Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-12-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ναυτική τραγωδία
  • [02] Απόπειρα τρομοκρατικής ενέργειας σε αεροσκάφος της Delta
  • [03] Πέντε χρόνια μετά το φονικό τσουνάμι

    [01] Ναυτική τραγωδία

    Σαββατο, 26 12 2009 09:49

    Ναυτική τραγωδία σε ελληνικό φορτηγό πλοίο στα ανοιχτά των ακτών της Βενεζουέλας. Νεκροί είναι οι τρεις Έλληνες και οι δύο από τους έξι Φιλιππινέζους που αγνοοούνταν από την Παρασκευή, όταν πυρκαγιά ξέσπασε στο πλοίο Aegean Wind, ενώ αναζητούνται ακόμη τέσσερις Φιλιππινέζοι. Από την πυρκαγιά, που ξεκίνησε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία από τους κοιτώνες του πληρώματος, τραυματίστηκαν ελαφρά πέντε άτομα -δύο Έλληνες ναυτικοί, δύο αλλοδαποί και μία Ελληνίδα δόκιμη αξιωματικός- οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο στο νησί Μαργαρίτα. Στην περιοχή έχει φτάσει ένα ρυμουλκό, προκειμένου να οδηγήσει το φορτηγό πλοίο στο πλησιέστερο λιμάνι.

    Στη Βενεζουέλα αξιωματικός του Λιμενικού

    Νεκροί εντοπίστηκαν ο ανθυποπλοίαρχος 23 χρόνων, ο γ' μηχανικός 52 χρόνων και ο ηλεκτρολόγος 55 χρόνων. Το 24μελές πλήρωμα του πλοίου που αποτελείτο από 15 Φιλιππινέζους και εννέα Έλληνες ναυτικούς, ήταν φορτωμένο σιδηρομετάλλευμα και κατευθυνόταν στο Χιούστον των ΗΠΑ.

    Η φωτιά στο ελληνικό πλοίο έχει σβήσει και αναμένεται ρυμουλκό, προκειμένου να το οδηγήσει στο πλησιέστερο λιμάνι. Στη Βενεζουέλα αναμένεται να μεταβεί αξιωματικός του Λιμενικού, προκειμένου να διευκολυνθεί ο επαναπατρισμός των υπολοίπων Ελλήνων ναυτικών.

    Θα γίνει έρευνα σε βάθος με πρωταρχικό στόχο τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την αποφυγή άλλων τέτοιων καταστάσεων στο μέλλον, δήλωσε η υπουργός Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη από το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης.

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ Σχετικό άρθρο: Αγωνία για την τύχη των Ελλήνων αγνοούμενων ναυτικών Είδηση: 31191

    [02] Απόπειρα τρομοκρατικής ενέργειας σε αεροσκάφος της Delta

    Σαββατο, 26 12 2009 10:26

    Σε τρομοκρατική ενέργεια αποδίδουν οι αμερικανικές αρχές το επεισόδιο με τον 23χρονο Νιγηριανό και τη μικρή έκρηξη που σημειώθηκε το Σάββατο σε αεροσκάφος της εταιρείας Delta Airlines, που εκτελούσε την πτήση Άμστερνταμ-Ντιτρόιτ. Εντολή για να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να αυξηθεί η ασφάλεια των αεροπορικών μεταφορών, έδωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος παρακολουθεί στενά την κατάσταση, από τη Χαβάη όπου βρίσκεται σε διακοπές με την οικογένειά του.

    "Σχετίζεται με την τρομοκρατία"

    Ο δράστης προκάλεσε πυρκαγιά ανάβοντας αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, λίγο προτού το αεροσκάφος, με 278 επιβαίνοντες, προσγειωθεί στο Ντιτρόιτ.

    Τον 23χρονο κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο το προσωπικό του αεροσκάφους και ο πιλότος κατόρθωσε να το προσγειώσει στο αεροδρόμιο του Ντιτρόιτ με ασφάλεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης βρίσκεται υπό κράτηση και νοσηλεύεται για εγκαύματα δεύτερου και τρίτου βαθμού στα πόδια. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι έχει διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα.

    Μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη με τους συμβούλους εθνικής ασφάλειας, ο Μπαράκ Ομπάμα έδωσε εντολή για όλα τα αναγκαία μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να αυξηθεί η ασφάλεια των αεροπορικών μεταφορών.

    Σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι το επεισόδιο σχετίζεται με την τρομοκρατία. Από την πλευρά του, ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Πίτερ Κίνγκ δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ότι ο ύποπτος μέσα στο αεροπλάνο που προσπάθησε να ενεργοποιήσει εκρηκτικό μηχανισμό συνδέεται με την Αλ Κάιντα.

    "Αυτό που κατάλαβα είναι πως διαθέτει σχέσεις με την Αλ Κάιντα, σίγουρα ακραίες τρομοκρατικές διασυνδέσεις, και το όνομα του εμφανίστηκε αμέσως στις βάσεις δεδομένων μετά από την έρευνα των μυστικών υπηρεσιών" δήλωσε ο Κινγκ.

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ CNN: Nigerian in custody after alleged airline terror act foiled Είδηση: 31192

    [03] Πέντε χρόνια μετά το φονικό τσουνάμι

    Σαββατο, 26 12 2009 11:12

    Τη μνήμη των νεκρών τους τιμούν οι χώρες του Ινδικού Ωκεανού, πέντε χρόνια μετά το τσουνάμι της 26ης Δεκεμβρίου του 2004, τη μεγαλύτερη καταστροφή που έχει καταγραφεί τις τελευταίες δεκαετίες, η οποία στοίχισε τη ζωή άνω των 220.000 ανθρώπων, και ανατρέποντας τη ζωή εκατομμυρίων άλλων. Στην επαρχία Άτσεχ της Ινδονησίας, που πλήρωσε το βαρύτερο τίμημα, η σημερινή είναι ημέρα προσευχής σε όλα τα τζαμιά της επαρχίας, στη μνήμη των 168.000 νεκρών και αγνοουμένων.

    Στη Σρι Λάνκα, όπου σύμφωνα με ανθρωπιστικές οργανώσεις χάθηκαν περίπου 31.000 άνθρωποι, τηρήθηκε δύο λεπτών σιγή σε όλο το νησί.

    Τελετές στη μνήμη των θυμάτων προβλέπονται ακόμα στην Ινδία και στην Ταϊλάνδη, όπου 20.000 άνθρωποι χάθηκαν στα γιγαντιαία κύματα που προκάλεσε ο σεισμός των 9,3 Ρίχτερ.

    Συστήματα προειδοποίησης για τσουνάμι έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα μέρη για να αποφευχθεί τυχόν επανάληψη της τραγωδίας.

    "Τα συστήματα προειδοποίησης σώζουν ζωές μόνον όταν φθάνουν στους ανθρώπους που κινδυνεύουν" δήλωσε εκπρόσωπος του ΟΗΕ.

    "Ένα σημαντικό μέρος των προσπαθειών πρέπει να επικεντρωθούν στην ενημέρωση των παράκτιων κοινοτήτων όσον αφορά τους κινδύνους που διατρέχουν και πώς θα τους αντιμετωπίσουν" πρόσθεσε ο ίδιος.

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ BBC: Fifth anniversary of Indian Ocean tsunami marked Είδηση: 31193


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 26 December 2009 - 9:50:06 UTC