Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-07-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει η Εθνική Επιτροπή για τη γρίπη
  • [02] Έναρξη νέου διαλόγου ΗΠΑ-Κίνας
  • [03] Στηρίζει τον Μπάιντεν ο Λευκός Οίκος
  • [04] ΕΕ: Αναγκαία η εξεύρεση λύσης για την ονομασία της ΠΓΔΜ
  • [05] Στον γιατρό του Τζάκσον η ευθύνη για το θάνατό του
  • [06] Δεκάδες αγνοούμενοι λαθρομετανάστες στον Ατλαντικό
  • [07] Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων

    [01] Συνεδριάζει η Εθνική Επιτροπή για τη γρίπη

    Ελλάδα -

    Κοινωνία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 28 07 2009 11:34

    Συνεδριάζει το πρωί, η Εθνική Επιτροπή Αντιμετώπισης της πανδημίας για την εξέλιξη της νέας γρίπης και τα μέτρα αντιμετώπισής της. Στη συνέχεια ο υπουργός Υγείας και η πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής Ελένη Γιαμαρέλου θα ενημερώσουν τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Η κα Γιαμαρέλλου, καθηγήτρια παθολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, θα έχει συνάντηση το μεσημέρι και με τον υπουργό Παιδείας Αρη Σπηλιωτόπουλο.

    Στη Βουλή το σχέδιο αντιμετώπισης

    Σύσκεψη για την αντιμετώπιση της γριπης κατά τη σχολική περίοδο, έχει προγραμματιστεί να γίνει το πρωί και στη Νομαρχία Πειραιά

    Την Τετάρτη, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα παρουσιάσει το εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της νέας γρίπης στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ενώ εντός της εβδομάδος θα ενημερώσει και την ΕΝΑΕ."

    Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει υπεύθυνα το θέμα της νόσου" ανέφερε ο Ευάγγελος Αντώναρος, σημειώνοντας ότι όποιος επιθυμεί να ενημερωθεί περαιτέρω η κυβέρνηση είναι στη διάθεσή του.

    Μέσα Σεπτεμβρίου οι πρώτες δόσεις του εμβολίου

    Σχολεία, νοσοκομεία και δημόσιες υπηρεσίες θα είναι οι πρώτοι χώροι εμβολιασμών, ενώ προτεραιότητα στη χορήγηση του σκευάσματος θα δοθεί επίσης σε ευπαθείς ομάδες

    Μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου αναμένεται να φθάσουν στη χώρα μας οι πρώτες δόσεις του εμβολίου της νέας γρίπης -σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας- και θα χορηγηθούν, αφού πρώτα δώσουν το πράσινο φως οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Σχολεία, νοσοκομεία και δημόσιες υπηρεσίες θα είναι οι πρώτοι χώροι εμβολιασμών, ενώ προτεραιότητα στη χορήγηση του σκευάσματος θα δοθεί επίσης σε ευπαθείς ομάδες, όπως οι ηλικιωμένοι και άτομα με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό.

    Στα τέλη Αυγούστου αναμένεται να παραληφθούν και οι νέες παρτίδες του εμβολίου κατά του πνευμονιόκοκκου, καθώς τα αποθέματα των φαρμακείων έχουν εξαντληθεί.

    Μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κωνσταντίνος Λουράντος, τόνισε ότι υπάρχει τρομολαγνεία και υπερβολή, τόσο από τα ΜΜΕ όσο και από τους υγειονομικούς.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Σχετικά άρθρα: Μέσα Σεπτεμβρίου τα εμβόλια για τη νέα γρίπη

    Είδηση: 25241

    [02] Έναρξη νέου διαλόγου ΗΠΑ-Κίνας

    Αμερική-ΗΠΑ

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 28 07 2009 11:24

    Καθοριστικές για τη διαμόρφωση του 21ου αιώνα θα είναι οι σχέσεις Ηνωμένων Πολιτειών-Κίνας, τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα τη Δευτέρα, στην ομιλία του κατά την έναρξη των συνομιλιών στην Ουάσινγκτον μεταξύ υψηλόβαθμων Αμερικανών και Κινέζων αξιωματούχων. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι οι συγκεκριμένες διμερείς σχέσεις είναι από τις σημαντικότερες στον κόσμο, πρόσθεσε ότι και οι δύο έχουν αμοιβαίο συμφέρον στη στήριξη της ανάκαμψης της οικονομίας κι έκανε έκκληση για στενότερη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών. Παράλληλα, κάλεσε την Κίνα να σεβαστεί τα δικαιώματα των θρησκευτικών και εθνοτικών μειονοτήτων και υποσχέθηκε ότι η Ουάσινγκτον θα συνεργαστεί με το Πεκίνο για τον τερματισμό των προγραμμάτων πυρηνικών εξοπλισμών της Βόρειας Κορέας.

    "Σεβασμός των δικαιωμάτων των μειονοτήτων"

    Εγκαινιάζοντας ένα νέο στρατηγικό και οικονομικό διάλογο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε το Πεκίνο να συνεργαστεί και στην εξεύρεση μίας διεθνούς απάντησης στην κλιματική αλλαγή ενόψει της διάσκεψης της Κοπεγχάγης τον Δεκέμβριο.

    "ΗΠΑ και Κίνα είναι οι δύο μεγαλύτερες σε κατανάλωση ενέργειας χώρες στο κόσμο. Πρέπει να εργαστούμε από κοινού για να βρεθεί μία διεθνής απάντηση στην διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή" τόνισε.

    Επιπλέον, ο Μπαράκ Ομπάμα τόνισε ότι ΗΠΑ και Κίνα "πρέπει να συνεχίσουμε την συνεργασία μας για να επιτύχουμε την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου και να καταστήσουμε σαφές προς τη Βόρεια Κορέα ότι η πορεία προς την ασφάλεια και τον σεβασμό μπορεί να επιτευχθεί εάν ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους".

    Αναφορικά με τις μειονότητες, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών σημείωσε ότι "οι Αμερικανοί πιστεύουν πολύ ότι η θρησκεία και ο πολιτισμός όλων των λαών πρέπει να γίνονται σεβαστά και να προστατεύονται και όλοι θα πρέπει να είναι ελεύθεροι να εκφράζουν την γνώμη τους. Αυτό περιλαμβάνει τις εθνοτικές και τις θρησκευτικές μειονότητες στην Κίνα".

    Είδηση: 25243

    [03] Στηρίζει τον Μπάιντεν ο Λευκός Οίκος

    Αμερική-ΗΠΑ

    Να αμβλύνει τις εντυπώσεις από τις δηλώσεις του αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν, προσπάθησε ο Λευκός Οίκος, καθώς αυτές προσέβαλαν τη Ρωσία, με κίνδυνο να περιπλέξει τις προσπάθειες που καταβάλλει ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα για αναθέρμανση των σχέσεων ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και τη Μόσχα - χωρίς ωστόσο να τις αποδοκιμάζει σαφώς.

    "Κεφάλαιο για την κυβέρνηση ο Μπάιντεν"

    "Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος συμφωνούν στην άποψη πως είναι προς το εθνικό μας συμφέρον να βελτιώσουμε τις σχέσεις με τη Ρωσία, όπως ακριβώς είναι και προς το συμφέρον της Ρωσίας να προσπαθήσει να βελτιώσει τις σχέσεις με τη χώρα μας, σε μία σειρά από θέματα υψίστης σημασίας και για τις δύο πλευρές" τόνισε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ρόμπερτ Γκιμπς.

    Σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, ο Μπάιντεν τόνισε πως η Ρωσία είναι μία χώρα αποδυναμωμένη από τις οικονομικές δυσκολίες και ως εκ τούτου πιο ευεπίφορη να συμβιβασθεί και να συμπορευθεί με τις ΗΠΑ στα μεγάλα ζητήματα διεθνούς ασφάλειας. Το Κρεμλίνο απάντησε πως οι δηλώσεις αυτές αντικρούουν το πνεύμα συνεργασίας που καλλιεργεί ο Ομπάμα και αναρωτήθηκε μήπως ο ρόλος του Μπάιντεν είναι υποβολιμαίος.

    Ο Λευκός Οίκος τόνισε πως οι νέες δηλώσεις του Μπάιντεν για τη Ρωσία δεν οφείλονταν σε κάποια αστοχία.

    "Ο Μπάιντεν αποτελεί κεφάλαιο για την παρούσα κυβέρνηση" τόνισε ο Γκιμπς, απαντώντας στην ερώτηση εάν ο αντιπρόεδρος αποτελεί τροχοπέδη για τις κινήσεις της κυβέρνησης.

    Ο ίδιος υπενθύμισε τις σημαίνουσες αποστολές που έχει αναθέσει ο Ομπάμα στον Μπάιντεν και περιλαμβάνουν την επόπτευση της πολιτικής συμφιλίωσης στο Ιράκ και την εφαρμογή του γιγάντιου σχεδίου οικονομικής ανάκαμψης στις ΗΠΑ.

    Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 25242

    [04] ΕΕ: Αναγκαία η εξεύρεση λύσης για την ονομασία της ΠΓΔΜ

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 28 07 2009 09:27

    Την ανάγκη εξεύρεσης λύσης στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ εξέφρασε ο Σουηδός υπουργός εξωτερικών Καρλ Μπιλντ σε δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Συμβουλίου Σταθεροποίησης και Σύνδεσης ΕΕ-ΠΓΔΜ που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες. Ειδικότερα, ερωτηθείς σχετικά, ο προεδρεύων του Συμβουλίου, αφού αναγνώρισε πως η εκκρεμότητα της ονομασίας είναι ένα σημαντικό και πολύπλοκο θέμα, τόνισε ότι απαιτείται ένα πραγματικό πνεύμα συμβιβασμού από τις δύο εμπλεκόμενες πλευρές για την εξεύρεση λύσης. Μια λύση, η οποία -όπως είπε- θα είναι προς όφελος των δύο πλευρών.

    "Αντικειμενικός στόχος θα πρέπει να είναι η επίτευξη λύσης"

    Σύμφωνα με τον Κ. Μπιλντ, το θέμα της ονομασίας συνιστά βάρος για τις δύο πλευρές οι οποίες, όπως τόνισε, θα πρέπει να έχουν αντικειμενικό στόχο να προχωρήσουν σε λύση. "Αυτό το λέω έχοντας επίγνωση και με σεβασμό προς όλα τα πολύπλοκα ζητήματα, τις συγκινησιακού χαρακτήρα σχετικές πτυχές αλλά και τις αρχές που εμπλέκονται στο θέμα αυτό" κατέληξε ο Κ. Μπιλντ.

    Από την πλευρά του, ο υπουργός εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι τόνισε ότι στόχος της ΠΓΔΜ είναι ο καθορισμός από την πλευρά της ΕΕ ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων εντός του 2009, σημειώνοντας παράλληλα ότι το σημερινό Συμβούλιο αποδεικνύει ότι η συνεργασία ΕΕ και ΠΓΔΜ γίνεται όλο και πιο στενή.

    Στο κείμενο της κοινής θέσης της ΕΕ που παρουσίασε ο Κ. Μπιλντ εξ ονόματος των "27" στον Α. Μιλόσοσκι επισημαίνεται ότι "θα πρέπει να αποφεύγονται ενέργειες και δηλώσεις που θα μπορούσαν να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις σχέσεις καλής γειτονίας. Η ΕΕ σημειώνει ότι οι σχέσεις με την Ελλάδα εξακολουθούν να βαρύνονται από το άλυτο ζήτημα της ονομασίας. Η διατήρηση σχέσεων καλής γειτονίας συμπεριλαμβανομένης μιας αμοιβαίας αποδεκτής λύσης μετά από διαπραγματεύσεις όσον αφορά το ζήτημα του ονόματος, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, παραμένει ζωτικής σημασίας" καταλήγει το κείμενο της κοινής θέσης των "27" σε ότι αφορά το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 25240

    [05] Στον γιατρό του Τζάκσον η ευθύνη για το θάνατό του

    Ειδήσεις

    Ο γιατρός του Μάικλ Τζάκσον, Κόνραντ Μάρει, φέρεται να είναι ο υπαίτιος για το θάνατο του τραγουδιστή. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μετέδωσε το CNN, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στην έρευνα, ο Μάρεϊ, χορήγησε στον Τζάκσον το ισχυρό φάρμακο που προκάλεσε το θάνατό του. Η οικογένεια του βασιλιά της ποπ, δεν έκρυψε ποτέ ότι τον θεωρούσε υπεύθυνο για το θάνατο του τραγουδιστή και καλούσε κατ επανάληψη την αστυνομία να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση.

    Ουδέν σχόλιο

    Μετά το θάνατο του "βασιλιά της ποπ" στις 25 Ιουνίου, στο Λος Άντζελες, ο γιατρός Μάρεϊ βρέθηκε στο επίκεντρο της έρευνας, αφού η αστυνομία βρήκε στο σπίτι του Τζάκσον φιαλίδια ενός πολύ ισχυρού αναισθητικού που χρησιμοποιείται στα νοσοκομεία.

    Για το ρεπορτάζ που μετέδωσε το CNN, οι δικηγόροι του Μάρεϊ και η αστυνομία του Λος Άντζελες απέφυγαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο.

    To CNN πάντως, ανέφερε, ότι τα αποτελέσματα της νεκροψίας του Τζάκσον θα γίνουν γνωστά εντός της εβδομάδας.

    Πηγή: ΑΠΕ

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 25239

    [06] Δεκάδες αγνοούμενοι λαθρομετανάστες στον Ατλαντικό

    Αμερική-ΗΠΑ

    Πλοιάριο που μετέφερε περίπου 200 Αϊτινούς λαθρομετανάστες βυθίστηκε στα ανοιχτά των νησιών Τερκς εντ Κάικος τη Δευτέρα, σύμφωνα με την αμερικανική ακτοφυλακή που βοηθά τις τοπικές αρχές στον εντοπισμό και τη διάσωση των επιζώντων. Οι διασώστες περισυνέλεξαν περίπου 40 επιζώντες που είχαν καταφύγει σε υφάλους ενώ άλλα 20 άτομα κατάφεραν να βγουν στην ακτή. Μέχρι στιγμής, έχουν εντοπιστεί τέσσερις νεκροί ενώ οι αγνοούμενοι υπολογίζονται σε πολλές δεκάδες, με βάση τις εκτιμήσεις για το πόσα άτομα μετέφερε το πλοιάριο.

    Ορισμένοι από τους τραυματίες ναυαγούς μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα στην πρωτεύουσα των Τερκς εντ Κάικος, Προβιντενσιάλες.

    Τα νησιά Τερκς εντ Κάικος είναι βρετανικό έδαφος ανάμεσα στις νότιες Μπαχάμες και τα βόρεια παράλια της Αϊτής. Οι Αϊτινοί συχνά περνούν από τα νερά αυτά μέσα σε υπερφορτωμένα πλοιάρια, με την ελπίδα ότι θα φτάσουν στις Μπαχάμες ή τη Φλόριντα και θα γλιτώσουν από τη φτώχεια που μαστίζει την πατρίδα τους.

    Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ BBC: Many missing as Haiti boat sinks

    Είδηση: 25238

    [07] Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων

    Κοινωνία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 28 07 2009 09:38

    Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων με μολότοφ και γκαζάκια σημειώθηκε από τις 3:00 έως τις 3:20 τα ξημερώματα της Τρίτης, σε γραφεία Τοπικών Οργανώσεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ σε Βοτανικό, Γουδί, Χαλάνδρι, Δραπετσώνα, Ταμπούρια, Αγίους Αναργύρους και Θεσσαλονίκη. Αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός εξερράγη και στην είσοδο του γραφείου της βουλευτού του ΛΑΟΣ Δήμητρας Αράπογλου-Διαμαντή στο Κουκάκι, όπου προκλήθηκαν μικρές ζημιές. Μέχρι στιγμής, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις.

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Είδηση: 25237


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 28 July 2009 - 8:57:14 UTC