Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-02-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λυμαίνονταν τον ΟΓΑ με παράνομες συνταγογραφήσεις
  • [02] Γερμανία: Αμερικανικό ελικόπτερο συνετρίβη σε δάσος της Έσσης
  • [03] Βρετανία-σκάνδαλο στο Ολστερ: Αθώος ο Πίτερ Ρόμπινσον
  • [04] Αϊτή: Ο τραγικός απολογισμός
  • [05] Ανάκληση Toyota, Citroen και Peugeot
  • [06] Προβλήματα από τις σφοδρές χιονοπτώσεις
  • [07] Χιλή: Ο πολυεκατομμυριούχος Πινέρα νέος Πρόεδρος της χώρας

    [01] Λυμαίνονταν τον ΟΓΑ με παράνομες συνταγογραφήσεις

    Τεταρτη, 03 02 2010 19:34

    Παράνομες συνταγογραφήσεις σε ασφαλισμένους του ΟΓΑ, εν αγνοία των κατόχων τους, διαπίστωσαν ελεγκτές του Οργανισμού, μετά από έρευνες. Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι συνταγογραφήσεις ήταν μεγάλης αξίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, στο κύκλωμα εμπλέκονται, ιατροί κέντρου υγείας αλλά και του ΕΣΥ, φαρμακεία συμβεβλημένα με τον ΟΓΑ αλλά και εταιρίες διάθεσης ιατρικών ειδών.

    Οι έρευνες των ελεγκτών του Οργανισμού σε Πανελλαδικό επίπεδο έδειξαν ότι συνταγογραφούνταν φάρμακα ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας που οι ασφαλισμένοι δεν παραλάμβαναν, για παθήσεις από τις οποίες δεν έπασχαν, εν αγνοία τους και μάλιστα εκδίδονταν συνταγές σε τρίτα πρόσωπα, που δεν έχουν σχέση με τον ΟΓΑ.

    Στη Δυτική Ελλάδα εταιρία διάθεσης ιατρικών ειδών χορηγούσε μη νόμιμα και εν αγνοία των ασφαλισμένων, συσκευές οξυγονοθεραπείας. Μάλιστα σε 27 περιπτώσεις, υποβλήθηκαν δικαιολογητικά για είσπραξη συμπυκνωτή οξυγόνου μετά το θάνατο του δικαιούχου, ενώ συνταγογραφήθηκαν μέχρι και θεραπείες για εξωσωματική σε άνδρες.

    Δεκαεννέα άτομα παρέπεμψε στον εισαγγελέα η Νομαρχία Πειραιά, που λάμβαναν επίδομα τυφλότητας χωρίς να το δικαιούνται, με πλαστογραφημένα δελτία απογραφής τυφλών από δημόσια νοσοκομεία. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία. Η έρευνα έδειξε ότι συνολικά, οι επιτήδειοι εισέπραξαν 37.000 ευρώ. Η εντολή που έχει δοθεί από τον ΟΓΑ είναι να ολοκληρωθεί άμεσα η επεξεργασία των στοιχείων των ερευνών ώστε σε περίπτωση που διαπιστωθούν ποινικές ευθύνες να πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης. Είδηση: 32853

    [02] Γερμανία: Αμερικανικό ελικόπτερο συνετρίβη σε δάσος της Έσσης

    Τεταρτη, 03 02 2010 22:50

    Αμερικανικό ελικόπτερο συνετρίβη σε δάσος στη δυτική Γερμανία, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία στο κρατίδιο της Έσσης. Τα γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης μεταδίδουν ότι στο ελικόπτερο επέβαιναν δύο άτομα που σκοτώθηκαν. Ωστόσο το τηλεοπτικό δίκτυο N-TV αναφέρει ότι από τη συντριβή του ελικοπτέρου Black Hawk σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της συντριβής του αμερικανικού ελικοπτέρου.

    ΠΗΓΕΣ:ΑΠΕ-ΜΠΕ-REUTERS Είδηση: 32860

    [03] Βρετανία-σκάνδαλο στο Ολστερ: Αθώος ο Πίτερ Ρόμπινσον

    Τεταρτη, 03 02 2010 21:57

    Αθώος κρίθηκε τελικά ο πρωθυπουργός της βόρειας Ιρλανδίας Πίτερ Ρόμπινσον, που εθεωρείτο ύποπτος για πιθανολογούμενη κατάχρηση δημοσίου χρήματος σε ένα μεγάλο πολιτικό-σεξουαλικό σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται και η σύζυγος του. "Σε κάθε στιγμή ενήργησα σωστά και σύμφωνα με το δημόσιο αξίωμα μου" αναφέρει σε ανακοίνωση του ο προτεστάντης αξιωματούχος. Ο επικεφαλής του ενωτικού κόμματος DUP διευκρίνισε ότι ανέλαβε εκ νέου τα καθήκοντά του ως επικεφαλής της επαρχίας, αφού εγκατέλειψε προσωρινά το αξίωμά στις 11 Ιανουαρίου, υποσχόμενος να αποδείξει την αθωότητά του.

    Ο κ. Ρόμπινσον είχε δεχτεί σοβαρές πιέσεις αφότου η σύζυγός του Ιρις, 60 ετών, κατηγορήθηκε από ένα ντοκιμαντέρ του BBC ότι είχε διαπράξει κατάχρηση δημοσίου χρήματος εξασφαλίζοντας οικονομική ενίσχυση για έναν νεαρό άνδρα με τον οποίο είχε μία εξωσυζυγική σχέση. Αυτό το σκάνδαλο προκάλεσε αναταραχή στην επαρχία και απείλησε να ρίξει την κυβέρνηση στην οποία συμμετέχουν καθολικοί και προτεστάντες, και να πλήξει την εύθραυστη ειρηνευτική διαδικασία.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ Είδηση: 32858

    [04] Αϊτή: Ο τραγικός απολογισμός

    Τεταρτη, 03 02 2010 22:17

    Διακόσιες χιλιάδες νεκροί, 300 χιλιάδες τραυματίες, 4 χιλιάδες ακρωτηριασμένοι και 250 χιλιάδες σπίτια ισοπεδωμένα, είναι ο τραγικός απολογισμός του σεισμού της 12ης Ιανουαρίου. Πάνω από 200 χιλιάδες Αϊτινοί που έχασαν τη ζωή τους από τον ισχυρό σεισμό της 12ης Ιανουαρίου ο οποίος ισοπέδωσε την πρωτεύουσα Πορτ-Ο-Πρενς και άλλες περιοχές της χώρας, έχουν αναγνωριστεί και έχουν ταφεί, ανακοινώθηκε την Τετάρτη από τον πρωθυπουργό Ζαν-Μαξ Μπελρίβ.

    Μέχρι την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου επισήμως είχε ανακοινωθεί ότι οι θαμμένοι νεκροί έφταναν τους 17Ο χιλιάδες. Σύμφωνα με τον κ. Μπελρίβ, τουλάχιστον τέσσερις χιλιάδες πολίτες ακρωτηριάστηκαν λόγω του σεισμού, ενώ πάνω από 300 χιλιάδες είναι οι σοβαρά τραυματίες, ενώ περισσότερα από 250 χιλιάδες σπίτια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

    Εν τω μεταξύ, από τη Νέα Υόρκη έγινε γνωστό ότι ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν ζήτησε από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον να αναλάβει τον συντονισμό της διεθνούς βοήθειας προς την Αϊτή για την ανοικοδόμηση της χώρας, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα Μάρτιν Νεσίρσκι. Κατά τη συνάντησή τους την Τετάρτη, ο κ. Μπαν ζήτησε από τον κ. Κλίντον να γίνει ο ειδικός απεσταλμένος του στην Αϊτή "για να διαδραματίσει ένα ρόλο διευθυντή του συντονισμού των διεθνών προσπαθειών στην κατεστραμμένη χώρα", πρόσθεσε η ίδια πηγή.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 32859

    [05] Ανάκληση Toyota, Citroen και Peugeot

    Τεταρτη, 03 02 2010 20:36

    Μέσα στις επόμενες ημέρες Toyota, Citroen και Peugeot θα έχουν στα χέρια τους, τους αριθμούς πλαισίων των οχημάτων στη χώρα μας, που θα χρειαστούν τεχνικό έλεγχο στο πεντάλ γκαζιού. Σε παγκόσμιο επίπεδο ανακαλούνται 9,5 εκατομμύρια οχήματα ενώ στην Ευρώπη περί τα 2 εκατομμύρια. Εν τω μεταξύ, η Τοyota ανακοίνωσε ότι έχει δεχτεί 14 καταγγελίες στην Ιαπωνία και τις ΗΠΑ για πρόβλημα στα φρένα του τελευταίου υβριδικού Prius, που δεν περιλαμβάνεται στις ανακλήσεις.

    O γαλλικός όμιλος PSA, των εταιρειών Peugeot και Citroen, ανακαλεί για προληπτικούς λόγους περίπου 100.000 αυτοκίνητα στην Ευρώπη ώστε να πραγματοποιηθεί έλεγχος στο γκάζι, το οποίο είναι το ίδιο με το γκάζι που χρησιμοποιεί η Toyota. Τα αυτοκίνητα που ανακαλούνται είναι Citroen C1 και Peugeot 107. Τα δύο μοντέλα βγαίνουν σε συμπαραγωγή με το Aygo της Toyota.

    Έλεγχο στο Prius ζητά το Τόκιο

    Η ιαπωνική κυβέρνηση ζήτησε από την Toyota να ερευνήσει πιθανό πρόβλημα στο νέο της υβριδικό μοντέλο (Prius), αφού πρώτα έλαβε 14 καταγγελίες για προβλήματα στα φρένα. Σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Μεταφορών της Ιαπωνίας, οδηγοί ανέφεραν πως τα φρένα σταματούσαν να λειτουργούν στις μικρές ταχύτητες κυρίως σε ολισθηρές επιφάνειες. Το νέο Prius, πωλείται στην Ιαπωνία και στις ΗΠΑ από τον περασμένο Μάιο και δεν ήταν μεταξύ των αυτοκινήτων που ανακλήθηκαν πρόσφατα. Ο εκπρόσωπος της εταιρίας Τακανόρι Γιοκόι δήλωσε ενήμερος για το θέμα από πελάτες της εταιρίας και τόνισε ότι ερευνάται. Είδηση: 32856

    [06] Προβλήματα από τις σφοδρές χιονοπτώσεις

    Τεταρτη, 03 02 2010 19:23

    Μπορεί σύμφωνα με τους επιστήμονες να διανύουμε έναν από τους θερμότερους χειμώνες των τελευταίων δεκαετιών, ωστόσο πολλές περιοχές της Ευρώπης μάλλον έχουν διαφορετική γνώμη. Το κεντρικό και ανατολικό τμήμα της Ευρωπαϊκής Ηπείρου δοκιμάζεται από σφοδρές χιονοπτώσεις και παγετό εξαιτίας των οποίων έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα στις υποδομές και στις συγκοινωνίες. Το κύμα ψύχους που έχει επηρεάσει και την Ελλάδα προκάλεσε ακόμη περισσότερα προβλήματα στη γειτονική Τουρκία.

    Δανία

    Η διακοπή της κυκλοφορίας σε πολλές περιοχές της Δανίας εξαιτίας των χιονοπτώσεων έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στις μετακινήσεις. Τόσο για εκείνους που επέλεξαν το αυτοκίνητο τους όσο και για τους πολίτες που προτίμησαν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Στο αεροδρόμιο του ¶αλμποργκ οι οδηγοί των εκχιονιστικών μηχανημάτων αγωνίζονται να κρατήσουν ανοιχτούς τους διαδρόμους. Στην περιοχή Τζούτλαντ πολλά παιδιά απολαμβάνουν το γεγονός ότι τα μαθήματα ακυρώθηκαν.

    Πολωνία

    Χάος επικρατεί και στους δρόμους της Πολωνίας ενώ μεγάλες καθυστερήσεις παρατηρούνται στα δρομολόγια των τρένων και των λεωφορείων.

    Τμήματα του μεγαλύτερου ποταμού της χώρας έχουν παγώσει και 70.000 κάτοικοι έχουν μείνει χωρίς θέρμανση και ζεστό νερό λόγω βλάβης σε αγωγό θέρμανσης.

    Γερμανία

    Διακοπές κυκλοφορίας υπήρξαν λόγω του παγετού και στο μεγαλύτερο αυτοκινητόδρομο της Γερμανίας. Το μποτιλιάρισμα έφτασε τα 40 χιλιόμετρα και χιλιάδες οχήματα έμειναν ακινητοποιημένα για ώρες.

    Τουρκία

    Το χιόνι έκανε ξανά την εμφάνιση του στην Τουρκία πλήττοντας ιδιαίτερα την Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη.

    Δεκάδες τροχαία ατυχήματα έχουν σημειωθεί στους δρόμους και χωριά σε ολόκληρη τη χώρα έχουν αποκλειστεί. Οι αρχές εξέδωσαν απαγορευτικό για τον απόπλου των πλοίων σε πολλά λιμάνια της χώρας.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ,ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 32852

    [07] Χιλή: Ο πολυεκατομμυριούχος Πινέρα νέος Πρόεδρος της χώρας

    Δευτερα, 18 01 2010 09:20

    Ο Σεμπαστιάν Πινέρα, υποψήφιος της Δεξιάς, εξελέγη την Κυριακή Πρόεδρος της Χιλής με ποσοστό 51,61% των ψήφων, εξασφαλίζοντας περισσότερες από τρεις μονάδες διαφορά από τον αντίπαλό του Εντουάρντο Φρέι, υποψήφιο της Κεντροαριστεράς, ο οποίος έλαβε ποσοστό 48,38%, σύμφωνα με τα σχεδόν τελικά αποτελέσματα, τα οποία ανακοινώθηκαν μετά την καταμέτρηση ποσοστού άνω του 99% των ψήφων. Τα αποτελέσματα αυτά ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Πατρίσιο Ροσέντε. Μετά τη νίκη του ο πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Πινέρα απηύθυνε έκκληση για ενότητα. "Η χώρα μας χρειάζεται ενότητα, σήμερα περισσότερο από ποτέ. Αντιμετωπίζουμε αυτήν τη στιγμή μεγάλα προβλήματα και χρειαζόμαστε ενότητα", δήλωσε ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος κατά τις πρώτες δηλώσεις που έκανε έχοντας δίπλα του τον αντίπαλό του Εντουάρντο Φρέι.

    Ο υποψήφιος του κυβερνώντος συνασπισμού της κεντροαριστεράς στη Χιλή Εντουάρντο Φρέι αναγνώρισε την ήττα του και δήλωσε: "Θέλω να συγχαρώ τον Σεμπαστιάν Πινέρα. Η πλειοψηφία των Χιλιανών του εξέφρασε την εμπιστοσύνη της για να αναλάβει τη μοίρα της χώρας τα τέσσερα επόμενα χρόνια».

    «Η χώρα έκανε στροφή προς τα δεξιά, η τάση είναι σαφής", είχε δηλώσει νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών της Χιλής Εντμούντο Πέρες Γιόμα, λίγο μετά την ανακοίνωση των μερικών αποτελεσμάτων που εκδόθηκαν έπειτα από την καταμέτρηση του 60% των ψήφων.

    Με τη νίκη του ο πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Πινέρα οδηγεί τη δεξιά στην εξουσία έπειτα από 20 χρόνια διακυβέρνησης της Χιλής από την κεντροαριστερά μετά τη δικτατορία του Αουγκούστο Πινοσέτ (1973-1990). Ο 60χρονος Πινέρα που προέρχεται από τη μετριοπαθή δεξιά ήταν το φαβορί των δημοσκοπήσεων εδώ και μήνες. Η νίκη του είναι επίσης ο πρώτος εκλογικός θρίαμβος για τη δεξιά στη Χιλή από το 1958.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 32074


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 3 February 2010 - 21:52:00 UTC