Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-09-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση στην Ινδονησία
  • [02] Στο Κέντρο Εκπαίδευσης β Αποκατάστασης Τυφλών η Α. Παπαρήγα
  • [03] Στις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός
  • [04] Διαφανής η εκλογική διαδικασία δηλώνει ο Αφγανός πρόεδρος
  • [05] Ήπιας μορφής η νέα γρίπη
  • [06] Εντοπίστηκε ο πρώτος βραχώδης εξωπλανήτης
  • [07] Υεμένη: Δεκάδες άμαχοι νεκροί σε αεροπορική επιδρομή
  • [08] Κίνα: Επτά νεκροί από το πέρασμα του Κόπου
  • [09] Απανθρακώθηκε στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη
  • [10] Κακοποιούσε την κόρη του επί 30 χρόνια

    [01] Μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση στην Ινδονησία

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 17 09 2009 09:13

    Τέσσερις άντρες σκοτώθηκαν σε αστυνομική έφοδο που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης σε σπίτι στο κέντρο της Ιάβα, στην Ινδονησία. Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, μεταξύ των νεκρών πιθανότατα έχασε τη ζωή του ο Νοορντίν Μοχάμεντ Τοπ, που θεωρείται αρχηγός τρομοκρατικής οργάνωσης προσκείμενης στην Αλ Κάιντα στη νοτιοανατολική Ασία. Τον Αύγουστο, είχε εκ παραδρομής ανακοινωθεί ότι ο Νοορντίν σκοτώθηκε σε αστυνομική επιχείρηση εναντίον "κρησφύγετου" φερόμενων ως μελών του δικτύου.

    Η σημερινή επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο έρευνας για τις επιθέσεις που είχαν στόχο δύο πολυτελή ξενοδοχεία της Τζακάρτα τον Ιούλιο.

    Εκπρόσωπος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας,όταν ρωτήθηκε για το εάν ο Νοορντίν Τοπ είναι μεταξύ των θυμάτων, απάντησε "ναι, κατά 90%".

    Ένας πρώτος απολογισμός της εφόδου της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας έκανε λόγο για πέντε νεκρούς. Αλλά σε αυτόν αναφερόταν και ο θάνατος της συζύγου του ενοικιαστή του σπιτιού, η οποία νοσηλευόταν μετά τον τραυματισμό της κατά την έφοδο.

    Ο 41 ετών Νοορντίν, το πλέον καταζητούμενο πρόσωπο στην Ινδονησία, θεωρείται ένας από τους εγκεφάλους των επιθέσεων, τις οποίες οι αρχές απέδωσαν στο δίκτυο Τζεμάα Ισλαμίγια, στην Ινδονησία στις αρχές της δεκαετίας. Σε μια από τις επιθέσεις αυτές, 202 έχασαν τη ζωή τους στο Μπαλί το 2002.

    Ο Νοορντίν Τοπ καταζητείται μετά τη διπλή επίθεση αυτοκτονίας με εννέα νεκρούς, μεταξύ τους οι δύο καμικάζι και έξι αλλοδαποί στις 17 Ιουλίου στα ξενοδοχεία Ritz Carlton και Marriott στο κέντρο της Τζακάρτα.

    Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    BBC: Police kill 4 'militants' in Java

    Είδηση: 26842

    [02] Στο Κέντρο Εκπαίδευσης β Αποκατάστασης Τυφλών η Α. Παπαρήγα

    Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών στην Καλλιθέα και το ειδικό δημοτικό σχολείο, θα επισκεφθεί το πρωί η Αλέκα Παπαρήγα. Το μεσημέρι η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ θα πάει στην Εθνική Στατιστική Υπηρεσία Ελλάδας, ενώ στις 8 το βράδυ θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση στη κεντρική πλατεία του Μενιδίου. "Στις 4 του Οκτώβρη θα μετρηθεί ο ριζοσπαστισμός του λαού'', τόνισε την Τετάρτη, σε συγκέντρωση γυναικών του κόμματος η Α. Παπαρήγα, εκφράζοντας τον φόβο ότι η λαϊκή αγανάκτηση μπορεί να μετατραπεί σε βαθιά απογοήτευση και να συμπαρασύρει ανθρώπους με ριζοσπαστική διάθεση.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Σχετικά άρθρα: Ομιλία Παπαρήγα σε συγκέντρωση γυναικών του ΚΚΕ

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26850

    [03] Στις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός

    Στις Βρυξέλλες, θα βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός, προκειμένου να συμμετάσχει στο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Ζητούμενο για τους Ευρωπαίους ηγέτες, θα είναι ο καθορισμός ενιαίας στάσης της Ε.Ε. στη Σύνοδο των 20 που θα πραγματοποιηθεί στο Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου. Μετά το δείπνο εργασίας των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, στις 19:00, ο κ. Καραμανλής θα προβεί σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ. Νωρίτερα, θα μιλήσει σε εκδήλωση της ομογένειας.

    Πηγή: ΝΕΤ

    Είδηση: 26853

    [04] Διαφανής η εκλογική διαδικασία δηλώνει ο Αφγανός πρόεδρος

    Ειδήσεις

    Στη διαφάνεια της εκλογικής διαδικασίας της 20ης Αυγούστου πιστεύει ακράδαντα ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι, τονίζοντας ότι σε περίπτωση που έχει σημειωθεί νοθεία, θα πρέπει να διερευνηθεί δίκαια και χωρίς προκατάληψη. Τα επίσημα αποτελέσματα ανέδειξαν τον Καρζάι νικητή των εκλογών, με 54,6%.

    "Πιστεύω ακράδαντα στη διαφάνεια των εκλογών, στην τιμιότητα του αφγανικού λαού και στην ακεραιότητα της κυβέρνησης ως προς τη διαδικασία" δήλωσε ο Καρζάι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

    Η νοθεία δεν σημειώθηκε στο βαθμό που περιγράφουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, πρόσθεσε ο Καρζάι.

    Την ίδια ώρα, στην Καμπούλ βρίσκεται για διήμερη επίσκεψη ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Ερβέ Μαρέν.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ BBC: Karzai defends vote 'integrity'

    Είδηση: 26851

    [05] Ήπιας μορφής η νέα γρίπη

    Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 17 09 2009 10:08

    Ήπιας μορφής χαρακτηρίζει τη νέα γρίπη ο Δρ Μαρκ Λίπσιτς, καθηγητής επιδημιολογίας του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, ειδικός στις μολυσματικές ασθένειες. "Τα νέα στοιχεία που δείχνουν πόσοι μολύνθηκαν από τον ιό, αλλά δεν αρρώστησαν βαριά κάνουν την πανδημία να φαίνεται πολύ ήπια" ανέφερε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας ότι τα ποσοστά θανάτων είναι τα ίδια με μία μετριοπαθή χρονιά της εποχικής γρίπης. Παράλληλα, σημειώνει, αν δεν υπάρξουν μεταλλάξεις του ιού η πανδημία δεν θα περάσει την πρώτη κατηγορία, στο δείκτη Σοβαρότητας της Πανδημίας (Pandemic Severity Index). O δείκτης αυτός που έχει θεσπίσει η αμερικανική κυβέρνηση έχει πέντε κατηγορίες με την πρώτη, να συγκρίνεται με αυτήν της εποχικής γρίπης.

    Ήπια στα μικρά παιδιά

    Ο Μαρκ Λίπσιτς χαρακτηρίζει πολύ θετικό το γεγονός ότι η συγκεκριμένη πανδημία είναι ήπια στα παιδιά.

    Τα νέα στοιχεία που δείχνουν πόσοι μολύνθηκαν από τον ιό, αλλά δεν αρρώστησαν βαριά κάνουν την πανδημία να φαίνεται πολύ ήπια

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό θανάτων της εποχικής γρίπης, είναι μικρότερο του 0,1% και όμως κάθε χρόνο πεθαίνουν σε όλον τον κόσμο 250.000 ως 500.000 άνθρωποι.

    Η εποχική γρίπη είναι συνήθως χειρότερη ανάμεσα στους ηλικιωμένους που αποτελούν το 90% των θανάτων κάθε χρόνο. Αντίθετα, η νέα γρίπη "χτυπά" κυρίως νέους ανθρώπους και μεγαλύτερα παιδιά, αλλά οι θάνατοι είναι λιγότεροι σε σχέση με αυτούς των μεγαλύτερων σε ηλικία από τη νέα γρίπη.

    Πηγή: Reuters Διαβάστε το άρθρο: Swine flu death rate similar to seasonal flu: expert

    Είδηση: 26844

    [06] Εντοπίστηκε ο πρώτος βραχώδης εξωπλανήτης

    Επιστήμη -

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 17 09 2009 09:54

    Τον πρώτο βραχώδη πλανήτη εκτός του ηλιακού μας συστήματος εντόπισε ομάδα ευρωπαίων αστρονόμων. Η ανακάλυψη του Ευρωπαϊκού Νοτίου Παρατηρητηρίου θεωρείται σημαντικό βήμα στην προσπάθεια να δοθούν απαντήσεις στο ερώτημα εάν οι άνθρωποι είναι τα μόνα όντα στο σύμπαν, δεδομένου ότι είναι ο πρώτος πλανήτης από τους περίπου 300 γνωστούς εξωπλανήτες που δεν είναι μεγάλος, και αποτελείται από στερεά πετρώματα κι όχι αέρια.

    Ο πλανήτης CoRoT-7b έχει πυκνότητα ανάλογη με τη Γη. Παρόλο που ο μικρός εξωπλανήτης CoRoT-7b μοιάζει με τον πλανήτη μας σε αρκετά σημεία, είναι πάρα πολύ ζεστός για να υποστηρίξει κάποια μορφή ζωής. Βρίσκεται πολύ κοντά στον ήλιο του και έτσι οι θερμοκρασίες στην επιφάνεια του πλανήτη φτάνουν στους 2.000 βαθμούς Κελσίου κατά τη διάρκεια της ημέρας και πέφτουν στους 200 βαθμούς κάτω από το μηδέν τη νύχτα, όπως δήλωσε ο Ντιντιέ Κελόζ, Ελβετός επιστήμονας που συμμετείχε στις έρευνες.

    Ο πλανήτης βρίσκεται περίπου 500 έτη φωτός από τη Γη και περιστρέφεται σε τροχιά γύρω από ένα ψυχρό αστέρι στον αστερισμό του Μονόκερου.

    Ο εντοπισμός του εξωπλανήτη ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο, αλλά οι επιστήμονες περίμεναν να συγκεντρώσουν περισσότερες πληροφορίες πριν κάνουν νέες ανακοινώσεις για το περιβάλλον στον CoRoT-7b.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό ΠρακτορείοΠαλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26843

    [07] Υεμένη: Δεκάδες άμαχοι νεκροί σε αεροπορική επιδρομή

    Κόσμος -

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 17 09 2009 11:40

    Τουλάχιστον 80 άμαχοι σκοτώθηκαν την Τετάρτη σε επιδρομή της πολεμικής αεροπορίας της Υεμένης, στόχος της οποίας ήταν ένας πρόχειρος καταυλισμός εκτοπισμένων από τον πόλεμο στη βόρεια Υεμένη, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες. Τον τελευταίο μήνα, στην περιοχή μαίνονται σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ κυβερνητικών στρατευμάτων και σιιτών ανταρτών.

    "Περισσότεροι από 80 άμαχοι, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν όταν μαχητικό αεροσκάφος στόχευσε οικογένειες προσφύγων που είχαν συγκεντρωθεί κάτω από τα δένδρα στην περιοχή Άντι", στην επαρχία Ομράνε, 120 χλμ. βόρεια της Σαναά, κοντά στα σύνορα με τη Σαουδική Αραβία, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

    Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ BBC: Many dead in north Yemen air raid

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26852

    [08] Κίνα: Επτά νεκροί από το πέρασμα του Κόπου

    Ειδήσεις

    Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και έξι φέρονται ως αγνοούμενοι μετά το πέρασμα του τυφώνα Κόπου από τη νότια Κίνα. Τουλάχιστον 100.000 κάτοικοι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους και οι άμεσες οικονομικές απώλειες εκτιμάται ότι ανέρχονται σε δύο δισεκατομμύρια γιουάν (200 εκατομμύρια ευρώ).

    Τέσσερις από τους επτά νεκρούς -ένας πατέρας, ο γιος του και δύο μετανάστες εργάτες- θάφτηκαν κάτω από τόνους λάσπης στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα.

    Σε ορισμένες περιοχές της Γκουανγκντόνγκ, σπίτια καταστράφηκαν από τις κατολισθήσεις, ενώ φορτηγό πλοίο υπό παναμαϊκή σημαία που προσάραξε στις ακτές του Ζουχάι, κοντά στο Μακάο, δεν κατάφερε να αποτρέψει τη διαρροή 50 τόνων μαζούτ στη θάλασσα.

    Οι ναυτικές αρχές της περιοχής δήλωσαν ότι η ρύπανση στη θαλάσσια περιοχή είναι περιορισμένη.

    Ο τυφώνας Κόπου, ο οποίος είναι ο 15ος που σαρώνει την Κίνα φέτος, πέρασε από το Χονγκ Κονγκ την Τρίτη, με αποτέλεσμα εκείνη την ημέρα να κλείσει το χρηματιστήριο.

    Είδηση: 26849

    [09] Απανθρακώθηκε στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη

    Πυρκαγιά εκδηλώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης σε διαμέρισμα πολυκατοικίας, που βρίσκεται στην οδό Μουσών 16, στο 2ο όροφο, στο Φοίνικα Θεσσαλονίκης, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Η Πυροσβεστική που έσπευσε στην περιοχή με δύο οχήματα και έξι άνδρες έσβησε τη φωτιά, που κατέστρεψε μερικώς το διαμέρισμα, και ανέσυρε από μέσα απανθρακωμένο ένα άτομο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για άνδρα. Προανάκριση για τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς διενεργεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26847

    [10] Κακοποιούσε την κόρη του επί 30 χρόνια

    Ειδήσεις

    Μία απίστευτη ιστορίας ενδοοικογενειακής σεξουαλικής κακοποίησης βλέπει το φως της δημοσιότητας στην Αυστραλία. Εξηντάχρονος κατηγορείται ότι βίαζε επί 30 χρόνια την κόρη του και είχε αποκτήσει μαζί της τέσσερα παιδιά. Όπως αποκαλύπτουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο άνδρας άρχισε να κακοποιεί την κόρη του όταν αυτή ήταν 11 ετών. Και τα τέσσερα παιδιά που έκανε μαζί της είχαν σοβαρά προβλήματα υγείας ενώ το ένα πέθανε.

    "Αντιμέτωπος με 80 κατηγορίες ο πα-τέρας"

    Η αστυνομία της Βικτόρια αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση αυτή, επικαλούμενη δικαστική απόφαση να μην αποκαλυφθεί το όνομα της οικογένειας.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Herald Sun, η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Φεβρουάριο από την ίδια τη γυναίκα που μίλησε στην αστυνομία για το δράμα της αλλά ζήτησε από τις αρχές να μην επέμβουν γιατί κινδύνευε η ζωή της.

    Ο άντρας αρνήθηκε ότι κακοποιούσε σεξουαλικά την κόρη του, αλλά του απαγγέλθηκαν κατηγορίες όταν οι εξετάσεις DNA έδειξαν ότι ήταν ο πατέρας των παιδιών

    Η γυναίκα και τα τρία παιδιά της έχουν μεταφερθεί από τις αρχές σε ασφαλές μέρος. Ο άντρας θα προσαχθεί στο δικαστήριο τον Νοέμβριο αντιμετωπίζοντας συνολικά 80 κατηγορίες.

    Είδηση: 26841


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 17 September 2009 - 8:54:32 UTC