Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-12-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τρεις νεκροί από την κακοκαιρία
  • [02] Παρουσιάζει τα μέτρα για την εξυγίανση της οικονομίας
  • [03] Άρχισε η αποκομιδή των σκουπιδιών
  • [04] Νέα γρίπη: Ένας στους 6 Αμερικανούς έχει νοσήσει
  • [05] 19 νεκροί σε ορυχείο της Τουρκίας
  • [06] Κλάπηκε το λείψανο του Τάσσου Παπαδόπουλου
  • [07] Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού
  • [08] O Δήμος Αθηναίων υποδέχεται τα Χριστούγεννα
  • [09] Συνελήφθη επίδοξος Τζεημς Μποντ
  • [10] Βραβείο Γκράμι μετά θάνατον στον Μάικλ Τζάκσον
  • [11] Νέo φάρμακο για τη χρόνια μυελογενή λευχαιμία
  • [12] Έτοιμη για περεταίρω κυρώσεις κατά του Ιράν η διεθνής κοινότητα

    [01] Τρεις νεκροί από την κακοκαιρία

    Παρασκευη, 11 12 2009 08:40

    Τρεις νεκρούς και πολλές καταστροφές άφησε πίσω της η κακοκαιρία, που έπληξε κυρίως τη Μαγνησία, η οποία κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Πρόκειται για δύο αδέλφια κτηνοτρόφους, που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά χειμάρρου, στην προσπάθειά τους να σώσουν τα ζώα τους στην Ευξεινούπολη αλλά και ακόμα ένα θύμα της κακοκαιρίας στον Αλμυρό Βόλου. Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αλλά και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες των Νομαρχιών ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων, που σήμερα εκδηλώνονται στην Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αλμυρού αλλά και της Αγριάς επισκέπτεται ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπ. Βούγιας με το Νομάρχη Μαγνησίας Απ. Παπατόλια αλλά και κλιμάκιο του ΚΚΕ.

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Μαγνησία

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν τεθεί έντεκα δήμοι και μία Κοινότητα του Νομού Μαγνησίας που δοκιμάζεται από το κύμα κακοκαιρίας.

    Ειδικότερα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έχουν κηρυχθεί οι δήμοι Αγριάς, Αλμυρού, Αρτέμιδας, Ζαγοράς, Κάρλας, Μηλεών, Μουρεσίου, Πορταριάς, Σούρπης, Σκιάθου, Σκοπέλου και η Κοινότητα Μακρινίτσας.

    Κλειστά σχολεία

    Με νομαρχιακή απόφαση διακόπτονται σήμερα τα μαθήματα σε Σχολεία και Νηπιαγωγεία του Νομού Μαγνησίας, καθώς προκλήθηκαν πλημμύρες και κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο, που έχουν ως αποτέλεσμα τη μη ασφαλή μετακίνηση των μαθητών:

    Αναλυτικότερα, κλειστά θα είναι:

    Όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης του Δήμου Αγριάς

    Όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης του Δήμου Μηλεών.

    Όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης του Τοπικού Διαμερίσματος Καναλίων του Δήμου Κάρλας.

    Όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης των Τοπικών Διαμερισμάτων Σούρπης, Αμαλιάπολης και Δρυμώνα του Δήμου Σούρπης.

    Το 2ο Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο του Τοπικού Διαμερίσματος Κάτω Λεχωνίων του Δήμου Αρτέμιδας και το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο της Κοινότητας Μακρινίτσας.

    Προβλήματα σε Χαλκιδική - Φθιώτιδα

    Οι δυνατές βροχοπτώσεις προκάλεσαν υπερχειλίσεις ρεμάτων και κατολισθήσεις, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια και καταστήματα και να κλείσουν δρόμοι στη Σιθωνία και στην Κασσάνδρα της Χαλκιδικής, στην παραλία της Γλύφας στη Φθιώτιδα και στην παραλιακή ζώνη του νομού Λαρίσης.

    Πολλά προβλήματα διαπιστώνονται και σε Σκιάθο και Σκόπελο.

    Σε πολλά σημεία της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας η κίνηση των οχημάτων γίνεται μόνο με αλυσίδες, ενώ δεμένα παραμένουν τα πλοία σε πολλά λιμάνια της χώρας.

    Προβλήματα και στη σιδηροδρομική γραμμή Αθηνών-Θεσσαλονίκης εξαιτίας κατολισθήσεων.

    Που χρειάζονται αλυσίδες λόγω του χιονιού

    Oι οδικές προσβάσεις από Αρνισσα, Κερασιά και Αγιο Αθανάσιο προς το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμάκτσαλαν (Βόρας),παραμένουν κλειστές λόγω ισχυρής χιονόπτωσης.

    Αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων από τη Βέροια προς το εθνικό χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου ενώ ο δρόμος από τη Νάουσα προς το Σέλι είναι κλειστός.

    Οι αλυσίδες είναι απαραίτητες για την κίνηση των οχημάτων από το 6ο έως το 28ο χλμ. της Εθνικής οδού Καστοριάς Φλώρινας, μέσω Βίγλας αλλά και από το 17ο έως το 30ο χλμ. της επαρχιακής οδού Φλώρινας-Καστοριάς, μέσω Βιτσίου.

    Χιονίζει στα ορεινά του Πηλίου

    Στο μεταξύ, από το πρωί χιονίζει στα υψηλότερα σημεία του Πηλίου, ενώ στα Χάνια το ύψος του χιονιού φθάνει τους 15 πόντους. Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων δεν είναι δυνατή καθώς έχει ανοίξει ένα τμήμα του δρόμου μεταξύ Χανίων και Ζαγοράς, όπου επιχειρούν μηχανήματα της ΝΑΜ για την επιδιόρθωση του οδοστρώματος.

    Η κυκλοφορία γίνεται μέσω Τσαγκαράδας.

    Δυο λαθρομετανάστες νεκροί ανοιχτά της Λέρου

    Στη θαλάσσια περιοχή της Λέρου, οι άνδρες του Λιμενικού περισυνέλεξαν το πρωί, το πτώμα ενός λαθρομετανάστη μετά τη βύθιση του σκάφους στο οποίο επέβαινε μαζί με άλλους είκοσι έξι. Λίγο αργότερα, εντόπισαν και το πτώμα μίας γυναίκας.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 30705

    [02] Παρουσιάζει τα μέτρα για την εξυγίανση της οικονομίας

    Παρασκευη, 11 12 2009 09:37

    Το στίγμα των προθέσεων της ελληνικής κυβέρνησης για την έξοδο της οικονομίας από την κρίση θα δώσει ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου, το μεσημέρι, στις Βρυξέλλες, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής των "27". Κατά την παρέμβασή του χθες στη Σύνοδο διαβεβαίωσε πως η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στις αναγκαίες αλλαγές και να πάρει άμεσα θεσμικά μέτρα για το δραστικό περιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας. Ανέφερε μάλιστα, ότι το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας οφείλεται στη διαφθορά, στην αδιαφάνεια, στη σπατάλη, στη φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή. Θετικές ήταν οι αντιδράσεις των ευρωπαίων ηγετών στις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού. Αγκελα Μέρκελ, Γκόρντον Μπράουν, Νικολά Σαρκοζί, καθώς και εκπρόσωποι κεντρικών τραπεζών χαρακτήρισαν πολύ σοβαρή την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, διαβεβαίωσαν ωστόσο, ότι θα στηρίξουν τη χώρα μας.

    "Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα θα λάβει τα αναγκαία μέτρα"

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναγνώρισε τα διαρθρωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα του, τα οποία προϋπήρχαν της οικονομικής κρίσης

    Φ. Ρέινφελντ

    Την πεποίθησή ότι η ελληνική κυβέρνηση θα λάβει τα αναγκαία μέτρα για την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών της εξέφρασαν από τις Βρυξέλλες, ο προεδρεύων του Συμβουλίου της ΕΕ και πρωθυπουργός της Σουηδίας, Φρίντριχ Ρέινφιλτ και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μετά τη λήξη της πρώτης ημέρας των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

    Ο Σουηδός πρωθυπουργός ανέφερε, στη συνέχεια, ότι ο Γ. Παπανδρέου δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνησή του θα λάβει τα αναγκαία μέτρα για την εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας.

    Από την πλευρά του, ο Ζ. Μπαρόζο υπογράμμισε τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για αποκατάσταση των δημόσιων οικονομικών της χώρας, επισημαίνοντας πως τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο σχέδιο του προϋπολογισμού αποτελούν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά θα απαιτηθούν πρόσθετα μέτρα.

    Ο Γ. Παπανδρέου υπήρξε ξεκάθαρος και δεσμεύτηκε ότι θα λάβει όλα τα δημοσιονομικά και διαρθρωτικά μέτρα που κρίνονται αναγκαία

    Ζ. Μ. Μπαρόζο

    Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επανέλαβε ότι η Επιτροπή θα παρακολουθεί στενά την κατάσταση και δήλωσε έτοιμος να βοηθήσει στην εκπόνηση ενός συνολικού προγράμματος μεταρρυθμίσεων και εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας. Τέλος, εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης θα είναι επιτυχής.

    Η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ είπε ότι η Ελλάδα μπορεί να βασιστεί στους εταίρους της στην ευρωζώνη για την δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει όσον αφορά το χρέος, αλλά αναμένουν από την Αθήνα να βάλει τάξη στα δημόσια οικονομικά της.

    Αρνητική η κατάσταση, εκτιμούν οι πολίτες

    Αρνητικές είναι οι εκτιμήσεις των πολιτών για την κατάσταση της χώρας, δεν πιστεύουν όμως ότι κινδυνεύει από χρεοκοπία, διαπιστώνει δημοσκόπηση της εταιρίας ΜRB.

    Εμφανίζονται άκρως ανήσυχοι για το προσωπικό οικονομικό τους μέλλον, θεωρούν την ανεργία και την ακρίβεια τα πιο σημαντικά προβλήματα. Πιστεύουν πάντως ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα το επόμενο 12μηνο ,αν και δεν βλέπουν έξοδο από την κρίση πριν από την πάροδο τριετίας.

    Για τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας MRB Δημήτρης Μαύρος, σημειώνει, μιλώντας στη ΝΕΤ 105.8, ότι η κυβέρνηση πάει καλά, σύμφωνα με τους υπάρχοντες δείκτες της έρευνας. Ο δείκτης αισιοδοξίας των πολιτών, ωστόσο, είναι στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο, τόνισε ο κ. Μαύρος.

    Πηγή: NET, NET 105.8, AΠΕ

    Σχετικά άρθρα: Γ. Παπανδρέου: Αλλαγές για μια νέα εποχή

    Αποκλείει το ενδεχόμενο χρεοκοπίας ο Ζ. Κ. Γιούνγκερ Είδηση: 30708

    [03] Άρχισε η αποκομιδή των σκουπιδιών

    Παρασκευη, 11 12 2009 10:11

    Άρχισε η αποκομιδή των σκουπιδιών από τους δρόμους της Αθήνας, καθώς οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου Αθηναίων, ανέστειλαν τελικά τις κινητοποιήσεις τους, μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου, που είχε κρίνει παράνομη και καταχρηστική την απεργία τους. Η αποκομιδή άρχισε ήδη από τις 9:00 το βράδυ της Πέμπτης με διπλές βάρδιες και εκτιμάται ότι θα απαιτηθούν πάνω από 10 μέρες για να απομακρυνθούν οι εννέα χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών.

    Αμέσως μετά την ανακοίνωση της λήξης των απεργιακών κινητοποιήσεων, ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε ότι «Η αδιαλλαξία του υπουργού κ. Ραγκούση, έριξε σε απελπισία χιλιάδες συμβασιούχους εργαζομένους σε πολλούς δήμους της χώρας. Η απελπισία αυτή οδήγησε τους εργαζόμενους συμβασιούχους στην καθαριότητα του δήμου της Αθήνας στη γνωστή πολυήμερη απεργία που ταλαιπώρησε την πόλη, τους κατοίκους της και τον εμπορικό κόσμο. Η ταλαιπωρία αυτή τελείωσε. Οι εργαζόμενοι γύρισαν στη δουλειά τους. Η Αθήνα θα είναι έτοιμη να γιορτάσει τα Χριστούγεννα και να υποδεχθεί την καινούργια χρονιά με όσους και όσες την αγαπούν και επειδή αυτός που θα έπρεπε να ζητήσει συγνώμη γι' αυτήν την ταλαιπωρία, δεν πρόκειται να το πράξει, ζητώ εγώ συγνώμη από τους συμπολίτες μου εξ' ονόματος όλων».

    Πηγή: NET

    Σχετικό άρθρο: Η απεργία φεύγει - η καθαριότητα έρχεται Είδηση: 30711

    [04] Νέα γρίπη: Ένας στους 6 Αμερικανούς έχει νοσήσει

    Παρασκευη, 11 12 2009 10:15

    Δέκα χιλιάδες νεκροί είναι ο τελευταίος επίσημος απολογισμός από τη νέα γρίπη στις ΗΠΑ. Από αυτούς, οι 1100 είναι παιδιών ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των θυμάτων, 7500 άτομα ήταν νεαροί ενήλικες. Σύμφωνα με τον Τόμας Φρίντεν, διευθυντή του Κέντρου Ελέγχου Ασθενειών (CDC), τα παιδιά και οι νέοι που νοσηλεύτηκαν ή πέθαναν από τη γρίπη Η1Ν1 ήταν πολύ περισσότεροι σε σύγκριση με την εποχική γρίπη. Συνολικά εκτιμάται ότι στις ΗΠΑ αναφέρθηκαν 50.000.000 κρούσματα, εκ των οποίων περισσότεροι από 200.000 χρειάστηκαν νοσηλεία.

    Περισσότερο ευάλωτα τα παιδιά και νεαροί ενήλικες

    Εκείνο, που διακρίνει τη νέα γρίπη και τη διαφοροποιεί από την εποχική, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους οι αμερικανικές αρχές, είναι ότι περισσότερο ευάλωτοι σε αυτή είναι οι νεαροί ενήλικες και τα παιδιά

    Σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών, μέχρι τις 14 Νοεμβρίου είχαν νοσήσει, 50 εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή ένας στους έξι Αμερικανούς.

    Ο αριθμός των θανάτων παρουσιάζει κατακόρυφη αύξηση ( μεγαλύτερος από διπλάσιος) σε σχέση με τα μέσα Νοεμβρίου όπου άγγιζε τους 3.900.

    Πηγή: ΑFP - AP Είδηση: 30712

    [05] 19 νεκροί σε ορυχείο της Τουρκίας

    Παρασκευη, 11 12 2009 09:04

    Ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη που σημειώθηκε σε στοά ορυχείου στη βορειοδυτική Τουρκία ανήλθε σε 19, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας της χώρας και την τουρκική τηλεόραση. Η έκρηξη, που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις προκλήθηκε από μεθάνιο, σημειώθηκε σε ανθρακωρυχείο κοντά στην πόλη Μπούρσα (Προύσα), μετέδωσε το CNN Turk.

    "Εκφράζουμε τη λύπη μας για αυτό το τρομερό δυστύχημα. Δεν έχουμε χάσει τις ελπίδες μας. Προσπαθούμε να φτάσουμε κοντά τους", δήλωνε νωρίτερα ο υπουργός Εργασίας Ομέρ Ντιντσέρ, αναφερόμενος στους παγιδευμένους εργάτες, ενώ ο βουλευτής της αντιπολίτευσης, ο Αμπντουλάχ Οζέρ είχε εκφράσει από την αρχή το φόβο ότι όλοι οι παγιδευμένοι είναι νεκροί.

    Η έκρηξη σημειώθηκε σε βάθος 250-350 μέτρα, με αποτέλεσμα ένα τμήμα του ορυχείου να καταρρεύσει και να ξεσπάσει πυρκαγιά.

    Πηγή: AΠΕ, Reuters Είδηση: 30706

    [06] Κλάπηκε το λείψανο του Τάσσου Παπαδόπουλου

    Παρασκευη, 11 12 2009 10:44

    Ένα χρόνο μετά τον θάνατο του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου, κι ενώ το Σάββατο θα τελεσθεί το πρώτο ετήσιο μνημόσυνό του, άγνωστοι, στη διάρκεια της νύκτας άνοιξαν τον τάφο του και έκλεψαν το φέρετρο με το λείψανό του.

    Όπως μετέδωσε πριν από λίγο σε έκτακτη είδησή του το ΡΙΚ, στο κοιμητήριο βρίσκονται όλα τα μέλη της οικογένειας του Τάσσου Παπαδόπουλου καθώς και ο βοηθός αρχηγός της Αστυνομίας Αντρέας Ιατρόπουλος και ο αστυνομικός διευθυντής Λευκωσίας Κύπρος Μιχαηλίδης.

    Επίσης βρίσκονται εκεί μέλη της εγκληματολογικής υπηρεσίας και διεξάγουν έρευνες.

    Την πληροφορία για το μακάβριο αυτό γεγονός έδωσε στην αστυνομία πολίτης που αντιλήφθηκε ότι ο τάφος είχε ανοιχθεί.

    Πηγή: NET, AΠΕ Είδηση: 30715

    [07] Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού

    Παρασκευη, 11 12 2009 10:06

    Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού σήμερα, που θυμίζει την ίδρυση της UNICEF το 1946. Η φετινή επέτειος συμπίπτει με τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την υιοθέτηση της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, το θεμέλιο λίθο επάνω στον οποίο στηρίζει η UNICEF τις προσπάθειές της για βελτίωση της κατάστασης των παιδιών στον κόσμο και στη χώρα μας.

    Τα επιτεύγματα προς όφελος των παιδιών είναι πολλά όπως η μείωση των θανάτων παιδιών κάτω των 5 ετών, η πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό και στην εκπαίδευση, οι εμβολιασμοί και η πρόληψη μερικών ασθενειών.

    Όμως την ίδια στιγμή:

    -8,8 εκατομμύρια παιδιά εξακολουθούν να πεθαίνουν κάθε χρόνο από φτώχεια, πείνα και ασθένειες,

    -πάνω από μισό δισεκατομμύριο παιδιά ζουν με λιγότερο από ένα δολάριο την ημέρα,

    -σχεδόν 200 εκατομμύρια παιδιά είναι καχεκτικά εξαιτίας χρόνιου υποσιτισμού,

    -101 εκατομμύρια παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο,

    -1,2 εκατομμύρια παιδιά πέφτουν θύματα παράνομης εμπορίας και διακίνησης κάθε χρόνο,

    -150 εκατομμύρια παιδιά,5-14 ετών, εμπλέκονται στην παιδική εργασία.

    Στην Ελλάδα και σε πολλές άλλες αναπτυγμένες χώρες, εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά ζουν σε νοικοκυριά κάτω από το όριο της φτώχειας. Ειδικότερα στη χώρα μας, υπολογίζεται σε 12,4% το ποσοστό των παιδιών (0-17 ετών),που ζουν σε νοικοκυριά κάτω από το όριο της φτώχειας.

    Πηγή: NET Είδηση: 30710

    [08] O Δήμος Αθηναίων υποδέχεται τα Χριστούγεννα

    Παρασκευη, 11 12 2009 10:56

    Με σύνθημα ''Φως και Χρώμα'', η Αθήνα υποδέχεται τα φετινά Χριστούγεννα...αρχής γενομένης από τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου και ένα εντυπωσιακό σόου με πυροτεχνήματα. Ο φωτισμός του Χριστουγεννιάτικου δέντρου θα γίνει απόψε, Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, στις 19:30 το απόγευμα, στην πλατεία Συντάγματος, με τη Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων και το συγκρότημα De Stijl των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Προέδρου κ. Γιώργου Κατσαρού

    Το Σύνταγμα, το Ζάππειο, ο Εθνικός Κήπος και η Πλατειά Κοτζιά θα ντυθούν γιορτινά καλώντας μικρούς και μεγάλους να απολαύσουν τη χαρούμενη ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων μέσα από πλούσιες εκδηλώσεις!

    Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης. Συγκεκριμένα στο Σύνταγμα γιορτινά φωτιστικά θα "καλωσορίζουν" τους περαστικούς, ενώ θα πραγματοποιούνται προβολές πάνω στα κτίρια της πλατείας.

    Το Ζάππειο μεταμορφώνεται, κατακλύζεται από μουσικές, θέατρο και καρουσέλ και μας μεταφέρει το χριστουγεννιάτικο μήνυμα με παραστάσεις και συγχορδίες.

    Μια σκηνή μουσικών και θεατρικών παραμυθιών και το αγαπημένο καρουσέλ γνέφουν πίσω από την ολόφωτη αλέα, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους σε έναν μαγικό κόσμο με σοβαρά έγχορδα, παιχνιδιάρικα πνευστά και φασαριόζικα κρουστά, δημιουργώντας αντιστίξεις, πολυφωνίες, χριστουγεννιάτικες αρμονίες και σκηνικά.

    Από τις 18 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου 2010, οι εκδηλώσεις θα διεξάγονται καθημερινά 10:00 έως 21:00.

    Ο Εθνικός Κήπος ανοίγει για άλλη μια φορά την αγκαλιά του για να υποδεχτεί τους μικρούς πολίτες της Αθήνας και να τους οδηγήσει σε ένα χριστουγεννιάτικο ταξίδι ανακάλυψης. Σκανδαλιάρικα ξωτικά οδηγούν τα παιδιά στα σπιτάκια του Χριστουγεννιάτικου Δάσους της Γης για να τους δείξουν τις γιορτές σε ολόκληρο τον κόσμο.

    Μέσα σε έναν μοναδικά φωτισμένο Κήπο, τα παιδιά ταξιδεύουν από τη γνώση στη διασκέδαση, στολίζουν τα δέντρα με στολίδια που φτιάχνουν, παίζουν μουσική, μεταμορφώνονται σε καλλικατζαράκια, στέλνουν τις ευχές τους σε ολόκληρο τον κόσμο, μαθαίνουν για το περιβάλλον και διασκεδάζουν με παραστάσεις, παραμύθια και ιστορίες από τον Αγιο Βασίλη.

    Από τις 18 Δεκεμβρίου 2009 ως τις 6 Ιανουαρίου 2010, καθημερινά από τις 10:00 ως τις 17:00.

    Η νέα χρονιά μας ξεκινά από την πλατεία Κοτζιά. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ένα φαντασμαγορικό πάρτι με λαμπερά πυροτεχνήματα, ψηφιακές προβολές πάνω στο δημαρχιακό μέγαρο και βέβαια αγαπημένα τραγούδια από κεφάτα συγκροτήματα, υποδέχονται τη νέα χρονιά, σκορπώντας κέφι ως το πρωί.

    Αλλά και οι δρόμοι της πόλης γεμίζουν μουσικές και τραγούδια από Έλληνες καλλιτέχνες, τη Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων, τη μπάντα του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης και την Big Band των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων. Είδηση: 30716

    [09] Συνελήφθη επίδοξος Τζεημς Μποντ

    Παρασκευη, 11 12 2009 10:10

    Στη σύλληψη ενός άνδρα, ο οποίος ισχυριζόταν ότι είναι μυστικός πράκτορας και οδηγούσε αυτοκίνητο με μπλε φάρο που αναβόσβηνε στην οροφή του, προχώρησε η γερμανική αστυνομία μετά από καταδίωξη.

    Η αστυνομία στην πόλη Φιρτ, στη νότιο Γερμανία, εντόπισε τον άνδρα, όταν προσπέρασε περιπολικό με μεγάλη ταχύτητα, αγνόησε σήμα των αστυνομικών για να σταματήσει και όταν άρχισαν να τον καταδιώκουν πέρασε με κόκκινο.

    Ο 44χρονος ψιθύρισε στους αστυνομικούς ότι είναι "ένας από αυτούς", βρίσκεται σε μυστική αποστολή και ανήκει στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εγκλήματος- μια υπηρεσία παρόμοια με το FBI- όπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

    Μετά από έλεγχο αποκαλύφθηκε ότι τίποτα από όσα ισχυριζόταν δεν ίσχυαν.

    "Μετά την εξέταση των στοιχείων ο επίδοξος Τζέιμς Μποντ αφέθηκε και πάλι ελεύθερος", σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

    Σε βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για πληθώρα παραβάσεων του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

    ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 30713

    [10] Βραβείο Γκράμι μετά θάνατον στον Μάικλ Τζάκσον

    Παρασκευη, 11 12 2009 09:59

    Mε ένα βραβείο Γκράμι θα τιμηθεί μετά θάνατον o Μάικλ Τζάκσον, ενώ βραβείο για το σύνολο του έργου του θα απονεμηθεί και στον Καναδό Λέοναρντ Κοέν, στην τελετή που θα γίνει τον Ιανουάριο, ανακοίνωσαν σήμερα οι οργανωτές.

    Ο "βασιλιάς της ποπ" είχε κερδίσει 13 βραβεία Γκράμι όσο ζούσε, τα περισσότερα για το άλμπουμ "Thriller". Με το 14ο βραβείο θα τιμηθεί "ένας από τους καλλιτέχνες που επηρέασαν περισσότερο την εποχή τους", ανέφερε ο πρόεδρος της αμερικανικής δισκογραφικής Ακαδημίας που απονέμει τα βραβεία.

    Εκτός από τον 75χρονο Κοέν τιμητικά βραβεία θα λάβουν επίσης ο πιανίστας και συνθέτης Αντρέ Πρεβέν, ο τραγουδιστής της μπλουζ Ντέιβιντ "Χάνιμποϊ" Έντουαρντς και η τραγουδίστρια της κάντρι Λορέτα Λιν.

    Η 52ης απονομή των Βραβείων Γκράμι θα γίνει στο Θέατρο Νόκια του Λος Άντζελες, στις 31 Ιανουαρίου.

    ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 30709

    [11] Νέo φάρμακο για τη χρόνια μυελογενή λευχαιμία

    Παρασκευη, 11 12 2009 11:35

    Στην πλήρη ίαση μιας μορφής καρκίνου του αίματος, της χρόνιας μυελογενούς λευχαιμίας, στοχεύουν οι επιστήμονες και ελπίζουν ότι σύντομα θα ανοίξει ο δρόμος για τη θεραπεία και άλλων μορφών καρκίνου.

    Πριν από 10 χρόνια, οι περισσότεροι ασθενείς με χρόνια μυελογενή λευχαιμία κατάφεραν να νικήσουν αυτή τη μορφή καρκίνου με το "Glivec", το πρώτο στην ιστορία αντικαρκινικό φάρμακο. Τότε όλοι είχαν κάνει λόγο για ίαση του καρκίνου.

    Όμως με τα χρόνια φάνηκε ότι ένα μικρό, αλλά σημαντικό ποσοστό ασθενών με αυτή τη μορφή λευχαιμίας δεν ανταποκρίνονταν εξ αρχής ή μετά από κάποιο χρονικό διάστημα στη θεραπεία. Οι επιστήμονες δεν εγκατέλειψαν τις προσπάθειες και σήμερα δηλώνουν ότι το "Tasigna", η πιο εξελιγμένη μορφή του "Glivec" μπορεί να καλύψει τα κενά που άφησε το "Glivec" και αφορούν στην ίαση της μυελογενούς λευχαιμίας.

    Όπως ανακοινώθηκε στο 51ο συνέδριο της Αμερικανικής Αιματολογικής εταιρείας, ερευνητές διαπίστωσαν μετά από μεγάλη κλινική μελέτη φάσης 3 (σε ασθενείς), ότι το νεότερο φάρμακο ξεπέρασε το παλαιότερο σε όλες τις παραμέτρους αποτελεσματικότητας και συνέβαλε σημαντικά ακόμη και στην πρόληψη εξέλιξης της νόσου στον πρώτο χρόνο θεραπείας.

    Για να θεραπευθεί ένας ασθενής με χρόνια μυελογενή λευχαιμία, ο οργανισμός του θα πρέπει να σταματήσει να παράγει λευκά καρκινικά κύτταρα στο αίμα. Αυτό ακριβώς φαίνεται ότι επιτυγχάνει το "Tasigna". Στην αρχή της θεραπείας, για κάθε 1.000 κύτταρα που μετρήθηκαν (με εξέταση αίματος) σε μια συγκεκριμένη πρωτεΐνη, παρέμεινε μόλις ένα στην πρωτεΐνη αυτή, μετά από 12 μήνες χορήγησης του φαρμάκου.

    Εξαιρετικά χαρακτήρισε τα ποσοστά ανταπόκρισης των νεοδιαγνωσθέντων ασθενών με μυελογενή λευχαιμία στο φάρμακο δεύτερης γενιάς ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Τορίνο κ. Τ. Σάλιο ο οποίος εκτίμησε ότι το Tasigna έχει θέση και στις περιπτώσεις αυτές όπου το "Glivec" αποτυγχάνει με τον καιρό.

    Από την ίδια μελέτη φάνηκε ότι το νεότερο φάρμακο, που έχει παρασκευασθεί από την ίδια φαρμακευτική εταιρεία που επινόησε και το "Glivec", έχει λιγότερες ανεπιθύμητες ενέργειες. Χορηγείται στους ασθενείς σε μορφή χαπιού δυο φορές την ημέρα με άδειο στομάχι, καθώς η πρόσληψη τροφής ενδέχεται να αυξήσει το επίπεδο του φαρμάκου στο αίμα.

    Το νεότερο φάρμακο δεν ήρθε να αντικαταστήσει το "Glivec" σε ασθενείς που ανταποκρίνονται καλά στην παλαιότερη θεραπεία και δεν εμφανίζουν παρενέργειες τόνισαν οι επιστήμονες, που εξήγησαν ότι όσο νωρίτερα διαγνωστεί η νόσος, τόσο πιο αποτελεσματικά μπορεί να αναχαιτιστεί από το νεότερο "Tasigna".

    Η πρόοδος που συντελείται σε θεραπευτικό επίπεδο γι' αυτή τη μορφή καρκίνου του αίματος δίνει πολλές και σημαντικές πληροφορίες για τη στοχευμένη θεραπεία που πρέπει να επινοηθεί και για τη ίαση άλλων μορφών καρκίνου τόνισε ο καθηγητής του πανεπιστημίου της Αδελαΐδας κ. Τ. Χιουζ. Το "Tasigna" δοκιμάζεται ήδη για τη θεραπεία των στρωματικών όγκων που εντοπίζονται κυρίως στο θώρακα και την κοιλιά μετά από μεταστάσεις, χωρίς προς το παρόν να έχουν προκύψει επαρκή δεδομένα για την πιθανή αποτελεσματικότητα του.

    Έως σήμερα, χρησιμοποιείται ως δεύτερης γραμμής θεραπεία για τη χρόνια μυελογενή λευχαιμία, ενώ η παρασκευάστρια εταιρία θα υποβάλει σύντομα στις αρμόδιες αρχές διεθνώς, αιτήσεις για την έγκριση του, ως φάρμακο πρώτης γραμμής γι αυτή τη μορφή λευχαιμίας.

    ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 30718

    [12] Έτοιμη για περεταίρω κυρώσεις κατά του Ιράν η διεθνής κοινότητα

    Παρασκευη, 11 12 2009 11:28

    Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Γκέιτς, δήλωσε ότι αναμένει από τη διεθνή κοινότητα να επιβάλει νέες, σημαντικές κυρώσεις εις βάρος του Ιράν εξαιτίας του πυρηνικού του προγράμματος. Οι δηλώσεις του Γκέιτς, στη διάρκεια περιοδείας του στο βόρειο Ιράκ, έγιναν μία ημέρα αφότου οι ΗΠΑ και τα επίσης μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, Βρετανία και Γαλλία, ανακοίνωσαν ότι ενδέχεται να επιβληθούν νέες κυρώσεις στο Ιράν, όμως η Ρωσία και η Κίνα άφησαν να εννοηθεί ότι δεν έχουν πειστεί για την αναγκαιότητα της επιβολής των κυρώσεων.

    "Νομίζω ότι πρόκειται να δείτε μερικές νέες, σημαντικές κυρώσεις να επιβάλλονται από τη διεθνή κοινότητα, αν οι Ιρανοί δεν αλλάξουν στάση και δεν συμφωνήσουν στα όσα υπέγραψαν ότι θα πράξουν στις αρχές Οκτωβρίου", είπε ο Γκέιτς.

    Ο Αμερικανός υπουργός αναφερόταν σε συμφωνία που προέβλεπε ότι το Ιράν θα έστελνε στο εξωτερικό τα αποθέματα ουρανίου χαμηλού εμπλουτισμού (LEU) που διαθέτει και σε αντάλλαγμα θα λάμβανε καύσιμα για τη λειτουργία αντιδραστήρα που παράγει ιατρικά ισότοπα.

    Την ίδια ώρα, η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε στις Βρυξέλλες ότι είναι έτοιμη για περαιτέρω κυρώσεις από τα Ηνωμένα Έθνη εις βάρος του Ιράν αν η ισλαμική δημοκρατία αρνηθεί να συνεργαστεί με τη διεθνή κοινότητα.

    "Η ΕΕ θα στηρίξει τη δράση από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών αν το Ιράν συνεχίσει να μη συνεργάζεται με τη διεθνή κοινότητα σε ό,τι αφορά το πυρηνικό του πρόγραμμα", αναφέρει προσχέδιο της διακήρυξης της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    "Η ΕΕ είναι έτοιμη να λάβει τα απαραίτητα μέτρα που θα συνοδεύουν τη διαδικασία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ".

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 30717


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 11 December 2009 - 18:30:45 UTC