Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-09-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ελληνοαμερικανός πεζοναύτης σκοτώθηκε στο Αφγανιστάν
  • [02] Δικάζεται πατέρας που χαστούκισε τα παιδιά του 2.800 φορές

    [01] Ελληνοαμερικανός πεζοναύτης σκοτώθηκε στο Αφγανιστάν

    Ένας Ελληνοαμερικανός πεζοναύτης σκοτώθηκε στο Αφγανιστάν. Πρόκειται για τον 21χρονο Νικόλαο Ξιάρχο, από την πόλη Γιάρμουθ, ο οποίος έχασε τη ζωή του, στην προσπάθειά του να βοηθήσει έναν άλλον ομογενή πεζοναύτη.

    Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του συναντήθηκαν με την οικογένεια του Νικόλαου Ξιάρχου σε στρατιωτική βάση στην Μασαχουσέτη.

    Ο πατέρας του άτυχου πεζοναύτη, Ευστράτιος Ξιάρχος, ο οποίος είναι αξιωματικός της αστυνομίας, μιλώντας για το θάνατο του παιδιού του στην ομογενειακή ημερήσια εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας» ανέφερε: «Ήταν κι άλλος ένας Έλληνας στο τμήμα του Νίκου, ο οποίος κόλλησε στην άμμο μέσα στην μέση της ερήμου στο Αφγανιστάν και καλούσε σε βοήθεια. Ο Νίκος προθυμοποιήθηκε να πάει να τον βοηθήσει. Πήρε μερικές σιδερένιες αλυσίδες, τέσσερα φορτηγά γεμάτα με πεζοναύτες και ξεκίνησε να σώσει τον φίλο του, αλλά, δυστυχώς καθ' οδόν πάτησε πάνω σε μία νάρκη και σκοτώθηκε!».

    Ο Νικόλαος Ξιάρχος θα επέστρεφε τα Χριστούγεννα στις ΗΠΑ και θα αποστρατευόταν τον ερχόμενο Ιούνιο. «Είμαστε οικογένεια στρατιωτών και μαχητών όπως οι Σπαρτιάτες!», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πατέρας του, τονίζοντας ότι «ο Νίκος ήταν γενναίος, μεγάλος πατριώτης, πολύ υπερήφανος που ήταν Ελληνοαμερικανός, ένα λεβεντόπαιδο, αλλά, πάνω από όλα, ήταν ένα πολύ ευγενικό παιδί που ενδιαφερόταν για τα παιδιά, για τους ανθρώπους, για όλους τους αθώους και κατατρεγμένους, ήταν ένα εξαιρετικό παλικάρι. Όταν ήταν ακόμα δώδεκα ετών μας είπε ότι ήθελε να γίνει πεζοναύτης και να προσφέρει στην χώρα. Είχε επηρεαστεί από το τρομοκρατικό πλήγμα της 11ης Σεπτεμβρίου. Όταν είδε αυτό που έγινε, ήθελε πάρα πολύ να αγωνιστεί και να υπερασπιστεί την Αμερική».

    Είδηση: 26340

    [02] Δικάζεται πατέρας που χαστούκισε τα παιδιά του 2.800 φορές

    Σε δίκη προσήχθη στην Γερμανία με την κατηγορία της εσκεμμένης πρόκλησης σωματικών βλαβών, ένας άνδρας που κατηγορείται ότι χαστούκισε τα παιδιά του περί τις 2.800 φορές σε διάστημα δύο ετών.

    Το χαστούκισμα των παιδιών αποτελεί θέμα συζήτησης ανά τον κόσμο. Οι Νεοζηλανδοί ψήφισαν σε ποσοστό 90%, σε δημοψήφισμα τον περασμένο μήνα, υπέρ της νομιμοποίησης του "λογικού" χαστουκίσματος.

    Οι εισαγγελείς στο δικαστήριο στο Μπίτμπουργκ ανέφεραν ότι ο ηλικίας 47 ετών άνδρας, τα στοιχεία του οποίου δεν έγιναν γνωστά, τιμώρησε τα παιδιά του, ηλικίας από ενός έτους μέχρι δέκα ετών για "επιπόλαια" λάθη, κτυπώντας τα κυρίως με την παλάμη του χεριού του, αλλά, χρησιμοποιώντας ορισμένες φορές και βέργα.

    Παρά το γεγονός ότι απαγορεύεται, το ευκαιριακό χαστούκισμα είναι συνηθισμένο στην Γερμανία όπου οι διώξεις σπανίζουν. Η πρώτη χώρα που ποινικοποίησε το χαστούκισμα το 1979, πιστεύεται ότι είναι η Σουηδία.

    Είδηση: 26341


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 2 September 2009 - 20:58:22 UTC