Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-12-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανάκληση φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών (notebooks) ACER
  • [02] Γ. Παπανδρέου: Δεν υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας στην Ελλάδα
  • [03] Η ύφεση της Ελληνικής οικονομίας
  • [04] Γ. Ραγκούσης: Παράταση των συμβάσεων έργου
  • [05] ΕΕ- Σύνοδος υπ. Εξωτερικών ΝΑΤΟ: Δρούτσας-Κυπριακό-ΠΓΔΜ
  • [06] Μικτές περιπολίες στο κέντρο της Αθήνας
  • [07] Μικρότεροι οι νέοι ημιυπαίθριοι και τα υπόγεια
  • [08] Εθνικό βιομηχανικό πάρκο στον Ασωπό
  • [09] Λ.ΡΑΚΙΤΖΗΣ:«Βρήκα τον κο Στυλιανίδη του λέω είναι παράνομο, την ανακαλεί την άδεια παραμονές εκλογών, μετά την προκήρυξη εκλογών
  • [10] Υπέρ του πυρηνικού αφοπλισμού Μεντβέντεφ και Ομπάμα
  • [11] Ασφαλιστικό: Συνεδριάζει η Επιτροπή Ειδικών την Τρίτη
  • [12] Fiat: Ανάκληση 500.000 Grande Pundo για πιθανή ανωμαλία στον άξονα
  • [13] Χριστουγεννιάτικα είδη: Τί να προσέχουμε στις αγορές
  • [14] Ο Ντεπ και η Χάγιεκ στην ταινία για τον Πάντσο Βίλα
  • [15] Η ύφεση έπληξε και τις χριστουγεννιάτικες γιορτές στο γραφείο
  • [16] Τουρκία- Καταγγελία δικαστή κατά της ΜΙΤ
  • [17] Oι κινήσεις του Αντώνη Σαμαρά
  • [18] Επίθεση σε πεζές περιπολίες της αστυνομίας
  • [19] Πακιστάν: Λουτρό αίματος σε τζαμί
  • [20] 7.000 στρατιώτες στο Αφγανιστάν στέλνουν οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ
  • [21] ΕΣΥΕ: Μείωση του ΑΕΠ στο τρίτο τρίμηνο

    [01] Ανάκληση φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών (notebooks) ACER

    Παρασκευη, 04 12 2009 18:29

    H Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοίνωσε ότι η εταιρία ACER, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελεί πρόγραμμα εθελοντικής ανάκλησης φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών (notebooks) ACER, μοντέλα AS3410, AS3410T, AS3810T, AS3810TG, AS3810TZ και AS3810TZG. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ανάκληση στην Ελλάδα αφορά 594 υπολογιστές (μοντέλο AS3810T), παραγωγής πριν από τις 15 Σεπτεμβρίου 2009, στους οποίους υπάρχει κίνδυνος υπερθέρμανσης, αν στη συσκευή ασκηθούν συνεχείς παρατεταμένες τάσεις στην περιοχή στηρίγματος της αριστερής παλάμης.

    Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί παγκοσμίως τρεις περιπτώσεις υπερθέρμανσης, που να σχετίζονται με το συγκεκριμένο θέμα, χωρίς να έχουν σημειωθεί ζημιές σε πρόσωπα ή πράγματα. Η εταιρία ACER, συνεργαζόμενη άμεσα με τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, προχωρά σε απόσυρση των μη πωληθέντων τεμαχίων από τα καταστήματα και άμεση ανάκληση των προϊόντων από τους καταναλωτές, στους οποίους συστήνεται να πάψουν άμεσα να τα χρησιμοποιούν και να έλθουν σε επαφή με την εταιρία ACER, ώστε να γίνει επιδιόρθωση των ηλεκτρονικών υπολογιστών τους, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 30435

    [02] Γ. Παπανδρέου: Δεν υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας στην Ελλάδα

    Παρασκευη, 04 12 2009 17:53

    Σαφές μήνυμα προς τις διεθνείς αγορές πως η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει τα δημοσιονομικά της προβλήματα παίρνοντας τα απαραίτητα μέτρα, έστειλε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. "Η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο χρεοκοπίας", υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.Η ιδιαίτερα βεβαρημένη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας σύμφωνα με τα οποία η ανάπτυξη για τη χώρα μας στο 3ο τρίμηνο του έτους σημείωσε μείωση κατά 1,7 % σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό, με σημαντική υποχώρηση στον κατασκευαστικό κλάδο, τις εξαγωγές και τις επενδύσεις. Την επίσκεψή του στην Αθήνα ολοκλήρωσε και το κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που συναντήθηκε με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

    "Δεν είναι δίκαιο να συνδέει κάποιος το Ντουμπάι με την Ελλάδα, καθώς η χώρα μας είναι μέλος της ευρωζώνης", τόνισε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο CNN, που μεταδόθηκε το βράδυ της Πέμπτης, και επισήμανε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας της ελληνικής οικονομίας. Ο κ. Γ. Παπανδρέου επανέλαβε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να μειώσει το έλλειμμα και το χρέος και χαρακτήρισε ρεαλιστικό το στοίχημα του προϋπολογισμού του 2010 για μείωση του ελλείμματος στο 9,1% του ΑΕΠ, ενώ προανήγγειλε τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και την καταπολέμηση της διαφθοράς.

    ΣΥΝ

    "Ο κ. Παπανδρέου με την συνέντευξή του στο CNN προσπαθεί να ανασκευάσει τα όσα υποστήριζε πριν λίγες περί χρεοκοπίας της οικονομίας. Σήμερα εμφανίζεται έτοιμος να εφαρμόσει μια σκληρή πολιτική λιτότητας που δεν διαφέρει από αυτή της ΝΔ. Ταυτόχρονα, ούτε που διανοείται να αμφισβητήσει το νεοφιλελεύθερο ευρωπαϊκό οικοδόμημα και το Σύμφωνο Σταθερότητας, ξεχνώντας τα όσα υποκριτικά - όπως αποδεικνύεται - έλεγε όταν ξεσπούσε η οικονομική κρίση. Η ελληνική και ευρωπαϊκή οικονομία χρειάζεται μια μεγάλη προοδευτική στροφή για να βγει από τη σημερινή κρίση αλλά και για να μην πληρώσουν τις επιπτώσεις της οι οικονομικά ασθενέστεροι".

    ΛΑ.Ο.Σ

    Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Παπανδρέου στο CNN ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Κωστής Αϊβαλιώτης δήλωσε: "Πρέπει ο πρωθυπουργός να αποφασίσει: ή η οικονομία είναι στην "εντατική μονάδα", όπως δήλωσε πρόσφατα, ή είναι σε καλό δρόμο, όπως είπε στο CNN. Αυτή η πρωθυπουργική διγλωσσία δεν επιτρέπει στην αγορά να πάρει τις αποφάσεις της". Είδηση: 30433

    [03] Η ύφεση της Ελληνικής οικονομίας

    Παρασκευη, 04 12 2009 16:59

    Σε οριακό σημείο, με τους κερδοσκόπους των αγορών να μην υποχωρούν, διαμορφώνοντας τους δείκτες της αγοράς και την Κομισιόν να αναγνωρίζει την προσπάθεια αλλά να ζητάει αυστηρά μέτρα, η κυβέρνηση εντείνει την επικοινωνιακή επίθεση καθώς ο δρόμος για την ανάκτησης της χαμένης αξιοπιστίας και την εναρμόνιση Ελληνικής οικονομίας με τα Ευρωπαϊκά ζητούμενα είναι μακρύς.

    Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να μειώσει το έλλειμμα και το χρέος, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα για την επίτευξη αυτού του στόχου.

    Οι κερδοσκοπικές πιέσεις αυτή τη φορά εστιάστηκαν στις ελληνικές τράπεζες. Η Goldman Sachs χθές και η UBS σήμερα υποβάθμισαν τις τιμές-στόχους μετοχών κορυφαίων τραπεζών.

    "Η δημοσιονομική κατάσταση είναι δικαιολογημένη αιτία ανησυχία για τις τράπεζες" τονίζουν οι μεγάλοι χρηματοπιστωτικοί οίκοι.

    Παράλληλα, το κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ολοκλήρωσε τον έλεγχο των μεγεθών του νέου προϋπολογισμού, ενώ τα μέλη του συναντήθηκαν με τον Γ. Παπανδρέου και συνέταξαν το σχετικό πόρισμα προκειμένου να αξιοποιηθεί στην έκθεση του Ταμείου για την ελληνική οικονομία.

    Τα μεγέθη του τρίτου τριμήνου επιβεβαιώνουν ότι το 2010 θα απαιτηθεί μεγαλύτερη ένταση της προσπάθειας.

    Η ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΡΥΘΜΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2009

    Α΄ΤΡΙΜΗΝΟ:-0,5%

    Β΄ΤΡΙΜΗΝΟ:-1,2%

    Γ'ΤΡΙΜΗΝΟ:-1,7% β¦..-0,4% ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΤΡΙΜΗΝΟ

    ΥΠΕΘΟ--- -1,2%

    Καθοριστικό ρόλο έπαιξαν τα αρνητικά αποτελέσματα στους ρυθμούς της ανάπτυξης

    *ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΠΑΓΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ: -18,6%

    *ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ: -22,5%

    *ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: -21,5%

    *ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ: -19,1%

    *ΕΞΑΓΩΓΕΣ: -21,7%

    Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου τόνισε "είμαστε έτοιμοι για τομές".

    Ακόμη, η κ. Λούκα Κατσέλη που χτύπησε το καμπανάκι της έναρξης της συνεδρίασης στη Wall Street, στο καθιερωμένο ετήσιο φόρουμ της Capital Link η Υπουργός Οικονομίας μιλώντας σε ξένους επενδυτές ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας και τους παρουσίασε τα σημαντικά κίνητρα που θα δοθούν για την προσέλκυση επενδύσεων.

    Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία, ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Ν.Δ δήλωσε: "Ο λογαριασμός θα έρθει σε λίγες εβδομάδες, με τις αυξήσεις στους έμμεσους φόρους, το φορολογικό νομοσχέδιο και την αναθεώρηση του προϋπολογισμού"

    Αιχμηρή, όμως, ήταν και η αντίδραση του ΛΑΟΣ, ο εκπρόσωπος του οποίου είπε: "η πρωθυπουργική διγλωσσία δεν επιτρέπει στην αγορά να πάρει τις ανάσες της ".

    Τέλος, την ερχόμενη Τρίτη συνεχίζεται ο διάλογος για το ασφαλιστικό με κοινή συνεδρίαση του υπουργού Εργασίας, των κοινωνικών εταίρων και της Επιτροπής των Ειδικών επί του Ασφαλιστικού.

    Είδηση: 30434

    [04] Γ. Ραγκούσης: Παράταση των συμβάσεων έργου

    Παρασκευη, 04 12 2009 14:07

    Παράταση μέχρι τον Απρίλιο του 2010 στις συμβάσεις έργου, με στόχο τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης, είναι η επιλογή της κυβέρνησης, όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης. Την κυβερνητική θέση ανέπτυξε ο κ. Ραγκούσης, απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Τσίπρας κάλεσε την κυβέρνηση να εξηγήσει πως θα καλύψει τα κενά που δημιουργούνται με την κατάργηση των συμβάσεων έργου και ορισμένου χρόνου.

    Η πολιτική της κυβέρνησης έχει γνώμονα να προστατευθούν οι εργαζόμενοι και να υπάρξουν συνθήκες διαφάνειας και αξιοκρατίας για την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών. Η κυβέρνηση μέσα και από τις προγραμματικές της δηλώσεις έχει δηλώσει τη θέλησή της να αντιμετωπίσει το θέμα, ανέφερε ο κ. Ραγκούσης.

    Απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι: "μέσα σε μια φράση σας είπατε αυτό που θέλουμε να κάνουμε, να σταματήσουμε το δουλεμπόριο της ελπίδας".

    Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας στην κατάθεση της επίκαιρης ερώτησής του στη Βουλή: "η δική μας αίσθηση είναι ότι αυτό που πρέπει να κάνετε είναι το αυτονόητο. Να δώσετε οριστική λύση σε ένα πρόβλημα που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία. Είναι χιλιάδες, είναι στρατιές ομήρων συμβασιούχων, ομήρων από την εποχή που κυβέρνηση ήταν ακόμη το ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορεί η λύση στο πρόβλημα αυτό να είναι να παραπέμπουμε στις καλένδες τους διαγωνισμούς. Προκηρύξτε λοιπόν άμεσα διαγωνισμούς μέσω ΑΣΕΠ, υπερασπιστείτε τη δημόσια σφαίρα, το δημόσιο τομέα και το κοινωνικό της έργο. Και αν επικαλεσθείτε το Σύνταγμα στην δευτερολογία σας έχω να σας πω ότι το Σύνταγμα δεν το ορίζουμε α λα καρτ και ότι γνωρίζετε πολύ καλά ότι υπάρχει και η Απόφαση 18/ 2006 του Αρείου Πάγου που εκτιμά πώς το Σύνταγμα δεν απαγορεύει τη μετατροπή σε αορίστου χρόνου των συμβάσεων ορισμένου χρόνου ή έργου. Και σας ενημερώνω, κάτι το οποίο θα το ξέρετε και εσείς, ότι λίγες μέρες πριν το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας δικαίωσε και ζήτησε αποκατάσταση συμβασιούχου εργαζόμενης".

    Είδηση: 30385

    [05] ΕΕ- Σύνοδος υπ. Εξωτερικών ΝΑΤΟ: Δρούτσας-Κυπριακό-ΠΓΔΜ

    Παρασκευη, 04 12 2009 17:24

    "Ελλάδα και Κύπρος θέλουμε το ίδιο: να φτάσουμε οι 27 σε μια κοινή θέση, ώστε η θέση αυτή να έχει αξία και ουσιαστικό πολιτικό βάρος, υπογράμμισε από τις Βρυξέλλες ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, αναφερόμενος στη συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ για την αξιολόγηση της Τουρκίας. Ο κ. Δρούτσας βρίσκεται στη βελγική πρωτεύουσα προκειμένου να λάβει μέρος στη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών η θέση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, θα πρέπει να βασίζεται σε αυστηρή και αντικειμενική αξιολόγηση των πεπραγμένων της Άγκυρας. Ο κ. Δρούτσας αναγνώρισε, ότι υπάρχει μεγάλη διάσταση απόψεων στους κόλπους της ΕΕ και ανέφερε, ότι "η συζήτηση δεν είναι εύκολη και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά".

    Στη συνέχεια, ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ακόμα, ότι Ελλάδα και Κύπρος βρίσκονται σε συνεχή καθημερινή επαφή και συντονισμό, τόσο ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια, όσο και ο ίδιος με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Μάρκο Κυπριανού. Στο σημείο αυτό ο κ. Δρούτσας ανέφερε, ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Κυπριανού, ο οποίος τον ενημέρωσε για τα αποτελέσματα του σημερινού Εθνικού Συμβουλίου της Κύπρου.

    "Ελλάδα και Κύπρος προσερχόμαστε ενωμένοι στη διαπραγμάτευση για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τα συμφέροντά μας, που είναι και τα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημείωσε ο κ. Δρούτσας, ο οποίος τόνισε ακόμη ότι "έχουμε ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή, το γνωρίζει η κυπριακή κυβέρνηση, το γνωρίζουν οι πάντες, ότι η Ελλάδα θα στηρίξει στο ακέραιο τις αποφάσεις της κυπριακής κυβέρνησης μέχρι το τέλος, στην πρώτη γραμμή, πλάι-πλάι".

    Τέλος, αναφερόμενος στα συμπεράσματα της Συνόδου του ΝΑΤΟ για την ΠΓΔΜ, ο κ. Δρούτσας ανέφερε ότι επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά η απόφαση της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι και η ξεκάθαρη και ομόφωνη θέση της Ατλαντικής Συμμαχίας ότι προϋπόθεση για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, είναι η επίλυση του θέματος της ονομασίας.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 30407

    [06] Μικτές περιπολίες στο κέντρο της Αθήνας

    Παρασκευη, 04 12 2009 17:33

    Μεικτές περιπολίες στο κέντρο της Αθήνας που θα αποτελούνται από άνδρες της ΕΛΑΣ και του Δήμου αποφάσισαν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ο Δήμος Αθηναίων, με σκοπό την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, ώστε να γίνει πιο ασφαλές το ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Παράλληλα, συστήνεται ειδική επιτροπή για την αναβάθμιση υποβαθμισμένων περιοχών της πρωτεύουσας. Ταύτιση απόψεων υπήρξε στη συνάντηση του Νικήτα Κακλαμάνη με τον Σπύρο Βούγια, στο δημαρχιακό μέγαρο για το ζήτημα της υποβάθμισης της ποιότητας ζωής στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας.

    Ο κ. Βούγιας δήλωσε μετά τη συνάντηση, ότι "είμαστε δίπλα στην προσπάθεια του δήμου, θα αναλάβουμε ό,τι μας αναλογεί ως υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ώστε, να βοηθήσουμε να αλλάξει η εικόνα του ιστορικού κέντρου". Συμπλήρωσε δε, ότι θα έχει επαφές και με τις άλλες παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου για τον καλύτερο συντονισμό, ενώ ο υφυπουργός έκανε λόγο και για τη δημιουργία κοινών μικτών περιπολιών της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δημοτικής Αστυνομίας.

    Από την πλευρά του, ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε ότι προσυπογράφει αυτά που είπε ο κ. Βούγιας και εξέφρασε τη χαρά του που θα συσταθεί μόνιμη επιτροπή για την παρακολούθηση και επίλυση όλων αυτών των προβλημάτων.

    Εξάλλου, ο κ. Κακλαμάνης αναφερόμενος στις εκδηλώσεις μνήμης του αδικοχαμένου Αλέξη Γρηγορόπουλου, επεσήμανε ότι "οφείλουμε να την τιμήσουμε ειρηνικά βγάζοντας ένα μόνο μήνυμα την απόλυτη καταδίκη της βίας από όπου και αν αυτή προέρχεται. Θέλω να πιστεύω και εύχομαι ότι ο Δεκέμβριος του 2008 δεν θα επαναληφθεί, διότι ούτε η πόλη της Αθήνας αντέχει κάτι τέτοιο, ούτε η πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά της το επιτρέπει. Πρόσθεσε δε, ότι θα τιμήσουμε τον Αλέξη εάν είμαστε σιωπηλοί ή αν θέλετε μέσω της εκκωφαντικής αλλά μαζικής μας σιωπής".

    Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη για το ίδιο θέμα, παρέπεμψε στις δηλώσεις του κ. Χρυσοχοΐδη και σημείωσε, πως πρέπει να σεβαστούμε και να τιμήσουμε τον άδικο χαμό του Αλέξη. Τέλος, ο κ. Βούγιας τόνισε ότι η Ελληνική Αστυνομία θα έχει μια σταθερή, σοβαρή, αποτελεσματική παρουσία, διακριτική, όπως αξίζει στην τιμή και στο σεβασμό αυτής της επετείου. Θα κάνει σωστά τη δουλειά της, με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 30419

    [07] Μικρότεροι οι νέοι ημιυπαίθριοι και τα υπόγεια

    Παρασκευη, 04 12 2009 18:41

    Κατατέθηκε στη βουλή από την υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη νομοσχέδιο με το όποιο καταργείται η τακτοποίηση των ημιυπαίθριων και των άλλων βοηθητικών χώρων. Σε ότι αφορά στον τρόπο κατασκευής αυτών των χώρων σε νέες οικοδομές διατηρούνται οι ρυθμίσεις του νόμου Σουφλιά.

    Είδηση: 30439

    [08] Εθνικό βιομηχανικό πάρκο στον Ασωπό

    Παρασκευη, 04 12 2009 18:39

    Το υπουργείο περιβάλλοντος θα επιβάλει σε όλους όσοι ρυπαίνουν και το κόστος της αποκατάστασης της περιβαλλοντικής ζημιάς, ενώ προγραμματίζεται, όπως είπε η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, να δημιουργηθούν ελεγκτικοί μηχανισμοί σε κάθε νομό της χώρας. Εθνικό βιομηχανικό πάρκο δημιουργείται στη μεγαλύτερη βιομηχανική ζώνη της χώρας, στην περιοχή του Ασωπού, η οποία έως τώρα λειτουργούσε στο σύνολό της ανεξέλεγκτα.

    Είδηση: 30438

    [09] Λ.ΡΑΚΙΤΖΗΣ:«Βρήκα τον κο Στυλιανίδη του λέω είναι παράνομο, την ανακαλεί την άδεια παραμονές εκλογών, μετά την προκήρυξη εκλογών εκδίδει νέα απόφαση.»

    Παρασκευη, 04 12 2009 15:07

    Συνέντευξη σε εκπομπή της ΝΕΤ 105,8 με την Αναστασία Ζήγου.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Ο τρόπος αδειοδότησης σε δημόσιας χρήσεως φορτηγά, όπου καταδείχθηκαν κατά κάποιο τρόπο ακόμα και ευθύνες κεντρικών στελεχών της κυβέρνησης, δηλαδή υπουργών και υφυπουργών.»

    Λ.ΡΑΚΙΤΖΗΣ: « Υπήρξαν σωρεία πλαστών αδειών φορτηγών αυτοκινήτων και από το γραφείο συγκοινωνιών του Αγρινίου. Κάηκε το γραφείο Αγρινίου και έτσι δεν μπορούσε να γίνει έλεγχος, ποινική δικογραφία. Είπαν λοιπόν όποιοι έχουν άδειες αυτοκινήτων από το γραφείο Αγρινίου και έχουν τα δικαιολογητικά, να μας τα φέρουν να ξαναβγάλουν καινούριες άδειες. Ορισμένα αυτοκίνητα δεν μπόρεσαν να νομιμοποιηθούν, να φέρουν τα δικαιολογητικά εδώ, είχαν νόμιμες άδειες και ως εκ τούτου αυτά ήταν μετέωρα, ήταν παράνομες οι άδειες, κυκλοφορούσαν παρανόμως. Οπότε οι ενδιαφερόμενοι ξεκίνησαν μια διαδικασία να τα νομιμοποιήσουν, παρόλα αυτά οι υπουργοί έδωσαν εντολή να βγουν άδειες, αυτό είναι παράνομο καταρχήν.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Παρότι δεν υπήρχαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά;»

    Λ.ΡΑΚΙΤΖΗΣ: « Παρότι δεν υπήρχαν τα δικαιολογητικά για έντεκα φορτηγά αυτοκίνητα για λόγους ανθρωπιστικούς, κοινωνικούς μάλιστα. Βρήκα τον κο Στυλιανίδη του λέω είναι παράνομο, την ανακαλεί την άδεια παραμονές εκλογών, μετά την προκήρυξη εκλογών, εκδίδει νέα απόφαση και διατάσει να ξαναβγεί η άδεια. Του έστειλα πάλι έγγραφο του διαμαρτυρήθηκα ότι δεν είναι νόμιμες, παρόλα αυτά διατάσει την έκδοση των αδειών και κατόπιν εγώ αυτή την δικογραφία τη στέλνω στον κο Ρέππα, ο οποίος την έστειλε στον Εισαγγελέα.» Είδηση: 30391

    [10] Υπέρ του πυρηνικού αφοπλισμού Μεντβέντεφ και Ομπάμα

    Παρασκευη, 04 12 2009 16:28

    Πιστοί στις αρχές της συνθήκης "START" για τον πυρηνικό αφοπλισμό, παρά το γεγονός ότι η προθεσμία της λήγει τα μεσάνυχτα, δηλώνουν οι πρόεδροι της Ρωσίας και των ΗΠΑ Μεντβέντεφ και Μπαράκ Ομπάμα σε κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Κρεμλίνο. Στην κοινή τους ανακοίνωση οι δύο ηγέτες δεν προσδιορίζουν πάντως χρονικά τη σύναψη μιας νέας συνθήκης για τον περιορισμό των πυρηνικών οπλοστασίων που κληροδότησε στον κόσμο ο Ψυχρός Πόλεμος.

    Τονίζουν παράλληλα ότι η αντικατάσταση της Συνθήκης για τη Μείωση των Στρατηγικών Όπλων (START-1) που χρονολογείται στο 1991, θα συμβάλει στον επανακαθορισμό των σχέσεων Λευκού Οίκου-Κρεμλινου ύστερα από τις περιπέτειες που πέρασαν αυτές τα τελευταία χρόνια.

    "Εκφράζουμε τη δέσμευσή μας, για λόγους αρχής, να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στο πνεύμα της Συνθήκης START μετά την εκπνοή της, καθώς και τη σταθερή μας πρόθεση να εξασφαλίσουμε ώστε μία νέα συνθήκη για τα στρατηγικά όπλα να τεθεί σε ισχύ το συντομότερο δυνατό", τονίζεται στην ανακοίνωση.

    Οι Ομπάμα και Μεντβέντεφ συμφώνησαν τον περασμένο Απρίλιο να εργασθούν για τη σύναψη μιας συνθήκης πριν από την εκπνοή της START τα μεσάνυχτα της 4ης Δεκεμβρίου.

    Τώρα διπλωματικοί κύκλοι κάνουν λόγο για μία νέα συμφωνία ως το τέλος του χρόνου, αν και παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστο πότε θα μπορούσαν να συναντηθούν οι δύο ηγέτες για την υπογραφή της, καθώς οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται στην Ελβετία με ασυνήθιστη μυστικότητα.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 30393

    [11] Ασφαλιστικό: Συνεδριάζει η Επιτροπή Ειδικών την Τρίτη

    Παρασκευη, 04 12 2009 17:03

    Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για την εξεύρεση λύσης για το ασφαλιστικό, με την επιτροπή ειδικών που έχει συσταθεί, να ορίζει συνεδρίασή της για τις 8 Δεκεμβρίου. Επιστολές σε κοινωνικούς εταίρους απέστειλε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

    Mε επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Σπύρο Παπασπύρου, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέας Λοβέρδος, τονίζει τη συμφωνία του στο γεγονός ότι τα προβλήματα των ασφαλιστικών ταμείων του Δημοσίου είναι γνωστά και πράγματι οξυμμένα. Ακολούθως για την αναγκαιότητα διαλόγου και τις κατευθύνσεις εξεύρεσης λύσεων, ο κ. Λοβέρδος αναφέρει ότι: "Αντιλαμβάνομαι, πως έχετε άλλη άποψη για τα υποκείμενα και τη μέθοδο του αναγκαίου να διεξαχθεί διαλόγου και καταθέτετε, εμμέσως πλην σαφώς, τη δική σας πρόταση με την ήδη αναφερθείσα επιστολή σας, της 30ης Νοεμβρίου 2009. Σπεύδω, λοιπόν, να απαντήσω, πως αποδέχομαι την πρότασή σας. Ας διεξαχθεί, λοιπόν, διάλογος και σε διμερές επίπεδο, δηλαδή ανάμεσα στην κυβέρνηση και την ΑΔΕΔΥ. Όσο κι αν υποστηρίζω, με πίστη στις απόψεις μου, ότι το Ασφαλιστικό πρόβλημα είναι ενιαίο, ωστόσο θεωρώ ανεπίτρεπτο τα διαδικαστικά θέματα να κρύψουν την ουσία του προβλήματος. Σημειώνω, τέλος, πως οι επί δεκαετία διεξαγόμενες συζητήσεις, σχηματισμοί επιτροπών και τα συναφή δεν έχουν αποδώσει το παραμικρό αποτέλεσμα, ούτε καν ως προς τα δεδομένα του Ασφαλιστικού".

    Συνεχίζοντας ο κ. Λοβέρδος στην ίδια επιστολή τονίζει: "Ως προς αυτό δεν ευθύνεται, βέβαια, η σημερινή κυβέρνηση. Θα ευθύνομαι, όμως, εγώ προσωπικώς, εάν παραδώσω την κατάσταση, όπως ακριβώς την βρήκα. Γι΄ αυτό, λοιπόν, επιτρέψτε μου την υπογράμμιση, πως η συν-λειτουργία, στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου, της Επιτροπής των Ειδικών που συγκροτούμε, της πολιτείας και των κοινωνικών εταίρων, είναι απολύτως απαραίτητη. Αμέσως, λοιπόν, μετά την κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής με τους κοινωνικούς εταίρους και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (08/12/2009), θα οργανώσουμε, σε συνεννόηση με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, την πρώτη συνεδρίαση κυβέρνησης - ΑΔΕΔΥ".

    Ο κ. Λοβέρδος απέστειλε και δεύτερη επιστολή με αποδέκτη τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρη Ασημακόπουλο.Στην επιστολή αναφέρεται: "Προσκαλείσθε την Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2009, στην κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής των Ειδικών επί του Ασφαλιστικού, των κοινωνικών εταίρων και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (στον 6ο όροφο του Υπουργείου, Πειραιώς 40, στις 09.30 π.μ.). Θυμίζω, πως για την ημέρα της συνεδρίασης αυτής είχαμε συμφωνήσει κατά την πρώτη συζήτηση στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου, στις 2/11/2009. Θυμίζω ακόμη, κύριε Πρόεδρε, πως το θέμα της κατά τα ανωτέρω κοινής συνεδρίασης, θα είναι η συμφωνία ως προς τις επιμέρους πτυχές που συνθέτουν το συνολικό ζήτημα του Ασφαλιστικού, καθώς και η συζήτηση επί των προτάσεων της κυβέρνησης και των φορέων για τις κατευθυντήριες γραμμές επίλυσης του ασφαλιστικού προβλήματος της χώρας".

    Επιτροπή ειδικών για το ασφαλιστικό

    Επίσης ανακοινώθηκε ότι η Επιτροπή των Ειδικών, που όρισαν κυβέρνηση και κοινωνικοί φορείς,αποτελείται από τους: Γιώργος Ρωμανιάς (οικονομολόγος), Σάββας Ρομπόλης (καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου) (πρόταση ΓΣΕΕ), Δημήτρης Μπούρλος (νομικός, ειδικός στα ασφαλιστικά, πρόταση Ε.Σ.Ε.Ε.), Χαρίτων Κυριαζής (Αντιπρόεδρος Σ.Ε.Β., πρόταση Σ.Ε.Β.), Βασίλης Μαριός-Ξανθέλης (αναλογιστής, πρόταση ΓΣΕΒΕΕ), Πατρίνα Παπαρηγοπούλου (επίκουρη καθηγήτρια Δικαίου Κοινωνικής Ασφάλειας στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών), Παναγιώτης Τσαγλόγλου (καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών), Θανάσης Λωταπατζίδης (ειδικός στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας), Δημήτρης Κυριάκης (αναλογιστής, Γενικός Διευθυντής ΟΑΕΕ), Θεόδωρος Σακελλαρόπουλος (καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου), (πρόταση πολιτείας). Πρόεδρος της Επιτροπής των Ειδικών θα είναι ο καθηγητής Εργατικού και Ασφαλιστικού Δικαίου της Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Άγγελος Στεργίου, μετά από σχετική συμφωνία των εταίρων και της πολιτείας.

    Είδηση: 30397

    [12] Fiat: Ανάκληση 500.000 Grande Pundo για πιθανή ανωμαλία στον άξονα

    Παρασκευη, 04 12 2009 18:31

    Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία Fiat ανακαλεί περίπου 500.000 μοντέλα Grande Punto και Grande Punto Abarth σε όλη την Ευρώπη για έλεγχο εξαιτίας μίας "πιθανής ανωμαλίας "στον άξονα οδήγησης, ανακοινώθηκε σήμερα από τον όμιλο. "Περίπου 500.000 Grande Punto και Grande Punto Abarth, τα μισά στην Ιταλία και τα άλλα μισά στην υπόλοιπη Ευρώπη" ανακαλούνται για "μία πιθανή ανωμαλία στον άξονα οδήγησης", αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ιταλικού ομίλου.

    Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι θα αποσταλούν επιστολές και θα καλούνται οι κάτοχοι των αυτοκινήτων αυτών να προσέλθουν για ένα τεχνικό έλεγχο στα συνεργεία του ομίλου.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ Είδηση: 30436

    [13] Χριστουγεννιάτικα είδη: Τί να προσέχουμε στις αγορές

    Παρασκευη, 04 12 2009 15:17

    Στην ενημέρωση των καταναλωτών για την κυκλοφορία Χριστουγεννιάτικων ειδών, προχωράει η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας / υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, με αφορμή την εορταστική περίοδο. Συγκεκριμένα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και προκειμένου να διασφαλίσει την υγεία και την ασφάλεια των καταναλωτών προβαίνει σε συνεχείς ελέγχους στην αγορά, σε παντός είδους ηλεκτρολογικό υλικό και συσκευές.

    Οι έλεγχοι αυτοί διενεργούνται καθ' όλη την διάρκεια του έτους και εκτάκτως σε περιόδους εορτών από εντεταλμένα όργανα ελέγχου της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας. Με τους ελέγχους αυτούς επιδιώκεται η συμμόρφωση του συνόλου της αγοράς και η διασφάλιση της καταλληλότητας των προϊόντων που διατίθενται στους καταναλωτές, από πλευράς ηλεκτρικής ασφάλειας, σύμφωνα με τις διατάξεις της σχετικής νομοθεσίας και τις απαιτήσεις των σχετικών Ευρωπαϊκών προτύπων.

    Οδηγίες για τους καταναλωτές

    Συστήνεται στο καταναλωτικό κοινό όπως κατά την αγορά και χρήση Χριστουγεννιάτικων ειδών όπως φωτάκια-γιρλάντες, Άγιο-Βασίληδες και άλλα διακοσμητικά είδη που λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα να προσέχει ώστε τα προϊόντα αυτά:

    1. Να φέρουν πάνω στο προϊόν :

    α) τη σήμανση CE,

    β) τα τεχνικά στοιχεία λειτουργίας (τάση, ισχύς, συχνότητα λειτουργίας ),

    γ) τον τύπο του προϊόντος, τον κατασκευαστή και τα στοιχεία του ή τον υπεύθυνο εισαγωγέα / διαθέτη στην Ελλάδα.

    2) Να συνοδεύονται από οδηγίες χρήσης στα Ελληνικά και να αναγράφονται τα στοιχεία της εταιρείας που διαθέτει το προϊόν ή τα στοιχεία του εξουσιοδοτημένου service της συσκευής.

    3) Σε περίπτωση χρήσης του προϊόντος σε εξωτερικό χώρο, να αναγράφεται σαφώς η ένδειξη αυτή επί της συσκευασίας και του φυλλαδίου οδηγιών χρήσης καθώς και η ένδειξη προστασίας ΙΡ (τουλάχιστον ΙΡ40 για εξωτερικό χώρο) και να τηρούνται οι κανονισμοί ασφαλείας εσωτερικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων.

    Σε κάθε περίπτωση, επιβάλλεται από την νομοθεσία η χρήση ρελέ διαρροής στις οικιακές εσωτερικές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις για την επιπρόσθετη προστασία των χρηστών και των εγκαταστάσεων.

    Τηλέφωνα πληροφοριών:

    -Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας -Τέταρτη Διεύθυνση Κλαδικής Βιομηχανικής Πολιτικής τηλ.: 210-6965809-874, 6965842, 6965837, 6965844

    -Γενική Γραμματεία Καταναλωτή: τηλ. 1520

    Είδηση: 30392

    [14] Ο Ντεπ και η Χάγιεκ στην ταινία για τον Πάντσο Βίλα

    Παρασκευη, 04 12 2009 19:40

    Ο Τζόνι Ντεπ και η Σάλμα Χάγιεκ θα πρωταγωνιστήσουν στην ταινία του σέρβου σκηνοθέτη Εμίρ Κουστουρίτσα με θέμα τη ζωή του μεξικανού ήρωα Πάντσο Βίλα, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα του περιοδικού Variety. Ο σκηνοθέτης της ταινίας, η οποία θα τιτλοφορείται "Οι Επτά Φίλοι του Πάντσο Βίλα και η Γυναίκα με τα Έξι Δάκτυλα", θα ξεκινήσει γυρίσματα μέσα στο 2011 εξαιτίας των υποχρεώσεων του Ντεπ, αναφέρει το δημοσίευμα.

    Η ταινία θα είναι γυρισμένη στα ισπανικά και τα γυρίσματα θα γίνουν κυρίως στο Μεξικό, όπου ο Βίλα, ένας ληστής των αρχών του 20ου αιώνα, ο οποίος έγινε αντάρτης και ήρωας των φτωχών, θεωρείται ιστορική φυσιογνωμία.

    ΠΗΓΕΣ: ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ Είδηση: 30441

    [15] Η ύφεση έπληξε και τις χριστουγεννιάτικες γιορτές στο γραφείο

    Παρασκευη, 04 12 2009 19:34

    Μπορεί οι ΗΠΑ να βγαίνουν δειλά-δειλά από την οικονομική κρίση, όμως κάποιες εταιρίες ματαιώνουν τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα πάρτυ στο γραφείο, για δεύτερη συναπτή χρονιά, ενώ άλλες κάνουν απλώς περικοπές στις δαπάνες για τον εορτασμό τους. Με έναν στους δέκα εργαζόμενους στις ΗΠΑ να είναι πλέον άνεργος, οι εταιρίες αποφεύγουν να εορτάσουν φοβούμενες την κριτική για άσκοπες δαπάνες.

    Η κυριότερη εταιρία της Γουόλ Στριτ, η Goldman Sachs, που δέχτηκε επικρίσεις για την καταβολή υπέρογκων πριμ σε ανώτατα στελέχη της μετά το κυβερνητικό σχέδιο διεξόδου από την κρίση, επίσης δεν θα πραγματοποιήσει για δεύτερη συναπτή χρονιά το πάρτυ στο γραφείο, όπως είπε και η εκπρόσωπος της εταιρίας Τζία Μόρον. Της τάσης αυτής επωφελούνται κάποια ξενοδοχεία και εστιατόρια που προτείνουν φέτος στις εταιρίες να συνδιοργανώσουν χριστουγεννιάτικο πάρτι στους χώρους τους

    ΠΗΓΕΣ: REUTERS Είδηση: 30440

    [16] Τουρκία- Καταγγελία δικαστή κατά της ΜΙΤ

    Παρασκευη, 04 12 2009 18:33

    Καταγγελία εναντίον της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών (ΜΙΤ) για "προσπάθεια παρεμπόδισης της δίκαιης δίκης και επίδρασης επί δικαστικών λειτουργών" έκανε δικαστήριο της Άγκυρας, με αφορμή "πιέσεις" της ΜΙΤ προς το ίδιο δικαστήριο σχετικά με τις έρευνες του στη Διεύθυνση Τηλεπικοινωνιών για την υπόθεση της υποκλοπής τηλεφωνικών συνομιλιών. Ο πρόεδρος του Α΄ Κακουργιοδικείου της περιοχής Σίντζαν στην Άγκυρα, Οσμάν Κατσμάζ κατήγγειλε ότι πριν από την έρευνα που έκανε ο ίδιος στη Διεύθυνση την 1 Δεκεμβρίου, η ΜΙΤ "εξέφρασε προς το Δικαστήριο επιθυμίες που περιείχαν εντολές και οδηγίες".

    Συγκεκριμένα ο πρόεδρος καταγγέλλει ότι στις 14 Νοεμβρίου το Δικαστήριο έλαβε επιστολή από τη νομική υπηρεσία της ΜΙΤ στην οποία "ζητήθηκε νε αποτραπεί η πρόσβαση των εμπειρογνωμόνων στα αρχεία που περιλαμβάνονται στους σκληρούς δίσκους της Διεύθυνση Τηλεπικοινωνιών και αφορούν τη ΜΙΤ, να παραβρεθούν στελέχη της ΜΙΤ κατά την έρευνα του προέδρου και να μην μεταφερθούν έξω από τη Διεύθυνση τα στοιχεία που αφορούν τη ΜΙΤ".

    Πρόκειται για την καταγραφή υποκλοπών που σχετίζονται με τη ΜΙΤ. Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου, στην καταγγελία που έκανε προς την εισαγγελία της Άγκυρας, αναφέρει ότι ως αποτέλεσμα της πίεσης αυτής της ΜΙΤ, η έρευνα του Δικαστηρίου δεν κατέστη δυνατόν να καταλήξει σε οριστικό αποτέλεσμα. Η καταγγελία αφορά ονομαστικά το διοικητή της ΜΙΤ Εμρέ Τανέρ και το νομικό σύμβουλο της υπηρεσίας αυτής. Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου είχε πραγματοποιήσει την πρώτη του έρευνα στη Διεύθυνση Τηλεπικοινωνιών στις αρχές Νοεμβρίου. Μετά την έρευνα είχε ανακοινωθεί ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνα ανώτατων δικαστικών, ενώ ταυτόχρονα υπογραμμίστηκε ότι η Διεύθυνση παρεμπόδισε το έργο της έρευνας. Η δεύτερη έρευνα στη Διεύθυνση ξεκίνησε την 1 Δεκεμβρίου. Η Διεύθυνση Τηλεπικοινωνιών συστάθηκε το 2006 και συντονίζει την παρακολούθηση που μέχρι το 2006 έκαναν αυτόνομα, υπηρεσίες όπως η ΜΙΤ και η Γενική Ασφάλεια.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 30437

    [17] Oι κινήσεις του Αντώνη Σαμαρά

    Παρασκευη, 04 12 2009 11:39

    Με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής, ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο Αντώνης Σαμαράς με στόχο την αναδιάρθρωση και την καλύτερη οργάνωση του κόμματος συνεχίζει τις κατ' ιδίαν συναντήσεις με στελέχη, αλλα και με βουλευτές που δεν τον είχαν στηρίξει.

    Τις επαφές του με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, συνέχισε ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ -με μια συμβολική κίνηση ενότητας- κάλεσε την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, να μετάσχουν στην αποστολή του κόμματος, στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

    Μαζί θα είναι μεταξύ άλλων ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος και η Κατερίνα Παπακώστα.

    Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της ΝΔ με το βλέμμα στραμμένο στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό, συναντήθηκε με τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας Γιάννη Τραγάκη αλλά και με την Μαριέττα Γιαννάκου για θέματα της ευρωομάδας. Ο πρώην βουλευτής Ροδόπης πάντως Αχμέτ Ιλχάν ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ΝΔ εξαιτίας ιδεολογικών διαφορών, μετά την νίκη του κ. Σαμαρά. Μαζί με τον κ. Ιλχάν αποχώρησαν και στελέχη της ΝΔ του νομού Είδηση: 30382

    [18] Επίθεση σε πεζές περιπολίες της αστυνομίας

    Παρασκευη, 04 12 2009 12:57

    Επίθεση σε δύο πεζές περιπολίες της αστυνομίας στα Εξάρχεια με ξύλα, πέτρες και άλλα αντικείμενα πραγματοποίησαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, δύο ομάδες κουκουλοφόρων των 20 ατόμων η καθεμία. Οι δράστες τραυμάτισαν δύο αστυνομικούς ενώ αυτή την ώρα γίνεται επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

    Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν το βραδυ της Πέμπτης, έξω από τη Νομική Σχολή στην οδό Ακαδημίας, μετά το τέλος της πορείας αντιεξουσιαστών.

    Τετρακόσια περίπου άτομα συγκεντρώθηκαν το απόγευμα στην πλατεία Βικτωρίας, με κατεύθυνση το πνευματικό κέντρο του δήμου Αθηναίων.

    Όταν έφτασαν μπροστά στη Νομική προκάλεσαν ζημιές σε ένα αυτοκίνητο και άρχισαν να πετουν πέτρες ενάντια των αστυνομικών δυνάμεων.

    Για αρκετή ώρα παρέμειναν κλειστές η Ακαδημίας και η Σόλωνος, ενώ η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη μιας νεαρής κοπέλας και σε έξι προσαγωγές.

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8

    Πηγή: ΝΕΤ Είδηση: 30384

    [19] Πακιστάν: Λουτρό αίματος σε τζαμί

    Παρασκευη, 04 12 2009 14:52

    Επίθεση καμικάζι σημειώθηκε στο Πακιστάν, με στόχο τζαμί στο οποίο συνηθίζουν να προσέρχονται για προσευχή στρατιώτες. Η περιοχή στην οποία βρίσκεται το τζαμί, είναι το Ραβαλπίντι και μέχρι στιγμής ο απολογισμός είναι 39 νεκροί και 40 τραυματίες.

    Όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών του Πακιστάν Ρεχμάν Μαλίκ: "Υπήρχαν δυο καμικάζι, οι οποίοι εισήλθαν στο τζαμί την ώρα της προσευχής και ανατινάχθηκαν". Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που η στέγη του τζαμιού κατέρρευσε, ενώ πυροβολισμοί ακούστηκαν κοντά στο αρχηγείο του πακιστανικού στρατού στην ίδια πόλη.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ρόιτερ, Γαλλικό Είδηση: 30389

    [20] 7.000 στρατιώτες στο Αφγανιστάν στέλνουν οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ

    Παρασκευη, 04 12 2009 14:43

    Την αλληλεγγύη τους στην απόφαση του αμερικανού Προέδρου για την αποστολή επιπλέον στρατιωτικής δύναμης 30.000 ανδρών στο Αφγανιστάν, ανακοίνωσαν 25 χώρες μέλη του ΝΑΤΟ που υποσχέθηκαν να στείλουν και αυτές συνολικά ακόμη 7.000 στρατιώτες. "Οι χώρες υποστηρίζουν τα λόγια τους με έργα", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν έπειτα από συνομιλίες με υπουργούς Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

    "Τουλάχιστον 25 χώρες θα στείλουν περισσότερες δυνάμεις στην αποστολή κατά το 2010. Προσέφεραν περίπου 7.000 νέα στρατεύματα και θα υπάρξουν κι άλλα. Αυτό είναι αλληλεγγύη στη πράξη και θα έχει ισχυρή επίδραση επί του πεδίου".

    Ο Ράσμουμσεν δήλωσε ότι τα επιπλέον στρατεύματα, που μαζί με τη συνεισφορά των ΗΠΑ θα αυξήσουν τα ξένα στρατεύματα στο Αφγανιστάν σε 140.000, θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της εξέγερσης που έχει επικεφαλής τους Ταλιμπάν, αλλά δεν θα είναι από μόνα τους αρκετά.

    "Ναι στις περισσότερες δυνάμεις, αλλά και στην προστασία του αφγανικού λαού με σημαντικά περισσότερα χρήματα αρωγής και επιμένοντας ότι οι αφγανοί εταίροι μας πρέπει να φέρουν σε πέρας το δικό τους μερίδιο της συμφωνίας", δήλωσε ο Ρασμουνσεν.

    Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ παρουσίασε αυτό που αποκάλεσε νέο οδικό χάρτη για τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, ο οποίος περιλαμβάνει περισσότερα στρατεύματα, περισσότερη αρωγή και περισσότερη εκπαίδευση για τις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας, καθώς και προσπάθειες για την επανένταξη των μαχητών Ταλιμπάν που δέχονται να καταθέσουν τα όπλα. "Θα υπάρξει μια νέα πολιτική ενεργού υποστήριξης της επανένταξης των μαχητών Ταλιμπάν που καταθέτουν τα όπλα, και η πρόθεση να μεταβιβαστεί στις αφγανικές δυνάμεις η κύρια ευθυνη για την ασφάλεια το συντομότερο δυνατόν τον επόμενο χρόνο όπου το επιτρέπουν οι συνθήκες, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να εντείνουμε και την εκπαίδευση που παρέχουμε".

    Αν και οι ΗΠΑ έχουν δηλώσει πως προτίθενται να αρχίσουν να αποσύρουν από τα μέσα του 2011 μέρος των επιπλέον στρατευμάτων που θα στείλουν στο Αφγανιστάν, ο Ράσμουσεν δήλωσε ότι αυτό δεν πρέπει να εκληφθεί ως σημάδι ότι οι διεθνείς δυνάμεις εγκαταλείπουν τη χώρα.

    "Η μετάβαση δεν σημαίνει έξοδο", δήλωσε. "Δεν πρέπει να υπάρξουν παρεξηγήσεις -- Δεν θα εγκαταλείψουμε το Αφγανιστάν για να πέσει και πάλι στα χέρια τρομοκρατών και των εξτρεμιστών που τους φιλοξενούν. Αυτό δεν θα συμβεί".

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 30390

    [21] ΕΣΥΕ: Μείωση του ΑΕΠ στο τρίτο τρίμηνο

    Παρασκευη, 04 12 2009 14:26

    Μειωμένο κατά 1,7% εμφανίζεται το ποσοστό της ανάπτυξης στην Ελλάδα κατά το τρίτο τρίμηνο φέτος σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2008. Επίσης το ΑΕΠ είχε μειωθεί κατά 0,5% το α' τρίμηνο και κατά 1,2% το β' τρίμηνο. Αυτό προκύπτει από στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Ειδικά για το ΑΕΠ η μείωση οφείλεται στη μείωση των ακαθάριστων επενδύσεων παγίου κεφαλαίου κατά 18,6%.

    Αναλυτικά ανά τομέα, η μεγαλύτερη μείωση καταγράφεται στις κατοικίες κατά 22,5% στο μηχανολογικό εξοπλισμό κατά 21,3%, στον εξοπλισμό μεταφορών κατά 19,1% και στις λοιπές κατασκευές κατά 13,9%. Στον αντίποδα βρίσκονται τομείς όπως τα λοιπά επενδυτικά προϊόντα με αύξηση 7,4% και κατά 1,5% τα αγροτικά προϊόντα.

    Η δημόσια κατανάλωση αυξήθηκε κατά 9,4%, ενώ η ιδιωτική κατανάλωση υποχώρησε κατά 0,8%.

    Μειώσεις έχουν καταγράψει οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών κατά 21,7%, ενώ οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών, κατέγραψαν μείωση κατά 16,5%.

    Μειωμένη κατά 1,1% εμφανίζεται η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας στο 9μηνο.

    Αντιδράσεις

    Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, δήλωσε: "Η σημαντική πτώση του ΑΕΠ και η κατάρρευση των επενδύσεων και εξαγωγών σε ετήσια βάση, κατά το γ' τρίμηνο του 2009, καταδεικνύουν ότι η ύφεση στην ελληνική οικονομία καλπάζει και ότι οι κυβερνητικές προβλέψεις στον προϋπολογισμό για πτώση του ΑΕΠ κατά 1,2 % μπορεί να αποδειχθούν εκτός πραγματικότητας.

    Η κυβέρνηση με τον προϋπολογισμό φοροεπιδρομής και λιτότητας που κατέθεσε και την νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική που συνεχίζει, βρίσκεται σε απολύτως λάθος δρόμο και εκτός τόπου και χρόνου. Αυτή η κυβερνητική πολιτική κινδυνεύει όχι μόνο να σπρώξει τις οικονομικές εξελίξεις σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση το 2010, αλλά και να δώσει τη χαριστική βολή στις οικονομικά ασθενέστερες τάξεις της κοινωνίας μας.

    Η χώρα χρειάζεται επειγόντως μια μεγάλη προοδευτική στροφή, αν θέλουμε να αποφύγουμε ένα νέο οικονομικό και κοινωνικό μεσαίωνα". Είδηση: 30388


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 4 December 2009 - 17:53:19 UTC