Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-09-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Παπαρήγα: με τα μονοπώλια ή με το λαό
  • [02] Άρειος Πάγος, για επίδομα εργαζομένων Δημοσίου, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ
  • [03] Φιλανθρωπική κίνηση Ντύλαν σε ανθρώπους που πεινάνε
  • [04] Πάγο κοντά στον ισημερινό του πλανήτη Άρη εντόπισαν ερευνητές της ΝΑΣΑ

    [01] Α. Παπαρήγα: με τα μονοπώλια ή με το λαό

    Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 24 09 2009 21:31

    Πολιτική ομιλία στη Νίκαια πραγματοποίησε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ζητώντας από τους πολίτες να υπερψηφίσουν το Κομμουνιστικό Κόμμα. Η κ. Παπαρήγα επιτέθηκε στα δύο μεγαλύτερα κόμματα και τόνισε ότι για το ΚΚΕ το δίλημμα των επικείμενων εκλογών είναι επιλογή ανάμεσα στα μονοπώλια και το λαό, ανάμεσα στο κεφάλαιο και την εργατική τάξη.

    Σε άλλα σημεία της ομιλίας της η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι η κάλπη της 4ης Οκτώβρη θα πρέπει να ανοίξει το δρόμο της αλλαγής πολιτικής αντί για αλλαγή κυβέρνησης. Το ΠΑΣΟΚ θέλει την αυτοδυναμία για να μη νοιώθει τη λαϊκή πίεση. Αν δεν μπορούμε να έχουμε μια φιλολαϊκή κυβέρνηση, είναι προτιμότερο να έχουμε μια αδύναμη κυβέρνηση. Δεν είναι δυνατόν να ψηφίσετε μαζικά αυτά τα δύο κόμματα στις 4 Οκτώβρη και από Δευτέρα να ζητάτε από το ΚΚΕ να δραστηριοποιηθεί για να λύσετε τα προβλήματά σας. Το ΚΚΕ έχει συνεκτικό πρόγραμμα και δεν απαιτεί εφ΄ όλης της ύλης συμφωνία μαζί του για να το υπερψηφίσει κανείς.

    Είδηση: 27113

    [02] Άρειος Πάγος, για επίδομα εργαζομένων Δημοσίου, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ

    Απόφαση του Αρείου Πάγου έκρινε αντισυνταγματική υπουργική απόφαση του 1994 και αποφάνθηκε ότι το επίδομα των 74 ευρώ δικαιούνται να το παίρνουν χωρίς διάκριση μηνιαίως όλοι οι υπάλληλοι του Δημοσίου, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ που εργάζονται στα παραμεθόρια νησιά του Αιγαίου, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ως προβληματικές περιοχές. Το επίδομα χορηγείται ως κίνητρο για την προσέλευση και παραμονή των υπαλλήλων στα παραμεθόρια νησιά του Αιγαίου, αλλά με την υπουργική απόφαση περιοριζόταν μόνο στους υπαλλήλους που εργάζονται στην έδρα του άλλοτε Υπουργείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη. Με την απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου δικαιώνονται υπάλληλοι της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λέσβου

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 27114

    [03] Φιλανθρωπική κίνηση Ντύλαν σε ανθρώπους που πεινάνε

    Ειδήσεις

    O διάσημος τραγουδιστής και μουσικός Μπομπ Ντύλαν ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει όλα τα δικαιώματα από το μουσικό άλμπουμ του που θα κυκλοφορήσει τα Χριστούγεννα σε οργανώσεις παροχής τροφίμων που εργάζονται σε εμπόλεμες ζώνες και σε φτωχούς στον κόσμο, ανακοινώθηκε την Πέμπτη από τα Ηνωμένα Έθνη. Το άλμπουμ του διάσημου καλλιτέχνη με παραδοσιακά χριστουγεννιάτικά τραγούδια απ΄ολο τον κόσμο, είναι το 47ο της μεγάλης καριέρας του και θα κυκλοφορήσει στις 12 Οκτωβρίου.

    "Ο αριθμός των ανθρώπων που πεινάνε σε όλο τον κόσμο, πολλοί απ' αυτούς μάλιστα είναι παιδάκια, έχει αυξηθεί υπερβολικά, ενώ οι παροχές σε επισιτιστική βοήθεια έχουν μειωθεί υπερβολικά", αναφέρεται σε ανακοίνωση του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ που θα λάβει μέρος των κερδών από τις πωλήσεις του άλμπουμ ενώ το υπόλοιπο ποσό θα δοθεί στη αντίστοιχη βρετανική υπηρεσία παροχής βοήθειας σε φτωχούς, Crisis.

    Σε ανακοίνωσή του ο ίδιος ο Μπομπ Ντύλαν αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το πρόβλημα θα μπορούσε να λυθεί εάν ο καθένας μας προσέφερε ό,τι μπορούσε σε αυτούς που υποφέρουν αλλά και για να ευοδωθούν οι προσπάθειες εξεύρεσης μιας μακρόχρονης λύσης στο ζήτημα της πείνας.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Είδηση: 27116

    [04] Πάγο κοντά στον ισημερινό του πλανήτη Άρη εντόπισαν ερευνητές της ΝΑΣΑ

    Πάγο κάτω από την επιφάνεια του εδάφους του πλανήτη Άρη και σε απόσταση περίπου ίση ανάμεσα στον βόρειο πόλο και τον ισημερινό παρατήρησαν ερευνητές της ΝΑΣΑ για πρώτη φορά. "Γνωρίζαμε ότι υπάρχει πάγος κάτω από την επιφάνεια του Άρη στα υψηλά γεωγραφικά πλάτη αλλά ανακαλύψαμε ότι το ίδιο συμβαίνει και πιο κοντά από όσο νομίζαμε στον ισημερινό", δήλωσε ο Σέιν Μπιρν του Πανεπιστημίου της Αριζόνας και μέλος της ερευνητικής ομάδας.

    Αυτή η ανακάλυψη πραγματοποιήθηκε χάρη σε μία κάμερα υψηλής ανάλυσης η οποία είχε τοποθετηθεί στο MRO, τον Αναγνωριστικό Δορυφόρο του Άρη.

    "Μία άλλη ανακάλυψη είναι η μεγάλη καθαρότητα του πάγου στο κάτω μέρος των κρατήρων. Η αρχική σκέψη ήταν ότι ο πάγος βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του εδάφους οπότε θα ήταν ένα μείγμα 50-50 βρωμιάς και πάγου. Αλλά μετά από τον χρόνο που χρειάστηκε να λιώσει και να εξατμιστεί καταλάβαμε ότι το μείγμα περιείχε 1% βρωμιά και 99% πάγο", πρόσθεσε ο Σέιν Μπιρν.

    Η έρευνα της ΝΑΣΑ δημοσιεύεται στο αμερικανικό περιοδικό Science.

    ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Είδηση: 27117


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 24 September 2009 - 20:51:10 UTC