Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-09-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Και δεύτερο εργοστάσιο εμπλουτισμού ουρανίου στο Ιράν
  • [02] Η συνέντευξη του Γ. Παπανδρέου στην La Repubblica
  • [03] Στη ΦΑΓΕ η Α. Παπαρήγα
  • [04] Στα Ιωάννινα ο Αλέξης Τσίπρας
  • [05] Γ. Καρατζαφέρης: ομιλία στη Σύρο
  • [06] Oικολόγοι - Πράσινοι: περιοδεία στη ΔΕΗ
  • [07] Νέο σύστημα πληρωμής διοδίων
  • [08] Γερμανία: Προβληματική η κεντροδεξιά πλειοψηφία
  • [09] Ανακάμπτουν οι τιμές πετρελαίου
  • [10] Όχι στην προληπτική χρήση φαρμάκων για τη νέα γρίπη λέει ο ΠΟΥ
  • [11] Μέρα χορτοφαγίας στις δημόσιες υπηρεσίες ζητά η Μπαρντό
  • [12] ΗΑΕ: Νέο ηχογραφημένο μήνυμα του Οσάμα Μπιν Λάντεν

    [01] Και δεύτερο εργοστάσιο εμπλουτισμού ουρανίου στο Ιράν

    Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 25 09 2009 19:17

    Τη λειτουργία και δεύτερου εργοστασίου εμπλουτισμού ουρανίου αποκάλυψε η Τεχεράνη σε επιστολή της προς τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας, μία ημέρα μετά την υιοθέτηση ψηφίσματος από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗE κατά της διασποράς των πυρηνικών όπλων και υπέρ της προώθησης του αφοπλισμού και της αντιμετώπισης της απειλής της πυρηνικής τρομοκρατίας.

    Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, το Ιράν αποκάλυψε την ύπαρξη του εργοστασίου σε επιστολή του προς τον γενικό διευθυντή της ΙΑΕΑ Μοχαμέντ Ελ Μπαραντέι αυτή την εβδομάδα.

    Είναι ήδη γνωστό πως το Ιράν διαθέτει μια μονάδα εμπλουτισμού ουρανίου στην πόλη Νατάνζ.

    Θεωρητικά, η Τεχεράνη έχει σταματήσει τις ενέργειες εμπλουτισμού, μετά από την απειλή κυρώσεων από το ΣΑ των Ηνωμένων Εθνών.

    "Εντός του πλαισίου του σχετικού κανονισμού"

    Η δραστηριότητα της υπό κατασκευή εγκατάστασης εμπλουτισμού ουρανίου του Ιράν γίνεται εντός του πλαισίου των σχετικών κανονισμών της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), όπως μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Isna.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του επικεφαλής του ιρανικού Οργανισμού για την ατομική ενέργεια Αλι Ακμπάρ Σαλεχί, η πυρηνική εγκατάσταση του Ιράν λειτουργεί βάσει των κανονισμών της ΙΑΕΑ. Μάλιστα, ο Ιρανός αξιωματούχος δήλωσε ότι σκοπός της κατασκευής του πυρηνικού σταθμού είναι η διατήρηση του δικαιώματος της Ισλαμικής Δημοκρατίας για την ειρηνική χρήση της πυρηνικής ενέργειας.

    Την ίδια άποψη εξέφρασε και ένας άλλος Ιρανός αξιωματούχος, ο οποίος υποστήριξε ότι η κατασκευή και λειτουργία του δεύτερου πυρηνικού σταθμού γίνεται στα πλαίσια όσων ορίζει η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας.

    Ανησυχία από τους Αμερικανούς βουλευτές

    Αμερικανοί βουλευτές ζήτησαν σήμερα να επιβληθούν κυρώσεις σε βάρος του Ιράν αφότου η Τεχεράνη ενημέρωση τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) ότι κατασκευάζει μια δεύτερη εγκατάσταση εμπλουτισμού ουρανίου.

    "Η είδηση αυτή είναι ασφαλώς πολύ ανησυχητική", δήλωσε ο Δημοκρατικός Άικ Σκέλτον, πρόεδρος της επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι MSNBC.

    "Θα πρέπει να προχωρήσουμε με τις κυρώσεις", πρόσθεσε, αναφερόμενος σε ένα νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στο Κογκρέσο και αφορά τις κυρώσεις σε βάρος εταιρειών που εξάγουν καύσιμα στο Ιράν. "Η Γαλλία και η Βρετανία είναι μαζί μας στην προσπάθειά μας να κάνουμε κάτι", κατέληξε.

    Εξάλλου, ο επίσης Δημοκρατικός γερουσιαστής Τζον Κέρι, πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, εξήγησε σε ανακοίνωσή του ότι "συνεχίζει να στηρίζει τις συνομιλίες με το Ιράν", προσθέτοντας όμως ότι "ήρθε τώρα ο καιρός να συμπληρώσουμε τις συνομιλίες με πιο σοβαρές κυρώσεις".

    Ο Ρεπουμπλικάνος Μαρκ Κερκ, από την πλευρά του, ζήτησε να προωθηθεί για ψήφιση την ερχόμενη εβδομάδα το νομοσχέδιο για την απαγόρευση εξαγωγής καυσίμων στο Ιράν.

    Αχμαντινετζάντ: Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώνουμε τις ΗΠΑ

    Την άποψη του ότι το Ιράν δεν είναι υποχρεωμένο να ενημερώνει την διοίκηση Ομπάμα για κάθε πυρηνική εγκατάσταση που διαθέτει εξέφρασε ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ σε συνέντευξη του στο περιοδικό Time.

    "Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ενημερώνουμε την διοίκηση του κ. Ομπάμα για κάθε εγκατάσταση που έχουμε", δήλωσε ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ στο περιοδικό Time.

    "Δεν έχουμε μυστικά, εργαζόμαστε εντός του πλαισίου της ΙΑΕΑ, της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας", πρόσθεσε ο πρόεδρος του Ιράν, σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξης του.

    Ένας εκπρόσωπος της ΙΑΕΑ ανακοίνωσε σήμερα στην Βιέννη ότι το Ιράν είχε ενημερώσει την Υπηρεσία στις 21 Σεπτεμβρίου ότι κατασκευάζει ένα δεύτερο σταθμό εμπλουτισμού ουρανίου, εκτός από εκείνο της Νατάνζ.

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ Σχετικά άρθρα: ΟΗΕ: Ιστορική απόφαση για έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά BBC: Iran 'has second enrichment site'

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 27131

    [02] Η συνέντευξη του Γ. Παπανδρέου στην La Repubblica

    "Ο Καραμανλής είχε υποσχεθεί την αλλαγή, αλλά, είδαμε μόνον κρίση, διαφθορά και πελατειακές σχέσεις", τονίζει -μεταξύ άλλων- στην συνέντευξη που παρεχώρησε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ στην εφημερίδα "La Repubblica", η οποία δημοσιεύεται στο "Il Venerdi", το ένθετο περιοδικό της εφημερίδας.

    Στην ερώτηση του ιταλού δημοσιογράφου "ποια είναι η συνταγή σας για την οικονομική ανάκαμψη;" ο Γιώργος Παπανδρέου απάντησε: "Πιο δίκαιη φορολόγηση, υψηλότεροι μισθοί και συντάξεις, καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Θα δημοσιοποιήσουμε όλες τις δαπάνες και θα ποντάρουμε στην πράσινη, οικολογική οικονομία, για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας!".

    Σε ό,τι αφορά την σχέση με την οικογένειά του και με τον πατέρα του, ο υποψήφιος πρωθυπουργός του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι "Τα όσα έμαθα από την οικογένειά μου, ήταν βασικής σημασίας και όχι μόνο από πολιτικής άποψης. Ο πατέρας μου, μου μετέδωσε την ικανότητα κριτικής ανάλυσης στα κοινωνικά θέματα, αλλά και το αίσθημα δικαιοσύνης και αφοσίωσης προς τους φτωχότερους".

    Όσο για το ζήτημα των "μεγάλων πολιτικών δυναστειών της Ελλάδας", το οποίο τίθεται από τον δημοσιογράφο του " Il ", ο Γιώργος Παπανδρέου εξηγεί ότι "δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα. Οι πολίτες -σε φάσεις μεγάλης αβεβαιότητας- εντοπίζουν στις πολιτικές δυναστείες, ένα στοιχείο σταθερότητας!" και προσέθεσε ότι "Το 2004, με επέλεξαν -με την ανοικτή διαδικασία εκλογής προέδρου του κόμματος- 900.00 ψηφοφόροι, δηλαδή, το 9% των πολιτών. Αν πίστευα πως βρίσκομαι εκεί που είμαι μόνο χάριν του επωνύμου μου, θα εγκατέλειπα την πολιτική!".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε ό,τι αφορά τις ημέρες αυτές λίγο πριν τις εκλογές, αποκαλύπτει ότι "Προσπαθεί και να ξεδίνει. Κολυμπάει, τρέχει.

    Επίσης, ακούει μουσική: τον ολλανδό Armin van Buuren, τους Killers, και τον Zucchero, με το τραγούδι I tempi cambieranno "Οι καιροί θα αλλάξουν".

    Στην τελευταία -δε, ερώτηση- του ιταλού απεσταλμένου "Τι σημαίνει για εσάς η λέξη σοσιαλισμός;", ο Γιώργος Παπανδρέου απαντά: "Να δώσουμε περισσότερη δύναμη στους πολίτες και να τους πληροφορούμε, για να τους βοηθάμε να λαμβάνουν αποφάσεις. Επίσης, σημαίνει κοινωνική δικαιοσύνη και νέα σχέση με το περιβάλλον. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα από τα λίγα σοσιαλιστικά κόμματα, που κέρδισαν στις τελευταίες ευρωεκλογές. Είμαστε ένα υπόδειγμα διαφάνειας και δημοκρατικής ευρύτητας. Οι προοδευτικές δυνάμεις χάνουν όταν αποδέχονται μία -με κάθε κόστος- ιδέα ανάπτυξης. Κερδίζουν όταν ξέρουν να εκδημοκρατικοποιούν και να κάνουν πιο δίκαιη την παγκοσμιοποίηση".

    Είδηση: 27143

    [03] Στη ΦΑΓΕ η Α. Παπαρήγα

    Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 25 09 2009 17:10

    Περιοδεία στο εργοστάσιο της γαλακτοβιομηχανίας ΦΑΓΕ και ομιλία στους εργαζόμενους, πραγματοποίησε η Αλέκα Παπαρήγα. Στην ομιλία της κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα ότι προσβάλουν τους πολίτες, όταν ο ένας, παγώνει τους μισθούς και ο άλλος τους ξεπαγώνει. Ζήτησε την ενίσχυση του ΚΚΕ για να τρομοκρατηθούν, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ.

    Όπως τόνισε μεταξύ άλλων η γενική γραμματέας του ΚΚΕ: "Το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση θα ακολουθήσει κοινωνική και οικονομική πολιτική Γιαννίτση-Σπράου. Τα άλλα κόμματα της Αντιπολίτευσης, δεν έχουν βαθιά και συγκεκριμένη αντιπαράθεση με τα δύο μεγάλα κόμματα και αφήνουν ανοιχτή τη δυνατότητα συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ. Υπάρχουν κυβερνήσεις συνεργασίας που προσφέρουν, αλλά τα σενάρια για συνεργασία Νέας Δημοκρατίας-ΛΑΟΣ ή ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ θα αποπροσανατολίσουν το λαό και θα δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα. Στις 4 του Οκτώβρη δεν κρίνεται ο σοσιαλισμός αλλά θα πρέπει να φανεί στην κάλπη ότι τα λαϊκά στρώματα έχουν πάρει χαμπάρι τα δύο μεγάλα κόμματα, που δεν μπορούν πια να τους κοροϊδεύουν και να χρησιμοποιούν τη ψήφο τους. Για τα εθνικά θέματα το ΚΚΕ δεν κάνει καμία παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων και δεν παραιτείται από τις έρευνες για πετρέλαιο στο Αιγαίο".

    Επίσης η κ. Παπαρήγα συναντήθηκε με την Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδας και το Σύλλογο Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Εταιριών. Αμέσως μετά δήλωσε: "Δεν είμαστε μόνο γενικά στο πλευρό των εργαζομένων στις 5 ασφαλιστικές εταιρίες που έκλεισαν. Εκείνο που εμάς μας ενδιαφέρει είναι να συμβάλουμε να υπάρχουν και άμεσα μέτρα ενίσχυσής τους και κυρίως να λυθεί το πρόβλημα της δουλειάς. Και το λέμε αυτό, γιατί προβλέπουμε ότι θα οξυνθεί το πρόβλημα και σε αυτό τον κλάδο στο μέλλον και επομένως πρέπει να γίνει μια καλή αρχή να αποσπάσουν όσο γίνεται περισσότερες κατακτήσεις οι εργαζόμενοι, έστω σε αυτή την αρνητική εξέλιξη που είχε για τα δικαιώματά τους η υπόθεση των ασφαλιστικών εταιριών. Και ένα δεύτερο που ήθελα να πω είναι: Το θέμα αυτό αφορά όλους τους εργαζόμενους και πρέπει να έχουν συμπαράσταση οι διοικητικοί υπάλληλοι και οι ασφαλιστές στον κλάδο των ασφαλιστικών εταιριών, διότι καθώς ωθούν όλο και περισσότερους ασφαλισμένους να εναποθέτουν τις ελπίδες τους στις ιδιωτικές εταιρίες, καταλαβαίνετε ότι υπάρχει ανάγκη ενός ενιαίου αγώνα, ο οποίος εκφράζει τα πραγματικά, κοινά, ταξικά συμφέροντα".

    Το απόγευμα η κ. Παπαρήγα θα επισκεφθεί την Πάτρα, όπου στις 18:00, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου και στις 20:30 θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση, στην πλατεία Γεωργίου.

    Περιοδείες και ομιλίες της Α. Παπαρήγα το Σάββατο 26/9

    Στις 11:30 π.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση σε καφενείο στην Καλλιθέα (Φιλαρέτου & Αριστείδου).

    Στις 19:00 στο Ηράκλειο Κρήτης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ στο ξενοδοχείο «Λατώ».

    Στις 20:00 θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση στην Κρήτη, στο Ηράκλειο στην πλατεία Λιονταριών.

    Κυριακή 27/9

    Στις 18:30 στο Βόλο θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ στο ξενοδοχείο «Park».

    Είδηση: 27135

    [04] Στα Ιωάννινα ο Αλέξης Τσίπρας

    Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 25 09 2009 17:11

    Στα Γιάννενα, όπου θα μιλήσει σε ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση στις 20:30 το βράδυ βρίσκεται ο πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ. Πριν την ομιλία του στην πλατεία Ταχυδρομείου ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Τσίπρας θα δώσει συνέντευξη τύπου θέμα ολοκληρωμένη πολιτική για τις μικρές επιχειρήσεις". Επίσης, ο κ. Αλέξης Τσίπρας, εκπροσωπώντας τον ΣΥΡΙΖΑ, θα δώσει, την προβλεπόμενη από την απόφαση της διακομματικής επιτροπής, συνέντευξη Τύπου την Κυριακή στις 13.00 το μεσημέρι στο Ζάππειο Μέγαρο.

    Αλ. Τσίπρας για τις επιχειρήσεις

    Τις προτάσεις του κόμματός του πάνω στους άξονες πολιτικής για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, παρουσίασε στα Γιάννενα ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, αναφέροντας πως «η μαύρη λίστα του Τειρεσία μόλις πρόσφατα, έγινε μεγαλύτερη κατά 315.000 επιχειρήσεις».

    «Στον Πειραιά, κάθε μέρα, 13 επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο και σε αυτό το εξάμηνο έκλεισαν 2.400 επιχειρήσεις. Στη Θεσσαλονίκη, η έλλειψη της ρευστότητας και οι ακάλυπτες επιταγές έχουν φέρει ασφυξία στους μικρομεσαίους, ενώ οι ακάλυπτες επιταγές, που πλημμύρισαν την αγορά, έχουν φτάσει στα 2 δισ ευρώ», τόνισε ο κ. Τσίπρας και ακολούθως, εστίασε στις προτάσεις του κόμματός του για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες -όπως τόνισε- στηρίζουν την απασχόληση με 2.340.0000 θέσεις εργασίας.

    Μεταξύ των προτάσεων του ΣΥΝ για την ενίσχυση των επιχειρήσεων είναι η ουσιαστική και γενναία χρηματοδότηση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων με κρατική εγγύηση και χωρίς τεχνητές καθυστερήσεις, δημόσιος έλεγχος του χρηματοπιστωτικού συστήματος, μέσω της εθνικοποίησης της Εθνικής Τράπεζας, αλλά και με την ίδρυση μίας τράπεζας Ειδικού Σκοπού για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προκειμένου να στηριχθεί η πραγματική οικονομία.

    Επίσης η αλλαγή της νομοθεσίας για την εμπορική χωροταξία, ώστε να σταματήσει το φαινόμενο να «ξεφυτρώνουν» παντού πολυκαταστήματα, να αντικατασταθεί η ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ Α.Ε από μία δημόσια υπηρεσία, που θα λειτουργεί με αποκλειστικά κοινωνικά και αναπτυξιακά κριτήρια και να κλείσουν άμεσα οι εισπρακτικές εταιρείες, που τρομοκρατούν τους πολίτες.

    Παράλληλα, και όσον αφορά στην προεκλογική κίνηση των στελεχών του κόμματος, απόψε στις 19:30 στην Πλατεία Ελευθερίας στον Κορυδαλλό θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ Β' ΠΕΙΡΑΙΑ με ομιλητή τον υποψήφιο Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παν. Λαφαζάνη.

    Ακόμη, στο πλαίσιο των προεκλογικών δραστηριοτήτων, το Σάββατο το πρωί, στο εκλογικό κέντρο του κόμματος στην Πάτρα θα δοθεί συνέντευξη τύπου με θέμα «Μετανάστες - Πρόσφυγες και Οικονομία».

    Το θέμα θα παρουσιάσουν οι: Κουλουμπή Κωνσταντίνα, Κούρκουλας Θανάσης και Φράγκου Λία.Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 27136

    [05] Γ. Καρατζαφέρης: ομιλία στη Σύρο

    Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 25 09 2009 17:56

    Στο Καστελόριζο, την Ρω, όπου κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της "Κυράς της Ρω" περιόδευσε σήμερα Παρασκευή ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, Γιώργος Καρατζαφέρης. Στο Καστελόριζο είχε συνομιλίες με κατοίκους σχετικά τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν κυρίως για θέματα υγείας.Το απόγευμα ο κ. Καρατζαφέρης έδωσε συνέντευξη τύπου στη Σύρο στις 5μμ και στις 6μμ μίλησε σε προεκλογική συγκέντρωση.

    Στη Ρω ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε: "Ήρθαμε να καταθέσουμε στεφάνι στο ιερό Μνημείο της κυράς της Ρω, Δέσποινας Αχλαδιώτη. Η Ρω, όπως και το Καστελόριζο, είναι νησιά ιδιαίτερης σημασίας, καθώς αποτελούν τα τελευταία φυλάκια της Ελλάδας και της Ευρώπης. Η σπουδαιότητα τους φαίνεται και από το πόσο οι Τούρκοι ενδιαφέρονται γι' αυτά.Ένα τουρκικό «ψαράδικο» ήρθε εδώ φέτος το καλοκαίρι, πράγμα που σημαίνει ότι η προσοχή της Ελλάδος πρέπει να είναι τεταμένη. Εμπιστευόμαστε τους Έλληνες ακρίτες, τα παιδιά της Ελλάδος και τους στρατιώτες οι οποίοι φυλάσσουν τόσο το Καστελόριζο, όσο και τον ιερό τούτο τόπο. Αισιοδοξούμε ότι δεν θα βρεθούμε στην ανάγκη ενός θερμού επεισοδίου. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν πρέπει να έχουμε τα μάτια μας δεκατέσσερα".

    Χθες σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ΝΕΤ και τον Μανώλη Κοττάκη, εκτόξευσε πυρά κατά της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας τα δύο μεγαλύτερα κόμματα για συγκάλυψη σκανδάλων και αδράνεια στην προώθηση των εθνικών θεμάτων. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εκτίμησε ότι από τις εκλογές δεν θα προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση και το πρώτο κόμμα θα υποχρεωθεί να αναζητήσει συνεργασίες.

    Είδηση: 27140

    [06] Oικολόγοι - Πράσινοι: περιοδεία στη ΔΕΗ

    Tη ΔΕΗ επισκέφτηκε κλιμάκιο των Οικολόγων -Πράσινων με τον επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας, Νίκο Χρυσόγελο και παρουσίασε το πρόγραμμα του συνδυασμού για την πράσινη ανάπτυξη, καθώς και τις προτάσεις τους για περιορισμό της χρήσης του λιγνίτη και προώθηση των εναλλακτικών πηγών ενέργειας.

    Ακολούθησε συνάντηση και ανταλλαγή απόψεων με τον πρόεδρο της ΔΕΗ Τάκη Αθανασόπουλο, ο οποίος δήλωσε ότι τον χαροποίησε η συνάντηση με τον κ. Χρυσόγελο και η αλληλοενημέρωση που είχαν ώστε "να χαραχθεί μια πολιτική που να προστατεύει το περιβάλλον και η οποία να συνδέει το παρόν με το μέλλον της χώρας και τις σύγχρονες ανάγκες". Όπως δήλωσε ο κ. Χρυσόγελος: "χρειάζεται μια στρατηγική ώστε η ΔΕΗ να παίξει το δικό της ρόλο ώστε να υπάρξει απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, το πετρελαίο και το λιγνίτη και την πυρηνική ενέργεια μέχρι το 2030".

    Είδηση: 27137

    [07] Νέο σύστημα πληρωμής διοδίων

    Κοινωνία

    Από την προσεχή Τρίτη 29 του μηνός εφαρμόζεται το νέο σύστημα πληρωμής διοδίων ανάλογα με τη χιλιομετρική απόσταση για όσους διανύουν το τμήμα από Αθήνα μέχρι Λαμία, όπως αποφάσισε η εταιρεία εκμετάλλευσης που κατασκευάζει την Ιόνια Οδό με σύμβαση παραχώρησης. Με βάση το νέο σύστημα, τα διόδια αυξάνονται ακόμα και μέχρι 50% για όσους διανύουν μεγάλες αποστάσεις όπως Λαμία-Αθήνα, ενώ μειώνονται σημαντικά για όσους διανύουν μικρές όπως Αθήνα -Χαλκίδα, οι οποίοι είναι κερδισμένοι και από την κατάργηση των διοδίων Σχηματαρίου.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ 105,8

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 27146

    [08] Γερμανία: Προβληματική η κεντροδεξιά πλειοψηφία

    Ειδήσεις

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ δεν συγκεντρώνει την απαιτούμενη πλειοψηφία στο νέο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο, συνυπολογιζομένων των προσδοκώμενων εκλογικών ποσοστών των "Ελεύθερων Δημοκρατών", προκύπτει από μία από τις τελικές προεκλογικές δημοσκοπήσεις. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Forsa, το κόμμα της καγκελαρίου θα συγκεντρώσει την Κυριακή ποσοστό ψήφων 33% -δύο εκατοστιαίες μονάδες λιγότερες της ακριβώς προηγούμενης δημοσκόπησής του -την ώρα που οι "Ελεύθεροι Δημοκράτες" αυξάνοντας το ποσοστό τους φθάνουν στο 14% .

    Αλλά αυτό το ποσοστό 47% θα συγκεντρωθεί από κοινού--σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση--και από τα εξής τρία (πολιτικά αντιτιθέμενα με τους Χριστιανοδημοκράτες ) κόμματα, δηλαδή τους Πράσινους, το Αριστερό Κόμμα και τους Σοσιαλδημοκράτες. Αναλυτικότερα, οι Σοσιαλδημοκράτες σύμφωνα πάντοτε με τις προβλέψεις του Forsa, δεν θα υπερβούν την Κυριακή το ποσοστό 25%, οι Πράσινοι θα λάβουν ένα 10% των ψήφων και το Αριστερό Κόμμα θα συγκεντρώσει ποσοστό 12% (αύξησε σ 'αυτήν τη δημοσκόπηση κατά δύο εκατοστιαίες μονάδες το ποσοστό του).

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-REUTERS

    Είδηση: 27150

    [09] Ανακάμπτουν οι τιμές πετρελαίου

    Ειδήσεις

    Ανέκαμψαν οι τιμές στις διεθνείς αγορές πετρελαίου καθώς η Goldman Sachs αναθεώρησε προς τα άνω κατά 1,9% την εκτίμηση της για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου το 2010, θεωρώντας ότι έχει αρχίσει η οικονομική επέκταση, δίνοντας ώθηση στη ζήτηση για καύσιμα.

    Αναλυτές της Goldman με επικεφαλής τον Τζέφρι Κάρι προέβησαν στην εκτίμηση ότι η παγκόσμια ζήτηση για πετρέλαιο θα κυμανθεί του χρόνου στα 86,405 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα κατά μέσον όρο, 1,6 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως περισσότερα από ό,τι εκτιμούσαν προηγουμένως.

    Παράλληλα, η τράπεζα αναθεώρησε προς τα άνω κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα την παγκόσμια ζήτηση για πετρέλαιο στο τέταρτο τρίμηνο του 2009, εκτιμώντας ότι θα ανέλθει στα 85,106 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα κατά μέσον όρο.

    Το προθεσμιακό συμβόλαιο παράδοσης Νοεμβρίου του αμερικανικού ελαφρού αργού κέρδιζε το απόγευμα 69 σεντς στο βαρέλι σε σχέση με το χθεσινό "κλείσιμο", με την τιμή του να ανέρχεται στα 66,58 δολάρια ενώ, νωρίτερα, είχε αγγίξει τα 67,09 $.

    Η τιμή του αντίστοιχου προθεσμιακού συμβολαίου του αργού τύπου μπρεντ ανερχόταν στα 65,09 $, κερδίζοντας 27 λεπτά στο βαρέλι σε σχέση με τη χθεσινή τιμή "κλεισίματος". Νωρίτερα, είχε αγγίξει τα 65,85 $.

    Είδηση: 27148

    [10] Όχι στην προληπτική χρήση φαρμάκων για τη νέα γρίπη λέει ο ΠΟΥ

    Τα φάρμακα για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης δεν πρέπει να χορηγούνται προληπτικά, προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, προκειμένου ο ιός να μην αναπτύξει ανθεκτικότητα στα αντιιικά, ενώ όπως τονίζεται η χρήση των φαρμάκων είναι αποτελεσματική αν γίνει άμεσα, μόλις εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα. Όπως ανακοινώθηκε από τον ΠΟΥ, μέχρι στιγμής δεν είναι συχνή η εμφάνιση ιών της νέας γρίπης που να είναι ανθεκτικοί στο αντιιικά φάρμακα και δεν υπάρχουν στοιχεία ότι αυτοί εξαπλώνονται, αλλά υπάρχει ωστόσο η πιθανότητα για τον εντοπισμό κι άλλων κρουσμάτων τέτοιων ιών, σημειώνει ο ΠΟΥ στην ιστοσελίδα του.

    Είδηση: 27142

    [11] Μέρα χορτοφαγίας στις δημόσιες υπηρεσίες ζητά η Μπαρντό

    Η ηθοποιός Μπριζίτ Μπαρντό ζήτησε από τον Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί, να θεσπίσει μια ημέρα χορτοφαγίας στις δημόσιες υπηρεσίες για να καταπολεμήσει την κλιματική αλλαγή, ανακοίνωσε την Παρασκευή το ίδρυμά της για την προστασία των ζώων. "Υπάρχει ήδη ημέρα χωρίς αυτοκίνητο, ημέρα χωρίς τσιγάρο, αλλά η θέσπιση μιας ημέρας χορτοφαγίας θα έχει πολύ πιο σοβαρό αντίκτυπο από όλους τους φόρους για το διοξείδιο του άνθρακα μαζεμένους και ο πλανήτης θα επωφεληθεί απείρως περισσότερο", γράφει η Μπαρντό, γνωστή για τις μάχες της υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων, στον Σαρκοζί. Του προτείνει λοιπόν τη θέσπιση μίας ημέρας χορτοφαγίας στις δημόσιες υπηρεσίες και τον προτρέπει να ζητήσει και από τις ιδιωτικές υπηρεσίες να κάνουν το ίδιο.

    Ο τομέας της εκτροφής ζώων εκλύει αέρια "που ευθύνονται άμεσα για την υπερθέρμανση του πλανήτη, την μόλυνση του εδάφους και των υπόγειων υδάτων και αποτελεί τεράστια σπατάλη, καθώς περίπου το ένα τρίτο των σιτηρών που παράγονται παγκοσμίως χρησιμοποιείται για την εκτροφή ζώων", υπογραμμίζει.

    Επιπλέον "η απαγόρευση της κατανάλωσης κρέατος είναι ο καλύτερος τρόπος διαμαρτυρίας εναντίον της βαρβαρότητας και της απανθρωπιάς που χαρακτηρίζουν την εκτροφή και τον τρόπο μεταφοράς στο σφαγείο δισεκατομμυρίων ζώων που θυσιάζονται και καταναλώνονται κάθε χρόνο", εκτιμά στο γράμμα της η Μπαρντό.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Είδηση: 27149

    [12] ΗΑΕ: Νέο ηχογραφημένο μήνυμα του Οσάμα Μπιν Λάντεν

    Ειδήσεις

    Ένα νέο ηχογραφημένο μήνυμα δημοσιοποίησε ο αρχηγός της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν, μέσω του οποίου απευθύνεται στους Ευρωπαίους και τους ζητά να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από το Αφγανιστάν, ανακοίνωσε σήμερα η SITE, μια υπηρεσία παρακολούθησης ισλαμικών ιστοσελίδων με έδρα τις ΗΠΑ.

    "Δεν ζητάμε κάτι άδικο. Είναι δίκαιο για εσάς να βάλετε τέλος στην αδικία και να αποσύρετε τους στρατιώτες σας από (το Αφγανιστάν)", λέει στο μήνυμά διάρκειας περίπου 5 λεπτών ο Μπιν Λάντεν. Η SITE είπε το μήνυμα έχει αγγλικούς και γερμανικούς υπότιτλους, ενώ συνοδεύεται από μία σταθερή εικόνα του Μπιν Λάντεν και "ανέβηκε" στο διαδίκτυο σε forums για την τζιχάντ (ιερό πόλεμο). Το πλήρες περιεχόμενο του ηχογραφημένου μηνύματος θα δοθεί αργότερα στη δημοσιότητα, δήλωσε η SITE.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ-REUTERS

    Είδηση: 27151


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 25 September 2009 - 16:52:07 UTC