Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-01-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε λευκό φόντο και με χαμηλές θερμοκρασίες
  • [02] ΗΠΑ: Νέες πτωχεύσεις τραπεζών
  • [03] Διαδηλώσεις εκπαιδευτικών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
  • [04] Ρατσιστική επίθεση στους Αμπελόκηπους
  • [05] Ανανεώθηκε η κράτηση τριών υπόπτων για τη δολοφονία Α. Χατζηκωστή
  • [06] Έφυγε η Τζιν Σίμονς
  • [07] Νιγηρία: Δεκάδες νεκροί από συγκρούσεις χριστιανών και μουσουλμάνων

    [01] Σε λευκό φόντο και με χαμηλές θερμοκρασίες

    Σαββατο, 23 01 2010 10:11

    Χειμωνιάτικος είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα, με κύριο χαρακτηριστικό τις χαμηλές θερμοκρασίες, τις βροχές και τις καταιγίδες, τους ισχυρούς ανέμους, αλλά και τα χιόνια ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Σε Πάρνηθα και Πεντέλη στην Αττική, σημειώνονται χιονοπτώσεις, ενώ σε αρκετές περιοχές της χώρας, απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, καθώς και σε περιοχές της Πελοποννήσου. Δριμύ ψύχος και κατά τόπους ολικό παγετό στα βόρεια προβλέπει για την Κυριακή η ΕΜΥ.

    Ανοιχτοί οι δρόμοι του νομού Χαλκιδικής παρά τη χιονόπτωση

    Χιονοπτώσεις πλήττουν τη βόρεια και κεντρική Χαλκιδική με αποτέλεσμα σε πολλές περιοχές να απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες. Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, αν και οι κεντρικοί οδικοί άξονες του νομού είναι ανοιχτοί. Αλυσίδες απαιτούνται στις επαρχιακές οδούς: Πολυγύρου- Ταξιάρχη, Νεοχωρίου - Βαρβάρας, Αρναίας - Ταξιάρχη, Αρναίας - Στανού, Βραστάμων- Πλανών, Μ. Παναγίας- Γοματίου και Μ. Παναγίας- Πυργαδικίων.

    Ο μεγαλύτερος όγκος προβλημάτων και η ανάγκη χρήσης αντιολισθητικών αλυσίδων, εμφανίζονται στους νομούς Φλώρινας, Καστοριάς, Κοζάνης, Γρεβενών, Πέλλας, Ημαθίας, Χαλκιδικής, Έβρου, Τρικάλων, Καρδίτσας, Ευρυτανίας, Μαγνησίας, Φωκίδας, Βοιωτίας, Εύβοιας, στη Θάσο και σε όλους τους νομούς της Πελοποννήσου. Επίσης στο επαρχιακό δίκτυο της Ορεστιάδας και στην εθνική οδό Αλεξανδρούπολης Καστανέων, στους δρόμους από την Χαλκίδα προς την Αιδηψό και στην επαρχιακή οδό Γυμνό-Σέτα-Κάτω Σέτα-Κύμη-Μετόχι, Ιστιαία-Κοκκινομηλιά, στον εθνικό δρόμο Βόλου Ζαγοράς στη Μαγνησία.

    Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη.

    Χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα ορεινά της Καρδίτσας

    Με αντιολισθητικές αλυσίδες κινούνται τα οχήματα σε πολλά σημεία του ορεινού όγκου του Νομού Καρδίτσας λόγω χιονοπτώσεων και παγετού.

    Συγκεκριμένα αλυσίδες απαιτούνται στις επαρχιακές οδούς Μουζακίου - Πετρίλου (9ο έως 30ο χιλ.), Μουζακίου - Άρτας (9ο έως 35ο χιλ.), Μουζακίου - Λίμνης Πλαστήρα (από το 10ο χιλ.), Καρδίτσας - Λουτρά Σμοκόβου - Ρεντίνας (22ο έως 62ο χιλ.), Καρδίτσας - Φράγματος Νικολάου Πλαστήρα (από το 10ο χιλ.) καθώς και στο οδικό τμήμα περιφερειακά της λίμνης Πλαστήρα.

    Η χιονόπτωση συνεχίζεται με το ύψος του χιονιού να κυμαίνεται από 10 έως 50 εκατοστά. Αποκλεισμένα χωριά δεν υπάρχουν ενώ έχουν αναφερθεί προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης σε Μεσενικόλα και Καροπλέσι.

    Λαμία - Δεκάδες χωρία αποκλεισμένα λόγω χιονιού

    Δεκάδες χωριά παραμένουν αποκλεισμένα στο νομό της Φθιώτιδας από τις χθεσινές αλλά και σημερινές χιονοπτώσεις. Παρά το γεγονός ότι τα μηχανήματα της νομαρχίας και των δήμων κινήθηκαν έγκαιρα για να καθαρίσουν τους δρόμους, η συνεχής χιονόπτωση δεν επιτρέπει να αποκατασταθεί η συγκοινωνία μέσα στο νομό.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλές περιοχές του νομού, από υψόμετρο 100 μέτρων και άνω, έχουν καλυφθεί με χιόνι. Το ύψος του χιονιού στις περισσότερες περιπτώσεις ξεπερνά τους 30 και 50 πόντους ενώ στα ορεινά χωριά ξεπερνά το 1 και 1,5 μέτρο. Το θερμόμετρο δείχνει από -2 έως -5 βαθμούς και το κρύο παραμένει τσουχτερό.

    Στην εθνική οδό Λαμίας - Αθηνών, αν και έχουν ληφθεί προληπτικά μέτρα, τα ειδικά εκχιονιστικά μηχανήματα δεν χρειάστηκε μέχρι τώρα να παρέμβουν σε κανένα σημείο. Αντίθετα, πολύωρες μάχες με τα χιόνια δίνουν τα μηχανήματα στο δρόμο Λαμίας - Δομοκού όπου η κυκλοφορία σε αρκετά σημεία γίνεται μόνο με αλυσίδες, αλλά και στο δρόμο Λαμίας - Άμφισσας στο Μπράλλο και το 51ο χλμ λίγο μετά την Γραβιά. Στο δρόμο Λαμίας - Καρπενησίου είναι απαραίτητες οι αλυσίδες από το ύψος του Αγίου Γεωργίου λίγο μετά την Μακρακώμη. Τα μηχανήματα ρίχνουν τόνους αλάτι, νύχτα και μέρα, ενώ η χιονόπτωση συνεχίζεται στον ίδιο ρυθμό.

    Αλεξανδρούπολη - Χιονοπτώσεις στον νομό Έβρου

    Χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης είναι απαραίτητη στη Σαμοθράκη, στον ορεινό όγκο Δερείου Δήμου Ορφέα και συγκεκριμένα στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο Κυριακής - Μικρού Δερείου, Μικρού Δερείου - Ρούσας - Γονικού.

    Η αστυνομική διεύθυνση Αλεξανδρούπολης συνιστά στους οδηγούς που θα κινηθούν από το 15ο χλμ. έως το 65ο χλμ. της εθνικής οδού Αλεξανδρούπολης-Ορεστιάδας και ειδικότερα στα τμήματα από Λουτρά-Μάνδρα. η μετακίνηση τους να πραγματοποιείται μόνο στις απολύτως απαραίτητες περιπτώσεις.

    Σε όσους οδηγούς προτίθενται να ταξιδέψουν στην Τουρκία, συνιστάται ο εφοδιασμός τους με αντιολισθητικές αλυσίδες, καθόσον σύμφωνα με ενημέρωση των Τουρκικών Αρχών υπάρχουν σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα στη γείτονα χώρα και η κίνηση στο Οδικό Δίκτυο διεξάγεται μόνο με τη χρήση αυτών.

    Προβλήματα στους δρόμους του Ρεθύμνου από την κακοκαιρία

    Κλειστοί θα παραμείνουν δρόμοι στο Ρέθυμνο, στους οποίους παρουσιάστηκαν προβλήματα από την κακοκαιρία. Από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας ανακοινώθηκε ότι λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν έχει κλείσει ο δρόμος από Αγία Φωτεινή προς Γερακάρι στο ύψος του Μέρωνα κοντά στο Νεκροταφείο.

    Τα μηχανήματα της Νομαρχίας εργάζονται πυρετωδώς για την αποκατάσταση του δρόμου, που δεν προβλέπεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία νωρίτερα από την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου. Συνιστάται προσοχή στους διερχόμενους οδηγούς ΙΧ ενώ απαγορεύεται η διέλευση λεωφορείων και μεγάλων οχημάτων από το συγκεκριμένο οδικό τμήμα. Επιπλέον με σημερινή απόφαση του Νομάρχη απαγορεύεται η κυκλοφορία φορτηγών και μεγάλων οχημάτων στη επαρχιακή οδό 22 "Πλατανές - Κυριάννα - Ιερά Μονή Αρκαδίου" στο 15, 20 χιλιόμετρο μέχρι και την εκεί αποκατάσταση των ζημιών, που προκάλεσε η κακοκαιρία.

    Χαμηλότερες θερμοκρασίες Σαββάτου

    Φαλακρό Δράμας -11 βαθμοί κελσίου.

    Χιονοδρομικό Βασιλίτσας -9.

    Ορεστιάδα νομού Έβρου -8

    Φλώρινα -7

    Πρόβλεψη για την Αττική

    Νεφώσεις με παροδικές βροχές η χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Χιονοπτώσεις στα ορεινά. Είναι πιθανό να χιονίσει τοπικά και πρόσκαιρα σε περιοχές με σχετικά χαμηλό υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 300 μέτρα). Άνεμοι: βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 03 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη: αυξημένες νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις και βαθμιαία βελτίωση. Άνεμοι: βόρειων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από -2 έως 03 βαθμούς Κελσίου.

    Πρόγνωση Σάββατου 23-01-2010 Γενικά χαρακτηριστικά - Προειδοποιήσεις Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη.

    Πρόγνωση καιρού εναλλακτικών διαδρόμων παράκαμψης Τεμπών για σήμερα Σάββατο 23-01-2010

    Α. Νομοί Κοζάνης, Γρεβενών, Πιερίας και Ημαθίας Καιρός: νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις. Άνεμοι: βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από μείον 4 έως 05 βαθμούς Κελσίου.

    Β. Νομοί Λάρισας και Τρικάλων Καιρός: νεφώσεις με βροχή η χιονόνερο και χιόνια σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 200 μέτρων. Άνεμοι: βόρειων διευθύνσεων 3 με 4 και πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ. θερμοκρασία: από μείον 3 έως 05 βαθμούς Κελσίου.

    Πρόγνωση για Κυριακή 24-01-2010

    Γενικά χαρακτηριστικά προειδοποιήσεις

    Δριμύ ψύχος. Κατά τόπους ολικός παγετός στα βόρεια.

    Αναλυτική πρόγνωση Μακεδονία, Θράκη

    Καιρός: στην ανατολική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις τοπικά αυξημένες με παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από μείον 10 έως 03 βαθμούς κελσιου. Τοπικά ολικός παγετός.

    Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

    Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από μείον 5 έως 10 βαθμούς κελσιου. Τοπικά παγετός

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

    Καιρός: παροδικές νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές η χιονόνερο. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο σε ανατολική Θεσσαλία, ανατολική Στερεά και Εύβοια. Άνεμοι: βορειοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από μείον 3 έως 8 βαθμούς κελσιου. Στη Θεσσαλία δεν θα ξεπεράσει τους 04 βαθμούς κελσιου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Άνεμοι: βόρειων διευθύνσεων 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 04 έως 11 βαθμούς κελσιου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    Καιρός: παροδικές νεφώσεις. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις η χιονόνερο στα βόρεια. Άνεμοι: βόρειων διευθύνσεων 6 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από μείον 2 έως 11 βαθμούς κελσιου. Στα βόρεια δε θα ξεπεράσει τους 04 βαθμούς κελσιου.

    Αττική

    Καιρός: κατά διαστήματα νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις η χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια. Άνεμοι: βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 02 έως 07 βαθμούς κελσιου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

    Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά του νομού όπου υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών χιονοπτώσεων. Άνεμοι: ασθενείς. Θερμοκρασία: από μείον 03 έως 03 βαθμούς κελσιου.Τοπικα ολικός παγετός.

    Για την Κυριακή 24-01-2010

    Α. Νόμοι Κοζάνης, Γρεβενών, Πιερίας και Ημαθίας

    Καιρός: πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από μείον 6 έως 01 βαθμούς κελσιου. Τοπικά ολικός παγετός.

    Β. Νόμοι Λάρισας και Τρικάλων

    Καιρός: νεφώσεις με χιονόνερο η χιόνι. Άνεμοι: ανατολικών διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από μείον 3 έως 03 βαθμούς κελσίου.

    Πηγές: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    Είδηση: 32330

    [02] ΗΠΑ: Νέες πτωχεύσεις τραπεζών

    Σαββατο, 23 01 2010 11:43

    Λουκέτο έβαλαν πέντε τράπεζες στις ΗΠΑ, αυξάνοντας τον αριθμό των πτωχεύσεων, ενώ τις υποχρεώσεις τους, κυρίως τις καταθέσεις και τα πελατολόγια, θα αναλάβουν άλλες τράπεζες.

    Στην ιστορία πέρασαν η Columbia River Bank, στο Όρεγκον, με 1,1 δις δολάρια σε πόρους και 1 δις σε καταθέσεις την 30ή Σεπτεμβρίου· η Charter Bank στη Σάντα Φε, με 1,2 δις δολάρια σε πόρους και 851,5 εκατ. δολάρια σε καταθέσεις ως την 30ή Σεπτεμβρίου· η Evergreen Bank στο Σιάτλ· η Premier American Bank στο Μαϊάμι· και η Bank of Leeton στο Μισούρι, που είχε μόνο ένα υποκατάστημα.

    Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή εταιρία ασφάλισης των καταθέσεων (FDIC), το 2009, πτώχευσαν 140 τράπεζες στις ΗΠΑ, γεγονός που αποτελεί τον υψηλότερο αριθμό πτωχεύσεων από το 1992. Επίσης η FDIC εκτιμά ότι από το 2009 έως το 2013 το συνολικό κόστος από τις πτωχεύσεις τραπεζών να ανέλθει στα 100 δισεκατομμύρια δολάρια, με το 2010 να αποτελεί μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά. Το κύριο βάρος των συνεπειών αυτών, αναμένεται να αντιμετωπίσουν οι μικρότερες τράπεζες.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ρόιτερς Είδηση: 32336

    [03] Διαδηλώσεις εκπαιδευτικών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

    Σαββατο, 23 01 2010 14:17

    Κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησαν σήμερα Σάββατο αναπληρωτές και ωρομίσθιοι καθηγητές, διεκδικώντας μονιμότητα στην εργασία και διορισμούς, κατάργηση του θεσμού των ωρομισθίων, αλλά και να μην αλλάξει ο τρόπος διορισμού των εκπαιδευτικών.

    Οι διαδηλωτές με συνθήματα όπως "μισή δουλειά, μισή ζωή", τάχθηκαν υπέρ του πλαισίου της ΟΛΜΕ για νομοθετική κατοχύρωση ανώτατου ορίου 25 μαθητών ανά τμήμα, 20 στις κατευθύνσεις και 10 ανά καθηγητή στα εργαστήρια. Η κινητοποίηση στην Αθήνα έγινε στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη Θεσσαλονίκη στο άγαλμα Βενιζέλου. Αρωγοί της κινητοποίησης με τη στήριξή τους ήταν οι ομοσπονδίες των δασκάλων και των καθηγητών. Αφορμή της κινητοποίησης οι προαναγγελθείσες εξαγγελίες της υπουργού Παιδείας, που βρίσκουν αντίθετους τους εκπαιδευτικούς.

    Πηγές: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ Είδηση: 32339

    [04] Ρατσιστική επίθεση στους Αμπελόκηπους

    Σαββατο, 23 01 2010 14:38

    Επίθεση εναντίον κατοίκων των Αμπελοκήπων, που πραγματοποιούσαν αντιρατσιστική συγκέντρωση στο σταθμό του μετρό στην Πανόρμου, πραγματοποίησε ομάδα ακροδεξιών. Από την επίθεση των ροπαλοφόρων τραυματίστηκε μια γυναίκα που διακομίστηκε στον Ερυθρό Σταυρό.

    Σαράντα τέσσερα άτομα προσήχθησαν από την Αστυνομία μετά από επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια αντιρατσιστικής εκδήλωσης στην πλατεία του Μετρό Πανόρμου, την οποία διοργάνωνε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων με τη συμμετοχή κατοίκων της περιοχής.

    Η εκδήλωση διοργανώθηκε με αφορμή επίθεση που είχαν πραγματοποιήσει ακροδεξιοί τις τελευταίες μέρες στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου όπου προξένησαν ζημιές.

    Ομάδα περίπου σαράντα ακροδεξιών επιτέθηκε με ξύλα και άλλα αντικείμενα στους συγκεντρωθέντες στο σταθμό του Μετρό Πανόρμου με αποτέλεσμα να γίνει συμπλοκή κατά την οποία τραυματίστηκε μία 50χρονη γυναίκα. Η τραυματίας διακομίστηκε για τις πρώτες βοήθειες στον Ερυθρό Σταυρό.

    Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας και έκαναν τις 44 προσαγωγές υπόπτων οι οποίοι οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ όπου ανακρίνονται προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοί ενεπλάκησαν στο επεισόδιο για να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

    Ανακοίνωση Τύπου-Αυτόνομη Παρέμβαση

    Να μπει φραγμός στην δράση των φασιστικών ομάδων

    Η Αυτόνομη Παρέμβαση καταγγέλλει την ανεξέλεγκτη δράση των Νεοφασιστικών ομάδων, που δρουν καθημερινά και προκαλούν τα δημοκρατικά και αντιφασιστικά αισθήματα του λαού μας. Η επίθεση φασιστικών στοιχείων σε βάρος αντιφασιστών που έκαναν συγκέντρωση ενάντια στην ξενοφοβία και το ρατσισμό στους Αμπελόκηπους, είναι ένα επεισόδιο ανάμεσα σε αυτά που καθημερινά γίνονται σε όλη τη χώρα. Επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες, δημοκρατικούς πολίτες, αντιφασίστες, ενάντια σε νέους ανθρώπους που δεν τυγχάνουν της "έγκρισης" των νεοφασιστικών στοιχείων.

    Καλούμε την Κυβέρνηση να βάλει φραγμό στην ανεξέλεγκτη δράση των φασιστών, να προστατέψει επιτέλους τους δημοκρατικούς πολίτες, τους μετανάστες από τις επιθέσεις και τη δράση των φασιστικών στοιχείων. Η πάλη όλων των εργαζομένων ενάντια στον Φασισμό το Ρατσισμό με όλες του τις εκφράσεις πρέπει να δυναμώσει. Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα όχι μόνο δεν μπορεί να ανεχτεί αυτά τα φαινόμενα, αντίθετα πρέπει να μπει φραγμός στις φασιστικές πρακτικές, να δυναμώσει τον αγώνα του ενάντια στο Φασισμό το Ρατσισμό και την ξενοφοβία.

    Δήλωση του βουλευτή επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Β.Μουλόπουλου

    Επίθεση από ακροδεξιές φασιστικές ομάδες δέχτηκαν σήμερα πολίτες και φορείς των Αμπελοκήπων, στη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας ενάντια στην ξενοφοβία και τον ρατσισμό. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε τον εμπρησμό του Πολιτιστικού Κέντρου Αμπελοκήπων. Από την επίθεση τραυματίστηκαν δύο άτομα και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

    Πηγές: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ Είδηση: 32341

    [05] Ανανεώθηκε η κράτηση τριών υπόπτων για τη δολοφονία Α. Χατζηκωστή

    Σαββατο, 23 01 2010 18:10

    Ανανεώθηκαν το Σάββατο για άλλες οκτώ ημέρες τα διατάγματα κράτησης των τριών υπόπτων Αντρέα Γρηγορίου, Φάνου Χατζηγεωργίου και Κώστα Προεστού για τη στυγερή δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή, διευθύνοντος συμβούλου του συγκροτήματος "ΔΙΑΣ" . Ο ανακριτής της υπόθεσης υπεύθυνος του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λευκωσίας Θωμάς Ευθυμίου ανέφερε στο Δικαστήριο ότι στην ομολογία του ο Χατζηγεωργίου είπε ότι τον προσέγγισε ο Γρηγορίου και του πρότεινε να λάβει μέρος στη δολοφονία κάποιου πλούσιου και αυτός αποδέχθηκε.

    Ο Χατζηγεωργίου υποστήριξε επίσης ότι την παρακολούθηση του Άντη Χατζηκωστή καθώς και το σχεδιασμό του τρόπου δολοφονίας του ανέλαβε και εκτέλεσε ο καταζητούμενος Γρηγόρης Ξενοφώντος, ο οποίος διέφυγε στο εξωτερικό.

    Ο δικηγόρος του Κώστα Προεστού έφερε ένσταση στην ανανέωση της κράτησης τού πελάτη του λέγοντας ότι σύμφωνα με την ομολογία του Χατζηγεωργίου, ο Προεστού δεν εμπλέκεται στο έγκλημα. Ωστόσο, το δικαστήριο έκρινε ότι υπάρχουν εύλογες υποψίες για εμπλοκή του στα υπό διερεύνηση αδικήματα και διέταξε να παραμείνει υπό κράτηση.

    Στο μεταξύ, άκαρπες απέβησαν έρευνες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής σε φράκτη, στην νεκρή ζώνη μεταξύ Περιστερώνας και κατεχόμενης Αυλώνας για εντοπισμό του όπλου, που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του Άντη . Λόγω της υψηλής στάθμης του νερού δεν κατάφεραν να προχωρήσουν σε έρευνες εντός του φράκτη και έτσι διακόπηκαν το μεσημέρι.

    Η Αστυνομία πήγε στην περιοχή ύστερα από υπόδειξη ενός εκ των τριών υπόπτων, που ομολόγησε τη συμμετοχή του στη δολοφονία και είχε αναφέρει ότι στο φράκτη αυτό είχε πετάξει το όπλο. Τους αστυνομικούς και τους πυροσβέστες συνόδευαν άντρες της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 32348

    [06] Έφυγε η Τζιν Σίμονς

    Σαββατο, 23 01 2010 16:53

    Η διάσημη Βρετανίδα ηθοποιός Τζιν Σίμονς, έφυγε το Σάββατο 23 Ιανουαρίου από τη ζωή σε ηλικία 80 χρόνων, στο σπίτι της στη Σάντα Μόνικα, μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο των πνευμόνων.Το όνομά της συνδέθηκε με μεγάλες τηλεοπτικές παραγωγές, όπως οι σειρές "Βόρειοι και Νότιοι" και "Τα Πουλιά Πεθαίνουν Τραγουδώντας", που έκαναν μεγάλη επιτυχία και στην Ελλάδα.

    Γεννημένη στο Λονδίνο, η Σίμονς ξεκίνησε την καριέρα της στον κινηματογράφο όταν ήταν ακόμη έφηβη και στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ, όπου πρωταγωνίστησε σε ταινίες όπως το μιούζικαλ "Μάγκες και Κούκλες" το 1955 στο πλευρό του Μάρλον Μπράντο και του Φρανκ Σινάτρα και στο "Σπάρτακο" του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, το 1960, στο πλευρό του Κερκ Ντάγκλας.

    Προτάθηκε για Όσκαρ ΄Β γυναικείου ρόλου το 1948 για τον Άμλετ, όπου υποδύθηκε την Οφηλία και για Ά γυναικείου ρόλου για την ταινία "The Happy Ending", που σκηνοθέτησε το 1969 ο δεύτερος σύζυγός της, Ρίτσαρντ Μπρουκς.

    Τη δεκαετία του 80 εμφανίστηκε κυρίως σε τηλεοπτικές σειρές και το 1983 βραβεύτηκε με Έμι για το ρόλο της στη σειρά "Τα πουλιά πεθαίνουν τραγουδώντας".

    'Ηταν πρωταγωνίστρια σε ταινίες με τους Γκέγκορι Πεκ και Πολ Νιούμαν. Την πρώτη της εμφάνιση την έκανε σε ηλικία 15 χρόνων στη βρετανική παραγωγή "Give us the moon".

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ,ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 32344

    [07] Νιγηρία: Δεκάδες νεκροί από συγκρούσεις χριστιανών και μουσουλμάνων

    Σαββατο, 23 01 2010 17:39

    Τουλάχιστον 150 πτώματα έχουν ανασυρθεί από πηγάδια του χωριού Κουρού Καράμα, κοντά στο Τζος της κεντρικής Νιγηρίας, μετά τις συγκρούσεις των τελευταίων ημερών μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων. Σύμφωνα με τον αρχηγό του χωριού Ουμάρ Μπάζα, αγνοούνται ακόμη 60 άνθρωποι.

    Οι συγκρούσεις ξέσπασαν την περασμένη Κυριακή στο Τζος ύστερα από μια διαμάχη για τη γη ανάμεσα σ'ένα χριστιανό και σ'ένα μουσουλμάνο και επεκτάθηκαν γρήγορα στις γειτονικές κοινότητες. Επίσημος απολογισμός δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, αλλά η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού εκτιμά ότι έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 160 άνθρωποι και έχουν εκτοπιστεί 18.000.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ Είδηση: 32345


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 23 January 2010 - 17:50:31 UTC