Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-01-31

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρεμιέρα για Εξεταστικές Βατοπαιδίου-Siemens
  • [02] Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Καλαμάτα
  • [03] Ανοίγει ο σταθμός μετεπιβίβασης στο Νομισματοκοπείο
  • [04] Έφυγε ο Γιώργος Κρητικίδης
  • [05] Ανακαλούνται 100.000 οχήματα Peugeot και Citroen
  • [06] Ορίστηκε εισηγητής για την υπόθεση Ζαγοριανού

    [01] Πρεμιέρα για Εξεταστικές Βατοπαιδίου-Siemens

    Κυριακη, 31 01 2010 19:22

    Αρχίζουν αύριο Δευτέρα στη Βουλή οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για το Βατοπαίδι, και μία ημέρα αργότερα εκείνες της Εξεταστικής για την υπόθεση Siemens. Εξάλλου, το απόγευμα της Δευτέρας θα διεξαχθεί και προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη διαφάνεια, που ζήτησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.

    Το πρόγραμμα των Εξεταστικών

    Αγώνα δρόμου έξι εβδομάδων ξεκινούν από αύριο οι δύο πρώτες Εξεταστικές Επιτροπές στη Βουλή. Οι υποθέσεις Βατοπεδίου και Siemens θα μπουν στο μικροσκόπιο 38 βουλευτών, με τη δεύτερη να συγκεντρώνει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

    Πρώτη ξεκινά η Εξεταστική Επιτροπή για το Βατοπαίδι το μεσημέρι της Δευτέρας, και θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τις εργασίες της μέχρι τις 15 Μαρτίου.

    Μία ημέρα αργότερα, αρχίζει η αντίστοιχη επιτροπή για τη Siemens, με χρονικό περιθώριο ως τις 17 Μαρτίου.

    Στην επιτροπή για τη Siemens προορίζεται για πρόεδρος ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Βαλυράκης, ενώ για το Βατοπαίδι ο Μανώλης Μπεντενιώτης.

    Με το που θα οριστούν τα προεδρεία των δύο επιτροπών μέσα στην εβδομάδα, θα καταρτιστούν και οι κατάλογοι των μαρτύρων και θα σταλούν οι πρώτες προσκλήσεις για μαρτυρικές καταθέσεις.

    Σύμφωνα με εκτιμήσεις έμπειρων βουλευτών, η Επιτροπή για το Βατοπαίδι ενδεχομένως να μην συνεδριάζει κάθε μέρα, καθώς θα ζητηθεί να ανοίξουν και τραπεζικοί λογαριασμοί, διαδικασία που συνήθως χρειάζεται χρόνο, ενώ εκτιμάται πως η εξεταστική για τη Siemens, λόγω του μεγάλου αριθμού μαρτύρων, μπορεί να πάρει μια μικρή παράταση.

    Το απόγευμα της Δευτέρας θα διεξαχθεί παράλληλα στη Βουλή και προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, έπειτα από αίτημα του προέδρου της ΝΔ, για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

    Είναι γεγονός, πάντως, ότι τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν τονίσει συχνά στις ομιλίες τους την ανάγκη επιβολής συνθηκών διαφάνειας στην δημόσια ζωή, ώστε να βελτιωθεί και η διεθνής εικόνα της χώρας.

    Πηγή: ΝΕΤ Είδηση: 32699

    [02] Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Καλαμάτα

    Κυριακη, 31 01 2010 14:25

    Στην Καλαμάτα θα βρίσκεται από την Κυριακή 31 Ιανουαρίου και για τέσσερις ημέρες ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ύστερα πρόσκληση του δημάρχου της πόλης, Παναγιώτη Νίκα. Ο κ.κ. Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί την ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας και θα παραστεί στις θρησκευτικές τελετές κι εκδηλώσεις για την πολιούχο της πόλης "Υπαπαντή του Κυρίου". Η επίσημη υποδοχή του Πατριάρχη στην Καλαμάτα, από τις αρχές της πόλης, του νομού και της περιφέρειας, θα γίνει στις 17:30 της Κυριακής, στην πλατεία 23ης Μαρτίου, όπου θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στον καθεδρικό ιερό ναό της Υπαπαντής. Ο κ. Βαρθολομαίος, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα, θα ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης Καλαμάτας, θα κηρύξει και την έναρξη διεθνούς περιβαλλοντικού συνεδρίου και την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου θα εγκαινιάσει τη νέα υπερσύγχρονη μονάδα αιμοκάθαρσης, του Ομίλου Νεφρολογικών Κέντρων ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ. Στις τελετές θα παραστούν ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Α. Σαμαράς.

    Το αναλυτικό πρόγραμμα του Οικουμενικού Πατριάρχη κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην πόλη της Καλαμάτας.

    ΚΥΡΙΑΚΗ 31/1/2010

    17:30 Υποδοχή στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας 18:00 Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό 19:00 Υποδοχή του Παναγιωτάτου στον Μητροπολιτικό Οίκο 20:00 Υποδοχή Παναγιωτάτου στο Δημαρχείο Καλαμάτας και ανακήρυξη Αυτού ως Επιτίμου Δημότου 20:30 Υποδοχή Παναγιωτάτου στην Νομαρχία Μεσσηνίας

    ΔΕΥΤΕΡΑ 1/2/2010

    10:00 Έναρξη Διεθνούς Περιβαλλοντικού Συνεδρίου στο Τ.Ε.Ι Καλαμάτας και ανακήρυξη του Παναγιωτάτου σε επίτιμο Καθηγητή 18:00 Χοροστασία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου, κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό της Υπαπαντής του Χριστού στον ομώνυμο Πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Καλαμάτας

    ΤΡΙΤΗ 2/2/2010

    07:00 Όρθρος 07:30 Χοροστασία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κατά τον Όρθρο 08:30 Τέλεση της Θείας Λειτουργίας από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη - Προσφώνηση του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ.Χρυσοστόμου - Αντιφώνηση του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου Α' 11:00 Λιτανεία Ιεράς Εικόνος της "Παναγίας της Υπαπαντής" 17:00 Εγκαίνια Νεφρολογικού Κέντρου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 19:00 Παρουσίαση στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας των εκδόσεων: "Χριστιανική Μεσσηνία" και "Οι Πρόσφυγες της Καλαμάτας"

    ΤΕΤΑΡΤΗ 3/2/2010

    09:00 Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Προφήτη Ιωήλ Καλαμάτας 10:00 Περιήγηση στον Αρχαιολογικό χώρο Αρχαίας Μεσσήνης 16:00 Αναχώρηση του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.Βαρθολομαίου Α' για την Αθήνα.

    H επίσκεψη στην Αθήνα

    Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την παραμονή του στην Αθήνα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα απευθυνθεί στα μέλη της Ακαδημίας Αθηνών, θα ευλογήσει τους εν Αθήναις αποφοίτους της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, θα παραστεί σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής ενώ αναμένεται να έχει ιδιαίτερες συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και πολιτικούς αρχηγούς. Είδηση: 32691

    [03] Ανοίγει ο σταθμός μετεπιβίβασης στο Νομισματοκοπείο

    Κυριακη, 31 01 2010 12:09

    Δέκα λεωφορειακές γραμμές που μέχρι σήμερα είναι διάσπαρτες άλλες ως αφετηρία και άλλες ως τέρμα σε Χαλάνδρι, Αγία Παρασκευή, Χολαργό και Παπάγου, θα βρίσκονται από αύριο Δευτέρα, συγκεντρωμένες στο νέο σταθμό μετεπιβίβασης του Νομισματοκοπείου. Oι εφτά αφετηρίες που θα μεταφερθούν από την Εθνική Άμυνα είναι: 308 προς Παιανία-Κορωπί, 125 προς Παιανία-Βάρκιζα, 303 προς Γέρακα, 304,305 και 316 προς Άρτεμις, και η 315 προς Παλλήνη. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, καταργούνται οι λεωφορειακές γραμμές 419 και Γ-5 Χολαργός-Ακαδημία, καθώς και η 408 από Παπάγου και για τα ίδια δρομολόγια ενισχύονται οι γραμμές 416 και 418, οι αφετηρίες των οποίων μεταφέρονται από την Κατεχάκη στην Εθνική Άμυνα.

    Παράλληλα, δημιουργούνται δύο νέες λεωφορειακές γραμμές, οι 409 και 413, από Παπάγου προς Κατεχάκη και Εθνική Άμυνα. Καθημερινά από το νέο σταθμό μετεπιβίβασης του Νομισματοκοπείου θα εξυπηρετούνται 20-25.000 επιβάτες.

    Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον σταθμό μετεπιβίβασης και τις τροποποιήσεις των δρομολογίων, το κοινό μπορεί να απευθύνεται στον ειδικό τριψήφιο αριθμό του ΟΑΣΑ 185.

    Πηγή: ΝΕΤ Είδηση: 32684

    [04] Έφυγε ο Γιώργος Κρητικίδης

    Κυριακη, 31 01 2010 18:46

    Ένα σημαντικό στέλεχός της έχασε η οικογένεια της ΕΡΤ. Ο Γιώργος Κρητικίδης, Διευθυντής Δομικών και Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 59 ετών από ανακοπή καρδιάς. Ο Γιώργος Κρητικίδης διατέλεσε επικεφαλής έργων νευραλγικής σημασίας στην ΕΡ,Τ όπως το κτίριο της ψηφιακής τηλεόρασης, το νέο αρχείο και τις εγκαταστάσεις ψηφιοποίησής του. Εργάστηκε επί 22 χρόνια με σπάνια αφοσίωση και πίστη, και όλοι οι συνάδελφοι θα θυμούνται το πηγαίο χιούμορ του και το ζεστό χαμόγελό του. Η κηδεία του Γιώργου Κρητικίδη, που αφήνει πίσω του γυναίκα και δύο γιούς , θα γίνει στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής τη Δευτέρα στις 16:00 και η ταφή του στο κοιμητήριο των Γλυκών Νερών. Αντί κατάθεσης στεφάνων, οι συγγενείς επιθυμούν την ενίσχυση του συλλόγου φίλων παιδιών με καρκίνο "Ελπίδα".

    Είδηση: 32698

    [05] Ανακαλούνται 100.000 οχήματα Peugeot και Citroen

    Κυριακη, 31 01 2010 17:54

    Μετά την Toyota που ανακαλεί εκατομμύρια οχήματα εξαιτίας ενός προβλήματος στο πεντάλ του γκαζιού, και η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία PSA ανακοίνωσε την ανάκληση τουλάχιστον 100.000 αυτοκινήτων, Peugeot 107 και Citroen C1. Πρόκειται για μοντέλα που παρήχθησαν ανάμεσα στο Φεβρουάριο του 2005 και τον Αύγουστο του 2009, στο εργοστάσιο του Κολίν στην Τσεχία, στο οποίο είχαν παραχθεί τα αυτοκίνητα της Toyota. Σύμφωνα με την αυτοκινητοβιομηχανία, τα οχήματα ανακαλούνται εξαιτίας προβλήματος στο πεντάλ γκαζιού.

    Οι δύο ασπίδες της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας συναρμολογούνται στις γραμμές συναρμολόγησης της Toyota, η οποία παράγει στο Κολίν το μικρό Aygo. Το μοντέλο αυτό είναι ένα από τα οκτώ τα οποία η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία αποφάσισε να ανακαλέσει στην Ευρώπη για ένα ελάττωμα στο πεντάλ του γκαζιού.

    Σχεδόν το σύνολο των εξαρτημάτων των τριών μοντέλων ειναι τα ίδια, κάτι που εξηγεί γιατί η PSA είναι αναγκασμένη να ανακαλέσει επίσης τα αυτοκίνητα.

    Στο πλαίσιο αυτό, η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία θα "εξετάσει τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες με την Toyota τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθεί αυτή η εκστρατεία ανάκλησης".

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ Σχετικό άρθρο: Μετά την Toyota και η Honda θα προχωρήσει στην ανάκληση χιλιάδων αυτοκινήτων Είδηση: 32694

    [06] Ορίστηκε εισηγητής για την υπόθεση Ζαγοριανού

    Κυριακη, 31 01 2010 18:33

    Τον αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου και προϊστάμενο του Εφετείου Αθηνών Φώτιο Μακρή όρισε ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Γεώργιος Καλαμίδας, ως εισηγητή για το ερώτημα του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χάρη Καστανίδη προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης για το αν θα τεθεί ή όχι σε προσωρινή αργία ο 4ος ειδικός ανακριτής στην υπόθεση της Siemens Νικόλαος Ζαγοριανός, μετά την σε βάρος του άσκηση ποινικής δίωξης.

    Σε βάρος του Νικόλαου Ζαγοριανού έχει ασκηθεί ποινική δίωξη: 1) για κατάχρηση εξουσίας, καθώς δεν εξέδωσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του στελέχους της Siemens Μιχ. Χριστοφοράκου για την υπόθεση του C4I και 2) για παράβαση καθήκοντος, καθώς δεν χορήγησε αντίγραφα της δικογραφίας από την υπόθεση της Siemens στους δικηγόρους των εμπλεκόμενων προσώπων.

    Πριν από την άσκηση ποινικής δίωξης είχε προηγηθεί η άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος του 4ου ειδικού ανακριτή από τον αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου Ι. Παπανικολάου για τα ίδια αδικήματα.

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης, στο έγγραφό του προς τον κ. Καλαμίδα, επικαλείται, μεταξύ των άλλων, το άρθρο 57 του «Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών» (νόμος 1756/1988) κατά το οποίο "ο δικαστικός λειτουργός είναι δυνατό να τεθεί σε προσωρινή αργία, όταν εκκρεμεί εναντίον του ποινική δίωξη για έγκλημα που μπορεί να επισύρει αποστέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων".

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 32697


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 31 January 2010 - 17:53:31 UTC