Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-11-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνελήφθη ο Αλκέτ Ριζάι
  • [02] Αρχίζει ο εμβολιασμός
  • [03] ΝΔ: Συνεχίζεται η μάχη της διαδοχής
  • [04] Στην Κίνα ο Ομπάμα
  • [05] Στο Πολυτεχνείο ο Πρωθυπουργός
  • [06] Αιματηρή έκρηξη στο Πακιστάν
  • [07] Εμπρησμοί αυτοκινήτων στη Νίκαια
  • [08] Αιματηρή ληστεία σε περίπτερο
  • [09] Περίεργη προκήρυξη για την επίθεση στο Α.Τ
  • [10] Συνελήφθη ο βιαστής της νύχτας

    [01] Συνελήφθη ο Αλκέτ Ριζάι

    Δευτερα, 16 11 2009 08:17

    Συνελήφθη στις 7.10 το πρωί ο Αλβανός καταζητούμενος Αλκέτ Ριζάι, ο οποίος είχε αποδράσει δυο φορές με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού μαζί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα. Το κρησφύγετο του διαβόητου κακοποιού ήταν στο Άνω Σούλι Μαραθώνα, όπου και είχε εντοπιστεί από αστυνομικούς της Ασφαλείας. Νωρίς το πρωί έγινε επιχείρηση από Aσφάλεια και ΕΚΑΜ, κατά την οποία συνελήφθη ο δραπέτης μαζί με την σύντροφό του, Σούλα, τη γυναίκα από το Περιστέρι που φέρεται να τον είχε βοηθήσει στην απόδραση και ένα ακόμα ζευγάρι με τους οποίους έμεναν μαζί. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται εξερεύνηση του κρησφύγετου για τη συλλογή στοιχείων. O Ριζάι εκτελούσε συμβόλαια θανάτου για ανθρώπους του υποκόσμου και βαρύνεται με σωρεία κατηγοριών. Αργότερα θα γίνουν επίσημες ανακοινώσεις από την Ασφάλεια.

    Είδηση: 29650

    [02] Αρχίζει ο εμβολιασμός

    Δευτερα, 16 11 2009 09:40

    Με τον εμβολιασμό, από σήμερα, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των νοσοκομείων αρχίζει η θωράκιση του πληθυσμού έναντι της νέας γρίπης. Ελεύθερη θα είναι η πρόσβαση για εμβολιασμό και όσων ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ύστερα από ιατρική γνωμάτευση. Την παραίτησή του προανήγγειλε ο πρόεδρος της Επιτροπής Πανδημίας του Νοσοκομείου "Άγιος Παύλος" της Θεσσαλονίκης, Στρατής Πλωμαρίτης, καθώς δεν έχει πεισθεί για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου. Μιλώντας το πρωί στη ΝΕΤ, εξέφρασε τον προβληματισμό του για την αναγκαιότητα και την ασφάλεια του μαζικού εμβολιασμού. Στο μεταξύ, μια 19χρονη, η οποία είχε βρεθεί θετική στον ιό Η1Ν1, άφησε την τελευταία της πνοή, το πρωί, στο νοσοκομείο "Ιπποκράτειο" της Θεσσαλονίκης.

    Κατέληξε δεκαεννιάχρονη

    Η νεαρή κοπέλα μεταφέρθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου στο νοσοκομείο, με συμπτώματα πνευμονίας.

    Διασωληνώθηκε αμέσως, αλλά παρά τις προσπάθειες των γιατρών να την κρατήσουν στη ζωή, κατέληξε το πρωί της Δευτέρας.

    Σύμφωνα με τον διοικητή του "Ιπποκρατείου", Παναγιώτη Παντελιάδη, ο θάνατος της 19χρονης οφείλεται σε βαριά πνευμονία και μυοκαρδίτιδα.

    Ωστόσο, τα οριστικά αίτια θανάτου θα διακριβωθούν μετά τη νεκροψία που θα γίνει στη σορό της κοπέλας, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται τα απόγευμα.

    Δηλώσεις Στρατή Πλωμαρίτη στη ΝΕΤ

    "Η ασφάλεια του εμβολίου είναι υπό συζήτηση, δεν έχει επαρκώς μελετηθεί" ανέφερε ο κ. Πλωμαρίτης και πρόσθεσε ότι δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό ανθρώπων που έχουν νοσήσει από τη νέα γρίπη και επομένως τον αριθμό των ατόμων που έχουν αποκτήσει αντισώματα με φυσικό τρόπο.

    Επιπλέον, συμπλήρωσε ότι οι χώρες του νότιου ημισφαιρίου, πέρασαν ένα χειμώνα χωρίς κανένα από τα τρομολάγνα σενάρια να πραγματοποιούνται.

    "Το νέο εμβόλιο είναι στοχευμένο στη νέα γρίπη και πρέπει να εμβολιαστούμε. Η πιθανότητα επιπλοκών από το νέο εμβόλιο είναι μια στο εκατομμύριο" τόνισε μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 ο καθηγητής επιδημιολογίας Δημήτρης Τριχόπουλος.

    Πληροφορίες στην τηλεφωνική γραμμή 1135

    Οι υγειονομικές αρχές πάντως, επισημαίνουν ότι το πανδημικό κύμα μπορεί να ανακοπεί μόνο μέσα από τον εμβολιασμό και διαβεβαιώνουν για την ασφάλεια του νέου εμβολίου.

    Στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" αναμένεται να εμβολιαστεί σήμερα και η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

    Πληροφορίες για τον εμβολιασμό μπορούν να λαμβάνουν οι πολίτες στην τηλεφωνική γραμμή 1135.

    Τρία νέα κρούσματα στην Εντατική

    Στο μεταξύ, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του ΕΚΕΠΥ, τρία νέα επιβεβαιωμένα κρούσμα του ιού Η1Ν1, παρουσίασαν οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια, διασωληνώθηκαν και νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

    Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μία γυναίκα 37 ετών, με ιστορικό υποκείμενης νόσου (παχυσαρκία), μία γυναίκα 42 ετών, χωρίς ιστορικό υποκείμενης νόσου και έναν άνδρα 42 ετών με ιστορικό υποκείμενης νόσου (ανοσοκατασταστολή).

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΝΕΤ Σχετικά άρθρα: Αρχίζει ο εμβολιασμός - Τέσσερα νέα σοβαρά κρούσματα

    Είδηση: 29654

    [03] ΝΔ: Συνεχίζεται η μάχη της διαδοχής

    Δευτερα, 16 11 2009 09:38

    Με εκατέρωθεν βολές, από τα στρατόπεδα των υποψηφίων για την αρχηγία του κόμματος, συνεχίζεται η κούρσα διαδοχής στη Νέα Δημοκρατία. Προβάδισμα 3,5 έως 8 μονάδων του Αντώνη Σαμαρά έναντι της Ντόρας Μπακογιάννη καταγράφουν 5 δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν στον κυριακάτικο Τύπο, ενώ οι τρεις διεκδικητές της προεδρίας συνεχίζουν τις περιοδείες τους. Κοινή συνέντευξη παραχωρούν στις 13:00 η υποψήφια πρόεδρος της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη και ο πρώην υπουργός Άρης Σπηλιωτόπουλος.

    Κοινή συνέντευξη Τύπου

    Ο κ. Σπηλιωτόπουλος αναμένεται να ανακοινώσει την υποστήριξή του στην κ. Μπακογιάννη στην κούρσα για την εκλογή προέδρου της ΝΔ. Η συνέντευξη θα δοθεί σε αίθουσα του Ιδρύματος Θεοχαράκη στο κέντρο της Αθήνας.

    Περιοδείες

    Η Ντόρα Μπακογιάννη, που περιοδεύει σήμερα σε Αλμυρό, Βελεστίνο και Βόλο, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», καταλογίζει στον Αντώνη Σαμαρά ασάφεια στα εθνικά θέματα, επισημαίνει πως η ενότητα της ΝΔ δεν περνά μέσα από το μοίρασμα «οφιτσίων» ή θέσεων και καλεί στους συνυποψηφίους της να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την εμπέδωση της εσωκομματικής δημοκρατίας.

    Ο Αντώνης Σαμαράς, που επισκέπτεται σήμερα, Δευτέρα τη Θήβα, τη Λειβαδιά και τη Λαμία, μιλώντας στο Πολύγυρο Χαλκιδικής αναφέρθηκε στην ανάγκη μεγάλης προσέλευσης κατά την εσωκομματική εκλογή, ενώ επεσήμανε ότι «οι μηχανισμοί πέθαναν».

    Την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα, την Ελασσόνα, τον Τύρναβο και τη Λάρισα επισκέπτεται σήμερα ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Μιλώντας νωρίτερα στην τηλεόραση της ΝΕΤ, επεσήμανε πως «με όρους του χτες δεν μπορεί το κόμμα να πάει μπροστά», ενώ παρότρυνε στελέχη και φίλους του κόμματος να διαγράψουν το παρελθόν και να κάνουν όλοι μία νέα αρχή.

    «Σύμπραξη διασπαστών», χαρακτήρισε πάντως τη συμφωνία Σαμαρά-Αβραμόπουλου ο Θεόδωρος Κασσίμης.

    Διέψευσε ότι έκανε δήλωση στήριξης της υποψηφίας προέδρου της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη ο τέως υπουργός Αριστοτέλης Παυλίδης.

    Επιστολή Π. Ψωμιάδη στους συνυποψηφίους του

    «Θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι είναι απαράδεκτο το θέαμα που παρακολουθούμε τις τελευταίες δέκα μέρες στα τηλεοπτικά κανάλια, με βουλευτές, πολιτευτές και άλλα στελέχη της παράταξής μας να αλληλοσπαράσσονται υποστηρίζοντας τη μία ή την άλλη υποψηφιότητα. Οι συμπεριφορές αυτές πλήττουν την ενότητα της παράταξης για την οποία όλοι κοπιάζουμε, πληγώνουν ακόμη περισσότερο τους απλούς πολίτες, τους αγνούς νεοδημοκράτες.

    Με την παρούσα επιστολή θέλω να σας ζητήσω ευθέως, μεταφέροντας την κραυγή αγωνίας των απλών οπαδών μας, να υποδείξετε στους υποστηρικτές σας να πάψουν να κάνουν κακό στην παράταξη, να χαμηλώσουν τους τόνους, να αντιπαρατίθενται έχοντας πάνω απ' όλα το συμφέρον του κόμματός μας και να υπηρετούν με το δημόσιο λόγο τους την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας» αναφέρει σε επιστολή του προς τους συνυποψήφιους του ο Π. Ψωμιάδης.

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Σχετικό άρθo: ΝΔ: Με εκατέρωθεν αιχμές η μάχη της διαδοχής

    Είδηση: 29653

    [04] Στην Κίνα ο Ομπάμα

    Δευτερα, 16 11 2009 10:45

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα ότι η Κίνα και οι ΗΠΑ δεν πρέπει να είναι αντίπαλες, σε ομιλία του στη Σανγκάη πριν από την έναρξη διαλόγου που είχε με κινέζους φοιτητές, ενώ επικεντρώθηκε στα "οικουμενικά δικαιώματα" όπως η ελευθερία της έκφρασης, της άσκησης της θρησκευτικής πίστης, της πρόσβασης στην ενημέρωση. Ο Ομπάμα έφθασε την Κυριακή στη Σανγκάη πραγματοποιώντας την πρώτη του επίσκεψη στην Κίνα όπου θα παραμείνει έως την Τετάρτη. Το απόγευμα θα επισκεφθεί το Πεκίνο, όπου θα έχει τις πρώτες συνομιλίες με τον Κινέζο πρόεδρο , Χου Ζιντάο, με θέματα όπως το κλίμα πριν από τη διάσκεψη της Κοπεγχάγης, το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας, του Ιράν και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην ατζέντα. Το ταξίδι του Ομπάμα στην Κίνα θεωρείται το ισχυρό σημείο της εβδομαδιαίας περιοδείας του στην Ασία.

    Ομιλία σε φοιτητές της Σανγκάης

    "Η Κίνα και οι ΗΠΑ δεν πρέπει να είναι αντίπαλες", είπε εξηγώντας ότι οι καλές διμερείς σχέσεις μπορεί να φέρουν "ευημερία και ειρήνη στον κόσμο".

    "Οι ελευθερίες της έκφρασης, της άσκησης της θρησκευτικής πίστης, της πρόσβασης στην ενημέρωση αποτελούν, όπως εμείς πιστεύουμε, οικουμενικά δικαιώματα", επισήμανε. "Πρέπει να έχουν πρόσβαση στις ελευθερίες αυτές, όλοι και οι θρησκευτικές και εθνοτικές μειονότητες, είτε στις ΗΠΑ, είτε στην Κίνα ή αλλού", είπε ο Ομπάμα.

    Ο πρόεδρος Ομπάμα είπε επίσης ότι "είναι πολύ ευτυχής για την άμβλυνση των εντάσεων" ανάμεσα στην ηπειρωτική Κίνα και την Ταϊβάν, τονίζοντας εκ νέου την υποστήριξή του στην πολιτική της "μιας Κίνας".

    "Η κυβέρνησή μου υποστηρίζει πλήρως την πολιτική της μιας Κίνας. Δεν θέλουμε να αλλάξει αυτή η πολιτική ή αυτή η προσέγγιση", πρόσθεσε.

    "Βαθιά επιθυμία και ελπίδα μου είναι να συνεχίσω να διακρίνω μεγάλη πρόοδο στις σχέσεις ανάμεσα στην Ταϊβάν και τη Λαϊκή Δημοκρατία" της Κίνας, είπε υπογραμμίζοντας ότι οι οικονομικοί και εμπορικοί δεσμοί βοήθησαν να περιοριστούν οι εντάσεις μεταξύ των δυο πλευρών.

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ακόμη ότι η Ουάσινγκτον και το Πεκίνο πρέπει να προχωρήσουν με "καθοριστικά βήματα" για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των κλιματικών αλλαγών.

    'Αλλες χώρες περιμένουν να δουν πώς θα ενεργήσουν οι ΗΠΑ και η Κίνα ενόψει της διάσκεψης της Κοπεγχάγης, διευκρίνισε.

    Ο Ομπάμα έλαβε εκατοντάδες ερωτήσεις στην ιστοσελίδα του για το σημερινό διάλογό του με περίπου 500 φοιτητές που επιλέχθηκαν για τη συνάντηση αυτή στο Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Σανγκάης.

    Ένα μέρος του διαλόγου με τους φοιτητές μεταδόθηκε απευθείας από κινεζικές ιστοσελίδες και ΜΜΕ που εκπέμπουν στην ηπειρωτική Κίνα, μεταξύ τους το Phoenix TV, το δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο που εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ.

    Νούμερο 1 απειλή παραμένει η Αλ Κάιντα

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι η μεγαλύτερη απειλή για τις ΗΠΑ παραμένουν τα τρομοκρατικά δίκτυα σαν την Aλ Κάιντα.

    "Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η σπουδαιότερη απειλή για την ασφάλεια των ΗΠΑ είναι τα τρομοκρατικά δίκτυα όπως η Aλ Κάιντα", είπε ο Ομπάμα σε φοιτητές που είχαν συγκεντρωθεί στο δημαρχείο της Σανγκάης.

    "Τώρα έχουν μετακινηθεί στα σύνορα του Αφγανιστάν και βρίσκονται στο Πακιστάν, αλλά εξακολουθούν να συνδέονται με άλλες εξτρεμιστικές οργανώσεις στην περιοχή και ειλικρινά πιστεύω ότι είναι σημαντικό για εμάς να σταθεροποιήσουμε το Αφγανιστάν".

    Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

    Σχετικό άρθρο: Apec: Αναθέρμανση της οικονομίας, χωρίς δεσμεύσεις για το κλίμα

    Είδηση: 29659

    [05] Στο Πολυτεχνείο ο Πρωθυπουργός

    Δευτερα, 16 11 2009 10:12

    Συνεχίζονται σήμερα οι τριήμερες εκδηλώσεις στο Πολυτεχνείο, για την 36η επέτειο της εξέγερσης κατά της χούντας, που θα κορυφωθούν Οι πόρτες του πανεπιστημιακού ιδρύματος θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι και σήμερα το βράδυ, ενώ οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν αύριο, Τρίτη, με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. Ο αγώνας για τη δημοκρατία και την ελευθερία είναι πάντα επίκαιρος, δήλωσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μετά την κατάθεση στεφάνου. Επεσήμανε την ανάγκη να είναι ο πολίτης στο επίκεντρο της πολιτικής. Νωρίτερα ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στο ΚΕΠ Συντάγματος. Νωρίτερα στο μνημείο του Πολυτεχνείου είχαν αποτίσει φόρο τιμής η υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου και ο πρώην υφυπουργός Παιδείας, βουλευτής ΝΔ, Σπύρος Ταλιαδούρος.

    Εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ κατέθεσε πριν στεφάνι στο Πολυτεχνείο το μέλος του πολιτικού γραφείου Δημήτρης Κουτσούμπας. Δικτατορία με άλλη μορφή είναι ακόμα και σήμερα πανταχού παρούσα σε όλους τους χώρους δουλειάς δήλωσε μετά την κατάθεση ο κ. Κουτσούμπας. Στεφάνι επίσης κατέθεσε και ο Γιάννης Πρωτούλης, βουλευτής του ΚΚΕ και γραμματέας της ΚΝΕ.

    Φοιτητές, καθηγητές και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων έχουν αναλάβει την περιφρούρηση, με την αστυνομία να είναι διακριτικά παρούσα στους γύρω δρόμους.

    Σήμερα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση σε όλους τους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο μέχρι και την πλατεία Κάνιγγος, ενώ αύριο θα γίνουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου. Λόγω των έκτακτων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων τροποποιούνται και ορισμένα δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ.

    Πρόγραμμα εκδηλώσεων για την Τρίτη

    Την Τρίτη 17 Νοέμβρη 2009, στο πλαίσιο απόδοσης τιμής στην Εξέγερση του Πολυτεχνείου και τηρώντας τη διακηρυχθείσα μας Αρχή του Ανοιχτού Πανεπιστημίου, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

    12.00 Κατάθεση Στεφάνου στο μνημείο της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ.

    14.30 Συναυλία Αφιέρωμα στο Κοινωνικό και Πολιτικό Τραγούδι, με ερμηνευτές τους Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Γιάννη Κούτρα, Χρήστο Θηβαίο και Μίλτο Πασχαλίδη, στην πλατεία Χημείου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Φοιτητικής Εβδομάδας του Α.Π.Θ.

    18.00 Επετειακή Συνεδρίαση της Συγκλήτου στην Αίθουσα Συγκλήτου του Α.Π.Θ.

    19.30 (Μετά τη λήξη της πορείας) Εκδήλωση-Συζήτηση, με θέμα: "Θεσμικές προτεραιότητες της Ανώτατης Εκπαίδευσης" στο Μεγάλο Αμφιθέατρο της Σχολής ΝΟΠΕ.

    21.00 Συναυλία με τους Χαΐνηδες, στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ., στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Φοιτητικής Εβδομάδας του Α.Π.Θ.

    Πηγή: NET, ΑΠΕ

    Είδηση: 29657

    [06] Αιματηρή έκρηξη στο Πακιστάν

    Δευτερα, 16 11 2009 09:22

    Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου κοντά σε αεροπορική βάση έξω από την πόλη Πεσαβάρ, στο βορειοδυτικό Πακιστάν, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, ανακοίνωσε κυβερνητική πηγή. "Έως τώρα έχουμε αναφορές για τρείς νεκρούς και επτά τραυματίες", δήλωσε ο διοικητής της πόλης Σαχιμπζάντα Ανίς. Η επίθεση είχε προφανώς στόχο έναν αστυνομικό σταθμό έξω από την αεροπορική βάση Μπαντάμπερ στα προάστια της πόλης.

    Σοβαρές ζημιές σημειώθηκαν στον αστυνομικό σταθμό, σε ένα τέμενος και ένα κατάστημα. Μαρτυρίες από το σημείο κάνουν λόγο για ένα κίτρινο αυτοκίνητο, το οποίο εμβόλισε τον εξωτερικό τοίχο του αστυνομικού σταθμού. Η πόλη του Πεσαβάρ έχει αποτελέσει συχνό στόχο επιθέσεων και αντιποίνων αφότου ο πακιστανικός στρατός εξαπέλυσε επιχειρήσεις κατά των Ταλιμπάν στο Νότιο Ουαζιριστάν τον τελευταίο μήνα, με αποτέλεσμα πολλές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.

    Είδηση: 29655

    [07] Εμπρησμοί αυτοκινήτων στη Νίκαια

    Δευτερα, 16 11 2009 09:21

    Πέντε αυτοκίνητα και δύο μοτοσικλέτες καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ άλλο ένα ΙΧ αυτοκίνητο και μια μοτοσικλέτα έπαθαν ζημιές, από εμπρηστική ενέργεια σε πυλωτή πολυκατοικίας στις 3.20 τα ξημερώματα, στη διασταύρωση των οδών Λένορμαν και Αγαμέμνονος, στη Νίκαια. Η φωτιά προξένησε πανικό και εκκενώθηκε η πολυκατοικία χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς, ενώ οι φλόγες σβήστηκαν αρκετή ώρα αργότερα από 32 πυροσβέστες που πήγαν στο σημείο με 12 οχήματα. Στο σημείο δεν βρέθηκαν γκαζάκια ή υπολείμματα άλλων εμπρηστικών μηχανισμών, γι΄ αυτό εκτιμάται ότι οι δράστες περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό τα οχήματα και έβαλαν φωτιά. Τα κίνητρα του εμπρησμού ερευνώνται από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής σε συνεργασία με την αστυνομία.

    Πηγή: ΑΠΕ

    Είδηση: 29652

    [08] Αιματηρή ληστεία σε περίπτερο

    Δευτερα, 16 11 2009 08:41

    Αιματηρή ληστεία έγινε τα ξημερώματα σε περίπτερο στην Λ. Αθηνών στο Περιστέρι. Δυο άγνωστοι πυροβόλησαν με πιστόλι και τραυμάτισαν στην κοιλιά τον ιδιοκτήτη του περιπτέρου αρπάζοντας άγνωστο χρηματικό ποσό. Ο τραυματίας διακομίσθηκε και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 29651

    [09] Περίεργη προκήρυξη για την επίθεση στο Α.Τ

    Παρασκευη, 30 10 2009 09:15

    Περίεργη προκήρυξη για την τρομοκρατική επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Αγ. Παρασκευής, έστειλε η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση "ΟΠΛΑ". Η προκήρυξη, εξετάζεται από ειδικούς της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας για να διαπιστωθεί η γνησιότητα της, καθώς υπάρχουν αρκετές αμφιβολίες. Στο μεταξύ, την σταδιακή κατάργηση των φρουρών έξω από τα αστυνομικά τμήματα, προανήγγειλε την Πέμπτη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. "Τα τμήματα είναι κέντρα εξυπηρέτησης των πολιτών και δεν θα μετατραπούν σε φρούρια" τόνισε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

    Περίεργη προκήρυξη

    Σε ιδιαίτερα σοβαρή, αλλά όχι κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται εν τω μεταξύ η αστυνομικός που τραυματίστηκε κατά την τρομοκρατική επίθεση στο αστυνομικό τμήμα της Αγ. Παρασκευής.

    Ο άλλος σοβαρά τραυματισμένος αστυφύλακας φαίνεται να διέφυγε τον κίνδυνο, βγήκε από τη ΜΕΘ και νοσηλεύεται σε θάλαμο απλής νοσηλείας.

    Στο μεταξύ, προκήρυξη της νεοεμφανιζόμενης οργάνωσης ΟΜΑΔΕΣ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ δημοσιεύει σήμερα η "Ελευθεροτυπία", με την οποία η οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση στο ΑΤ Αγ. Παρασκευής.

    Άγνωστος τηλεφώνησε τη νύχτα στην εφημερίδα και είπε ότι άφησε την προκήρυξη σε γραμματοκιβώτιο πολυκατοικίας στην οδό ΗΒΗΣ 21 στο Μαρούσι.

    Η προκήρυξη αποτελείται από μια σελίδα, στην οποία υπάρχουν αναφορές στην κρατική τρομοκρατία και στην κομμουνιστική διεθνή.

    Ως πειστήριο ότι είναι αυτοί οι δράστες της επίθεσης αναφέρουν ότι έχουν κλέψει τη μια από τις τρεις μηχανές που χρησιμοποιήθηκαν από την οδό Εφταλιδου στον Νέο Κόσμο, στοιχείο που δεν είχε αναφέρει η ΕΛΑΣ.

    Η προκήρυξη εξετάζεται από ειδικούς της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας για να διαπιστωθεί η γνησιότητα της καθώς υπάρχουν αρκετές αμφιβολίες.

    Δηλώσεις Κουμουτσάκου

    Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, σε δηλώσεις του για το θέμα της κατάργησης των φυλακίων έξω από τα τμήματα, δήλωσε πως: "Σταθερή θέση της Ν.Δ. είναι ότι ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας είναι κοινός. Είναι συλλογικός αγώνας υπέρ της δημοκρατίας, υπέρ του σεβασμού του κράτους δικαίου και της ασφάλειας των πολιτών. Σε αυτόν τον αγώνα η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει τις θετικές προσπάθειες και πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης όταν γίνονται με σοβαρή και συνεπή δουλειά, χωρίς τυμπανοκρουσίες. Η Νέα Δημοκρατία, αντίθετα με ό,τι έκανε το ΠΑΣΟΚ, θ' ασκήσει αντιπολίτευση με υπευθυνότητα, συνέπεια και καθαρό λόγο. Με αυτό το πνεύμα αξιολογούμε και την προαναγγελία του μέτρου της κατάργησης των φυλακίων έξω από τα Αστυνομικά Τμήματα, που θέλουμε να ελπίζουμε ότι δεν έγινε με επικοινωνιακή σπουδή και στόχευση, αλλά με τη δέουσα σοβαρότητα. Το ζήτημα είναι εξαιρετικά λεπτό και σύνθετο. Πρώτο μέλημα είναι η ασφάλεια και η προστασία της ζωής πολιτών και αστυνομικών. Ταυτόχρονα οφείλουμε να υπογραμμίσουμε ότι στα Αστυνομικά Τμήματα - που προφανώς δεν είναι ΚΕΠ - μεταξύ άλλων, φυλάσσεται οπλισμός, προσάγονται και κρατούνται ύποπτοι παράνομων πράξεων και παραβατικών συμπεριφορών, υπάρχουν σταθμευμένα αστυνομικά οχήματα, κλπ. Το θέμα είναι σοβαρό. Δεν νοούνται λοιπόν σπασμωδικές κινήσεις, χωρίς να έχει προηγηθεί η απαραίτητη σοβαρή μελέτη και αξιολόγηση, καθώς και χωρίς - σιωπηρά - πιλοτική εφαρμογή του μέτρου. Μόνο με υπεύθυνη και σκληρή δουλειά, και βέβαια με ευρύτατη κοινωνική και πολιτική συμμαχία, η δημοκρατία μας θα κερδίσει τη μάχη κατά της τρομοκρατίας".

    ΚΚΕ: προβοκατόρικη η προκήρυξη

    Με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ χαρακτηρίζει προβοκατόρικη την προκήρυξη που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία». Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση: "Η «προκήρυξη» αυτών που πλαστογραφούν ονόματα και σύμβολα των λαϊκών αγώνων, όπως το όνομα της ηρωικής αντιστασιακής Ο.Π.Λ.Α. και που δηλώνουν ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη της επίθεσης στο αστυνομικό τμήμα της Αγίας Παρασκευής, δεν πρέπει να υποτιμηθεί. Έρχεται να επιβεβαιώσει τη θέση του ΚΚΕ ότι αυτές οι ενέργειες είναι έργο σκοτεινών και ύποπτων μηχανισμών. Ότι το πραγματικό κίνητρο της δράσης τους υπηρετεί αντιδραστικούς σχεδιασμούς, όπως η συκοφάντηση του επαναστατικού, λαϊκού κινήματος, η δικαιολόγηση μέτρων καταστολής και τρομοκρατίας σε βάρος του. Η προκήρυξη που δημοσιεύθηκε στην «Ελευθεροτυπία» αποτελεί ένα νέο μνημείο κακότεχνης απόπειρας πλαστογράφησης και συκοφάντησης του αντιιμπεριαλιστικού λαϊκού αγώνα του ΔΣΕ (1946 -1949) και της συμβολής της πρωτοπόρας Κομμουνιστικής Διεθνούς στη διαμόρφωση του παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος, που εκτός των άλλων αποτέλεσε την κύρια δύναμη της αντιφασιστικής νίκης των λαών.

    Με τη μέθοδο της αντιγραφής κειμένων και ημερομηνιών οι συγγραφείς της «περίεργης» προκήρυξης επιχειρούν να ταυτίσουν την προβοκατόρικη δράση μηχανισμών με τον μαζικό λαϊκό επαναστατικό αγώνα που πραγματικά στρέφεται κατά του καπιταλισμού. Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα στο σύνολό τους να επαγρυπνούν και να αξιοποιήσουν την εμπειρία και τα διδάγματα της πρόσφατης και παλιότερης ιστορίας του λαϊκού κινήματος. Η αποτελεσματική αντιμετώπιση της προβοκάτσιας και συνολικά της δράσης των ποικιλόμορφων μηχανισμών των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού, που δρουν για την υπονόμευση και το χτύπημα των λαϊκών δικαιωμάτων, μπορεί να γίνει μόνο με την ανάπτυξη ενός ρωμαλέου εργατικού λαϊκού κινήματος που έχει στο στόχαστρό του σταθερά την εξουσία των μονοπωλίων".

    ΛΑΟΣ

    Για προβοκάτσια κάνει λόγο και ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, ο οποίος σχολιάζοντας την προκήρυξη ανάληψης ευθύνης για την επίθεση των τρομοκρατών στο Α.Τ αγίας Παρασκευής αναφέρει: «Η προκήρυξη της Ο.Π.Λ.Α, που ανέλαβε την ευθύνη, συνειρμικά παραπέμπει στις πρώτες δηλώσεις της κ. Παπαρήγα περί "προβοκάτσιας" και συναφών παραγώγων. Τα Αστυνομικά Τμήματα για 65 χρόνια αποτελούν στόχο όλων εκείνων που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αρνούνται τη Δημοκρατία. Η εξαφάνιση των φυλακίων έξω απ΄ τα Αστυνομικά Τμήματα την οποία αποφάσισε ο κ. Χρυσοχοΐδης "για να μην προκαλούν", ίσως σημαίνει ότι θα πρέπει να καταργήσουμε και τις ...στολές των αστυνομικών! Τελικά, ό,τι και αν λένε, από τις πράξεις τους φαίνεται ότι έχουν τρομοκρατηθεί απ΄ την τρομοκρατία...!!».

    Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

    Με αφορμή το τρομοκρατικό χτύπημα στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγ. Παρασκευής και τη σχετική συζήτηση, η γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι: "Η δολοφονική επίθεση στο Α.Τ. Αγ. Παρασκευής είναι απλά και αυτονόητα καταδικαστέα. Είναι σε συνολική αντιπαλότητα με την Αριστερά και τους αγώνες του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Η ένοπλη βία μεμονωμένων ομάδων αντανακλά πλήρη έλλειψη αντίληψης της έννοιας των μαζικών αγώνων και του μαζικού κινήματος . Οι 6 τραυματίες αστυνομικοί 19-25 ετών δίνουν επιχειρήματα στο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο και την ακροδεξιά για ακόμα μεγαλύτερη καταστολή και περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων καθώς και για την καλλιέργεια φοβικών και συντηρητικών αντιλήψεων σε ευρύτερα τμήματα της κοινωνίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος Σε συσπείρωση, περιφρούρηση και ενίσχυση των αγώνων που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, όπως για παράδειγμα αυτοί του Λιμανιού του Πειραιά και των εργαζομένων στα stage καθώς και σε εκείνους που θα ακολουθήσουν Σε αποφασιστική απόκρουση του κύματος αστυνομοκρατίας, όπως αυτή που εκδηλώθηκε στα Εξάρχεια. Στη βία των κατασταλτικών μηχανισμών να αντιτάξουμε τις ιστορικές μεθόδους του μαζικού κινήματος: οργανωμένη πάλη, συλλογικές αποφάσεις, ενωτικοί και δυναμικοί αγώνες. Αυτά είναι τα μόνα που μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα στην πάλη ενάντια στις επιθέσεις του κεφαλαίου και των κατασταλτικών μηχανισμών".

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Σχετικά άρθρα:Έρευνες σε όλες τις κατευθύνσεις

    Είδηση: 29085

    [10] Συνελήφθη ο βιαστής της νύχτας

    Δευτερα, 16 11 2009 11:33

    Ένας άνδρας ο οποίος κατηγορείται ότι είναι "ο βιαστής της νύχτας" που διέπραττε επιθέσεις και βιασμούς ηλικιωμένων γυναικών στο νότιο Λονδίνο τα τελευταία 17 χρόνια, συνελήφθη και θα παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστηρίου, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Ο 52χρονος άντρας, σύμφωνα με τη Σκότλαντ Γιαρντ, ήταν ο φόβος και ο τρόμος των γυναικών στο νοτιοανατολικό Λονδίνο από το 1992. Εισέβαλλε στα σπίτια των θυμάτων του φορώντας μάσκα, ενώ συνήθως έκοβε τις τηλεφωνικές και ηλεκτρικές συνδέσεις. Τα θύματά του ήταν ηλικίας μεταξύ 60 και 90 ετών, ενώ το μεγαλύτερο θύμα ήταν μία υπερήλικη 93 ετών. Αυτή τη στιγμή κατηγορείται για πέντε βιασμούς, έξι επιθέσεις και 11 ληστείες, αλλά η αστυνομία πιστεύει ότι έχει διαπράξει περισσότερα από 108 εγκλήματα. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας για τη σύλληψή του, η οποία ξεκίνησε πριν από 12 χρόνια, έχουν ληφθεί περισσότερα από 2.000 δείγματα DNA από υπόπτους, διαδικασία που στοίχισε στην αστυνομία περισσότερο από 100.000 λίρες.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 29660


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 16 November 2009 - 15:01:49 UTC