Browse through our Interesting Nodes for Internet Searching Tools & Sources Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-01-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεργασία με τους κοινοτικούς εμπειρογνώμονες
  • [02] Νομοσχέδιο για την εξίσωση των ορίων ηλικίας

    [01] Συνεργασία με τους κοινοτικούς εμπειρογνώμονες

    Τεταρτη, 06 01 2010 14:45

    Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε εκείνες τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται προκειμένου να μειωθεί το έλλειμμα κάτω από το 3% μέσα σε 3 αντί για 4 χρόνια που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός. Το πρωί της Τετάρτης, βρέθηκε στο υπουργείο Οικονομικών το μεικτό κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και μελέτησε το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης. Την προώθηση εντός του 2010 όλων των μεταρρυθμίσεων που θα συμβάλουν στο δραστικό περιορισμό του ελλείμματος κατά δέκα δισεκατομμύρια ευρώ φέτος, προανήγγειλε ο Υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ και τη Μαρία Χούκλη. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε επιτυχία το γεγονός ότι έχει δημιουργηθεί "κίνημα αποδείξεων".

    Σειρά επαφών με υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών έχει το κλιμάκιο της Κομισιόν που βρίσκεται στη χώρα μας προκειμένου να συμβάλει στην καλύτερη κατάρτιση του Προγράμματος Σταθερότητας που θα υποβάλει η χώρα μας στις Βρυξέλλες στα τέλη του μήνα. Οι κοινοτικοί αξιωματούχοι ενημερώνονται αναλυτικά για τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση με στόχο να μειωθεί το έλλειμμα κάτω από 3% μέχρι το τέλος του 2012.

    Την Πέμπτη το κλιμάκιο της Κομισιόν θα επισκεφτεί τα υπουργεία Οικονομίας, Υγείας, Παιδείας, Εσωτερικών και Άμυνας προκειμένου να ενημερωθούν για τις μεταρρυθμίσεις που έχουν εξαγγελθεί στους συγκεκριμένους τομείς. Οι κοινοτικοί αναμένεται να επιστρέψουν στις Βρυξέλλες μέχρι την Παρασκευή αφού πρώτα υποβάλλουν στο οικονομικό επιτελείο τις παρατηρήσεις τους και τις εισηγήσεις τους για το περιεχόμενο του Προγράμματος Σταθερότητας. Είδηση: 31583

    [02] Νομοσχέδιο για την εξίσωση των ορίων ηλικίας

    Τεταρτη, 06 01 2010 18:22

    Σταδιακή εξίσωση των ορίων ηλικίας ανδρών και γυναικών στο δημόσιο προωθεί το Υπουργείο Οικονομικών, μετά την καταδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σε βάρος της Ελλάδας, τον περασμένο Μάρτιο. Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στην Κομισιόν ώστε να καθοριστεί το χρονοδιάγραμμα των αλλαγών, περί τα μέσα Φεβρουαρίου και αφού προηγηθεί διάλογος με την ΑΔΕΔΥ.

    Θα προβλέπεται μεταβατική περίοδος για την εξίσωση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση ανδρών και γυναικών δημοσίων υπαλλήλων. Δικαίωμα συνταξιοδότησης έχουν θεμελιώσει ήδη 110 χιλιάδες γυναίκες δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίες δεν αποκλείεται να αποχωρήσουν ανά πάσα στιγμή από την υπηρεσία τους για να μην επωμιστούν τις αλλαγές των ορίων ηλικίας.

    Όπως είπε στη ΝΕΤ ο υπουργός Οικονομικών, δε θα θιγούν ώριμα ασφαλιστικά δικαιώματα των γυναικών.

    Λόγω της εξομοίωσης με τους άνδρες συναδέλφους τους, τα όρια ηλικίας των γυναικών θα αυξηθούν από πέντε έως επτά χρόνια.

    Μεγάλες χαμένες από τις αλλαγές θα είναι οι παλαιές ασφαλισμένες, όσες δηλαδή γυναίκες δημόσιοι υπάλληλοι ασφαλίστηκαν από την 1 Ιανουαρίου του 1983 έως και 31 Δεκεμβρίου του 1992. Για παράδειγμα μία γυναίκα δημόσιος υπάλληλος που ασφαλίστηκε μεταξύ των ετών 1983-92 με το ισχύον καθεστώς μπορεί να συνταξιοδοτηθεί στα 60 με 15 χρόνια ασφάλισης, ενώ με τις επικείμενες αλλαγές θα αναγκαστεί να συνταξιοδοτηθεί στα 65.

    Η ΑΔΕΔΥ εκφράζει έντονη ανησυχία για το ενδεχόμενο να υπάρξει κύμα φυγής από το δημόσιο και μεγάλη ζημιά στα Ταμεία και στο διάλογο με τα συναρμόδια υπουργεία θα υποστηρίξει ότι η ασφάλιση των δημοσίων υπαλλήλων σε καμία περίπτωση δεν είναι επαγγελματική, αλλά κοινωνική και ως τέτοια θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από την κυβέρνηση και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

    Πηγή: ΝΕΤ Είδηση: 31595


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 6 January 2010 - 17:51:03 UTC