Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-11-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΓΔΜ: Επιστολή Γκρούεφσκι στους ηγέτες χωρών-μελών της ΕΕ
  • [02] Πειρατεία σε ελληνικό δεξαμενόπλοιο ανοιχτά της Σομαλίας
  • [03] Καταδίκη Β. Στεφανάκου για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση

    [01] ΠΓΔΜ: Επιστολή Γκρούεφσκι στους ηγέτες χωρών-μελών της ΕΕ

    Κυριακη, 29 11 2009 19:49

    Επιστολή προς τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των χωρών-μελών της ΕΕ, απέστειλε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο. Ο κ. Γκρούεφσκι ζητά υποστήριξη αναφορικά με τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για καθορισμό ημερομηνίας έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ με την ΕΕ.

    "Το να καταστεί δυνατό για κάθε υποψήφια προς ένταξη χώρα ή για κάθε εν δυνάμει υποψήφια χώρα να προοδεύει προς την ένταξη στην ΕΕ βασιζόμενη στις ατομικές της προσπάθειες, σύμφωνα με το επίπεδο εκπλήρωσης των κριτηρίων της Κοπεγχάγης, αποτελεί μια κίνηση η οποία από τη μία πλευρά επηρεάζει άμεσα τις εσωτερικές μεταρρυθμίσεις και από την άλλη παρακινεί τις άλλες χώρες των Δυτικών Βαλκανίων. Παράλληλα, πρόκειται για μια κίνηση η οποία οδηγεί προς την πλήρη ολοκλήρωση της Ευρώπης", τονίζει στην επιστολή του ο κ. Γκρούεφσκι.

    Αναφερόμενος στις σχέσεις καλής γειτονίας αλλά και στο ζήτημα του ονόματος, ο κ. Γκρούεφσκι σημειώνει στην επιστολή που απέστειλε στους ηγέτες των κρατών - μελών της ΕΕ: "Έχοντας επίγνωση της σημασίας της πρόκλησης για την προώθηση των σχέσεων καλής γειτονίας και της περιφερειακής συνεργασίας, η Δημοκρατία της Μακεδονίας θα συνεχίσει την ενεργή δέσμευσή της για τη βελτίωση των σχέσεων με όλους τους γείτονές της και για τη συμμετοχή της σε πρωτοβουλίες περιφερειακής συνεργασίας. Σχετικά με τη διμερή εκκρεμότητα για το ζήτημα του ονόματος με την Ελλάδα, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι οι διαπραγματεύσεις που διεξάγονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για το θέμα αυτό θα συνεχιστούν με ενεργό και εποικοδομητικό τρόπο ώστε να εξευρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση".

    Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ σημειώνει επίσης στην επιστολή του ότι, το προ ημερών ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποτελεί μια ισχυρή επιβεβαίωση των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών της χώρας, αλλά και επιπρόσθετο κίνητρο για την επιτάχυνση της υλοποίησης των προϋποθέσεων ένταξης στην ΕΕ.

    Τονίζοντας το γεγονός ότι ενώπιον της ΠΓΔΜ βρίσκεται μια μακρά και δύσκολη ενταξιακή διαδικασία η οποία προλειαίνει το έδαφος για το ευρωπαϊκό μέλλον, ο κ. Γκρούεφσκι εξέφρασε την ελπίδα ότι "το Συμβούλιο της ΕΕ τον Δεκέμβριο θα επιβεβαιώσει ότι η Δημοκρατία της Μακεδονίας είναι έτοιμη να ξεκινήσει αυτή την ιστορική διαδικασία για τη χώρα και για την περιοχή, ορίζοντας ημερομηνία για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων".

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Επόμενο &gt;Πιέσεις ΗΠΑ για ιρακινές εκλογές

    Είδηση: 30169

    [02] Πειρατεία σε ελληνικό δεξαμενόπλοιο ανοιχτά της Σομαλίας

    Κυριακη, 29 11 2009 22:17

    Όμηροι στα χέρια εννέα οπλισμένων Σομαλών πειρατών βρίσκονται από το πρωί της Κυριακής οι δεκαεννέα αλλοδαποί και οι εννέα Έλληνες ναυτικοί, μέλη πληρώματος του με ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιου "Maran Centaurus", νηολογίου Πειραιά 10714, το οποίο κατελήφθη από τους ένοπλους, ενώ έπλεε ανοιχτά της Σομαλίας. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, την πειρατεία στο ελληνικό δεξαμενόπλοιο γνωστοποίησε, στην πλοιοκτήτρια εταιρεία "Κρίστεν Ναβιγκέισον", ο υποπλοίαρχος του "Maran Centaurus", ο οποίος τόνισε ότι όλοι οι ναυτικοί είναι καλά στην υγεία τους, και ότι οι εννέα ένοπλοι οδηγούν το πλοίο προς λιμάνι της Σομαλίας. Το "Maran Centaurus" είχε αποπλεύσει έμφορτο μαζούτ από το Κουβέιτ με προορισμό τηνΑμερική.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Επόμενο &gt;Καταδίκη Β. Στεφανάκου για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση

    Είδηση: 30173

    [03] Καταδίκη Β. Στεφανάκου για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση

    Κυριακη, 29 11 2009 19:55

    Μειωμένη σημαντικά σε σχέση με την πρωτοβάθμια είναι η ποινή που επιβλήθηκε στον Βασίλη Στεφανάκο, ο οποίος καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας σε κάθειρξη 6 ετών για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, μετά από πολυήμερη ακροαματική διαδικασία που αφορούσε υπόθεση του λεγόμενου οργανωμένου εγκλήματος.

    Ο Βασίλης Στεφανάκος πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 14,6 ετών. Λαμβάνοντας υπόψη κυρίως την κατάθεση της πρώην συντρόφου του Βασίλη Στεφανάκου, η οποία ανακάλεσε τον αρχικό ισχυρισμό της ότι ήταν υπεύθυνος για επίθεση σε βάρος της και σε βάρος του φίλου της έξω από κέντρο διασκέδασης, το 2002, το δικαστήριο τον αθώωσε από την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε βαριά σκοπούμενη επικίνδυνη σωματική βλάβη.

    Το δικαστήριο επέβαλε επίσης ποινή κάθειρξης 6 ετών και φυλάκιση 6 μηνών στον Γιάννη Σκαφτούρο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος και για προμήθεια εκρηκτικών υλών και οπλοκατοχή. Τέλος, ποινές φυλάκισης 3 ετών, εξαγοράσιμες, επιβλήθηκαν στους Γ. Μπασταλή και Αργ. Δενζιρτζόγλου, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι, ως μέλη της ομάδας, με ελαφρυντικά. Η υπόθεση αφορούσε οργανωμένη εγκληματική ομάδα, στις δραστηριότητες της οποίας αποδίδονταν εκβιασμοί, εμπρησμοί και άλλες παράνομες ενέργειες, και εκδικάστηκε ύστερα από αναίρεση του Αρείου Πάγου.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Πειρατεία σε ελληνικό δεξαμενόπλοιο ανοιχτά της Σομαλίας &lt; Προηγούμενο

    Επόμενο &gt;Τρεις τραυματίες σε συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών

    Είδηση: 30170


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 29 November 2009 - 21:51:22 UTC