Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-12-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε κλίμα συγκίνησης το μνημόσυνο του Αλέξη
  • [02] Αντιπαράθεση για τους χειρισμούς στο Σκοπιανό
  • [03] Πένθος στη Ρωσία
  • [04] Αισιόδοξος ο Μπαν Κι Μουν για συμφωνία στην Κοπεγχάγη
  • [05] Τηλεμαραθώνιος αγάπης από τη Unicef
  • [06] Έφυγε ο Θοδωρής Σφέτσας
  • [07] Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες του Σαββάτου

    [01] Σε κλίμα συγκίνησης το μνημόσυνο του Αλέξη

    Κυριακη, 06 12 2009 13:39

    Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και με την παρουσία εκατοντάδων πολιτών, της υπουργού Παιδείας και εκπροσώπων των κομμάτων πραγματοποιήθηκε στο νεκροταφείο του Παλαιού Φαλήρου το μνημόσυνο του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Στην τελετή παρευρέθηκαν συγγενείς, συμμαθητές του 16χρονου και πλήθος κόσμου που άφησαν στο μνήμα του μαθητή λίγα λουλούδια σε ένδειξη αγάπης και μνήμης.

    Τα μέλη της οικογενείας του, αλλά και ο απλός κόσμος δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τον πόνο και τα δάκρυα τους, ενώ ξέσπασαν σε χειροκρότημα, όταν ο ιερέας έψαλλε το "αιωνία σου η μνήμη".

    Οι γονείς και οι φίλοι του Αλέξη ζήτησαν την παραδειγματική τιμωρία του ειδικού φρουρού και να γίνει η δίκη στον Κορυδαλλό.

    Λόγω του φόβου πρόκλησης επεισοδίων η παρουσία της αστυνομίας, αν και πολυπρόσωπη, ήταν διακριτική.

    Η Υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου που παραβρέθηκε στο μνημόσυνο δήλωσε: «Ένα σύνθημα στον τοίχο γράφει "Ο Δεκέμβρης δεν ήταν η απάντηση, ήταν η ερώτηση". Σήμερα ξέρουμε όλοι καλά ότι η απάντηση δεν βρίσκεται στη βία και την καταστροφή.

    Η νεολαία στην πατρίδα μας ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων για τη δημοκρατία και τα δικαιώματα. Οι νέοι και σήμερα τιμούν τη μνήμη του Αλέξανδρου στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα κατά της βίας.

    Η βία, όπως κι αν εκφράζεται, όποιου χρώματος μανδύα κι αν φορά, είναι εχθρός της δημοκρατίας, της παιδείας, της νεολαίας. Και εμείς όλοι, Πολιτεία και Κοινωνία, έχουμε χρέος να είμαστε μαζί με τη νεολαία». Είδηση: 30470

    [02] Αντιπαράθεση για τους χειρισμούς στο Σκοπιανό

    Κυριακη, 06 12 2009 17:02

    Οι χειρισμοί στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων προκαλούν πολιτική αντιπαράθεση. Σε δημοσίευμα του "Εθνους της Κυριακής" αποκαλύπτεται απόρρητο έγγραφο της πρεσβείας μας στο Παρίσι, στο οποίο εμφανίζεται η Ντόρα Μπακογιάννη να μην ζητά αναθεώρηση του Συντάγματος της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, ώστε να προκύψει μια ονομασία έναντι όλων. Λόγο για διοχετευμένες συκοφαντικές επιθέσεις κάνει το γραφείο της κυρίας Μπακογιάννη, ενώ άμεσο ήταν το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιώργου Πεταλωτή ο οποίος καλεί την πρώην υπουργό να αναζητήσει αλλού εχθρούς.

    Μπακογιάννη: "Τηρήθηκε η "εθνική κόκκινη γραμμή"

    Σε απάντηση δημοσιογραφικών ερωτημάτων, που αναφέρονται στο σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής», από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

    "Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την ώρα που διολισθαίνει σε παράλληλη μυστική διπλωματία με τα Σκόπια, επιχειρεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη μέσα από διοχετευμένες συκοφαντικές επιθέσεις που αναλαμβάνουν να κάνουν μέσα ενημέρωσης τα οποία, όλο αυτό τον καιρό, εργολαβικά επιτίθενται εναντίον της κ. Μπακογιάννη. Η αλήθεια, την οποία κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει και να υποτιμήσει, είναι ότι σήμερα η ελληνική εξωτερική πολιτική μπορεί να υπερασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα απέναντι στα Σκόπια με αποτελεσματικό τρόπο, γιατί από το 2007 χαράχθηκε από τη Νέα Δημοκρατία μια καθαρή πολιτική για το θέμα της ονομασίας που στηρίζεται σε μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων. Αυτή είναι η εθνική κόκκινη γραμμή και αυτή έφερε το μόνο θετικό αποτέλεσμα που υπήρξε εδώ και πολλά χρόνια για το θέμα των Σκοπίων, στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι. Αυτή η πολιτική τηρήθηκε απαρέγκλιτα σε όλες τις φάσεις της διαπραγμάτευσης και σε όλα τα επίπεδα" αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    "Για λόγους αρχής δεν σχολιάζουμε το περιεχόμενο διαβαθμισμένης υπηρεσιακής αλληλογραφίας του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών. Σε κάθε περίπτωση, είναι προφανές ότι καμία Ελληνική Κυβέρνηση δεν θα μπορούσε -και δεν μπορεί- να αποδεχθεί την ύπαρξη δήθεν «Μακεδονικού» έθνους, γλώσσας ή ταυτότητας. Όπως είναι επίσης ξεκάθαρο, ότι επιμένουμε σε μία ονομασία, για όλες ανεξαιρέτως τις χρήσεις. Αυτό, άλλωστε, ήταν και το πνεύμα του veto της Κυβέρνησης Καραμανλή στο Βουκουρέστι" αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου της κ. Μπακογιάννη.

    Απάντηση Πεταλωτή

    Να αναζητήσει αλλού εχθρούς καλεί την πρώην ΥΠΕΞ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, απαντώντας στις αιχμές για "μυστική διπλωματία" του ΠΑΣΟΚ για το Σκοπιανό και λέγοντας ότι στα εθνικά θέματα δε χωρούν κομματικά παιχνίδια.

    Σε συνέντευξή του άλλωστε στο "Βήμα της Κυριακής" ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ, Δ. Δρούτσας υπογραμμίζει σχετικά με τους χειρισμούς της Κυβέρνησης για το θέμα των Σκοπίων ότι το «ανοιχτό μυαλό», για το οποίο μιλά η κυβέρνηση, σημαίνει «διπλωματία ενεργή και πρωτοβουλίες, να δείχνεις εσύ την κατεύθυνση. Δεν σημαίνει υπαναχώρηση από την εθνική κόκκινη γραμμή, για μια ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για κάθε χρήση [...]. Δεν σημαίνει συζήτηση για πάγιες, ιστορικά δικαιωμένες, ελληνικές θέσεις».

    Σχόλιο ΛΑ.Ο.Σ

    Αναφορικά με το θέμα των Σκοπίων, ο Εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κωστής Αϊβαλιώτης, έκανε την εξής δήλωση:

    «Την ώρα που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αναζητούν τις αποχρώσεις των "κόκκινων γραμμών" και μπερδεύονται - ανάμεσα στους πρώην και τους επόμενους - για το πού βρίσκονται τα όρια της εθνικής αξιοπρέπειας και ανοχής, το αρραγές ιδεολογικό οικοδόμημα και οι θέσεις του ΛΑΟΣ -ακλόνητες και αμετακίνητες - τυγχάνουν της πλήρους αποδοχής της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού που λέει ένα πράγμα:

    Καμιά χρήση του ονόματος της Μακεδονίας και καμιά παραχώρηση της ιστορίας μας στο κράτος των Σκοπίων. Αλήθεια πόσες "κόκκινες γραμμές" εμπεριέχονται στην σημερινή πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ;»

    Συνάντηση Ερντογάν - Γκρούεφσκι

    Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επανέλαβε το Σάββατο κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, στην Κωνσταντινούπολη, την αμέριστη στήριξη της Τουρκίας σχετικά με την ευρωατλαντική προοπτική της ΠΓΔΜ, καθώς και τη γνωστή θέση της Τουρκίας αναφορικά με την εκκρεμότητα της ονομασίας, όπως μεταδίδουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης των Σκοπίων.

    Ο κ. Ερντογάν, στη συνάντησή του με τον κ. Γκρούεφσκι, ανέφερε ότι για την Τουρκία, η ΠΓΔΜ αποτελεί πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ, λόγω των μεταρρυθμίσεων που έχει εφαρμόσει και της συμμετοχής της στις διεθνείς αποστολές της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

    Σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας, ο κ. Ερντογάν, στην ομιλία του στα εγκαίνια των γραφείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κωνσταντινούπολη παρόντος και του κ. Γκρούεφσκι, ανέφερε πως «η Ελλάδα πρέπει να πάψει να ασχολείται με ασήμαντα ζητήματα και να επιτρέψει στη Μακεδονία να αποκαλείται Μακεδονία, προς το συμφέρον ολόκληρης της περιοχής».

    Ο κ. Γκρούεφσκι από την μεριά του σημείωσε ότι η Τουρκία είναι ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές και φίλους της χώρας του, κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο εκφράσθηκε και κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον κ. Ερντογάν.

    «Στη συνάντηση με τον κ.Ερντογάν εξετάσαμε τις δυνατότητες εμβάθυνσης των πολύ καλών πολιτικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών μας και αναφερθήκαμε στην υποστήριξη της Τουρκίας σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τη Δημοκρατία τη Μακεδονίας, όπως την περαιτέρω υποστήριξη σχετικά με την ένταξη της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και σε κάθε άλλο τομέα, που θα μπορούσε να μας υποστηρίξει η Τουρκία», πρόσθεσε ο κ. Γκρούεφσκι.

    Οι κ.κ. Ερντογάν και Γκρούεφσκι παραβρέθηκαν και στις εργασίες επιχειρηματικού φόρουμ ανάμεσα σε επιχειρηματίες των δύο χωρών, που διεξήχθη χθες στην Κωνσταντινούπολη, στο οποίο εξετάσθηκαν οι δυνατότητες ενίσχυσης της οικονομικής συνεργασίας και αύξησης των τουρκικών επενδύσεων στην ΠΓΔΜ Είδηση: 30472

    [03] Πένθος στη Ρωσία

    Κυριακη, 06 12 2009 18:31

    Στη Ρωσία, στην πόλη Περμ, οι κάτοικοι πενθούν την απώλεια 112 συνανθρώπων τους στην τεράστια φωτιά, που ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής, σε νυχτερινό κέντρο. Συνεχίζεται από τους συγγενείς το δύσκολο έργο της αναγνώρισης των πτωμάτων. Δεκάδες άνθρωποι παραμένουν στα νοσοκομεία. Ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβιέντεφ δεσμεύτηκε να διερευνηθεί πλήρως το περιστατικό και να τιμωρηθούν οι ένοχοι.

    Η πυρκαγιά στο νυχτερινό κέντρο της Περμ ξέσπασε τη νύχτα της Παρασκευής, στην διάρκεια σόου με πυροτεχνήματα, με αποτέλεσμα να προκληθεί χάος, Οι θαμώνες του κλαμπ -έχοντας καταληφθεί από πανικό- όρμησαν μαζικά προς τις εξόδους και ποδοπατήθηκαν. Πολλοί βρήκαν το θάνατο από ασφυξία, δεκάδες απανθρακώθηκαν, ενώ περισσότερα από 100 άτομα νοσηλεύονται.

    Ο πρόεδρος Μεντβιέντεφ ζήτησε την αυστηρή τιμωρία των ιδιοκτητών του νυχτερινού κέντρου:

    "Πρώτον, μου φαίνεται ότι δεν έχουν ούτε μυαλό ούτε συνείδηση και δεύτερον, είναι εντελώς αδιάφοροι γι' αυτό που συνέβη. Για την τιμωρία τους θα πρέπει ο νόμος να εφαρμοστεί με τη μεγαλύτερη αυστηρότητα", είπε ο Μεντβιέντεφ και πρόσθεσε ότι ο ιδιοκτήτης του κέντρου είχε δεχτεί επανειλημμένως προειδοποίηση από τους αρμόδιους επιθεωρητές ότι οι εγκαταστάσεις δεν τηρούσαν τις προδιαγραφές ασφαλείας.

    Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος κήρυξε την 7η Δεκεμβρίου ημέρα εθνικού πένθους στη Ρωσία με τις σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες σε ολόκληρη τη χώρα.

    Βροχή τα συλλυπητήρια

    Την βαθιά της οδύνη για την τραγωδία που στοίχισε την ζωή σε 112 άτομα, εξέφρασαν τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και ο Λευκός Οίκος.

    "Η σουηδική προεδρία της ΕΕ είναι συντετριμμένη από την τραγική απώλεια τόσων ζωών" υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της.

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ ΜανουέλΜπαρόζο απέστειλε τα συλλυπητήρια του στον πρόεδρο της Ρωσίας ΝτμίτριΜεντβέντεφ και το ρωσικό λαό τονίζοντας την "αλληλεγγύη του" προς τους πληγέντες από την τραγωδία.

    Συλλυπητήριο μήνυμα για την τραγωδία, προς τον Βλαντιμίρ ούτιν καιτον ΥΠΕΞ της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ. S. Lavrov έστειλαν ο Πρωθυπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσας. "Δεχθείτε τασυλλυπητήριά μου και παρακαλώ να μεταφέρετε τη συμπαράσταση τουΕλληνικού λαού στις οικογένειες των θυμάτων και στους τραυματίες, στουςοποίους εκφράζω τις ευχές μου για ταχεία ανάρρωση", αναφέρει ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου.

    Πηγή: NET, AΠΕ, Reuters

    Σχετικό άρθρο: Μακελειό στη Ρωσία Είδηση: 30475

    [04] Αισιόδοξος ο Μπαν Κι Μουν για συμφωνία στην Κοπεγχάγη

    Κυριακη, 06 12 2009 17:58

    Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-Μουν, σε συνέντευξή του, δήλωσε αισιόδοξος ότι η Διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα, στις 7 με 18 Δεκεμβρίου, στην πρωτεύουσα της Δανίας, θα οδηγήσει στην επίτευξη συμφωνίας, την οποία, μάλιστα, θα υπογράψουν όλα τα κράτη-μέλη. Αντιπροσωπείες από 190 χώρες έχουν μεταβεί ήδη στην Κοπεγχάγη για τη Διάσκεψη, η οποία ξεκινάει τη Δευτέρα και προσβλέπει σε μία νέα, παγκόσμια συμφωνία που θα αντικαταστήσει το Πρωτόκολλο του Κιότο, που λήγει το 2012.

    "Είμαι πολύ αισιόδοξος για την Κοπεγχάγη", είπε ο Μπαν Κι Μουν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα της Δανίας Berlingske Tidende.

    "Θα επιτύχουμε συμφωνία και, πιστεύω, ότι η συμφωνία θα υπογραφεί από όλες τις χώρες-μέλη του ΟΗΕ, το οποίο θα είναι κάτι ιστορικό", είπε ο γγ του ΟΗΕ στη συνέντευξη που παραχώρησε από το γραφείο του στην έδρα του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

    "Διαθέτουμε το σωστό πολιτικό πνεύμα. Όλοι οι επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων έχουν κοινό στόχο- να καταπολεμήσουν την υπερθέρμανση του πλανήτη".

    Αυτό που πρέπει καθοριστεί είναι ο τρόπος δράσης για την επίτευξη αυτού του στόχου, είπε ο νοτιοκορεάτης γγ του ΟΗΕ.

    Ηγέτες από όλο τον κόσμο θα επιχειρήσουν στην Κοπεγχάγη να καταλήξουν σε πολιτική συμφωνία για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών.

    Τον περασμένο μήνα η Δανία αναβάθμισε τη Διάσκεψη της Κοπεγχάγης προσκαλώντας επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων και από τις 192 χώρες-μέλη του ΟΗΕ.

    Μέχρι στιγμής, 105 ηγέτες έχουν αποδεχτεί την πρόσκληση, ανάμεσά τους ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ο Κινέζος πρωθυπουργός Γουέν Ζιαμπάο και ο Ινδός ομόλογός του Μανμοχάν Σινγκ.

    Ο Μπαν Κι Μουν είπε ότι ο Δανός πρωθυπουργός Λαρς Λόκε Ράσμουσεν έπραξε καλώς επιδιώκοντας πολιτική συμφωνία στην Κοπεγχάγη, και ότι η ιδέα "έδωσε δυναμική στις διαπραγματεύσεις".

    "Με συγκεντρωμένους τόσους επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων, προφανώς θα καταλήξουμε σε συμφωνία, πρώτα μία πολιτική συμφωνία και αμέσως μετά ένα νομικά δεσμευτικό κείμενο. Είμαι πεπεισμένος γι αυτό".

    Ο Μπαν Κι Μουν είπε ακόμη ότι τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ έχουν αναγνωρίσει τα συμπεράσματα των επιστημόνων που μετέχουν στις διαπραγματεύσεις του ΟΗΕ για το κλίμα.

    "Οι κλιματικές αλλαγές είναι αληθινές και συμβαίνουν τώρα με ταχύτερο ρυθμό απ' ό,τι θεωρούσαμε πριν από μερικά χρόνια", δήλωσε στην εφημερίδα ο γγ του ΟΗΕ.

    "Η Διάσκεψη στην Κοπεγχάγη έρχεται στην καλύτερη συγκυρία να το αντιμετωπίσουμε με τις γνώσεις που διαθέτουμε", πρόσθεσε.

    Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 30473

    [05] Τηλεμαραθώνιος αγάπης από τη Unicef

    Κυριακη, 06 12 2009 18:13

    Τηλεμαραθώνιος αγάπης με στόχο την καταπολέμηση της φτώχειας και του υποσιτισμού των παιδιών, διοργανώνεται στις 7 Δεκεμβρίου από τη UNICEF σε συνεργασία με την ΕΤ1. Τη διοργάνωση υποστηρίζουν δεκάδες ιδιωτικοί σταθμοί από την Ελλάδα, καθώς και το ΡΙΚ από την Κύπρο.

    Σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής της UNICEF Λάμπρος Κανελλόπουλος, τόνισε πως: "Tο ένα στα τρία παιδιά (σχεδόν 200 εκατομμύρια) στον αναπτυσσόμενο κόσμο είναι καχεκτικά, περίπου 129 εκατομμύρια παιδιά (το ένα στα τέσσερα)είναι λιποβαρή, ενώ 19 εκατομμύρια νεογέννητα κάθε χρόνο γεννιούνται με βάρος χαμηλότερο από το κανονικό. Επίσης, 24 χώρες εμφανίζουν το 80% του χρόνιου υποσιτισμού στα παιδιά και πάνω από 500 εκατομμύρια παιδιά αγωνίζονται να επιβιώσουν με λιγότερο από ένα δολάριο την ημέρα".

    Ο τηλεμαραθώνιος θα ξεκινήσει στις 4μμ και θα διαρκέσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ τα έσοδά του θα ενισχύσουν τα προγράμματα κατά της φτώχειας που πραγματοποιεί η UNICEF σε όλο τον κόσμο, με τη δημιουργία κέντρων θεραπευτικής διατροφής, την παροχή βιταμινών και θρεπτικών ιχνοστοιχείων, τη διανομή ειδικών θεραπευτικών τροφών, την καταπολέμηση κάθε μορφής παιδικής φτώχειας και ένδειας και κυρίως των αιτιών που τις προκαλούν. Θα φιλοξενηθούν προσωπικότητες του πολιτικού, πνευματικού και καλλιτεχνικού κόσμου και θα ακουστούν μηνύματα από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, την πολιτική ηγεσία και πολλών άλλων, μεταξύ των οποίων της Μαρίνας Λαμπράκη-Πλάκα, του Δημήτρη Παντερμαλή, του Διονύση Σαββόπουλου κ.α.

    Το τηλέφωνο Δωρεών του Τηλεμαραθωνίου είναι το 219 - 999 3000. Δωρεές θα γίνονται επίσης στους ακόλουθους αριθμούς λογαριασμών στις τράπεζες:

    Εθνική: 169 / 480020-64, Αγροτική: 017 04 004416-70, Εμπορική: 031/80191081, Τράπεζα Πειραιώς: 5049-022842-011, Attica Bank: 069 / 54799691, Τράπεζα Κύπρου: 0000 1216 3468, Citibank: 55 02 346484, Aspis Bank: 101-03-0006583, Millenium Bank: 519829, HSBC: 002-066694-130, Eurobank: 0026-0102-14-0100540998, Geniki Bank: 036/3603003908-9, Alpha Bank: 115 00 2002 017649 (Διαδικασία Κ03) και σε όλα τα μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών (ΑΤΜ) της Εθνικής Τράπεζας.

    Για Δωρεές με SMS: Στείλτε κενό μήνυμα στο 54234 από 4 έως και 11 Δεκεμβρίου (β¬1,19 με το ΦΠΑ). Από σταθερό ΟΤΕ: Καλέστε το 901 11 17 17 17 αυτόματη χρέωση 3 ευρώ + ΦΠΑ ανά κλήση. Είδηση: 30474

    [06] Έφυγε ο Θοδωρής Σφέτσας

    Κυριακη, 06 12 2009 14:22

    Ένας καλός φίλος, ένας συνάδελφος, ο μαέστρος των ήχων σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις της ΕΡΤ, ο Θοδωρής Σφέτσας, έφυγε σήμερα από κοντά μας. Ο Θοδωρής, έχασε τελικά την μάχη με τον καρκίνο, αφού πάλεψε γενναία για δύο χρόνια.

    Ήταν προϊστάμενος ηχοληψίας των μουσικών συνόλων της ΕΡΤ, άριστος επαγγελματίας και άφησε το δικό του στίγμα για δεκαετίες σε όλα τα μεγάλα μουσικά γεγονότα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Τον διέκρινε το ήθος και η ακεραιότητα του χαρακτήρα του. Η οικογένεια της ΕΡΤ, έχασε έναν αληθινό φίλο και ένα σημαντικό στέλεχος. Η κηδεία του θα γίνει αύριο στις τέσσερις το απόγευμα στο Ναό της Παναγίας Φανερωμένης, στο Χολαργό. Οι συγγενείς του επιθυμούν αντί στεφάνων να κατατεθούν τα χρήματα στο Σύλλογο "Ελπίδα" για τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο. Είδηση: 30471

    [07] Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες του Σαββάτου

    Κυριακη, 06 12 2009 19:15

    Ποινική δίωξη για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε ο Εισαγγελέας στους νεαρούς που συνελήφθησαν το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή των Εξαρχείων κατά την διάρκεια μικροεπεισοδίων με αστυνομικούς. Ενώπιον του Εισαγγελέα οδηγήθηκαν μετά το μεσημέρι δώδεκα νεαροί εκ των οποίων οι δύο ανήλικοι.

    Ο Εισαγγελέας παρέπεμψε τους ανήλικους στον αρμόδιο Εισαγγελέα Ανηλίκων και άσκησε στους υπόλοιπους δίωξη για διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρες απρόκλητης σωματικής βλάβης, διακεκριμένες φθορές , εμπρησμό, αντίσταση κατά της Αρχής, παράνομη οπλοφορία, οπλοκατοχή και οπλοχρησία και παράβαση του νόμου περί όπλων. Σύμφωνα με την δίωξη ορισμένα από τα αδικήματα τελούν υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις που προβλέπει ο πρόσφατος νόμος για δράστες με καλυμμένα πρόσωπα. Οι κατηγορούμενοι, θα οδηγηθούν αύριο στο Αυτόφωρο για να δικαστούν και μέχρι τότε παραμένουν κρατούμενοι.

    Στην Εισαγγελία Πειραιά απολογούνται και οι 22 συνολικά νεαροί, που το απόγευμα του Σαββάτου συνελήφθησαν στο αντιεξουσιαστικό στέκι "Ρεσάλτο" του Κερατσινίου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 200 κενά μπουκάλια, 2 σφυριά, 3 βαριοπούλες, 2 καλέμια, 2 μπιτόνια εύφλεκτο υγρό, 7 κοντάρια, 3 κράνη, 13 αντιασφυξιογόνες μάσκες, χειροβομβίδα κρότου-λάμψης και 1 ηλεκτρονικός υπολογιστής.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικό άρθρο: Έφοδος της ΕΛΑΣ σε στέκι αναρχικών και ζημιές σε ΙΧ στα Εξάρχεια Είδηση: 30476


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 6 December 2009 - 17:51:55 UTC