Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-08-31

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μαρτυρία για εν ψυχρώ σφαγιασμό 320 Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων
  • [02] Δύο πυροσβέστες νεκροί στις πυρκαγιές στο Λος Άντζελες
  • [03] Η νέα γρίπη προσέβαλε το 10% των Νεοϋορκέζων
  • [04] Προσκολλήθηκε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το Ντισκάβερι
  • [05] Διαμαρτυρία ΠΑΣΕΓΕΣ- ΓΕΣΑΣΕ
  • [06] Ληστεία με το καλημέρα

    [01] Μαρτυρία για εν ψυχρώ σφαγιασμό 320 Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων

    Στοιχεία για εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν οι δυνάμεις κατοχής του Αττίλα στην Κύπρο, φέρνει στο φως της δημοσιότητας η τουρκο-κυπριακή εφημερίδα "Αφρίκα", η οποία δημοσιεύει μια νέα συγκλονιστική μαρτυρία Τουρκοκυπρίου για εν ψυχρώ σφαγή 320 Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων κατά την εισβολή του 1974.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Τουρκοκύπριος δήλωσε ότι ήταν ένας από τους συνοδούς των αιχμαλώτων, που μεταφέρθηκαν με οκτώ λεωφορεία -40 αιχμάλωτοι στο κάθε λεωφορείο- στο σημείο όπου είχε γίνει η απόβαση, δυτικά της Κερύνειας, προκειμένου να μεταφερθούν με πλοία σε φυλακές της Τουρκίας.

    Όταν έφθασαν εκεί είχε καταπλεύσει ένα πλοίο με Τούρκους στρατιώτες, οι οποίοι μόλις αποβιβάστηκαν και πληροφορήθηκαν ότι στα λεωφορεία βρίσκονταν Ελληνοκύπριοι αιχμάλωτοι, τους επιτέθηκαν με ξιφολόγχες και τους σκότωσαν με αγριότητα, μέχρι και τον τελευταίο.

    Ο Τουρκοκύπριος δήλωσε ότι η θάλασσα βάφτηκε κόκκινη από το αίμα των αιχμαλώτων.

    Είπε επίσης ότι και ο ίδιος φοβήθηκε για τη ζωή του γιατί η μανία των Τούρκων στρατιωτών ήταν τόση που υπήρχε κίνδυνος να σφάξουν και τους Τουρκοκύπριους που συνόδευαν τους Ελληνοκύπριους αιχμάλωτους.

    Ο αυτόπτης μάρτυρας, που δεν θέλησε να αποκαλυφθεί το όνομά του, δήλωσε ότι οι 320 Ελληνοκύπριοι αιχμάλωτοι ίσως να τάφηκαν σε κάποιο χώρο κοντά στο ξενοδοχείο Μάρε Μόντε, το οποίο είχε λειτουργήσει λίγους μόνο μήνες πριν από την εισβολή.

    Στη μαρτυρία του ο Τουρκοκύπριος ανέφερε ότι η σφαγή έγινε στα τέλη Αυγούστου του 1974, δηλαδή λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης της τουρκικής εισβολής.

    Πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό εν ψυχρώ δολοφονηθέντων Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων, που έχει καταγραφεί με μαρτυρία.

    Είδηση: 26239

    [02] Δύο πυροσβέστες νεκροί στις πυρκαγιές στο Λος Άντζελες

    Κόσμος -

    Αμερική-ΗΠΑ

    Τη ζωή τους ανάμεσα στις φλόγες που συνεχίζουν να κατακαίνε την Καλιφόρνια, άφησαν δύο άνδρες των πυροσβεστικών δυνάμεων που μάχονταν στα πύρινα μέτωπα βορείως του Λος Άντζελες Το τραγικό περιστατικό, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, σημειώθηκε όταν το όχημα των δύο πυροσβεστών, παρεξέκλινε του δρόμου γι' άγνωστη έως τώρα αιτία και συνετρίβη σε πλαγιά, νοτίως της πόλης Άκτον, σε απόσταση 50 χλμ από τα βόρεια προάστια του Λος Άντζελες.

    Οι δύο πυροσβέστες, των οποίων δεν δημοσιεύθηκαν ούτε τα ονόματα, ούτε οι ηλικίες, έπεσαν στο καθήκον «ενώ έδιναν σκληρή μάχη με τις φλόγες», τόνισε η ίδια πηγή.

    Όσον αφορά στην εξέλιξη των πυρκαγιών, οι πυρκαγιές, που μαίνονται από την Τετάρτη εξακολουθούσαν να εξαπλώνονται ακάθεκτες έως χθες βράδυ και πλέον απειλούν ένα αστεροσκοπεία και ένα από τα κύρια κέντρα μετάδοσης της περιοχής, ανακοίνωσαν οι αρχές. Ήδη οι φλόγες έχουν απανθρακώσει έως τώρα περισσότερα από 17.000 εκτάρια βλάστησης και απειλούν άμεσα περισσότερα από 10.000 σπίτια στην ευρύτερη περιοχή, ενώ οι πυροσβέστες ανέμεναν περισσότερη καταστροφή κατά τη διάρκεια της νύκτας.

    Είδηση: 26235

    [03] Η νέα γρίπη προσέβαλε το 10% των Νεοϋορκέζων

    Τον έναν στους δέκα Νεουορκέζους έχει προσβάλλει η νέα γρίπη, σύμφωνα με τις υγειονομικές Αρχές της πόλης, ενώ στην Κολομβία θύμα της νόσου έπεσε και ο πρόεδρος της χώρας. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε σήμερα κορυφαίος αμερικανός υγειονομικός αξιωματούχος επικαλούμενος μια έρευνα που θα δοθεί στη δημοσιότητα αργότερα αυτή την εβδομάδα ο ιός της νέας γρίπης H1N1 υπολογίζεται ότι προσέβαλε περίπου 800.000 ανθρώπους την άνοιξη στη Νέα Υόρκη.

    Ο δρ. Τόμας Φρίντεν, ο οποίος είναι επικεφαλής των Κέντρων για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Ασθενειών, δήλωσε ότι οι έρευνες έδειξαν ότι ο ιός είχε διαδοθεί ευρέως στην πόλη. Ο Φρίντεν ήταν ο επίτροπος υγείας της Νέας Υόρκης και ανέλαβε τη θέση που έχει σήμερα τον Ιούνιο.

    "Στη Νέα Υόρκη είχαμε πολύ H1N1 την περασμένη άνοιξη, η εκτίμηση είναι πως περίπου 800.000 άνθρωποι, περίπου το 10% των κατοίκων της Νέας Υόρκης, προσβλήθηκαν από τη γρίπη", δήλωσε ο Φρίντεν σε συνέντευξή του στο δίκτυο C-SPAN που προβλήθηκε χθες Κυριακή.

    "Είναι πολύς κόσμος", πρόσθεσε.

    Αξιωματούχοι της υπηρεσίας υγείας της Νέας Υόρκης δήλωσαν ότι η πλήρης έρευνα ολοκληρώνεται και θα δοθεί στη δημοσιότητα μέσα στις επόμενες ημέρες.

    Κολομβία

    Θύμα της νέας γρίπης και ο Πρόεδρος της Κολομβίας Άλβαρο Ουρίμπε που προσβλήθηκε από τον ιό και υποβάλλεται σε θεραπεία.

    Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σεζάρ Βελάσκες, ο Ουρίμπε συνεχίζει να ασκεί τα προεδρικά καθήκοντά του στη διάρκεια της θεραπείας του.

    Δημοφιλής συντηρητικός πολιτικός και σημαντικός σύμμαχος της Ουάσινγκτον στη Νότια Αμερική, ο Ουρίμπε συμμετείχε σε μια σύνοδο κορυφής μαζί με άλλους περιφερειακούς ηγέτες την Παρασκευή στην Αργεντινή. Άρχισε να αισθάνεται τα συμπτώματα της γρίπης μετά τη συνάντηση.

    Οι πρόεδροι που συναντήθηκαν με τον Ουρίμπε στη σύνοδο κορυφής στην Αργεντινή ενημερώθηκαν για την ασθένειά του, δήλωσε ο Βελάσκες.

    Είδηση: 26236

    [04] Προσκολλήθηκε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το Ντισκάβερι

    Στο διεθνή διαστημικό σταθμό (ISS) βίσκονται από το βράδυ της Κυριακής τα επτά μέλη του πληρώματος του διαστημικού λεωφορείου Ντισκάβερι, το οποίο προσκολλήθηκε με επιτυχία προκειμένου να πραγματοποιήσει εφοδιασμό. Συγκεκριμένα, το αμερικανικό διαστημικό λεωφορείο Ντισκάβερι, που απογειώθηκε την Παρασκευή από τη Φλόριδα έπειτα από τρεις αναβολές, προσκολλήθηκε χθες βράδυ στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), όπως ανακοίνωσε η αμερικανική διαστημική υπηρεσία NASA.

    Η πρόσδεση του Ντισκάβερι στον Σταθμό περαιώθηκε χωρίς προβλήματα στις 02.54, ώρα Ελλάδος, δέκα λεπτά νωρίτερα από την προβλεπόμενη ώρα.

    Οι επτά αστροναύτες, μεταξύ τους κι ένας Ελβετός, που επέβαιναν στο λεωφορείο μπόρεσαν να εισέλθουν στον Σταθμό έπειτα από μία διαδικασία τεχνικών επαληθεύσεων, οι οποίες απαίτησαν 90 λεπτά.

    Κατά τη διάρκεια της 13ήμερης αποστολής του, το Ντισκάβερι και το πλήρωμά του μετέφεραν και θα τοποθετήσουν 6,8 τόννους φορτίου, στο οποίο περιλαμβάνεται ένα νέο διαμέρισμα κοιτώνων, τρόφιμα, μία νέα δεξαμενή αμμωνίας για τα καινούργια πειράματα και έναν καινούργιο διάδρομο για τζόγκινγκ.

    Το προσωπικό του σταθμού αυξήθηκε στους δέκα τον περασμένο Μάιο και κατά συνέπεια χρήζει επιπλέον χώρων ενδιαίτησης.

    Τρεις διαστημικοί έξοδοι, διάρκειας 6,5 ωρών η καθεμία, για δύο αστροναύτες κάθε φορά, προβλέπει το πρόγραμμα της αποστολής. Μία από τις κύριες εργασίες τους θα είναι η αντικατάσταση της άδειας δεξαμενής αμμωνίας και η αντικατάστασή της από μία καινούργια 800 κιλών. Η υγρή αμμωνία χρησιμοποιείται ως ψυκτικό.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26234

    [05] Διαμαρτυρία ΠΑΣΕΓΕΣ- ΓΕΣΑΣΕ

    Κοινωνία

    Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο οικονομίας κάνουν ο Σύνδεσμος σταφιδοπαραγωγών-οινοποιών με την ΠΑΣΕΓΕΣ και την ΓΕΣΑΣΕ, ζητώντας την έγκριση από το υπουργείο για απόσταξη 20.000 τόνων κρασιού περσινής παράγωγης προκειμένου να διευκολυνθεί η απορρόφηση της φετινής σοδειάς.

    Επίσης, τα διόδια των Τεμπών αναμένεται να αποκλείσουν στις 12 κτηνοτρόφοι από όλη τη χώρα, διεκδικώντας αποζημιώσεις τουλάχιστον 50% των αντίστοιχων ποσών που δόθηκαν στους αγρότες τον Ιανουάριο, καθώς και πάγωμα δανείων για τρία χρόνια.

    Είδηση: 26238

    [06] Ληστεία με το καλημέρα

    Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 31 08 2009 11:44

    Με το καλημέρα έδρασαν οι δύο άγνωστοι κουκουλοφόροι που λίγα, μόλις, λεπτά μετά τις εφτά το πρωί λήστεψαν το σουπερμάρκετ "ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ" στην περιοχή της Κηφισιάς και έσπευσαν να εξαφανιστούν. Η πρώτη ληστεία της ημέρας σημειώθηκε στις 07:05, όταν οι δύο άγνωστοι που ήταν οπλισμένοι με πιστόλια εισέβαλλαν στο κατάστημα που βρίσκεται στην οδό Αχαρνών 89. Αφού ακινητοποίησαν του υπαλλήλους με την απειλή των όπλων τους, αφαίρεσαν από τα ταμεία όσα χρήματα βρήκαν και τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

    Μάλιστα, κατά τη διαφυγή τους και προκειμένου να μην τους ακολουθήσει κανείς, πυροβόλησαν μία φορά στον αερα για εκφοβισμό. Οι αστυνομικοί που πήγαν στο σημείο, παρά τις έρευνες στην ευρύτερη περιοχή δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τους ληστές.

    Η Ασφάλεια Αττικής έχει αναλάβει το έργο της προανάκρισης και των ερευνών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

    Στόχος ενός αγνώστου νεαρού κακοποιού που ήταν οπλισμένος με πιστόλι, έγινε και το υποκατάστημα της τράπεζας "Citybank" στην περιοχή της Παλλήνης. Η ληστεία σημειώθηκε στις 9:20, όταν ο δράστης μπήκε στο τραπεζικό υποκατάστημα που βρίσκεται στη λεωφόρο Μαραθώνος 37. Αφού άρπαξε το περιεχόμενο των ταμείων τράπηκε σε φυγή, ενώ και σε αυτή την περίπτωση δεν εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο.

    Είδηση: 26233


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 31 August 2009 - 8:55:44 UTC