Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-01-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εμμένουν και ενισχύουν τα μπλόκα οι αγρότες- Mήνυμα Παπανδρέου
  • [02] Γ. Παπακωνσταντίνου: Κρίσιμος μήνας ο Ιούνιος
  • [03] Στήριξη Φ. Κουβέλη από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ
  • [04] Μπιρμπίλη: Ρεαλιστικό το ν/σ για την προστασία των καμένων εκτάσεων της Αττικής
  • [05] Δηλώσεις συμμετοχών στις Πανελλαδικές εξετάσεις
  • [06] «Έφυγε» ο συγγραφέας του Love Story Ερικ Σίγκαλ
  • [07] Καταδίκη Σαουδάραβα σε θάνατο επειδή βίασε πάνω από 100 γυναίκες
  • [08] Εξαλείφονται τα κίνητρα για πρόωρες συντάξεις

    [01] Εμμένουν και ενισχύουν τα μπλόκα οι αγρότες- Mήνυμα Παπανδρέου

    Τεταρτη, 20 01 2010 14:49

    Ευρετήριο Άρθρου

    Εμμένουν και ενισχύουν τα μπλόκα οι αγρότες- Mήνυμα Παπανδρέου

    Οι θέσεις των αγροτών

    Τα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα

    Όλες οι Σελίδες

    Σελίδα 1 από 3

    Ανυποχώρητοι εμφανίζονται οι αγρότες στα περισσότερα μπλόκα παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις της κυβέρνησης για διάλογο χωρίς προυποθέσεις. Οι αποκλεισμοί δρόμων συνεχίζονται και εμφανίστηκαν τρακτέρ σε νέα σημεία του εθνικου και επαρχιακού δικτύου. Μετά την προσφυγή της Βουλγαρίας που αξιώνει αποζημιώσεις, η Κομισιόν κάλεσε την Ελλάδα να πάρει μέτρα για να μην εμποδίζονται οι μετακινήσεις προσώπων και αγαθών. Το αγροτικό πρόβλημα αφορά όλη την κοινωνία, τόνισε ο πρωθυπουργός σε ειδική σύσκεψη την Τετάρτη μετά το πέρας του υπουργικού συμβουλίου. Ο πρωθυπουργός επισήμανε οτι τα αιτήματα των αγροτών θα προωθηθούν μέσα απ΄το διάλογο και δεν υπάρχει λόγος για κινητοποιήσεις.

    Παπανδρέου: Το αγροτικό αφορά όλη την κοινωνία

    Σε ειδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό, μετά το πέρας του άτυπου υπουργικού συμβουλίου, ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε το αγροτικό πρόβλημα αφορά όλη την κοινωνία, και επεσήμανε την πρόθεση και τις προσπάθειες της κυβέρνησης για βαθιές αλλαγές στο ζήτημα αυτό. Σε ό,τι αφορά τα αιτήματα των αγροτών, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι τα περισσότερα από αυτά είναι ούτως ή άλλως θεσμικά και θα προωθηθούν μέσα από το διάλογο στον οποίο έχει καλέσει η κυβέρνηση. Και ο οποίος, όπως τονίστηκε, είναι ανοιχτός αν οι ίδιοι οι αγρότες το θέλουν.

    Επίσης, ο πρωθυπουργός ανέφερε, μιλώντας γενικότερα, ότι δεν υπάρχει λόγος για κινητοποιήσεις και παράλληλα να δίνεται αυτή η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, καθώς επιπλέον υπάρχει μια νέα κυβέρνηση, η οποία στο πρόγραμμά της περιέχει τις αλλαγές αυτές. Είναι ευκαιρία για τους αγρότες, είπε ο πρωθυπουργός μιλώντας στη σύσκεψη, να αξιοποιήσουν το νέο της κυβέρνησης και τη διάθεσή της για αλλαγές.

    Εξάλλου, ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βούλγαρο ομόλογό του Μπόικο Μπορίσοφ, ο οποίος του ανέφερε ότι πέραν της γενικής αναστάτωσης οι μικροί παραγωγοί και κτηνοτρόφοι της Βουλγαρίας επιβαρύνονται καθημερινά με κόστος τριών εκατομμυρίων ευρώ. Ο Έλληνας πρωθυπουργός του απάντησε ότι μέσα από το διάλογο θα γίνει προσπάθεια να σταματήσει το κλείσιμο των οδικών αξόνων.

    "Κατανοούμε τα προβλήματα των αγροτών που συσσωρεύτηκαν από την προηγούμενη κακοδιαχείριση, αυτό που δεν μπορούμε να καταλάβουμε είναι τον τρόπο με τον οποίο επιθυμούν να τα λύσουν" δήλωσε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή μετά την άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση και οι πολίτες γνωρίζουν τη δύσκολη κατάσταση η οποία πρέπει να αντιμετωπισθεί με λογικά επιχειρήματα. Επίσης, η κ. Μπατζελή αναφέρθηκε στην άσχημη εικόνα στο εξωτερικό.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είπε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα προβλήματα συνολικά, ενώ σε ό,τι αφορά τους αγρότες είπε ότι αν θέλουν μπορούν να συνεχίσουν να μένουν στα μπλόκα. "Εμείς θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας για αλλαγές και τομές και τόνισε ότι ο διάλογος δεν είναι φιέστα, αλλά ουσιαστικός, καθώς έχει στο επίκεντρό του το αγροτικό πρόβλημα της χώρας".

    Τέλος, ερωτηθείσα για χρηματικές αποζημιώσεις η κ. Μπατζελή είπε ότι χρήματα έδωσε η προηγούμενη κυβέρνηση, 500 εκατομμύρια σε αποζημιώσεις και 160 για το σιτάρι και αυτά επιστρέφονται εις διπλούν ως πρόστιμο. Και πρόσθεσε ότι αυτά τα χρήματα δεν λύνουν κανένα πρόβλημα ενώ επιπλέον επιβαρύνουν και τον κρατικό προϋπολογισμό.

    Είδηση: 32193

    [02] Γ. Παπακωνσταντίνου: Κρίσιμος μήνας ο Ιούνιος

    Τεταρτη, 20 01 2010 14:08

    Στην εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας στρέφουν πλέον το βλέμμα τους Ευρωπαϊκή Ένωση και αγορές, δίδοντας χρονικό περιθώριο έξι μηνών στη χώρα μας. Πάντως, οι αντιδράσεις στο Eurogroup και στο EcoFin ήταν θετικές, αν και εκφράστηκαν πάλι κάποιες επιφυλάξεις. Ενημερώνοντας την Τετάρτη τους οικονομικούς συντάκτες, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου τόνισε οτι δεν υπάρχει πρόθεση της κυβέρνησης για αύξηση του ΦΠΑ και επιβολής έκτακτης εισφοράς σε επιχειρήσεις και ακίνητα, ενώ χαρακτήρισε κρίσιμο μήνα τον Ιούνιο, λέγοντας ότι μέχρι τότε θα υπάρξει απόλυτη τήρηση του προϋπολογισμού, ενώ τότε η Κομισιόν θα καταρτίσει σχετική έκθεση για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας. Επίσης, ανακοίνωσε ότι ενεργόποιεται η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή υπό τον Θεόδωρο Πάγκαλο.

    "Αποκατάσταση της αξιοπιστίας της Ελλάδας"

    Θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της Ελλάδας, διαβεβαίωσε την Τετάρτη ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, εστιάζοντας στις επικείμενες αλλαγές στο φορολογικό και στο ασφαλιστικό σύστημα, στην κατάρτιση του κρατικού προϋπολογισμού και στη διοικητική δομή της χώρας, καθώς και στην αναμόρφωση της Στατιστικής Υπηρεσίας.

    Ο υπουργός υποστήριξε ότι το κλίμα στις Βρυξέλλες αλλάζει σιγά-σιγά υπέρ της χώρας μας και εκτίμησε ότι οι αγορές σύντομα θα υιοθετήσουν την ίδια εμπιστοσύνη απέναντι στην ελληνική οικονομία ώστε να σταματήσουν τα κερδοσκοπικά παιγνίδια. Δεν απέκλεισε, πάντως, το ενδεχόμενο να περικοπεί το πρόγραμμα δανεισμού του πρώτου εξαμήνου εάν τα επιτόκια παραμείνουν σε πολύ υψηλά επίπεδα.

    Ο κ. Παπακωσταντίνου τόνισε, ακόμη, ότι τόσο από την πρόσφατη έκθεση της Eurostat για τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία των τελευταίων ετών όσο και από το προσχέδιο πορίσματος της αρμόδιας επιτροπής που έχει συσταθεί στη χώρα μας, προκύπτουν και πολιτικές ευθύνες για τα ανακριβή στατιστικά δεδομένα που έδινε η προηγούμενη κυβέρνηση.

    Πρόσθεσε, παρόλα αυτά, ότι προς το παρόν δεν υπάρχει καμία απόφαση για εξεταστική επιτροπή στην βουλή για την οικονομία.

    Όσον αφορά στις οφειλές της Ολυμπιακής και του ΟΤΕ προς το ΙΚΑ, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να τις αποδεχθεί και ήδη βρίσκεται σε διαβούλευση με τον υπουργείο Εργασίας για τη διευθέτηση του ζητήματος.

    Αναδρομικά από 1/1/2010 οι αλλαγές στη φορολογία

    "...οι περικοπές στα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων καθώς και οι αλλαγές στη φορολογική κλίμακα που θα περιλαμβάνονται στο φορολογικό νομοσχέδιο θα έχουν αναδρομική ισχύ από την 1.1.2010..."

    Γ. Παπακων/νου

    Αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2010 θα ισχύσουν οι αλλαγές που θα προκύψουν από το νέο φορολογικό νομοσχέδιο (νέα προοδευτική τιμαριθμοποιημένη φορολογική κλίμακα, αλλαγές στη φορολογία ακινήτων, κατάργηση φοροαπαλλαγών κ.λπ.) που αναμένεται να ψηφισθεί τον Μάρτιο, καθώς και από το νομοσχέδιο για την εισοδηματική πολιτική (αυξήσεις σε μισθούς κάτω των 2.000 ευρώ, περικοπή κατά μέσο όρο 10% του κονδυλίου των επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων) που θα δημοσιοποιηθεί τον Φεβρουάριο.

    Ο υπουργός ανέφερε ότι έως τον Ιούνιο το δημοσιονομικό έλλειμμα πρέπει να έχει μειωθεί κατά 2 μονάδες του ΑΕΠ (περίπου 5 δισ. ευρώ) με βάση το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, η υλοποίηση του οποίου θα παρακολουθείται σε μηνιαία βάση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Επισήμανε ότι σε περίπτωση αποκλίσεων στα έσοδα, η υστέρηση θα καλυφθεί αρχικά από ανάλογη μείωση των δαπανών, ενώ υπάρχουν σκέψεις και για επιπλέον κινήσεις εάν σημειωθούν σημαντικές αποκλίσεις. Δήλωσε, πάντως, κατηγορηματικά, ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως πρόθεση για αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ και για επιβολή νέας έκτακτης φορολογίας.

    Παράλληλα, είπε, ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση για την επιβολή φόρου για την ενίσχυση του ασφαλιστικού συστήματος, ζήτημα το οποίο θα τεθεί και στη διαβούλευση για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος. Πρόσθεσε, όμως, ότι σε καμία περίπτωση δεν θα επιβαρύνει τα ασφαλιστικά ταμεία το κόστος για τις εθελούσιες εξόδους υπαλλήλων δημοσίων οργανισμών.

    Ερωτηθείς για τον δανεισμό του Δημοσίου, ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι το υπουργείο Οικονομικών αναζητεί για το β΄ τρίμηνο εφέτος να καλύψει το 50% (περίπου 26 δισ. ευρώ) των συνολικών ετήσιων αναγκών, ενώ είναι θέμα χρόνου να αρχίσει η αποκλιμάκωση των περιθωρίων των επιτοκίων μεταξύ ελληνικών και γερμανικών ομολόγων (spreads). Η κυβέρνηση μελετά όλες τις εναλλακτικές λύσεις ώστε να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα δανεισμού και στο συγκεκριμένο πλαίσιο ο υπουργός δεν απέκλεισε και την έκδοση "λαϊκού ομολόγου", με το οποίο θα απευθυνθεί στην πλειονότητα των καταθετών των τραπεζών.

    Ωστόσο, ανέφερε ότι "η έκδοση λαϊκών ομολόγων είναι μια λύση που μελετούμε, αλλά δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση, καθώς ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα αφαιρούσε ρευστότητα από τις τράπεζες".

    Ο υπουργός θα πραγματοποιήσει εντός του Φεβρουαρίου επισκέψεις στις αγορές της Ασίας και των ΗΠΑ σχετικά με το ενδεχόμενο εκδόσεων χρέους σε νόμισμα εκτός ευρώ. Για το ενδεχόμενο να υπάρχουν κερδοσκοπικά παιχνίδια εις βάρος της ελληνικής οικονομίας, είπε ότι "κερδοσκοπικά παιχνίδια γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται από συγκεκριμένα funds, αυτοί είναι οι κανόνες του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος, δουλειά της κυβέρνησης είναι με διαφάνεια να εφαρμόζει τις πολιτικές της ώστε να αποτρέπονται τέτοιες κινήσεις".

    Δημιουργία ανεξάρτητης Στατιστικής Αρχής

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου στο Συμβούλιο του Eurogroup και του ECOFIN ενημέρωσε τους ομολόγους του και για το σχέδιο νόμου που προωθείται για τη δημιουργία μιας ανεξάρτητης Στατιστικής αρχής. Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στη λειτουργία της ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας αλλά έχει να κάνει με ένα συστημικό πρόβλημα, το οποίο διατρέχει όλο το σύστημα παραγωγής και στοιχείων.

    Ήδη, συστήθηκε μια ανεξάρτητη επιτροπή στην οποία συμμετέχουν η Τράπεζα της Ελλάδος, η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, εκπρόσωποι του ΙΟΒΕ, της ΓΣΕΕ και του ΚΕΠΕ, που εκπόνησε ένα πόρισμα το οποίο θα αποσταλεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Εξάλλου, ο κ. Παπακωνσταντίνου ενημέρωσε τους ομολόγους του για το νομοθέτημα που θα κατατεθεί στη Βουλή πριν από το καλοκαίρι για τη σύσταση ενός σώματος ελέγχου του προϋπολογισμού στη Βουλή, το οποίο θα μπορεί να κάνει μια ανεξάρτητη αποτίμηση των στοιχείων που έρχονται από το υπουργείο Οικονομικών και από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

    Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, προχωρούμε στη νομοθέτηση δημοσιονομικών κανόνων που θα θωρακίζουν την εμπιστοσύνη στα στατιστικά στοιχεία και στα στοιχεία που περιέχει ο προϋπολογισμός.

    Πρώτη προτεραιότητά μας είναι, είπε, η ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας. Ο κ. Παπακωνσταντίνου εξέφρασε την ικανοποίησή του, διότι οι ομόλογοί του έδειξαν ότι κατανοούν ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει πλήρη επίγνωση της κατάστασης και παράλληλα, ότι έχει την πρόθεση να μπει η οικονομία σε πορεία βιώσιμης ανάπτυξης.

    Επίσης, αναφερόμενος στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, είπε ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα τριετίας το οποίο στοχεύει στη μείωση του ελλείμματος από το 12,7% στο τέλος του 2009, στο 2,8% στο τέλος του 2012.

    Επίσης, επεσήμανε ότι υπάρχουν δύο πολύ θετικά στοιχεία του προγράμματος αυτού. Το πρώτο, είναι η πλήρης ποσοτικοποιημένη περιγραφή όλων εκείνων των μέτρων, που θα επιτρέψουν τη μεγάλη μείωση του ελλείμματος το 2010. Το δεύτερο, είναι μια εξαιρετικά λεπτομερής ανάλυση των μεγάλων μεταρρυθμίσεων και τομών που επιχειρεί η ελληνική κυβέρνηση. Και υπενθύμισε το νομοσχέδιο για το φορολογικό που θα έρθει στη Βουλή τέλος Ιανουαρίου, τις αλλαγές στο ασφαλιστικό με το νομοσχέδιο που έρχεται τον Απρίλιο και τις αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση με το πρόγραμμα "Καλλικράτης".

    Το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης θα συζητηθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου και στη συνέχεια στο EcoFin της 15ης και 16ης Φεβρουαρίου.

    Αντιδράσεις

    Παρατηρητήριο Οικογενειακού Προϋπολογισμού, με συντονιστή τον βουλευτή Νίκο Παναγιωτόπουλο, για παρακολούθηση των διακυμάνσεων του οικογενειακού εισοδήματος και των μέτρων της κυβέρνησης, συγκροτεί η ΝΔ.

    "Η κυβέρνηση, με τη στήριξη της ΕΕ, σφίγγει την φορολογική θηλιά στα λαϊκά στρώματα ως εκεί που δεν παίρνει άλλο, προκειμένου να διατηρήσει και να διευρύνει τις προκλητικές φοροαπαλλαγές και τα προνόμια των μεγάλων επιχειρηματιών. Δεν πρόκειται να σταματήσει. Χρειάζεται τώρα λαϊκή αντεπίθεση", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

    "Τελικά φαίνεται ότι ... «ΩΤΙΛ» χρειάζεται όλη η κυβέρνηση για να βελτιωθεί η ακοή της. Με τα μέτρα που παίρνουν οδηγούν την χώρα στην πλήρη καταστροφή και προσφέρουν ζωτικό χώρο στους κερδοσκόπους. Ίσως τον Μάρτιο χρειαστεί να ληφθούν σοβαρότερες αποφάσεις για να αποφευχθούν τα χειρότερα", τόνισε ο ΛΑΟΣ.

    "Το Πρόγραμμα Σταθερότητας που διαμόρφωσε η κυβέρνηση, παρά τις διαψεύσεις της, ανοίγει την πόρτα σ' ένα σχέδιο Β πολύ πιο σκληρό. Όσο η κυβέρνηση δεν αντιμάχεται την νεοφιλελεύθερη λογική των κυρίαρχων ευρωπαϊκών κύκλων θα παραμένει όμηρός τους, αναποτελεσματική στην πολιτική της, ενώ την ίδια στιγμή οι κερδοσκόποι ανενόχλητοι θα τρίβουν τα χέρια τους" δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ Π. Σκουρλέτης.

    Η Ευρωζώνη θα αντέξει στους κλυδωνισμούς που προκλήθηκαν από την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, δήλωσε σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο Μπλούμπεργκ ο διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθησή του ότι το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας δεν θα οδηγήσει σε διάσπαση της Ευρωζώνης.

    Υπάρχουν τα πρώτα βήματα και θετικές ενδείξεις αλλά υπάρχει και η ανάγκη να δει κανείς εάν τα σχέδια αυτά επαρκούν, σχολίασε τα δημοσιονομικά μέτρα της Ελλάδας, ανώτατο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ Σχετικό άρθρο: "Πράσινο φως" στο πρόγραμμα σταθερότητας από το Ecofin

    Είδηση: 32186

    [03] Στήριξη Φ. Κουβέλη από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

    Τεταρτη, 20 01 2010 13:53

    Τη στήριξή της στον Φώτη Κουβέλη, εξέφρασε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από τη χθεσινή ανακοίνωση μελών της γραμματείας, με την οποία ζητούσαν ουσιαστικά την αποπομπή του από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου. "Ανεξάρτητα από τις όποιες κριτικές στις διαφορετικές απόψεις, η Κ.Ο. δεν αποδέχεται ότι υπάρχει θέμα συζήτησης για την αντικατάσταση του Φώτη Κουβέλη από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου" αναφέρει χαρακτηριστικά η Κ.Ο.

    H πλήρης ανακοίνωση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ είναι:

    "Η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί συλλογικά και έχει ενιαία έκφραση στην εκπλήρωση του κοινοβουλευτικού της έργου. Παράγει πολιτική και ασκεί ουσιαστική μαχητική αντιπολίτευση στις κυβερνητικές επιλογές από θέσεις ριζοσπαστικής αριστεράς. Τα μέλη και οι εκπρόσωποι της Κ.Ο. εκφράζουν τις συλλογικές της αποφάσεις και χαίρουν της συλλογικής της εμπιστοσύνης στην άσκηση των κοινοβουλευτικών τους καθηκόντων. Ανεξάρτητα από τις όποιες κριτικές στις διαφορετικές απόψεις, η Κ.Ο. δεν αποδέχεται ότι υπάρχει θέμα συζήτησης για την αντικατάσταση του Φώτη Κουβέλη από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.

    Η στοιχειώδης ευθύνη για τη διαφύλαξη της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ, μας υπαγορεύει την ανάγκη να συνθέτουμε, να συζητάμε στα αρμόδια όργανα τις διαφορετικές απόψεις, συλλογικά να αποφασίζουμε και ενιαία να εφαρμόζουμε τις συλλογικές αποφάσεις. Σε αυτή τη βάση η Κ.Ο., που θα συνεδριάσει από κοινού με τη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, για να συζητηθούν όσα θέματα έχουν προκύψει και επισημαίνει την ανάγκη να διαμορφωθεί ένα νέο συμβόλαιο αλληλεγγύης και συνεννόησης εντός του ΣΥΡΙΖΑ, αξιοποιώντας τις πιο θετικές παραδόσεις του ενωτικού μας εγχειρήματος. Τέλος, κάνει έκκληση σε όλες τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ να ανταποκριθούν με ευθύνη σε αυτή την ανάγκη και απαίτηση του κόσμου της Αριστεράς και δηλώνει ότι σκοπεύει σε αυτή την κατεύθυνση να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της".

    Σε δηλώσεις του στη ΝΕΤ 105,8 ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ Πάνος Σκουρλέτης τόνισε: "Η χθεσινή ενέργεια νομίζω ότι δεν βοηθάει. Οι θέσεις του κ. Κουβέλη είναι απολύτως προσωπικές και δεν απηχούν το στίγμα του ΣΥΝ. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να σέβεται την διαφορετικότητα".

    Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Περιφέρεια Αθηνών, Δημήτρης Παπαδημούλης, μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτική Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, αποφάσισε ότι δεν τίθεται θέμα αντικατάστασης του Φώτη Κουβέλη από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου. Κανείς από τους δεκατρείς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν υποστήριξε τη συγκεκριμένη πρόταση των «23»".

    Eπίσης ο κ. Παπαδημούλης μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 τόνισε ότι: "Υπάρχει μια βαρύτερη διατύπωση στο κείμενο των 23, ότι ο κ. Κουβέλης υπηρετεί τη νεοφιλελεύθερη πολιτική. Ο κ. Κουβέλης έχει ευρύτερο κύρος στην κοινωνία και θίγεται με τρόπο που θυμίζει άλλες εποχές, φορτίζει επικίνδυνα. Να υπάρχει σεβασμός στην άλλη άποψη, στο διάλογο για να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό που υποσχέθηκε στο λαό. ΣΥΡΙΖΑ με νοοτροπία και γραμμή εναντίον του ΣΥΝ, που είναι το 85% δεν μπορεί να υπάρξει. Αυτό πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Χρειάζεται με ανοιχτή καρδιά, χωρίς κανείς να παραιτείται από την άποψή του, να συζητήσουμε και να επιδιώξουμε ανακαθορισμό των σχέσεων του ΣΥΝ με τις άλλες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ για να κάνουμε πολιτική συμφωνία. Η εκτίμηση μου είναι ότι στόχος της χθεσινής ενέργειας δεν είναι μόνο ο Κουβέλης, αλλά και ο ΣΥΝ και η συνοχή του και ο Τσίπρας. Το ζητούμενο είναι με όσους από τον ΣΥΡΙΖΑ μπορούμε να διαμορφώσουμε στέρεο έδαφος μιας πολιτικής συμφωνίας να προχωρήσουμε με μια πολιτική συμμαχία, που να διευρυνθεί η επιρροή της στον λαό και να ανοιχτεί σε χώρους, όπως ο οικολογικός και ο σοσιαλιστικός. Χρωστάμε όλοι στο ΣΥΡΙΖΑ να μείνουμε συνεπείς στο πολιτικό μας στίγμα και εξωστρέφεια και δράση στα μεγάλα προβλήματα του κόσμου".

    Ο Μιχάλης Σαμπατακάκης μέλος του Π.Γ του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι: "Οι 22 "παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ" απέκτησαν βήμα για να κάνουν δηλώσεις χάρη στην απήχηση των αριστερών, ανανεωτικών ιδεών και τη δημοφιλία του Φώτη Κουβέλη καθώς και άλλων στελεχών του ΣΥΝ. Με μεγάλη έκπληξη είδα την εμπλοκή του έμπειρου Μανώλη Γλέζου σ' αυτή τη θλιβερή ιστορία. Η επίθεσή τους μας υπενθυμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας παρακμιακός χώρος αριστερισμού και συγκρούσεων. Το αίτημα να σιωπήσουν οι ιδέες της σύγχρονης ανανεωτικής αριστεράς βαθαίνει τον αυτοκαταστροφικό κατήφορο του ΣΥΡΙΖΑ. Η απεμπλοκή του ΣΥΝ από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι αναγκαία τομή σήμερα για να αποκατασταθούν ανοιχτά, μπροστά στο λαό, οι αρχές, οι αξίες και η δημοκρατική λειτουργία που αρμόζει στην ανανεωτική αριστερά".

    Σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «στο κόκκινο», το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ Θόδωρος Μαργαρίτης σχολίασε τις εξελίξεις λέγοντας: "Η επίθεση στον Φ. Κουβέλη από συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει μια παλαιοκομμουνιστική νοοτροπία λειτουργίας πολιτικών σχημάτων που ευτυχώς ηττήθηκε κατά κράτος στην ιστορική εξέλιξη. Πρόκειται για μια επίθεση ενάντια στον ίδιο τον ΣΥΝ και είναι θετικό ότι την απέρριψε η Κοινοβουλευτική Ομάδα. Τώρα πια είναι φανερό πόσο λάθος ήταν η σχετική φιλολογία περί διεξαγωγής εκτάκτου συνεδρίου του κόμματος, που θα οδηγούσε αντικειμενικά σε εσωστρέφεια, ενώ τα σοβαρά προβλήματα είναι έξω από το κόμμα".

    Σε άρθρο του στην ιστοσελίδα της Ανανεωτικής Πτέρυγας www.ananeotiki.gr ο Ανδρέας Νεφελούδης, τονίζει μεταξύ άλλων: "Τελειώνοντας, πρέπει να τεθεί ανοιχτά ένα θέμα το οποίο επειδή δεν συζητείται μας ταλανίζει και θα μας ταλανίζει για καιρό. Από πού όλοι αυτοί αντλούν την δημοκρατική και κοινωνική νομιμοποίηση να προτείνουν οργανωτικά και άλλα μέτρα, να εισηγούνται παραιτήσεις και επίσης να εκπροσωπούν τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχουν εκλεγεί από πουθενά; Σκεφτείτε ότι τολμούν σήμερα που είναι διορισμένοι και φέρονται έτσι. Τι θα γίνει όταν και άμα εκλεγούν μέσα από διαδικασίες τι έχει να γίνει. Γι' αυτό ξαναλέγω σύντροφοι. Πάει τελείωσε, με αυτό το σχήμα με αυτές τις λογικές δεν έχουμε καμία σχέση, ίσα ίσα αμαυρώνεται η ανανεωτική ιστορία και φυσιογνωμία μας. Ας τραβήξουμε μπροστά όσο είναι ακόμα καιρός".

    Ο Γρηγόρης Ψαριανός, βουλευτής Β΄Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: "Η πρόταση αυτή είναι σε εντελώς λάθος κατεύθυνση . Η πρόθεση των εμπνευστών είναι να προκαλέσουν σοβαρά έως και βαθειά ρήγματα στον ΣΥΝ. Η στάση του Φώτη Κουβέλη είναι πολύ συγκεκριμένη και γνωστή . Η επιλογή να είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ήταν ομόφωνη. Υπάρχουν εξωθεσμικά κέντρα που προσπαθούν να συγκροτηθούν και να λειτουργήσουν. Αυτό δεν πρέπει να γίνει. Κανείς από αυτούς που ζητούν την παραίτηση του Φ. Κουβέλη δεν είναι εκλεγμένος από κανένα και πουθενά". Είδηση: 32184

    [04] Μπιρμπίλη: Ρεαλιστικό το ν/σ για την προστασία των καμένων εκτάσεων της Αττικής

    Τεταρτη, 20 01 2010 20:47

    Ρεαλιστικό χαρακτήρισε η υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για την προστασία των καμένων εκτάσεων της Αττικής στη διάρκεια συζήτησης στην ολομέλεια της Βουλής. Το νομοσχέδιο βάζει φραγμό στην αυθαιρεσία και ειδικά στην ειδικότερη μορφή της που αφορά στις καμένες εκτάσεις" είπε χαρακτηριστικά και ανακοινώσε ότι θα φέρει μια συνολική πρόταση για την προστασία της δασικής περιουσίας μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Το νομοσχέδιο καταψηφίζουν ΚΚΕ και ΛΑΟΣ, παρών δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η ΝΔ που το είχε ψηφίσει επί της αρχής του θ αποσαφηνίσει αύριο Πέμπτη τη στάση της όταν ολοκληρωθεί η συζήτηση.

    Κατά την πρώτη ημέρα της επί της αρχής συζήτησης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια, η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, κατέθεσε σειρά τροποποιήσεων, τις οποίες η Νέα Δημοκρατία χαρακτήρισε ως επουσιώδεις και αναντίστοιχες της κριτικής που δέχθηκε το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια.

    Ειδική αναφορά έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Μαρκόπουλος, στην περίπτωση της κατάργησης του υφιστάμενου ορισμού του δάσους («νόμος Δρυ» 3208/2003) αφήνοντας παράλληλα "αιχμές" για "βόλεμα υμετέρων" με την ίδρυση της Ειδικής Υπηρεσίας Κατεδαφίσεων, υπενθυμίζοντας πως υφίσταται ήδη νομοθεσία για την διενέργεια των κατεδαφίσεων: "Δεν χρειαζόμαστε άλλες υπηρεσίες σ' αυτό το κράτος. Μη διογκώνετε άλλο το δημόσιο τομέα. Μην ξοδεύετε ασκόπως χρήματα το πρωί και το βράδυ κλαίτε ότι ξοδεύουμε πολλά και σπαταλάμε και τα κόβουμε από τους δημοσίους υπαλλήλους. Κάντε αυτό που πρέπει να κάνετε" προέτρεψε την υπουργό, ο κος Μαρκόπουλος.

    Αντιδράσεις- Ενστάσεις

    Νέα Δημοκρατία και ΛΑΟΣ, θεωρούν εκ του περισσού τις προβλέψεις που επιχειρούν να υπερκεράσουν την υφιστάμενη πρόβλεψη για αναδάσωση, όπως επίσης και ελεγχόμενης συνταγματικότητας την άρση της οικοδομικής δραστηριότητας στις εκτός σχεδίου περιοχές, μέχρι την κύρωση των δασικών χαρτών (επιτρέπεται μονάχα η ανακατασκευή των νόμιμων κτισμάτων που καταστράφηκαν από την πυρκαγιά και η ανέγερση κτισμάτων κατόπιν ήδη εκδοθείσας νόμιμης άδειας, υπό την προϋπόθεση επικύρωσής της από ειδική τριμελή επιτροπή).

    Σχετική ένσταση αντισυνταγματικότητας, φάνηκε πρόθυμος μάλιστα να καταθέσει κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο πρώην υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κώστας Κιλτίδης (ΝΔ), χωρίς ωστόσο να δώσει συνέχεια στο θέμα.

    Από την πλευρά του, ο εισηγητής του ΛΑ.Ο.Σ, Μάκης Βορίδης ανέφερε: "Η κυβέρνηση αποτελειώνει τον ιδιοκτήτη: Του λέει πως, όχι μόνο υποβαθμίστηκε η περιουσία σου, εσένα που αγόρασες νόμιμα, εσένα που προσέβλεψες στη δυνατότητα να οικοδομήσεις νόμιμα, αλλά εμείς τώρα σου δεσμεύουμε και την περιουσία (...) Εκείνο που χρειαζόμαστε, είναι οι κυβερνήσεις να σταματήσουν να φέρνουν νομοθετήματα και να κάτσουν να κάνουν τη δουλειά τους στο επίπεδο της εποπτείας της διοικήσεως. Αυτό χρειαζόμαστε για την προστασία των δασών".

    "Η πρωτοβουλία σας δείχνει ότι η επιλογή εξωκοινοβουλευτικού Υπουργού κάνει ζημιά - είναι φανερό πως δεν κάνατε διεξοδικό διάλογο με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ της Περιφέρειας Αττικής πριν να φέρετε το νομοσχέδιο", υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ Άδωνις Γεωργιάδης.

    "Παγώνοντας τη δόμηση στις εκτός σχεδίου εκτάσεις που κάηκαν, διασφαλίζουμε ότι καμία επέμβαση δε θα γίνει στις περιοχές αυτές μέχρι την κύρωση των δασικών χαρτών" απάντησε στην ομιλία της η κα Μπιρμπίλη. "Για όσους έχουν νόμιμη οικοδομική άδεια πριν από τις πυρκαγιές και βρίσκονται στο περίγραμμα των περιοχών που κάηκε, τότε θα γίνει αυτοψία από ειδικές επιτροπές για να προχωρήσουν οι αντίστοιχες εργασίες. Το τι είναι δάσος ή όχι, θα το κρίνει ο δασικός χάρτης. Έχει προστατευθεί κανένα δάσος μέχρι τώρα από τον ορισμό της αναδασωτέας έκτασης; Αυτή είναι η ερώτηση που καλούμαστε σήμερα να απαντήσουμε - και η πραγματικότητα μας διαψεύδει".

    Άλλες ενστάσεις για το νομοσχέδιο, υπήρξαν ωστόσο κοινές για τα κόμματα της αντιπολίτευσης - αν και ο ΣΥΡΙΖΑ, έσπευσε να υπογραμμίσει πως το πνεύμα της κριτικής του είναι ριζικά αντίθετο με εκείνο των κομμάτων της Δεξιάς: Η κατάργηση του ορισμού του δάσους που ίσχυε από το 2003 και η επαναφορά ενός ορισμού του 1979, πιο "ευέλικτου" νομοθετικά αλλά και με λιγότερη αυστηρότητα στην περιγραφή του, (χαρακτηριστικά αναφέρεται πως ερμηνεύεται με εγκύκλιο), έδωσε αφορμή στον εισηγητή της ΝΔ, Γιώργο Βλάχο να παρατηρήσει απευθυνόμενος προς την υπουργό, πως "μας ζητάτε να συμφωνήσουμε να σας ακολουθήσουμε σε μια περιπέτεια, που δεν ξέρετε τι θέλετε και κυρίως, πώς θα το πετύχετε".

    Ο εισηγητής του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας ανέφερε από πλευράς του: "Αν παραμείνει έτσι, με μόνη τη διατύπωση που υπάρχει στο Σύνταγμα και που μιλάει για "αναγκαία επιφάνεια", (σ.σ. χωρίς συγκεκριμένο ποσοστό κάλυψης του εδάφους από φυτά), τότε ο καθένας θα μπορεί να την εφαρμόζει κατά το δοκούν".

    "Ένας σαφής προστατευτικός ορισμός του δάσους κατ' επιταγήν του Συντάγματος, παραμένει κενό και αόριστο. Και λέτε εσείς, σε λίγους μήνες θα το ξαναδούμε. Στο μεταξύ έχουν γίνει όργια. Γιατί δεν προσπαθείτε να μας φέρετε μία διάταξη, που να προστατεύει, με ένα σαφή τρόπο, το δάσος;" ρώτησε ο Δ. Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ).

    "Με την κατάργηση των κριτηρίων του 2003, μπορούμε να προχωρήσουμε άμεσα σε ανάρτηση των δασικών χαρτών που βρίσκονται θεωρημένοι στη Δασική Υπηρεσία εδώ και πέντε χρόνια" απάντησε η κα Μπιρμπίλη. "Θέλω να είμαι σαφής: Η κήρυξη της αναδασωτέας έκτασης χωρίς δασικούς χάρτες, έδινε το δικαίωμα στον όποιο δασάρχη να χαρακτηρίζει μέσα στο περίγραμμα της καμένης περιοχής εκτάσεις ως αγροτικές και να χτίζονται σπίτια".

    Άλλο σημείο ευρείας κριτικής, υπήρξε η ανάθεση της κατάστρωσης των δασικών χαρτών στην Κτηματολόγιο Α.Ε., με την αρμόδια Διεύθυνση Δασών να τους θεωρεί και να επικυρώνονται τελικώς, από τον Περιφερειάρχη. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν την κυβέρνηση για παραγκωνισμό της Δασικής Υπηρεσίας, της κατά τον νόμο αρμόδιας για κατάστρωση των δασικών χαρτών - αν και η ΝΔ, αναγνώρισε την αναγκαιότητα συνδρομής ιδιωτών δασολόγων στην κατάστρωση των χαρτών, για επίσπευση των διαδικασιών. Ιδιαίτερα ο Κώστας Κιλτίδης υπογράμμισε πως η προηγούμενη κυβέρνηση είχε προκηρύξει την κατάστρωση δασικών χαρτών για την Αττική και την Χαλκιδική, χρηματοδοτώντας μάλιστα το έργο με 6,5 εκ. ευρώ.

    "Χρησιμοποιώντας το Κτηματολόγιο προχωρούμε στην κατάρτιση των δασικών χαρτών άμεσα, αποδεσμεύοντας ανθρώπινο δυναμικό από τα δασαρχεία που είναι υποστελεχωμένα και έτσι επιταχύνουμε το ρυθμό σύνταξης των δασικών χαρτών". "Όμως, η Δασική Υπηρεσία, συνεχίζει να θεωρεί, να εγκρίνει, να αναρτά και να κυρώνει τους χάρτες. Αυτή είναι η αρμόδια και η μόνη υπεύθυνη υπηρεσία. Οι άλλοι φορείς απλώς διευκολύνουν το έργο της".

    Τίνα Μπιρμπίλη

    Οι βασικότερες αλλαγές που επέφερε στο νομοσχέδιο η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη, είναι οι εξής: 1)Ορίζεται πως η βεβαίωση της δυνατότητας οικοδόμησης στην επίμαχη περιοχή, σε εφαρμογή ήδη υφιστάμενης οικοδομικής άδειας, δίδεται εντός δύο μηνών από την υποβολή της σχετικής αίτησης (σ.σ. η Ν.Δ. είχε ζητήσει περιθώριο το πολύ ενός μήνα). 2) Υποχρεούται η Διεύθυνση Δασών να θεωρήσει τους δασικούς χάρτες που θα της υποβληθούν απ' το Κτηματολόγιο, εντός 20 ημερών. 3)Αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο για τον υπουργό Περιβάλλοντος, να ζητήσει τη συμπερίληψη γεωγραφικών συντεταγμένων στις οικοδομικές άδειες και σε άλλες περιοχές της χώρας. 4) Ορίζεται πως "ο προσδιορισμός των δασών και δασικών εκτάσεων κατά την σύνταξη των δασικών χαρτών, γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.998/1979".

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ,ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 32222

    [05] Δηλώσεις συμμετοχών στις Πανελλαδικές εξετάσεις

    Τεταρτη, 20 01 2010 21:40

    Από την 1η μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου θα μπορούν να υποβάλλουν δήλωση συμμετοχής οι υποψήφιοι των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων όλων των κατηγοριών. Η υποβολή των αιτήσεων για τους τελειόφοιτους των γενικών και των επαγγελματικών λυκείων θα γίνει στο σχολείο όπου φοιτούν, ενώ οι απόφοιτοι παλαιοτέρων ετών θα μπορούν να υποβάλλουν τη δήλωσή τους στο λύκειο από το οποίο αποφοίτησαν ή στο πλησιέστερο λύκειο του τόπου κατοικίας τους. Η υποβολή της αίτησης θα γίνει ηλεκτρονικά. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν το υπόδειγμα της αίτησης από την ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 32223

    [06] «Έφυγε» ο συγγραφέας του Love Story Ερικ Σίγκαλ

    Τεταρτη, 20 01 2010 21:05

    Ο Ερικ Σίγκαλ ο συγγραφέας του πιο πολυδιαβασμένου ρομαντικού μυθιστορήματος του περίφημου Love Story - Ιστορία Αγάπης, πέθανε στο Λονδίνο σε ηλικία 72 χρόνων, ανακοίνωσε οικογενειακός του φίλος.

    Ο συγγραφέας, γεννημένος στη Νέα Υόρκη , ενταφιάστηκε σήμερα σε εβραϊκό νεκροταφείο στο βόρειο Λονδίνο.

    Ο Σίγκαλ πέθανε την Κυριακή από καρδιακή ανακοπή, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Επί σειρά ετών υπέφερε από τη νόσο του Πάρκινσον.

    Το Love Story, αρχικά γράφτηκε ως σενάριο για την ομώνυμη ταινία όταν ο Σίγκαλ ήταν καθηγητής κλασσικών σπουδών στο πανεπιστήμιο του Γέιλ και έγινε μπεστ σέλερ σ' ολόκληρο τον Κόσμο μετά την κυκλοφορία του και ως βιβλίο το 1970.

    Η ταινία με πρωταγωνιστές την Αλι ΜακΓκρόου και τον Ράιαν Ο΄Νηλ έγινε γνώρισε τεράστια εμπορική επιτυχία και κέρδισε βραβεία Οσκαρ.

    Ο Σίγκαλ, που δίδασκε επίσης στα πανεπιστήμια Χάρβαρντ και Πρίνστον, ήταν ο σεναριογράφος της ταινίας των Μπίτλς Yellow Submarine του 1968.

    Επίσης είχε γράψει πολλές εργασίες για την ελληνική και τη λατινική λογοτεχνία.

    Ζούσε με τη σύζυγο του Κάρεν και τις κόρες του Φραντζέσκα και Μιράντα.

    AΠΕ Είδηση: 32219

    [07] Καταδίκη Σαουδάραβα σε θάνατο επειδή βίασε πάνω από 100 γυναίκες

    Τεταρτη, 20 01 2010 19:32

    Σε θάνατο καταδικάστηκε ένας Σαουδάραβας που κατηγορείται ότι έχει βιάσει περισσότερες από εκατό γυναίκες στις οποίες παρουσιαζόταν ως μάγος που μπορεί να θεραπεύσει τους πόνους της καρδιάς.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα Al- Riyadh, ο άνδρας που ήταν γνωστός με το προσωνύμιο "ο μάγος του Κατίφ", μιας πόλης που βρίσκεται στα ανατολικά της Σαουδικής Αραβίας είχε αρχικά καταδικαστεί σε δεκαετή κάθειρξη και 1.000 μαστιγώσεις. Στη συνέχεια λόγω της εμφάνισης νέων θυμάτων του ο Σαουδάραβας καταδικάστηκε σε θάνατο.

    Ο "μάγος", η ταυτότητα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε, δρούσε για χρόνια στην πόλη Κατίφ, όπου εντόπιζε τα θύματα του. Η εφημερίδα Arab News αναφέρει ότι ο Σαουδάραβας έπειθε τις γυναίκες ότι μπορούσε να τις θεραπεύσει από τους πόνους στην καρδιά τους και έπειτα τις βίαζε, ενώ την ίδια ώρα μαγνητοσκοπούσε.

    Αρκετές κάμερες, περίπου 200 βίντεο και ψηφιακοί δίσκοι που περιείχαν τα θύματα κατασχέθηκαν από τον δράστη.

    Πάντως η εφημερίδα Al-Riyadh σημείωσε ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να φθάσει ακόμη και τα 350.

    Ο Σαουδάραβας αποκαλύφθηκε όταν προσπάθησε να πλησιάσει μία γυναίκα και ένας άνδρας που ήταν κοντά στο περιστατικό το ανέφερε στην Επιτροπή για την Προώθηση της Αρετής και της καταπολέμησης της βίας. Είδηση: 32213

    [08] Εξαλείφονται τα κίνητρα για πρόωρες συντάξεις

    Τεταρτη, 20 01 2010 20:20

    Οι πρόωρες συντάξεις και τα κίνητρα για αυτές θα εξαλειφθούν τόνισε ο υπουργός Εργασίας ενημερώνοντας το βράδυ της Τετάρτης την αρμόδια επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής για το Ασφαλιστικό. Ο κ. Λοβέρδος χαρακτήρισε όλες τις τελευταίες εθελούσιες εξόδους ως δολοφονικές εκ μέρους του παραδοσιακού πελατειακού κράτους, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να ξαναγίνει και καλώντας παράλληλα όλους τους βουλευτές να απορρίψουν όποιο σχέδιο νόμου προβλέπει κάτι τέτοιο στο μέλλον.

    Ακόμη, ο υπουργός Εργασίας είπε ότι θα σταματήσουν οι στρατιωτικές συντάξεις των 45 και 50 χρόνων. Όσον αφορά στις πηγές χρηματοδότησης του Ασφαλιστικού, τόνισε ότι η τριμερής χρηματοδότηση παραμένει, ενώ με σοβαρή δουλειά μπορεί να εξασφαλισθεί η αυτοχρηματοδότηση του συστήματος με μείωση της εισφοροκλοπής και εισφοροδιαφυγής. Να σημειωθεί ότι στις 2 Φεβρουαρίου θα επισημοποιηθεί και θα γνωστοποιηθούν οι πόροι και ροές χρηματοδότησης του συστήματος.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 32216


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 20 January 2010 - 21:50:44 UTC