Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-09-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πεδίο συγκρούσεων η ελληνική οικονομία
  • [02] Καραμανλής: Κάλεσμα ψήφου στους Έλληνες της διασποράς
  • [03] Με την ψήφο να τρομοκρατήσουμε Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ
  • [04] Έκκληση για τερματισμό των συγκρούσεων στην Υεμένη
  • [05] Ο πύθωνας το έσκασε ξανά
  • [06] «Πράσινο» το σαλόνι αυτοκινήτου Φρανκφούρτης
  • [07] Δεν απαγορεύτηκε τελικά η μπούργκα στην Δανία
  • [08] Συνομιλίες Τουρκίας β Ιράκ

    [01] Πεδίο συγκρούσεων η ελληνική οικονομία

    Το δημόσιο χρέος και τα ελλείμματα ανέβασαν ακόμη περισσότερο τους τόνους στην προεκλογική αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης.

    Ο Γιώργος Σουφλιάς, επικαλούμενος και τον κοινοτικό επίτροπο Αλμούνια, τόνισε ότι είναι μονόδρομος τα ειλικρινή, αλλά, μη ευχάριστα μέτρα.

    Ο Γιώργος Κουμουτσάκος επέκρινε την Ιπποκράτους για παροχολογία και πολιτική που οδηγεί σε έναν επικίνδυνο φαύλο κύκλο.

    Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατηγόρησε την ΝΔ ότι έχει καταχρεώσει την χώρα.

    Βέλη εναντίον του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για έλλειψη προγράμματος αντιμετώπισης της κατάστασης στην ελληνική οικονομία, κινούμενο στα πλαίσια παροχών εξαπέλυσε ο Γιώργος Σουφλιάς.

    Μάλιστα, ο υπουργός ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., ξεκαθάρισε ότι για την έξοδο από την κρίση απαιτούνται σοβαρά και ειλικρινή μέτρα, τα οποία όμως, δεν είναι ευχάριστα.

    "Ο κ. Αλμούνια μας είπε, προσέξτε κύριοι, ξέρετε όλοι πάρα πολύ καλά ποια είναι η θέση της οικονομίας και στην ουσία είπε ότι, προσέξτε, διότι εγώ θα είμαι ο υπουργός Οικονομίας αν συνεχίζετε την ίδια πολιτική ή αν κάνετε πολιτική παροχών και δεν κοιτάξετε να πάρετε μέτρα διαρθρωτικά", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σουφλιάς.

    Προσέθεσε ότι το δημόσιο χρέος είναι το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας. Σημείωσε ότι η ΝΔ, είχε το θάρρος να ονοματίσει προεκλογικά τα προβλήματα της οικονομίας και κατηγόρησε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ότι δεν έχει πρόγραμμα και ότι κινείται μέσα στα πλαίσια των παροχών.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., από την πλευρά του αφού παρέθεσε στοιχεία για το χρέος του κράτους, των νοικοκυριών και εν γένει των ιδιωτών και επικαλέστηκε δημοσίευμα της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ" για τους 30 και πλέον φόρους της ΝΔ, τόνισε ότι "στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί, για δάνεια, για χρέη και για φόρους!".

    "Σε εποχές οικονομικής κρίσης, είναι παραπλανητικό και προφανώς αδύνατο, να ανακοινώνεται οικονομική πολιτική χωρίς ένα «δυσάρεστο» μέτρο. Μία πολιτική που θα κοστίσει πάνω από 10 δισ. ευρώ. Μία πολιτική ενός επικίνδυνου φαύλου κύκλου περιπέτειας για τον τόπο. Ο φαύλος κύκλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι: "Δάνεια β Χρέη β Φόροι για Όλους", υποστήριξε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.

    Την ίδια ώρα, ο υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Παπαθανασίου μιλώντας στο Bloomberg την εκτιμούσε ότι το έλλειμμα το 2009 θα διαμορφωθεί στο 6% έναντι στόχου 3,7%, ότι η ανάπτυξη θα είναι ελαφρώς αρνητική. Ταυτοχρόνως, τόνισε η κυβέρνηση προτίθεται να ζητήσει χρονική παράταση από την Κομισιόν για να υλοποιήσει το στόχο για έλλειμμα κάτω του 3%, όπως προβλέπεται από το Σύμφωνο Σταθερότητας.

    "Η παραδοχή του υπουργού ότι το έλλειμμα θα είναι τουλάχιστον 6%, επιβεβαιώνει ότι όλα τα μέτρα που έλαβε, όχι μόνο δεν έβαλαν φρένο στις σπατάλες, αλλά, επέτειναν την ύφεση και τη δημοσιονομική εκτροπή", σχολίασε η υπεύθυνη οικονομικών του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Λούκα Κατσέλη.

    Σε ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεων της για την ανάπτυξη στο -1,2% το 2009 έναντι-1,4% που προέβλεπε τον Ιούνιο, πληθωρισμό στο 1,2% και ανεργία στο 9,5% προχώρησε η Εθνική Τράπεζα.

    Είδηση: 26880

    [02] Καραμανλής: Κάλεσμα ψήφου στους Έλληνες της διασποράς

    Πολιτική

    Αυστηρά μηνύματα σε Σκόπια και Τουρκία έστειλε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός μιλώντας σε εκδήλωση ομογενών που ζουν στο Βέλγιο. Ο κ. Καραμανλής αναφερόμενος στα Σκόπια αφού τόνισε πως ζητούμενο και της Ελλάδας είναι να έχουμε γείτονες ένα σταθερό κράτος με ευρωπαϊκή συμπεριφορά ξεκαθάρισε πως η άρση της εκκρεμότητας με το όνομα αποτελεί βασικό στοιχείο για την ένταξη στους ευρωατλαντικούς θεσμούς της ΦΥΡΟΜ. Άλλοι δρόμοι δεν υπάρχουν ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως ανιστόρητες κραυγές από εθνικιστικές ηγεσίες των γειτόνων μας δεν μπορεί και δεν θα περάσουν. Είναι ξεκάθαρη η κόκκινη γραμμή που έχουμε χαράξει τόνισε ο πρωθυπουργός.

    Κάλεσμα στους Έλληνες της διασποράς να ψηφίσουν στις 4 Οκτωβρίου στην Ελλάδα και να πάρουν ενεργή θέση, απηύθυνε σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, κατά την ομιλία του προς τους Έλληνες ομογενείς του Βελγίου, σε κεντρικό ξενοδοχείο των Βρυξελλών, μία ώρα πριν μεταβεί στη Σύνοδο Κορυφής των ευρωπαίων ηγετών με θέμα την οικονομία

    "Θέλουμε τη συμμετοχή σας στα κοινά της Πατρίδας μας. Θέλουμε τη συμπαράταξή σας στους κοινούς αγώνες" είπε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στην ελληνική ομογένεια, συμπληρώνοντας ότι πρόκειται για τις κρισιμότερες εκλογές, της μεταπολιτευτικής περιόδου. "Κρίνεται η οικονομία μας. Μπροστά στην κρισιμότητα των περιστάσεων δεν μοίρασα και δεν μοιράζω υποσχέσεις. Προτείνουμε δύσκολες, αλλά απόλυτα αναγκαίες πολιτικές για τα επόμενα δύο χρόνια", τόνισε ο κ. Καραμανλής.

    Αναφερόμενος στο έκτακτο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ, για το οποίο παραβρίσκεται στις Βρυξέλλες, ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι η Ελλάδα θα υποστηρίξει την ανάγκη για μια κοινή ευρωπαϊκή θέση για τη μεταρρύθμιση του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος, αλλά και για τη Σύνοδο της Κοπεγχάγης για την κλιματική αλλαγή. Στο σημείο αυτό, ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει τη σημαντική συνεισφορά του Έλληνα Επιτρόπου Περιβάλλοντος, Σταύρου Δήμα, λέγοντας ότι η Ελλάδα υποστηρίζει τις προσπάθειες της Επιτροπής για μια ξεκάθαρη συμφωνία στην Κοπεγχάγη. "Τα περιθώρια στενεύουν ασφυκτικά και το χρέος όλων είναι μεγάλο", ανέφερε χαρακτηριστικά.

    "Θέλουμε ένα σταθερό κράτος με ευρωπαϊκή συμπεριφορά", καθώς και μια κοινά αποδεκτή λύση στο θέμα της ονομασίας του, τόνισε ο κ. Καραμανλής αναφερόμενος στην ΠΓΔΜ. "Θέλουμε μια σύνθετη ονομασία που να ισχύει έναντι όλων", ανέφερε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσουν τα Σκόπια στους ευρωατλαντικούς και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. "Χαράξαμε μια ξεκάθαρη κόκκινη γραμμή. Από τη γραμμή αυτή δεν κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω", δήλωσε.

    Μιλώντας για το Κυπριακό και τη στάση της Τουρκίας ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε πως το τεύχος βίας που διχοτομεί και η κάτοχοι ευρωπαϊκού εδάφους δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ταυτόχρονα κάλεσε την Τουρκία να ενεργοποιήσει τη συμφωνία επανεισδοχής για τους παράνομους μετανάστες και να πάψει όπως είπε ο κ. Καραμανλής να καλύπτει τους σύγχρονους δουλεμπόρους.

    Ο πρωθυπουργός προχώρησε ένα βήμα ακόμα λήγοντας ότι το καθεστώς στο Αιγαίο δεν αλλάζει ούτε με απειλές, ούτε με προκλήσεις. Και κατέληξε λέγοντας πως πάνω από όλα προέχει η εθνική μας ασφάλεια, ακεραιότητα και περηφάνια.

    Ο κ. Καραμανλής απευθυνόμενος στους αποδήμους Έλληνες και μιλώντας για την ψήφο των ομογενών κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ πως ενώ στην αρχή συμφώνησε να υπάρξει εφαρμογή υπαναχώρησαν και υποχώρησαν και με προφάσεις αρνήθηκαν ένα δικαίωμα όλων των Ελλήνων που ζουν έξω απέ τα σύνορα της χώρας. Έβαλαν, συνέχισε ο πρωθυπουργός, πάνω από το εθνικό συμφέρον το κομματικό συμφέρον.

    Ο κ. Καραμανλής κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι "μοιράζει ακάλυπτες υποσχέσεις", οι οποίες αν εφαρμόζονταν θα οδηγούσαν σε αύξηση των δαπανών και θα κόστιζαν πάνω από 10 δισ. Ευρώ. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ υπονοεί πως θα καταφύγει σε δανεισμό, αποσιωπώντας, ωστόσο τους κινδύνους που θα έφερνε η διόγκωση του χρέους. "Το εθνικό συμφέρον ήταν και είναι η μόνη μου έγνοια" δήλωσε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: "Σε αυτές τις εκλογές, η επιλογή είναι ανάμεσα στην αλήθεια και το λαϊκισμό, στην υπευθυνότητα και στην ανευθυνότητα, στο πραγματικό σχέδιο εξόδου από την κρίση και σε εξωπραγματικές υποσχέσεις. Η ΝΔ είναι η παράταξη των υπεύθυνων επιλογών".

    Σε ό,τι αφορά, ειδικότερα, την οικονομική κρίση, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνησή του υπήρξε απολύτως ειλικρινής απέναντι στους πολίτες, μιλώντας ευθέως για δύο δύσκολα χρόνια. "Μίλησα καθαρά και για μέτρα που θα είναι προσωρινά δυσάρεστα, αλλά μονίμως ωφέλιμα για τον τόπο" ανέφερε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε λέγοντας: "Ο λαϊκισμός, η μετάθεση των λύσεων στο μακρινό μέλλον, οδηγούν σε επικίνδυνες περιπέτειες. Οι έκτακτες περιστάσεις απαιτούν έκτακτα μέτρα και δύσκολες αποφάσεις. Απαιτούν από τις πολιτικές ηγεσίες να μιλούν με ειλικρίνεια στους πολίτες".

    Εν μέσω χειροκροτημάτων ο κ. Καραμανλής δεσμεύτηκε πως τη μάχη αυτή δεν θα την εγκαταλείψει και κάλεσε τους αποδήμους Έλληνες να πάρουν ξεκάθαρη και ενεργή θέση στην κρισιμότερη ίσως εκλογική διαδικασία μετά τη μεταπολίτευση. Η νίκη είναι στα δικά σας χέρια ανέφερε ο πρωθυπουργός.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 26884

    [03] Με την ψήφο να τρομοκρατήσουμε Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ

    Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας την Πέμπτη στην κεντρική πλατεία στο Μενίδι κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ ότι "πρόδωσαν όχι μόνο τα λαϊκά στρώματα, αλλά φέρουν και δραματική ευθύνη γιατί σκοτώνουν την ελπίδα. Θέλουν να μετατρέψουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια σε μοιρολατρία. Επεξεργάζονται επιστημονικά τη χειραγώγηση των λαϊκών στρωμάτων, προσπαθώντας να πείσουν ότι δεν υπάρχει κανένας άλλος δρόμος από τον δρόμο των δύο αυτών μεγάλων κομμάτων". Κατηγόρησε επίσης και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι πρώτον χαρακτηρίζουν ανύπαρκτο το δρόμο που προτείνει το ΚΚΕ και δεύτερον ότι προτείνουν μια καλύτερη διαχείριση του συστήματος, χωρίς ρήξη με την κυρίαρχη πολιτική.

    Η Αλέκα Παπαρήγα απευθύνθηκε ιδιαίτερα στο ΠΑΣΟΚ και χαρακτήρισε "προσβλητικά ψίχουλα τα 30 λεπτά αύξηση την μέρα που θα δώσει το ΠΑΣΟΚ" . Επίσης πρόσθεσε ότι "το ΠΑΣΟΚ έδωσε μάχες όχι μέσα από το κίνημα αλλά από τον άμβωνα της Βουλής με τερτίπια και κόλπα. Δεν θέλησε να δώσει στο λαό την αυτοδυναμία του στους αγώνες, δεν θέλησε να δώσει φτερά στο κίνημα που μόνο το ΚΚΕ έχει δώσει".

    Αναφερόμενη στις επόμενες μέρες μετά τις εκλογές προειδοποίησε ότι "έρχονται χειρότερα. Το μεγάλο κεφάλαιο θα επιχειρήσει να ανακάμψει από την κρίση με μεγαλύτερο χτύπημα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Θα χτυπηθούν μέσω της φορολογίας τα μικρομάγαζα. Οι συντάξεις τα πέσουν στα 300 - 400 ευρώ. Θα χτυπήσουν το σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης".

    Υπογράμμισε δε ότι στις 4 Οκτωβρίου "δεν κρίνεται ο σοσιαλισμός και η επανάσταση αλλά η δυνατότητα του λαού να αντισταθεί, να έχει εμπιστοσύνη και να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις του".

    Διευκρίνισε εξάλλου ότι "ψήφος στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ είναι χαμένη ψήφος. Ψήφος στο ΛΑΟΣ και τους Οικολόγους είναι ψήφος για παζάρια συμμετοχής στην κυβέρνηση".

    Αναφορικά με το ΣΥΡΙΖΑ η γραμματέας του ΚΚΕ δήλωσε ότι "ψαρεύουν σε θολά νερά. Χρησιμοποιούν χίλιες γλώσσες, την αριστεροφανή, την επαναστατική, την σοσιαλδημοκρατική, την εκσυγχρονιστική. Είναι ένα σκορποχώρι και έφθειραν τις ιδέες του αριστερού εκσυγχρονισμού και της ανανέωσης".

    Είδηση: 26886

    [04] Έκκληση για τερματισμό των συγκρούσεων στην Υεμένη

    Ειδήσεις

    Έκκληση για τον τερματισμό των συγκρούσεων στην Υεμένη έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Ντέιβιντ Μίλιμπαντ, μετά την αεροπορική επιδρομή σε έναν καταυλισμό προσφύγων που, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 80 ανθρώπους. "Η συνέχιση των συγκρούσεων δεν θα αποφέρει παρά μόνο περισσότερα βάσανα για τους πολίτες" ανέφερε ο Μίλιμπαν, καλώντας το στρατό και τους αντάρτες της Υεμένης "να σταματήσουν επειγόντως τη βία και να αντιμετωπίσουν τα εκκρεμή ζητήματα". "Οι δύο πλευρές έχουν την ευθύνη να καταλήξουν σε συμφωνία, μέσω ειρηνικών διαπραγματεύσεων, για την προστασία και την ασφάλεια των Υεμενιτών.

    Οι πληροφορίες για την αεροπορική επιδρομή που σκότωσε περίπου 87 ανθρώπους αποτελούν μια τραγική υπενθύμιση των επιπτώσεων που έχει αυτή η σύγκρουση στους απλούς ανθρώπους", πρόσθεσε. Πολλές γυναίκες και παιδιά ήταν μεταξύ των θυμάτων της αεροπορικής επιδρομής του στρατού στον αυτοσχέδιο καταυλισμό στη βόρεια υεμένη όπου τον τελευταίο μήνα διεξάγονται σφοδρές συγκρούσεις με τους σιίτες αντάρτες.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Είδηση: 26887

    [05] Ο πύθωνας το έσκασε ξανά

    Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 17 09 2009 22:32

    Για μία ακόμη φορά και μάλιστα σε μικρό σχετικά χρονικό διάστημα από την πρώτη ο ιδιοκτήτης ενός πύθωνα, αναζητά το μεγάλο ερπετό 4 μέτρων και βάρους 60 κιλών, στην πόλη των Τρικάλων.

    Το φίδι είχε διαφύγει της προσοχής του ιδιοκτήτη του τον περασμένο Αύγουστο και βρέθηκε αργότερα έξω από την πόρτα ενός Τρικαλινού.

    Με την συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων το μεγάλο ερπετό τοποθετήθηκε σε κλωβό, μεταφέρθηκε στο ζωολογικό κήπο της πόλης των Τρικάλων, όπου παρέμεινε περισσότερο από τρεις εβδομάδες.

    Πριν από δέκα ημέρες, ο κ. Γεώργιος Γιούτσος, ο ιδιοκτήτης του πύθωνα με όλες τις νόμιμες διαδικασίες παρέλαβε το ερπετό και το φιλοξενούσε όπως παλαιά σε αποθήκη του σπιτιού του, σε ειδικά διαμορφωμένο κλωβό.

    Όμως, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, το φίδι εξαφανίστηκε από την αποθήκη της οικίας του. Ο ίδιος το διαπίστωσε κατά την επιστροφή του στο σπίτι όταν αντιλήφτηκε παραβιασμένη την πόρτα της αποθήκης. Κατά την είσοδό του σε αυτή, βρέθηκε προ δυσάρεστων εκπλήξεων, καθώς ο ειδικός κλωβός όπου φυλασσόταν ο πύθωνας ήταν παραβιασμένος και το φίδι έλειπε.

    Υπάλληλοι του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του δήμου από νωρίς το μεσημέρι αναζητούν στην περιοχή Καρυές και σε αγροτικές εκτάσεις το φίδι χωρίς αποτέλεσμα. Για το συμβάν ενημερώθηκαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Αστυνομία.

    Είδηση: 26885

    [06] «Πράσινο» το σαλόνι αυτοκινήτου Φρανκφούρτης

    Άνοιξε τις πύλες του για το κοινό το "63ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης" [ΙΑΑ]. Στο φετινό Σαλόνι, που θεωρείται ως η μεγαλύτερη έκθεση του είδους της ανά τον κόσμο, δίνουν το «παρών» 780 εκθέτες, δηλαδή, κατά 25% λιγότεροι σε σχέση με πέρσι.

    Πρόκειται για εξέλιξη, που αποδίδεται στην παγκόσμία οικονομική κρίση, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Ντόιτσε Βέλε («ΝΒ»).

    Πάντως, όπως φάνηκε ήδη από την πρώτη ημέρα, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των καταναλωτών είναι εφέτος τα οικονομικά και φιλικά προς το περιβάλλον αυτοκίνητα.

    Άλλωστε, πολλές είναι οι αυτοκινητοβιομηχανίες που παρουσιάζουν ηλεκτροκίνητα μοντέλα, η μαζική παραγωγή των οποίων θα αρχίσει -όπως αυτές υποστηρίζουν- σε δύο με τρία χρόνια.

    Βεβαίως, το γεγονός αυτό δε σημαίνει ότι πέρασαν σε δεύτερη μοίρα η ταχύτητα και τα πολλά κυβικά. Για παράδειγμα, Maserati, Lamborghini, Ferrari και τα άλλα τρομερά παιδιά, είναι στην Φρανκφούρτη, δίνουν βροντερό παρών και έχουν εξ ίσου μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

    Άλλωστε, στις κατηγορίες αυτές, το μόνον που δεν παίζει ρόλο στα μάτια των αγοραστών είναι η κατανάλωση καυσίμων.

    Το μέλλον στην ηλεκτροκίνηση

    Πάντως, σύμφωνα με το δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Ντόιτσε Βέλε, δεν είναι όλα τα καινούρια μοντέλα είτε ηλεκτροκίνητα, είτε «πυραυλοκίνητα». Υπάρχουν και τα ενδιάμεσα, όπως η καινούρια Mercedes SLS AMG της Daimler, που αποκλήθηκε ήδη ως το «όνειρο σε τέσσερις τροχούς». Ωστόσο, διατηρεί και μία επιφύλαξη, καθώς δίπλα του φιγουράρει το Smart-Elektro-Drive. Βεβαίως, με τα αυτοκίνητα αυτού του τύπου, το βασικό ερώτημα είναι το που θα γίνεται ο εφοδιασμός του;

    Μία πρώτη απάντηση που μπορεί να δοθεί μερικές δεκάδες μέτρα έξω από την αίθουσα της Mercedes και την παρέχει η RWE, ο γερμανικός κολοσσός παραγωγής ενέργειας. Η εταιρία εγκατέστησε στο προαύλιο έναν σταθμό ηλεκτρικής τροφοδοσίας, που παραπέμπει στη μελλοντική εικόνα των πρατηρίων καυσίμων. Ίσως γι' αυτό και η Daimler έσπευσε να ανακοινώσει πως η ηλεκτρική μορφή της SLS AMG θα κυκλοφορήσει έπειτα από 4 χρόνια.

    Σε αναλόγου στυλ πρατήρια, μπορούν οι καταναλωτές να φανταστούν ότι βλέπουν και το E-Tron, στο οποίο η Audi επένδυσε όλες τις τεχνολογικές της καινοτομίες, χαρακτηρίζοντάς το υψηλής ποιότητας σπορ αυτοκίνητο, που θα έχει τη δυνατότητα να διανύει μεγάλες αποστάσεις. Πάντως, καθ' ότι ηλεκτρικό, δεν θα βγει στην αγορά πριν από το 2012.

    Από κοντά και η άλλη, μεγάλη Γερμανίδα, η BMW. Μάλιστα, το μοντέλο - καμάρι της είναι φουτουριστικό, αποκαλείται Vision Efficient Dynamic και διαθέτει υβριδικό σύστημα κίνησης, που αποτελείται από έναν turbo-diesel και δύο ηλεκτροκινητήρες. Επιπλέον, έχει τελική 250 χιλιόμετρα την ώρα.

    Αλλαγή μπαταριών σε πρατήρια

    Πάντως, κι αν οι Γερμανοί δεν προκάνουν με τα καινούρια πρατήρια καυσίμων, που θα επαναφορτίζουν μπαταρίες, δεν πειράζει. Θα είναι έτοιμοι οι Αμερικανοί. Ήδη, η Better Place δημιούργησε ένα ωραιότατο περίπτερο στην ΙΑΑ. Η αμερικανική εταιρεία κατασκευάζει δοκιμαστικά στο Ισραήλ, στην Δανία και στην Αυστραλία ένα δίκτυο πρατηρίων αλλαγής μπαταριών κίνησης αυτοκινήτων και προβάλλει τη δραστηριότητά της στην καρδιά της Ευρώπης.

    Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στην «ΝΒ» ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Shai Agassi, «Όπως πηγαίνει κάποιος στο βενζινάδικο σήμερα, θα πηγαίνει αύριο στο πρατήριο της Better Place και θα αλλάζει τις αποφορτισμένες μπαταρίες του αυτοκινήτου του με φορτισμένες».

    Πρόσθεσε δε, πως είναι πλέον φανερό ότι οι συνθήκες για τη δημιουργία τέτοιων πρατηρίων έχουν ωριμάσει. «Τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα -συνέχισε- είναι πλέον εδώ, οι υποδομές είναι εδώ και φυσικά το επιχειρηματικό μοντέλο. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες άρχισαν ήδη να βγάζουν χρήματα από τα ηλεκτροκίνητα. Η βιωσιμότητα είναι διασφαλισμένη, όχι μόνο για το περιβάλλον, αλλά και για τις επιχειρήσεις».

    Είδηση: 26883

    [07] Δεν απαγορεύτηκε τελικά η μπούργκα στην Δανία

    Το δανέζικο συντηρητικό κόμμα που είναι στην εξουσία αποφάσισε να μην απαγορεύσει την μπούργκα στη Δανία, αφού ο -επίσης συντηρητικός- υπουργός Δικαιοσύνης απεφάνθη ότι μία τέτοια απαγόρευση θα ήταν προβληματική.

    Ο υπουργός Μπράιαν Μίκελσεν έκανε γνωστό ότι η απαγόρευση της μπούργκας θα προκαλούσε "βασικα προβλήματα με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και με το Σύνταγμα, σύμφωνα με τους νομικούς του υπουργείου Δικαιοσύνης".

    "Είναι σαφές ότι ούτε εγώ, ως υπουργός Δικαιοσύνης, ούτε ένα κόμμα όπως το κόμμα των συντηρητικών δεν μπορούν να υποστηρίξουν ένα θέμα που προκαλεί τόσα νομικά προβλήματα", υπογράμμισε σε ανακοίνωση Τύπου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μία τέτοια απαγόρευση θα μπορούσε να παραβιάσει τα ανθρώπινα δικαιώματα και το δανέζικο σύνταγμα.

    Παρ' όλα αυτά, ο υπουργός υπενθύμισε ότι μία ομάδα εργασίας, που δημιουργήθηκε από την φιλελεύθερη-συντηρητική συμμαχία, εξετάζει αυτήν την στιγμή "άλλους τρόπους -πλην της απαγόρευσης- προκειμένου να καταπολεμήσουμε την εξάπλωση της μπούργκας" στους δημόσιους χώρους.

    "Η αντιπροσωπεύει μίαν άποψη για τις γυναίκες που δεν έχει χώρο στη Δανία σύμφωνα με την κυβέρνηση", δήλωσε στην ανακοίνωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης.

    Η πρόταση να απαγορευθεί η μπούργκα, που υποστηριζόταν θερμά από το "Κόμμα του Λαού" της άκρας δεξιάς, βασικού υποστηρικτή της κυβέρνησης, είχε προκαλέσει αντιδράσεις μεταξύ των πολιτικών, αλλά και της κοινής γνώμης.

    Αρχικός εισηγητής της πρότασης, που ποτέ δεν έφτασε στο κοινοβούλιο, ήταν ο συριακής καταγωγής Νάσερ Καντέρ που υπερασπίστηκε με νύχια και με δόντια την πρότασή του την προηγούμενη εβδομάδα στην ετήσια συνέλευση του κόμματός του.

    Είδηση: 26881

    [08] Συνομιλίες Τουρκίας β Ιράκ

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 17 09 2009 22:43

    Η πρώτη τουρκοϊρακινή Υπουργική Συνάντηση Κορυφής Στρατηγικής Συνεργασίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Παλάτι Τσιραγάν στην Κωνσταντινούπολη. Στις συνομιλίες έλαβαν μέρος οι Υπουργοί Εσωτερικών, Ενέργειας, Διεθνούς Εμπορίου, Υγείας, Μεταφορών, Γεωργίας και Περιβάλλοντος των δύο χωρών. Την σημασία της σημερινής μέρας για την περιοχή αλλά και για τις διμερείς σχέσεις Τουρκίας και Ιράκ υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου μιλώντας στην έναρξη των συνομιλιών. "Επιδίωξη μας αποτελεί η διασφάλιση ειλικρινούς οικονομικής ενσωμάτωσης στο μεγαλύτερο πιθανό επίπεδο μεταξύ των χωρών μας",είπε ο Νταβούτογλου.

    Ο ομόλογος του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Χοσιγιάρ Ζεμπαρί, που ηγείτο της αντιπροσωπείας των Ιρακινών, εγγυήθηκε την ενίσχυση της συνεργασίας σε όλους τους τομείς όπως η ασφάλεια, η οικονομία, η ενεργεία, τους υδάτινους πόρους και την υγεία.

    Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε για να προλειάνει το έδαφος για την επερχόμενη επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Ρ.Τ. Ερντογάν,η οποία έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο και κατά την διάρκεια της οποίας οι δύο πλευρές αναμένεται να προωθήσουν μια σειρά από κοινά σχέδια.

    Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών κ. Νταβούτογλου και ο Ιρακινός ομόλογος του κ. Ζεμπαρί πρόκειται να συναντηθούν με τον Σύρο Υπουργό Εξωτερικών Γουάλιντ Μουάμελ καθώς και με τον Γενικό γραμματέα Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα,για την πραγματοποίηση συνομιλιών που έχουν ως στόχο την αποσόβηση της έντασης μεταξύ Βαγδάτης και Δαμασκού.

    Ο Σύρος Πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασσαντ συνομίλησε με τον τούρκο πρωθυπουργό σε κατ' ιδίαν συνάντηση την Τετάρτη στην Κωνσταντινούπολη.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 26882


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 17 September 2009 - 20:53:03 UTC