Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-01-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η μάχη της οικονομίας

    [01] Η μάχη της οικονομίας

    Κυριακη, 10 01 2010 19:56

    Η ισχυρή οικονομία και η ανάπτυξη είναι οι βασικές προϋποθέσεις για την αισιόδοξη προοπτική της χώρας και των πολιτών, χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις, επισήμανε ο Πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο με αφορμή τις μεγάλες αλλαγές στην οικονομική ατζέντα του 2010. Την Τρίτη αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από την φορολόγηση δωρεών και γονικών παροχών κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Το οικονομικό επιτελείο αναμένεται να δώσει περισσότερες διευκρινήσεις, μετά και τις αντιδράσεις που εκφραστήκαν από τους παραγωγικούς φορείς. Οι αλλαγές στην φορολογία των ακινήτων, δεν αναμένονται να πλήξουν τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα διαμηνύει η κυβέρνηση.

    Κρίσιμη η ερχόμενη εβδομάδα για την οικονομία με το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης να περνά για έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο, με δράσεις μείωσης του ελλείμματος και αποκατάστασης της χαμένης αξιοπιστίας της χώρας.

    Μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε της απόφασης για επιτάχυνση των διαδικασιών μείωσης του ελλείμματος εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι παρά το γεγονός ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις, οι πολίτες θα στηρίξουν τις αποφάσεις που θα ληφθούν.

    Ο κ. Παπανδρέου περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που παρέλαβε από την προηγούμενη Κυβέρνηση και επεσήμανε ότι το χρέος και το έλλειμμα έχουν καταστήσει τη χώρα όμηρο στους πιστωτές της, ότι υπάρχουν χαρακτηρισμοί που φτάνουν στα όρια του ρατσισμού για τη χώρα μας και τόνισε ότι πρώτο μέλημα της Κυβέρνησής του είναι η προάσπιση της αυτονομίας της χώρας, η δυνατότητα να ορίζουμε εμείς την τύχη μας, τις προοπτικές μας, τις προτεραιότητές μας.

    Ο Πρωθυπουργός αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για το φορολογικό, είπε ότι παρά τις δυσκολίες και τα ανθρώπινα λάθη, που γνωρίζουμε και διορθώνουμε, θα πρέπει να καταλάβουν όλοι και τα ΜΜΕ, πρέπει να πούνε όχι στον πανικό.

    Προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, όπως είπε ο Pρωθυπουργός, θα ανακοινωθεί το Pρόγραμμα Sταθερότητας και Aνάπτυξης, καθώς και οι προτάσεις για το κυβερνητικό και νομοθετικό έργο που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα.

    Στα μέσα της εβδομάδας συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο, όπου θα ανακοινώσει τα βασικά συμπεράσματα της μέχρι τώρα διακυβέρνησης και τις προτεραιότητες για το επόμενο διάστημα, ενώ κάλεσε τους υπουργούς να πράξουν το ίδιο για τον τομέα ευθύνης τους.

    Πριν το Υπουργικό Συμβούλιο ο Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, τόνισε ότι η τροπολογία για τις γονικές παροχές ήταν σε γνώση του Πρωθυπουργικού Γραφείου και κατατέθηκε εμπρόθεσμα στη Βουλή για να μπορέσει να συζητηθεί αμέσως στην αρμόδια επιτροπή.

    Είπε επίσης ότι την Τρίτη θα δώσει διευκρινήσεις για το όλο θέμα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, θα υπάρξει υψηλό αφορολόγητο, και ότι δεν πρόκειται να θιγεί η μεσαία κοινωνική και μικρή ιδιοκτησία.

    "Πιθανότατα θα υπάρχουν διευκρινήσεις τέτοιες ώστε να υπάρχει ασφάλεια δικαίου", δήλωσε ο γγ του υπουργείου Οικονομικών κ. Γεωργακόπουλος στην εκπομπή "Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ"

    "Κατά τη μεθαυριανή συζήτηση στη Βουλή θα δοθούν περισσότερες διευκρινίσεις για τις αυξήσεις στη φορολόγηση των γονικών παροχών και δωρεών και θα φανεί η βούληση της κυβέρνησης να μην υπάρξει αιφνιδιασμός", δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Φλας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής.

    Ο φόρος γονικών παροχών και δωρεών θα εξαρτηθεί από το ύψος του αφορολόγητου το οποίο, πληροφορίες αναφέρουν ότι θα κυμαίνεται μεταξύ 200.00 και 300.000 ευρώ αλλά και τα κλιμάκια και τους συντελεστές που θα υιοθετηθούν (με τις πληροφορίες να μιλούν από 5% έως 20%)

    Για αφορολόγητο 200.000 ευρώ και συντελεστή στο 5% ο φόρος για μεταβίβαση ακινήτου αξίας 150.000 ευρώ από 550 ευρώ σήμερα θα είναι μηδενικός ενώ για γονική παροχή ακίνητης περιουσίας αξίας 325.000 ευρώ από 2.300 ευρώ σήμερα θα ανέβει 5.625 ευρώ.

    "Η Ν.Δ. καλεί για μία φορά ακόμη την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να αφήσει τις προχειρότητες, τους αυτοσχεδιασμούς και "γονατογραφήματα" και να ασκήσει υπεύθυνη και αποτελεσματική πολιτική στον κατ΄εξοχήν ευαίσθητο χώρο της οικονομίας", σχολίασε την Κυριακή ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος.

    Την 1η Μαρτίου συμπληρώνεται μία 3ετία από την τελευταία αύξηση των αντικειμενικών αξιών, με το οικονομικό επιτελείο να στοχεύει στην αναπροσαρμογή τους ώστε να προσεγγίσουν το ύψος των πραγματικών.

    ΠΗΓΕΣ:ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 31736


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 10 January 2010 - 21:50:05 UTC