Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-12-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αγωνία για την τύχη των Ελλήνων αγνοούμενων ναυτικών
  • [02] Πρωτοφανής επίθεση στον Πάπα Βενέδικτο
  • [03] Ακολουθώντας τον... ¶η Βασίλη!
  • [04] Τουρκικές προκλήσεις ανήμερα Χριστουγέννων
  • [05] Αλλάζω τα πάντα δηλώνει ο Σαμαράς
  • [06] Κατέρρευσε γέφυρα στην Ινδία
  • [07] Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Ευθύνες στο βαθύ κράτος της Τουρκίας
  • [08] Ακόμα ένας θάνατος από τη νέα γρίπη
  • [09] ¶γριο έγκλημα με θύμα οδηγό ταξί

    [01] Αγωνία για την τύχη των Ελλήνων αγνοούμενων ναυτικών

    Παρασκευη, 25 12 2009 12:59

    Eννέα ναυτικοί αγνοούνται, εκ των οποίων τρεις Έλληνες -ο ανθυποπλοίαρχος, ο Γ' μηχανικός και ο ηλεκτρολόγος- μέλη του πληρώματος του ελληνικού φορτηγού πλοίου Aegean Wind, στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά ενώ έπλεε ανοιχτά των ακτών της Βενεζουέλας, τα ξημερώματα της Παρασκευής. Το πλοίο ήταν έμφορτο με σιδηρομετάλλευμα και 24μελές πλήρωμα, εκ των οποίων οι εννέα Έλληνες ναυτικοί. Σύμφωνα με το αρχηγείο της Ακτοφυλακής, η πυρκαγιά ξεκίνησε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, από τους χώρους ενδιαίτησης του πληρώματος, και πολύ γρήγορα εξαπλώθηκε σε ολόκληρο το πλοίο.

    Η πυρκαγιά κατασβέστηκε, ενώ παραπλέοντα πλοία και εναέρια μέσα ενεργούν για τον εντοπισμό των αγνοουμένων. Τέσσερις ναυτικοί έχουν τραυματιστεί ελαφρά.

    Η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έφθασαν από την πρώτη στιγμή στο ενιαίο κέντρο έρευνας συντονισμού έρευνας και διάσωσης λιμενικού σώματος, όπου και ενημερώθηκαν για την πορεία των ερευνών.

    Η κα Κατσέλη σε δηλώσεις της υπογράμμισε ότι θα γίνει έρευνα σε βάθος, με πρωταρχικό στόχο τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την αποφυγή άλλων τέτοιων καταστάσεων στο μέλλον.

    Όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος της εταιρείας Atlantic Bulk Carriers Management Ltd, στην οποία ανήκει το πλοίο ελληνικής σημαίας, ναυπηγηθέν το 1983, το Aegean Wind μετέφερε περίπου 37.000 τόνους σιδηρομετάλλευμα από τη Βραζιλία στο Χιούστον.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων ενημέρωσε άμεσα όλες τις αρμόδιες αρχές και ζήτησε βοήθεια για την έρευνα και διάσωση των αγνοουμένων και την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

    Η εταιρεία συνεργάζεται στενά με το Θάλαμο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος και επικοινωνεί με τις οικογένειες των ναυτικών, ώστε να τους ενημερώνει για την κατάσταση, συμμεριζόμενη την αγωνία τους για τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

    Από την πυρκαγιά, δεν αναφέρθηκε ρύπανση, ούτε υπάρχει κίνδυνος για άλλα πλοία, προστίθεται στην ανακοίνωση.

    Από το πρωί, στα γραφεία της πλοιοκτήτριας εταιρείας στην Ακτή Μιαούλη βρίσκονται οι συγγενείς των αγνοουμένων.

    Πηγή: NET, NET 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 31172

    [02] Πρωτοφανής επίθεση στον Πάπα Βενέδικτο

    Παρασκευη, 25 12 2009 11:32

    Με την έναρξη της χριστουγεννιάτικης λειτουργίας, στη βασιλική του Αγίου Πέτρου, στο Βατικανό, ένα περίεργο περιστατικό συνέβη, την Πέμπτη, όταν μιά γυναίκα, μάλλον ψυχικά ασταθής, όρμηξε εναντίον του Πάπα Βενέδεικτου. Ο ποντίφικας έπεσε κάτω, αλλά δεν έπαθε κάτι. Όμως, τραυματίστηκε ο Γάλλος καρδινάλιος Ροζέ Ετσεγκαρέ, ο οποίος, διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Ρώμης, με κάταγμα στο μηρό, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Βατικανού, Φεντερίκο Λομπάρντι. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί απολύτως πώς τραυματίστηκε ο Ετσεγκαρέ, καθώς βρισκόταν σε απόσταση λίγων μέτρων από τον Πάπα. "Ίσως να έστριψε απότομα", είπε ο Λομπάρντι. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας "La Repubblica", η γυναίκα ονομάζεται Σουζάννα Μαγιόλο και είναι Ελβετίδα. Κατά την πρώτη ανάκριση, την Πέμπτη το βράδυ, δήλωσε ότι δεν ήθελε να κάνει κακό στον Πάπα Βενέδικτο τον 16ο, αλλά επιθυμούσε απλώς να του μιλήσει.

    Η 25χρονη Μαγιόλο, όπως αναφέρει η εφημερίδα "La Repubblica", βρίσκεται τώρα σε ειδικό κέντρο, στο εσωτερικό της Αγίας Έδρας, στο οποίο παρακολουθούνται άτομα που παρουσιάζουν ψυχικές διαταραχές. Όπως διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αγίας Έδρας, πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, πρόκειται για την ίδια γυναίκα που πέρυσι είχε προσπαθήσει να ξαναπλησιάσει τον πάπα σκαρφαλώνοντας στα κιγκλιδώματα, αλλά, αντιδρώντας άμεσα, οι άνδρες της προσωπικής ασφάλειας του πάπα είχαν καταφέρει να την μπλοκάρουν.

    Yγιής και χαμογελαστός εμφανίστηκε ανήμερα των Χριστουγέννων, ο Πάπας Βενέδικτος XVI, στο μπαλκόνι της βασιλίκης του Αγίου Πέτρου για να δώσει την καθιερωμένη ευλογία του "urbi et orbi" (προς την πόλη και την οικουμένη). Μπροστά στην πλατεία που ήταν γεμάτη κόσμο ο Πάπας δήλωσε ότι η κοινωνία "σημαδεύεται καθοριστικά από μία σημαντική οικονομική, αλλά πρώτα απ' όλα ηθική κρίση και από τις οδυνηρές πληγές πολέμων και διαμαχών".

    Ο Πάπας ζήτησε την"φροντίδα" των μεταναστών που σπρώχνωνται από "την πείνα" ή την "καταστροφή".

    "Αντιμέτωπη με την έξοδο αυτών που μεταναστεύουν από τη χώρα τους και που σπρώχνωνται μακριά από την πείνα ή από την περιβαλλοντική καταστροφή η Εκκλησία είναι μία παρουσία που προσφέρει φροντίδα", δήλωσε ο Πάπας στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του.

    Δήλωσε επίσης ότι συμπάσχει με όσους "χτυπήθηκαν από φυσικές καταστροφές και την φτώχεια ακόμα και στις πλούσιες χώρες".

    Το χρονικό της επίθεσης

    Ενώ η λειτουργία είχε αρχίσει και ο πάπας Βενέδικτος βρισκόταν ανάμεσα στους πιστούς, η γυναίκα που φορούσε ένα κόκκινο παλτό, έπεσε πάνω του, ο ποντίφικας γλίστρησε και έπεσε, μαζί του βρέθηκε στο πάτωμα και ο ηλικίας 87 χρόνων, Γάλλος καρδινάλιος Ροζέ Ετσεγκαρέ.

    Αμέσως οι άνδρες της ασφάλειας επενέβησαν αστραπιαία και βοηθήσαν τον Πάπα να σταθεί στα πόδια του. Στη συνέχεια, ο Πάπας Βενέδικτος, συνέχισε τη λειτουργία και λίγο αργότερα απευθύνθηκε στους πιστούς.

    "Ο εγωισμός, τόσο ο ατομικός όσο και αυτός της ομάδας, μας κρατά όμηρους στα δικά μας συμφέροντα και τις επιθυμίες, σε αντίθεση με την αλήθεια και καταλήγει στη διαίρεση μας", σημείωσε ο Ποντίφικας.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικό άρθρο: Papa spintonato, cade e si rialza, Il Papa sta bene dopo la caduta lo ha spinto una psicolabile svizzera Είδηση: 31169

    [03] Ακολουθώντας τον... ¶η Βασίλη!

    Παρασκευη, 25 12 2009 17:25

    Την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τη διαδρομή του... ¶η Βασίλη μας δίνει η Βορειοαμερικανική Διοίκηση Αεροδιαστημικής ¶μυνας (NORAD), από την ώρα που άρχισε το παραδοσιακό του ταξίδι με το έλκηθρο για να μοιράσει τα δώρα στα παιδιά! Η NORAD, που επιβλέπει τον εναέριο χώρο της Βορείου Αμερικής, θέτει στη διάθεση του κοινού μία ιστοσελίδα σε επτά γλώσσες και επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους να διαπιστώνουν πού ακριβώς βρίσκεται ο ¶η Βασίλης και τα ελάφια του. Το Google, που πρόσφατα συντάχθηκε κι εκείνο στην πρωτοβουλία αυτή, προφέρει επίσης τη δυνατότητα στους επισκέπτες του να τον εντοπίσουν μέσω του Google Earth, και προσφέρει τρισδιάστατα βίντεο με τη φιγούρα του αγαθού Αγίου να ίπταται πάνω από μεγαλουπόλεις, όπως το Παρίσι και το Σίδνεϋ.

    Σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης

    Στις 01.15, ώρα Ελλάδος, ο γεράκος με την κόκκινη στολή, που ξεκίνησε το μακρινό του ταξίδι από τον Βόρειο Πόλο, βρισκόταν ακριβώς πάνω από το Τιμπουκτού στο Μάλι, αφού είχε πετάξει πάνω από την Ισπανία και τη Γαλλία λίγα λεπτά νωρίτερα. Όπως διαπιστώνει κανείς εύκολα, παρά την ηλικία, τα κιλά του και το πρωτόγονο μέσο του, ο ¶η Βασίλης μετακινείται ταχύτερα κι από ένα αεροπλάνο...

    Στον ίδιο ιστότοπο περιλαμβάνεται και μία πληθώρα από πληροφορίες σχετικά με τον ¶γιο, τις οποίες συγκέντρωσαν οι ειδικοί της NORAD κατά τη διάρκεια των ετών. Μεταξύ άλλων κανείς μπορεί να πληροφορηθεί την ηλικία του ("πάνω κάτω 16 αιώνων"), ή ακόμη και τεχνικά χαρακτηριστικά για το ιπτάμενο έλκηθρό του (ανώτατη ταχύτητα "μεγαλύτερη της ταχύτητας του φωτός", ή "βάρος δώρων κατά την απογείωση: 60.000 τόνοι").

    Εκείνο όμως που η NORAD παραδέχεται πως δεν μπορεί να εξηγήσει επιστημονικά, είναι πως ο Αϊ-Βασίλης κατορθώνει να κατέβει από τις καμινάδες...

    Η NORAD, που λειτουργεί υπό κοινή καναδο-αμερικανική διοίκηση, έχει ξεκινήσει εδώ και πάνω από 50 χρόνια το πρόγραμμά της για την "εναέρια επιτήρηση" του ¶η Βασίλη, μία παράδοση που ξεκίνησε κατά λάθος το 1955. Εκείνη τη χρονιά, ένα πολυκατάστημα στο Κολοράντο Σπρινγκς, όπου έχει την έδρα της η NORAD, είχε δημοσιεύσει διαφήμιση, όπου έδινε το τηλέφωνο επικοινωνίας του ¶η Βασίλη, το οποίο έτυχε να είναι εκείνο της Διοίκησης.

    Έκπληκτος από τη μεγάλη ανταπόκριση που είχε στα παιδιά εκείνη η διαφήμιση, ο αξιωματικός υπηρεσίας εξηγούσε στα παιδιά πως βοηθά τον ¶γιο να βρίσκει την πορεία του μέσα από τα ραντάρ. Από το 1997 το πρόγραμμα αυτό είναι διαθέσιμο και στο διαδίκτυο, ενώ λειτουργεί και μία τηλεφωνική γραμμή πληροφοριών για τη θέση του για τα ανυπόμονα παιδιά.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 31182

    [04] Τουρκικές προκλήσεις ανήμερα Χριστουγέννων

    Παρασκευη, 25 12 2009 13:19

    Tα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης Παπούλια-Γιλμάζ που ισχύουν από 1988, παραβίασαν σήμερα, ανήμερα των Χριστουγέννων οι Τούρκοι, στέλνοντας 8 αεροσκάφη στο Αιγαίο. Συγκεκριμμένα, 8 αεροσκάφη μπήκαν στο FIR (Flight Information Region) Αθηνών νοτίως της Λήμνου, στις 10.28 και αφού έκαναν έναν κύκλο, βγήκαν στις 10.53 βορείως της Σάμου. Τα τουρκικά αεροσκάφη, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατά πάγια τακτική από ελληνικά αεροσκάφη επιφυλακής. Για την ενέργεια αυτή των τούρκων ενημερώθηκαν από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ πτέραρχο Γιάννη Γιάγκο, ο υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος και ο αναπληρωτής Παναγιώτης Μπαγλίτης.

    Mε βάση το μνημόνιο Παπούλια-Γιλμάζ κατά τις μεγάλες γιορτές των δύο χωρών, οι οποίες δηλώνονται από κάθε πλευρά, δεν γίνονται ασκήσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο Αιγαίο.

    Πηγές του ΓΕΕΘΑ ανέφεραν ότι από ελληνικής πλευράς η συμφωνία αυτή τηρείται με απόλυτη ακρίβεια όπως έγινε και στην πρόσφατη θρησκευτική εορτή των Τούρκων.

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 31174

    [05] Αλλάζω τα πάντα δηλώνει ο Σαμαράς

    Παρασκευη, 25 12 2009 12:36

    Αποφασισμένος, να αλλάξει τα πάντα στη Νέα Δημοκρατία, εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξη, που παραχώρησε, στην εφημερίδα REAL NEWS. Ο πρόεδρος του κόμματος, λέει ότι οι κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή, έχουν θετικό απολογισμό, συνολικά, και επισημαίνει, ότι στο τέλος, ο πρώην πρωθυπουργός, έκανε μια πολύ θαρραλέα αυτοκριτική, που τον καλύπτει πλήρως. Για τη Ντόρα Μπακογιάννη, αφήνει να εννοηθεί, ότι θα κάνει και νέα προσπάθεια προσέγγισής της, για να την εντάξει στο ηγετικό σχήμα, της Νέας Δημοκρατίας.

    "Έχω ευθύνη να αλλάξω όσα πρέπει και να ενώσω ξανά την παράταξη. Και αυτό δεν το πετυχαίνεις με 'λεπτές ισορροπίες' αλλά με θαρραλέες πρωτοβουλίες", τονίζει ο κ. Σαμαράς.

    Με αφορμή και την πρόσφατη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού, τον οποίο χαρακτήρισε ανειλικρινή, και με "φουσκωμένο" έλλειμμα, σημείωσε ότι εάν η κυβέρνηση αλλάξει ρότα και αποφασίσει να πάρει μέτρα εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας, θα στηρίξουμε. Eπίσης, δήλωσε ότι "δεν πρόκειται να αφήσουμε να καταστραφεί η οικονομία μας για να έλθουμε μετά να κυβερνήσουμε σε ερείπια".

    Αναφερόμενος στα όσα είπε ο Πρωθυπουργός για στρεβλό οικονομικό σύστημα που παράγει διαφθορά, ο κ. Σαμαράς είπε ότι δεν το έφτιαξε η ΝΔ στα τελευταία πεντέμισι χρόνια. Το βρήκε. Το κληρονόμησε από το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ο κ. Σαμαράς, βεβαιώνοντας παράλληλα ότι, σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ, που ήταν απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ στις προσπάθειές της να το αλλάξει, η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση θα δώσει στήριγμα σε όποια σοβαρή προσπάθεια να αλλάξει το στρεβλό πολιτικό σύστημα: "Αυτή είναι η διαφορά μας".

    Ειδικότερα για την πολιτική της ΝΔ, ο κ. Σαμαράς λέει ότι δεν νιώθει "ικανοποιημένος", ότι τον καλύπτει η αυτοκριτική του κ. Καραμανλή προ τριμήνου, αλλά χαρακτηρίζει "λάθος, άδικο και ανοησία ορισμένων να μηδενίζουν το έργο των κυβερνήσεών μας. Αλλά θέλω να κοιτάζω μπροστά. Δεν με ψήφισαν τόσες χιλιάδες άνθρωποι για να απολογηθώ. Με ψήφισαν για να διορθώσω λάθη και να δώσω ελπίδα", επισημαίνει ο πρόεδρος της ΝΔ.

    Τέλος, ερωτηθείς εάν θεωρεί τον κ. Κακλαμάνη πετυχημένο δήμαρχο Αθηναίων, ο κ. Σαμαράς λέει ότι ο κ. Κακλαμάνης θα κριθεί όταν ολοκληρώσει το έργο του.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 31171

    [06] Κατέρρευσε γέφυρα στην Ινδία

    Παρασκευη, 25 12 2009 12:31

    Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 50 αγνοούνται, μετά την κατάρρευση γέφυρας στο κρατίδιο Ρατζαστάν της δυτικής Ινδίας, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. Το δυστύχημα σημειώθηκε στη διάρκεια της κατασκευής της γέφυρας στον ποταμό Τσαμπάλ. Στρατιώτες συμμετέχουν στο έργο διάσωσης που συνεχιζόταν όλη τη νύχτα στην πόλη Κοτά, περίπου 240 χλμ νοτίως της πρωτεύουσας Τζαϊπούρ. Σύμφωνα με μαρτυρίες, περίπου 100 άνθρωποι εργάζονταν για την κατασκευή της ύψους 50 μέτρων γέφυρας όταν αυτή κατέρρευσε.

    Η αστυνομία διενεργεί έρευνα για τα αίτια της κατάρρευσης, ενώ ο Ινδός υπουργός Ασφαλείας Σάντι Νταριβάλ κατηγόρησε την ινδική εταιρία Gammon India και τη νοτιοκορεατική Hyndai, οι οποίες έχουν αναλάβει από κοινού το έργο αυτό, για εγκληματική αμέλεια. Δυο μηχανικοί που εργάζονταν στο σχέδιο αυτό συνελήφθησαν.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 31170

    [07] Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Ευθύνες στο βαθύ κράτος της Τουρκίας

    Παρασκευη, 25 12 2009 18:44

    Ευθύνες στο βαθύ κράτος της Τουρκίας επιρρίπτει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, για τη στάση που τηρεί η ¶γκυρα απέναντι στο πρόσωπο του αλλά και το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως. Λίγες ημέρες μετά τη συνέντευξη του, στο αμερικανικό δίκτυο CBS, που προκάλεσε αίσθηση διεθνώς, ο κ. Βαρθολομαίος έδωσε νέα συνέντευξη, σε εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας στην Τουρκία.

    Σχέδιο δολοφονίας του Πατριάρχη

    Στη βαρυσήμαντη συνέντευξη -που είναι το κεντρικό θέμα της εφημερίδας "Μιλιέτ"-ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος για πρώτη φορά μιλά στον τουρκικό τύπο "έξω από τα δόντια" για όλους και για όλα.

    Λίγα εικοσιτετράωρα μετά τη συνέντευξη στο αμερικανικό CBS που δημιούργησε αίσθηση στην Τουρκία αλλά και διεθνώς, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ρωτήθηκε από την εφημερίδα γιατί χρησιμοποίησε τη λέξη "σταύρωση"

    "Τη λέξη 'σταύρωση' τη χρησιμοποίησα μεταφορικά. Σημαίνει υποφέρουμε, αντιμετωπίζουμε δυσκολίες. Με αυτήν την έννοια το είπα" Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

    Ο Πατριάρχης με σκληρή γλώσσα αναφέρεται στο βαθύ κράτος που εμποδίζει, όπως λέει, την επαναλειτουργία της θεολογικής σχολής της Χάλκης, σημειώνοντας το προσωπικό ενδιαφέρον του πρωθυπουργού Ερντογάν.

    "Το βαθύ κράτος εμποδίζει το άνοιγμα της Χάλκης. Η κυβέρνηση θέλει να την ανοίξει. Ο πρώην υπουργός Παιδείας μου είχε πει πως αν ήταν στο χέρι του θα την άνοιγε αμέσως. Η νυν υπουργός κα. Τσουμπουκτσού είπε ότι δεν υπάρχει νομικό εμπόδιο" δήλωσε ο Πατριάρχης.

    Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη "Μιλιέτ" μιλά και για το σχέδιο δολοφονίας του από ακραία στοιχεία που αποκαλύφθηκε από τον τουρκικό τύπο: "Θα με δολοφονούσαν βάσει του σχεδίου 'Κλωβός'. Η εφημερίδα 'Ζαμάν' αποκάλυψε το σχέδιο 'Κλωβός' με το οποίο θέλανε να με δολοφονήσουν. Θα σκότωναν εμένα, τον Αρμένιο Πατριάρχη, και έναν Εβραίο επιχειρηματία".

    Όπως έγινε γνωστό, το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού αποφάσισε να δώσει την άδεια για να τελείται λειτουργία και προσευχή μια φορά το χρόνο στο Μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά κοντά στην Τραπεζούντα, στο γνωστό χριστιανικό ορθόδοξο μοναστήρι, σύμβολο επί 16 αιώνες του ποντιακού ελληνισμού.

    Πέρυσι το Δεκαπενταύγουστο, οι τουρκικές αρχές παρεμπόδισαν περίπου 500 άτομα, από την Ελλάδα και τη Ρωσία που είχαν πάει στο Μοναστήρι για προσευχή και λειτουργία.

    Πηγή: ΝΕΤ Σχετικό άρθρο: Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος: Προστατέψτε τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο Είδηση: 31185

    [08] Ακόμα ένας θάνατος από τη νέα γρίπη

    Τεταρτη, 23 12 2009 19:13

    Ένας ακόμη άνδρας 69 ετών με βεβαρημένο ιστορικό συγκαταλέγεται στα θύματα του ιού της νέας γρίπης. Το πανδημικό κύμα, σύμφωνα με τους επιστήμονες βρίσκεται σε ύφεση αλλά θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου. Ωστόσο εκτιμούν ότι ένα νέο κύμα θα κάνει την εμφάνισή του στα τέλη του χειμώνα με αρχές της άνοιξης.

    Από τους 59 θανάτους που έχουν σημειωθεί, οι 9 δεν είχαν κανένα πρόβλημα υγείας. Όπως λένε οι ειδικοί, ο εμβολιασμός εξακολουθεί να είναι αναγκαίος ιδιαίτερα για τις ομάδες υψηλού κινδύνου.

    Μέχρι στιγμής στη χώρα μας έχει νοσήσει το 27% των παιδιών ηλικίας μέχρι 17 ετών.

    Τα τελευταία δεδομένα για τη νέα γρίπη συζητήθηκαν σε εκδήλωση με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων.

    Τουλάχιστον 11.516 άνθρωποι στο πλανήτη έχουν χάσει τη ζωή τους

    Το θάνατο τουλάχιστον 11.516 ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο έχει προκαλέσει ο ιός Η1Ν1 της νέας γρίπης, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), που δημοσιεύθηκε σήμερα.

    "Στις 20 Δεκεμβρίου, περίπου 208 χώρες και περιοχές σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν αναφέρει τουλάχιστον 11.516 θανάτους, εξαιτίας του ιού Η1Ν1, οι οποίοι έχουν επιβεβαιωθεί στο εργαστήριο" ανέφερε ο ΠΟΥ στην ιστοσελίδα της.

    Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η μετάδοση του ιού Η1Ν1 στο βόρειο ημισφαίριο παραμένει ενεργή και σε πολλές περιοχές του πλανήτη έχει "κορυφωθεί" αυτήν την περίοδο.

    --Η βόρειος Αμερική παραμένει η πιο πληγείσα από τον ιό περιοχή του κόσμου, καθώς τουλάχιστον 6.670 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Στις ΗΠΑ, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν πεθάνει ή που νοσηλεύονται συνεχίζει να μειώνεται εδώ και έξι εβδομάδες σημείωσε ο ΠΟΥ.

    Στην Ευρώπη, η νέα γρίπη που έχει προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 2.045 ανθρώπων "έχει φθάσει στην κορύφωση της στις περισσότερες χώρες".

    Ωστόσο, στην κεντρική και στη δυτική Ασία η μετάδοση του ιού είναι ακόμη ενεργή, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, που τόνισε ότι διαθέτει ελάχιστα στοιχεία για την περιοχή.

    ΝΕΤ-ΑΠΕ Είδηση: 31132

    [09] ¶γριο έγκλημα με θύμα οδηγό ταξί

    Παρασκευη, 25 12 2009 13:18

    ¶γριο έγκλημα τα ξημερώματα των Χριστουγέννων στην περιοχή της Πυλαίας με θύμα οδηγό ταξί. Ο 32χρονος οδηγός δέχτηκε χτυπήματα με μαχαίρι στο λαιμό. Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό επίθεσης με μαχαίρι εναντίον οδηγού ταξί τον τελευταίο μήνα στη Θεσσαλονίκη. Η ασφάλεια διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.

    Έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη

    Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο άτυχος 32χρονος φέρει έξι βαθιές μαχαιριές στο λαιμό, ενώ ο θάνατος ήταν ακαριαίος.

    Σημειώνεται ότι πάνω στο πτώμα βρέθηκαν χρήματα, γεγονός που σημαίνει ότι το κίνητρο του δράστη δεν ήταν η ληστεία. Την ίδια στιγμή, εξετάζεται το κινητό τηλέφωνο του θύματος, ενώ η αστυνομία διερευνά το ενδεχόμενο το περιστατικό αυτό να συνδέεται με επίθεση κατά οδηγού ταξί που σημειώθηκε πριν από λίγες εβδομάδες στην ¶νω Τούμπα.

    Όπως έγινε γνωστό, την ημέρα της κηδείας του 32χρονου οι ιδιοκτήτες οχημάτων ταξί θα ακινητοποιήσουν τα οχήματά τους.

    Περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση αναμένονται από την προανάκριση.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 31173


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 25 December 2009 - 17:51:02 UTC