Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-08-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αποστάσεις Αλαβάνου από την πρόταση Τσίπρα
  • [02] Μπαράζ ληστειών σε σουπερμάρκετ
  • [03] Πυρετός συσκέψεων ενόψει ΔΕΘ
  • [04] Αποκαλυπτικό δημοσίευμα για φακέλωμα δημοσιογράφων
  • [05] ΗΠΑ: Μέσα Οκτωβρίου το εμβόλιο για τη νέα γρίπη
  • [06] Σε ύφεση η Κάρυστος - Φωτιά στην Πάρο
  • [07] Ψηφίστηκε η τροπολογία για τους 20.000 ανέργους στους ΟΤΑ

    [01] Αποστάσεις Αλαβάνου από την πρόταση Τσίπρα

    Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 27 08 2009 11:35

    Αποστάσεις από τον πρόεδρο του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα και την πρότασή του για διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου με σκοπό την ανασυγκρότηση του κόμματος και την οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, έλαβε ο Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος υποστήριξε ότι η κοινωνία δεν ενδιαφέρεται για το τι θα κάνει το κάθε κόμμα. Σε σχετική του δήλωση για την πρόθεση του Αλ. Τσίπρα να συγκαλέσει την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, για ναζητήσει την διεξαγωγή του συνεδρίου, ο κ. Αλαβάνος αναφέρει:

    "Την κοινωνία δεν την ενδιαφέρει για το κάθε κόμμα αν θα κάνει Τακτικό, αν θα κάνει Έκτακτο, αν θα κάνει Διαρκές Συνέδριο, αν θα κάνει Συνέδριο με ολίγη ή Συνέδριο γλυκύ βραστό. Δεν τα καταλαβαίνει αυτά. Δεν την ενδιαφέρει.

    Και η θέση της Αριστεράς, κατά τη γνώμη μου, είναι δίπλα στους αμπελουργούς, δίπλα στους αγρότες, δίπλα στους μετανάστες, που είναι στο συσκευαστήριο, που είμαστε τώρα, δίπλα στους ανέργους, δίπλα στους μαγαζάτορες, που κλείνουν τα μαγαζιά τους, για την αντιμετώπιση της επίθεσης της Ν.Δ και για να δημιουργηθούν συνθήκες για μια πραγματικά μεγάλη και ουσιαστική αλλαγή".

    Είδηση: 26165

    [02] Μπαράζ ληστειών σε σουπερμάρκετ

    Στόχος αγνώστων κακοποιών, που με την απειλή όπλων άδειασαν τα ταμεία, έγιναν μέσα σε διάστημα σαράντα λεπτών τρία σουπερμάρκετ στις περιοχές της κυψέλης, του Χαλανδρίου και του Αμαρουσίου. Και στις τρεις περιπτώσεις οι δράστες ήταν δύο νεαροί που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και ήταν οπλισμένοι με πιστόλια.

    Η αρχή έγινε λίγα λεπτά πριν τις εννέα το πρωί όταν οι ληστές εισέβαλλαν στο κατάστημα Μαρινόπουλος στην Κυψέλη. Ακολούθως και σε διάστημα μικρότερο των είκοσι λεπτών άλλοι ένοπλοι χτύπησαν τα σουπερμάρκετ Βερόπουλος και Προμηθευτική στο Χαλάνδρι και το Μαρούσι αντίστοιχα.

    Είδηση: 26164

    [03] Πυρετός συσκέψεων ενόψει ΔΕΘ

    Πολιτική

    Σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων, ξεκινά ο πρωθυπουργός εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας. Ο Κώστας Καραμανλής θα συναντηθεί το απόγευμα με τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και του ΣΕΒ, ενώ θα ακολουθήσουν συναντήσεις και με εκπροσώπους άλλων φορέων. Διαδοχικές συναντήσεις με τα προεδρεία της ΑΔΕΔΥ, του ΣΕΒ, και της ΓΣΕΕ θα έχει το μεσημέρι και ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος κατά τις συναντήσεις του την Τετάρτη, με εκπροσώπους φορέων ανέφερε ότι η οικονομία χρειάζεται στήριξη με μέτρα ανασύνταξης.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Σχετικά άρθρα: Συναντήσεις Παπαθανασίου ενόψει ΔΕΘ

    Είδηση: 26163

    [04] Αποκαλυπτικό δημοσίευμα για φακέλωμα δημοσιογράφων

    Κόσμος -

    Ειδήσεις

    Αίσθηση προκαλεί στις ΗΠΑ δημοσίευμα του στρατιωτικού περιοδικού Stars and Stripes, σύμφωνα με το οποίο το Πεντάγωνο, προχωρά στο φακέλωμα των δημοσιογράφων που ζητούν να καλύψουν το ρεπορτάζ για τη δράση των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, το Πεντάγωνο έχει αναθέσει το έργο του φακελώματος σε ιδιωτική εταιρεία η οποία ερευνά και αξιολογεί τα προηγούμενα άρθρα των δημοσιογράφων αυτών προκειμένου να διαπιστωθεί η θέση που πήραν απέναντι στην αμερικανική κυβέρνηση. Σε περίπτωση που η στάση τους υπήρξε αρνητική, προχωρά ακόμα περισσότερο, προτείνοντας μεθόδους που πρέπει να ακολουθηθούν για τον επηρεασμό τους.

    Προτείνονται και μέθοδοι για να αλλάξουν στάση

    Ένας φάκελος δημοσιογράφου που είδε συντάκτης του Stars and Stripes αξιολογεί την κάλυψη ως "ουδέτερη προς θετική", ενώ εισηγείται πως τα άρθρα του που είναι "αρνητικά" για το στράτευμα "μπορούν να εξισορροπηθούν" με δηλώσεις από στρατιωτικούς αξιωματούχους.

    Ένας άλλος φάκελος χαρακτηρίζει έναν τηλεοπτικό ρεπόρτερ ότι έχει ουδέτερη οπτική και προτείνει να καθοδηγείται να βλέπει τα "θετικά αποτελέσματα επιτυχημένων επιχειρήσεων", ώστε να υπάρξει "ευνοϊκή κάλυψη".

    Διαψεύδει το Πεντάγωνο

    Εκπρόσωπος του Πενταγώνου, υποστήριξε ότι το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ δεν "προτιμά" δημοσιογράφους που τοποθετούνται πιο ευνοϊκά απέναντί του.

    "Δεν κάνουμε τίποτα τέτοιο εδώ", είπε χαρακτηριστικά ο Μπράιν Γουιτμαν.

    Η αποκάλυψη για το φακέλωμα των δημοσιογράφων, έρχεται την ώρα που σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις ολοένα και περισσότεροι Αμερικανοί εκφράζουν δυσαρέσκεια για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν.

    Καταδικάζει η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων

    Την πρακτική του στρατού των ΗΠΑ, καταδίκασε η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (IFJ), που εδρεύει στις Βρυξέλλες, τονίζοντας ότι

    "Αυτό το φακέλωμα των δημοσιογράφων περιορίζει περαιτέρω την ανεξαρτησία των ΜΜΕ".

    Πηγή: Stars and Stripes Σχετικά άρθρα: Files prove Pentagon is profiling reporters

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26162

    [05] ΗΠΑ: Μέσα Οκτωβρίου το εμβόλιο για τη νέα γρίπη

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 27 08 2009 09:45

    Το εμβόλιο για τη νέα γρίπη δεν πρόκειται να είναι έτοιμο πριν από τα μέσα Οκτωβρίου εκτίμησε στις ΗΠΑ ο επικεφαλής του CDC, του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης ασθενειών, Dr Τόμας Φρίντεν. "Μακάρι να είχαμε νέα τεχνολογία εμβολίων που θα μας επέτρεπε να παρασκευάσουμε ένα νέο εμβόλιο σε εβδομάδες ή μήνες , αλλά δεν την έχουμε " τόνισε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ακόμα ένα πρόβλημα που υπάρχει στις ΗΠΑ και αφορά στα τεστ για τη νέα γρίπη που γίνονται σε ασθενείς και είναι, κατά τον ίδιο, ατελή. Οι δηλώσεις του επικεφαλής του Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Ασθενειών, δεν είναι αυτό που περίμεναν να ακούσουν οι σύμβουλοι του Αμερικανού Προέδρου Ομπάμα, που ζητούσαν τη Δευτέρα να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την προμήθεια των εμβολίων ώστε οι εμβολιασμοί να αρχίσουν στα μέσα Σεπτεμβρίου. Στο μεταξύ, αίσθηση προκαλεί ένα νέο μέτρο που θα τεθεί σε ισχύ στα σχολεία της Νότιας Κορέας προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση του ιού.

    Θερμομέτρηση των μαθητών πριν μπουν στην τάξη

    Στο πλαίσιο του μέτρου αυτού, δάσκαλοι και καθηγητές θα πρέπει να μετρούν κάθε πρωί την θερμοκρασία των μαθητών τους πριν αυτά μπουν στην τάξη.

    Για τις ανάγκες της θερμομέτρησης, οι εκπαιδευτικοί θα χρησιμοποιούν ψηφιακά θερμόμετρα

    Επίσης οι τάξεις θα απολυμαίνονται κάθε ημέρα και θα περιοριστούν οι ομαδικές δραστηριότητες.

    Τα μέτρα αυτά θα ισχύουν από το τέλος της εβδομάδας και για όλο το σχολικό έτος.

    Περισσότεροι από 3.300 άνθρωποι, ανάμεσά τους 926 μαθητές, έχουν προσβληθεί από τον ιό Η1Ν1 στη Νότια Κορέα και δύο έχουν χάσει τη ζωή τους.

    Βραζιλία: Η χώρα με τους περισσότερους θανάτους από τη νέα γρίπη

    Την ίδια ώρα, σε διεθνές επίπεδο, ο μεγαλύτερος αριθμός θυμάτων της νέας γρίπης, καταγράφεται στη Βραζιλία, όπου έχουν χάσει τη ζωή τους, 557 άνθρωποι.

    Πηγή: Reuters Σχετικά άρθρα: No flu vaccines before mid-October, CDC predicts

    Είδηση: 26161

    [06] Σε ύφεση η Κάρυστος - Φωτιά στην Πάρο

    Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 27 08 2009 10:52

    Σε ύφεση, είναι η φωτιά, στην περιοχή Αετός, στην Κάρυστο, που αναζωπυρώθηκε τα ξημερώματα, λόγω των ισχυρών ανέμων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ ήδη επιχειρούν τρία ελικόπτερα. Το καταστροφικό τους έργο συνεχίζουν οι πυρκαγιές που ξέσπασαν την Τετάρτη σε Ρέθυμνο και Άνδρο, ενώ υπό μερικό έλεγχο είναι η φωτιά στη Ρόδο.Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 10.30 το πρωί, φωτιά στο Άσπρο Χωριό της Πάρου, όπου καίγεται χορτολιβαδική έκταση. Για την κατάσβεση της επιχειρούν έντεκα πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, δυο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

    Νωρίτερα, μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 ο δήμαρχος Πάρου, Χρ. Βλαχογιάννης απηύθυνε έκκληση να σταλεί άμεσα ελικόπτερο στην περιοχή της φωτιάς, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού.

    Την ίδια ώρα, πολύ υψηλός είναι και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς στην Ανατολική και Δυτική Αττική και στην Εύβοια.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 26160

    [07] Ψηφίστηκε η τροπολογία για τους 20.000 ανέργους στους ΟΤΑ

    Κοινωνία

    Ψηφίστηκε τελικά -κατά πλειοψηφία- ως το τελευταίο θέμα της πολύωρης συνεδρίασης της ΚΕΔΚΕ, η τροπολογία που έχει να κάνει με την έγκριση ή μη της τροπολογίας για το πρόγραμμα απασχόλησης 20.000 ανέργων στην τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω ΟΑΕΔ, η υλοποίηση του οποίου προγράμματος θα αρχίσει από τον προσεχή Οκτώβριο.

    Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του εν λόγω θέματος, υπήρξε διαφωνία μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων, οι οποίες έγκειτο στο ποιος φορέας θα έχει τον λόγο για τις προσλήψεις, δηλαδή, οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης ή ο ΟΑΕΔ.

    Ο κ. Κουκουλόπουλος επέμεινε ότι οι προσλήψεις πρέπει να γίνουν με κριτήρια ΑΣΕΠ από τους δήμους, ενώ οι εκπρόσωποι των παρατάξεων που πρόσκεινται στο ΚΚΕ και τον ΣΥΝ, διαφώνησαν με την αρχή του προγράμματος το οποίο όπως ισχυρίζονται, δημιουργεί δίκτυο πελατειακών σχέσεων της κυβέρνησης με τους πολίτες.

    Μετά τη συνεδρίαση, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις επικρίσεις για ανεπαρκείς χειρισμούς στην αντιμετώπιση των πρόσφατων πυρκαγιών εκ μέρους της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε πως αν υπάρχουν ελάχιστοι δήμαρχοι οι οποίοι δεν ανταποκρίθηκαν επαρκώς στα καθήκοντα τους η ΚΕΔΚΕ δεν θα τους στηρίξει. Μάλιστα, ζήτησε από τους επικριτές να τους κατονομάσουν.

    Ωστόσο, συνέχισε ο δήμαρχος Αθηναίων, η συντριπτική πλειοψηφία των δημάρχων έκαναν το χρέος τους στο πλαίσιο του νόμου, ο οποίος βεβαίως θα πρέπει να αναθεωρηθεί.

    Είδηση: 26159


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 27 August 2009 - 8:57:18 UTC