Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-09-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νεκρός από τις βροχοπτώσεις
  • [02] Κίνα: κατηγορίες για παρεμβατισμό των ΗΠΑ
  • [03] Σαββατοκύριακο προεκλογικής δράσης
  • [04] Β. Κορέα: νέα προοπτική συνομιλιών με ΗΠΑ

    [01] Νεκρός από τις βροχοπτώσεις

    Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί από τις ισχυρές βροχοπτώσεις, ιδίως στην Εύβοια. Νεκρός ανασύρθηκε ένας 40χρονος αστυνομικός από το αυτοκίνητό του, όταν εκείνο παρασύρθηκε τα ξημερώματα από χείμαρρο στο Στόμιο Οξύλιθου, λόγω της δυνατής νεροποντής. Στην ίδια περιοχή, πραγματοποιήθηκε επιτυχώς επιχείρηση διάσωσης ενός ατόμου που είχε εγκλωβιστεί σε τροχόσπιτο, με τη συμμετοχή ενός ελικοπτέρου Σούπερ Πούμα.

    Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, δεκάδες σπίτια και καταστήματα έχουν πλημμυρήσει στη Χαλκίδα, την Ερέτρια, την Αμαρύνθο και το Βασιλικό, γέφυρες κατέρρευσαν, ποτάμια έχουν υπερχειλίσει, εκτεταμένες είναι οι διακοπές ρεύματος στην κεντρική και νότια Εύβοια, ενώ προβλήματα αναφέρονται και στην ύδρευση της Αμαρύνθου. Όπως τόνισε μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 ο Νομάρχης Ευβοίας Θανάσης Μπουραντάς, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην κεντρική αρτηρία προς τη βόρειο Εύβοια, ανάμεσα στο Μαντούδι και στο Προκόπι.

    Οι συνέπειες

    1. Καταστράφηκε η γέφυρα του Σαρανταπόταμου στην Ερέτρια, καθώς ο χείμαρρος έχει υπερχειλίσει. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί.

    2. Υπερχείλισε το ποτάμι Σαρανταπόταμος, 1,5 χλμ μετά από την Αμάρυνθο, στο δρόμο για την Ερέτρια. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί.

    Στην κοίτη του ποταμού υπάρχουν μεγάλοι κορμοί από ελιές που έχουν ξεριζωθεί και δυσκολεύουν την απορροή των υδάτων.

    Από την υπερχείλιση του Σαρανταπόταμου έχουν πλημμυρίσει σπίτια στο χωριό Καλλιθέα και επιπλέον κινδυνεύουν σπίτια από στη συνοικία "Συνοικισμός" της Αμαρύνθου.

    3. Εκτεταμένες διακοπές ρεύματος σημειώνονται στην Κεντρική και νότια Εύβοια.

    Η αποκατάσταση των βλαβών είναι δύσκολη, καθώς πολλοί δρόμοι είναι αποκλεισμένοι και δυσκολεύουν την πρόσβαση στα σημεία, όπου σημειωθεί οι ζημιές.

    Πρόγνωση καιρού - Γενικά χαρακτηριστικά -και προειδοποιήσεις

    Τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά και νότια, οι οποίες στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα.

    Αττική

    Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές οι οποίες το πρωί στα βόρεια και ανατολικά πιθανώς να είναι ισχυρές. Πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας. Βελτίωση από το απόγευμα.

    Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 τοπικά 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

    Θερμοκρασία: από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

    Καιρός: νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με βροχή και πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας. Βελτίωση από το απόγευμα.

    Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ εξασθενουντες από το απόγευμα.

    Θερμοκρασία: από 20 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

    Τοπική πρόγνωση για τις σεισμόπληκτες περιοχές Ηλείας και Αχαΐας

    για το Σάββατο 12-09-09

    Καιρός: τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχής η καταιγίδας κυρίως στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

    Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.

    Θερμοκρασία: από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

    Πρόγνωση για αύριο Κυριακή 13-09-09

    Καιρός: στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τοπικές νεφώσεις με λίγες βροχές και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο θα αυξηθούν. Στα δυτικά και βόρεια θα σημειωθούν βροχές, καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά, ενώ τις απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων και στα υπόλοιπα ορεινά.

    Άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς.

    Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

    Είδηση: 26671

    [02] Κίνα: κατηγορίες για παρεμβατισμό των ΗΠΑ

    Ειδήσεις

    Ένταση δημιουργήθηκε στις σχέσεις των ΗΠΑ με την Κίνα, μετά την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, να επιβάλλει περιορισμούς στις εισαγωγές ελαστικών από την Κίνα για τρία χρόνια.

    Ο κ. Ομπάμα ανταποκρίθηκε στο επίσημο αίτημα που υπέβαλε η οργάνωση Steelworkers Union, που εκπροσωπεί εργαζομένους στη βαριά βιομηχανία. Σύμφωνα με τον ο εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκιμπς: "Ο πρόεδρος αποφάσισε ένα διορθωτικό μέτρο για την αμερικανική βιομηχανία ελαστικών, βασιζόμενος στην πραγματικότητα και το νόμο".

    Συνέπεια της απόφασης αυτής θα είναι ο περιορισμός των εισαγωγών ελαστικών από την Κίνα, ενώ ο φόρος θα έχει διάρκεια τριών ετών και μετά το 35% του πρώτου χρόνου θα μειωθεί στο 30%, τον δεύτερο χρόνο και στο 25%, τον τρίτο χρόνο.

    Άμεση ήταν η αντίδραση της κινεζικής πλευράς που θεώρησε ότι ο πρόσθετος φόρος 35% στα κινεζικής κατασκευής ελαστικά για επιβατικά οχήματα και μικρά φορτηγά, αποτελεί αποτελούν "μία σοβαρή πράξη εμπορικού προστατευτισμού".

    Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου, Γιάο Ζιάν: "Η Κίνα καταδικάζει σθεναρά αυτή τη σοβαρή πράξη εμπορικού προστατευτισμού από τις ΗΠΑ. Αυτό το βήμα όχι μόνο παραβιάζει τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, αλλά αντίκειται στις σχετικές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών στην οικονομική σύνοδο κορυφής του G20".

    Είδηση: 26675

    [03] Σαββατοκύριακο προεκλογικής δράσης

    Εκλογές 2009 -

    Γενικά

    Από αμείωτη προεκλογική δραστηριότητα για τα κόμματα και τους πολιτικούς αρχηγούς, χαρακτηρίζεται το Σαββατοκύριακο, αφού λίγες ημέρες μας χωρίζουν από τις κάλπες.

    Ο πρόεδρος της Ν.Δ. και Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα μιλήσει σήμερα, Σάββατο, στις 11.30 π.μ, σε εκδήλωση στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ξεν.Intercontinental), ενώ αύριο, Κυριακή, στις 18.30, θα μιλήσει σε εκδήλωση των Γυναικών της Ν.Δ.(ξεν.ΚΑΡΑΒΕΛ).

    Στο στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην 74η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), θα μιλήσει σήμερα Σάββατο στις 20:00, στο Συνεδριακό Κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης" και αύριο (Κυριακή), στις 13:00, θα δώσει την καθιερωμένη συν/ξη τύπου προς τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

    Η Γ.Γ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα πραγματοποιήσει σήμερα στις 11:30 περιοδεία και θα συζητήσει με κατοίκους στην Αγία Μαρίνα της Ηλιούπολης.

    Στις 19:30, η κ. Παπαρήγα θα περιοδεύσει στη Λαμπρινή και στις 20:00 θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην πλατεία του Αγίου Ανδρέα.

    Αύριο, Κυριακή, η κ. Παπαρήγα θα έχει το εξής πρόγραμμα:

    *11:30 περιοδεία στα Καραγιαννέικα (συνάντηση στην πλατεία Ορίον). Θα ακολουθήσει συζήτηση στο καφενείο «ΛΕΣΒΙΟΣ» (Βαρδουσίων 3, Γαλάτσι).

    *19:45 περιοδεία στο Δήμο Παγκρατίου και στις 20:00 συζήτηση με κατοίκους στην πλατεία Μεσολογγίου.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, θα επισκεφθεί σήμερα, στις 11:00, το υποκατάστημα των Mc Donald's, στο Σύνταγμα (Ερμού 2).

    Είδηση: 26672

    [04] Β. Κορέα: νέα προοπτική συνομιλιών με ΗΠΑ

    Ειδήσεις

    Θετική στο ενδεχόμενο απευθείας συνομιλιών ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βόρεια Κορέα, δήλωσε ότι είναι η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας. Βασική προϋπόθεση είναι η ατζέντα των συνομιλιών να έχει την προώθηση της διακοπής του πυρηνικού προγράμματος της Πιονγκγιάνγκ και η συμμετοχή της Βόρειας Κορέας στις εξαμερείς διαπραγματεύσεις στις οποίες συμμετέχουν τα δύο κράτη της Κορεατικής χερσονήσου, οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα και η Ιαπωνία.

    Υπενθυμίζεται ότι αν και η Βόρεια Κορέα συμφώνησε τον Σεπτέμβριο του 2005 να εγκαταλείψει τα πυρηνικά της προγράμματα με αντάλλαγμα συμφωνία για τη χορήγηση βοήθειας για τον αφοπλισμό, υπήρξαν πολλές παλινωδίες, διακοπές συνομιλιών και διπλωματικές αντιπαραθέσεις.

    Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Νότιας Κορέας, Μουν Τάε-γιουνγκ: "Εχουμε την ίδια θέση ως προς το ζήτημα. Η Νότια Κορέα δεν θα αντιταχθεί σε διμερείς συνομιλίες ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας, εάν διεξαχθούν για την προώθηση των εξαμερών συνομιλιών για την επίλυση του πυρηνικού ζητήματος της Βόρειας Κορέας".

    Πάντως ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Π.Τζ. Κρόλεϊ, δήλωσε ότι: "Είμαστε έτοιμοι να εισέλθουμε σε διμερείς συνομιλίες με τη Βόρεια Κορέα", αλλά τόνισε ότι δεν υπάρχει πιθανότητα έναρξης των διμερών συνομιλιών πριν από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

    Είδηση: 26673


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 12 September 2009 - 8:53:25 UTC