμα του Μάικλ Τζάκσον

    Τα μέλη οικογένειας στην πόλη Μαλάμπο της Κολομβίας δήλωσαν στα τοπικά μέσα ότι είδαν το φάντασμα του Μάικλ Τζάκσον καθώς παρακολουθούσαν το βίντεο κλιπ του Thriller. Το φάντασμα εμφανίσθηκε στην αρχή υπό μορφή χημικής μυρωδιάς και στη συνέχεια σαν σκιά του ποπ σταρ.

    "Είπα σε ένα από τα παιδιά μου να κλείσει το βίντεο και ο γιός μου δεν ήθελε να το κάνει. Του είπα πάλι να το κλείσει, διότι αισθανόμουν την παρουσία του Μάικλ Τζάκσον εδώ και μια μυρωδιά φορμαλδεϊδης, δήλωσε η Ρόσιο Σαλασάρ. Τα παιδιά της οικογένειας τράβηξαν στη συνέχεια με κινητό σε βίντεο μια σκιά που η οικογένεια θεωρεί ότι ήταν το φάντασμα του Τζάκσον. "Ένα από τα παιδιά μου μου είπε ότι είδε μια σκιά πίσω μου, την οποία μπορείτε να δείτε στο βίντεο" είπε η μητέρα.

    Είδηση: 24779

    [05] Κρατούσε φυλακισμένους χρόνια γυναίκα και παιδιά

    Ειδήσεις

    Ένας Ιρανός κατηγορείται από τη σουηδική αστυνομία ότι κρατούσε τη σύζυγο και τα τέσσερα παιδιά του επί χρόνια κλειδωμένους μέσα στο σπίτι τους, στην Ουψάλα. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε στα τέλη Ιουνίου, όταν η αστυνομία κλήθηκε να παρέμβει σε ένα καβγά, στο διαμέρισμα της οικογένειας. Οι αστυνομικοί που ερεύνησαν την υπόθεση διαπίστωσαν ότι τα τέσσερα παιδιά, ηλικίας από 16 έως 22 ετών, αλλά και η μητέρα τους, απαγορευόταν να βγουν από το σπίτι εφόσον δεν συνοδεύονταν από τον πατέρα.

    Στα παιδιά μάλιστα δεν είχε επιτραπεί να φοιτήσουν στο σχολείο. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, Κρίστερ Νόρντστρομ, δεν έχουν ακόμη απαγγελθεί κατηγορίες εναντίον του άνδρα, ο οποίος φέρεται ότι χτυπούσε τη γυναίκα του και κρατούσε φυλακισμένα, παρά τη θέλησή τους, τα παιδιά του.

    Το ζευγάρι ήρθε από το Ιράν στη Σουηδία το 1985. Και οι δύο, όπως και τα παιδιά τους, έχουν σουηδική υπηκοότητα. Η οικογένεια επισκεπτόταν τακτικά το Ιράν. Το 2004 μάλιστα έφυγαν από τη Σουηδία και επέστρεψαν μόλις στις αρχές του 2009.

    Οι τοπικές αρχές έχουν ξεκινήσει ξεχωριστή έρευνα για το πώς έμειναν τα παιδιά εκτός εκπαιδευτικού συστήματος, επί τόσα πολλά χρόνια...

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Είδηση: 24781

    [06] Συνεργασία Δήμου Αθηναίων και Ερυθρού Σταυρού

    Aναβαθμίζεται η περιοχή των Πατησίων, με την κατασκευή Δημοτικού Θεάτρου, στο κτήμα Δρακόπουλου, από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Για την πραγματοποίηση του έργου αυτού, υπεγράφη σχετικό μνημόνιο μεταξύ του Ε.Ε.Σ. και του Δήμου Αθηναίων.

    Όπως προβλέπεται στο μνημόνιο, ο Δήμος Αθηναίων, θα αποκτήσει χωρίς οικονομική επιβάρυνση το θέατρο ενώ παράλληλα, θα περιέλθουν στην κυριότητά του έξι στρέμματα στα Πατήσια και τρία στον Προμπονά, τα οποία θα γίνουν χώροι αναψυχής και πρασίνου. Το μνημόνιο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο.

    Είδηση: 24775

    [07] Γ. Παπανδρέου: Έτοιμοι να αλλάξουμε πορεία

    Πολιτική

    Η αντιμετώπιση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης βρέθηκε στο επίκεντρο της πρώτης ημέρας του Συμποσίου της Σύμης, που φέτος διεξάγεται στη Σκιάθο, με οικοδεσπότη τον Γιώργο Παπανδρέου και τη συμμέτοχη πολλών διεθνών προσωπικοτήτων, και στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει σχέδιο στην οικονομία. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η τοποθέτηση του βραβευμένου με το Νόμπελ Οικονομίας, Γιόσεφ Στίγκλιτς. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο για βαθιές τομές, έχοντας ταυτόχρονα συναίσθηση των ευθυνών του. Επίσης ανέφερε ότι η συνάντηση στο Συμπόσιο της Σύμης δίνει την δυνατότητα να γίνουν συζητήσεις με ανθρώπους που έχουν γνώση παρόμοιων προβλημάτων και θέλουν να συμβάλουν στην προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ για αλλαγή πορείας. Ο κ. Παπανδρέου κατέληξε λέγοντας ότι "ως ΠΑΣΟΚ ξέρουμε και είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε πορεία".

    Στην εισαγωγική του ομιλία, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για τη μεγάλη κρίση που βιώνει η χώρα μας, μια κρίση οικονομική, μια κρίση κοινωνική, μια κρίση θεσμών. Μίλησε για την τεράστια ανασφάλεια του Έλληνα πολίτη, ανασφάλεια από την κοινή εγκληματικότητα, μέχρι τα θέματα επιβίωσης, για τις εξελίξεις που βλέπουμε δίπλα μας και μας ξαφνιάζουν, γιατί είναι πρωτόγνωρες για τη χώρα μας, όπως είναι η έξαρση της εγκληματικότητας.

    Αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση του οργανωμένου εγκλήματος, ο κ. Παπανδρέου μίλησε για εξελίξεις που ξαφνιάζουν και για αύξηση διαφθοράς και της εγκληματικότητας σε βαθμό που δημιούργησαν τεράστια κρίση στην κοινωνία. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέδωσε όλα αυτά στην συγκέντρωση του πλούτου σε λίγους και στον έλεγχο ορισμένων μέσων ενημέρωσης από τους ίδιους. Τόνισε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο για βαθιές τομές, έχοντας ταυτόχρονα συναίσθηση των ευθυνών του.

    Η φετινή ήταν μια αποφασιστική χρονιά για την ελληνική πολιτική ζωή είπε ο κ. Παπανδρέου και συννέχισε: "Είχαμε τις Eυρωεκλογές, οι οποίες αντανακλούν την διεθνή κατάσταση, όπως είναι κατανοητό. Δεν είναι μόνο η ευρωπαϊκή ψήφος, αλλά και η τοπική, η εθνική ψήφος. Και οι πολίτες της Ελλάδας επιθυμούν την αλλαγή. Αυτό ήταν ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα από τις Ευρωεκλογές και εμείς ελπίζουμε και παλεύουμε για πρόωρες εθνικές εκλογές, διότι αισθανόμαστε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μια πορεία, η οποία δεν είναι καθόλου θετική για τον Ελληνικό λαό.

    Ίσως έχουμε πρόωρες εκλογές και, ελπίζουμε ότι, αυτή τη φορά θα τις κερδίσουμε. Δράττομαι λοιπόν της ευκαιρίας, όπως έχω κάνει και στο παρελθόν, ώστε το συμπόσιο της Σύμης να μπορέσει να μας βοηθήσει να πληροφορηθούμε, να συζητήσουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να εμβαθύνουμε τη σκέψη μας, για το τι θα μπορούσε να κάνει η Ελλάδα.

    Έχουμε το Πρόγραμμά μας φυσικά, το οποίο έχουμε αναπτύξει και καταρτίσει. Αλλά αυτό που εσείς θα φέρετε, με την εμπειρία και τη γνώση σας, με τη φιλία και την κατανόησή σας, μετά από πολλές συναντήσεις μας στην Ελλάδα, νομίζω ότι θα βοηθούσε πάρα πολύ μια μελλοντική σοσιαλιστική κυβέρνηση".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για τη συγκέντρωση πλούτου σε λίγους, για την απουσία πολιτικής για την οικονομία και, για τις μεγάλες τομές, τις μεγάλες αλλαγές που σκοπεύουμε να κάνουμε. Σε αυτές τις τομές, στην κατεύθυνση των αλλαγών που θέλουμε να κάνουμε στην οικονομία, αναφέρθηκε και σε ένα άρθρο του στον "Επενδυτή" του Σαββάτου. Μίλησε για πέντε μεγάλες προτεραιότητες:

    Κατ' αρχάς, ένα σχέδιο ανάταξης της οικονομίας, με πολύ συγκεκριμένα μέτρα, παροχής ρευστότητας στην αγορά, αύξησης των δημοσίων επενδύσεων, αναθεώρησης αναπτυξιακών εργαλείων.

    Τη στήριξη της απασχόλησης και την καταπολέμηση της ανεργίας, σε μία περίοδο όπου πλήττονται ιδιαίτερα οι ευάλωτες ομάδες.

    Τη δίκαιη αναδιανομή, μέσα από μια ριζική ανατροπή στο σημερινό φορολογικό σύστημα.

    Τη σωστή διαχείριση του δημοσίου πλούτου. Να αισθάνεται ο Έλληνας πολίτης ότι τα χρήματα που πληρώνει για τη φορολογία, μεταφράζονται σε υπηρεσίες που απολαμβάνει.

    Την αγορά στην υπηρεσία του πολίτη, με ένα νέο πλαίσιο εποπτείας.

    Ένα συνεκτικό πλαίσιο προτεραιοτήτων για την οικονομική πολιτική, το οποίο θα εξειδικευτεί περαιτέρω στην ομιλία του Προέδρου στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης.

    Είδηση: 24772


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 13 July 2009 - 20:56:52 UTC