Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-08-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εγγειοβελτιωτικά έργα στο Νεστόριο Καστοριάς
  • [02] Ο Ομπάμα σα εκφωνήσει τον επικήδειο του Εντουαρντ Κέννεντυ
  • [03] Ακόμη τρεις νέες πτωχεύσεις τραπεζών στις ΗΠΑ
  • [04] Τελικά ο θάνατος του Μάικλ Τζάκσον είναι ανθρωποκτονία
  • [05] Απογειώθηκε το διαστημικό λεωφορείο Discovery
  • [06] 16χρονη σε σοβαρή κατάσταση από τη γρίπη

    [01] Εγγειοβελτιωτικά έργα στο Νεστόριο Καστοριάς

    Κοινωνία

    Σημαντικά οφέλη στους καλλιεργητές της ευρύτερης περιοχής της Καστοριάς και των Σερρών, στη διαχείριση των υδάτινων πόρων, αλλά και στο οδικό δίκτυο αναμένεται να προσφέρει η κατασκευή του νέου φράγματος στο Νεστόριο Καστοριάς και των συνοδευτικών του έργων οδοποιίας , καθώς και η βελτίωση του δυτικού και κεντρικού τμήματος του αρδευτικού δικτύου Φυλλίδος Σερρών.

    Τα δύο μεγάλα εγγειοβελτιωτικά έργα εντάσσονται με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρη Χατζηγάκη στο Πρόγραμμα Αλέξανδρος Μπαλτατζής για την ανάπτυξη της υπαίθρου.

    Είδηση: 26215

    [02] Ο Ομπάμα σα εκφωνήσει τον επικήδειο του Εντουαρντ Κέννεντυ

    Αμερική-ΗΠΑ

    Σήμερα θα ταφεί στο Εθνικό Κοιμητήριο του Αρλινγκτον ο Εντουαρντ Κένεντι μετά τη νεκρώσιμη ακολουθία που θα τελεστεί στη Βοστόνη και στην οποία θα εκφωνήσει τον επικήδειο ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Αμέσως μετά η σορός του Κένεντι θα μεταφερθεί στην Ουάσινγκτον και θα ταφεί κοντά στους δύο αδελφούς του τον Τζον Φιτζεραλντ και τον Ρόμπερτ Κένεντι.

    Ο Τεντ Κένεντι πέθανε την Τρίτη το βράδυ σε ηλικία 77 ετών στο σπίτι του στο Χιάνις Πόρτ χτυπημένος από τον καρκίνο.

    Από την Παρασκευή, περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι πέρασαν από την Βιβλιοθήκη Τζον Φ. Κένεντι για να αποτίσουν φόρο τιμής στον αμερικανό γερουσιαστή και να δουν το φέρετρο σκεπασμένο με την αμερικανική σημαία.

    Το βράδυ, τα μέλη της οικογένειας Κένεντι, οι φίλοι και οι συνεργάτες του παραβρέθηκαν σε ιδιωτική εκδήλωση στη μνήμη του.

    Είδηση: 26214

    [03] Ακόμη τρεις νέες πτωχεύσεις τραπεζών στις ΗΠΑ

    Οικονομία -

    Ειδήσεις

    Άλλες τρεις τράπεζες πτώχευσαν στις ΗΠΑ την Παρασκευή, αυξάνοντας το σύνολο στις 84 μέχρι στιγμής εφέτος, καθώς, παρά τις όποιες εκτιμήσεις για βελτίωση της κατάστασης όσον αφοράς τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, ο χρηματοπιστωτικός τομέας στη χώρα συνεχίζει να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τα δάνεια, λόγω της έλλειψης ρευστότητας.

    Οι ρυθμιστικές αρχές, αφού πρώτα εξάντλησαν κάθε περιθώριο χάρητος, προχώρησαν ταλικά στο κλείσιμο της Affinity Bank στην Καλιφόρνια, της Bradford Bank στη Βαλτιμόρη και της Mainstreet Bank στην Μινεσότα. Στη γλώσσα των αριθμών, οι τρεις πτωχεύσεις αναμένεται να στοιχίσουν στην ομοσπονδιακή εταιρία εγγύησης των καταθέσεων περίπου 446 εκατ. δολάρια.

    Η ομοσπονδιακή εταιρία εγγύησης των καταθέσεων (Federal Deposit Insurance Corp, FDIC) ανακοίνωσε ότι τα διαθέσιμα κεφάλαιά της έφθαναν τα 10,4 δις δολάρια στο τέλος του δεύτερου τριμήνου. Περίπου 32 δις δολάρια είναι διαθέσιμα για να αντιμετωπιστούν πτωχεύσεις τραπεζών το 2010.

    Η πρόεδρος της FDIC Σίλα Μπέαρ προειδοποίησε αυτήν την εβδομάδα ότι οι πτωχεύσεις τραπεζών θα συνεχίσουν να είναι πολλές, καθώς ο χρηματοπιστωτικός τομέα αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με τα επισφαλή, απλήρωτα δάνεια.

    Το σύνολο των 84 πτωχεύσεων είναι δραματικά υψηλότερο των 25 το 2008 και των μόλις 3 το 2007.

    Η Μπέαρ επισήμανε πως οι τράπεζες θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα ακόμα κι όταν η κατάσταση της οικονομίας θα αρχίσει να βελτιώνεται.

    Ακόμη, η FDIC ανέφερε ότι ο αριθμός των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που αντιμετωπίζουν "προβλήματα" μεγεθύνθηκε στα 416 στο τέλος του δεύτερου τριμήνου, από 305 το προηγούμενο τρίμηνο.

    Είδηση: 26212

    [04] Τελικά ο θάνατος του Μάικλ Τζάκσον είναι ανθρωποκτονία

    Πολιτισμός -

    Ειδήσεις

    Ο θάνατος του αστέρα της ποπ, Μάικλ Τζάκσον, οφειλόταν σε ανθρωποκτονία που προκλήθηκε από οξεία δηλητηρίαση εξαιτίας της λήψης του φαρμάκου propofol και άλλων παραγόντων, ανέφερε ο ιατροδικαστής της κομητείας του Λος Άντζελες.

    Ο ιατροδικαστής ανέφερε σε μία δήλωση πως το ισχυρό αναισθητικό propofol και το ηρεμιστικό lorazepam είναι τα φάρμακα που κυρίως ευθύνονται για το θάνατο του Τζάκσον. Άλλα φάρμακα που ανιχνεύθηκαν στον οργανισμό του ήταν τα midazolam, diazepam, lidocaine και ephedrine.

    Πρόκειται για ένα κοκτέιλ ηρεμιστικών, παυσίπονων και ενός διεγερτικού. Το midazolam είναι ηρεμιστικό παρόμοιο με το propofol και χρησιμοποιείται για να κάνει τους ασθενείς να νυστάζουν αλλά όχι και να χάσουν τις αισθήσεις τους στη διάρκεια διαδικασιών όπως η κολονοσκόπηση.

    Το diazepam, που ανήκει στην κατηγορία των Valium, χρησιμοποιείται για να κατευνάσει την ανησυχία, ενώ η λιδοκαΐνη είναι παυσίπονο και η εφεδρίνη διεγερτικό.

    Ο ιατροδικαστής ανέφερε πως η πλήρης τοξικολογική έκθεση παραμένει σφραγισμένη έπειτα από αίτημα του αστυνομικού τμήματος του Λος Άντζελες και του γενικού εισαγγελέα του Λος Άντζελες.

    Η ιατροδικαστική έκθεση είναι η πρώτη επίσημη δήλωση στην οποία ο θάνατος του τραγουδιστή ορίζεται ως ανθρωποκτονία.

    Αξιωματούχοι έχουν ξεκινήσει έρευνα για τις περιστάσεις υπό τις οποίες απεβίωσε ο τραγουδιστής του "Θρίλερ" στις 25 Ιουνίου, αφού υπέστη καρδιακή ανακοπή στην έπαυλή του στο Λος Άντζελες.

    Η έρευνα έχει επικεντρωθεί στα συνταγογραφούμενα φάρμακα που βρίσκονταν στον οργανισμό του και στο πλαίσιό της έχουν ανακριθεί πολλοί γιατροί που τον φρόντιζαν, ιδίως ο προσωπικός γιατρός του, δρ Κόνραντ Μάρεϊ.

    Η αστυνομία του Λος Άντζελες παρέπεμψε την υπόθεση στους τοπικούς εισαγγελείς.

    Η αστυνομία του Λος Άντζελες ανακοίνωσε σήμερα ότι θα παραπέμψει την έρευνά της για το θάνατο του αστέρα της ποπ, Μάικλ Τζάκσον, στους τοπικούς εισαγγελείς προκειμένου να αποφασισθεί κατά πόσον θα απαγγελθούν κατηγορίες για διάπραξη εγκλήματος.

    Σε δήλωσή του, το αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες ανέφερε πως η έρευνα για το θάνατο του τραγουδιστή του "Θρίλερ" είναι σε εξέλιξη και πως θα συνεχίσει να εργάζεται από κοινού με τις πολιτειακές και ομοσπονδιακές αρχές έως ότου καταλήξει η υπόθεση.

    Δεν δόθηκαν επιπλέον πληροφορίες και η αστυνομία δήλωσε ότι δεν προτίθεται να σχολιάσει τίποτε άλλο πέρα από τη δήλωση που έχει κάνει.

    Είδηση: 26210

    [05] Απογειώθηκε το διαστημικό λεωφορείο Discovery

    Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 29 08 2009 10:59

    Με επιτυχία και χωρίς προβλήματα εκτοξεύτηκε, ένα λεπτό μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής το διαστημικό λεωφορείο Discovery από το ακρωτήριο ΚΑνάβεραλ της φλόριδα των ΗΠΑ. Το διαστημικό λεωφορείο θα πραγματοποιήσεις μια αποστολή διάρκειας 13 ημερών, στο πλαίσιο της οποίας θα παραδώσει τρόφιμα, προμήθειες κι επιστημονικό υλικό για πειράματα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

    Μετά από δυο ματαιωθείσες προσπάθειες εκτόξευσης αυτήν την εβδομάδα, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών κι των υποψιών της διοίκησης της αποστολής για πρόβλημα σε αισθητήρα πίεσης στο σύστημα μετάδοσης καυσίμου, τελικά το Ντισκάβερι απογειώθηκε εκκωφαντικά, κάνοντας τη νύχτα μέρα στη Φλόριδα με τη φλόγα των καυσίμων του.

    Αν και ο καιρός δεν ήταν καλός τις τελευταίες ώρες της αντίστροφής μέτρησης, τελικά ο ουρανός καθάρισε τόσο ώστε η NASA να εγκρίνει την εκτόξευση του διαστημικού λεωφορείου, που διαθέτει επταμελές πλήρωμα, αποτελούμενο από τέσσερις βετεράνους και τρεις αστροναύτες που συμμετέχουν για πρώτη φορά σε μια τέτοια αποστολή.

    Το σκάφος αναμένεται να προσδεθεί στον ΔΔΣ το βράδυ αύριο Κυριακή.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕΠαλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26211

    [06] 16χρονη σε σοβαρή κατάσταση από τη γρίπη

    Κοινωνία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 29 08 2009 11:03

    Σε ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου νοσηλεύεται από τη Παρασκευή μία 16χρονη με βεβαρυμμένο ιατρικό ιστορικό η οποία νόσησε από τον ιό της νέας γρίπης. Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Υγείας: "Έφηβη Ελληνίδα 16 ετών με ιστορικό κακοήθειας νόσησε από το νέο ιό γρίπης Α(Η1Ν1). Η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε εμφανίζοντας αναπνευστική ανεπάρκεια και νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε κρίσιμη κατάσταση". Η νεαρή κοπέλα αποτελεί το ένατο σοβαρό κρούσμα της νέας γρίπης στη χώρα.

    Την ίδια ώρα σε σοβαρή κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται και η 58χρονη που προσβλήθηκε από τον ιό της γρίπης.

    Η γυναίκα η οποία παρουσίασε αναπνευστική δυσχέρεια, διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε σε ΜΕΘ. Η κατάστασή της θεωρείται κρίσιμη. Η ασθενής πάσχει από Σακχαρώδη Διαβήτη, Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια και υποστηρίζεται από αιμοκάθαρση καθώς και από νόσο Goodpasture-ανοσοκαταστολή. Επιπλέον είναι υπέρβαρη.

    Καμία ανησυχία δεν εμπνέει η κατάσταση των 33 νεοσυλέκτων στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού στο Μεγάλο Πεύκο που εμφάνισαν ύποπτα συμπτώματα, εκ των οποίων τρεις, μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

    Πέντε κρούσματα σε στρατιωτικές μονάδες

    Συγκεκριμένα, δύο νεοσύλλεκτοι οπλίτες του Κέντρου Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ), στο Μεγάλο Πεύκο, εμφάνισαν ύποπτα συμπτώματα της νέας γρίπης Α και οδηγήθηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου ένας μόνο βρέθηκε θετικός στον ιό. Τα συμπτώματα, ωστόσο, που παρουσίασε ο οπλίτης, ήταν ήπιας μορφής και εφόσον του παρασχέθηκε ιατρική φροντίδα και μπήκε σε φαρμακευτική αγωγή, επέστρεψε στη Μονάδα του.

    Είδηση: 26213


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 29 August 2009 - 8:56:45 UTC