Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-08-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Siemens
  • [02] Εισήγηση να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία
  • [03] Πειραματικές δοκιμές στο εμβόλιο στις ΗΠΑ
  • [04] Συρρίκνωση του ΑΕΠ-Στο 8,5% η ανεργία
  • [05] Νέοι διορισμοί εκπαιδευτικών
  • [06] Στο Κόσοβο την Πέμπτη ο ΓΓ του ΝΑΤΟ
  • [07] Απεργία στα πλοία από την ΠΝΟ
  • [08] Πέντε χρόνια Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Κυκλάδων
  • [09] Ελπίδες για τη θεραπεία της σκλήρυνση κατά πλάκας
  • [10] Η Τζένιφερ Χάντσον έγινε μητέρα
  • [11] Σε ικανοποιητικό επίπεδο οι δείκτες εξιχνιάσεων εγκλημάτων
  • [12] Δυο νεκροί από βύθιση ιστιοπλοϊκού
  • [13] Ρωσία: Επίσκεψη Πούτιν στην Αμπχαζία
  • [14] Αντιδράσεις για τη συμμετοχή των κοριτσιών του Ομπάμα σε διαφήμιση
  • [15] Σκότωνε για την τηλεθέαση
  • [16] 450 κιλά κοκαΐνη σε κοντέινερ
  • [17] Νεκρός ο 17χρονος Βρετανός

    [01] Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Siemens

    Κοινωνία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 12 08 2009 19:01

    Το πράσινο φως για την έκδοση του Μιχάλη Χριστοφοράκου έδωσε το Eφετείο του Μονάχου. Ο 4ος ειδικός ανακριτής Νικόλαος Ζαγοριανός ανάβαλε σύμφωνα με πληροφορίες την αναχώρησή του για το Μόναχο, όπου θα μετέβαινε σήμερα ή αύριο, προκειμένου να ενημερωθεί για τη διαδικασία της έκδοσης, αφού η έκδοση Χριστοφοράκου στις ελληνικές αρχές δεν αποκλείεται να γίνει τις επόμενες ημέρες. Εκπρόσωπος της γενικής εισαγγελίας του Μονάχου, με δηλώσεις του, αφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εκδοθεί αμέσως μετά τη σχετική απόφαση του γερμανικού εφετείου η οποία αναμένεται εντός της εβδομάδας. Στο έγγραφο της εισαγγελίας του Μονάχου, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρονται τα ονόματα του Ιωάννη Βαρθολομαίου, πρώην γενικού διευθυντή της ΝΔ και του βουλευτή και πρώην υπουργού επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Κώστα Γείτονα.

    Συγκεκριμένα στο ένταλμα υποστηρίζεται ότι M. Χριστοφοράκος είχε συμφωνήσει στα τέλη του 2003 με τα δύο προαναφερθέντα πρόσωπα ώστε να ασκήσουν την επιρροή τους σε δημόσιους υπαλλήλους προκειμένου να αποφασίσουν υπέρ των συμφερόντων της γερμανικής εταιρείας και σε περιπτώσεις αμφιβολίας τους να ενεργήσουν ακόμα και ενάντια στο καθήκον τους.

    Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Γείτονας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Τα όσα πληροφορούμαι μέσω δημοσιογραφικών ερωτήσεων και με τα οποία επιχειρείται να συνδέσουν εμένα προσωπικά με συμφωνίες και χρηματοδοτήσεις του ΠΑΣΟΚ από τη Siemens, είναι παντελώς ανυπόστατα. Είναι αποκυήματα φαντασίας. Όλες αυτές οι αναφορές δεν ισχύουν και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, για όλη την περίοδο κατά την οποία ήμουν υπεύθυνος του τομέα Οικονομικών του Κινήματος. Παραμένω σταθερός στη θέση μου, θέση του ΠΑΣΟΚ, να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση".

    Σε δήλωσή της η αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Μαρία Καρακλιούμη με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση Siemens, τονίζει μεταξύ άλλων. "Σήμερα, υπό το πρίσμα και των πρόσφατων εξελίξεων, επαναλαμβάνουμε: Η θέση του ΠΑΣΟΚ, για οποιαδήποτε υπόθεση θίγει το δημόσιο συμφέρον, είναι ξεκάθαρη. Όλα στο φως. Στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ, όπως φαίνεται και από την δήλωση του Κώστα Γείτονα, τότε υπεύθυνου οικονομικών του Κινήματος και από τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας και έχουν ελεγχθεί από τη Βουλή, δεν προκύπτει οτιδήποτε σχετικό. Τα δε περί δήθεν "συμφωνιών" των δυο κομμάτων για την υπόθεση C4I είναι το λιγότερο αστεία".

    Νωρίτερα, ανακοίνωση σχετικά με την έκδοση Χριστοφοράκου εξέδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης: «Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νικόλαος Δένδιας ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε ότι το Εφετείο του Μονάχου αποφάσισε την παράδοση του κατηγορούμενου για την υπόθεση της Siemens κ. Μιχάλη Χριστοφοράκου στην Ελλάδα, για αδικήματα που συντελέσθηκαν μετά τις 18/3/2003, σε εκτέλεση των ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης που εξέδωσε η Ελληνική Δικαιοσύνη» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

    Εν τω μεταξύ, προκαταρκτική εξέταση για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα διενεργείται στο Λίχτενστάϊν, σε βάρος του καταζητούμενου πρώην στελέχους της Siemens Χρήστου Καραβέλα. Η εισαγγελία της Βέρνης έκανε δεκτό το αίτημα δικαστικής συνδρομής για άνοιγμα των λογαριασμών του σε τράπεζες της ελβετικής πόλης.

    Αντιδράσεις

    Οι δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση πυροδοτούν την πολιτική αντιπαράθεση.

    H ΝΔ σε ανακοίνωσή της διαψεύδει κατηγορηματικά πως έχει δεχτεί χρήματα από τον πρώην ισχυρό άνδρα της Siemens και καλεί το ΠΑΣΟΚ να σεβαστεί τη Δικαιοσύνη και να εμπιστευθεί τους θεσμούς.

    Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο γραμματέας της ΚΟ, της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης επανέλαβε ότι "το σκάνδαλο Siemens είναι σκάνδαλο ΠΑΣΟΚ", ενώ ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει όλη την αλήθεια, ανεξαρτήτως εποχής.

    «Ο Πρωθυπουργός με κατηγορηματικό τρόπο ξεκαθάρισε ότι δεν έχει μπει ούτε ένα ευρώ στα ταμεία του κόμματος από τη Siemens. Μπορεί να κάνει το ίδιο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ;» ανέφερε σε δήλωσή του ο Μ. Χαρακόπουλος.

    Το ΠΑΣΟΚ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητήσει εκ νέου τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, ζητώντας να χυθεί άπλετο φως. Μιλώντας στη ΝΕΤ 105.8, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει άπλετο φως στην υπόθεση που πλήττει το κύρος της χώρας.

    Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ντ. Ρόβλιας αναφέρει σε ανακοίνωσή του: "Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να ενημερώσει άμεσα τον Ελληνικό λαό για τα εξής τουλάχιστον:

    1. Είναι αλήθεια ότι, πλέον, η παράδοση του κ. Χριστοφοράκου δεν επιτρέπει την συναφή διερεύνηση του σκανδάλου της Siemens από την Ελληνική Δικαιοσύνη, παρά μόνο για περίοδο ολίγων μηνών του 2003, ουδόλως δε για την περίοδο 2004 - 2007;

    2. Είναι αλήθεια ότι η δυνατότητα που παρασχέθηκε στον κ. Χριστοφοράκο να «αποδράσει», σε συνδυασμό με την μη διερεύνηση της περιόδου 2004 - 2007 από την Ελληνική Δικαιοσύνη, οδήγησε στις σημερινές εξελίξεις και στην ουσιαστική συγκάλυψη για την περίοδο 2004-2007;

    Τελικά αυτό που είναι αλήθεια, είναι ότι τα όσα ισχυρίζεται η ΝΔ περί μη εμπλοκής της στο σκάνδαλο της Siemens διαψεύδονται από τα γεγονότα. Για αυτό άλλωστε αρνήθηκαν τρεις φορές τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής στη Βουλή: για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια που την αφορά".

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Δένδιας, απαντώντας στο μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Ντίνο Ρόβλια, δήλωσε: "Το ΠΑΣΟΚ, μετά τη μέγιστη αστοχία - εάν θέλουμε να είμαστε επιεικείς και όχι καχύποπτοι - να υιοθετήσει άκριτα τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης του κ. Μ. Χριστοφοράκου και να προδικάσει εξελίξεις οι οποίες ουδέποτε επιβεβαιώθηκαν, εξακολουθεί να ερωτά αντί να απαντά".

    "Καμία σημασία σε όσα λένε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το σκάνδαλο Siemens. Πρόκειται για κακή παράσταση συνενόχων με στόχο τη συγκάλυψη και τον αποπροσανατολισμό", ήταν το σχόλιο του ΚΚΕ.

    Σχετικά με τις εξελίξεις, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ, έκανε το ακόλουθο σχόλιο: "Δυστυχώς , για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, το σκάνδαλο της Siemens είναι διαχρονικό και αφορά και τους δύο. Τώρα το ποιός "εισέπραξε" τα πιο πολλά εκείνοι πάλι το γνωρίζουν. Τουλάχιστον ας δείξουν το πολιτικό σθένος που απαιτείται για να χυθεί άπλετο φως σε μια υπόθεση που ούτως ή άλλως είναι συνένοχοι".

    Τις εξελίξεις σχολίασε και ο Αλέξης Τσίπρας: "Σήμερα βλέπουμε έναν ιδιόμορφο καυγά από τα δύο μεγάλα κόμματα: Τα δυο κόμματα της παραγραφής και των μαύρων ταμείων της Siemens τσακώνονται για το ποιός τα πήρε πρώτος και ποιος πήρε τα περισσότερα. Την ίδια στιγμή αλληλοκατηγορούνται με γενικόλογες κατηγορίες για να θολώσουν τα νερά. Ο κόσμος οφείλει να γνωρίζει, όμως, ποιοι τα πήραν και πως τα πήραν, γιατί είναι οι ίδιοι που σε λίγους μήνες θα μας ζητήσουν την ψήφο μας", δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

    Αναφορικά με τις πληροφορίες για εμπλοκή στελεχών της ΝΔ στην υπόθεση Siemens, ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ., Κ. Αϊβαλιώτης, δήλωσε:

    "Ο κ. Καραμανλής είναι αδύναμος και ως εκ τούτου άτολμος να ξεκαθαρίσει την υπόθεση Siemens. Η ΝΔ είναι βουτηγμένη μέχρι τον λαιμό στις μίζες. Οι καθαροί βουλευτές πρέπει να γνωρίζουν ότι με την ανοχή τους συγκαλύπτουν την ενοχή των άλλων".

    Είδηση: 25719

    [02] Εισήγηση να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 12 08 2009 18:51

    Να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία στις 11 Σεπτεμβρίου εισηγείται η εκτελεστική επιτροπή για την πανδημία, η οποία συνεδρίασε νωρίτερα στο Υπουργείο Υγείας. Η αρχική εισήγηση θα τεθεί και στην ολομέλεια της επιτροπής η οποία θα συνεδριάσει την επόμενη βδομάδα, επανεκτιμώντας την κατάσταση με όλα τα νέα δεδομένα. Τότε, τα συναρμόδια υπουργεία Παιδείας και Υγείας θα λάβουν και την τελική απόφαση σχετικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

    Σε καραντίνα τρεις ναυτικοί του κρουαζιερόπλοιου Navigator of Seas

    Την Τρίτη, ο Υπουργός Υγείας, ανακοίνωσε ότι θα ανοίξουν κανονικά οι δημόσιοι και οι ιδιωτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί.

    Στο μεταξύ, στον Πειραιά έχει καταπλεύσει κρουαζιερόπλοιο, προερχόμενο από τη Μεσίνα της Ιταλίας, τρεις επιβάτες του οποίου έχουν προσβληθεί από τον ιό Η1Ν1, ενώ άλλοι τρεις παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα

    Οι τρεις ναυτικοί, βρίσκονται σε καραντίνα στο ιατρείο του κρουαζιερόπλοιου.

    Με την άδεια των υγειονομικών υπηρεσιών του Πειραιά, επετράπη η αποβίβαση των υπόλοιπων 3.658 επιβατών καθώς και όσων ναυτικών ήθελαν να επισκεφθούν την Αθήνα και τον Πειραιά.

    Το κρουαζιερόπλοιο, θα αποπλεύσει κανονικά το απόγευμα για το Κουσάντασι της Τουρκίας.

    Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας τόνισε ότι «και σ' αυτή, την τρίτη κατά σειρά από τα τέλη Ιουλίου περίπτωση άφιξης κρουαζιερόπλοιου στον Πειραιά με ύποπτα κρούσματα της νέας γρίπης η κινητοποίησή μας υπήρξε άμεση, αποδεικνύοντας το υψηλό βαθμό ετοιμότητας και εγρήγορσης των υπηρεσιών μας. Προχωρήσαμε σε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες που αφορούν την αντιμετώπιση κρουσμάτων σε πλοία και αφού πρώτα επικοινωνήσαμε με το ΚΕΕΛΠΝΟ θέσαμε σε περιορισμό τα ύποπτα κρούσματα και επιτρέψαμε την αποβίβαση στους επιβάτες και τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος». Το κρουαζιερόπλοιο κατέπλευσε νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, προερχόμενο από λιμάνι της Ιταλίας. Έχει 3.658 επιβάτες και 1.227 ναυτικούς ως πλήρωμα. Επόμενος σταθμός του κρουαζιερόπλοιου είναι το λιμάνι Κουσάντασι της Τουρκίας.

    Το υπουργείο Υγείας

    Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι: "Οι επίσημες ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης , όπως και σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες , αναφέρονται στον αριθμό των κρουσμάτων που εκείνη την στιγμή είναι επισήμως καταγεγραμμένα και επιβεβαιωμένα από το ΚΕΕΛΠΝΟ και έχουν συμπεριληφθεί στα επίσημα κείμενα του Π.Ο.Υ και της Ε.Ε. Η χθεσινή αναφορά του Υπουργού στον αριθμό των κρουσμάτων ανταποκρινόταν στην Κατά συνέπεια ουδεμία σύγχυση πρέπει να υπάρχει με τον αριθμό των κρουσμάτων που αναφέρονται στη σημερινή καταγραφή του ΚΕΕΛΠΝΟ, η οποία εκδίδεται σύμφωνα με τις διεθνείς δεσμεύσεις , κάθε εβδομάδα ημέρα Τετάρτη ύστερα από συνεννόηση και με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ιατρικό ρεπορτάζ".

    Τετρακόσια είκοσι δυο (422) επιπλέον κρούσματα της νέας γρίπης επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά στην Ελλάδα την τελευταία εβδομάδα,σύμφωνα με την "Εβδομαδιαία Έκθεση Επιδημιολογικής Παρατήρησης" του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

    Μέχρι στιγμής ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων φθάνει τις 1.424.

    Όπως αναφέρεται στην Έκθεση,η δραστηριότητα της γρίπης βρίσκεται στα ίδια περίπου επίπεδα με αυτή της προηγούμενης εβδομάδας και σε οριακά αυξημένα επίπεδα συγκριτικά με αυτά που καταγράφησαν την περσινή περίοδο για την αντίστοιχη εποχή δραστηριότητας της νόσου.

    Αναλυτικά,ο αριθμός των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της νέας γρίπης Α (Η1Ν1) στην χώρα μας μέχρι τις 10 Αυγούστου 2009 ανά περιφέρεια είναι:

    Ανατολική Μακεδονία & Θράκη: 2 κρούσματα

    Κεντρική Μακεδονία: 115 κρούσματα

    Δυτική Μακεδονία: 4 κρούσματα

    Θεσσαλία: 23 κρούσματα

    Ήπειρος: 20 κρούσματα

    Ιόνια Νησιά: 146 κρούσματα

    Δυτική Ελλάδα: 36 κρούσματα

    Στερεά Ελλάδα: 25 κρούσματα

    Πελοπόννησος: 62 κρούσματα

    Αττική: 684 κρούσματα

    Βόρειο Αιγαίο: 39 κρούσματα

    Νότιο Αιγαίο: 65 κρούσματα

    Κρήτη: 203 κρούσματα

    ΕΟΦ

    Με ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ απάντησε σε δηλώσεις της αναπληρώτριας εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ που αφορά στην διακίνηση των φαρμάκων. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση: "Ο ΕΟΦ σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (1316/1983, Υ.Α. 83657/2006, Ν.Δ. 96/73) είναι η αρμόδια αρχή για τον έλεγχο της ομαλής κυκλοφορίας των φαρμάκων σε οποιοδήποτε σημείο της αλυσίδας παραγωγής και διακίνησης τους. Ο ΕΟΦ, όταν οι συνθήκες δημόσιας υγείας το απαιτούν (π.χ. πανδημία γρίπης, αλόγιστη χρήση φαρμάκων, κ.α.) λαμβάνει πρόσθετα μέτρα για την ορθή διακίνηση και διάθεση των απαιτούμενων φαρμάκων και επιβάλει τις προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις εάν και εφόσον χρειαστεί. Η ίδια πρακτική ακολουθήθηκε και επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ. Ανάλογες ρυθμίσεις που διασφαλίζουν την ορθή διάθεση φαρμάκων στην αγορά έχουν ληφθεί πολλές φορές στο παρελθόν, φέρνοντας στις μνήμες όλων ως παράδειγμα την περίοδο 2002 όπου έγινε χορήγηση κινολόνων - κεφακοσπορίνων Γ΄ γενεάς με αιτιολογημένη ιατρική συνταγή".

    Χανιά-Στελέχη της ΕΛΑΣ ενημερώθηκαν για τη νέα γρίπη

    Συνεχίζεται η καμπάνια ενημέρωσης φορέων και πολιτών για τη νέα γρίπη, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης που λαμβάνονται από το νοσοκομείο Χανίων σε συνεργασία και με τους τοπικούς φορείς. Το μεσημέρι της Τετάρτης ο διευθυντής γενικής ιατρικής του νοσοκομείου Χανίων, Νεκτάριος Νικητάκης και μετά από πρωτοβουλία της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων του νομού, ενημέρωσε στελέχη της ΕΛΑΣ για την νέα γρίπη.

    Το παρών στην ενημερωτική συνάντηση, που έγινε στα γραφεία της Ένωσης έδωσαν μεταξύ άλλων, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Κρήτης, ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων με τον αναπληρωτή αστυνομικό διευθυντή.

    «Στόχος είναι να ενημερώνουμε έγκαιρα και έγκυρα για το τι συμβαίνει με την γρίπη και να μην πανικοβάλετε ο κόσμος, διότι πολύ φοβάμαι ότι κινδυνεύουμε περισσότερο από τον ιό του πανικού παρά από τον ιό της γρίπης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Νικητάκης.

    Σύμφωνα με τον κ. Νικητάκη υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες και εντολές για την χρήση εμβολίων και φαρμάκων. «Το εμβόλιο δεν είναι πανάκια για όλο τον πληθυσμό. Για ότι αφορά στο ειδικό εμβόλιο της νέας γρίπης, περιμένουμε να εγκριθεί από τους αρμοδίους φορείς παγκοσμίως».

    Ο γιατρός του νοσοκομείου Χανίων επεσήμανε πως τα συμπτώματα της νέας γρίπης δεν διαφέρουν από αυτά των μορφών που υπάρχουν μέχρι σήμερα πέρα από το γεγονός ότι η νέα γρίπη είναι περισσότερο μεταδοτική. Τόνισε πως υπάρχει σχεδιασμός, δεν χρειάζεται πανικός και κυρίως δεν χρειάζεται οι πολίτες να προστρέχουν στα νοσοκομεία όταν απλά νομίζουν ότι έχουν πυρετό.

    Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Παντελής Σταυρουλάκης επεσήμανε. «Τα μέλη μας όπως είναι γνωστό έρχονται καθημερινά, λόγω της φύσεως του επαγγέλματος σε επαφή με πολλούς πολίτες. Για αυτό πιστεύομε ότι πρέπει να υπάρχει η σωστή και έγκυρη ενημέρωσή τους.»

    Πηγή: ΝΕΤ -ΑΠΕ Σχετικά άρθρα: Με σχέδιο για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης

    Είδηση: 25711

    [03] Πειραματικές δοκιμές στο εμβόλιο στις ΗΠΑ

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 12 08 2009 17:28

    Συνεχίζεται ο αγώνας δρόμου για να είναι έγκαιρα έτοιμο το εμβόλιο κατά του ιού της νέας γρίπης. Σε οκτώ πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών, περίπου 3.000 εθελοντές μετέχουν στις κλινικές δοκιμές του εμβολίου, ενώ η Ισπανία μετρά το ένατο θύμα της γρίπης. Από τον ιό της νέας γρίπης μολύνθηκε και ο πρόεδρος της Κόστα Ρίκα Όσκαρ Αρίας και παραμένει στο σπίτι του, μακριά από τις πολιτικές του δραστηριότητες. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) πάντως ανακοίνωσε πως η επιδημία αρχίζει να εξασθενεί σε πολλές χώρες του νοτίου ημισφαιρίου. Συνολικά έχει στοιχίσει τη ζωή σε 1.462 από τους 177.457 ανθρώπους που έχει πλήξει συνολικά σε 170 χώρες.

    Μεταξύ των χωρών όπου ο ιός εξασθενεί είναι η Αργεντινή, η Χιλή, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία. Αντίθετα ασιατικές χώρες όπως η Ταϊλάνδη, η Ινδία και το Βιετνάμ αντιμετωπίζουν έξαρση της νόσου. Ο ΠΟΥ διευκρίνισε για μια ακόμη φορά ότι τα δεδομένα που διαθέτει υπολείπονται της πραγματικότητας δεδομένου ότι οι χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο δεν είναι πλέον υποχρεωμένες να καταγράφουν συστηματικά τα κρούσματα.

    Βραζιλία

    Αλματώδη αύξηση σημείωσε ο απολογισμός των θυμάτων από τη νέα γρίπη στη Βραζιλία, καθώς σχεδόν διπλασιάστηκε, φθάνοντας τους 192 νεκρούς, όπως αποκάλυψε ο Υπουργός Υγείας της χώρας, Ζουζέ Τεμπουράου

    Εάν επιβεβαιωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο νέος απολογισμός σημαίνει ότι η Βραζιλία -με πληθυσμό 190 εκατομμυρίων- ξεπέρασε το Μεξικό κι έγινε η χώρα με τον τρίτο μεγαλύτερο αριθμό νεκρών από τον ιό της νέας γρίπης A(H1N1), μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αργεντινή.

    Η πλειοψηφία των θυμάτων ζούσε στη νότια Βραζιλία, στο νότιο ημισφαίριο, όπου ο χειμώνας βρίσκεται στο αποκορύφωμά του.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, το 40% των θυμάτων ζούσε στην επαρχία Σάου Πάουλουβ’ το 23% στην επαρχία Ρίου Γκράντε ντο Σουλ, που γειτνιάζει με την Αργεντινή και την Ουρουγουάηβ’ και το 22% ζούσε στην Παρανά, που γειτνιάζει με την Αργεντινή και την Παραγουάη.

    Ο Τεμπουράου αποκάλυψε τα στοιχεία αυτά καταθέτοντας στο Κογκρέσο σχετικά με τις προσπάθειες της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την πανδημία.

    Το 77% των σοβαρών κρουσμάτων γρίπης σήμερα στη Βραζιλία είναι περιπτώσεις μολύνσεων από τον ιό της γρίπης A(H1N1), είπε ο υπουργός.

    Μεξικό

    Στο μεταξύ, στο Μεξικό σημειώθηκε επίσης αύξηση των θανάτων από τη λεγόμενη γρίπη των χοίρων, από τους 149 στους 162, δήλωσαν αξιωματούχοι χθες Τρίτη.

    Η χώρα αυτή θεωρείτο αρχικά το επίκεντρο του ξεσπάσματος της νέας γρίπης A(H1N1), όμως ο αριθμός των μοιραίων κρουσμάτων είναι ήδη υψηλότερος στις ΗΠΑ (353), στη Βραζιλία (192) και στην Αργεντινή (165).

    Στον Καναδά, οι αρχές επίσης ανακοίνωσαν νέους θανάτους -δύο τον αριθμό- αυξάνοντας τον απολογισμό των μοιραίων κρουσμάτων της ασθένειας στους 66 νεκρούς.

    Ισπανία

    Ενας άνδρας 30 ετών πέθανε στις Κανάριες Νήσους από επιπλοκές που συνδέονται με την γρίπη A (H1N1), γεγονός που ανεβάζει στα δέκα τα θανατηφόρα κρούσματα του ιού στην Ισπανία, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Ο ασθενής ανήκε σε ομάδα υψηλού κινδύνου και νοσηλευόταν από τις 29 Ιουλίου.

    Ο τελευταίος θάνατος που συνδέθηκε με την γρίπη A (H1N1) ανακοινώθηκε στις 10 Αυγούστου στην Ισπανία. Επρόκειτο για μια γυναίκα 28 ετών, η οποία νοσηλευόταν στην εντατική του νοσοκομείου της Βαλένθια.

    Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις 7 Αυγούστου από τον ισπανικό υπουργείο Υγείας, 12.270 νέα κρούσματα είχαν καταγραφεί στην χώρα ανάμεσα στις 27 Ιουλίου και τις 2 Αυγούστου, εκτός των 1.806 που είχαν καταγραφεί προηγουμένως. Εκτοτε, το υπουργείο διέκοψε την ακριβή καταγραφή και αρκέσθηκε στις εκτιμήσεις.

    Ο ιός της γρίπης των χοίρων, εμφανίσθηκε στα τέλη Μαρτίου και κηρύχθηκε πανδημία στις 11 Ιουνίου από το Παγκόσμιο οργανισμό υγείας. Εχει προκαλέσει τον θάνατο 1.400 ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο.

    Ινδία

    Οι ινδικές αρχές αποφάσισαν σήμερα τη διακοπή της λειτουργίας όλων των σχολείων και κολεγίων του Μουμπάι για τον φόβο εξάπλωσης της γρίπης των χοίρων, τη στιγμή που στην Ινδία καταγράφηκε ο όγδοος θάνατος που συνδέεται με τον ιό.

    "Η κυβέρνηση αποφάσισε το κλείσιμο όλων των σχολείων και των κολεγίων της πόλης για μια εβδομάδα αρχής γενομένης από την Πέμπτη", δήλωσε ο Σουρές Ουαντίλε, κυβερνητικός εκπρόσωπος του κρατιδίου της Μαχαράστρα, πρωτεύουσα του οποίου είναι το Μουμπάι.

    Οικονομική και βιομηχανική πρωτεύουσα της χώρα το Μουμπάι έχει πληθυσμό 18 εκατομμυρίων κατοίκων.

    Στις αρχές Αυγούστου ανακοινώθηκε ο πρώτος θάνατος που αποδόθηκε στον ιό (A)H1N1 στην Ινδία, μίας έφηβης 14 ετών, στην πόλη Πούνε, που βρίσκεται σε απόσταση 120 χιλιομέτρων από το Μουμπάι. Εκτοτε, έχουν καταγραφεί 8 θάνατοι, από τους οποίους οι 4 στο Πούνε.

    Η ινδική κυβέρνηση αποφάσισε την στενή παρακολούθηση των ταξιδιωτών που φθάνουν στα αεροδρόμια και ζητεί από τα άτομα που παρουσιάζουν συμπτώματα της γρίπης να μην συχνάζουν σε δημόσιους χώρους και να υποβάλλονται σε ιατρική εξέταση.

    Η τοπική κυβέρνηση του κρατιδίου Μαχαράστρα διέταξε στις αρχές της εβδομάδας το κλείσιμο για μία εβδομάδα όλων των σχολείων και κολεγίων της πόλης Πούνε.

    Ρουμανία

    Το Ρουμανικό Ινστιτούτο Ερευνών και Ανάπτυξης στη Μικροβιολογία και την Ανοσολογία Cantacuzino έλαβε από ανάλογο ινστιτούτο της Βρετανίας δύο εκδοχές του εμβολίου κατά του ιού της νέας γρίπης και προς το παρόν είναι σε εξέλιξη προκλινικές δοκιμές του, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Ρουμανίας, ιατρός, Αλεξάντρου Ράφιλα.

    Οι κλινικές μελέτες θα ακολουθήσουν την επόμενη περίοδο, καθώς επίσης και ο ποιοτικός έλεγχος των εμβολίων, πρόσθεσε ο κ. Ράφιλα.

    "Θα τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία. Η διάθεση του εμβολίου πρέπει να εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMEA). Έως το τέλος του έτους το Ινστιτούτο Cantacuzino θα προχωρήσει στην παραγωγή 5 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου και για το σκοπό αυτό η κυβέρνηση διαθέτει το ποσό των 5 εκατ. ευρώ (21 εκατ. λέι)", εξήγησε ο κ. Ραφίλα.

    Η εκστρατεία εμβολιασμού θα αρχίσει μόλις ολοκληρωθεί η παραγωγή του εμβολίου και σε συμφωνία με τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Ευρωπαϊκού Κέντρου για τον Έλεγχο Μεταδοτικών Ασθενειών, δηλαδή αναμένεται να εμβολιαστεί το 20% του πληθυσμού της Ρουμανίας.

    "Θα εμβολιαστούν πρώτα τα άτομα που εργάζονται σε ιατρικά ιδρύματα και δημόσιες υπηρεσίες, σύμφωνα με τις οδηγίες", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Ρουμανίας.

    Ο ΠΟΥ επιμένει να συνιστά τη χορήγηση Tamiflu για τα σοβαρά περιστατικά της νέας γρίπης Α (H1N1).

    Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επιμένει να συνιστά τη χορήγηση αντιικών φαρμάκων όπως το Tamiflu για την αντιμετώπιση "σοβαρών περιστατικών" της νέας γρίπης Α (H1N1), παρά τις μελέτες οι οποίες κάνουν λόγο για τον κίνδυνο να προκαλέσουν αυτά σημαντικές παρενέργειες.

    "Ο ΠΟΥ συνεχίζει να συνιστά τη χρήση αντιικών σκευασμάτων για την θεραπεία βαρειά άρρωστων ατόμων, ή όσων διατρέχουν τον κίνδυνο να εμφανίσουν επιπλοκές", αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του οργανισμού.

    Αντίθετα, συνεχίζει, "τα αντιικά σκευάσματα δεν πρέπει να χορηγούνται σε άτομα με καλή υγεία που εμφανίζουν ήπια συμπτώματα της γρίπης".

    Μετά την εμφάνιση της νέας γρίπης την άνοιξη και εν αναμονή ενός εμβολίου, ο ΠΟΥ συνιστά δύο αντιικά σκευάσματα για τα άτομα που έχουν προσβληθεί από τον ιό H1N1: Το Tamiflu της ελβετικής Roche και το Relenza της βρετανικής GlaxoSmithKline (GSK).

    Τη Δευτέρα Βρετανοί επιστήμονες συνέστησαν να αποφεύγεται η χρήση ρουτίνας αντιικών σκευασμάτων όπως το Tamiflu σε παιδιά, εκτιμώντας ότι υπάρχει κίνδυνος να τους κάνει περισσότερο κακό, παρά καλό.

    Σύμφωνα με μία μελέτη της ιατρικής επιθεώρησης British Medical Journal που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, το σκεύασμα αυτό μπορεί να προκαλέσει σε ορισμένα παιδιά εμέτους οι οποίοι με τη σειρά τους είναι δυνατό να προκαλέσουν αφυδάτωση και επιπλοκές.

    Ο ΠΟΥ αναφέρει ότι έλαβε γνώσιν αυτής της μελέτης και υπογραμμίζει ότι αυτή αφορά άτομα που έχουν προσβληθεί από εποχική γρίπη και όχι από τον ιό της γρίπης Α (H1N1), που κηρύχθηκε στις 11 Ιουνίου η πρώτη πανδημία γρίπης του αιώνα.

    Τέλος ο ΠΟΥ υπενθυμίζει ότι είναι "σημαντικό να χορηγήσουμε γρήγορα μία αντιική αγωγή σε περιστατικά σοβαρά και εξελίξιμα καθώς και σε άτομα που υπάγονται σε ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως οι έγκυοι".

    Παλαιστινιακά Εδάφη-Οκτώ εκατομμύρια δολάρια θα διαθέσει η Παλαιστινιακή Αρχή για την αγορά εμβολίων κατά της νέας γρίπης

    Η Παλαιστινιακή Αρχή αποφάσισε σήμερα να διαθέσει περί τα οκτώ εκατομμύρια δολάρια για την αγορά εμβολίων κατά της νέας γρίπης Α(Η1Ν1).Η σχετική απόφαση ελήφθη κατά την διάρκεια της εβδομαδιαίας συνόδου της παλαιστινιακής κυβέρνησης στη Ραμάλα,στη Δυτική Οχθη.

    Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί στη Δυτική Οχθη περί τα 100 κρούσματα της νέας γρίπης. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας ένας άνδρας πέθανε την Παρασκευή από τον ιό Η1Ν1. Στο Ισραήλ τα καταγεγραμμένα κρούσματα ανέρχονται σε περίπου 2.000 με πέντε να είναι θανατηφόρα.

    Είδηση: 25712

    [04] Συρρίκνωση του ΑΕΠ-Στο 8,5% η ανεργία

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 12 08 2009 16:35

    Συρρίκνωση 0,2% παρουσίασε η ελληνική οικονομία, σε ετήσια βάση, το δεύτερο τρίμηνο του έτους , σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος (ΕΣΥΕ). Σε τριμηνιαία βάση, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,3%. Στο 8,5% διαμορφώθηκε εξάλλου η ανεργία τον περασμένο Μάιο, έναντι 6,6% που ήταν τον αντίστοιχο μήνα του 2008.

    Σφίγγει τον κλοιό της πίεσης στο οικονομικό επιτελείο για άμεση εφαρμογή διαθρωτικών μέτρων, η πτώση της ανάπτυξης στο -0,2% το δεύτερο τρίμηνο, από 0,3% που ήταν το πρώτο τρίμηνο και 2,4% στο τέλος του 2008.

    Σε τριμηνιαία βάση η κατάσταση μπορεί να βελτιώθηκε με το ρυθμό να τρέχει από το -1,2% στο +0,2%, ωστόσο η σημαντική υποχώρηση των επενδύσεων και των εξαγωγών δεν άφησαν περιθώρια.

    Οι δείκτες που πιέζουν την ανάπτυξη είναι :

    -η μείωση των εξαγωγών κατά 9,2%

    -του όγκου της οικοδομικής δραστηριότητας 39,5%

    -της βιομηχανικής παραγωγής κατά 11,8%

    Αντίβαρο στη μεγάλη υποχώρηση της ανάπτυξης είναι η πτώση των εισαγωγών οι οποίες τον Ιούνιο μάλιστα υποχώρησαν κατά 28,2%.

    Προκειμένου να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα στην ανάπτυξη η κυβέρνηση επιταχύνει τα πακέτα κινήτρων προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

    Την ώρα που το Υπουργείο Οικονομίας υπολογίζει ότι η ανάπτυξη φέτος θα μηδενική, η Κομισιόν προβλέπει ότι θα κλείσει στο -0,9%, ο ΟΟΣΑ στο -1,25% και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο -1,7%"

    Ανάσα στο δανειακό πρόγραμμα της χώρας δίνει η σημαντική πτώση των spread των ομολόγων που επέστρεψαν στα επίπεδα του Οκτωβρίου του 2008: από τις 300 μονάδες προσγειώθηκαν στα επίπεδα των 110.

    Στο 8,5% διαμορφώθηκε η ανεργία τον περασμένο Μάιο, έναντι 6,6% που ήταν τον αντίστοιχο μήνα του 2008.

    Οι άνεργοι τον Μάιο έφτασαν τα 420.401 άτομα έναντι των 324.777 ατόμων που ήταν το Μάιο του 2008.

    Το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας κατά ομάδες ηλικιών καταγράφεται στους νέους 15-24 ετών η οποία φτάνει στο 25%.

    Αύξηση της ανεργίας καταγράφεται και στις ηλικίες 25-34 11,2% έναντι 9,9%, τον Μάιο του 2008, 35-44 6,8% έναντι 5,1%, 45-54 ετών 5,3% έναντι του 3,4%, 55-64 ετών στο 4% έναντι 2,7%, και στις ηλικίες 65-74 ετών 1,6% έναντι 0,8% .

    Η ανεργία πλήττει περισσότερο τις γυναίκες (11,5%) και λιγότερο τους άνδρες (6,3%).

    Κατά περιφέρεια τα υψηλότερα ποσοστά ανεργία σημειώνονται το Μάιο του 2009 στη Στερεά Ελλάδα (11,7%), στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη (10,3%), και στην Κεντρική Μακεδονία (10%).

    Είδηση: 25721

    [05] Νέοι διορισμοί εκπαιδευτικών

    Κοινωνία

    Διορισμούς 2.491 εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ανακοίνωσε το υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Πρόκειται για διορισμούς 1.781 εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων και 710 εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ60 Νηπιαγωγών σε περιοχές διορισμού και σε δυσπρόσιτα σχολεία για την κάλυψη οργανικών κενών.

    Οι διοριζόμενοι εκπαιδευτικοί οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στις οποίες διορίζονται για ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας από 18 Αυγούστου έως και 21 Αυγούστου 2009 και θα τοποθετηθούν με απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης, ύστερα από πρόταση του οικείου Περιφερειακού Συμβουλίου, σε κενές θέσεις των σχολείων της περιοχής που διορίστηκαν, μέχρι λήξεως του έτους για το οποίο διορίζονται.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, στον αριθμό αυτό περιλαμβάνονται οι εγγεγραμμένοι στον πίνακα του "30μήνου", στον πίνακα του "24μήνου", στον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών για την κάλυψη του ποσοστού 40% και οι περιλαμβανόμενοι στους πίνακες διοριστέων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ 2008 για την κάλυψη του ποσοστού 60%.

    Επίσης όλοι οι διοριζόμενοι εκπαιδευτικοί κατά το σχολικό έτος 2009-2010, οι διορισθέντες κατά τα δύο προηγούμενα σχολικά έτη 2007-08 και 2008-09 οι οποίοι δεν έχουν παρακολουθήσει την α' φάση του προγράμματος εισαγωγικής επιμόρφωσης και από όλους τους πίνακες (30μηνο, 24μηνο, Ενιαίο Πίνακα Διορισμών, Πίνακα Διοριστέων ΑΣΕΠ) και οι διοριζόμενοι με σχέση εργασίας ΙΔΑΧ θα παρακολουθήσουν την α' φάση του προγράμματος εισαγωγικής επιμόρφωσης από 24 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου 2009 στα Περιφερειακά Επιμορφωτικά Κέντρα (ΠΕΚ) της χώρας. Σχετικές πληροφορίες θα παρέχονται στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και στα ΠΕΚ.

    Είδηση: 25736

    [06] Στο Κόσοβο την Πέμπτη ο ΓΓ του ΝΑΤΟ

    Ειδήσεις

    Την Πρίστνα θα επισκεφθεί την Πέμπτη ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, για συνομιλίες με την ηγεσία του Κοσόβου και τη διοίκηση της ειρηνευτικής δύναμης της Συμμαχίας (KFOR). Τον κ. Ράσμουσεν θα ενημερώσει για την κατάσταση ασφάλειας στο Κόσοβο ο Ιταλός στρατηγός, Τζουζέπε Εμίλιο Γκάι. Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Πρίστινα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Κοσόβου Φατμίρ Σεϊντίου, τον πρωθυπουργό Χασίμ Θάτσι και τον υπουργό Ασφαλείας Φεχμί Μουγιότα, όπως ανακοινώθηκε από τη Συμμαχία. Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη του κ. Ράσμουσεν σε στρατιωτική αποστολή της Συμμαχίας από τότε που ανέλαβε καθήκοντα ΓΓ του ΝΑΤΟ, καθώς προηγουμένως επισκέφθηκε τους στρατιώτες της δύναμης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν.

    Ο νέος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα την 1η Αυγούστου αντικαθιστώντας τον Γιαπ Ντε Χοοπ Σέφερ, στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου δήλωσε ότι στη διάρκεια της πενταετούς θητείας του θα μειωθεί δραστικά ο αριθμός των στρατιωτών της KFOR και ότι στο Κόσοβο θα παραμείνει μόνο δύναμη αναγκαία για πιθανή ταχεία επέμβαση. Στο Κόσοβο προς το παρόν βρίσκονται 13.000 στρατιώτες της KFOR. Συνεδρίασε το Συμβούλιο Ασφαλείας του Κοσόβου.

    Το Συμβούλιο Ασφάλειας του Κοσόβου συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Χασίμ Θάτσι και εκτίμησε ότι η κατάσταση στην περιοχή είναι σταθερή, παρά τα επεισόδια στο βόρειο τμήμα. «Εκτιμάται ότι τις τελευταίες μέρες, αν και υπήρξαν επεισόδια στο βόρειο Κόσοβο, η γενική κατάσταση είναι ήρεμη και υπάρχει πρόοδος στη διαχείριση των συνόρων. Επίσης διαπιστώθηκε μείωση του αριθμού των περιπτώσεων ποινικών αδικημάτων και των διεθνοτικών επεισοδίων», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την τρίτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Κοσόβου. Το Συμβούλιο Ασφαλείας ζήτησε από τα δικαστικά όργανα να διαλευκάνουν την υπόθεση των δύο Σέρβων που βρέθηκαν δολοφονημένοι στο σπίτι τους χωριό στο Πάρτες στις 7 Αυγούστου και ζήτησε το θέμα να μην πολιτικοποιείται, όσο διεξάγονται οι έρευνες.

    ΠΗΓΕ: ΑΠΕ-ΜΠΕΠαλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 25731

    [07] Απεργία στα πλοία από την ΠΝΟ

    Ειδήσεις

    "Δεμένα" στα λιμάνια όλης της χώρας, θα παραμείνουν εντός του Αυγούστου όλα τα επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία -ΠΝΟ- εξήγγειλε απεργιακή κινητοποίηση. Οι ακριβείς ημερομηνίες θα προσδιοριστούν μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ναυτικής Ομοσπονδίας, η οποία κατέληξε στην απεργιακή κινητοποίηση μετά την διαπίστωση, ότι η "Ένωση Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας -ΕΕΑ- καταστρατηγεί συστηματικά και προκλητικά την υποχρέωσή της για υπογραφή του ολοκληρωμένου κειμένου της νέας ΣΣΕ 2009.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 25723

    [08] Πέντε χρόνια Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Κυκλάδων

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 12 08 2009 14:44

    Φτάνοντας αισίως στην πέμπτη του διοργάνωση, το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Κυκλάδων κάνει ακόμα πιο σταθερό το όραμα τεσσάρων φίλων και συνεργατών για την κλασική μουσική. Έτσι, λοιπόν, από τις 19 έως τις 28 Αυγούστου ετοιμαστείτε για τη Σύρο και το υπέροχο θέατρο Απόλλων, που θα γεμίσει με βαρύτονους, σοπράνο, βιολιά, πιάνο και κλαρινέτα για ξεχωριστές συναυλιακές εμπειρίες!

    O Φώτης Καραγιαννόπουλος, ο Κώστας Φωτόπουλος, ο Γιώργος Φουφόπουλος και ο γνωστός βιολονίστας Γιάννος Μαργαζιώτης β ο οποίος έχει μέχρι και σήμερα τη καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ- ίδρυσαν το Δίκτυο Κλασικής Μουσικής (Classical Music Network), αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, και εγκαινίασαν στην Αρχόντισσα των Κυκλάδων, όπως αποκαλούν οι ντόπιοι τη Σύρο, πριν πέντε χρόνια το 1o Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής.

    Μέσα στα χρόνια που πέρασαν ο χαρακτήρας και το στίγμα του φεστιβάλ πήραν μια διεθνή διάσταση, ενώ οι αιτήσεις από σολίστ και σχήματα για συμμετοχή σε αυτό ξεπερνούν κάθε προσδοκία.

    Το πρόγραμμα του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στη Σύρο γιορτάζει και παρουσιάζει εντυπωσιακά κοντσέρτα εγκαινιάζοντας παράλληλα καινοτόμες δραστηριότητες και ένα νέο χώρο, το Ινστιτούτο Κυβέλη στην Ερμούπολη, που φιλοδοξεί να αποτελέσει τόπο έκφρασης της προκλασικής μουσικής.

    Αναλυτικά το πρόγραμμα:

    19 Αυγούστου: "Storioni trio" Εργα: Haydn, Shostakovich, DvoΕΓ‘k. Γιάννος Μαργαζιώτης: βιολί, Sune Ranmo: Βιόλα

    21 Αυγούστου: "Royal Danish Orchestra Soloists" Έργα: Mozart, Mendelssohn, Strauss. Katrine Gislinge piano, Ida Falk Winland soprano

    22 Αυγούστου: "Βραδυά Όπερας", Άριες των Verdi, Puccini, Καρρέρ, Mozart, Rossini. Ελένη Κελεσίδη σοπράνο, Δημήτρης Πλατανιάς βαρύτονος, Μανώλης Παπασηφάκης πιάνο

    23 Αυγούστου: Ινστιτούτο Κυβέλη. "Ensemble Melisma". Συναυλία προκλασικής μουσικής με άριες του HΓ€ndel. Eλένη Γιαβρίδη σοπράνο

    25 και 26 Αυγούστου: "Το καρναβάλι των ζώων" του Camille Saint-Saens. Mουσικό παραμύθι για μικρούς μεγάλους. Σολίστ από την Βασιλική ορχήστρα της Δανίας, την Βασιλική ορχήστρα της Στοκχόλμης και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Γιάννης Βακαρέλης πιάνο, Katrine Gislinge πιάνο, Αφηγητής-σκηνικά: Αλέκος Φασιανός, Σκηνοθετική επιμέλεια: Αθανασία Καραγιαννοπούλου.

    28 Αυγούστου: "Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο". Έργα: Mozart,Παπάνα, Chausson. Σίμος Παπάνας βιολί, Θανάσης Αποστολόπουλος πιάνο, Michel Lethiec κλαρινέτο.

    Οι καινούριες πινελιές

    Το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στη Σύρο εγκαινιάζει από φέτος και μια νέα δραστηριότητα. Θα λειτουργήσουν -πιλοτικά αρχικά- για πρώτη φορά σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, τμήματα Θερινής Ακαδημίας (Summer Academy).

    Εγκαινιάζοντας αυτό το σημαντικό κομμάτι της επετειακής του διοργάνωσης το 5ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στη Σύρο με στόχο να λειτουργήσει ευρύτερα ως βήμα διαλόγου και ανταλλαγής ιδεών γύρω από την τέχνη της μουσικής, προτείνει για το φετινό καλοκαίρι ένα ενδιαφέρον κύκλο masterclass.

    Master classes βιολιού, τσέλου, κόντρα μπάσου και φλάουτου θα δοθούν από τους σολίστες Lars Bjornkjaer, Leo Winland, Βασίλη Παπαβασιλείου και Νίκο Νικόπουλο αντίστοιχα, για τελειόφοιτους και απόφοιτους Ακαδημιών και Ωδείων. Η παραπάνω προσπάθεια, θα συντελέσει στη γνωριμία των φοιτητών και των νέων επαγγελματιών της μουσικής με διεθνώς αναγνωρισμένους σολίστες του χώρου.

    Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου (πρώην 1ο Γυμνάσιο Ερμουπόλεως).

    Τοποθεσία: Θέατρο Απόλλων, Σύρος

    Ημερομηνία: 19 έως 28 Αυγούστου

    Προπώληση εισιτηρίων: Θέατρο Απόλλων, Ερμούπολη, Σύρος, τηλ.: 22810 85192-3 από 1η Αυγούστου

    Πληροφορίες: http://www.festivalcyclades.com/

    Δείτε τους Storioni Trio

    <!-- AllVideos Reloaded Plugin (v1.2.4.1054) starts here -->JavaScript is disabled! To display this content, you need a JavaScript capable browser.Adobe Flash Player not installed or older than 9.0.115!

    swfobject.embedSWF('/plugins/content/avreloaded/mediaplayer.swf','avreloaded0','400','320','9.0.115','/plugins/content/avreloaded/expressinstall.swf',

    {file:'http://www.youtube.com/watch%3Fv%3D9DIkVvV_kD8',width:'400',height:'320',image:'http://i.ytimg.com/vi/9DIkVvV_kD8/default.jpg',showeq:'false',searchbar:'false',enablejs:'false',autostart:'false',showicons:'true',showstop:'false',showdigits:'true',

    showdownload:'false',usefullscreen:'false',backcolor:'0xFFFFFF',frontcolor:'0x000000',

    lightcolor:'0x000000',screencolor:'0x000000',overstretch:'false'}

    ,{allowscriptaccess:'always',seamlesstabbing:'true',allowfullscreen:'true',wmode:'window',bgcolor:'#FFFFFF',menu:'true'},

    {id:'p_avreloaded0',styleclass:'allvideos'});

    Η ERTonline δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των προβαλλόμενων βίντεο<!-- AllVideos Reloaded Plugin (v1.2.4.1054) ends here -->

    Είδηση: 25720

    [09] Ελπίδες για τη θεραπεία της σκλήρυνση κατά πλάκας

    Εξαιρετικά αισιόδοξοι για τη θεραπεία της νόσου της σκλήρυνσης κατά πλάκας, δηλώνουν ερευνητές του Εβραϊκού Γενικού Νοσοκομείου, του Μοντρεάλ και του Πανεπιστημίου Μαγκίλ (McGill), οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι μια νέα πειραματική θεραπεία για τη νόσο αντέστρεψε πλήρως την καταστροφική αυτοάνοση διαταραχή στα ποντίκια, που χρησιμοποιήθηκαν ως πειραματόζωα.

    Η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι μια αυτοάνοση πάθηση, κατά την οποία το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου επιτίθεται στο κεντρικό νευρικό σύστημα.

    Η νέα θεραπεία, που ονομάζεται GIFT15, θέτει τη σκλήρυνση κατά πλάκας σε ύφεση καταστέλλοντας την ανταπόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος. Αυτό σημαίνει πως μπορεί να είναι αποτελεσματική και σε άλλες αυτοάνοσες παθήσεις όπως η νόσος του Crohn, του λύκου και της αρθρίτιδας ισχυρίζονται οι ερευνητές ενώ υποστηρίζουν πως ταυτόχρονα η πειραματική θεραπεία μπορεί να θέσει υπό έλεγχο κι άλλες αντιδράσεις του ανοσοποιητικού σε περιπτώσεις μεταμόσχευσης οργάνων.

    Επιπλέον, η εν λόγω θεραπεία, αντίθετα με τις μέχρι σήμερα υπάρχουσες μεθόδους καταστολής της αυτοανοσοποίησης που στηρίζονται σε χημικά φάρμακα, είναι ένας προσωπικός τύπος μοριακής θεραπείας , που χρησιμοποιεί τα κύτταρα του σώματος για να καταστείλει την αυτοανοσοποίηση με ένα πιο συστηματικό τρόπο.

    Η νέα θεραπεία GIFT15 ανακαλύφθηκε από μια ερευνητική ομάδα υπό τον δρα Ζακ Γκαλιπό του Εβραϊκού Νοσοκομείου του Μόντρεαλ, και του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Μαγκίλ. Η έρευνα δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην έγκυρη ιατρική επιθεώρηση Nature Medicine.

    Το GIFT15 αποτελείται από δύο πρωτεΐνες, την GSM-CSF και την ιντερλευκίνη-15, που αναμειγνύονται εργαστηριακά σε ένα σκεύασμα. Κάτω από φυσιολογικές συνθήκες οι δύο εν λόγω πρωτεΐνες, σε χωριστή μορφή ενδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά το σκεύασμα των δύο φέρει αντίθετα αποτελέσματα.

    Ο δρ Γκαλιπό, με διεθνή φήμη στον τομέα της ανάπλασης των κυττάρων στο Segal Cancer Centre στο Εβραϊκό Νοσοκομείο του Μόντρεαλ, δήλωσε πως το σκεύασμα GIFT15 είναι μια νέα πρωτεϊνούχα ορμόνη που αποτελείται από δύο ξεχωριστές πρωτεΐνες, οι οποίες μαζί δρουν αντίθετα από την πρωταρχική τους βιολογική διεργασία. Οι επιστήμονες παίρνουν κύτταρα τύπου Β από τον ασθενή, τα απομονώνουν εργαστηριακά και μετά προσθέτουν το GIFT15 και τα ξαναεμβάλλουν στον ασθενή. Τα απλά κύτταρα Β μετατρέπονται σε ρυθμιστικά κύτταρα για το ανοσοποιητικό σύστημα.

    Ο δρ Γκαλιπό ισχυρίζεται πως με το εν λόγω σκεύασμα η σκλήρυνση κατά πλάκας εξαφανίσθηκε από τα πειραματόζωα ποντίκια με μια μόνο δόση.

    Η σκλήρυνση κατά πλάκας πρέπει να διαγνωσθεί στα αρχικά της στάδια, επεσήμανε ο δρ Γκαλιπό και χρειάζονται κλινικές μελέτες για να εξακριβωθεί η αποτελεσματικότητα της θεραπείας στους ανθρώπους. Ο κορυφαίος ερευνητής σημείωσε πως δεν παρατηρήθηκαν παρενέργειες στα ποντίκια και πως η θεραπεία ήταν αποτελεσματική με μία μόνο δόση.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 25725

    [10] Η Τζένιφερ Χάντσον έγινε μητέρα

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 12 08 2009 17:03

    Η βραβευμένη με Οσκαρ και Γκράμι τραγουδίστρια και ηθοποιός Τζένιφερ Χαντσον, 27 χρόνων, γέννησε το πρώτο της μωρό, ένα αγοράκι. Η Χάντσον κατόρθωσε να κρατήσει την εγκυμοσύνη της όσο μπορούσε πιο μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, γράφει σήμερα το περιοδικό People. Η εκπρόσωπος της, Λάιζα Κάστελερ δήλωσε ότι το μωρό, που πήρε το όνομα Ντάνιελ Οτούνγκα Τζούνιορ "είναι πανέμορφο και άριστα στην υγεία του. Οι γονείς του είναι εκστασιασμένοι".

    Η γέννηση του έρχεται να δώσει ένα ευχάριστο τόνο στην οικογένεια της Χάντσον η οποία χτυπήθηκε από μια τραγωδία όταν τον Οκτώβριο του 2008 η μητέρα της, τα αδέλφια της και ο μικρός της ανιψιός δολοφονήθηκαν στο Σικάγο από τον άνδρα της αδελφή της.

    Η μεγάλη αύξηση του βάρους της Χάντσον είχε αυξήσει τη φημολογία για την εγκυμοσύνη της και ιδιαίτερα η εμφάνιση της στην κηδεία του Μάικλ Τζάκσον, όπου και ερμήνευσε το τραγούδι " Will You Be There". Η Χάντσον είχε τιμηθεί με βραβείο Οσκαρ το 2007 για την ερμηνεία της στην ταινία-μιούζικαλ Dreamgirls.

    ΠΗΓΕΣ: ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Είδηση: 25724

    [11] Σε ικανοποιητικό επίπεδο οι δείκτες εξιχνιάσεων εγκλημάτων

    Κοινωνία

    Σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο βρίσκονται οι δείκτες εξιχνιάσεων εγκλημάτων σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για το πρώτο εξάμηνο του 2009.

    Στις κλοπές και τις διαρρήξεις που ανέρχονται σε 36.713, το ποσοστό εξιχνιάσεων έφτασε στο 18,46% έναντι 15,65% το αντίστοιχο περσινό εξάμηνο. Στις κλοπές τροχοφόρων που υπερδιπλασιάστηκαν φτάνοντας τις 12.580, το ποσοστό εξιχνιάσεων έφτασε το 45,83%, ενώ από τις 2.488 ληστείες εξιχνιάστηκαν οι 725.

    Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο ποσοστό συμμετοχής των αλλοδαπών δραστών στα εγκλήματα που εξιχνιάστηκαν, καθώς στις ληστείες φτάνει το 49,46%, στις κλοπές και διαρρήξεις το 50,87%, στα εγκλήματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης ξεπερνά το 55% ενώ στις παραχαράξεις και πλαστογραφίες υπερβαίνει το 95%.

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Είδηση: 25735

    [12] Δυο νεκροί από βύθιση ιστιοπλοϊκού

    Ελλάδα -

    Κοινωνία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 12 08 2009 18:18

    Δυο νεκρούς περισυνέλεξαν οι άνδρες του Λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή Ακρωτήρι Άγιος Φωκάς της Κω μετά από βύθιση ιστιοπλοϊκού σκάφους κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες. Από παραπλέοντα σκάφη περισυνελέγησαν και τρεις ναυαγοί, δύο άνδρες και μία γυναίκα. Οι έρευνες συνεχίζονται, καθώς απο το υπουργείο Ναυτιλίας εκφράζονται φόβοι ότι η θαλαμηγός μετέφερε λαθρομετανάστες. Στην περιοχή βρίσκονται δύο πλωτά του λιμενικού και κατευθύνεται Σούπερ Πούμα.

    Είδηση: 25732

    [13] Ρωσία: Επίσκεψη Πούτιν στην Αμπχαζία

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 12 08 2009 16:42

    Επίσκεψη στην αυτόνομη Γεωργιανή περιοχή της Αμπχαζίας πραγματοποιεί σήμερα Τετάρτη, για πρώτη φορά ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν, αφότου η Ρωσία αναγνώρισε την ανεξαρτησία της, εδώ και περίπου ένα χρόνο, δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπός του. "Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη "από τις 26 Ιουλίου 2008,ημερομηνία κατά την οποία η Ρωσία αναγνώρισε την ανεξαρτησία τόσο της Αμπχαζίας όσο και της Νότιας Οσετίας,λίγο μετά από ένα πόλεμο διαρκείας πέντε ημερών μεταξύ Ρωσίας και Γεωργίας για τον έλεγχο της Νότιας Οσετίαςσ,είπε ο εκπρόσωπος. Ο Πούτιν θα συναντηθεί με τοπικούς ηγέτες και θα έχει συνομιλίες κυρίως για θέματα οικονομικής συνεργασίας, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε Αμπχάζιους δημοσιογράφους, στο Σότσι, πριν αναχωρήσει για την επίσκεψή του αυτή, ο ρώσος πρωθυπουργός υποσχέθηκε βοήθεια περίπου 500 εκατομμυρίων δολαρίων για την ενίσχυση της άμυνας της Αμπχαζίας.

    "Θα καταβάλλουμε τις αναγκαίες προσπάθειες για την δημιουργία μίας σύγχρονης μεθοριακής άμυνας της Αμπχαζίας",αναφέρει στην συνέντευξή του ο Πούτιν.''Είναι μία επιπρόσθετη και σοβαρή εγγύηση για την ασφάλεια της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας",τόνισε και πρόσθεσε ότι η Ρωσία θα διαθέσει ποσό αντίστοιχο με 504,1 εκατομμύρια δολάρια το 2010 για την ενίσχυση των αμυντικών δυνάμεων της Αμπχαζίας.

    Η ΕΕ τον περασμένο μήνα επέκρινε την επίσκεψη που πραγματοποίησε στη Νότια Οσετία ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ και ανέφερε ότι υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Γεωργίας.

    Είδηση: 25727

    [14] Αντιδράσεις για τη συμμετοχή των κοριτσιών του Ομπάμα σε διαφήμιση

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 12 08 2009 16:49

    Ο Λευκός Οίκος αντέδρασε σήμερα στο να χρησιμοποιηθούν οι δύο κόρες του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στη διαφημιστική καμπάνια για υγιεινότερο τρόπο διατροφής στα σχολεία. Δεκάδες αφίσες εμφανίστηκαν στο σταθμό Γιούνιον της Ουάσινγκτον την περασμένη εβδομάδα όπου δείχνουν ένα 8χρονο κορίτσι να σκέφτεται " Οι κόρες του προέδρου Ομπάμα τρώνε πιο υγιεινά σχολικά γεύματα. Γιατί όχι κι εγώ!". Οι αφίσες τοποθετήθηκαν από μια τοπική μη κερδοσκοπική εταιρία, την " Ιατρική Ένωση για Υπεύθυνη Ιατρική", η οποία θέλει να προωθήσει νόμους για την ορθή διατροφή στα σχολεία. Η ιστορία αρχικά δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ¨Ουάσινγκτον Ποστ".

    Η εταιρία αρνήθηκε να απομακρύνει τις αφίσες. " Ελπίζουμε ότι και άλλοι θα σεβαστούν, όπως πολλά από τα μέσα ενημέρωσης έκαναν, την εκμετάλλευση των κοριτσιών για διαφημιστικούς λόγους", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ρόμπερτ Γκιμπς, αναφερόμενος στην 11χρονη Μάλια και την 8χρονη Σάσα. Από τότε που ανέλαβε την προεδρία ο Μπαράκ Ομπάμα, εκείνος και η σύζυγος του Μισέλ προσπαθούν να προστατεύσουν με τον καλύτερο τρόπο την οικογενειακή τους ζωή, παρά το γεγονός ότι τα κορίτσια είχαν μεγάλη δημοσιότητα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. " Είμαστε πολύ σαφείς πιστεύω πριν από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, ότι τα δύο κορίτσια θα έχουν την απόλυτα προσωπική τους ζωή και αυτή τη ζωή θα την προστατεύουμε ", τόνισε ο Γκιμπς.

    ΠΗΓΕΣ: ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Είδηση: 25726

    [15] Σκότωνε για την τηλεθέαση

    Κόσμος -

    Ειδήσεις

    Στο στόχαστρο της βραζιλιάνικης Δικαιοσύνης έχει μπει ένας παρουσιαστής τηλεοπτικής εκπομπής και πολιτικός, ο οποίος σύμφωνα με την Αστυνομία, διέταξε τις δολοφονίες πέντε ατόμων που εμπλέκονται σε εμπορία ναρκωτικών με σκοπό να ανεβάσει τα ποσοστά θεαματικότητας της εκπομπής του.Η εκπομπή διεκόπη πριν από μερικούς μήνες όταν η αστυνομία ξεκίνησε έρευνες για την υπόθεση. Ο ίδιος ο Γουάλας Σόουζα αρνείται τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι πίσω από όλα αυτά κρύβονται οι πολιτικοί του αντίπαλοι.

    Ωστόσο, από την έρευνα των Αρχών προέκυψε ότι ο Σόουζα διέταξε τη δολοφονία πέντε ατόμων που εμπλέκονται σε κυκλώματα εμπορίας ναρκωτικών με στόχο να αποδείξει ότι η περιοχή της Αμαζονίας έχει υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας, αλλά κυρίως για να ανεβάσει τα ποσοστά θεαματικότητας της εκπομπής του.

    <!-- AllVideos Reloaded Plugin (v1.2.4.1054) starts here -->JavaScript is disabled! To display this content, you need a JavaScript capable browser.Adobe Flash Player not installed or older than 9.0.115!

    swfobject.embedSWF('/plugins/content/avreloaded/mediaplayer.swf','avreloaded0','400','320','9.0.115','/plugins/content/avreloaded/expressinstall.swf',

    {file:'http://www.youtube.com/watch%3Fv%3DfUpdoJCaKbM',width:'400',height:'320',image:'http://i.ytimg.com/vi/fUpdoJCaKbM/default.jpg',showeq:'false',searchbar:'false',enablejs:'false',autostart:'false',showicons:'true',showstop:'false',showdigits:'true',

    showdownload:'false',usefullscreen:'false',backcolor:'0xFFFFFF',frontcolor:'0x000000',

    lightcolor:'0x000000',screencolor:'0x000000',overstretch:'false'}

    ,{allowscriptaccess:'always',seamlesstabbing:'true',allowfullscreen:'true',wmode:'window',bgcolor:'#FFFFFF',menu:'true'},

    {id:'p_avreloaded0',styleclass:'allvideos'});

    Η ERTonline δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των προβαλλόμενων βίντεο<!-- AllVideos Reloaded Plugin (v1.2.4.1054) ends here -->

    Μάλιστα, εντελώς... τυχαία, η δική του κάμερα έφτανε πάντα πρώτη στον τόπο του εγκλήματος.

    Ο Σόουζα αντιμετωπίζει κατηγορίες για παράνομη οπλοφορία, διακίνηση ναρκωτικών και ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονίες, αλλά κυκλοφορεί ελεύθερος, αφού ως πολιτικός απολαμβάνει ασυλίας.

    Αντίθετα, οι Αρχές συνέλαβαν το γιο του, ο οποίος είχε συμμετοχή στο όλο κύκλωμα.

    Πηγή: NET 105.8, ΑΠΕ, Reuters

    Είδηση: 25722

    [16] 450 κιλά κοκαΐνη σε κοντέινερ

    Κοινωνία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 12 08 2009 14:30

    Μεγάλη επιτυχία στη μάχη κατά των ναρκωτικών σημείωσαν οι Ελληνικές Αρχές Δίωξης Ναρκωτικών με την εξάρθρωση διεθνούς σπείρας, η οποία διακινούσε μεγάλα φορτία κοκαΐνης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Ειδικότερα, στελέχη του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων της Αττικής της ΥπΕΕ εντόπισαν και κατέσχεσαν πριν από ένα μήνα στο λιμάνι του Πειραιά, 400 πακέτα κοκαΐνης συνολικού βάρους 447 κιλών. Η ποσότητα αυτή είναι η μεγαλύτερη που έχει κατασχεθεί στην Ελλάδα σε εμπορευματοκιβώτιο και μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη.

    Τα ναρκωτικά προέρχονταν από τη Βολιβία και ήταν κρυμμένα σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες σε εμπορευματοκιβώτιο με περιεχόμενο σκραπ αλουμινίου. Στην έρευνα, συνέδραμαν ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς και το Ε' Τελωνείο Πειραιά.

    Συνελήφθησαν ένας Έλληνας υπήκοος, μόνιμος κάτοικος Βελγίου, ο οποίος είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη διεθνή σπείρα, ένας Βούλγαρος υπήκοος, ο οποίος είχε συστήσει εταιρία στη Θεσσαλονίκη και επρόκειτο να παραλάβει μέρος του φορτίου της κοκαΐνης, ένας Έλληνας εκτελωνιστής, ο οποίος είχε αναλάβει τις διαδικασίες εκτελωνισμού των εμπορευματοκιβωτίων και δύο Ελληνίδες, εκ των οποίων η μία είναι η γυναίκα που συντόνιζε τις διαδικασίες εκτελωνισμού και μεταφοράς του φορτίου της κοκαΐνης.

    Κατά την επιχείρηση της σύλληψης των μελών της σπείρας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 75.800 ευρώ, 3.214 δολάρια ΗΠΑ, 37 κάρτες SΙΜ ανώνυμων καρτοκινητών τηλεφώνων, ένα αυτοκίνητο πολυτελείας τύπου JEEP και έγγραφα που αφορούσαν την εισαγωγή των εμπορευματοκιβωτίων.

    Αναφορικά με το θέμα αυτό, ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία της ΥπΕΕ. Τα θερμά μου συγχαρητήρια και στην ΥπΕΕ και στη Διεύθυνση Τελωνείων και σε όσους συνεργάστηκαν για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Η ΥπΕΕ, με τις μεγάλες και μικρές επιτυχίες που έχει το τελευταίο διάστημα στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής και σήμερα κατά των κυκλωμάτων των ναρκωτικών, αποδεικνύει, κάθε ημέρα και πιο έντονα, ότι είναι μια στρατηγικής σημασίας δημόσια υπηρεσία. Ικανή να προσφέρει τα μέγιστα σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας. Ας τη στηρίξουμε όλοι μας".

    Είδηση: 25718

    [17] Νεκρός ο 17χρονος Βρετανός

    Νεκρός βρέθηκε τελικά ο 17χρονος βρετανός τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί τα ξημερώματα της Τρίτης. Ο 17χρονος διασκέδαζε με την παρέα του σε μπαρ στα Μάλια της Κρήτης και λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα εγκατέλειψε την παρέα του και χάθηκαν τα ίχνη του. Οι φίλοι του δήλωσαν την εξαφάνισή του στην αστυνομία και σήμερα τα ξημερώματα αναχώρησαν με πτήση τσάρτερ για την πατρίδα τους. Το πτώμα του 17χρονου βρέθηκε σε χωράφι σήμερα το πρωί.

    Ο ιατροδικαστής απέκλεισε το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας και σύμφωνα με την αστυνομία ο ανήλικος είχε χάσει τον προσανατολισμό του και στην προσπάθειά του να περάσει πάνω από ένα μαντρότοιχο παραπάτησε και έπεσε με το κεφάλι και χτύπησε στην κόψη τσιμεντογωνίας με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

    Είδηση: 25715


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 12 August 2009 - 16:56:38 UTC