Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-12-31

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τα ωράρια της Πρωτοχρονιάς
  • [02] Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Σύνταγμα -Πειραιάς
  • [03] Νεκρός από σφαίρα στο κεφάλι ο δήμαρχος Παγγαίου
  • [04] Απεβίωσε ο δημοσιογράφος Νίκος Κακουνάκης
  • [05] Μαφιόζικη δολοφονία στο Μπουρνάζι
  • [06] Αφγανιστάν: Πράκτορες της CIA οι οκτώ Αμερικανοί νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας
  • [07] Αποδείξεις για όλα!
  • [08] Τρία ακόμα θύματα της νέας γρίπης
  • [09] Ρωσία: Μυστική σύνοδος για τη σωτηρία της Γης από αστεροειδή
  • [10] Προφυλακιστέος ο πιστολέρο με το τζιπ
  • [11] Νεκρός βρέθηκε ο Δήμαρχος Παγγαίου

    [01] Τα ωράρια της Πρωτοχρονιάς

    Πεμπτη, 31 12 2009 09:53

    Αλλαγές στα τελευταία δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών, στα ωράρια των καταστημάτων αλλά και των αρτοποιείων έχουν προγραμματισθεί για την Πέμπτη και την Παρασκευή, προκειμένου οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα να υποδεχθούν τον καινούργιο χρόνο κοντά στις οικογένειές τους. Τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, ενώ το Σάββατο 2 Ιανουαρίου, θα παραμείνουν κλειστά. Σήμερα και την Πρωτοχρονιά, εξάλλου, τα τελευταία δρομολόγια των αστικών λεωφορείων και του Ηλεκτρικού θα πραγματοποιηθούν γύρω στις 10.30 το βράδυ, ενώ οι τελευταίοι συρμοί του Μετρό θα αναχωρήσουν από το Σύνταγμα προς όλους τους τερματικούς σταθμούς στις 11.

    Παραμονή πρωτοχρονιάς σήμερα και έχουν τροποποιηθεί τα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων ώστε οι εργαζόμενοι να υποδεχθούν τον καινούριο χρόνο κοντά στις οικογένειές τους.

    Τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 9 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα και τα σούπερ μάρκετ από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Η Βαρβάκειος Αγορά λειτουργεί από τις 6 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Την Παρασκευή, 1η Ιανουαρίου, και το Σαββατοκύριακο, όλα τα καταστήματα θα είναι κλειστά, ενώ από τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου επανέρχεται το χειμερινό ωράριο.

    Φούρνοι

    Ψωμί για δύο ή τέσσερις ημέρες θα πρέπει να προμηθευτούν οι καταναλωτές καθώς τα αρτοποιεία θα είναι ανοιχτά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αλλά και το Σάββατο 2 Ιανουαρίου. Την Πρωτοχρονιά, οι φούρνοι θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 8 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι, μόνο για ψήσιμο των φαγητών. Την Τρίτη 5 Ιανουαρίου θα παραχθεί και θα διατεθεί στο κοινό ψωμί 2 ημερών ενώ την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010 ημέρα των Θεοφανίων τα αρτοποιεία θα είναι κλειστά.

    Αλλαγές στα δρομολόγια Αλλαγές στις ώρες εκτέλεσης των τελευταίων δρομολογίων στις αστικές συγκοινωνίες, έχουν προγραμματισθεί για την Πέμπτη και την Παρασκευή, προκειμένου οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα να υποδεχθούν τον καινούργιο χρόνο κοντά στις οικογένειές τους.

    Παραμονή, τα τελευταία δρομολόγια του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου θα ξεκινήσουν από τον Πειραιά προς Κηφισιά στις 10:15 το βράδυ και από την Ομόνοια προς Κηφισιά στις 10:34. Αντίστροφα, από την Κηφισιά προς τον Πειραιά ο τελευταίος συρμός θα αναχωρήσει απόψε στις 10:15 και από την Ομόνοια προς Πειραιά στις 10:47. Οι τελευταίοι συρμοί από Πειραιά και Κηφισιά προς Ομόνοια θα αναχωρήσουν στις 10:30. Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, θα αποσυρθούν περίπου μία ώρα νωρίτερα, δηλαδή περίπου στις 10:30.

    Οι τελευταίοι συρμοί του Μετρό θα αναχωρήσουν σήμερα από τον Άγιο Δημήτριο και τον Άγιο Αντώνιο στις 10:47, ο τελευταίος συρμός στη γραμμή Αιγάλεω-Δουκίσσης Πλακεντίας θα αναχωρήσει στις 10:47 και 10:37 αντίστοιχα, με τον τελευταίο συρμό από Αιγάλεω για Αεροδρόμιο να αναχωρεί στις 21:27 και ο τελευταίος από Αεροδρόμιο για Αιγάλεω στις 22:05.

    Στο τραμ, τα τελευταία δρομολόγια ανά διαδρομή σήμερα είναι: Ασκληπιείο Βούλας-ΣΕΦ (22:03), ΣΕΦ-Ασκληπιείο Βούλας (22:31), ΣΕΦ-Σύνταγμα: 21:48, Σύνταγμα - ΣΕΦ: (22:17), Ασκληπιείο Βούλας-Σύνταγμα: 21:21, Σύνταγμα- Ασκληπιείο Βούλας: 21:40, και Σύνταγμα-2η Αγίου Κοσμά: 22:42. Περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να επικοινωνεί στο τηλεφωνικό κέντρο 185. Είδηση: 31379

    [02] Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Σύνταγμα -Πειραιάς

    Τεταρτη, 30 12 2009 11:35

    Παραμονή πρωτοχρονιάς, και οι Δήμοι των μεγάλων πόλεων έχουν προγραμματίσει εκδηλώσεις για να υποδεχτούν οι δημότες τον νέο χρόνο. Ο Δήμος Αθηναίων διοργανώνει το βράδυ πάρτι στην πλατεία Συντάγματος. Στον Πειραιά η αλλαγή του χρόνου θα γιορταστεί στη Μαρίνα Ζέας με μια φαντασμαγορική εκδήλωση που θα ξεκινήσει στις 11 το βράδυ. Με ένα πάρτι γεμάτο μουσική, φώτα και λάμψη θα υποδεχτεί τη νέα χρονιά ο Δήμος Αθηναίων την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

    Η υποδοχή του 2010 θα γίνει στο Σύνταγμα και όχι στην πλατεία Κοτζιά όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, σε μια ατμόσφαιρα εορταστική και διασκεδαστική με πολλές εκπλήξεις. Οι πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις θα αρχίσουν στις 23:00 και περιλαμβάνουν ένα πάρτι με λαμπερά πυροτεχνήματα που θα φωτίσουν τον αθηναϊκό ουρανό, dj και vj sets, πρωτοποριακές ψηφιακές προβολές και μια ομάδα μουσικών με κρουστά.Νωρίτερα στις 22:00, θα ακούγονται μουσικές και αγαπημένα τραγούδια από τον DJ Μελέτη Μόιρα ενώ την σκυτάλη θα πάρει η μπάντα χάλκινων πνευστών Fanfare Transilvania από την Ρουμανία.

    Η μπάντα συναρπάζει με τους χορευτικούς ρυθμούς και τις εξαίσιες μελωδίες, οι οποίες ξεσηκώνουν το κοινό, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης και παρουσιάζει επί σκηνής ένα εκπληκτικό γλέντι που οδηγεί σε ατελείωτο ξεφάντωμα.

    Στη συνέχεια στη σκηνή ανεβαίνει το συγκρότημα Drum Voice που δημιούργησε ο Πέτρος Κούρτης. Το χρώμα του ήχου των νταουλιών και οι σύγχρονες δομές των ρυθμικών θεμάτων , η κίνηση και η επιβλητική όψη των οργάνων δίνουν στο σύνολο μια μοναδικότητα.

    Όταν ο δυναμικός ήχος των κρουστών συναντήσει πάνω στη σκηνή την εύθραυστη μελωδικότητα του βιολιού η ατμόσφαιρα που θα δημιουργηθεί θα είναι μαγευτική.

    Το πάρτι βέβαια δεν θα τελειώσει με την αλλαγή του χρόνου. Θα συνεχίζεται και μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με τις μουσικές του DJ Μελέτη Μόιρα. Είδηση: 31330

    [03] Νεκρός από σφαίρα στο κεφάλι ο δήμαρχος Παγγαίου

    Πεμπτη, 31 12 2009 09:37

    Νεκρός από σφαίρα που δέχθηκε στο κεφάλι βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο αυτοκίνητό του ο δήμαρχος Παγγαίου Τριαντάφυλλος Κουκούδης, σε απομακρυσμένη παραθαλάσσια περιοχή (Σαρακήνα) του Δήμου Ελευθερών δυτικά της Καβάλας. Τα ίχνη του 50χρονου δημάρχου είχαν χαθεί από το απόγευμα της Κυριακής οπότε και έφυγε από το σπίτι του στο Παληό Καβάλας με το ιδιωτικής χρήσης επιβατικό αυτοκίνητο του προκειμένου να συναντηθεί σε προγραμματισμένο ραντεβού που είχε στη Νέα Πέραμο του Δήμου Ελευθερών. Έκτοτε, δεν έδωσε κανένα σημείο ζωής και ο αδελφός του δήλωσε την εξαφάνισή του το μεσημέρι της Τρίτης στο Τμήμα Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας.

    Το τελευταίο 24ώρο η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας είxε οργανώσει γιγάντια επιχείρηση εντοπισμού του δημάρχου ερευνώντας σπιθαμή προς σπιθαμή την ορεινή και πεδινή περιοχή των δήμων Ελευθερών και Ορφανού δυτικά της Καβάλας. Τις επόμενες ώρες στον τόπο όπου εντοπίστηκε το πτώμα του άτυχου άντρα αναμένεται ο ιατροδικαστής. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο άτομα κρατούνται και ανακρίνονται ως ύποπτοι για την άγρια δολοφονία του δημάρχου Παγγαίου. Είδηση: 31377

    [04] Απεβίωσε ο δημοσιογράφος Νίκος Κακουνάκης

    Τεταρτη, 30 12 2009 22:40

    Μετά από πολυήμερη νοσηλεία και αλλεπάλληλες επεμβάσεις απεβίωσε στο νοσοκομείο ο γνωστός δημοσιογράφος Νίκος Κακουνάκης. Τις τελευταίες μέρες νοσηλευόταν στην εντατική λόγω επιπλοκών που σημειώθηκαν κατά την διάρκεια επέμβασης στο έντερο.

    Ο ηλικίας 73 ετών Νίκος Κακαουνάκης, είχε εισαχθεί στον Ευαγγελισμό για την αφαίρεση πολύποδα δωδεκαδακτύλου. Όμως, παρουσίασε αρκετές επιπλοκές, μεταξύ των οποίων και λοιμώξεις, που ανάγκασαν τους γιατρούς να τον μεταφέρουν στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

    Πριν από δέκα ημέρες οι συγγενείς του αποφάσισαν να μεταφερθεί σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, αλλά, δυστυχώς έχασε τη μάχη για τη ζωή, καθώς τις τελευταίες δύο ημέρες είχε εμφανίσει πολυοργανική ανεπάρκεια.

    Δήλωση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου Τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους συγγενείς του εκλιπόντος, εκφράζει με δήλωση του ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου για τον θάνατο του Νίκου Κακαουνάκη, τον οποίο χαρακτηρίζει «χαρισματικό άνθρωπο» που «είχε άποψη και την έλεγε πάντα χωρίς φόβο». «Ο Νίκος Κακαουνάκης έγραψε τη δική του προσωπική ιστορία στην δημοσιογραφία, στον Τύπο, στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση» αναφέρει στη δήλωση του ο πρωθυπουργός και προσθέτει: «ήταν εκπρόσωπος μιας γενιάς δημοσιογράφων που ταυτίστηκαν με το ρεπορτάζ και την έρευνα. Δεν έπαψε ποτέ να αγωνίζεται για αυτά που πίστευε. Και οι αγώνες του για τη Δημοκρατική Παράταξη τον κατέστησαν προνομιακό συνομιλητή με τους απλούς καθημερινούς συνανθρώπους μας, που επιζητούσαν να ακουστεί η φωνή τους. Αυτό προσπάθησε να πετύχει και με το δημιούργημά του, ''Το Καρφί'', για το οποίο ήταν περήφανος».

    Βιογραφικό Ο Νίκος Κακαουνάκης γεννήθηκε το 1938 στην Πολυρρήνια Κισσάμου Χανίων Κρήτης. Ορφανός από πατέρα, σπούδασε στο εκκλησιαστικό λύκειο. Εν συνεχεία, εργάστηκε στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή Χανίων και υπουργού της Ένωσης Κέντρου, Πολυχρόνη Πολυχρόνιδη. Μερικά χρόνια αργότερα γνωρίστηκε με τον εκδότη Χρήστο Λαμπράκη, ο οποίος του πρότεινε να εργαστεί στο «Βήμα» απ' όπου έκανε τα πρώτα του βήματα στην δημοσιογραφία το 1965. Συμμετείχε ενεργά στον αντιδικτατορικό αγώνα με την δημοσιογραφική του πένα και τη συμμετοχή του. Μετά την χούντα δημοσιογραφεί στα ΝΕΑ όπου αναλαμβάνει επιτελικές θέσεις. Στο διάστημα αυτό γράφει το βιβλίο «2.650 μερόνυχτα συνομωσίας». Το 1986 αποφασίζει να εκδώσει τη δική του εφημερίδα «Το καλάμι». Με την έκρηξη της ιδιωτικής ραδιοφωνίας αναλαμβάνει την πρωινή ζώνη του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ-100,4, η οποία αποτελεί την απαρχή της παρουσίας του στα ερτζιανά. Παράλληλα, ασχολείται με την τηλεόραση στον ΣΚΑΙ-TV, αναλαμβάνοντας αργότερα και τη γενική διεύθυνση του σταθμού. Επίσης, εργάστηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό FLASH για πολλά χρόνια και στους τηλεοπτικούς σταθμούς Alter, Mega και Alpha. Το 1999 εξέδωσε την εφημερίδα «Στο Καρφί». Άφησε την τελευταία του πνοή στον νοσοκομείο Ιασώ General στις 10:15 το βράδυ της 30ης Δεκεμβρίου.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ / ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 31367

    [05] Μαφιόζικη δολοφονία στο Μπουρνάζι

    Πεμπτη, 31 12 2009 09:21

    Μαφιόζικη δολοφονία έγινε το απόγευμα της Τετάρτης στο Μπουρνάζι. Άγνωστος με πυροβόλο όπλο εκτέλεσε εν ψυχρώ συνιδιοκτήτη μπαρ-ρεστοράν της περιοχής μπροστά στα μάτια θαμώνων και περαστικών. Ο άγνωστος εκτελεστής αμέσως μετά τη δολοφονική ενέδρα χάθηκε στα στενά της περιοχής, ενώ το θύμα ξεψύχησε πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Η Αστυνομία εξετάζει την κασέτα από την κάμερα του κλειστού κυκλώματος, που κατέγραψε τη στιγμή της δολοφονίας και τα χαρακτηριστικά του δράστη. Εντύπωσε προκαλεί στις αρχές το γεγονός πως ο δράστης δεν είχε καν καλυμμένο το πρόσωπό του.

    Σε προσωπικές διαφορές αποδίδει η Αστυνομία το άγριο έγκλημα με θύμα τον Νεκτάριο Κατσουλώτο, συνιδιοκτήτη ταβέρνας, στην οδό Τεύθιδος 5, στο Μπουρνάζι, που έγινε λίγο πριν τις 7 το απόγευμα της Τετάρτης. Το θύμα καθόταν σε τραπέζι του καταστήματος του, το οποίο έχει την επωνυμία "Κρέας μπαρ", μαζί με έναν φίλο του όταν άγνωστος μπήκε στο κατάστημα πλησίασε και τον πυροβόλησε εν ψυχρώ επτά φορές. Έξι από τις σφαίρες τον βρήκαν στο σώμα με αποτέλεσμα να τραυματισθεί θανάσιμα. Ο δράστης αμέσως μετά τράπηκε σε φυγή και εξαφανίστηκε. Έρευνες για την υπόθεση διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής. Είδηση: 31376

    [06] Αφγανιστάν: Πράκτορες της CIA οι οκτώ Αμερικανοί νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας

    Πεμπτη, 31 12 2009 09:11

    Οι Ταλιμπάν διεκδίκησαν το πρωί της Πέμπτης την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας σε προκεχωρημένη επιχειρησιακή βάση των αμερικανικών δυνάμεων στην επαρχία Χοστ η οποία είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο οκτώ Αμερικανών -που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν πράκτορες της CIA. Ο άνθρωπος που έφερε σε πέρας την επίθεση αυτοκτονίας σε στρατιωτική βάση των ΗΠΑ η οποία είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο οκτώ πρακτόρων της CIA, ήταν ένας "ανδρείος αξιωματικός" του στρατού του Αφγανιστάν, σύμφωνα με εκπρόσωπο των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ.

    Ο Μουτζαχίντ, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείο, ανέφερε ότι η επίθεση έγινε από τον αξιωματικό ενώ οι πράκτορες "ήταν απασχολημένοι με τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τους μουτζαχεντίν".

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-REUTERS Είδηση: 31375

    [07] Αποδείξεις για όλα!

    Τεταρτη, 30 12 2009 20:19

    Αποδείξεις απ΄ όλους και για όλα, πρέπει να προσκομίζουμε, αν θέλουμε να διατηρηθούμε στα επίπεδα του αφορολόγητου. Όσοι από την ερχόμενη Παρασκευή δεν μαζεύουν αποδείξεις από την αγορά προϊόντων ή την παροχή υπηρεσιών κινδυνεύουν να χάσουν το αφορολόγητο που ισχύει στα 12.000 ευρώ για μισθωτούς και συνταξιούχους και στα 10.500 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους το αφορολόγητο θα παρέχεται αν συγκεντρώσουν αποδείξεις έως 6.000 ευρώ. Για τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους το ποσό πέφτει στα επίπεδα των 2.000 ευρώ.

    Μεταξύ άλλων, αποδείξεις θα πρέπει να ζητάμε, από:

    Γιατρούς, δικηγόρους, εμπόρους παντός είδους, συνεργεία αυτοκινήτων, κομμωτήρια, γυμναστήρια, ινστιτούτα αισθητικής, καθαριστήρια, βιβλιοπωλεία, καφετέριες, ζαχαροπλαστεία, καντίνες, εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ, κέντρα διασκέδασης, σούπερ μάρκετ, ταξί, πρατήρια υγρών καυσίμων και για όλες τις επισκευές στο σπίτι.

    Με το νέο μοντέλο τεκμηρίων διαβίωσης και πόθεν έσχες οι φορολογούμενοι θα πρέπει να δικαιολογούν τα περιουσιακά τους στοιχεία με βάση το δηλούμενο εισόδημα.

    Πηγή: NET Είδηση: 31359

    [08] Τρία ακόμα θύματα της νέας γρίπης

    Τεταρτη, 30 12 2009 20:12

    Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη νέα γρίπη το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 71. Από επιπλοκές μεταφέρθηκαν σε εντατικές μονάδες κι άλλοι ασθενείς, μεταξύ των οποίων και έγκυοι.

    Στα πλαίσια της παρακολούθησης της πορείας της πανδημίας της νέας γρίπης (Η1Ν1) 2009 στη χώρα, το Ε.Κ.ΕΠ.Υ. ενημερώνει ότι οι παρακάτω ασθενείς, επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης (Η1Ν1) 2009, ανέπτυξαν επιπλοκές από αυτήν και απεβίωσαν:

    Άνδρας 36 ετών, χωρίς ιστορικό υποκείμενης νόσου.

    Γυναίκα 62 ετών, με ιστορικό αναπνευστικού νοσήματος

    Γυναίκα 75 ετών, με ιστορικό κακοήθειας.

    Επίσης οι παρακάτω ασθενείς, επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης (Η1Ν1) 2009 εισήχθησαν και νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε κρίσιμη κατάσταση, λόγω επιπλοκών της νέας γρίπης:

    Γυναίκα 62 ετών, με ιστορικό καρδιακού και νεφρικού νοσήματος.

    Γυναίκα 31 ετών, με ιστορικό αναπνευστικού, μεταβολικού νοσήματος και παχυσαρκία.

    Γυναίκα 55 ετών, με ιστορικό αυτοάνοσου νοσήματος.

    Γυναίκα 26 ετών έγκυο, με ιστορικό καρδιαγγειακού νοσήματος.

    Γυναίκα 34 ετών έγκυο.

    Πηγή: NET, AΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 31358

    [09] Ρωσία: Μυστική σύνοδος για τη σωτηρία της Γης από αστεροειδή

    Τεταρτη, 30 12 2009 18:39

    Ρώσοι επιστήμονες θα πραγματοποιήσουν σύντομα σύνοδο κεκλεισμένων των θυρών για να εξετάσουν πως θα αποφευχθεί η πτώση στη Γη γιγαντιαίου αστεροειδή σε 26 χρόνια, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της ρωσικής Υπηρεσίας Διαστήματος, Ανατόλι Περμίνοφ.

    "Το επιστημονικο-τεχνικό συμβούλιο μας θα συναντηθεί σύντομα κεκλεισμένων των θυρών για να εξετάσει τι μπορούμε να κάνουμε" για να μην επιτρέψουμε ο αστεροειδής Απόφις να καταστρέψει μέρος του πλανήτη Γη το 2036, δήλωσε ο Περμίνοφ στον ραδιοσταθμό "Φωνή της Ρωσίας".

    "Καλύτερα να δαπανήσουμε μερικά εκατομμύρια δολάρια για να δημιουργήσουμε ένα σύστημα που θα αποτρέψει την πτώση του αστεροειδή, παρά να περιμένουμε να συμβεί αυτό και να προκαλέσει το θάνατο χιλιάδων ανθρώπων", πρόσθεσε, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

    Αν ο αστεροειδής Απόφις, με διάμετρο περίπου 350 μέτρα, χτυπήσει τη Γη κατά το πέρασμα του, που αναμένεται το 2036, η πρόσκρουση θα μπορούσε να δημιουργήσει μια νέα έρημο στο μέγεθος της Γαλλίας, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA Novosti.

    Από την πλευρά της, η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ (NASA), δήλωσε τον Οκτώβριο ότι, σύμφωνα με νέους υπολογισμούς, η πιθανότητα μιας σύγκρουσης μεταξύ του αστεροειδούς και της Γης, το 2036, έχει μειωθεί σημαντικά.

    "Νέες τεχνικές υπολογισμού και νέα διαθέσιμα δεδομένα δείχνουν ότι η πιθανότητα ο Απόφις να συγκρουστεί με τη Γη, στις 13 Απριλίου του 2036 μειώθηκε από 1/45.000 στο 1/250.000, είχε αναφέρει η NASA σε ανακοίνωση της Σύμφωνα με το RIA Novosti, ο αστεροειδής θα μπορούσε να περάσει σε απόσταση 30.000 μιλίων από τη Γη το 2029--δηλαδή πιο κοντά από ότι ορισμένοι γεωστατικοί δορυφόροι-και θα μπορούσε να συγκρουστεί με τον γαλάζιο πλανήτη επτά χρόνια αργότερα. Είδηση: 31354

    [10] Προφυλακιστέος ο πιστολέρο με το τζιπ

    Πεμπτη, 31 12 2009 08:48

    Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ενώπιον της 16ης Τακτικής Ανακρίτριας ο 31χρονος οδηγός ταξί που κατηγορείται για πυροβολισμούς σε βάρος πολιτών μέσα από σκούρου χρώματος τζιπ που οδηγούσε. Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και παραβάσεις του νόμου περί όπλων και σύμφωνα με τους συνηγόρους του κ.κ. Ν. Κανατάκη και Γ. Αναγνωστάκη "δεν είναι καν σε θέση να υπερασπιστεί τον εαυτό του".

    Οι συνήγοροι του 31χρονου υπέβαλαν στην ανακρίτρια αιτήματα για τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, αλλά και για κράτηση και νοσηλεία του σε ψυχιατρικό ίδρυμα, αιτήματα για τα οποία, σύμφωνα με τους δικηγόρους, η δικαστική λειτουργός θα αποφανθεί τις επόμενες ημέρες. Ενώπιον της ανακρίτριας κατέθεσε ο ψυχίατρος κ. Μ. Μυλωνάκης, καθώς επί δύο χρόνια ο 31χρονος ήταν θεραπευόμενός του.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 31373

    [11] Νεκρός βρέθηκε ο Δήμαρχος Παγγαίου

    Τεταρτη, 30 12 2009 21:06

    Τραγική κατάληξη είχε η εξαφάνιση του δημάρχου Παγγαίου, του νομού Καβάλας, η τύχη του οποίου αγνοείτο από το βράδυ της περασμένης Κυριακής, επιβεβαιώνοντας τους χειρότερους φόβους για την τύχη του. Νεκρός από σφαίρα στο κεφάλι και δεμένος μέσα στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου του βρέθηκε τελικά ο Τριαντάφυλλος Κουκούδης, σε ερημική παραθαλάσσια περιοχή [Σαρακήνα] του Δήμου Ελευθερών, δυτικά της Καβάλας. Την εξαφάνισή του 50χρονου Δημάρχου είχε δηλώσει στο Τμήμα Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας το μεσημέρι της Τρίτης ο αδελφός του. Άγνωστες παραμένουν -μέχρι στιγμής- οι συνθήκες υπό των οποίων συνέβη το τραγικό περιστατικό. Βεβαίως, η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα.

    Κατά το τελευταίο 24ώρο, το τμήμα Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, είχε οργανώσει πολύ μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του δημάρχου Παγγαίου, ερευνώντας σπιθαμή προς σπιθαμή την ορεινή και πεδινή περιοχή των δήμων Ελευθερών και Ορφανού δυτικά της Καβάλας.

    Ο αδελφός του δημάρχου δήλωσε την εξαφάνισή του στην Αστυνομία το μεσημέρι της Τρίτης, λέγοντας πως το βράδυ της Κυριακής ο αδελφός του αναχώρησε από την οικία του με αυτοκίνητο επικαλούμενος προγραμματισμένο επαγγελματικά ραντεβού που είχε στη Νέα Πέραμο του Δήμου Ελευθερών και ότι έκτοτε, δεν έδωσε κανένα σημείο ζωής, αφού δεν είχε επικοινωνήσει με συγγενείς και φίλους. Ο αγνοούμενος αναχώρησε από το σπίτι του στο Παληό Καβάλας με το υπ' αριθμ. ΝΕΗ-4545 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του, μάρκας AUDI και χρώματος μπλε. Της τραγικής αυτής κατάληξης, ακλούθησε στον τόπο όπου εντοπίστηκε το πτώμα του άτυχου άντρα, η ιατροδικαστική αυτοψία που διενήργησε ο ιατροδικαστής Κομοτηνής, ενώ την ίδια ώρα εξακολουθούν οι αστυνομικές δυνάμεις να χτενίζουν την παραλιακή περιοχή για την ανεύρεση στοιχείων, που θα βοηθήσουν στην εξιχνίαση του αποτρόπαιου αυτού εγκλήματος.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-105,8 / ΝΕΤ Είδηση: 31365


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 31 December 2009 - 9:51:23 UTC