Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-02-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι κερδοσκοπικές επιθέσεις στο Έκτακτο Συμβούλιο Κορυφής
  • [02] Συγκεντρώσεις από αντιεξουσιαστές και ακροδεξιούς για την ιθαγένεια
  • [03] Α. Σαμαράς: Δε δίνω στην Κυβέρνηση λευκή επιταγή
  • [04] Οι κλυδωνισμοί στην ευρωζώνη στην παγωμένη σύνοδο του G7
  • [05] Ρ.ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ:«Δεν αυξάνονται τα όρια ηλικίας. Στοχεύουμε να κάνουμε διορθώσεις ορίων ηλικίας που δεν αφορούν τα πλειοψηφικά, τα
  • [06] Τουλάχιστον 28 νεκροί στην Υεμένη
  • [07] Στη φυλακή οι 5 Αμερικανοί που κατηγορούνται για την απαγωγή παιδιών στην Αϊτή

    [01] Οι κερδοσκοπικές επιθέσεις στο Έκτακτο Συμβούλιο Κορυφής

    Σαββατο, 06 02 2010 18:20

    Η κρίση και τα κερδοσκοπικά παιχνίδια θα βρεθούν στο επίκεντρο του επικείμενου Έκτακτου Συμβουλίου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης την προσεχή Πέμπτη, ενώ μετά την Ελλάδα η κρίση των ομολόγων πέρασε σε Ισπανία και Πορτογαλία. Την ίδια στιγμή εκφράζονται έντονες ανησυχίες, από αναλυτές και πολιτικούς για το ντόμινο των συνεπειών. Ο Γιώργος Παπανδρέου από το Νέο Δελχί μίλησε για συντονισμένη επίθεση κατά του Ευρώ και ζήτησε αλληλεγγύη και κοινή δράση από τους Ευρωπαίους. Το θέμα αυτό αναμένεται να συζητηθεί ανάμεσα στον Έλληνα πρωθυπουργό και τον Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, με τον οποίο θα συναντηθεί την Τετάρτη, μια μέρα πριν το Συμβούλιο Κορυφής.

    Κρίσιμες οι επόμενες μέρες

    Κλυδωνισμούς δέχεται η Ευρωζώνη, από τις συνεχιζόμενες κερδοσκοπικές επιθέσεις στο Ευρώ, όπως εκδηλώνονται στις οικονομίες χωρών του νότου, μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας.

    Ισχυρές πιέσεις δέχονται και οι αγορές μετοχών και ομολόγων στην Ε.Ε., προκαλώντας απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και υποχώρηση του Ευρώ στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων εννέα μηνών.

    Σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου εκτιμούν ότι οι επόμενες ημέρες θα είναι εξαιρετικά κρίσιμες, ενώ αναλυτές θεωρούν επιβεβλημένο να παρέμβουν η E.E. και η ΕΚΤ στις αγορές. Τα spreads Ελλάδας, Ισπανίας και Πορτογαλίας παρουσίασαν άνοδο, όπως και τα ασφάλιστρα κινδύνου, ακόμη και στις υγιείς οικονομίες της Ευρωζώνης.

    Οι εξελίξεις στην ευρωπαϊκή οικονομία θα βρεθούν στο επίκεντρο της Άτυπης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, την Πέμπτη, ενώ μία μέρα νωρίτερα το θέμα των κερδοσκοπικών επιθέσεων αναμένεται να θέσει ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στη συνάντηση του με τον Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

    Ο πρωθυπουργός, ο οποίος ολοκλήρωσε την Παρασκευή, την επίσημη επίσκεψή του στην Ινδία, τόνισε ότι η στοχοποίηση τόσο της Ισπανίας, όσο και της Πορτογαλίας δείχνουν ότι το πρόβλημα της Ευρώπης δεν είναι η Ελλάδα, αλλά οι κερδοσκόποι.

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ - ΜΠΕ Σχετικά άρθρα: Παπανδρέου: Συντονισμένη επίθεση κατά του Ευρώ

    Ανησυχία στις χρηματαγορές - Βουτιά στο Χ.Α.

    Είδηση: 32997

    [02] Συγκεντρώσεις από αντιεξουσιαστές και ακροδεξιούς για την ιθαγένεια

    Σαββατο, 06 02 2010 12:36

    Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας πραγματοποίησαν στα Προπύλαια ομάδες αντιεξουσιαστών ενώ συνεχίζει να τελεί υπό κατάληψη χώρος της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών από ομοϊδεάτες τους. Συγκέντρωση στην πλατεία Κολοκοτρώνη έχουν προγραμματίσει το μεσημέρι και ακροδεξιές οργανώσεις που αντιτίθενται στο νομοσχέδιο για την ιθαγένεια.

    Μικροένταση σημειώθηκε λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας. Αντιεξουσιαστές που βρίσκονταν στα Προπύλαια πέταξαν πέτρες και φωτοβολίδες στις διμοιρίες των ΜΑΤ που έκαναν την εμφάνισή τους στην πλατεία Κοραή. Οι αστυνομικές δυνάμεις υποχώρησαν και τα πνεύματα ηρέμησαν.

    Συγκέντρωση στα Προπύλαια πραγματοποίησαν ομάδες αντιεξουσιαστών και αναρχικών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συγκέντρωση ακροδεξιών εναντίον του νομοσχεδίου για νομιμοποίηση μεταναστών.

    Η συγκέντρωση των ακροδεξιών ήταν προγραμματισμένη για τις 3 μετά το μεσημέρι στα Προπύλαια. Ύστερα από παρέμβαση της Αστυνομίας η συγκέντρωση τους θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κολοκοτρώνη.

    Παρόλα αυτά οι αντιεξουσιαστές παραμένουν στο χώρο των Προπυλαίων.

    Η Αστυνομία εξακολουθεί να βρίσκεται σε ετοιμότητα για να αποτρέψει τυχόν εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ των διαδηλωτών.

    Πηγή: NET, NET 105.8 Είδηση: 32989

    [03] Α. Σαμαράς: Δε δίνω στην Κυβέρνηση λευκή επιταγή

    Σαββατο, 06 02 2010 12:08

    Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο πεδίο της οικονομίας ασκεί ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα «Κεφάλαιο». Ο κ. Σαμαράς επαναλαμβάνει την αντίθεσή του στην πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα, επισημαίνει ότι χρειάζονται αναπτυξιακά μέτρα για την τόνωση της οικονομίας κι όχι μόνο εκείνα για τη μείωση του ελλείμματος και προβλέπει πιο επώδυνα μέτρα εάν, όπως αναφέρει, η κυβέρνηση συνεχίσει να κινείται με τους ίδιους ρυθμούς.

    «Ούτε ακροβατώ, ούτε φοβάμαι μην πέσω. Έχω κάνει κριτική για τους χειρισμούς της προηγούμενης κυβέρνησης. Δεν θα λέμε τα ίδια συνέχεια. Επί των ημερών της τωρινής κυβέρνησης υπερτριπλασιάστηκαν τα spreads, επί των ημερών της τωρινής κυβέρνησης χρειάστηκαν ατελείωτα πήγαινε-έλα στις Βρυξέλλες για να αρχίσουν να λαμβάνονται κάποια μέτρα με τέσσερις μήνες καθυστέρηση» λέει ο πρόεδρος της ΝΔ.

    «Η εξουσία δεν χαρίζεται, δεν κερδίζεται. Η διακυβέρνηση δεν ασκείται με επικοινωνιακά κόλπα και η αντιπολίτευση δεν ασκείται με δημιουργία εντυπώσεων. Σχέδιο έχουμε , άφθαρτους ανθρώπους διαθέτουμε, λαϊκή εντολή θα κερδίσουμε» αναφέρει ο Α. Σαμαράς σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ενώ επανέλαβε ότι θα στηρίξει ό,τι είναι προς όφελος της χώρας, αλλά δε θα δώσει στην Κυβέρνηση "λευκή επιταγή" για να επιβάλει μέτρα που πλήττουν τους πολίτες στο όνομα της κρίσης.

    Πηγή: NET Είδηση: 32987

    [04] Οι κλυδωνισμοί στην ευρωζώνη στην παγωμένη σύνοδο του G7

    Σαββατο, 06 02 2010 12:15

    Η έξοδος από την ύφεση, με έμφαση στα προβλήματα της Ευρωζώνης και ειδικότερα της Ελλάδας, βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας των Υπουργών Οικονομίας και των κεντρικών τραπεζιτών των επτά πλουσιότερων οικονομιών του κόσμου, στη διήμερη σύνοδο του G7, στην παγωμένη πόλη Ιqaluit της καναδέζικης Αρκτικής. Δεν αναμένεται κοινό ανακοινωθέν στο τέλος της Συνόδου, που ενδεχομένως να είναι και η τελευταία, προτού το G7 γίνει απλώς μια υποομάδα του G20, στην οποία συμμετέχει και η Κίνα και άλλες μεγάλες αναπτυσσόμενες οικονομίες.

    Η Ελλάδα, η Ισπανία και η Πορτογαλία, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων μεταξύ των τριών μεγαλύτερων οικονομιών της Ευρωζώνης - τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία - και των εταίρων τους από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, τη Βρετανία και την Ιαπωνία.

    Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε πως τα προβλήματα μεμονωμένων χωρών δεν θα επηρεάσουν τη σταθερότητα του ευρώ.

    Οι υπουργοί Οικονομικών του G7 συζήτησαν επίσης για την ανάγκη μεταρρύθμισης του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

    «Πρέπει να προσέχουμε πολύ την πιθανή χρεοκοπία εθνικών οικονομιών, και την επιμονή ορισμένων τοξικών ομολόγων κάποιων τραπεζών. Είναι θέματα που εξακολουθούν να υφίστανται» δήλωσε ο υπουργός οικονομικών του Καναδά Τζιμ Φλάχερτι.

    Αναφορά έγινε και στη βοήθεια που θα πρέπει να δοθεί στην σεισμόπληκτη Αϊτή.

    "Ο Καναδάς υποστηρίζει ότι οι χώρες - πιστωτές της Αϊτής, θα πρέπει να της χαρίσουν τα χρέη της. Εμείς το κάναμε ήδη τον περασμένο Σεπτέμβριο, πριν από την πρόσφατη τραγωδία" ανέφερε ο Φλάχερτι.

    Η απουσία κοινού ανακοινωθέντος στο κλείσιμο της Συνόδου, αντανακλά τη μειωμένη σημασία του G7, που έχει ουσιαστικά αντικατασταθεί πλέον από το G20, ως φόρουμ συζητήσεων για την παγκόσμια οικονομία.

    Πηγή: NET Είδηση: 32988

    [05] Ρ.ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ:«Δεν αυξάνονται τα όρια ηλικίας. Στοχεύουμε να κάνουμε διορθώσεις ορίων ηλικίας που δεν αφορούν τα πλειοψηφικά, τα πάγια.»

    Παρασκευη, 05 02 2010 14:35

    Συνέντευξη σε εκπομπή της ΝΕΤ 105,8 με τον Θάνο Σιαφάκα.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Τι αλλάζει με τα όρια ηλικίας; Αυξάνεται ο μέσος ηλικίας που ένας άνθρωπος συνταξιοδοτείται, αυξάνονται τα ειδικά όρια, ή τα γενικά όρια ηλικίας από το 65ο στο 67ο, όπως διαβάσαμε;»

    Ρ.ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: « Τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί επιβάλλουν την αναπροσαρμογή των ασφαλιστικών συστημάτων και μια από τις σημαντικότερες προσαρμογές αφορά την διεύρυνση του ασφαλιστικού χρόνου, υπάρχει ως αναγκαιότητα, η διεύρυνση του όγκου του ασφαλισμένου χρόνου για κάθε εργαζόμενο αλλά κυρίως για την ολότητα. Διερευνάται η διεύρυνση του ασφαλιστικού χρόνου, χωρίς την επιμήκυνση του 65ου έτους ηλικίας και πιστεύω ότι θα το πετύχουμε. Ο στόχος είναι να πάμε στα καλύτερα όρια ηλικίας, σε σχέση με τις δυνατότητες που έχουμε. Έχει ειπωθεί ότι η δυνατότητα παραμονής μετά το 65ο η επιθυμία, η δική μας να είναι εθελούσια, εθελοντική, αν θέλει. Θα διερευνηθεί και προς αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε, διεύρυνση του χρόνου ασφάλισης στους χρόνους συνταξιοδότησης που είναι από τα 50 μέχρι τα 65, που υπάρχουν πάρα πολλές κατηγορίες.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Το αφήνετε ανοιχτό να πάμε και στο 67ο;»

    Ρ.ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: « Όχι, δεν το κουβεντιάζουμε. Θα είναι μια επιλογή που δε νομίζουμε ότι υπάρχει ως αναγκαιότητα.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Οι αλλαγές αυτές αφορούν και στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων;»

    Ρ.ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: « Όχι, δε νομίζουμε ότι οι συντάξεις στην Ελλάδα είναι μεγάλες, υψηλές.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Με τους ένστολους τι θα γίνει; Ποια είναι η κατεύθυνση;»

    Ρ.ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: « Θα τα αντιμετωπίσουμε με εισηγήσεις και πρωτοβουλίες που θα αναλάβει το υπουργείο Εθνικής άμυνας.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Διαβάζουμε ότι αυτοί που θίγονται περισσότερο είναι οι σημερινοί 45αρηδες.»

    Ρ.ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: « Όχι, δε συμφωνώ. Αυτοί που θα θιγούν καταλυτικά -αν δεν προχωρήσουμε- είναι οι σημερινοί 20αρηδες, οι σημερινοί 30αρηδες. Ειδικότερα όσοι έχουν ενταχθεί στην ασφάλιση μετά το 1993, για αυτούς οι αλλαγές θα είναι ελάχιστες.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Μήπως οι εξαγγελίες αυτές πυροδοτήσουν κύμα πανικού, φυγής;»

    Ρ.ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: « Όχι, το έχουμε πει από την αρχή, ότι δεν θα αφορά ανθρώπους που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Η κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση είναι για τα 3 ΔΕΝ προεκλογικά, αλλά και τα ΔΕΝ των προγραμματικών δηλώσεων αλλά και του κου Λοβέρδου. Εσείς απαντάτε ότι δεν αυξάνονται τα όρια ηλικίας.»

    Ρ.ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: « Δεν αυξάνονται τα όρια ηλικίας, ούτε το 65ο αυξάνεται, δεν στοχεύουμε να αυξηθούν τα όρια ηλικίας. Στοχεύουμε να κάνουμε διορθώσεις ορίων ηλικίας που δεν αφορούν τα πλειοψηφικά, τα καταλυτικά, τα πάγια.» Είδηση: 32955

    [06] Τουλάχιστον 28 νεκροί στην Υεμένη

    Σαββατο, 06 02 2010 14:51

    Τουλάχιστον 28 άνθρωποι μεταξύ των οποίων 23 στρατιώτες σκοτώθηκαν σε βίαια επεισόδια την Παρασκευή στη βόρεια Υεμένη μεταξύ κυβερνητικών δυνάμεων και σιιτών ανταρτών,ανακοινώθηκε από πηγές φυλών και από αντάρτες. Σε ενέδρα που έστησαν αντάρτες σε δρόμο που συνδέει την επαρχία Σαάντα ,προπύργιο των ανταρτών και την γειτονική επαρχία Αλ Τζαούφ,σκοτώθηκαν 15 στρατιώτες.Η ενέδρα είχε στόχο δύο στρατιωτικά οχήματα.

    Εξάλλου,οκτώ άλλοι στρατιωτικοί,μεταξή των οποίων ένας αξιωματικός,σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με υποστηρικτές των ανταρτών σε περιοχή της πόλης Σαάντα,ενώ πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν σε έκρηξη βλήματος όλμου που εκτόξευσαν αντάρτες εναντίον του σπιτιού ενός βουλευτή,του Οτμάν Μουτζάλι.Μεταξύ των νεκρών είναι και ένας από τους γιους του.

    Οι πληροφορίες για τα θύματα δεν έχουν επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές.

    Οι συγκρούσεις συνεχίζονται παρά την ειρηνευτική πρόταση που έκαναν οι αντάρτες οι οποίοιτην Τρίτη επιβεβαίωσαν ότι θα ικανοποιήσουν τους έξι όρους που έθεσε η κυβέρνηση για να σταματήσουν τις συγκρούσεις.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 32992

    [07] Στη φυλακή οι 5 Αμερικανοί που κατηγορούνται για την απαγωγή παιδιών στην Αϊτή

    Σαββατο, 06 02 2010 14:47

    Στη φυλακή οδηγήθηκαν οι δέκα Αμερικανοί που κατηγορούνται για την απαγωγή 33 παιδιών στη σεισμόπληκτη Αϊτή. Για δεύτερη φορά βρέθηκε στην αϊτινή πρωτεύουσα ο Μπιλ Κλίντον, ενώ εκατοντάδες Αϊτινοί διαδήλωσαν μπροστά από τα προσωρινά γραφεία της κυβέρνησης, για να διαμαρτυρηθούν για τη βοήθεια που σχεδόν ένα μήνα μετά το σεισμό αργεί να φτάσει στα χέρια τους.

    Στη φυλακή οδηγήθηκαν οι πέντε Αμερικανοί, οι οποίοι κατηγορούνται για την απαγωγή 33 παιδιών, αφού τα επιχειρήματά τους ενώπιον του δικαστηρίου δεν φάνηκε να πείθουν τις αρχές. Στη συνέχεια, οι πέντε γυναίκες μεταφέρθηκαν στις φυλακές της Πεσιονβιλ και οι πέντε άνδρες σ' αυτές του Πορτ-Ο-Πρενς.

    "Σε καμία περίπτωση δεν κάναμε εμπόριο, ούτε απαγάγαμε παιδιά. Ήρθαμε εδώ από την αγάπη μας γι' αυτά τα παιδιά" επανέλαβε η επικεφαλής της ομάδας των κατηγορουμένων, Λόρα Σίλσμπι.

    "Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε, όπως σε κάθε περίπτωση άλλωστε τους Αμερικανούς πολίτες που κατηγορούνται και ευχόμαστε ότι αυτό το πρόβλημα θα λυθεί γρήγορα" δήλωσε σχετικά η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ, Χίλαρι Κλίντον.

    Εν τω μεταξύ ο Μπιλ Κλίντον επισκέφτηκε την Αιτή για δεύτερη φορά μετά το φονικό σεισμό και κάλεσε την αμερικανική και την αϊτινή κυβέρνηση να βρουν λύση στο θέμα των δέκα Αμερικανών, ενώ επισκέφτηκε κλινική στην πρωτεύουσα.

    Εν τω μεταξύ, δύο Αμερικανοί, μέλη ανθρωπιστικής οργάνωσης που παρείχε βοήθεια στους σεισμοπαθείς της Αιτής έχασαν τη ζωή τους όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη σε βουνό της Δομινικής Δημοκρατίας.

    Πηγή: NET Είδηση: 32991


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 6 February 2010 - 17:52:22 UTC