Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-11-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τουρκία: Αυξήθηκαν τα θύματα από την επιδημία της νέας γρίπης
  • [02] Τουρκικές παραβιάσεις ελληνικών χωρικών υδάτων και του εναερίου χώρου
  • [03] Παρουσίαση για τον Καβάφη στη Βοστόνη
  • [04] Κοινή ναυτική άσκηση Τουρκίας - Αιγύπτου στην Α. Μεσόγειο
  • [05] Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι το αντίδοτο στην εξάρτηση της Αμερικής από το πετρέλαιο

    [01] Τουρκία: Αυξήθηκαν τα θύματα από την επιδημία της νέας γρίπης

    Δευτερα, 16 11 2009 21:02

    Δεκατρείς νέοι θάνατοι από τον ιό της νέας γρίπης Η1Ν1καταγράφηκαν στην Τουρκία, όπου συνολικά 73 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την επιδημία αυτή, ανακοινώθηκε τη Δευτέρα από το τουρκικό υπουργείο Υγείας. Ο αριθμός των θυμάτων της νέας γρίπης έχει αυξηθεί σημαντικά τις τελευταίες ημέρες στην Τουρκία, λόγω και του κακού καιρού.

    Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας το διάστημα αυτό νοσηλεύονται 249 πολίτες σε όλη τη χώρα εκ των οποίων οι 56 νοσηλεύονται στην εντατική λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής τους.

    Είδηση: 29688

    [02] Τουρκικές παραβιάσεις ελληνικών χωρικών υδάτων και του εναερίου χώρου

    Δευτερα, 16 11 2009 19:41

    Σε παραβιάσεις ελληνικών χωρικών υδάτων και του εναερίου χώρου προχώρησαν, με διαφορές ολίγων -μεταξύ τους- ωρών, οι Τούρκοι.

    Τουρκικές ακταιωροί παραβίασαν τα ελληνικά χωρικά ύδατα μεταξύ Φαρμακονησίου και Αγαθονησίου, καθώς παρακολουθούσαν εμπορικό πλοίο υπό ρωσική σημαία.

    Επίσης, σχηματισμός τουρκικών αεροσκαφών εισήλθε στο FIR Αθηνών και πραγματοποίησαν υπέρπτηση άνωθεν του Αγαθονησίου.

    Το υπουργείο Εξωτερικών αναμένεται να προβεί σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την τουρκική πλευρά.

    Πιο συγκεκριμένα, σχηματισμός οκτώ τουρκικών αεροσκαφών εισήλθε στο FIR Αθηνών νοτίως της Λέσβου στις 15:06 και στις 15:36 δύο αεροσκάφη του σχηματισμού πραγματοποίησαν υπέρπτηση άνωθεν του Αγαθονησίου, σε ύψος 3.000 ποδών.

    Ο σχηματισμός εξήλθε του FIR Αθηνών στις 15:38, αφού όλα τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

    Όπως έγινε γνωστό, ενημερώθηκε το υπουργείο Εξωτερικών για να προβεί στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες, καθώς και οι αρμόδιες αρχές του ΝΑΤΟ.

    Είδηση: 29690

    [03] Παρουσίαση για τον Καβάφη στη Βοστόνη

    Δευτερα, 16 11 2009 19:07

    Η λογοτεχνική φιλία του Άγγλου μυθιστοριογράφου Ε.Μ. Φόρστερ και του Κωνσταντίνου Καβάφη, όπως καταγράφεται στο βιβλίο "Forster - Cavafy Letters, Friends at a Slight Angle", παρουσιάσθηκε στο ελληνικό Προξενείο της Βοστόνης σε διάλεξη του ελληνικής καταγωγής καθηγητή του Πανεπιστημίου Σάφολκ και συγγραφέα του βιβλίου, Πίτερ Τζέφρις.

    Ο Δρ. Τζέφρις, που θεωρείται βαθύς γνώστης του έργου και της ζωής του Καβάφη, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη φιλία Φόρστερ - Καβάφη, με αποσπάσματα από την μεταξύ τους αλληλογραφία, αλλά και στην επιρροή του Έλληνα ποιητή στην αγγλική λογοτεχνία. Ανέφερε ότι ο Καβάφης ανακαλύφθηκε από τον Φόρστερ, ο οποίος είχε καθιερωθεί πλέον ως συγγραφέας στην Αγγλία εκείνη την εποχή (αρχές του 20ου αιώνα) και εντυπωσιασμένος από το έργο του Έλληνα ποιητή, συνέβαλε καθοριστικά στην έκδοση της πρώτης αγγλικής μετάφρασης των ποιημάτων του.

    Στην εκδήλωση, που συγκέντρωσε μεγάλο αριθμό ακαδημαϊκών, επιχειρηματιών και δημοσιογράφων, απηύθυνε χαιρετισμό ο Γενικός Πρόξενος Κωνσταντίνος Ορφανίδης, ενώ τον συγγραφέα παρουσίασε η σύμβουλος Τύπου και διοργανώτρια της εκδήλωσης Μαγδαληνή Κανταρτζή. Το βιβλίο "Forster - Cavafy, Friends at a Slight Angle", που εκδόθηκε πέρυσι από το Aμερικανικό Πανεπιστήμιο στο Κάιρο, πρόκειται να εκδοθεί στην ελληνική γλώσσα το 2010 και ο ελληνικός τίτλος θα είναι: "E.M Φόρστερ - Κ.Π. Καβάφης Αλληλογραφία, Φίλοι σε ελαφρά απόκλιση.

    Είδηση: 29684

    [04] Κοινή ναυτική άσκηση Τουρκίας - Αιγύπτου στην Α. Μεσόγειο

    Δευτερα, 16 11 2009 19:26

    Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου, Τουρκία και Αίγυπτος θα διεξάγουν από κοινού, ναυτική άσκηση με την επωνυμία "Θάλασσα Φιλίας - 2009" από τις 16 ως τις 21Νοεμβρίου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

    Σκοπός της άσκησης είναι η ανάπτυξη της αμοιβαίας συνεργασίας μεταξύ των Ναυτικών Δυνάμεων των δύο χωρών, αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει ότι η Τουρκία θα συμμετέχει με δύο φρεγάτες, δύο καταδρομικά, ένα υποβρύχιο, μια κορβέτα, ένα ρυμουλκό στόχου, δύο περιπολικά σκάφη μια ομάδα ειδικών αποστολών (SAT), καθώς και σκάφη της αεροπορίας ναυτικού. Η Αίγυπτος θα συμμετάσχει με δύο φρεγάτες, δύο καταδρομικά, ένα βοηθητικό σκάφος, ένα ελικόπτερο και μια ομάδα SAT, προσθέτει η ανακοίνωση.

    Είδηση: 29687

    [05] Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι το αντίδοτο στην εξάρτηση της Αμερικής από το πετρέλαιο

    Δευτερα, 16 11 2009 19:08

    Η θεραπεία στην εξάρτηση της Αμερικής από το αργό πετρέλαιο είναι το αυτοκίνητο με ηλεκτροκίνηση, υποστηρίζει η "Συμμαχία της Ηλεκτροκίνησης", μία συμμαχία αμερικανικών εταιρειών ενέργειας, ναυτιλιακών εταιριών και αυτοκινητοβιομηχανιών.

    Στόχος της συμμαχίας είναι, μέχρι το 2040, το 75% των μιλίων που καλύπτουν οι Αμερικανοί αυτοκινητιστές να διανύεται με ηλεκτροκίνηση, μετατρέποντας κατ' αυτόν τον τρόπο τις αντλίες βενζίνης σε σηματοδότες ιστορικής αξίας στις άκρες του δρόμου.

    Η "Συμμαχία της Ηλεκτροκίνησης" -που έχει την υποστήριξη εταιρειών όπως είναι η Nissan Motor Co και η FedEx- διατείνεται πως «είναι δυνατόν να οραματιστούμε ότι οι εισαγωγές πετρελαίου στις ΗΠΑ μπορούν πρακτικά να μηδενιστούν».

    Για την επίτευξη του εν λόγω στόχου, η συμμαχία εκτιμά ότι ο αριθμός των ηλεκτροκινουμένων αυτοκινήτων στις ΗΠΑ θα πρέπει να εκτιναχθεί, εντός των επομένων τριών δεκαετιών, στα 250 εκατομμύρια οχήματα από 1,3 εκατομμύρια σήμερα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της συμμαχίας κ. Ρόμπι Ντάιαμοντ, ο μοναδικός τρόπος επίτευξης του στόχου, τον οποίο χαρακτηρίζει «επιθετικό», είναι τα κρατικά κίνητρα.

    Αντί να κινηθεί σε πανεθνικό επίπεδο από την αρχή, η κυβέρνηση θα πρέπει να στοχεύσει σε «οικοσυστήματα ηλεκτρισμού», υποστηρίζει ο κ. Ντάιαμοντ, τα οποία θα περιλαμβάνουν ελάχιστες μεγάλες πόλεις. Οι κοινότητες θα επιλεγούν σε ανταγωνιστική βάση, με τις πόλεις να επιλέγονται ανάλογα με το ποσοστό στήριξης στην ηλεκτροκίνηση των οχημάτων που θα παρέχουν οι μεγάλοι εργοδότες και οι πολιτειακές και τοπικές Αρχές.

    Κάθε επιλεγόμενη περιοχή θα πρέπει, μέχρι το 2013, να έχει 50.000 με 100.000 αυτοκίνητα με ηλεκτροκίνηση στους δρόμους και «η αποδοχή από τους καταναλωτές θα ωθείται καθώς θα βλέπουν την -μαζικής κλίμακας- διείσδυση σε μεγάλες αμερικανικές πόλεις, σε αυτά τα διάσπαρτα σε όλη την χώρα οικοσυστήματα!», υπογραμμίζει με έμφαση ο πρόεδρος της συμμαχίας.

    Πολλοί ειδικοί εκφράζουν επιφυλάξεις για την αξιοπιστία του δικτύου ηλεκτρισμού στις ΗΠΑ, το οποίο γηράσκει. Ωστόσο, η συμμαχία τονίζει ότι αυτός ο μεγάλος αριθμός αυτοκινήτων με ηλεκτροκίνηση στους δρόμους δεν θα καταπονεί το δίκτυο, καθώς ο μεγαλύτερος αριθμός των αυτοκινητιστών θα τα επαναφορτίζει τις βραδινές ώρες, όταν η ζήτηση δεν είναι σε ώρες αιχμής.

    Επιπλέον, τα αυτοκίνητα με ηλεκτροκίνηση έχουν λιγότερες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, συντελώντας με αυτό τον τρόπο στην αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη

    Είδηση: 29686


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 17 November 2009 - 7:22:58 UTC