Read the Latest International Press Articles on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-09-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καραμανλής: Πάρτε τη νίκη στα χέρια σας
  • [02] Ψήφο στο ΚΚΕ & καταδίκη του δικομματισμού ζήτησε η Α.Παπαρήγα
  • [03] Α. Τσίπρας: «Θα πάμε καλά»
  • [04] Πάνω από όλα η πατρίδα!
  • [05] Γιάφκα τρομοκρατών στο Χαλάνδρι
  • [06] Άλλη μία ευρωπαϊκή πρωτιά απέσπασε ο ΔΑΑ

    [01] Καραμανλής: Πάρτε τη νίκη στα χέρια σας

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 23 09 2009 23:17

    Σφοδρή επίθεση από την Αλεξανδρούπολη εξαπέλυσε ο Πρωθυπουργός εναντίον του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου. Ο κύριος Καραμανλής κατηγόρησε για ανευθυνότητα την αξιωματική αντιπολίτευση, τόνισε πως δεν έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης και επεσήμανε πως η ενιαία φορολογική κλίμακα που προτείνει ο Γιώργος Παπανδρέου σημαίνει αύξηση φόρων. Για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, ο Κώστας Καραμανλής χαρακτήρισε τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως "προφάσεις εν αμαρτίες" και έστειλε αυστηρό μήνυμα σε Άγκυρα και Σκόπια λέγοντας ότι δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω από την κόκκινη γραμμή που έχει χαράξει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

    Η Αλεξανδρούπολη στέλνει σήμερα ένα καθαρό μήνυμα. Μήνυμα αγωνιστικότητας, είπε ανοίγοντας την ομιλία του ο Κώστας Καραμανλής. "Η Θράκη στέλνει σήμερα καθαρό μήνυμα που δείχνει το δρόμο του μέλλοντος. Ο παλμός και το πάθος αυτής της συνάντησης μεταφέρονται σ' ολόκληρη τη Χώρα. Γι΄ αυτό σηκώστε ψηλά τις σημαίες των κοινών μας αγώνων. Μαζί πορευτήκαμε και μαζί συνεχίζουμε. Σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό γεννιέται τώρα μια νέα δυναμική. Η συσπείρωση γίνεται πραγματικότητα. Συνεχίζουμε, όλες και όλοι μαζί τον αγώνα. Με πίστη στο σκοπό μας. Με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας. Με αισιοδοξία για το αποτέλεσμα.

    Στο τελευταίο διάστημα, ο Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είχε φτάσει στο σημείο να εκβιάζει ολόκληρη τη Χώρα. Με την απόφασή του να μην ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας, οδηγούσε τη Χώρα σε μια πολύμηνη περίοδο εντάσεων και οξύτητας. Απέρριψα τον εκβιασμό του! Απέκλεισα το καταστροφικό αυτό σενάριο. Έβαλα πάνω απ' όλα το εθνικό συμφέρον. Ζήτησα και ζητώ νωπή λαϊκή εντολή. Τώρα αποφασίζετε εσείς.

    Οι επιλογές είναι δύο:

    - Από τη μια είναι η αλήθεια. Η καταγραφή της δύσκολης πραγματικότητας. Η παρουσίαση συγκεκριμένης πολιτικής και μέτρων και ενός ολοκληρωμένου σχεδίου, για ασφαλή έξοδο από την κρίση.

    - Από την άλλη είναι ο λαϊκισμός. Η απόπειρα εξαπάτησης, εμπαιγμού των πολιτών, με ανεύθυνες υποσχέσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και που οδηγούν την Χώρα σε οικονομική περιπέτεια.

    - Το ΠΑΣΟΚ ξεπέρασε κάθε όριο ανευθυνότητας. Από τη μια μοιράζει τα πάντα στους πάντες και από την άλλη προσπαθεί να χτίσει άλλοθι υπαναχώρησης. Ένα είναι περισσότερο από βέβαιο! Εάν έπαιρνε την εξουσία δεν θα έκανε τίποτε από όσα λέει!

    Υπάρχει όμως και κάτι χειρότερο: Δεν διαθέτει κανένα σχέδιο για έξοδο από την κρίση. Εάν κέρδιζε την εξουσία θα ήταν ανήμπορο να πάρει άμεσα τα αναγκαία μέτρα. Και τα πράγματα, σε ελάχιστο χρόνο, θα χειροτέρευαν δραματικά. Από την άλλη πλευρά, εάν έκανε όσα λέει, θα οδηγούσε την Οικονομία στη χρεοκοπία. Σε κάθε περίπτωση, πρώτα θύματα θα ήταν τα μεσαία και τα οικονομικά ασθενέστερα στρώματα. Η Χώρα θα έχανε το τρένο της ανάπτυξης. Θα εγκλωβιζόταν σε μακροχρόνιο οικονομικό αδιέξοδο. Θα χρειαζόταν στη συνέχεια πολύ σκληρά μέτρα. Το ενδεχόμενο αυτό δεν έχουμε το δικαίωμα να το επιτρέψουμε. Γι΄ αυτό σας ζητώ να πάρετε το μέλλον στα δικά σας χέρια. Απορρίψτε τον ανεύθυνο λαϊκισμό. Αντισταθείτε στον εμπαιγμό. Επιλέξτε τον δύσκολο δρόμο της υπευθυνότητας, για να βγει η Πατρίδα μας πιο δυνατή από την κρίση.

    Η εποχή που διανύουμε είναι καθοριστική για το μέλλον μας. Οι πολίτες δικαιούνται να ξέρουν όλη την αλήθεια. Οι πολιτικοί υποχρεούμαστε να μιλήσουμε για τα δύσκολα δύο χρόνια που είναι μπροστά μας. γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα. Στα προηγούμενα πέντε χρόνια ακολουθήσαμε συγκροτημένη πολιτική. Πετύχαμε σημαντικά αποτελέσματα. Ακόμη και τώρα, στην πιο δύσκολη περίοδο, η ανεργία είναι χαμηλότερη απ' ό,τι το 2004.

    Η παγκόσμια οικονομική κρίση, η σφοδρότερη των τελευταίων 80 χρόνων, ανέτρεψε τη «φορά» των πραγμάτων. Είπαμε όλη την αλήθεια για την κρίση. Μίλησα χωρίς μισόλογα. Ανέπτυξα, με απόλυτη σαφήνεια, τα μέτρα που χρειάζονται:

    - Ασφυκτικός έλεγχος στις δημόσιες δαπάνες.

    - Ασυμβίβαστος πόλεμος στη φοροδιαφυγή.

    - Ριζικές διαρθρωτικές αλλαγές.

    Μόνο έτσι μπορεί να μετριαστούν οι επιπτώσεις. Μόνο έτσι μπορούμε να επισπεύσουμε την έξοδό μας από την κρίση. Μόνο έτσι θα είναι η Οικονομία μας έτοιμη για την κούρσα της νέας ανάπτυξης, το 2011.

    Η Οικονομία είναι το μεγάλο διακύβευμα αυτών των εκλογών. Είναι η πιο πιεστική, η πιο επείγουσα εθνική υπόθεση. Η αλήθεια είναι ότι πιέζεται έντονα από τη διεθνή συγκυρία. Αντιμετωπίζει σοβαρές αντιξοότητες από τις διαρθρωτικές αδυναμίες του παρελθόντος. Σηκώνει στην πλάτη της τεράστια βάρη από το δημόσιο χρέος. Είναι η πιο βαριά κληρονομιά που άφησαν πίσω τους οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Πήραν, το 1981, το χρέος λιγότερο από 2 δις ευρώ και το παρέδωσαν κοντά στα 200 δις ευρώ. Εκατό φορές περισσότερο. Μόνο για τους τόκους του, πληρώνουμε περίπου 12 δις ευρώ το χρόνο. Και κάτι ακόμη: Το 90% της αύξησης του χρέους οφείλεται στους τόκους και στις δαπάνες για τα εξοπλιστικά, που άφησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Ματαιοπονούν λοιπόν αν ψάχνουν για συνένοχους. Δεν είναι καταγγέλλοντες. Είναι καταγγελλόμενοι.

    Οι ανάγκες που δημιουργούνται απ' όλα αυτά -την κρίση, τα χρέη, τις παθογένειες του χτες- είναι μεγάλες και πιεστικές. Δεν υπάρχουν περιθώρια καθυστερήσεων. Δεν νοούνται πειραματισμοί. Και όμως! Απέναντι σ' όλα αυτά, το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κανένα σχέδιο, καμία καθαρή θέση. Μιλάει με υπονοούμενα. Και ένα από τα υπονοούμενα αυτά είναι σαφές: Αύξηση των φόρων.

    Ο Αρχηγός του εξαγγέλλει «ενιαία φορολογική κλίμακα για όλα τα εισοδήματα». Είναι μια ξεκάθαρη φορολογική απειλή: Σημαίνει αύξηση των φόρων στα νοικοκυριά. Αυξημένη επιβάρυνση σε ιδιοκτήτες και μετόχους μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Επιπλέον φορολόγηση για τους αγρότες. Κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών. Και ανάμεσα στις φοροαπαλλαγές είναι επιδόματα σε ανέργους, σε πολύτεκνες μητέρες, σε νοικοκυριά ορεινών και μειονεκτικών περιοχών. Πώς, λοιπόν, μπορεί το ΠΑΣΟΚ να ισχυρίζεται ότι δεν θα επιβαρυνθούν τα μεσαία εισοδήματα; Γιατί δεν λέει ποιά θεωρεί μεσαία εισοδήματα; Γιατί σιωπά;

    Και κάτι ακόμα: Έως πρόσφατα έλεγαν ότι η «κλίμακα θα αλλάξει»! Στην τηλεοπτική αντιπαράθεση της Δευτέρας, ο Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ τα ανέτρεψε όλα! Είπε, καθαρά, ότι η κλίμακα «δεν θα αλλάξει». Το συμπέρασμα είναι ξεκάθαρο: Όταν πιέζονται, όταν αναγκάζονται να φύγουν από τη γενικολογία, πέφτουν σε αντιφάσεις! Αποδεικνύονται παντελώς ανέτοιμοι. Αποδεικνύουν πως δεν έχουν κανένα σχέδιο. Εμπαίζουν το Λαό.

    Υπόσχεται ο Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αυξήσεις μισθών για την κάλυψη του πληθωρισμού. Αυτό όμως, με τον πληθωρισμό κάτω από το 1%, σημαίνει για τους χαμηλόμισθους 8 ευρώ το μήνα. Σημαίνει 100-150 ευρώ το χρόνο. Σημαίνει ότι ευνοημένοι θα είναι οι υψηλόμισθοι. Εμείς λέμε να μη δώσουμε, για ένα χρόνο, αύξηση στους υψηλόμισθους του Δημοσίου. Να δώσουμε όμως τριπλάσια απ' όσα λέει το ΠΑΣΟΚ στους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους. Αυτό δηλαδή που κάναμε και φέτος. Δώσαμε 500 ευρώ, αντί των 150 που προτείνει το ΠΑΣΟΚ.

    Επιμένει όμως ο Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και στα διφορούμενα για τον ΟΤΕ, τον ΟΣΕ, την Ολυμπιακή. Γνωρίζει ή δεν γνωρίζει ότι η λύση που δώσαμε στην Ολυμπιακή απαλλάσσει τον φορολογούμενο από ζημιές ενός εκ. ευρώ την ημέρα; Γνωρίζει ή δεν γνωρίζει ότι το σχέδιο εξυγίανσης του ΟΣΕ αφορά στην αντιμετώπιση ζημιών, που φτάνουν τα 2 εκ. ευρώ την ημέρα; Εάν έπαιρνε την εξουσία θα τα γκρέμιζε όλα; Θα επέστρεφε στις κρατικοποιήσεις και τους κομματικούς στρατούς; Αυτό υπόσχεται; Και αν «ναι», με ποιούς πόρους;

    Το ΠΑΣΟΚ δεν τολμά να πει τίποτα συγκεκριμένο. Μοιράζει μόνο εξωπραγματικές υποσχέσεις. Ρωτώ: Ποιος μπορεί να εμπιστευθεί τέτοιες πρακτικές; Ποιος μπορεί να δώσει λευκές επιταγές και να παίρνει ακάλυπτες; Ποιος μπορεί να αφήσει τον Τόπο να μπει στο λαβύρινθο της αβεβαιότητας; Εσείς ξέρετε! Απαντήστε έμπρακτα. Απαντήστε στις εκλογές στις 4 του Οκτώβρη."

    Μήνυμα προς τη γειτονική Τουρκία ότι «έχει υποχρέωση να σεβαστεί τη συμφωνία επανεισδοχής του 2001, για τους παράνομους μετανάστες, να ανταποκριθεί στο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου και να πάψει να καλύπτει τους σύγχρονους δουλεμπόρους», απεύθυνε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μιλώντας απόψε σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας, στην Αλεξανδρούπολη.

    Υπογράμμισε τις υποχρεώσεις της Τουρκίας στο Κυπριακό καλώντας την «να συμβάλει έμπρακτα σε μια λειτουργική και βιώσιμη λύση, στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ», ενώ σε ό,τι αφορά την πορεία της Τουρκίας προς την Ευρώπη, «η πολιτική μας -τόνισε- συμπυκνώνεται σε τέσσερις λέξεις: Πλήρης συμμόρφωση - πλήρης ένταξη.

    «Αυτές οι λίγες λέξεις ορίζουν με ευθύτητα τη στάση μας. Και κάτι ακόμη. Το καθεστώς στο Αιγαίο δεν αλλάζει και δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε με παραβάσεις και παραβιάσεις, ούτε με οποιεσδήποτε άλλες προκλήσεις. Υποχωρήσεις στα κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι αδιανόητες. Δεν υποχωρούμε και δεν παραχωρούμε τίποτα».

    Παράλληλα, μιλώντας για την «πολιτική των αγωγών», σημείωσε πως προσλαμβάνει διαστάσεις εθνικής υπόθεσης και έκανε λόγο για πολιτική που «θεμελιώσαμε με τόλμη και συστηματική προσπάθεια. Πετύχαμε διεθνείς ενεργειακές συμφωνίες με τεράστια (στρατηγικά, πολιτικά και οικονομικά) οφέλη για τη χώρα μας».

    «Οι συμφωνίες αυτές, εντάσσουν τη Χώρα μας στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη, συμβάλλουν στην αναβάθμιση των σχέσεών μας με τη Ρωσία και τις γειτονικές χώρες και φέρνουν επενδύσεις, μόνιμα έσοδα, νέες θέσεις δουλειάς», πρόσθεσε και συμπλήρωσε πως «δύο από τις συμφωνίες αυτές είναι σημαντικές κατακτήσεις για τον Έβρο, ο αγωγός φυσικού αερίου Τουρκίας - Ελλάδας - Ιταλίας και ο πετρελαιαγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη.

    Απευθυνόμενος προς τους πολίτες του Έβρου, ο πρωθυπουργός σημείωσε:

    «Για τον αγωγό αυτό, αναλάβαμε ενώπιων σας ρητές και ξεκάθαρες δεσμεύσεις: Πρώτον ότι το έργο θα γίνει με τη συμμετοχή των Τοπικών Αρχών, των παραγωγικών και των κοινωνικών δυνάμεων της περιοχής. Δεύτερον, ότι θα κατασκευαστεί και θα λειτουργήσει με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον. Τρίτον, ότι τα ετήσια έσοδα διέλευσης -περίπου 35 εκ. δολ. το χρόνο- θα μένουν, στο σύνολό τους, εδώ, στη Θράκη. Ένα μέρος τους θα πηγαίνει στους Νομούς Ροδόπης και Ξάνθης. Τα περισσότερα όμως θα διατίθενται στο δικό σας Νομό».

    Ο κ. Καραμανλής αναφερόμενος στους ισχυρισμούς, όπως είπε, του Αρχηγού του ΠΑΣΟΚ για τη συμφωνία, «ότι, τάχα, κατοχυρώνει μόνο τα συμφέροντα της ρωσικής πλευράς», τους χαρακτήρισε «παντελώς αυθαίρετους» και πρόσθεσε ότι «η αμφισβήτηση βλάπτει την πολιτική, που βάζει πάνω απ΄ όλα το συμφέρον της Ελλάδος. Όποιοι και να ενοχλούνται. Γι' αυτό η στάση του Αρχηγού του ΠΑΣΟΚ είναι ακατανόητη και χρωστάει σε όλους τους πολίτες καθαρές απαντήσεις».

    Χαρακτήρισε την Οικονομία το μεγάλο διακύβευμα αυτών των εκλογών, είναι «η πιο πιεστική, η πιο επείγουσα εθνική υπόθεση», είπε, υπογραμμίζοντας ότι «το 90% της αύξησης του χρέους οφείλεται στους τόκους και στις δαπάνες για τα εξοπλιστικά, που άφησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Ματαιοπονούν, λοιπόν, αν ψάχνουν για συνένοχους. Δεν είναι καταγγέλλοντες. Είναι καταγγελλόμενοι».

    Για την Παιδεία ανέφερε πως:

    - Δημιουργήθηκε Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, στις Σάππες.

    - Δρομολογήθηκε η δημιουργία Ερευνητικών Κέντρων.

    - Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο έγινε το τρίτο μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της Χώρας. Απέκτησε αυξημένη χρηματοδότηση και νέες κτιριακές υποδομές.

    Για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης, σημείωσε ότι:

    - Χρηματοδοτήθηκαν εκατοντάδες υποδομές και επιχειρήσεις με 160 εκ. ευρώ.

    - Δόθηκαν έκτακτες ενισχύσεις στους ανέργους.

    - Ολοκληρώθηκε το δίκτυο παροχής φυσικού αερίου.

    Εξάλλου, σε ότι αφορά στην προστασία του φυσικού πλούτου της Θράκης και την ενίσχυση του αγροτικού κόσμου, επισήμανε:

    - Τα έργα ύδρευσης, αποχέτευσης και αντιπλημμυρικής προστασίας.

    - Το φράγμα του Ιασίου.

    - Τις διαδικασίες για την κατασκευή του φράγματος στον Ίασμο.

    - Τη μελέτη για την υπόγεια άρδευση της Ξάνθης από το Νέστο.

    - Το κλείσιμο ανεξέλεγκτων χωματερών.

    Ακόμη, σημείωσε «την αυξημένη ενίσχυση των δήμων και των κοινοτήτων της Θράκης, από το Πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» και τόνισε «αποδεικνύουμε, στην πράξη, ότι είμαστε κοντά στην Περιφέρεια. Είμαστε δυναμικά παρόντες στη Θράκη».

    Ο κ. Καραμανλής κάλεσε τους πολίτες να αντισταθούν στη μεμψιμοιρία, να αποκρούσουν τη μοιρολατρία».

    «Πάρτε το μέλλον στα χέρια σας. Πάρτε τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στα χέρια σας. Με κινητοποίηση. Με συστράτευση. Με αγώνα. Με περηφάνεια για όσα μας ενώνουν. Σίγουροι ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε», τόνισε.

    Τέλος, απευθυνόμενος στους κατοίκους του ακριτικού νομού έκανε λόγο για ισχυρό μήνυμα: «Από τον Έβρο, από εδώ που χτυπά η καρδιά της Ελλάδας, στέλνετε σ' ολόκληρη τη χώρα μήνυμα νίκης. Σας ευχαριστώ για τους αγώνες σας. Η εμπιστοσύνη σας είναι η μεγάλη μου δύναμη. Η μόνη μου δύναμη. Μπορούμε να κερδίσουμε. Και θα κερδίσουμε. Είναι στο χέρι μας. Αρκεί να δώσουμε τον αγώνα όπως εμείς ξέρουμε να τον δίνουμε».

    Είδηση: 27073

    [02] Ψήφο στο ΚΚΕ & καταδίκη του δικομματισμού ζήτησε η Α.Παπαρήγα

    Την υπερψήφιση του ΚΚΕ και την καταδίκη του δικομματισμού ζήτησε η Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στην ανοιχτή συγκέντρωση του κόμματός της στο Περιστέρι.

    Το πρωί, η κυρία Παπαρήγα κατά την επίσκεψή της στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος, κάλεσε τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στα εκβιαστικά διλήμματα της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας τα δύο κόμματα για ίδια πολιτική στον τομέα της ναυπήγησης υπέρ των επιχειρηματιών και όχι των λαϊκών στρωμάτων.

    Την ενίσχυση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ ζήτησε η Γ.Γ. του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, σε ομιλία της στο Περιστέρι, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «την Κυριακή το βράδυ οι κεφαλαιοκράτες θα πρέπει να νιώθουν από ανατριχίλα μέχρι πανικό για την άνοδο του εκλογικού ποσοστού του ΚΚΕ. Αυτό», είπε η κ. Παπαρήγα, «θα δώσει δύναμη και ελπίδα για την απόκρουση της βαρβαρότητας που έρχεται μετά τις εκλογές. Πρέπει να διαμορφωθεί ένα κίνημα που θα τρομοκρατήσει την κεφαλαιοκρατία».

    Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην «αναπτέρωση της ελπίδας, όταν διαμορφώθηκε ρεύμα αλλαγής το β63-β64, καθώς και μετά την πτώση της χούντας και ιδιαίτερα το 1981 και επισήμανε ότι τελικά αυτές οι ελπίδες διαψεύστηκαν, διότι τίποτα από αυτά που υποσχέθηκε το ΠΑΣΟΚ ιδιαίτερα το '81, δεν έγινε. Σήμερα δεν υπάρχει ίχνος πια ελπίδας. Υπάρχει η απογοήτευση, ο θυμός και η αγανάκτηση. Εργατικά στρώματα με μισή καρδιά πάνε να ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ όταν γνωρίζουν ότι η μόνη διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ είναι η κούρσα στον ανταγωνισμό για την διακυβέρνηση, το ποιος θα προσφέρει καλύτερα σωσίβιο στο αστικό καπιταλιστικό σύστημα!».

    Ζήτησε από τα λαϊκά στρώματα "με το χέρι στην καρδιά και την πείρα τουλάχιστον της τελευταίας 20ετίας, να ρίξουν στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ γιατί είναι το μόνο κόμμα που λέει στο λαό την αλήθεια ότι, δηλαδή, ή θα είναι με τα μονοπώλια ή με το λαό, ότι τα εργατικά στρώματα πρέπει να αποφασίσουν είτε για καλύτερες ημέρες είτε για να βρεθούν με την πλάτη στον τοίχο!".

    Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο θέμα των ελληνοτουρκικών διαφορών και υπογράμμισε ότι «τα σύνορα της Ελλάδας είναι αδιαπραγμάτευτα. Που ακούστηκε να πας στο δικαστήριο της Χάγης, που καθοδηγείται από τις ΗΠΑ για τα σύνορά σου;», τόνισε, προσθέτοντας ότι «η αστική τάξη στην Τουρκία ζητά το μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου και των χωρικών υδάτων της Κύπρου σαν ζωτικό χώρο για τα συμφέροντά της, διεκδικεί μεγαλύτερη ένταση λόγω των πετρελαίων και παλιές εστίες πολέμου μπορεί να αναζωπυρωθούν!».

    Επίσης, αναφέρθηκε και στα μικρά κόμματα της αντιπολίτευσης "ιδιαίτερα σε αυτά που δηλώνουν ότι παλεύουν το δικομματισμό", για να επισημάνει ότι "το θέμα είναι ή με τα μονοπώλια ή με το λαό, το θέμα είναι η αντίθεση με την αντιδραστική στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης" και επέκρινε ειδικά τον Συνασπισμό ότι «ήταν καταλυτική η ψήφος για το Μάαστριχτ -το οποίο υποστήριξαν ανανεωτές σε Ελλάδα και Ευρώπη- οι οποίοι όταν έπρεπε να χτυπήσουν τα διάφορα κεντροαριστερά σενάρια στην Ευρώπη, αντίθετα καλλιέργησαν ελπίδες στο λαό!».

    Η προεκλογική ομιλία της Γ.Γ. του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα στο Περιστέρι

    Αναλυτικότερα, η κ. Παπαρήγα, μεταξύ άλλων, ανέφερε στην ομιλία της:

    «Υπάρχει κόμμα, καθαρό με το οποίο μπορεί να διαφωνήσεις σε πάρα πολλά ζητήματα καθημερινά, υπάρχει κόμμα που ξέρεις μέχρι που μπορείς να πας, αλλά ξέρεις και το εξής: Είμαστε μαχητές, έχουμε δικαιωθεί, είμαστε έμπειροι, ξέρουμε να τα βγάζουμε πέρα στη δυσκολία, ξέρουμε να οργανώνουμε την αντεπίθεση, ξέρουμε να οργανώνουμε το κέρδος του χρόνου, δεν παίρνουν τα μυαλά μας αέρα, δε μιλάμε για εξεγέρσεις και για επαναστάσεις όταν αυτές είναι ακόμα στα χαρτιά, ξέρουμε να επιτιθέμεθα, ξέρουμε που πρέπει να σταθούμε για λίγο για να οργανώσουμε την αντεπίθεση στην πορεία. Είμαστε ικανοί και στην περίοδο της ανόδου του κινήματος και στην περίοδο που το κίνημα περνάει δύσκολα.

    Επομένως, σε ένα πράγμα χρειάζεται να συμφωνήσετε: Με τα μονοπώλια ή με το λαό. Με το κεφάλαιο ή με την εργατική τάξη. Με τους εμποροβιομηχάνους και τους ιδιοκτήτες της μεγάλης ιδιοκτησίας γης ή με τους μικροϊδιοκτήτες αγρότες. Με τα πολυκαταστήματα και τα μονοπώλια ή με τα μικρομάγαζα. Με τον ταξικό πατριωτισμό και διεθνισμό ή με τον κοσμοπολιτισμό του κεφαλαίου και τον επικίνδυνο εθνικισμό και ρατσισμό.

    Εδώ δώσε την απάντηση. Εδώ πάμε μαζί. Ορμητικά, πείστε το λαό ότι δεν έχει μόνο δίκιο έχει και δύναμη και αν τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα θέλαμε, δεν είναι γιατί ο λαός δεν είχε εντελώς δίκιο, αλλά γιατί ο λαός δεν έχει δοκιμάσει ακόμα τη δύναμή του και το οφείλουμε να τη δοκιμάσουμε. Από τους 80άρηδες μέχρι και τους πιο νέους και πάνω απ' όλα οφείλουμε να το δοκιμάσουμε για ένα λόγο: Η νέα γενιά ήδη ζει χειρότερα απ' ότι ζήσαμε εμείς πριν 30 ή 40 χρόνια. Ας μην παραγράψουμε τις ευθύνες τους, ας μην τους δώσουμε συγχωροχάρτι. Όχι άλλη μια διετία ή τριετία χαμένη. Με το ΚΚΕ αντεπίθεση, κίνημα, συσπείρωση, συμμαχία από τα κάτω, ελπίδα, ανυποχώρητος αγώνα, καθαρό μυαλό, ικανότητα να βγάζεις πέρα και στα δύσκολα και στα σχετικά εύκολα».

    Αναφερόμενη στο ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε: «Μπρος στην εκλογική επιβίωση κατάφερε να κατέβει σε αυτή την εκλογική μάχη ενιαία. Αλλά σας το υπογράφουμε: Είτε είναι όλοι μαζί, είτε δεν είναι όλοι μαζί, είναι φτερό στον άνεμο. Όταν βλέπουν ότι τους φεύγουν οι γνήσιοι, οι αριστεροί ριζοσπάστες, τότε θα μιλάνε επαναστατικά προεκλογικά. Όταν το κίνημα προς στιγμήν θα έχει δυσκολίες, θα πάνε από την άλλη μπάντα, αμιγώς σοσιαλδημοκρατικά. Άλλωστε αυτές οι δυνάμεις δοκιμάστηκαν στην Γερμανία, στην Γαλλία, στην Ιταλία. Ήταν τα κόμματα εκείνα τα οποία δεν πριμοδότησαν μόνο την απογοήτευση, έδωσαν φτερά στη σοσιαλδημοκρατία και σε ακόμα πιο συντηρητικές πορείες. Είναι τα κόμματα του «ναι μεν αλλά». Με την ίδια ευκολία μπορεί να πουν «ναι» στην επανάσταση και με την ίδια ευκολία να χαιρετίζουν την αντεπανάσταση. Είναι κυριολεκτικά φτερό στον άνεμο. Άλλωστε, μετά τις εκλογές, λέει, θα αποφασίσουν το πρόγραμμά τους. Τι ψηφίζεις; Την εκδοχή του «χ» ή την εκδοχή του «ψ»;».

    Είδηση: 27066

    [03] Α. Τσίπρας: «Θα πάμε καλά»

    Σε ανοιχτή συγκέντρωση στη Χαλκίδα μίλησε ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέξης Τσίπρας. Την βεβαιότητα ότι «ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ είναι συσπειρωμένος, αποφασισμένος και αισιόδοξος» και την ελπίδα ότι «θα πάμε καλά», εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Α. Τσίπρας μιλώντας στην εν λόγω συγκέντρωση.

    Νωρίτερα, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασαν τις προτάσεις του για ένα νέο μοντέλο οργάνωσης του δημόσιου τομέα.

    Όπως είπε -μεταξύ άλλων- ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του, «η επόμενη ημέρα των εκλογών θα μας βρει πιο δυνατούς, πιο αποτελεσματικούς και βέβαια και πιο ώριμους» για νέους αγώνες ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση της ανεργίας.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε ότι "δεν ζούμε απλώς την αποτυχία της κυβέρνησης της ΝΔ. Ζούμε", είπε, "την αποτυχία ενός οικονομικού μοντέλου, μίας ολόκληρης οικονομικής πολιτικής και φιλοσοφίας. Η Νέα Δημοκρατία", επεσήμανε, "δεν έχει πραγματικά τίποτα να πει, γιατί διέψευσε τις προσδοκίες του κόσμου από την επόμενη ημέρα της εκλογής της το 2004 με την περίφημη απογραφή και πήρε άλλη μία εντολή το 2007 για να τις διαψεύσει ολοκληρωτικά και να βυθιστεί μέσα στην πλήρη ανυποληψία".

    Για το ΠΑΣΟΚ ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι "το πρόγραμμά του έχει τίτλο «Θα τα δούμε μετά». Θα τα δούμε μετά, που ο ψηφοφόρος θα έχει απομακρυνθεί από το ταμείο και κανένα λάθος δεν θα αναγνωρίζεται", είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι "ήδη ο κ. Παπανδρέου προετοιμάζει το έδαφος. Θα κάνει λέει καταγραφή, αντί της παλιάς απογραφής, θα δηλώσει ότι παρέλαβε καμένη γη. Κι αυτό που θα δούμε μετά, θα είναι αυτό που είδαμε στην προηγούμενη εναλλαγή το 2004, δηλαδή, τίποτα. Η ίδια πολιτική από άλλα πρόσωπα. Αυτό έχουν να υποσχεθούν μόνο!", τόνισε ο κ. Τσίπρας.

    Αναφερόμενος στο ΚΚΕ ο πρόεδρος του ΣΥΝ υπογράμμισε ότι "η Αριστερά χρειάζεται την ενότητα και πρόσθεσε ότι «και η συντρόφισσα Παπαρήγα που εχθές θυμήθηκε να καλέσει τους αγωνιστές της ριζοσπαστικής και ανανεωτικής αριστεράς να ψηφίσουν το κόμμα της, ξέχασε να πει ότι όλο το προηγούμενο διάστημα, το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ βάδιζε τον μοναχικό αδιέξοδο δρόμο του χωριστά από κάθε κοινωνικό κίνημα που δεν ελέγχει και θεωρούσε οποιονδήποτε δεν είναι δικός του, ως πράκτορα της αντίδρασης και δούρειο ίππο του νεοφιλελευθερισμού. Όχι σύντροφοι του ΚΚΕ. Η ενότητα είναι εδώ και είναι εδώ, ίσως κάποτε με δυσκολίες, αλλά, προχωράει!».

    Είδηση: 27069

    [04] Πάνω από όλα η πατρίδα!

    Την Άρτα επισκέφθηκε και περιόδευσε ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθοδόξου Συναγερμού, Γιώργος Καρατζαφέρης, όπου παρέθεσε συνέντευξη Τύπου και εν συνεχεία, μίλησε σε συγκέντρωση οπαδών του κόμματος.

    Στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, προέβλεψε ότι "ο επόμενος Πρόεδρος Δημοκρατίας θα είναι δεξιός", αλλά, επανέλαβε ότι εξακολουθεί να υποστηρίζει την επανεκλογή του κ. Παπούλια.

    Στην ομιλία του ο κ. Καρατζαφέρης επιτέθηκε στα δύο μεγάλα κόμματα, σημειώνοντας ότι στο χθεσινό debate Καραμανλή-Παπανδρέου δεν ακούστηκε τίποτε για την υπόθεση της SIEMENS και το Βατοπέδιο, ούτε έγινε καμιά σε βάθος ανάλυση για τα εθνικά θέματα.

    "Στο χθεσινοβραδινό debate ο Κώστας Καραμανλής και ο Γιώργος Παπανδρέου απέφυγαν να συζητήσουν για τα σοβαρά θέματα που απασχολούν τη χώρα!", τόνισε από την Άρτα, όπου μίλησε στους ψηφοφόρους της περιοχής ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ..

    Ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε ότι τίποτα δεν ακούστηκε για την «SIEMENS» και το Βατοπέδιο και δεν έγινε καμιά σε βάθος ανάλυση για τα εθνικά θέματα, όπως ανέμενε και ο κόσμος.

    Κατηγόρησε τον κ. Καραμανλή για την οικονομική πολιτική, επισημαίνοντας ότι "οδηγεί στο στέγνωμα στης αγοράς και τον κ. Παπανδρέου ότι τάζει πολλά χωρίς να εξηγεί πώς θα τα υλοποιήσει!".

    Στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, προέβλεψε ότι "ο επόμενος Πρόεδρος Δημοκρατίας θα είναι δεξιός", όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και επανέλαβε για ακόμα μία φορά ότι το κόμμα του εξακολουθεί να υποστηρίζει την επανεκλογή του κ. Παπούλια.

    Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. στην ομιλία του κάλεσε τους φίλους του κόμματος "να μεταφέρουν στα χωριά το μήνυμα της αισιοδοξίας και της ελπίδας, καθώς και τις θέσεις της παράταξης «που πάνω από όλα βάζει την πατρίδα»", όπως υπογράμμισε.

    Η ομιλία του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., Γ. Καρατζαφέρη

    Την «τακτική» των δύο υποψήφιων πρωθυπουργών «να αποφύγουν συζήτηση σε σοβαρά θέματα, που απασχολούν τη χώρα», κατήγγειλε από την Άρτα, όπου μίλησε σε εκδήλωση του κόμματός του, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

    Ο κ. Καρατζαφέρης κατηγόρησε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία κυρίως για τις υποθέσεις Siemens και Βατοπαιδίου, καθώς και για εθνικά θέματα, υπογραμμίζοντας πως οι «δύο σιαμαίοι έχουν μεθοδεύσει να μην μπουν βαθιά σε αυτά τα θέματα!».

    Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της Siemens, ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις ανακριτικές Αρχές της Γερμανίας, οι οποίες -όπως είπε- «αποκαλύπτουν ότι εκατό εκατομμύρια β¬ δόθηκαν σε πολιτικούς στην Ελλάδα».

    Για τα εθνικά θέματα, ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι «το Κυπριακό αφέθηκε στην τύχη του και οδήγησε σε λύση χειρότερη από εκείνη του σχεδίου Ανάν», ενώ -όπως είπε- η Τουρκία αφέθηκε να «αλωνίζει» στο Αιγαίο, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «πολεμικό της πλοίο έφθασε μέχρι τη Ραφήνα!».

    Για την οικονομία, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κατηγόρησε τον κ. Καραμανλή για την πολιτική του, που «οδήγησε στο "στέγνωμα" της αγοράς» και τον κ. Παπανδρέου για «τις υποσχέσεις και τα πολλά "θα" την προεκλογική περίοδο», στα οποία «πέρασε και το ρέκορ του παππού του».

    Σε ό,τι αφορά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, επανέλαβε την πρόβλεψή του ότι «ο επόμενος Πρόεδρος θα είναι δεξιός», όσο κι αν ο ίδιος -όπως είπε- εύχεται να συνεχίσει ο κ. Παπούλιας.

    Για την εκκλησιαστική περιουσία, πρότεινε και πάλι οι εκτάσεις της να δοθούν σε άκληρους αγρότες.

    Σε πολλά σημεία της ομιλίας του, ο κ. Καρατζαφέρης κατηγόρησε τον κ. Καραμανλή για την πολιτική του σε όλους τους τομείς και του καταλόγισε ευθύνες για την «εκλογή Παπανδρέου, σύμφωνα με τα μέχρι ως στοιχεία».

    Είδηση: 27070

    [05] Γιάφκα τρομοκρατών στο Χαλάνδρι

    Ελλάδα -

    Κοινωνία

    Γιάφκα τρομοκρατικής οργάνωσης εντοπίστηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στο Χαλάνδρι, όπου έγινε έφοδος το απόγευμα της Τετάρτης. Έχουν προσαχθεί συνολικά τέσσερα άτομα. Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για μονοκατοικία -όπου συνεχίζεται η έρευνα- ενώ έως στιγμής έχουν βρεθεί εκρηκτικά, κατσαρόλες και έντυπο υλικό. Τα ευρήματα εκτιμάται ότι σχετίζονται με την οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς - Φράξια Μηδενιστών" και ενδεχομένως με μία ακόμη.

    Οι προσαχθέντες εξετάζονται στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Τα ευρήματα μεταφέρθηκαν στην Εγκληματολογική Υπηρεσία για εργαστηριακή έρευνα. Όπως ανέφεραν αξιωματικοί της Αστυνομίας, οι εξελίξεις σχετίζονται με την βομβιστική ενέργεια, που σημειώθηκε το πρωί στο σπίτι της Λούκας Κατσέλη και του Γεράσιμου Αρσένη, στο Κολωνάκι.

    ΠΗΓΕΣ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 27068

    [06] Άλλη μία ευρωπαϊκή πρωτιά απέσπασε ο ΔΑΑ

    Ειδήσεις

    Άλλο ένα βραβείο, που ταυτόχρονα του προσφέρει άλλη μία πρωτιά τόσο σε Ευρωπαϊκό όσο και σε Διεθνές επίπεδο, απέσπασε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος", κατά την διάρκεια του "Παγκοσμίου Συνεδρίου Ανάπτυξης Αερογραμμών - ROUTES 2009", που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο.

    Στο συνέδριο αυτό, που αποτελεί τη μεγαλύτερη Παγκόσμια συνάντηση αεροδρομίων και αεροπορικών εταιριών, το "Ελευθέριος Βενιζέλος ψηφίστηκε ξανά από τις αεροπορικές εταιρίες, από όλο τον κόσμο ως το καλύτερο αεροδρόμιο στην Ευρώπη στο αεροδρομικό marketing, για τη συνεχή και δυναμική υποστήριξη που προσφέρει στις αναπτυξιακές προσπάθειες και τα προγράμματα των εταιρειών, παρέχοντάς του έτσι άλλη μία Ευρωπαϊκή πρωτιά.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι στη δύσκολη διεθνή συγκυρία, σε ό,τι αφορά τις αερομεταφορές, το "Ελευθέριος Βενιζέλος" ήταν το 2009 το μοναδικό μεγάλο ευρωπαϊκό αεροδρόμιο που κατάφερε να έχει αύξηση των δρομολογίων του, αφού μέχρι τώρα μέσα στη χρονιά που διανύουμε, τα προγράμματα υποστήριξης του ΔΑΑ έφεραν 12 νέες αεροπορικές εταιρείες και 8 νέους διεθνείς προορισμούς.

    Μέσω του ολοκληρωμένου προγράμματος αναπτυξιακών κινήτρων & marketing, ο ΔΑΑ συμμετέχει στο αρχικό ρίσκο των εταιρειών για την ανάπτυξη νέων δρομολογίων, υποστηρίζοντας με συνέπεια τις αεροπορικές εταιρείες και ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητά του.

    Παράλληλα, με το γενναιόδωρο πρόγραμμα εκπτώσεων που προσφέρει, ο ΔΑΑ υλοποιεί ένα ευρύ φάσμα προωθητικών & διαφημιστικών υποστηρικτικών ενεργειών προς τις αεροπορικές εταιρείες, πρωτοπορώντας στην εφαρμογή σύγχρονων πρακτικών για την προσέλκυση νέων αεροπορικών συνδέσεων και συμβάλλοντας στην προώθηση των αεροπορικών εταιρειών στην Ελλάδα.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕΠαλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 27072


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 23 September 2009 - 20:51:55 UTC